Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is úgy hallottam, hogy a camambert sajt nem ajánlott, pedig én is nagyon szeretem és minden héten ettünk előtte - de most nem merek venni, nehogy baj legyen.

Mákszem,

Nagyon klassz a bababútor, meg tudod adni a készitő elérhetőségét?

A TGYÁS-hoz nekem is azt mondtak be, hogy csak a szülés után igényeljem, addig meg menjek el szabira + táppénzre. (egyébként a doki arra bármikor kiir, tőlem mindig kérdezi, hogy nem akarok-e táppénzt?) Azt tudjátok, hogy ebben az évben mennyi normál szabadság jár nekünk?

Kellemes délutánt!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Barbi!!
Előre is elnézést ha nem tudok pontos dkg-al szolgálni, de nem szoktam nagyon méricskélni csak szemmérték, pl. soha nem mértem meg, hogy hány dkg 2 szép egész csirkemell…… :oops:

Tejszínes pulykaragu leves
- kb. 40-50 dkg pulykamell vagy csirkemell
- 1 fej hagyma
- 2-3 db sárgarépa (lehet több is)
- 2 db fehérrépa
- 10 dkg gomba (ha nem szeretitek kihagyhatod)
- 10 dkg zöldborsó
- ha szeretitek a karfiolt és van kéznél, akkor abból is lehet tenni
- kis doboz főzőtejszín
- tárkonyfűszer (egy kiskanálnyi, de ízlés szerint persze)
- só, bors, delikát
- fél citromleve
- galuska: ha szeretnéd tartalmasabbá tenni (1 tojás,
1 evőkanál víz és liszt amennyit felvesz)

A hagymán a húsit kicsit megpárolod, rádobod a zöldségeket, összerotyogtatod kicsit, felöntöd vízzel, fűszerezed ízlés szerint, (ha szárított tárkonyt használsz, akkor azt is tedd bele, mert főzés alatt adja meg az ízét). Közben, míg fő a leves, a galuskatésztát elkészíted, ha megfőtt a hús és a zöldségek, akkor beleszaggatjuk a levesbe. Kb.2-3 perc főzés, a végén szoktam belehabarni a tejszínt és hozzá adni a citromlevet. És tálalható! Jó étvágyat!!
Ezt a levest könnyen összedobálva és hamar el lehet készíteni, és nagyon laktatós. Én ilyenkor másodikat nem szoktam készíteni, hanem jöhet a desszert: általában diókrémes, csokis-vanilia öntetes palacsinta. Utána senki nem szokott panaszkodni, hogy még éhes. :lol:
Ha kérdésed van írj!!!!! És csak gratulálni tudok a szép családnak, a rossz megjegyzéseket enged el a füled mellett. És való igaz, egy nagycsaládos ismerősöm mondta, hogy a másodikkal sokkal nehezebb volt mint a harmadikkal, utána már könnyebb volt, most 6 gyerek van, de olyan szépek és szerintem ő sokkal nyugodtabban el tud menni vásárolni meg sétálni a gyerekekkel, mint én az egyke gyerekkel :wink: . De való igaz, hogy erre nem mindenki képes. Ja és hozzáteszem az anyuka gyerekorvosnő, és nem adta föl a munkáját, csak szükséges ideig maradt otthon.

Marcsi
Vendég
 


Sziasztok! Nem bírtam még elérni a könyvelőmet, így nincsenek új fejleményeink.

Mi is 2szobás panelben vagyunk. Amíg itt leszünk pár hétig, a hálószobánkba rakjuk majd be a kiságyat (lehet, hogy az csak utazó ágy lesz). Átszervezést mondjuk így is fog igényelni a dolgog, de majd megoldjuk vhogy. Pécsen meg olyan albit keresünk majd, ami legalább egy félszobával több mint az itteni. Ott reméljük nem küzdünk majd helyhiánnyal.... (mert itt már így se férünk el, aztán a babó még csak pocakban!Igaz, én itthon dolgozok, így irodasarkot is ki kellett alakítani)

panna1
 
 

 
 

Szabi: én úgy tudom, hogy amíg el nem mész szülési szabadságra, addig jár időarányosan a szabi. Tehát pl (az egyszerűség kedvéért) szeptember 1-től kezdődik a szülési szabi, akkor az éves szabi háromnegyede jár erre az évre. A töredéknapokat nem tudom hogyan kerekítitk.

Niki, köszi :)

Barbi köszi a receptet. Elmentettem és egyszer majd ki is próbálom. Csak gyűjtöm hozzá a lelkierőt :lol: nem vagyok egy kifejezett házitündér, de lassan fejlődök azért. Szerintem is szép a nagy család. És tisztelem is azokat akik szándékosan vállalnak sok gyereket, mert nem lehet egyszerű sem anyagilag, sem idővel bírni velük :) Én mostanában gondolkodom azon, hogy szeretnék még egy gyereket majd, ha már kipihentem a másodikat :lol: persze sokáig nem várhatok vele, de most határozottan úgy érzem, hogy három gyereket szeretnék. Párom még szokja a gondolatot.
Vendég
 


Sziasztok!

