Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Ildikó!

Ciciről én sem tudok nyilatkozni:( Nekem igazából csak a nyákdugó volt a jel, mert a keményedésekkel egész terhesség alatt kinlódtam, úgyhogy azt sose tudtam mit akar jelezni :roll:

Betti!

Csenge hogy van?? Most hogy Zsuzsi mondta a C vitamin felesleget tényleg kipisili:)

Viki!

Én meg arra vagyok kiváncsi eddig miért voltál otthon?? :oops:

Remélem senki sem beteg, és azért nem írtok... :(

Nálunk apa még nem igen javult, még mi egyenlőre tartjuk a frontot.

Csak Anna öl meg ezzel az evéssel, tegnap is hányt :cry: :cry: :cry: :cry:

Mennem kell mert már hív.

Pussz
Vigyázzatok magatokra és a lurkókra
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:48-kor.
20150601134430

Viki!

Anna redesen hányt, remélem nem kóros. Eddig soha nem hányt akárhogy tömtem, most meg rajta van ez a nem eszünk semmit kór és ha eröltetem visszajön.
Pocis képet mi is kérünk ám :D

Többiek hol vagytok???
Vendég

Sziasztok!

Desviki!

Már én is alig vártam hogy nőjön a pocim és büszkén mutogathassam....azt hittem hogy nekem nem akar nőni a pocim, és minden nap nézegttem a tükörbe aztán egyik reggel feléredtem már kb 6 hónapos lehettem, és belenéztem a tükörbe , és hirtelen olyan érzés tört rám mintha egy éjszaka nőtt volna oda az a poci ahogy visszagondoltam arra az érzésre hogy " jaj nekem mikor lesz már látható pocim"
most meg sosem hittem volna hogy ezt mondom de már alig várom megint megtudjak fordulni, vagy felülni, EGYEDÜL!!!!!! jaj így a vége felé már tényleg a szó szoros értelmében, terhesség nehéz,minden testrészem átcsapott a beton effektusba, az már nem olyan jó, meg már annyira szeretném látni és magamhoz ölelni....
De úgy egészében eléggé élveztem a terhességet, csak ez az utóbbi 2 hét húúúúúzóóós kicsit de már ezen is lassan túl vagyok!
ilyen volt a pocim......15-16 hetesen
Kép

és ilyen most 38 hetesen... milyen hihetetlen hogy ott van bent az én kis zsebibabám....
Kép

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

pocak képem az van elég és most olyan furcsa visszanézni hogy mennyit nőtt

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van, a fiúknak csak az orra folyik, de ennyivel megúsztuk eddig!
Zsuzsi! Az ovi egyre jobb! :D Ma voltak az ovónők látogatóba, nagyon dícsérték Nimródot. Pici sírás még van, de egyre kevesebb. Szépen eszik, már egyre többet játszik, sőt ma hógolyózott is. És árulkodott nekem hogy Áron megdobta a szemét :oops: , meg a nagyok nem hagyták hóembert építeni! Szóval sínen vagyunk.
Jolka! Régen kérdezted de még emlékszem ám :) , augusztusba megyek vissza melózni. Az ovónők azt mondták ma akkor nem hagyhatjuk szeptemberre az ottalvást. Márciusban már próbálkozunk vele! Nyírfa árnyékolástechnika a munkahelyem neve, régen a Simain volt most kint a Rákóczin majdnem a piacnál. Olyan irodai mindenes vagyok, leszek. Mezőgazdasági mérnök diplomával :D
Na jó mára ennyi mert sok leszek! Hajni

Kép
Kép
nimbot

Sziasztok!

Sensi, nagyon szörnyű lehet ez a nemevés. Csenge sem eszik túl sokat, és ha valamit nem akar megenni, akkor ki sem nyitja a száját. Volt olyan, hogy napokig alig evett valamit, aztán meg nem győztem etetni. Mi a kedvence Annának? Én azt csinálnám, hogy csak azt adnám neki. Aztán néhány nap elteltével fokozatosan próbálnék valami mást is. És ha látod, hogy már nem kell neki a kaja, akkor ne erőltesd! Én olyan voltam, hogy egy utolsó falatot megpróbáltam még megetetni vele, de azt már mindig kiköpte. Azt olvastam egy gyerekorvos írásában, hogy ha 3 napig csak savanyú uborkát és kakaót eszik a gyerek, akkor sem kell kétségbe esni, mert a következőre úgyis farkaséhes lesz. Tudják ők, hogy miből mennyi kell nekik. Persze ha napokig semmit sem eszik, akkor azért meg kell mutatni egy dokinak. Remélem, mielőbb rendeződik a dolog!

Ildi, szép nagy pocakod van! Jaj, ilyenkor vágyom igazán csak arra, hogy nekem is legyen. Aztán ránézek Csengére, és arra gondolok, hogy hogyan fogok bírni két gyerekkel... :oops:

Nimbot, nagyon jó, hogy ilyen szépen megy a beszoktatás az oviba. Örülök, hogy a fiúk jól vannak.
Akkor erre felénk fogsz járni dolgozni! Mi csak egy kicsit lakunk kintebb.

