Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást, megpróbálok képet feltenni a Manóról, ez pár napja készült, csomagot kaptam... Ha kicsit több időm lesz, elmesélem szívesen a szülést, már csak azért is, mert nagyon pozitív élményeim voltak. Lassan ébred a Főnököm és borzasztó éhes lesz, úgyhogy megyek. Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
dorine

Sziasztok!

BULCSÚNAK SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Örömhírt szeretnék megosztani veletek: MA REGGEL 5 ÓRA 35 PERCKOR MEGSZÜLETETT A KISTESTVÉREM, BARNUS, 2700 GRAMMAL ÉS 49 CENTIVEL!!! :D :lol:
A Kika szobában,a tablóink melett. :wink: :lol:

Köszönöm a dícséreteket. 8)

Dorine!
Nagyon aranyos ez a kép a kis Marcellről! :D

Szép napot mindenkinek!

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Bulcsúnak Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!!

[size=12]Barnust pedig Isten hozta!! és jó egészséget neki![/size]

Lányok!

lenne egy kérdésem: megszabják a kórházban,h mibe hozhatjuk haza a Babót? tehát,h mit adunk rá.. kising,rékli ilyesmi vagy abba hozod amibe akarod?? mert az egyik ismerősöm szerint meghatározzák a kórházak,de ez nekem nagyon fura :?

előre is köszi

sziasztok!

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Mesi!

Semmit nem határoznak meg, ez nem az a kórház :lol: . Rétegesen öltöztessétek (pontosabban segítenek felöltöztetni) mert annyira kiszámíthatatlan az idő de tényleg semmit nem írnak elő.

Dalmacska!
GRATULÁLOK A KISTESÓDHOZ. Ez vicces: a nagybácsi fiatalabb mint az unokahugik :lol: .

Szandra

szandrakiss

Dalma!

Itt is gratulálok, látod, az unokatesók vigyáztak rá, minden rendben legyen :lol:
A múltkor épp összeakadtam a gépemen a tablókról készült fotókkal, nosztalgiáztam egy kicsit...

ezt az egyévesre készítettem, de jobb később, mint soha... :wink: Kép
Vendég

Edina,

Bulcsunak nagyon boldog szülinapot!!!!

Dalma,
Gratula a kistesóhoz!!!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Dorine!
Nagyon klassz csomagot kaptál! Nagyon vagány a kissrác! :D

Dalma!
Gratulálok a tesódhoz! :D

Mesi!
Ne aggódj! Ahogy Szandra is írta, nem határozzák meg a kórházban, hogy mibe vigyed a pindurit haza. Valóban arra kell figyelni, hogy rétegesen legyen felöltöztetve. Egyébként majd a csecsemősök fogják felöltöztetni.

További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!
Megnéztem a képeket, GYÖNYÖRŰEK!!! Annyira édes mind a kettő szépség, húúú egyenesen nem találok szavakat. Nagyon tetszik, hogy ilyen világos a szobájuk, jók a színek igazi tavaszi hangulatú. Édes, hogy mennyire pasis és csajszis egyszerre egy egy kép!! :) :wink:

Ügyik vagytok, még sok ilyen képet.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Bulcsú Isten éltessen sokáig! Boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Dalma, gratulálok a kistesóhoz! Isten hozta ezen a világon!

Dorine, nagyon helyes kispasi a fiad! :D

Adri, olyan édesek az ikrek! Nagyon-nagyon szép babák! :D

Szép estét mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Ezt nem hiszem el! Írtam egy kisregényt, de elszállt. Holnap újra megpróbálom, most elfogyott a türelem...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
dorine

Sziasztok!

Sidney! Bulcsúnak BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK! Mit kapott a nagy napra?

Dalmacska! Gratulálok a kistesódhoz. Remélem lesz majd kép róla!

Dorine! Nagyon aranyos ez a dobozos kép Marcellről. Van olyan kisfiú ismerősöm aki szintén minden dobozba beleül ha teheti.... :)

Dóri! Sajnálom hogy a jól sikerült tablódat nem láthatom már, csak ha esetleg szülök..és ahhoz még a KIKA szobának is üresnek kell lennie... :wink:

Adra! Sajnos megint nem tudom megnézni a képeket. Majd átmegyek az apósomhoz, az ő gépén mindig mindent megtudtam amit a sajátunkon nem. Nem akarom kihagyni....

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Csak gyorsan egy pár fotó ha nem gond:

Állatkertben voltunk a múlt héten és ott csináltam pár képet

Kép
Tami

Kép
most már elmondhatjuk, hogy símogatott vizilovat :wink:

Kép
csak csajok

Kép
kacsákat etetnek

Kép
na ez már nem az állatkertben készült :wink: , bár néha... :lol:
szóval itt táncolnak a drágák

Kép
ez meg végképp itthon készült, pancsi közben szeret-szeret

Hát ezek lennének a legújabb képek

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

MIndenkinek köszönöm szépen a köszöntéseket Bulcsú és magam nevében is. Nagyon jól esik, hogy gondoltatok ránk.