Éljenek a nagycsaládosok és a kétszobás lakásban lakók. Mi is kétszobásban vagyunk, de mivel ez az első gyerek (de nem az utolsó), ezért el fogunk férni. Mondjuk a kisebbik szobában alszunk most és ott lesz baba helye is, aztán, ha cseperedik, majd diszkréten kiköltözünk. :D

Képzeljétek, voltam ma a védőnőnél, és amikor megmondtam, hogy már három kilót híztam, akkor azt mondta, hogy jujj az nagyon sok és figyeljek oda a táplálkozásomra. Pedig én tényleg figyelek, este nem eszem csak egy-két falatot, próbálok inkább gyümölcsöt enni, vagy mindenképpen olyat, hogy kenyér ne legyen benne, meg édességet sem nagyon eszem. Most én is elkeseredtem egy kicsit. Mondtam is neki, hogy nem gondoltam, hogy ez ekkora probléma. Nem vagyunk egyfornák.

szuszu
 
 


szuszu,

ne keseredj el, 3 kg, az semmi.... nem hiszem, hogy ez akkora gond, meg szerintem nem szép dolog lelkiismeretfurdalást kelteni az emberben, lehet, hogy egy ideig egy dkg-t sem hízik vki, de az is lehet, hogy sokat, aztán megáll.
elég furcsák ezek a védőnők, orvosok, ahányan vannak, annyi féle vélemény...

én nem stresszelek ezen, pedig én 7 kg-nál tartok és vagy másfél hónapja nem mozdultam róla. Különbözőek vagyunk, van aki összesen 10 kg-ot szed fel, van aki pedig 25-öt.

Te érezd magad jól és edd amit megkívánsz:)

Lakás: Mi 1-2 fél szobában lakunk, de abból az egyik félszoba az anyósomé, így kénytelenek leszünk átköltözni a nappaliba, mert a hálóban nem fér el a bababútor. De nem bánom, mert úgyis mindig a nappaliban vagyunk:)

sniky
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, mindenkinél a két szoba van :) nekünk is, és mivel egybe nyílnak, ezért a belső hálószobában lesz a gyereksarok.
Van egy nagy dilemmám, nálunk 3 cica van és hát szó mi szó, velünk alszanak, meg minden, de nem tudom, hogy ez a gyerkőccel hogyan lesz később, eléggé parázom, hogy nem tudom őket kitenni a szobából. Egyenlőre mindenhol "uralkodnak".
Nálatok vannak állatok?

KépKép
columbine
 
 


Marcsa! Szívesen veszek bármilyen infót M.dokiról, jöhet a privi!

Szuszu! Ne aggódj, ha egészségesen étkezel nem hiszem hogy gond lenne a súlyoddal későbbiekben! Fel a fejjel!

panna1
 
 


Columbine! Nálunk csak halak vannak, azokkal meg nem hiszem,hogy gond lesz :lol:
Sztem arra oda kell figyelni, hogy azért ne hagyd majd a kisbabát egyedül a macskákkal, főleg amíg nagyon kicsi.
Vhol olvastam ilyesmit, hogy az előfordulhat, hogy mivel a macsek szeret meleg helyhez simulni, így a kisbabához is odakuporodhat, ami nem biztos hogy jó.
De ha a belső kiszsobából kibírod tiltani őket nem hiszem hogy el kellene távolítani őket a laksból. Azért majd kérdezz rá a védőnőnél.

panna1
 
 


Köszi Panna a bíztatást, én is így terveztem, és felszereltünk egy baldachint (nem bizti hogy így kell írni) hogy majd az megvédi az ágyát, ha valahogy mégis bejutna egy cica a szobába. Nagyon nem szeretném őket kirakni, mi nagy állatbarátok vagyunk és a babát is szeretném majd úgy nevelni, hogy legyen a környezetében sok állat, hogy ne féljen és szeresse őket. A szüleim állandóan piszkálnak miatta, de nem hinném, hogy mi leszünk az elsők, akik macskával együtt gyereket is nevelünk. :)

KépKép
columbine
 
 


Később meg a macsekok úgyis menekülnek a kisgyerek elől. Azt hiszem rosszabbul bírják a fül-és bajuszhúzogatást mint a kutyák :lol:
Bár ha kezdetektől ott van a macska, és megszokja őket, akkor még lehet, hogy nem is fogja őket dögönyözni...
Hozzánk ha kisgyerek jött, a macskánk nagy ívben kerülte, úgy spurizott fel az emeletre, hogy csak egy csík látszott belőle. Mire a kiscsaj (1,5éves): - Hozd vissza. :lol: Na ezt viszont nem tudtuk kivitelezni...

Yuyu! De jó nektek, hogy mentek síelni! Óvatos legyél te is, és vigyázz magatokra!

Marcsi! Írtad a kínai konyhát. Hát én is imádom, de vhogy időszakos szokott lenni. Van, hogy egymás utáni nem házikosztként kínait kajálok, utána viszont vagy 1hónapig megint nem eszek. De rám is most tört rám, így pénteken, meg ma is azt ettem. Most azt hiszem ez kitart egy ideig.

panna1
 
 


Nekünk 1 + 1/2 szobánk van. A fél szoba lesz majd a babaszoba, mi meg eddig is a nappaliban aludtunk... Csak akkor leszünk gondban, ha jön majd a második. Akkor találni kell majd valami tágasabb megoldást...

yuyu79
 
 


oké, óvatos leszek...

Nálunk annak idején a macska hagyta a húgomnak, hogy nyúzza, de csak úgy másfél-2 éves koráig, utána már odakarmolt neki...

yuyu79
 
 


Megnyugtató, hogy szerintetek sem fogok pokolra kerülni, ha megtartom a cicákat :) már épp kezdtem rossz anyának érezni magam, annyit piszkáltak miatta a rokonok.
A neten rengeteget néztem, és akinek van cicája, azt írta, hogy retteg a gyerektől és nem is közelíti meg a sírás annyira zavarja.