Én nagyon félek, hogy hogyan fogok munkahelyet találni itt. Szülés előtt Pesten dolgoztam, de oda nem megyek vissza, kicsit nehéz lenne a bejárás. :lol: De ez még odébb van, remélem, nem kell keresnem új helyet egy darabig. :wink:

Csenge jobban van, egy kicsit még náthás, de nem vészes. A több C-vitamin jót tett neki.
Nagyon örültünk tegnap a hónak, csináltunk egy kicsi hóembert megint. Mikor legutóbb volt hó, akkor is építettünk, és Csenge olyan sírást csapott, amikor elolvadt... Szegénykém nem értette, hogy miért tűnt el. Remélem, most simább lesz az "elválás". Viszont szánkózni nem szeret. Azt szokta mondani, hogy "Tenne sétál". (Tenne=Csenge :D)

Többiek! Merre vagytok?

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!
Sensi részvétem, már ami a sztrájkoz illeti....átérzem a helyzetet a húgom is eljátszotta velünk ezt a kis mókát, csak az volt a baj hogy ez csak neki volt móka nekünk inkább kínszevedés, és észrevettem hogy minden gyereknél eljön ez a korszak ahogy én megfigyeltem kb olyan 7 hónapos kórtól 15 hónapos korig szokták ezt a sztájkot csinálni, igazából az a legidegölőbb benne hogy mi izgulunk hogy miért nem eszik, biztosan éhen fog hallni ha nem eszik ( legalábbis is én így gondoltam ) és teljesen kétségbe voltam esve és már jobban féltem én az etetéstől mint a gyerek, miközben ő jókat röhögött magába gondolván " nah ezek itt küszködnek velem de ha megfeszülök sem kapom be azt az " nah egyet az anaya kedvéért " falatot.......
nem jött be semmi....sem a repülősdi a kajával, sem az anya,apa, kedvéért szöveg, sem a rajzoljunk szemet szájat orrot a kajának, mondjuk ha jó ritmusoso zene szólt közben az bevállt párszor!!!!!!
Aztán rájöttem ( tudom kissé drasztikus módszer, de nekünk bevált) szóval rájöttem egy kis trükkre, ha nem figyelek oda rá és csak kiteszem a kaját elé de nem akarom belétömni a kaját akkor előbb vagy utóbb mindenféleképpen éhes lesz és majd magától el kezd enni.... persze ez csak akkor válik be ha tényleg sztrájkol és nem valami betegságről van szó.....nekem mindig az lebegett a szemem elött hogy ha ez csak tényleg hiszti akkor ha éhes lesz akkor úgy is enni fog,minnél jobban akarjuk hogy egyen annál inkább nem eszik! csúnyán mondva ha kimarad egy kaja akkor kicsit ki lesz éhezve és biztosan enni fog!!!!!még könyveket is olvastam erről mert annyira benne voltam a témában hogy miért is nem akarnak enni, és az egésznek a lényege az volt hogy a csöpségek visszaélnek a figyelemmel, és ebben az esetben ez negatív figyelem hiszen stresszelünk közben, és arra még fogékonyabban illetve passzívabban reagálnak, gondoljunk csak arra amikor ráparancsolunk hogy "a nem az nem" és erre a reakció a "csak azért is" lesz ez is negatív figyelem!
nekem ezek a tapasztalataim, remélem tudtam némi segítséget vagy tippet adni! sok sikert a túrához szorítok!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Bettinah!
én előszőr azt gondoltam hogy az ideális kor két testvér között a 2-3 év, és így is terveztem egy darabig a dolgot, egészen addig amíg nem találkoztam az igedbaj fennálltának alapos gyanujával, a családomban három család is van ahol kisgyerekek vannak egymás után jöttek....2 vagy még annyi v sincs közöttük, és hát szegény sógórnőm már teljesen kivan hiszen a 2 éves kiskrapek még igényelné a figyelmet, viszont a 7 hónapos kiskrapek még inkább ráadásul a kisebbik olyan szinten anyafüggő hogy az már kegyetlen az anyára nézve! a másik sógórnőm ugyanebben a cipőben jár csak kiscsajokkal, végül is arra jutottam hogy ha tudok akkor legalább 4-5 évet várnék a tesók között.... bár ez nem biztos hogy beis tudom majd tartani....hát ez nagy meló de tényleg....mgakartam kérdezni hogy mennyi idős Csenge de látom a vonalzón, mesélj róla, ha van időd!
milyen kis tündérke !!!!!

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

IIdikó, Betti!

Köszi a segítséget.
Ez nálunk időszakos dolog néha úgy eszik hogy én is el csodálkozom, máskor meg úgy kell tuszkolni. Bár első perctől nem volt erőssége az evés, mert már szopni se akart:(
Most nincs kedvenc akármit rakok elé 2-3 kanál után elfordul.
Nálunk az jött be, hogy mindenfélét adok neki (telefon, papírok stb)és mikor azzal lefoglalja magát, akkor nyílik a szája is:)
Pont ma voltam a gyerekdokinál receptért, és Ő is azt mOndta hogy ne erőltessem. Ezt tudom én is hogy nem kéne, de mikor az első kanál után elfordul, akkor nem bírom megállni :oops: Pedig már okos és tuti hogy annál jobban elutasítja.
Mindig megfogadom, hogy a következő kajánál nem erőltetem, de látszik hogy a természetünk egyforma mert én is nehezen engedek:(
Betti! Egyébként Csenge kb mennyiket eszik?? És hány kiló??