Adra! egyedül elalvás sehogy sem megy, viszont sok könyvet ki tudok így olvasni :lol:

Bulcsú kapott rucikat,cipőt,autópályát és autót, meg csuklósbuszt /ezzel aludt el/. Most csak a szűk család volt /nagyszülők, tesómék/ :)
Torta is ehető lett :lol: sajna képet nem tudok feltenni, mert ide nem engedi, de majd nyitok egy topikot és oda rakok fel és azt majd megnézitek.
szombaton lesz a közös szülinapi bulijuk, amire jönnek a keresztszülők, dédi. Tőlük bicajt kap majd közösen. :lol:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok Lányok!

Végre van gépünk! :lol:

Sidney,
Boldog Születésnapot Bulcsúnak így utólag is!!!

Szandra,
Nagyon jók lettek a fotók nekem a pancsizós kép tetszik nagyon!

Dorine,
Szerintem mindenki örülne ilyen édes kis csomagnak! :lol:

Dalma,
Gratulálok a tesódhoz, sok egészséget és örömet kívánok nekik!

Mesi,
Arra figyeljetek, hogy minden kis ruhából amit bevisztek neki, meg amúgy is, legyen kivágva az összes biléta, tudod, hogy hogy mosható, milyen méretű. Ez az egy amit kértek tőlünk, amúgy tök mindegy miben viszed haza a TE gyereked. Alulra body-t javaslok, és utána rá harisnya és a pulóverek, végül az overál, sapka.

Adra,
Olyan sokat nőttek már a lurkók, eszméletlen, hogy rohan az idő. Nagyon édesek!

Hexina,
Tetszett a "filmetek". :lol: Ha ma nem is, de holnap mindenképp visszaviszem Nektek. Mielőtt indulok telefonálok.

Most mennem kell előkészíteni a reggelit, a hercegnőm mindjárt ébred. :lol:

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Finike!
Címkét kivágni mindenből??? Azt minek?? Mondjuk azt értem, hogy a bodyban ne legyen mert az szúrhatja a nyakát de a többi??? Mondtak valami indokot? Különben nekem ezt sem mondták, és minden ruhában benne volt a címke :roll: !!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
Csak gyorsan benéztem és megint lemeradtam :cry:

BULCSÚNAK UTÓLAG SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK! Megy oviba?
DALMACSKA!
Neked gratulálok a kistesóhoz.
Szandra!
Szuper jók a képeid nagyon jó fotós vagy nekem sajna nem megy :cry:
Rólunk:
Sajna nagyon nehezen megy a szemüveg fenttartása Marcuson ezér nincs semmire időm.
Bocsi mindenkitől, ha tudok majd jövök.
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

Pocilo,

Kitartás :P
Teljesen át tudom érezni a dolgot...Ha jól emlékszem, nálunk kb. 1,5 hónapig tatott ez az időszak. Ha van még bármi, amiben tudok segíteni, csak szólj!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szandra,
Én is úgy értettem, hogy a bodyk-ból (én az otthoniakat értettem, nem csak azt amiben hazaviszik). Én is benne hagytam, de mikor öltöztette a csecsemős nővér akkor kérte, hogy vágjuk ki a body-ból a bilétákat. Bocsi elírtam, :oops: persze a pulcsiban és az overálban és a többi rucin rajta maradhatott.

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Jó, hogy feljött ez a ruha téma. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni én is.
Csak a hazahozatalra kell ruhát vinni, ugye? Szóval, nem minden napra kell ruha, mert a csecsemősök ott valamibe felöltöztetik, nem?
És még egy: már újszülöttnek is lehet harisnyát lehet kapni?
Mert én úgy gondoltam, hogy alul lesz a body, fölötte a rugdalózó, vagy csak body + pólya + plédbe bebugyolálva, merthogy pólyában hozzuk haza szerintem. Merthogy kaptunk egy pólyát, overálunk meg még nincs. Vagy ti mit javasoltok?

Köszi, Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Finike! Nagyon jól állsz már az esküvői ügyekkel! Csak így tovább! Vicus már jobban van?

Evisan!
Igen, csak a hazahozatalra kell ruhát vinni. Én is alulra bodyt vittem - anno egy éve - utána jött a rugi majd egy kötött együttes (nandrás és felső) majd így rakta bele a csecsemős a bundazsákba. És persze még a sapi és erre a bundazsák kapucnija. De szerintem a bundazsák helyett a a pólyába teszed az is jó és még + a pléd.

És igen van már 56-os méretben is harisnya, a barátaink vettek a kislányuknak mikor megszületett. Képzelheted, hogy mekkora.... :)

Szandra! Jók a képek! Nagyon aranyosak a lányok!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Köszi, Mazsus! Mondjuk Nándi télen született, de ha nekem március elején születik a kislányom akkor azért már nem kell a bundazsák, nem? Szerintetek???

Évi

Kép
evisan

Evisan,
Majd meglátod márciusban milyen idő lesz. Max. beviszed, és ha a csecsemősök azt mondják, hogy nem kell, akkor nem adjátok rá. (bár szerintem márciusban azért hideg van még pláne egy újszülöttnek). Inkább többet vigyél mint kevesebbet. (Amúgy harisnya helyett megteszi egy meleg rugdalózó is, csak én már a nagylányomban gondolkodom és őrá mindig adok harisnyát ha kimegyünk :oops: :lol: ) Az a lényeg, hogy rétegesen öltöztesd.