KépKép
columbine
 
 


Yuyu!

Nagyon intelligens macskátok van: míg a húgod kicsi volt tűrte, aztán mikor úgy gondolta, hogy most már megérthetné, hogy ez nem olyan király, akkor tudtára adta az érzéseit. :lol:
Király!

panna1
 
 


Szia Kitti!

Sajnos a holnap nem jó,de csütörtökön mindenképpen mennék.

Veronika
l.veronika
 
 


Mára én elköszönök, jó pihizést nektek is!
Lei! Jó UH-zást holnapra! Biztos tök aranyos lesz a babó!

panna1
 
 


Jó estét nektek!

Látom mindenki hasonló lakáshelyzetben van, tisztelet a kivételnek. Kicsit meglepödtem, mert valahogy azt festettem ki a fantáziámban, hogy persze vannak akik kis lakásban élnek, de zömmel amúgy mindenkinek nagyobb kuckója van. Hüha, hát nem így van.
Mi is anno az elsövel egyszobás lakásban kezdtük, amely olyan kicsi volt, hogy nem fért el benne duplaágy, így a párom ifjúkori ágyában aludtunk hárman!!! A pocakom mindig kilógott az ágyból, ha megfordultam, a páromnak is meg kellett és fel kellett valami közös idomot vennünk. De nem volt ez se gond. A baba is idönként kiesett az ágyból, de békésen aludt az ágy mellé letett párnákon tovább, ha így alakult. :-)
Idöközben azért fejlödtünk, mindenkinek van saját ágya, ha nem is vehetö nagyon észre, mert éjszaka közepén valahogy mindenkit odaesz közénk a fene. Reggelre kialakul a gordiuszi csomó, ha meg felállni próbálnánk, akkor a Laokoon-csoport adná ki magát... :-)

Köszönöm a finom leves receptet, holnap ki is tombolom magam a konyhában. Jöhetnek más ötletek is, vevö vagyok minden újra a nem nehezen emészthetö kategóriából!

Majd ha a babaruhabörzékröl visszajöttetek, meséljetek a zsákmányról. Jövö héttöl itt is minden héten lesz a közelben több is (a legtöbb ovi ezzel keres a fenntartásához egy kis mellékest), én mindig többre is elmegyek, mert sokáig tart, mire összeszedem a kölyköknek a cuccot abban a minöségben és árfekvésben, ami nekem szimpatikus. De legalább a középsönek nem vagy csak alig kell valamit venni, pl. cipöt újonnan, de leértékelve vagy harisnyát, apróságokat. Mivel a 3. kissrác, neki persze teljes repertoár kell. Lánynak viszont nagyobb a kínálat és osztódni se tudok. Vagy az egyik méretet túrom, vagy a másikat és közben ügyelnem kell a 3 kölykömre is a nagy kavarodásban.

Ami a háziállatokat illeti: én is azokkal nöttem fel, így toxoplasmózison is túlestem anyám szerint. Rengeteg állatunk volt, hírünk is ment, hogy mindent befogadunk, így sürün kaptunk utánpótlást. Nekem nagyon szép gyerekkorom volt ebböl a szempontból. Például reggelente gyorsan suli elött mindegyiket megetetni, ebédszünetbe gyorsan haza a kecskéket megfejni, du. suli után kiganézni akit kell, stb. Tanulás közben sokszor ott ültek a papagájok a vállamon vagy potyogtak a zebrapintyfiókák az írósztalomra, amikor repülni tanultak és el mertek a csilláron lógó fészkükböl rugaszkodni.
Most sajna nincs lehetöségünk az állattartásra, pedig nagyon szerettem volna a macskámat és a kutyámat kihozni magammal. Idöközben persze mindketten elpusztultak, mert már nem voltak éppen fiatalok. Csóri gyerekeim rettenetesen félnek az állatoktól, igazi városlakók, akik már egy légytöl pánikba esnek. Nem gyözök velük az állatkertbe ill. az ottani simogatóba járni.
Az állatok rettentö féltékenyek tudnak a babára lenni, ha késöbb jó barátok lesznek is. Van egy barátunk, akiknek kutyájuk és macskájuk is van. A kutya szétszedi elemeire a lakást, ha egyedül marad, a macska ráül a baba arcára, ha nem ügyelnek a szülei ill. lepisili!!!! Késöbb elválaszthatatlan barátok lettek, a gyerek pszihiátriai kezelést kap szük öt évesen, mert a kutyát a házuk elött elgázolták, a macskát meg daganatos betegsége miatt el kellett altatni. Azóta a gyerek agresszív és újra pelenkás.

Nikianyu!