Ildi!
Nagyon csini a pocid! Kitartás már nem sokára találkoztok :lol:
Aztán meg a pocid fog hiányozni :lol:
Egyetértek Bettivel hasonlóan érzek, én is szeretnék mégegy mabát de félek is :oops: :roll:

Na jó sokat dumáltam :oops:

Puszi
Vendég

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 05:17-kor.
Vendég

Csenge 10,5 kg, teljesen normális a súlya. Viszont szerintem nem eszik meg egy bébiételes üvegnyi mennyiséget főétkezésre. Nem a nagy üvegre gondolok, hanem a kicsire!!! Azt nem tudom, hogy összességében mennyit eszik, mert a szopik mennyiségét nem tudom (csak azt, hogy az éjszakaival együtt 4x van). Egyébként szégyen, nem szégyen, volt olyan, hogy leültettem Süsüt nézni (imádja!), és közben nyomtam belé a bundás kenyeret. :oops: Akkor sikerült megetetni vele elég sokat. Szóval a figyelemelterelés lehet jó módszer. Meg nálunk már azért is könnyebb, mert saját maga eszik, elszórakozik vele, amíg a kanálra kerül, én meg közben tolom a szájába. :D

Kriszti! Mi is hármat szeretnénk! De ha Te vén vagy, akkor én is az leszek, mire a 3.-hoz érünk! :lol:

Pesten egy számítástechnikai cégnél dolgoztam, először ügyfélszolgálatos voltam, aztán az ügyfélszolgálatot vezettem. Volt 15 emberem. Aztán az ügyvezető látta, hogy mennyire megbízható, terhelhető, lelkiismeretes vagyok (ez nem dicsekvés, így volt :oops: ), és az lett a kedvenc időtöltése, hogy emellé még a számára fontos dolgokat is megbeszélte velem, kikérte a véleményem. Így aztán humános, marketing, irodavezető, stb. feladataim is voltak. Szóval elég vegyes volt.
Aztán végül azért jött Csenge (eredetileg később szerettük volna), mert egyik nap olyan paraszt volt velem - persze nem szemtől szembe, hanem a hátam mögött-, hogy hazamentem, és azt mondtam Robinak, hogy nem érdekelnek a lakásgondjaink, majd megoldjuk, de én nem akarok tovább itt dolgozni. Pedig a kollégáimat, közvetlen főnökömet nagyon szerettem, de az üvig-nek néha olyan dolgai voltak, hogy a világból kiszaladtam tőle, pedig egy türelmes típus vagyok.
Végül az elválás is majdnem nagyon csúnya lett, mert összevesztünk pénzügyeken. Én kijelentettem, hogy ha Ő így, akkor én is, és megnézheti, hogy a hátralévő 1-2 hétben mit fogok dolgozni. Végül utolsó előtti napon sikerült megegyezni. Bár az az igazság, hogy nem írtunk le semmit, kíváncsi vagyok, hogy néhány év távlatából mire fog majd emlékezni.
Bocs, hogy ilyen sok voltam, de még mindig felmegy bennem a pumpa, ha rágondolok... :twisted: Ha érdekel Benneteket, majd egyszer személyesen elmesélem, hogy milyen is volt a kétgyerekes, ennek ellenére kismamákat negatívan diszkrimináló cégvezető.

(Közben majdnem megégett a sütőben a sütim! :shock: )
Vendég

Még annyi jutott közben eszembe, hogy nem is attól félek, hogy munkát nem fogok találni, mert szívesen dolgozok, ha jó a társaság, hanem inkább attól, hogy olyat tudok-e majd találni, ahol a család nem szorul háttérbe (azaz nem kell túlórázni sokat), és ahol nagyon jó kollégáim lesznek. Lehet, hogy ez nektek furcsán hangzik, de egyrészt egyáltalán nem ismerem az itteni lehetőségeket, másrészt nekem csak 1 munkahelyem volt eddig (6,5 évet húztam le ott), és biztosan nagyon furcsa lesz más emberekkel dolgozni.

De ez a távoli jövő zenéje - remélem.
Nna, ennyit akartam még. :D
Vendég

kisfiú lesz....már a himbi-limbijét is mutatta a doki, de ahogy mondani szokás csak akkor biztos ha már kint van, Zsombor lesz a neve....ez már a végleges...mert hát szegénykémnek már annyi neve volt..... Kép

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok!

Bár már mi is a rántott húsnál tartanánk :o egyenlőre a darabostól is öklendezik vagy hány:(

Kriszti!
Már most adhatnék neki levest????igaz attól biztos nem fuladna meg :D De mi még csak bépi papikat ettünk eddig :(
A tortát én kérdeztem, köszi a pontos leírást :lol:

3 baba...?????Én is annyit szeretnék.