Kép
Kép
finike

Evisan,
Még annyit kiegészítésként, hogy szerintem adj rá body-t, vastagabb rugit - én overál párti vagyok-, így majd overált, és egy pokróc. Mi még egy kardigánt is adtunk rá, de mi októberben hoztuk haza, és akkor már hideg volt. Próbálj meg kölcsönkérni egy overált, aztán ha bejön nektek és már tudjátok a pontos méretet, akkor vehettek neki egyet. Gyalog vagy kocsival hozzátok majd haza? Ha kocsival, akkor miben?

Bocsi, ha össze-vissza írok, de nagyon fáradt vagyok! :oops:

Kép
Kép
finike

Evisan!

A pólya dolog számomra azért kérdéses, mert ha autóval viszitek haza a babát, akkor a pólyát hogy teszed a hordozóba? Vagy van olyan mózeskosaratok, amelyiket be lehet kötni az autóba?

Mi február 26-án úgy hoztuk haza Andrist, hogy volt rajta egy body, rugdalózó, kardigán, 2 sapka (egy fehér pamut és egy vastag kötött), overall (68-as méretű, de ez ősszel és télen is jó volt rá) és így volt benne a hordozóban. Plussz egy takaró a hordozóban a lábrészen. Az overall óriási volt rá, de kit érdekelt? Egy éves koráig jó volt rá, így teljesen megérte. Ha március végén olyan lesz az idő, akkor a kistesót is abban fogjuk hazahozni.

Remélem, tudtam segíteni.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Pocilo!
Kitartás szemüveg ügyileg! Mesélj (persze ha van időd), hogy miként zajlik a szoktatás.

Evisan!
Újszülöttnek a harisnyát megveheted 56-os mérettel vagy van a dupla nullás 00 ami még ilyen kicsi méret. Szerintem a harisnya nagyon jó dolog, nekünk nincs is olyan nap, hogy ne adnék rájuk, sokszor a lakásban is csak egy body és egy harisnya van az Edón a Tamin meg ue megspékelve egy pörgős szoknyával :) . Szerintem is vigyél inkább több ruhát mint keveset. Az nap mikor jöttök haza (vagy esetleg előtte nap) elég ha beviszik neked a ruhát mert így sem férsz majd el annyi mindened lesz. Szerintem a pólya és az overál az nagyából egyforma hőérzetet biztosít így uaz kell mind a kettő alá.
Amit én vinnék az egy body, rugdalózó, kis zokni, kardigán, kis pamut sapka, ha kell akkor egy meleg sapi tartalékba, valamint az overál vagy pólya. Amit még javasolni szoktak az egy saját rongy pelus amit rá tudsz teríteni a gyerek "fejére" vagy a hordozóra ami eltakarja a gyereket hiszen azért ez mégiscsak egy kórház, ahol többnyire beteg emberek vannak, főleg most így az influenza járvány kellős közepén ki tudja kivel kerültök egy liftbe. Valamint természetesen egy takaró.

Ami még eszembe jutott és az első gyerekemnél nagyon megszenvedtem vele az a koszmó. A második gyerekemnél kaptam egy nagyon jó tippet egy gyereksamponra, az a neve, hogy BABÉ sampon, ez kimondottan koszmó ellen van, a patikáben lehet kapni. Edónak kb 3 mili vastag volt a fején a koszmó mert kiütéses volt és amikor a kiütések elkezdtek leszáradni akkor kezdett koszmósodni de nem lehetett lekaparni mert sebes volt a leszáradt kiütéseknél. Elkezdtem használni ezt a sampont minden fürdetésnél egy héten keresztül és mindenféle olajozás és kapargatás nélkül lekopott. Kérdeztem a gyerekorvost a használat előtt, hogy mit mond erre és azt mondta, hogy kiváló termék még felnőtteknek is szokta javasolni aki korpás.

Még valami a sapira vissza térve: mindig azt a tiszta pamut bébi sapit addjátok rá előszőr és ha kell akkor még egyet rá mert annyira érzékeny a kis bőrük, hogy ha akár egy polár béléssel érintkezik máris kicsapja a bőrüket.

Most ezek jutottak eszembe, remélem tudtam segíteni.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Csajok!
BULCSÚ NAGYFIÚNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK így utólag is!

Ovis anyucikák (főleg ahol még tesó is leledzik):
Kérdés: ma mentem Bencéért, aki egész tűrhetően viseli az ovit, persze mikor otthagyom van kis sírás, meg húzkodás, hogy ne menjek, de megnyugszik viszonylag hamar. Napközben kis sírdolgálások, akkor is hamar meg lehet nyugtatni az óvónénik szerint.
Viszont ma közölte velem óvónéni, hogy kissé agresszív a gyerek, főleg, ha a játékokról van szó. Tudom, ezt már itthon is észrevettem, ha hugica közeledik egy játéka felé, akkor aztán még a fejbedobás is előfordulhat néha. Na most ugyanez a szitu bent is. Mondtam az óvónénik, én mondtam nekik ezt, mielőtt beiratkoztunk. Mondta is, hogy emlékszik, de hogy találjunk ki valamit, mert ez így nem lesz jó....
Én valahol nem bánom, hogy ilyen, mert igenis védje meg magát, meg legyen azért saját akarata, persze kultúrált keretek között.

Sid, Judit, Szandra!
Nálatok volt ilyen? Biztos máshogy megy ez a lányoknál is, nem?