Neked van igazad! Nem szép dolog a boldog kismamát lelki válságba dönteni a súlya miatt. Nekem nagyon aranyos volt a dokim, mindig csak azt mondta, hogy egészségesen étkezzek és ha lehet 25 kg-nál ne hízzak többet, mert akkor tényleg kell valamit csinálni. Mást már 10 kg-val diétára fognak. Tényleg ahány doki/védönö, annyiféle tanács. Én tuti megint szük mázsa leszek a végére... :-( De ugyebár a gömb a tökéletes forma, azt nagyon meg fogom közelíteni. :-)

Barbi
Vendég
 


sziasztok!

nagyon klasszak azok a bababútorok! annyira édesek és, ha tényleg olcsóbbak, mint a brendon és hasonló bababoltokban, akkor megéri kimenni érte!

lei! drukkolok holnap neked az uh miatt, aztán pedig magamnak, mert szerdán 1/2 5-re mi megyünk és megnézzük nyuszifült ;)

jó éjt! lassan lefordulok a székről álmosságomban, úgyhogy megyek is fürdeni, aztán alukálni!

szép napot mindenkinek holnapra!

sophie27
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Na most nem leszek népszerű a véleményemmel :D de szerintem van abban azért valami, hogy figyeljünk oda a súlygyarapodásra. Persze nem diétáról beszélek és nem értek egyet azzal sem, ha a védőnők, dokik olyan stílusban adják elő magukat, hogy azzal ráijjesztenek a kismamára. Engem is figyelmeztetgettek az első terhességem alatt, hogy vigyázzak, mert most hirtelen híztam. Nem tudom milyen stílusban igazából, mert nem ez inspirált engem. Az indíttatás belülről jött, mert szerettem volna egészséges, fitt kismama maradni a végéig. És higgyétek el nekem, a szervezetnek nem könnyű cipelni még a 10 plusz kilót sem a végén. Én mértem magam, mint írtam nem a dokinak való megfelelési kényszer miatt (mert nálam ő problémázott néha), hanem magam miatt és ha úgy láttam, hogy most hirtelen jött fel két kiló, akkor jobban odafigyeltem arra, amit ettem. Ilyenkor a szénhidrát és az édességeket próbáltam meg minél jobban elhagyni az étrendemből és több gyümölcsöt, zöldséget enni. És így tényleg nagyon fittnek éreztem magamat végig. 10 kilót híztam és végig jártam kismamatornára. A terminus napja is ott ért :D Végig jártam tájfutó edzésekre, amit persze leginkább intenzív gyaloglással és nem futással teljesítettem. Majd egyhetes túlhodáskor, mert hogy nagyon nem akart még jönni elmentünk a budakeszi vadasparkba egy nagyot kirándulni. Aki ismeri, tudja, hogy nem egy lapos terep és direkt bementünk a tanösvényre is, mert arra volt a legmeredekebb a hegyoldal. Sajnos nem hozta meg a babót, viszont nagyon jól éreztem magamat és jól bírtam a túrát. Most egy kicsit aggódok is, mert nem lesz időm eljárni sportolni vagy csak ritkán és félek, hogy meg is fogom érezni majd később ennek hiányát. Ez persze csak az én véleményem és tiszteletben tartom a másokét!

Columbine, a baldachin nem ér semmit cica ellen :lol: bocs, ma úgy látszik kötözködős hangulatban vagyok :lol: de nem azt akarom írni, hogy cica mellett nem lehet gyereket nevelni. Nekünk ugyanis lassan 8 éve van egy szobacicánk. És fel sem merült bennem, hogy mennie kellene a gyerek miatt (még ha kaptam is ilyen jótanácsokat ....). Viszont azt ajánlom, hogy a felkészülést kezd el minél hamarabb, ha nem akarsz úgy járni, mint mi. Nálunk ugyanis a szülésig a cicának szabad bejárása volt mindenhová és legszívesebben persze az ágyamban aludt. Amikor megszületett a fiam, akkor kitiltottuk a hálószobából. Amit intelligens macska módjára ugyan meg is értett, de azután elkezdett féltékenykedni! Nem a gyerekre, hanem arra, hogy nem lehet a közelembe és nem foglalkozok vele annyit mint korábban. Nálunk soha nem ment a gyerek közelébe, vagyis vett róla persze szagmintát, amikor hazahoztuk és néha megnézte magának, de soha nem bántotta, feküdt rá, stb amivel riogatják az embert. Hanem minket bosszantott! Éjszaka sírt az ajtó előtt, ugrált fel a kilincsre és ha sikerült beszöknie akkor bújt hozzám az ágyba. Elég sokáig tartott, amíg megszokta szegény a másodrendű szerepét, sajnáltam is érte, dehát ez van. Még a mai napig is, ha mérges ránk valamiért, akkor éjszaka kezd bosszantani minket :) de szerencsére csak ritkán.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, így reggeli előtt. :lol:
Vendég
 


sziazstok csajok,látom mindenki 2szobásban éldegél :D nem maradhatok ki mi is :D a kisszobában fognak a kismajmaink lakni aztán tervezünk egy házikót ,felvesszük a szocpolt ami ugye nekünk 2gyerekre van :lol: eladjuk ezt a lakást meg felveszünk egy kis hitelt,de addíg bármi is lehet még az is lehet addíg befut apa vállalkozása és gazdagok leszünk :D :D nekem kiskutyum van de azt hallottam a macskákkal vigyázni kell,járj utána.
valakinek szokott este feszülni a pocakja :?: alvással hogy álltok :?: én hason alvó vagyok de már most szenvedek mi lesz velem,ja hízás hál isteen én is csak 2 kilót híztam,a védőnőm azt mondta normális,a doki óva intett a hízástól mert ugye ikreknél majd a 6-7hónapban nagyon sokat hízok majd,úgyhogy nyugi a 3kg semmi,nehogymár diétáztasson elég hogy vigyázol az esti evéssel én is ezt teszem.pusssz mindenkinek

lanyané
 
 


