Sziasztok!
Nagyon köszönjük a köszöntést, ha felébred Csenge, megmutatom neki a képeket. Imádja egyébként nézegetni a fórumot, mert vannak rajta babák.
Sensi, nem semmi ez az ügyelet dolog! Egyébként én is aggódós vagyok, főleg, ha lázas, de én nem viszem ügyeletre, inkább megpróbálom lehúzni, és csak a saját dokinkhoz viszem el. Ott legalább lehet időpontot kérni. Persze egy hétvégi láz más.
Ha köhög, próbáld meg neki a baby luuf-ot. Ez egy kenőcs, amit a hátára kell kenni, és tisztítja a légutakat. Nekünk nagyon bevált, nem kínozta annyira a köhögés Csengét.
Cipő: én is akkor adtam Csengére cipőt, amikor már járt. Mondjuk Ő korán elkezdett járni, még ha csak kézenfogva is. Bent zokniztunk az elején, aztán féltem, hogy felfázik, és vettem neki szandit bentre is. Most is szandit hord bent. Egyébként az elején a dupla zokni, csúszásgátló talppal tökéletes.
Az első cipőnk Siesta volt, aztán Asso-t vettünk. Most Asso cipó van, és Dechatlon-os csizma. Egyébként ahány szakember, annyi márkát mond. A lényeg, hogy tartsa a bokáját, ne műanyag legyen, mert akkor nem szellőzik a lába, és a talpa ne legyen kemény, azaz meg tudd hajlítani, hogy tudjon benne rendesen lépni.
A méret változó, mi 17-essel kezdtünk. De nem volt még 1 éves. És Csenge lába gyorsan nő. A legjobb, ha felpróbálod rá. Vagy az is lehet, hogy otthon leméred a lábát (papíron lerajzolod, ha nem csikis
), és aztán azt próbálod bele a cipőbe.
Borsóleves: szerintem úgy adj neki, ha a borsót tésztaszűrőn átpasszírozod, mert úgy a héja nem kerül bele a levesbe. (Úgy tudom, hogy a hüvelyeseknek a héja okozza a hasfájást.)
Ildi, szerintem nyugodj meg, nem fog kipottyani a babó csak úgy!
Azért annyira könnyen nem adják!
De szerintem ezek már igencsak a végét jelzik. Jaj, de jó! Nemsokára láthatjátok egymást! Kívánom, hogy könnyű, gyors, problémamentes szülésed legyen!
Viki! Hamarosan mész AFP-re, ugye? Utána meg már csak egy kis idő, és megtudjátok, hogy kit is vártok.
Rubinita, nagyon jó, hogy meggyógyultatok!
Zsuzsi
Szerintem nem baj, ha tudatos a gyerektervezés, és csak akkor vállaljátok a harmadikat, ha úgy érzitek, hogy mindent meg tudtok adni neki, és nem érzitek áldozatnak. Nagyon későn én sem vállalnék gyereket, mert fel is kell nevelni, és sajnos a mai stresszes világban semmit sem lehet előre tudni.
A kicsi és nagy fiúnak jobbulást!
A lelked nagyon fontos!!! Nekem is vannak ilyen időszakaim, és az szokott lenni a legrosszabb, amikor a férjem nem érti meg, hogy egy-egy apróság miért jelent nekem akkora gondot. És képtelenség elmagyarázni neki, mert mi nők, másból vagyunk.
Tényleg az a jó ilyenkor, amit Viki is írt, ha egy kicsit törődsz magaddal, és megengedsz magadnak olyat is, amit egyébként nem szoktál, vagy nem terveztél. Nálam van olyan, hogy akár egy felső megvásárlása is feldob, de a legjobb tényleg az, ha egy kis testi kényeztetés történik.
Húúú, ez elég hosszú lett, de senkit nem akartam kihagyni.
Még egy gyors kérdés: szerintetek melyik az a terhességi teszt, ami a legkorábban kimutatja a terhességet?