Szóval elindultak a hatalmi harcok odabent.
Dehát mit várunk? Végülis a múlt héten volt 3szor, összvissz oviba. Két napja "jár" rendesen. Hozzá kell neki is szoknia, nem? Majd megtanulja, ugye? Én azért nem fogom szidni, neagyisten megverni!!
Egyébként ez az óvónénik feladata, hogy megtanítsák a gyereket a többiekkel konfrontálódni?
Olyan rossz ez így.... Kicsit elbizonytalanodtam...

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Eszti!

bocs,hogy beleszólok...még nincs ovis babóm,de végig jártam a 3évet az óvóképző suliban,csak épp diplomám nincs még :(

nem tudom,mit akarnak az óvónők... alig volt még oviban.... ha agresszív lenne,nem csak ennyiben nyilvánulna meg... ennyi idő alatt nem lehet még beilleszkedni sztem...
és tényleg az Ő dolguk megtanítani a szocializálódásra,a társak elfogadására, hogy nem bántjuk a másikat,akkor sem,ha nem tetszik vmi... hiszen otthon nincs is annyi gyerek,hogy megtanuljon alkalmazkodni ...
persze,fontos,h a szülő is segítse ezt a folyamatot....és otthon se engedje az agresszív megnyilvánulást...

és ha figyelmebe vesszük,h ha már rendesen fog oviba járni,akkor heti 4-5 napot tuti ott lesz,és ekkor lesz társaságban,ekkor kell ezeket megtanulnia......ezért is kötelező az ovi 5 éves kortól, hogy mire suliba megy,megtanulja amit kell

ezért képzik az óvónőket!

bocsi,ha okoskodtam, és hogy hosszú lett....

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Finike, Nutella,
Kocsival hozzuk haza. Valahogy én is így tippeltem a ruharétegeket majd ráadni. De egyelőre úgy néz ki, hogy pólyában hozzuk, mert egyelőre nincs overálunk. Ha pólyában hozom, akkor az ölemben lesz a kislányom a hátsó ülésen. Tudom, hogy nem szabályos, meg ha megállít a rendőr, akkor bla-bla..., meg balesetveszélyes is lehet, na de addig, amíg a JF-ből hazaérünk Gyálra, azon a 15 perces autóúton nem hinném, hogy bármi is történne. Végülis engem, meg a tesómat is annak idején így hoztak haza a kórházból.
Egyébként van egy bébihordozónk (nem mózes), aminek döntött a hátoldala, és ülésre csatlakoztatható. Ha addig sikerülne egy overált kölcsönkérni arra az egy alkalomra, akkor úgy, abban a bébihordozóban hoznánk haza, mert pólyában tényleg nem lehet belekötni a hordozóba, csak overálban.

Csak viszont a döntött hátú hordozó nem jó állítólag az újszülött gerincének, ezért lenne jobb olyan mózes, aminek teljesen vízszintes az alja, dehát olyanunk nincs.
Ezt ti is tudtátok? Mert védőnő mondta nekem, hogy nem jó, ha döntött a hátlapja. Mármint újszülött esetén.

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Fricky!
Szerintem az óvonőnek kell megtalálnia a megoldást. Persze ésszerű korlátok között de neveljen. Bencének meg kell szoknia, hogy mással is kell osztoznia a játékokon. Itthon ez nálunk is előfordult párszor van, hogy még most is egyszer-egyszer de egy idő után megtanulják. Nálunk a fő mottó, ha kell a játéka akkor vigyél neki egyet cserébe. Edó ezt elég jól tűri, hál istennek a hozott játékok majdnem mindig felkeltik az érdeklődését.

Evisan!
Ha nincs overálotok akkor több réteg ruha is megteszi de minden képpen tegyétek bele a hordozóba a gyereket mert nagyon veszélyes kézben fogni menet közben. Még ha csak a szomszéd utcába is mentek mindig kössétek be mert csak egy kanyar és bármi megtörténhet. Mi úgy csináltuk, hogy tettünk egy törölközőt a dereka alá így ívesebb lett a hordozó és nem terheli annyira a gerincet. Ha beviszed a kórházba a türcsit akkor ott megmutatják majd a csecsemősök, hogyan kell de KELL!!! Szerintem most akciósan nagyon sok helyen kaphatsz overált, nézz utána a teszvesz.hu-n vagy egyéb ilyen oldalon, használtan is jókat kaphatsz hiszen ezek a kicsik még nem tudnak elnyűni egy ruhát sem.

Szandra

szandrakiss

Eszter,

Teljesen egyetértek Mesivel és Szandrával. Nem is értem az óvónőket. Muszáj, hogy adjanak Bencének egy kis időt. Nálunk nem volt ilyen az oivban. Ill. lehet, hogy volt, de az óvónők nem csináltak belőle ilyen nagy ügyet. Kitartás!!!

Evisan,

Megint csak Szandrával tudok egyet érteni. Most néztem meg a www.vatera.hu oldalon. Rengeteg babaoverált kínálnak olcsón. Márciusban még a levegőztetéshez is fog kelleni overál. Ha már nem kell, te is el tudod adni. Tényleg nagyon olcsón lehet kapni. Ha bemész bármelyik olyan utriba, ahol árulnak babaruhét, most biztos, hogy tele vannak overálokkal.
Igaz, hogy minket is hordozó nélkül vittek anno haza, de csak azért, mert még nem volt. Az ördög sajnos nem alszik... NE történjen semmi, de...