Köszönöm Csenge, egyáltalán nem vettem kötözködésnek, sőt, hálás vagyok minden tanácsért, sokat gondolkodom, hogy hogyan lehetne leszoktatni őket a közös alvásról. Megfogadom amit mondtál és már most nekiállok kicsapni őket a nappaliba. Szerencsére az ajtók olyan jóféle régi masszívak, úgyhogy azt nem tudják kinyitni. Abban reménykedem, hogy mivel nem egyedüli cica, elfoglalják egymást és nem lesznek egyedül.
Lanyané, én is hasonalvó vagyok, és ma éjjel volt az először, hogy annyira nyomtam a hasam, hogy muszáj volt forduljak, pont ezen agyaltam éjjel, hogy mit lehetne kitalálni. Egyébként is rosszul alszom mostanában, és még ha hason se tudok, akkor végem. Utánna fogok nézni, van e valami trükk.

KépKép
columbine
 
 


Columbine!

Nekünk kutyáink vannak, méghozzá 10 kutyus:) Mi azt sináltuk, hogy már most hozzászoktattuk őket, hogy nem jöhetnek be a lakásba (eddig bejöhettek bármikor), csak a két legöregebb, akik egyébként is bent laknak, de ők sem jöhetnek mostmár be az ágyba. Azért szoktatom őket már most ehhez, hogy ezt ne kössék a babához. Ne azt lássák, hogy jött a baba és nekik ki kell költözni, mert akkor szerintem kellemetlen élménnyel kötik össze a baba érkezését.

Kép
tami75
 
 


Igen, én is így gondolkodtam, csak hát értük is fáj a szivem, olyan keservesen sírnak az ajtó előtt, és tudom, hogy hiányzik majd nekik a jóreggelt simogatás és dorombolás.
Nagyon érdekes a legidősebb cica van a legjobban rámnőve, ha beteg vagyok egész éjjel virraszt az ágyam mellett és figyel. Vagy ha sírok, addig dörgölőzik és dorombol amíg abba nem hagyom. Nehéz lesz elszakítani. De próbálom megkeményíteni magam.

KépKép
columbine
 
 


Csenge! Egyet értek veled kaja- és mozgásügyben. :) És amiről tegnap megfeledkeztem: Boldog névnapot kívánok én is!

Lanyané! Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Most ősszel elkezdtünk építkezni, de miután kimerítettük anyagi kereteinket (meg saját magunkat is rendesen), és amúgy is tél van, most áll a dolog. Úgy terveztük, hogy 2008-ban hajtunk egy nagyot, eladjuk a panelt és karácsonyozni már az új házban vogunk. Csak közben változtak a dolgok. Miután kiderült, hogy Pécsre megyünk 2évre, nem hajtjuk annyira a dolgot (pláne, hogy augusztustól más elfoglaltságunk is lesz :lol: ). Így legalább anyagilag is össze bírjuk szedni magunkat. És ha a férjemék vállalkozása addigra nagyon beindul, akkor még az is lehet, hogy nem kell eladni a panelt. SZóval ez az álom. Aztán majd meglátjuk, mit sikerül megvalósítani belőle...

panna1
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Igazad van Csenge, persze oda kell figyelni, de bizonyos keretek között. Engem az akasztott ki, hogy +3 kg-ra így reagált szuszu dokija, ezzel lelkiismeretfurdalást okozva szegénynek, ami nem szép dolog. Különbözőek vagyunk, mindenkire másképp hat a terhesség, van aki összesen 10 kg-ot hízik, van aki pedig már rögtön az elején 7-et, mint ahogy én is, aztán meg majd szépen lassan stagnál, ill. beáll a dolog.
Az a furcsa, hogy fogalmam sincs honnan jött ez a 7 kg., pedig maximálisan egészségesen eszek, sokszor keveset és főleg zöldséget, gyümölcsöt. Lehet hogy a cigi hirtelen abbahagyása is ludas a dologban?! Na mindegy én nem aggódom.

Columbine, egyetértek Csengével, Tamival szerintem is a legjobb, ha már most fokozatosan hozzászoktatod a cicusokat az új helyzethez. És egy percig se érezd magad rosszul csak azért mert szereted az állatokat! Én is nagy állatbarát vagyok:)

Kitti,
átküldtem mindkettőtök címére a képet:)

sniky
 
 


Most beszéltem a könyvelőmmel: Igen, úgy van ahogy mondta, hogy ha a TGYÁS-s vége 2009. januárba csúszik át, akkor majd a 2008-as lezárt évemet fogjék figyelembe venni. Vagyis most bért emeltünk nekem 2008-ra :D , és csak a szüléstől fogom igényleni a TGYÁSt, nem hamaraabb.
Annak még utánanéz, hogy ha vmikoról elmennék táppénzre, az beleszámítana-e vmilyen módon a 2008-as évbe, vagy sem. Mert ha beleszámít, az nem olyan jó. De utánanéz még.

panna1
 
 


Sziasztok!

Először is: Boldog névnapot Csenge!

Sniky, nálam is az volt a vízválasztó 5 éve. Amikor leszoktam felugrott rám 6-7 kiló és az bizony stagnál. Szóval ez+baba teljesen normális ez a kicsit több súly, mint másoknál. Én is kb 2-3 kilónál tartok.