Munkahely: Nekem is zűrös volt a távozásom, de ez is bonyolult történet.
Én sem tudom mihez kezdek ha lejár a 3 év és véletlenül nem jön a tesó???? Ésén is beállok a vének közzé mire odajutunk :( :lol:
Vendég

Én is belépnék a 3 babát akarók táborába...én úgy számolom hogy a harmadik baba kb 30 évesen fog jönni ha betartom az első baba utáni 5 évet....majd a második és harmadik baba után már nem szeretnék olyan sok időt mondjuk max 3 évet nos akkorra már kb 30- 31 éves leszek az még belefér , bár úgy vagyok ezzel hogy Ildi tervez Isten végez..... :lol:

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

jah a munkahellyel kapcsolatban mikor az én munkahelyemen elmondtam hogy babázni fogok kb 7 hónap múlva ( mert akkor már 8 hetes voltam) akkor első reakció....jaj de jó, pihenj sokat, nem gond,vigyázz magadra....aztán 2 hét múlva.... húzták a fizetésem kifizetését és amikor megkérdeztem hogy kb mikor számíthatok a pénzemre 1 havi késés után,akkor azt mondták hogy ők nem dolgoznak olyan emberrel aki nem bízik meg bennük ez egy kb 5 fős kis szarrágó cég volt, aztán finoman csak annyit mondtam hogy hát igen mivel a törvény szerint azért nem küldhetnek mert terhes vagyok hát akkor találjunk ki vmit..... mondtam oké ahogy érzi csak elötte megkérdezném a munkaügyi felügyelőséget, erre ők oké akkor holnap kapod a fizut! én meg: elmentek a picsába! nah szóval ennyit a munkálltatókról....

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Hú de nagy itt a csend.....Hol vagytok csajok????????????

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:49-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Lebetegedtünk :cry: azért nem jöttem. Anna elkapta apától a náthát.
Köhög és folyik az orra. Óránként kínzom a szívással :cry:
Tegnap megint hányással kezdtük a napot, ez speciel a köhögéstől volt.
Na mindegy úgy gondoltam menjünk dokihoz, de annyian voltak, hogy inkább nem mentünk be nehogy még több bajt össze szedjünk.
Egész éjszaka lig aludtunk v.mit.
Úgyhogy ma gondoltam kihívom a dokit, erre közölték velem hogy vigyem be gondoltam bepróbálkozok a nincs autónkkal,de erre is kész volt a válasz kérjem meg a szomszédot :twisted:
Végülis nem lázas, csak a köhögés miatt aggódok, hogy megint meghánytatja :cry:
De majd holnap leviszem a mi dokinkhoz, itt mégsincsenek annyian.

Viki!

Köszi az érdeklődést. A kaja most úgy megy hogy nem rakom az etetőszékbe hanem kiviszem a konyhába és 2beszorítom egy kissebb sarokba ott elszöszöl és közbe egész ügyesen eszik.
Most míg ki nem jön a foga meg ez a nátha is itt van így fogunk enni.
Levest hogy adnak neki?? Csak a levét????
Bocs hogy pont tőled kérdem :oops:

Betti!

Nálatok javult Csenge???
Te kitudtad szívni rendesen az orrát??
Nekem mindig marad benne, meg nem is nagyon engedi.

ILdikó!

A te munkahelyed se kutya :evil: sajna a legtöb helyen nem kell a gyerek.
Az én főnököm Óvónő volt. Elmondása szerint imádja a gyerekeket.
(csak ne az alkalmazotté legyen :x )

Rubinita!

Betegek vagytok??????

Zsuzsi! Jolka! Kriszta! Mindenki hol vagytok????????
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:50-kor.
20150601134430

Sensi!
Ha a aköhögéstől hány, abban az a "JÓ", hogy kihánnya a váladékot, ami lerakódott...
Jövök még, csak gyerekaltatásban lestem be...
Bocsi, majd reagálok másra is...
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Sensi, szerintem is mehet a húsleves. Sok lé, répa, krumpli, husi, jól összeturmixolod. Mivel Anna nem szereti a darabosat, ezért turmixold inkább, a levével meg alakítod a sűrűségét. Az a lényeg, hogy olyat tegyél neki bele, amit már ehet, vagyis ami puffaszt, olyat még ne. Csenge azt szokta csinálni, hogy megissza a levét a levesnek. Az is jó, mert abba belefő minden.

Sajnálom, hogy beteg lett Anna, olyan esetlenek szegények ilyenkor, amikor folyik az orruk, köhögnek. De azt mondom, ne legyen ennél nagyobb bajuk! Csenge is taknyos még, pedig azt hittem, elmúlik gyorsan, de még mindig porszívózunk. Nálunk már elég jó a helyzet, a legtöbbször kiszívja magának, ha meg hisztizik, akkor alkut kötünk, hogy utána mit csinálunk, vagy elmesélem neki, hogy az unokatesói milyen ügyesen tűrik ezt. :D
Egyébként nálunk is nehezen ment korábban, de azt csináltuk, hogy először mindig a kedvenc kutyusának szívtuk ki az orrát, és utána Ő is hagyta. Szóval játékként kezeltük a dolgot. Így egész tűrhető volt, de nem mondom, hogy nem volt sírás. És igen, sajnos egy idő után megunta, és hiába volt még benne, nem tudtam tovább szívni. De inkább hagytam, és megpróbáltam egy kicsit később megint. Sajnos muszáj, mert ha benn marad, akkor nagyobb baj lesz...

Viki, szörnyű tud lenni a fejfájás... Néha engem is elkap, de szerencsére nem túl gyakran. Mindig igyekszem húzni a fájdalomcsillapító bevételét, de aztán általában az a vége, hogy bekapok egyet, és akkor helyreáll a rend.

Ildikó! Te még mindig itt vagy? Azt hittem, hogy a melegfront majd beindítja a szülést, és ilyen szép napsütéses időben bújik ki a fiúcska! Szerintem ilyenkor még szülni is jobb! :D

Isteni idő van, ha felkel Csenge, megyünk egy kicsit csavarogni, a nátha ellenére megszellőztetjük. Aztán meg este jönnek anyukámék, itt lesznek nálunk kb. szerda/csütörtökig. Igyekszem majd jönni, csak nem tudom, hogy a család mennyire engedi majd.