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Fricky! nálunk nem volt ilyen probléma Johannával. Sztem is az óvodában az óvónőknek kell megoldani ezt a problémát, oda menni és megbeszélni Bencével, hogy X percig még játszón Ő az adott játékkal, de aztán adja oda Pistikének stb. Nálunk ezt csinálják az óvónők. Nem értem mikor hazaviszed akkor szidd le mert az oviban nem adta oda a játékot? persze Te is beszéld meg Vele hogy ne verekedjen és mást is hagyjon játszani. Ráhagyni semmiképpen nem jó ezt a dolgot az biztos, de sztem közösen kell megoldani az óvónénikkel a "problémát".

Bulcsú csak szeptembertől megy oviba, úgyhogy lehet hasonló témában én is fogok segítséget kérni, Fricky addigra már jó tanácsadó lesz :lol:

Evisan! hordozó az mindenféleképpen kell, mikor mi voltunk babák akkor ég nem volt ekkor forgalom, ilyen vérmérséklet, nagy sebesség stb. Komolyan életveszély végig menni az utakon. Sztem is próbáld meg vmi turiban megnézni az overállt, vagy vmi meleg rucit. Vecsésen tuti van turi, meg egy olcsó gyerekbolt is, ha tudod nézd meg ott. Vagy CésA-ban, vagy TEscoban mindkét helyen nagy leértékelés van. Vagy aMagmában.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Csajok!

Már a fülemen is esküvő téma csüng...

Ez a vőfély dolog sem egyszerű, de nem is akarlak untatni benneteket ezzel...

Vicuskám még mindig köhécsel, de az orra már nem folyik. Egyre többet beszél, nagyon édes ahogy kotyog. Már a 13. fogacskája jön. Jól belehúzott. Egyszerre jött ki neki a négy rágófoga. Szegénykém nagyon szenved vele. Állandóan rág, ropi, kenyér, asztal, szék.... 8) :wink: Úgy sajnálom, de egész jól bírja, bár néha ettől egy kicsit hisztis, de ki ne lenne az, ha egyszerre négy foga törné át az inyét.

Eszti,
Vicusra is rájön néha a dobálás, hogy fogja a játékot és csak úgy hozzámvágja, úgyhogy elég félve ülök le vele játszani. Próbálom neki mondani, hogy ez fáj nekem, és hogy ne csinálja, de következő alkalommal már el is felejti és újra repül egy lego. :roll: :shock: :? Meg ha mérges, akkor elkezd ütögetni, na erre nagyon mérges tudok lenni. Valami nem tetszik neki elkezd a kezével ütögetni. Remélem ez csak egy korszak és elmúlik nála. Bár Vicus még nem ovis, így nincs ebben tapasztalatom, de szerintem (ha belekotyoghatok) Bencének is meg kell szoknia, hogy mennyi gyerekkel van összezárva,hogy nincs ott anyu, hogy meg kell osztania a dolgokat, és szerintem is az ovónénik dolga lenne megtanítani, hogy ossza meg a játékot a másik gyerkőccel is. Két nap után nem lehet konzekvenciát leszűrni abból, hogy a gyermek hogy viseli az ovit. Véleményem szerint legalább egy hónap kell mire megszokja a környezetet. (Hú nem lehet most neked könnyű.) Ha otthon is csinálja a kistesóval, akkor szerintem próbáljátok elmagyarázni neki, hogy miért nem szabad, hogy van másik játék is stb. Biztosan megfogja érteni, ha sokszor ismétled, okos fiatok van, csak új a helyzet. Én is félek ettől a korszaktól, majd akkor Te fogsz nekünk tanácsot adni... :lol: Kitartás!

Evisan,
Szerintem sem jó ötlet, hogy kézben hozzátok haza! Nagyon veszélyes! Inkább vegyél egy használt overállt vagy kérj kölcsön, de feltétlenül hordozóban hozzátok haza. Vagy mózeskosár amit be lehet kötni. Azt a rövid utat kibírja a hordozóban baja nem lesz attól még. Az overállt, mint ahogy a többiek is írták később is tudod majd használni, pld. ha kiviszed sétálni. Sokkal egyszerűbb, és praktikusabb, és jobban is zár, mint a pólya.
Ja, és Gyál fél órányira van (lemértem), mivel anyukámék ott laknak. Azalatt bármi történhet, de még 5 perc alatt is. Ne kockáztassatok!

Dalma,
Flórának Boldog hófordulót! Nemsokára egy éves lesz! Hogy rohan az idő!

Pocilo,
Kitartás szemüveg ügyben! Hamarosan meg fogja szokni és észre sem fogja venni, hogy rajta van!!!

Hexina,
Remélem rendben megkaptad a dvd-ket! A "futárom" nagyon sietett :lol: , mert dolgoznia kellett, de még egyszer köszönjük szépen!

Most megyek valami ebédet gyorsan összeütök!
Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!!

Valaki megtudná nekem mondani,hogy a Dél-Pestiben van-e még látogatási tilalom és ha van akkor meddig van??
Én február 17-re vagyok kiírva és apás szülést tervezünk,és azon aggódom,hogy benn lehet-e a párom a szülésnél emiatt a járvány miatt!!
Hallottam olyat is,hogy igazolást kell vinnie,hogy nem influenzás,és csak akkor lehet benn a szülésnél!!!