Nálunk nincs benn a lakásban, csak egy kismadár, szegénykém, kissé megtépett. kanári, akik max 9-10 évig élnek. Mi 12 éve vettük, de már felnőtten, szóval kis kis csoda. minden baja van már a tollai olyanok, mintha 220-ba mártoganám. :D de olyan édesen énekel.

Kinn van egy ónémetjuhász, akivel kapcsolatban kissé félek, mert eléggé uralkodó típus. Mi már megküzdöttünk vele a rangsorért, de a babára vagy írtó féltékeny lesz, vagy az élete árán is védelmezni fogja. remélem az utóbbi.
Cicánk nincs, mert Nero barátom nem tűr meg semmit sem maga mellett. Kölyök korában megmarta egy pittbull, azóta előbb támad mint ismerkedik. Ez persze csak állatokra értendő, az embereket/gyereket imádja. Csak nagyon félnek tőle, mert morgós.

Elnézve a lakásnagyságokat, mi egész jól állunk. Ugyan régi parasztház, így a penésszel küzdünk rendesen, de 2 nagy szoba + egy fél, és középen egy nagy, de sajna elég sötét konyha.

Receptek: anno Erdélyben beleszerettem a Parajdi pityókalevesbe, és itthon továbbfejlesztettem. Aki szereti a tárkonyos ízeket, nagyon ajánlom. Leírjam?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


panna!

Nagyon köszi az infokat, így már nem annyira homály.
Ezt a táppénzes dolgot hogy értetted? Ha elmész mondjuk 2 hónappal szülés előtt táppénzre, akkor a 2009-ben esedékes számolásnál a táppénzes összeget veszik figyelembe?

Viszont a gyed/gyes (na, jó most melyikre is váltunk Tgyás után? :oops: ) ha jól tudom maximalizált, tehát csak 90.000 körül lehet. Ergo, ha a fizu 130 körüli vagy efölött van, akkor az sem gond, ha a fizu táppénzes 70/80 %-át veszik csak figyelembe a számolásnál, mert akkor is megkapod majd a maximális gyedet/gyest. vagy nem?
hú, remélem érthető a dolog, vagy én értelmezem nagyon félre?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sniky, nem a doki mondta, hanem a védőnő. :D Tegnap este egyébként konzultáltam az unokanővéremmel (aki védőnő) és vasárnap látott engem, és ő is azt mondta, hogy semmi baj a súlyommal. Én arra gondoltam, hogy azért jött fel a 3 kiló, mert előtte rendszeresen sportoltam, futottam, fociztam, amiket abba kellett hagynom. Minden második este szoktam tornázni otthon, de az nem pótolja a futást. Ezen kívül eléggé hízásra hajlamos voltam mindig is, emiatt mióta az eszemet tudom, azóta mindig oda kellett figyelnem arra, hogy mit eszem. Az utóbbi 1 évben szinte sosem vacsoráztam pl. Viszont amióta kismama vagyok, azóta kevesebbet mozgok, muszáj többször ennem, mert külöben émelygek vagy fáj a gyomorm, szóval várható volt, hogy hízni fogok. De tényleg figyelek arra most is, hogy mit eszem.
Nem vagyok rá büszke, de tegnap este emiatt, meg a munkahelyemen ért stressz miatt is annyira kiborultam, hogy egy jó nagyot bőgtem. :?

szuszu
 
 


semmi baj szuszu:)
néha egy kis sírás belefér, utána megkönnyebül az ember!
nekem a múlt csütörtök volt borzasztó, életemben nem volt még olyan rossz napom:(

sniky
 
 


Én most kezdem észrevenni magamon amiket már annyiszor hallottam kismamáktól, hogy a hormonok hatására érzékenyebbek. Olyan dolgokon hatódok meg, amin normál esetben eszembe se jutna, és ha valami negatívum ér, érzelmileg, akkor az majdnem egész napra rányomja a bélyegét, nehezen szabadulok az érzéstől. Úgy látszik kezdődik az érzelmi-hullámvasútozás...

Aprooka!
A GYED (ez jön tgyás után :) ) alapja a mindenkori dupla minimálbér, így tök mindegy hogy 250.000-ret vagy 138.000-ret, akkor mindenképpen a maximált GYEDet kapod. Ha ennél kevesebb a fizud, akkor azt értelemszerűen abból számolják. Viszont ha az év nagy részében táppénzen vagyok, az már eleve a bér 70-80% (vagy mittoménmennyi), és ha az beleszámít akkor az havonta mindjárt nem 138e, hanem csak 100körüli. És ha ebből számolják a GYEDet, akkor az nem olyan király. Ezért is akarom megtudni, hogy a táppénz beleszámít-e vagy sem. Remélem nem, mert akkor utolsó 3 hónapra tuti kiíratom magam.

panna1
 
 


Sziasztok,

Tegnap reggel voltam genetikai uh és vérvételen. Kaptam dvd-t képeket, nagyon jók lettek. :lol: De sajnos este jöt a telefon és a doki hivott, hogy a vérkép nem jó, mert pozitiv lett. (1/32 arány a beteg baba esély) Így rögtön kaptam a telki magánkórházba holnap reggel 8-ra időpontot, ott megszúrják a hasam, gondolom magzatvízet veszenek :cry: :oops: Hát nagyon nem vagyok boldog gondolhatjátok, nagyon-nagyon félek, alig birok aludni tegnap óta, minden bajom van és egyfolytában sírnák. Pedig még csak 33 éves múltam és csak úgy gondoltam, hogy biztos ami biztos megcsináltatom, hogy megnyugodhassak. Na tessék ez is csak velem történhet meg. :cry:

Gabi :cry:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Minimanó, de kár :-( De remélem holnap kiderül, hogy minden rendben... Probálj meg egy kicsit megnyugodni, gondolj arra, hogy úgyis minden rendben lesz ;-) És gyere a hírekkel amint tudsz...

yuyu79
 
 


Minimanó! Fel a fejjel! Bár az arányszám viszonylag nagy, remélem hogy a babád egészséges és csak a téves diagnózisosok közé estél a vérvizsgálaton! Kitartás! Holnap mintát vesznek, és majd minden biztosra kiderül. Lehet, hogy tök egészséges a baba, ha meg mégis valami baj van, akkor jobb még most megtudni. Én is ezért döntöttem a szűrés mellett.
Szóval ne idegeskedj! A magzatvízvétel pedig ahogy hallottam csak egy picit fáj, simán ki lehet bírni.
Kombinált szűrésen voltál?

Nagyon drukkolok, hogy csak a "fals pozitív eredmény"-esek táborába tartozz!

Az UH-n nem láttak semmit? Mindent rendben találtak? A tarkóredő eredményetek jó volt?

panna1
 
 


Kedves Minkdenki!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a társalkodót.... :D

Az lenne a kérdésem, hogy a 13. hét körül Nektek mekkora (volt) a pocakotok? Persze alkattól függetlenül.

Én a 13. hétben vagyok és eléggé látszik kb. 2 hete, ezt úgy értem, hogy eléggé feltűnő már, ami persze nem zavar, csak furcsa, hogy már ekkora. Egyébként 58 kg körül vagyok...

Esetleg, ha megírnátok, hogy mi a tapasztalatotok... köszönöm!

Sziasztok, K.
Vendég
 


Gabi! Nagyon sajnálom. Ha jól értem, akkor te nem integrált tesztre mentél, csak a kombináltra. Ezért is jobb az integrált, mert ott a második vérvételig nem mondanak eredményt, mert a másodiknál még olyan markereket is megnéznek, amik még biztosabb eredményt adnak. Viszont azt nekünk is elmondták, hogy a Telkiben olyan a mintavétel, hogy aznap megmondják az eredményt, nem úgy, mint egy normál kórházban, ahol a vizsgálatra 2 hetet kell várni, az eredményre meg 4 hetet. Drukkolunk Neked nagyon! Nem lesz semmi baj.

szuszu
 
 


Gabi!

Nagyon sajnálom, de próbálj megnyugodni és ne félj, biztos nem lesz semmi gond!

Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen és makk egészséges baba legyen a pocidban. Gondolatban végig veletek leszek!

sniky
 
 


Gabi!

Minden rendben lesz, de ne idegeskedj, mert az mindkettőtöknek árthat!! Inkább várj a majdnem biztos eredményre.


Mi a különbséga sima labor vérvétel a kombinált és az integrált tesztek között?
Azért kérdezem, mert nálam sima labor gyanánt is 25 féle dologra kért vizsgálatot a doki. Az nem mutat kis semmit? Akkor azt miért csinálják? Miért nincs azonnal mindenkinek ez a kombinált genetikai vizsgálat? Hiszen az is "csak" vérvételből áll, nem?
Nálunk rengeteg doki van a családban, de eddig senki sem ajánlotta nekem ezeket a vizsgálatokat, így nem is tudok semmit róluk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Gabi, ne izgulj, az 1/32 még jó százalék. Az egyik barátnőm pont így járt, és végül teljesen egészséges lett a baba, nem véletlenül mondják, hogy nem teljesen megbízhatóak ezek a vizsgálatok, de szegény ő is halálra izgulta magát. Nyugodj meg és pozitívan állj hozzá, én hiszem, hogy ez is sokat jelent. Mi mind veled vagyunk és nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen.
Küldöm holnap a sok ++++++++++++++++++.

Szia Beleki!
Üdv a csapatban.
Az én pocim még egy picit látszik, inkább olyan mint egy nagy kajálás után. Én most 56 kiló vagyok, szóval kb annyi mint te. Neked ez az első baba? Mert ha nem akkor azt szoták mondani, hogy gyorsabban meglátszik, mert már jobban ki van nyúlva. Azt hiszem ez alkati adottságtól is függ. Mesélj még magadról.

KépKép
columbine
 
 


Kedves Minkdenki!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a társalkodót....

Az lenne a kérdésem, hogy a 13. hét körül Nektek mekkora (volt) a pocakotok? Persze alkattól függetlenül.

Én a 13. hétben vagyok és eléggé látszik kb. 2 hete, ezt úgy értem, hogy eléggé feltűnő már, ami persze nem zavar, csak furcsa, hogy már ekkora. Egyébként 58 kg körül vagyok...

Esetleg, ha megírnátok, hogy mi a tapasztalatotok... köszönöm!

Sziasztok, K.
Vendég
 


Ma megyek megint kismama tornára a szent imrébe, nincs kedve jönni valakinek? 16:30 , 200 Ft. Kb 1- 1 1/2 óra.

KépKép
columbine
 
 


A sima vérkép labor csak az alap dolgokat nézi a vérben, amit egyébként is megnéznének, ha vérvételr eküldenének nem terhesen. Ilyneket mint vércukor, koleszterin, nyomelemek, fehérvérsejt-szám, stb.
Ezek is sok infót adnak a dokiknak, jelzi, ha vmiből hiányod van, vagy fertőzésre utaló jeleket találhatnak benne.