Többiek!!! Tessék jönni, írni néhány sort!

Sziasztok
Betti
Vendég

Elfelejtettem megkérdezni, hogy az Emberke bababoltnak milyen a törzsvásárlói napja? Még soha nem voltam, és jött a mail, hogy jövő hét végén megint lesz. Ilyenkor szezonvégi kiárusítás van? Érdemes benézni? Olcsóbb valamivel, mint egyébként?

Köszi
Vendég

Betti!

Én csak 1x voltam. De szerintem kicsit olcsóbb. Akkor vettem Annának egy bélelt együttest ami 6000ft körül volt és 4 valamennyiért adta. Meg pár db bodyt abból is jött le valamennyi. Mindenre megvan hogy mennyi engedményt ad. Tudod szállító függő.
Viszont baromi sokan vannak.

Na mostmár lázunk is van :cry: ill 37. 8 nál hívtam megint az ügyeletet. És az aszinsztes közölte hogy Ó ez nem nagy gond ezért nem kell szaladni.
Ki vagyok akadva.
Csak én fogom fel ilyen tragikusan????
Mindig mindenütt azt szajkózzák, hogy milyen komoly szövődményei lehetnek. :(
Adtam neki germicidet, lassan rá is mérek, de egyébként nyugodtan játszik, eszegetett is.

Ja Betti még annyit akartam, hogy azért már Csengének könnyebb megmagyarázni a dolgokat nem??
Én is próbálom viccre venni az orrszívást addig míg nem neki csinálom tetszik is. Aztán jön az üvöltés
Vendég

Ja még v.mi ti milyen cipőt adtok a gyerekekre? Én most akarok majd venni neki a szülinapjára. Eddig csak kocsicipőt hordtunk:)
Meg a méretek hogy vannak??
Kb mennyi ideig tudnak 1 cipőt hordani??
Vendég

jaj csajok én is azt hittem hogy majd a front megindítja az eseményeket, de eddig nem úgy néz ki! tegnap volt életem egyik legszörnyűbb éjszakája, olyan szinten elkezdett fájni a fejem hogy szerintem a szülés nem fog ennyire fájni mint ez a fejfájás! aztán még társult hozzá egy kis róka reptetés is ( vagyis hát nem is kicsi) és reggel 9 kor sikerült elaludnom, most meg semmi bajom mint akit elvágtak.... hát nem tudom, annyi jó van a rosszban, hogy a fájdalom küszöböm kicsit magasabb lett így az eddig fájdalmasnak tűnő derékfájás és összehúzódások csak finom rezgésnek tűnnek a fejfájáshoz képest.....
viszont van még valami vagy 3 napja eléggé fáj a szemérem csontom, és közvetlenül a hüvelybemenetnél lévő csontjaim, nem tudom kinek volt már valaha olyan borzasztóan fájdalmas élménye amikor biciklizni tanulás közben rázuhant a vázra, vagy csak simán vágott egy seggest????nah ez az érzés ahhoz hasonló, kérdés: lehetséges hogy elkezdett tágulni a medencém? létezik olyan hogy vkinek nem közvetlenül a szülés közben (tágulási szakaszban) tágul ki a medencecsontja???????hanem napokkal elötte?mert kicsit úgy érzem pisilés közben mintha kiakrna pottyanni belőlem a baba? és most nem tudom hogy mi van, mi van ha nem így kéne lenni és vmi baj van?????

üdv Ildikó
KépKép
ildike427

Sziasztok Lányok! Néhány szó,mert csak felületesen tudtam visszaolvasni. Először is a beteg babáknak sok-sok gyógypuszit küldök! Mi is meggyógyultunk s remélem Ruben nem kapta el Jennitől.., Ildike! Ez természetes a szeméremcsont fájdalma, mostmár próbálj pihenni,aludni(lehet,hogy nem tudsz) mert ha megszületik a baba már kevesebb időd lesz ömmagadra...Sensi! Köszönöm a hiányolást aranyos Tőled. Én úgyanolyan vagyok mint te, mármint úgy gondolkodom,s szerintem általában minden szülő ha lázas a pici,jobban aggódik...Minden kismami vigyázzon magára,nagyon sok a járványos megbetegedés a megyében...visszaolvasok s jövök...puszi mindenkinek...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:52-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Ildi!
A medencetágulás természetes. Nekem is volt. Tényleg próbálj lustálkodni, nézz meg egy filmet, aludj, vagy ha fáj a derekad, bújj egy kád vízbe!

Sensi!
Remélem nincs semmi komolyabb Annával. Az ügyelet pedig felháborító!!! Tényleg összeszedhet a gyerek valami komolyabbat! A védőnőd nem tud segíteni ilyenkor?
Cipő: amíg bent vagytok, nem kell cipő, elég a zokni. Ha majd az utcán is álldogál vagy mendegél, akkor ráértek vásárolni. Nekünk szerencsénk volt, mert a fiúk lába lassan nő, Tominak még a 18-as cipő jó, Kristófé meg 27-es. Tominak még ez az első kiscipője.
(neten vettem, clarks first step cipő)

Rubinita!
De jó, hogy csináltál vonalzót :D aranyos Ruben!!!