Előre is köszi!!!

Kép
katicca20

Sziasztok!

OK, köszi, tényleg beismerem, hogy veszélyes lehet kézben hazahozni még olyan rövid úton is. Ha jobban végiggondolom, tényleg nem merném megkockáztatni. Valami állat kijön elénk, elég egy nagyobb fékezés, aztán kész. Egyébként tényleg teli van a vatera meg a tesz-vesz overálokkal, meg mózeskosarakkal, meg mindennel, úgyhogy szerintem onnan fogok beszerezni.

Viszont 34 hetes vagyok, és sajnos még mindig faros a kislányom. A szülésznőm mondjuk ajánlott néhány ötletet, amellyel meg lehetne fordítani, az egyik ilyen módszerről olvastam is. Hallottatok az Enkin-féle tornáról? Az a lényege, hogy a kismamának minden második órában 15 percet térd-könyök tartásban kell lennie. Azt írták, hogy így kb. két héten belül 95%-os eséllyel befordul minden baba a normális, fejvégű pozícióba. Kipróbáltam ezt a testtartást, de naggyon kényelmetlen... Ráadásul utána a hasam is elkezdett fájdogálni, görcsölgetni azon az oldalon, ahol a baba szokott lenni (mindig jobb oldalon rugdalózik) :D. Úgyhogy úgy döntöttem, ha ő önszántából nem akar megfordulni, én nem fogom erőltetni. Ő biztos tudja, neki hogy a legjobb, úgyhogy inkább nem kényszerítem őt semmire. :)

Na megyek vaterázni, meg tesz-veszelni. :D Köszi a tanácsokat!

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. :D
Ma már haza is jöhettek a kórházból! :D

Dóri!
Nagyon-nagyon-nagyon tetszik a kép! :lol:

Szandra!
Nagyon jók az állatkertes képek! És az az utolsó,hát az nagyon édes! :lol:

Mazsuzs!
Kép van a kistesóról,a másik J.F-es fórumon. :wink:
Ja,és a tabló megnézésére még lesz lehetőség. 8)
A kisöcsém a KIKA szobában született és kérésemre le lettek fényképezve a tablók. Ha megkaptam a képeket,felrakom hogy mindenki láthassa! :lol:

Finike!
Köszönjük a köszöntést,aranyos vagy.
Én az ovis ügyhöz még nem tudok hozzászólni mert Jázmin csak ősszel megy, de Vicus dobálózása,szerintem csak egy korszak. :roll: Bár Jázminnál nem volt ilyen,Flóránál még nem,de az ő vérmérsékletét ismerve,nála nem kizárt. :roll:
Szerintem annyit tehetsz hogy próbálod minden alkalommal a tudomására hozni hogy az nem helyes a mit tesz.
Remélyük mihamarabb áttörnek azok a fránya fogak! Flórám is már vagy két hónapja szenved kettővel,de nem akarnak kibújni.

Eszti!
RÉKUSNAK SOK BOLDOG HÓNAPFORDULÓT KÍVÁNUNK!!! :lol:
Mit csinál mostanában a kiscsaj?

Katicca!
Örömmel jelentem hogy lehet látogatni és babát nézni a kórházban. Most voltam a napokban,úgyhogy tuti.
Az apukát sem zárják ki,igazolás terén nem vagyok biztos.
Sok sikert a szüléshez és minden jót!

Évi!
Még hátha megfordul! :roll:
Kitartás!

Szép estét nektek!

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Adra!

A múltkori kérdésedre a válasz, egy fotoprogrammal szerkesztettem rajta, nem ez volt az alapkép :wink:

Szandra, jók a képek mikor voltatok az állatkertben?

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Fricky!
Teljesen együttérzek veled, bár még tanácsot nem tudok adni de azzal is egyetértek amit többen írtak: nem hagytak még elég időt az ovónők Bencének a beilleszkedéshez. Már én is gondoltam rá, hogy Nándit majd társaságba kellene vinnem, hogy szokja minél előbb az ilyen szituációkat is, de ott sem lesz annyi gyerek mint az oviban így azért nem ugyanaz.

Dalmacska! Nagyon örülök, hogy nem csak én szeretném látni a tablókat! Annak még jobban, hogy fel is teszed majd a topikra! Egyébként kerestem a másik topikon a kistesó képét de még nem láttam. Túl korán néztem és még nem tetted fel?

Dóri! A múltkor írtad, hogy a lányok ketten több mint 30 (talán 38?) kanál tápit esznek ketten. Mivel eddig én is egy nap 17 kanállal adok (reggel 8, este 9) ezért hasonló mennyiséget eszik Nándi is mint a lányok (540 ml körül). Most olvastam, hogy egyéves kor után le kell csökkenteni a tápszer mennyiségét napi 300-400 ml-re. Te mit szólsz ehhez? Mennyi "kell" betartani ezt az ajánlott mennyiséget?

Ma megszületett Nándi unokatestvére a Szent Istvánban. A sógorom által a szülésről eddig hallottak alapján nagyon örülök hogy nem ott szültem!