A kombinált és az integrált teszt kimondottan fejlődési rendellenességekra szűr rá, olyan paramétereket vizsgál, ami az anyai vérből kimutatható. Azért nem csinálják automatikusan, mert ezt nem finanszírozza az állam. 35év fölötti terheseknél lehet, hogy már automatikusan szűrnek erre is, de 35év alatt biztos nem.

panna1
 
 


Szia Columbine!

Örülök, hogy válaszoltál. :P

Az első várandósságom, és nagyon élvezem.

Már karácsony óta nem vagyok jól, nem volt émelygés + hányinger, de gyomorégés és társai igen. Igazából nem kívánok semmit, alig eszem, fogytam is kb. 2 kg, amit nem bánok....

Igyekszem rendszeresen enni, de nem nagy élvezettel.. :(
Nem vagyok fáradt, szerencsére inkáb álmos.

Azért kérdeztem, hogy mennyire látszik, mert az egyik "barátnőmnek" 18. héten alig látszik, 55 kg-ról indult, most 59 kg. ???

Nekem meg eléggé, az eddigi harisnyám és nadrágom szorít a pocaknál.

K. :D
Vendég
 


Milyen a kismama torna? Jógára épül?
Vendég
 


Szia Beleki!

Üdv köztünk! Bocs, hogy nem reagáltunk többen, de sztem a többiek is Gabival voltak elfoglalva. Iylenkor sokat segíthet a lelki támogatás.

A nekem a babától még nem nagyon kerekedik a pocakom, sztem sokkal jobban látszik, ha vmi puffasztót ettem, ill. az emésztésem sincs a topon. Lehet, hogy nálad is közrejátszik ez is.
A harisnya és nadrágszorítással viszont biztos nem vagy egyedül, pláne 12hetesen! Én azt hiszem már 7-8 hetes terhesen éreztem, hogy derékban nem kényelmes némelyik nadrágom, pedig akkor még egyáltalán nem látszott a pocimon változás, sőt 2-3kilót fogytam is a "normál" állapothoz képest. Én se tudom, hogy van ez, de ezt tapasztaltam.

Szerintem egyén- és alkatfüggő, kinek mennyire látszik...

panna1
 
 


Természetesen, nem sürgetés képpen küldtem. Próbáltam feltölteni az adatlapom...

Az emésztésem nekem sincs ott.

Mit próbálsz enni, hogy jobb legyen?
Nekem az alma és a kivi jól bevált.
Vendég
 


sziasztok!
Bocs, hogy csak most írok, de mikor beestem az UH után melóba, rámszakadt egy csomó minden, amit muszáj volt megcsinálni.
Na, a lényeg, hogy MINDEN REDNBEN VAN. :lol: :lol: :lol:

11 hetes a babó, 47 mm, és mindene megvan, szépen végigmutatta az UH-s néni a végtagjait, meg a szivét, meg a gerincét, az agyát...stb. A nyaki redő is teljesen jó, 1 mm.
Kaptam 3 képet kinyomtatva, meg az egész vizsgálatot, ami kb. 3 perc DVD-n. Nagyon boldog vagyok!!! Majd este apával megnézzük a kisfilmet
Sajnos itt bent nincs olyan program, amivel képet tudnák csinálni a DVD-ről, úgyhogy nem tudok nektek mutatni, de higyétek el, hogy gyönyörűűűűű.
Most nagyon megnyugodtam. :P
lei
 
 


Lányok!

Beszéltem az uzsoki utcai kórházzal és jövő héten indul a szülésfelkészítő tanfolyamuk, amire bárki mehet ingyen. A foglalkozások szerdánként vannak kéthetente délután 5 órától fél 7-ig. Az első február 13-án lesz? Valaki nem akar jönni? A tavalyi program ez volt:

AZ ELŐADÁSOK TÉMÁI

1. A várandósság és a szülés élménye pszichológiai szempontból

2. Mit tehet az orvos? - kérdések a szülész-nőgyógyászhoz

3. A szülés eseményei - vendég a szülésznő

4. A baba egészségéről - vendég a neonatológus

5. Anyatejről és szoptatásról - vendég az újszülöttes nővér

6. Amikor már hazavitted a babát... - vendég a védőnő

7. Záró előadás az együttszülésről és a szülés utáni új életről pszichológiai szempontból

szuszu
 
 


gabi: nyugodj meg, és ne idegeskedj előre! Biztos minden rendben lesz, nagy az esélye a rossz diagnózisnak is ilyenkor. Drukkolok neked! Holnap vérjuk a frisss infókat a vizsgálatról! :!:

columbine: úgy tudom, hogy már kismamák is használhatják az úgynevezett szopipárnát, amivel nagyon kényelmesen lehet feküdni, pihenni és aludni az ágyban. Itt van két link, ahol lehet rendelni. Én fogok venni az tuti!
http://www.hexapuzzle.hu/kismamaparna.htm
http://szopiparna.uw.hu/index.html

tegnap a C&A-ban voltam és nagy leárazások vannak. Vettem is két kismama nadrágot 7 ezer helyett 3 ezerért. Nagyon kényelmesek, pedig nem gondoltam volna, mikor levettem az akasztóról, hogy ez nekem jó lesz. Olyan nagynak és ormótlannak tűntek, de felpróbáltam és nagyon jó mindkettő. :lol:
lei
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?