Betti!
De jó, hogy Csenge ilyen okos már :D Tomi kacag, ha nem megy a porszívó és úgy mutatom neki, hogy mit csinálunk majd az orrszívóval. Dugdossa az orrába. Aztán élesben visít... :?

A munkahelyi sztorikat olvasva elhültem. Igaz, az enyém sem volt fényes, a bejelentés után visszalapoztak a naptárban, hogy mikor keletkezhetett a gyerőc... :?

3. gyerek: a párom nem hajlik rá, de még nincs veszve semmi. Mondjuk eladogatom a ruhákat, meg mindent amit tudok, mert ha mégis bevállalunk mégegyset, akkor csak akkor, ha anyagilag is megtehetjük. Bizonytalanra meg nincs értelme rakosgatni :oops: hülye vagyok???

Ja, és ebben az évben én is töltöm a 30-at, akkor vénasszony leszek? :lol:

Mégegy a késői szülésről: a sógornőm 37 volt mikor a keresztfiúnk megszületett és most 40 évesen tervezik(!!!) a kistesót. Tudatosan csinálták így, nem biológiai okok miatt... mondjuk vitatkoznék ezzel a gondolkodással, de nem tehetem ugye :x

Egyébként jól vagyunk, Tomi még picit köhög, de semmi komoly, Kristóf pedig teljesen jól van. Apa kezd haldokolni időnként, de mivel nincs időm körülugrálni, elfelejtkezik róla :lol: igggazi hapsi :lol:
Én meg lelkileg nem vagyok jól :roll: fáradt vagyok, néha elkeseredett meg tanácstalan apróságok miatt (ahogy szokták mondani, felfújom a dolgokat), de lehet ez már a tél miatti besokallás... hmmmm, no, nem panaszkodni akartam bocsi...

Jó éjt mindenkinek:
ZSuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:52-kor.
20150601134430

Betti!
NAgyon sok Boldog Névnapot kívánok Csengének!

Kép
20150601134430

Csenge!
Boldog névnapot kívánunk!
Anita és Dorka!
Kép

Anita
Kép
Kép
dorkamama

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:53-kor.
20150601134430

Csenge Babaának nagyon sok boldog névnapot!!!

Kép

Csak gyorsan bekukkoltam! Nagyon kivagyok már ettől a betegségtől,Nyűgösebb vagyok mint Anna.
Voltunk dokinál kapott antibiotikumot meg köptetőt stb.
Viszont az evés borzalmas. Az ebéd el is maradt, mert elkezdett enni aztán mivel nem engedtem hogy az egész szobát végig kószálja elkezdett hisztizni majd nagy köhögés lett belőle és ami nem maradhat el, hányás :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Most beraktam a kiságyba hátha elalszik.

Még most fogok főzni, borsó levest adhatok neki???

Remélem mindenki jól van.

Majd jövök ha végeztem.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:53-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a köszöntést, ha felébred Csenge, megmutatom neki a képeket. Imádja egyébként nézegetni a fórumot, mert vannak rajta babák. :D

Sensi, nem semmi ez az ügyelet dolog! Egyébként én is aggódós vagyok, főleg, ha lázas, de én nem viszem ügyeletre, inkább megpróbálom lehúzni, és csak a saját dokinkhoz viszem el. Ott legalább lehet időpontot kérni. Persze egy hétvégi láz más.
Ha köhög, próbáld meg neki a baby luuf-ot. Ez egy kenőcs, amit a hátára kell kenni, és tisztítja a légutakat. Nekünk nagyon bevált, nem kínozta annyira a köhögés Csengét.

Cipő: én is akkor adtam Csengére cipőt, amikor már járt. Mondjuk Ő korán elkezdett járni, még ha csak kézenfogva is. Bent zokniztunk az elején, aztán féltem, hogy felfázik, és vettem neki szandit bentre is. Most is szandit hord bent. Egyébként az elején a dupla zokni, csúszásgátló talppal tökéletes.
Az első cipőnk Siesta volt, aztán Asso-t vettünk. Most Asso cipó van, és Dechatlon-os csizma. Egyébként ahány szakember, annyi márkát mond. A lényeg, hogy tartsa a bokáját, ne műanyag legyen, mert akkor nem szellőzik a lába, és a talpa ne legyen kemény, azaz meg tudd hajlítani, hogy tudjon benne rendesen lépni.
A méret változó, mi 17-essel kezdtünk. De nem volt még 1 éves. És Csenge lába gyorsan nő. A legjobb, ha felpróbálod rá. Vagy az is lehet, hogy otthon leméred a lábát (papíron lerajzolod, ha nem csikis :D), és aztán azt próbálod bele a cipőbe.

Borsóleves: szerintem úgy adj neki, ha a borsót tésztaszűrőn átpasszírozod, mert úgy a héja nem kerül bele a levesbe. (Úgy tudom, hogy a hüvelyeseknek a héja okozza a hasfájást.)

Ildi, szerintem nyugodj meg, nem fog kipottyani a babó csak úgy! :D Azért annyira könnyen nem adják! :D De szerintem ezek már igencsak a végét jelzik. Jaj, de jó! Nemsokára láthatjátok egymást! Kívánom, hogy könnyű, gyors, problémamentes szülésed legyen!

Viki! Hamarosan mész AFP-re, ugye? Utána meg már csak egy kis idő, és megtudjátok, hogy kit is vártok. :D

Rubinita, nagyon jó, hogy meggyógyultatok!