Mindenkinek jó éjt!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Dóri! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Kedves Drága hófordulósok, névnaposok, korábbi szülinaposok Istenke éltessen Titeket sokáig!

Tegnap semmi említésre méltó nem történt az oviban, szóval köszönöm a megnyugtatásotokat, szerintem sem lesz gáz Bencével. Meg kell csórikámnak szoknia, ez van.
Csak tudjátok, amikor egy vadidegen vmi "rosszat" mond a gyerekedről, az bizony nagyon sz@rul esik...

Megyek is készülődni, nemsokára indulunk!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Csak futtában, mert csomagolnom kell, hazautazunk a hétvégére! :D Éljen az isteni vidéki levegő! :D

Dalma, Flórcának boldog hófordulót!

Szandra, a csajok nagyon szépek! És az a fürdős kép! Na az a legszebb!

Pocilo, kitartás a szemüveghez! Csak szorítani tudok, hogy Marcus megszokja!

Finike, köszi! :oops: :D A "futárod" nagyon pontos és gyors volt, köszönöm! Ezek szerint nem Szilárd nem jött be, vagy foglalt? :(
Remélem mielőbb találsz vőfélyt! Ha még tudok, bármiben szívesen segítek!

Évi, szerintem míg hazaértek nem lesz a gerincének semmi baja a hordozóban! De mindenképpen kössétek be a babát, sajnos a mai vezetési morál mellett bármi megtörténhet! Ne így legyen, de jobb félni!

Eszti, nem okoskodni akarok, de ped. fősulira jártam és úgy gondolom, hogy az óvónéniknek nem két nap tapasztalata alapján kelle véleményt alkotniuk a fiadról. Hagyjanak neki időt a beilleszkedésre és a szocializációra, és ezt veled karöltve segítsék! De ne tőled várják el, hogy órákkal később megszidd valamiért, aminél ott sem voltál. Akkor van gond, én úgy gondolom, ha még egy hónap múlva is "agresszív".
Rékusnak boldog hófordulót kívánok!

Köszönöm a BABÉ samponról az információt, azt megmondjátok még, hogy meddig kell használni? Hála égnek nincs sok koszmó a kis buksiján Hannának, de szeretném ha ez nem térne vissza. A használati útmútatóban ez pedig nincs benne. :(

És még egy kérdésem is lenne:mit tegyek hajhullás ellen? Ha jól emlékszem volt itt már egyszer róla szó, de nem találom. Ha emlékezetem nem csal, Eszti Te küzdöttél vele. Mi jött be? Borzasztó mennyiségben hullik a hajam, és nem csak hajmosáskor, hanem egy szimpla fésülködésnél is. :( :(

Megyek csomagolni, míg a hercegnő hagyja! :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Mazsuzs!

Tápi ügyben elég eléggé megoszlanak a vélemények...
Nálunk Ági a mai napig ezt issza néha még reggel, de este is. Igaz max. 150ml-et. A sváb hegyen voltunk vele, mert beutaltak és nagyon megdícsért a dokinő, hogy nem adok neki tehéntejet :lol: Atópiás ekcémája van :cry:
Így is eszik tejterméket, de legalább direkben nem kap tehéntejet, habár valamennyire a tápi is az.
Én a kicsiknek reggel 210, este 270ml vízből készítek tápot(reggellre megennének többet is, de nem adok)
így jön ki a napi 16 a.k. fejenként.
Mellé még vajaskenyér a reggeli, majd tejpép fél adag lefekvés előtt, utána ebéd, főzelék hússal, délután gyülöcs, már szépen megeszik kézből a banánt, cska a körtét mega keményebb gyümiket aprítom, vacsira ismét péksütemény, gofri stb.., majd este tápi ezt eszik egy nap.

Istvánban voltam, a szülőszobák szépen fel vannak újítva, na de a gyermekágyas rész horror, szó szerint, bárki bármikor bemehet stb..., a barátnőm egy furnél lapon aludt, rajta egy agyonhasznál ezeréves szivacsbetét csupaszon,majd azon a véres lepedőben 4 napig :roll: A fürdő olyan kicsi volt, hogy csak 1 ember fért el, az is nehézkesen, és nekik még szerencséjük volt, mert 3 ágyasba kerültek, a csecsemősnővérek le sem to...ták őket, jó ez a rooming in, legalábbis nekik, 20-ad annyi meló 8), nem volt mérleg a szobában, és aki le akarta mérni a babát szopi után azt néha elzavarták, hogy most sok a dolguk... 35 hetes koraszülött ott figyelt az ágy végében, a kosárban, a látogatók között a fejében a kilógó branüllel
Én amikor ott voltam, azt hittem, hogy a dél-pesti hogy le van pukkanva, azóta jártam a Jánosban és az Istvánban, és megállapítottam, hogy van rosszabb is :shock:

Dóri
Vendég

Sid!

Bulcsúnak meg boldog szülinapot, még beleférek a 8 napba! :oops:
Vendég

Csajok!

Az Éva magazinban van egy érdekes riport a császármetszéről!

Olvasta valaki?
Vélemény?
Vendég

Írtam egy csomót és elszállt! :evil: :evil: :evil:

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Akkor most újra próbálkozom!

Nagyon boldog hónapfordulók kívánunk Flórának és Rékának!