Zsuzsi
Szerintem nem baj, ha tudatos a gyerektervezés, és csak akkor vállaljátok a harmadikat, ha úgy érzitek, hogy mindent meg tudtok adni neki, és nem érzitek áldozatnak. Nagyon későn én sem vállalnék gyereket, mert fel is kell nevelni, és sajnos a mai stresszes világban semmit sem lehet előre tudni. :(

A kicsi és nagy fiúnak jobbulást!

A lelked nagyon fontos!!! Nekem is vannak ilyen időszakaim, és az szokott lenni a legrosszabb, amikor a férjem nem érti meg, hogy egy-egy apróság miért jelent nekem akkora gondot. És képtelenség elmagyarázni neki, mert mi nők, másból vagyunk. :( Tényleg az a jó ilyenkor, amit Viki is írt, ha egy kicsit törődsz magaddal, és megengedsz magadnak olyat is, amit egyébként nem szoktál, vagy nem terveztél. Nálam van olyan, hogy akár egy felső megvásárlása is feldob, de a legjobb tényleg az, ha egy kis testi kényeztetés történik.

Húúú, ez elég hosszú lett, de senkit nem akartam kihagyni. :oops:

Még egy gyors kérdés: szerintetek melyik az a terhességi teszt, ami a legkorábban kimutatja a terhességet?
Vendég

Úristen! Tényleg szómenésem volt... :oops: Velem van tele az oldal... Bocs!!!! :oops: :oops: :oops:
Vendég

...
20150601134430

Viki, még nem tudom, mert soha nem volt teljesen naprakész ciklusom, 1-2-3 nap eltérés ide-oda mindig volt. Mindenesetre már a 28-at elhagytam.
Csak gondoltam, veszek egyet holnap/holnapután, és a hétvége felé meglátjuk, ha addig nem jön meg.

A 13. nap az nagyon gyors volt...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:54-kor.
20150601134430

Csenge!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk mi is!!!!

Sensi!
Kristóf volt ilyen hányós, ő attól is képes volt hányni, ha vmi nem ízlett neki. Mondjuk ez a nyaraláson, szállodában halálos ciki volt :oops: De szerencsére kinőtte, úgyhogy van remény!!!
Múlt héten, mikor Tomi beteg volt, szinte semmit nem akart enni. Időnként egy kis almapüré lement, de semmi más. A betegség miatt van Annánál is szerintem :cry: jobbulást neki!!!!
A baby luff balzsam pedig tányleg csodákat tesz, még jó, hogy Bettinek eszébe jutott ajánlani, nekem kiment a fejemből :cry:

Betti!
Nekem is a gravi hcg volt, ami kimutatta, az előző nem, annak már nem tudom, mi volt a neve...
Köszönom a bíztatást neked is és Vikinek is, tényleg valamivel fel kell dobnom magam ... a múlt héten gondoltam befekszem egy kád vízbe, míg apa lefoglalja a fiúkat, Tomi csak úgy emelgette a lábát, hogy hadd jöjjön. De mire apa levetkőztette volna, Kristóf már pucér is volt, így hárman szorongtunk egy normál méretű kádba :lol:
Lehet megvárom míg a tesóm hazajön a munkából, és meglógok vele egy kicsit csavarogni :D

Viki!
Hmmm, a kozmetika sem rossz ötlet :D egy nyomkodás is rámférne már... :wink:

Ildi????

Anita!
Kár hogy nem írtál magatokról!!!! :?

Nem is meséltem, tegnap este Tomi jött volna utánam a fürdőszobába, megbotlott, és pont az ajtófélfa élébe verte be a fejét. Jó nagy púp lett, lila tetővel, de szerencsére nem csattant ki. Ezután vacsinál a kis lökött hozzákapott a tojásrántottás teflonhoz, így egy szép csíkor is sikerült a csuklójára szereznie, hiába kenegettük azonnal :cry: úgyhogy kijárt neki....

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Szegény Tomi! Nem az Ő napja volt...
Csenge decemberben csapta szét a homlokát a fal élébe, ügyelet lett a vége, ott húzták neki össze, de még látszik a nyoma.

Ez a Gravi HCG gyógyszertári teszt, vagy dm-ben is van?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 07:54-kor.
20150601134430

Kössz lányok mindenkinek a segítséget:)

Betti izgulok, várom a híreket :lol:

Zsuzsi!
most az én lelkem is ilyen sz..r
Menj el és kapcsolj ki helyettem is, mert én egyedül vagyok és Annát nem vihetem :cry:
Amúgy ő is ilyen semmilyen dolgoktól hány. nem izlik, nem akarok enni stb. Pedihóg régen soha nem volt ilyen ez kb 1 hónapja kezdődött.

De azóta kinlódik a fogával is úgyhogy remélem ha az kijön akkor ez is megszűnik.

Viki!

Köszi a linkeket:)

És a cipőtanácsokat is mindenkinek köszi még meggondolom. Itthon mi is zokniba vagyunk, és egyedül még nem indult el. De szerintem nem sok hiányzik hozzá.
És tavasszal ha kimegyünk már biztos ki akar szállni akocsiból azért gondoltam hogy kéne v.mi cipő.

Ja és a kis huncut azóta is alszik, üres hassal:( még csak a reggeli tej meg a tízórai joghurt van benne.
Ilyen sokat nappal ritkán alszik.
Azt sem tudom mit adjak neki ha felkel: ott a fél üveg bébikaja, vagy levest???
ÁÁÁÁÁÁÁÁh de nehéz
nem is fárasztalak titeket.

Puszi
Vendég

ja még v.mi:

Zsuzsi! Tominak sok sok gyógypuszi :lol:
Vendég

sensi!
a cipővel még azért is várjatok, mert nőhet is a lába, meg mindig szokott pl a szieszta boltban is lenni akció a tavalyi modellekből. gondolom máshol is, csak amellett a bolt mellett sokat sétáltunk, onnan tudom. egyébként a deichmannban is szokott olyan kiárusítás lenni, hogy az utolsó párakat féláron adják, meg az ő márkájuk talán olcsóbb, mint a szieszta. asso cipőnk is volt egyszer, azt a metropol alagsorában vettük szintén féláron, ott is kifutó modellek vannak. mondjuk nekem egy utolsó szempontaz, hogy idei modell-e... :roll:

köszönjük a gyógypuszikat, már halványodnak a púpok :wink:

Betti!
nem is kérdeztem, h készültetek-e a pozitív tesztre, vagy csak úgy gyanúból próbálkozol?

Zs

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Egy gyors mondat, fürdés után jövök!
Betti!
Nekem a mostani babót egy szimpla dm-es teszt mutatta a mensim elmaradását követő nap. asszem a legolcsóbb 700 Ft-os volt :) Zöld doboza van, nevét nem tudom.
Ígérem később jövök!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!
Na itt vagyok megint!
Megpróbálok reagálni a dolgokra, de nem ígérem, hogy maradéktalanul menni fog. :oops:
Cipő: Mi 8 hósan vettük az első párat. Dorka akkor kezdett lépegetni kézen fogva, és már nem mindig óhajtott a babakocsiban maradni. Sőt! Siesta szandi volt, 18-as. Azóta a mostani téli cipője 23-as :shock: Szóval Sensi, ha nem akar mindenáron kimászni a kocsiból akkor sztem is várhattok még a cipővel. Arról nem is beszélve, hogy egy hónap múlva már lehet nem kell neki a bundás téli cipő, hanem elég egy vékonyabb, ami még nem nyitott.
Amúgy nekem ithon Dorka mindig zokniban van csak, anyáéknál van kis csúszásgátlós kiscipője.
Ami a méretet illeti: www.siestacipo.hu van lábméret meghatározójuk, kinyomtatod, ráállítod Annát és már meg is van a méret. Na meg a Siestáknak spec. kivehető a talpbélésük, és így könnyű megállapítani, hogy jó e az adott mérte.
Tényleg, Sensi, láthattalak ma benneteket 11 körül a Profinál? Mi jöttünk ki Ti mentetek be Annával?

Viki, Zsuzsi! Köszönöm kérdéseteket jól vagyok. Mostmár tök jól tellik a terhességem, a fáradságot "megszoktam", vagy már nem annyira vészes. Az émelygések is elmúltak, úgyhogymegint úgy vagyok mint Dorkával, ha nem tudnám észre se venném :)
Dorka édesen mutogatja a saját pocakját, ha kérdezük hol a kistesó :D

Zsuzsi! Szegény Tomi! Tényleg rájár a rúd! Sok puszi neki! A Te lelkednek is jobbulást, tényleg egy kis kikapcsolódást próbálj beiktatni! Nekem be van ígérve egy kozmetikus szülinapomra, már nagyon várom! :D Ha több szabadidőt nem is tudsz lopni, menj el egy közeli szoliba, sztem tök jó kényeztetés!

Hányáshoz nem tudok mit szólni, Dorka nekem refluxos volt, igaz enyhén, de kajától nem hányt. Ha nem kell neki akkor a fejem tetjére állok sem hajlandó enni. Ilyenkor rá szoktam hagyni, ő még tudja mi kell neki! 11 hósan ő sem evett meg egy egész kis bébiételes üvegnyi kaját, az majd 2xi adag volt...
Most 10kg 70 dkg, ha olyanja van akkor most se eszik többet. Szóval ők még tudják! A leves egyébként tényleg jó ötlet, ha öklendezik Anna a darbostól akkor a borsót tényleg jobb átpaszírozni. Viszont Dork anekem pl. imádja kiszemezni egészben :)

Viki! Tényleg Te lassan mehetsz afp-re és nemsokára kiderül ki lakik odabent! Meg fogjátok kérdezni?
Én most még egyelőre élvezem, hogy nem kell még sehová mászkálnom, védőnő és stb...

Mostmár eldugulok, jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Anita!

Igen mi voltunk,bocs hogy nem ismertelek meg :oops: akkor jöttünk a dokitól, és tele volt az agyam mindenfélével. Aztán később esett le hogy v.ki mondta hogy olyan kocsijuk van mint nekünk.Csak nem tudtam ki.
Pedig mióta itt fórumozok, minden babakocsist, kisgyerekest megnézek hátha "ismerős".

Köszi a linket, majd rá nézek.

Igen ezen én is agyaltam, hogy túl vastag cipő nem kell mivel a szülinapja márc 1-én lesz akkor még kocsizunk, de kb májusba már jó idő van. Legalábbis tavaly az volt. És nem akarnék 2-őt venni ilyen rövid időre.

Már meg áll néha egyedül és 1-2 lépést tesz :lol:

Na Jó éjszakát mindenkinek
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?