Dóri!
Boldog névnapot kívánunk!
Nem olvastam a császármetszéses cikket, miről szólt? Össze tudod foglalni itt röviden?

Szandra!
Szupik az állatkeretes képek, de a pancsis ... hát azon nagyon édesek! :D

Eszti!
Én is úgy gondolom, hogy időt kell adni Bencének, míg megszokja az új helyzetet. És nem lehet 2 nap után véleményt alkotni egy kisgyermekről. Az óvónéniknek pedig segíteni kell megoldani ezt a helyzetet. Nálunk is van olyan, hogy az egyik játszik egy játékkal, akkor a másiknak is az kell és elveszi tőle. Ilyenkor van egy-egy balhé. Ha nem tudnak megegyezni akkor v. elveszem tőlük, v. hagyom az egyiknél és a másiknak elterelem a figyelmét valamivel.
Arról nem beszélve, hogy el lehet magyarázni nekik, hogy meg kell osztaniuk a játékokat a másikkal.
Örülök, hogy tegnap nem volt semmi gond Bencével.

Poci!
Kitartást nekek! Remélem egyre könnyebb lesz a helyzet, és Marcus most már megszokja a szemüveget.

Finike!
Jobbulást Vicusnak! Úgy látom, nem könnyű a megfelelő vőfélyt megtalálnod, de biztos vagyok benne, hogyha kitartó vagy megtalálod a nektek legjobban tetszőt!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Helló Lányok!

Én is Boldog Hónapfordulót kívánok Rékának és Flórának.

Dóri, köszi a gyors választ a tápszerrel kapcsolatban és utólag is Boldog Névnapot ! - ha most tartod.

Hexina! Én is a Babé sampont használom a gyerek két hónapos kora óta. Semmi baja tőle és koszmója sem alakult ki azóta. Nincs leírva az útmutatóban, hogy csak addig kell használni amíg a koszmóval küzd, szerintem éppen megelőzi a koszmó kialakulását. Ráadásul még az első flakont (200 ml) használjuk azóta hogy megvettük, most kezd majd kifogyni, annyira kevés kellett belőle a pici fejecskére. (A gyerek meg egy éves lesz, szóval sokáig elég!! :) )
Nekem is hullott a hajam ipari mennyiségben, mi cseréltünk tapasztalatok jó pár hónapja Esztivel ezen a téren. Nagyon ajánlják a Bánfi sampont és hajszeszt hajhullásra, és a Revalid kapszula folyamatos szedését.
Nekem sajnos - mint utólag kiderült - kóros vashiányom volt ezért vastablettát is kellett szednem, de azt tanácsolnám a most szült vagy majd a jövőben szülőknek, hogy a terhesség után kezdjék újra a vitamintabletta szedését mert akkor a vashiány 100 %-ra megelőzhető. Főleg aki szoptat az nagyon figyeljen erre oda, hiszen több fajta vitamin tablettát lehet szedni szoptatás alatt. (pl. az Elevit is ilyen).

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Dóri,

Én mostanában rákaptam az éva magzinra. olvastam a császármetszéses cikket is. hát, az biztos, hogy ez a cikk a kismamában nem jelenhetett volna meg....

judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Lányok!

Ezek alapján már engem is érdekelne a cikk... :wink: Sajnos a magazint nem szoktam venni, de ha leírjátok a pontos számát akkor megnézem. (Azt sem tudom, hogy hetente, vagy havonta jelenik-e meg...)

Hexina! Neked írtam jó pár sort, de az előző lap utolsó hozzászólása lettem. Nézd majd meg esetleg...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Helló Lányok!

Ezek alapján már engem is érdekelne a cikk... :wink: Sajnos a magazint nem szoktam venni, de ha leírjátok a pontosan melyik számban jelent meg, akkor megnézem. (Azt sem tudom, hogy hetente, vagy havonta jelenik-e meg...)

Hexina! Neked írtam jó pár sort, de az előző lap utolsó hozzászólása lettem. Nézd majd meg esetleg...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Havi lap, én a minit veszem, mert az "csak"395 Ft.

A februári számban van:

Mikor javasolt a császármetszés, az anya szempontjai is megfontoltuk alcímmel:

"Az anya szempontjából kis kockázatkülönbség van a szülés és a császármetszés között, a magzta szempontjából viszont jelentős a különbség- és a szülés kockázatosabb"

"A statisztikák szerint tehát egyre nő a császármetszések száma, de többségben vannak a természetes szülések . Egyelőre"
"Dr. Csermely Gyula szerint elképzelhető, hogy hamarosan nem azt kell megindolkolni, hogy miért végez valaki császármetszést, hanem azt, hogy miért nem. "Nem zárom ki, hogy 30 év múlva akár 80-90% lesz a császármetszések aránya, és ha nem operál egy orovs, azt fogják kérdezni: miért tetted ki ezt az embert ekkora kockázatnak? Ez persze végletesnek tűnik, talán nem is lesz így.""

A cikk jóval hosszabb...

Judit!

egyetértünk, oda tuti, nem írnak le ilyet :lol:
mondjuk én azzal egyetértek, hogy döntsön az anya, ha kéri miért ne lehetne kérésre elvégezni rajta műtétet
nem hiszem, hogy tömegével mindenki ezt a módot választaná,ha csak valami nem indokolja (orvos, családi tragédia, félelem stb...)

Dóri
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?