Új privát üzeneted érkezett!

viccet félretéve: Laura Szonja tecc nagyon
Vendég

Heli!
Tényleg elég harapós kedvedben vagy Jim! De megértelek! Remélem hamar lezárul az egész cirkusz és csak a szép új családod lesz ami foglakoztat!
A Jázmin nekem nem cigányos! Nekem favorit a Léna, Víta, Eníd, Abigél. Persze a férjem totál kiakadt, hogy mit képzelek! Mondjuk egy Vítával nem büntetném a gyermekem, max. 2. névként. De azt meg minek is adjunk?
Aztán kiderült, hogy kisfiú és így nem lett vita kérdése a Víta :lol:
A 37. hétig tuti koraszülés-e a szülés kérdésemre nem válaszoltatok! Mivan, ha hamarabb indul el, az Uzsokiban nem maradhatnak koraszülöttek, mi lesz velem??? Ja, dehát úgyis kibírom 38. hétig!!! Így kell hozzáállnom, igaz??????
Tegnap éjjel olyan nyíló-fájó görcseim volak, hogy megintcsak számolgatni kezdtem. 5 hét még nagyon-nagyon sok!
Többen kérdeztétek, hogy az 1. babám is nagy volt-e, igen, 4,65 kg, sima (18 órás) szülés. De most tök más minden. Hátha lerövidül a vajúdás!
Pumperka! Neked nem volt hasonló élményed, már a jóslófájásokat illetően a második szülés előtt??? Ez az egyetlen reményem.
Amúgy nekem is tele egy komplett bőrönd, és hol van még a szopispárnám, meg ami majd még eszembejut! Vicces. A legtöbb kórházban 2 nap után kidobnak, még császár után is, valószínű a fele cucc nem kell majd így! Egyébként én kapok majd Liberot, a Patrícia által említett reklámfogás miatt kap a kórház.
Márti feltétlen vegyél be algopyrint!!! Nekem is azt mondták, hogy azt lehet még szoptatás alatt is majd! A láz ilyenkor már nagyon veszélyes lehet (már ami a szülés indulását illeti)!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok Lányok!

Éjszaka megjöttünk a Busó járásból. Nagyon jó volt nem gondoltam, hogy ekkora nagy buli. Majd teszek fel nektek néhány képet.

Pati!
Tartozok nektek valamivel! Na mivel?
Szóval ma érkezett meg a postán a GYÁS és a GYED kiszámításai. Szóval az amit a tesóm igért nekem.

Egy próba beszúrás. hogy lehet-e olvasni, ha nem, akkor elküldöm e-mailben. természetesen mindenkinek akinek tudom az e-mail címét!

Íme 1. oldal:

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Fú valaki jelezzen vissza, hogy jó lesz-e . Ez még nem is olyan lényeges az elkövetkezendő 5 oldal inkább, de csak akkor teszem fel, ha olvasható ha nem akkor marad e-mail!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

húúú Livi, micsoda nevek :shock: Mondjuk az Abigél tök jó. Én Hedvig vagyok, utálom is rendesen. Pláne, hogy fiú névnek hiszik, ezért Hédinek hivatom magam. Tasóm meg Adél, ő is utálja a nevét. (köszi anyu
:evil: ) Amúgy én úgy tudom, a 37. hét előtt koraszülés, meg ha 2000 gramm alatt van a baba bármelyik héten. (az utóbbi nem biztos, hogy 2000 g) Volt egy csajszi, akivel együtt szültem, és 36. hétre szült 5 kg-os gyereket, azon mulatoztak a csecsemősök, hogy koraszülött! Amúgy tényleg cuki volt, kis Orsós Vivike. (ekkor döntöttem el, nem lesz Vivien a lányom, pedig a kedvenc női nevem....)

Most már kicsit lenyugodtam, el kezdtem vasalni, próbálom ma rendberakni a babaszobát. Elnézést, nem akartam harapni. :wink:
Vendég

Lusie!

Igen,érdekes az első babánál azt se tudtam mik azok a jóslok, még egy menszesz szerű kisebb görcs se volt max az utolsó napokban.
A másodiknál a 34 hét után párnaponta meglátogattak a jóslófájások, mostmár több hete időnként egész periodikus görcsim vannak. Tegnap estefelé is már ott tartottam ,hogy az órát néztem, de mivel teljesen rendszertelenek voltak (hol 5 perc, hol 15 perc) és egy két órán belül abba is maradt így megnyogodtam. Már egész kezdem szokni, és nem is ilyedek meg annyira mint az első pár alakalommal. Na meg persze egyre idősebb terhes is vagyok ez is megnyugtat. De bizony nekem 3-4 naponta van olyan, hogy az órát lesve figyelem ezeket a jóslókat.

Milyen jól ráéreztél, hogy nálam kell rákérdezned. :D
10 nap múlva megyek dokihoz, kiváncsi vagyok a máhszájamon okozott-e ez valami változást. :? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Beus, jó, hogy újra itt vagy! Remélem, nem vert meg egy busó sem. (nagy eszemmel egyszer világos kabátban mentem, jól teleszórtak korommal és még meg is csaptak :shock: :lol: ) Jobban vagy amúgy?

Én szeretném, ha elküldenéd mailben, mert kicsit nehezen olvasható.

kiralyhedi@gmail.com -ra. Köszike 8)
Vendég

Szia Beuska!

Lehet olvasni, de nehézkes, ha lehet én is kérnék emailt!

Az a drága kincsed, aranyod jobban van már?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Tök jó, hogy készen vagytok a tapétázással, mi még el sem kezdtük. Brüh-hü-hü.
A lányodnak pedig jobbulást kívánok, vigyázz magadra, nehogy elkapd!

Jim!
Hát tényleg harapós kedvedben vagy. Nyugi a gyámügyön is emberek dolgoznak, főleg nők. Ne izgulj, hisz olyan szépen és jó körülmények között neveled a Milánt. Ők ezt fogják nézni. Szép a lakásotok, ráadásul saját, van munkahelyetek stb. AZ a k....exférjed meg elhúzhat a p...-ba.

Márti!
Gyógyulgassál, és szerintem is csillapítsd a lázad, mert nem igazán tesz jót a babának!

Mzx!
Mi is gondolkodtunk a Jázmin-on, de félek ettől a névtől. Ahogy a Jim is írta, nem biztos, hogy jó névválasztás! Málna ismerősöm van szerintem aranyos mint kislánynév, de képzeld el 50 évesen. Mi a neved? Málna... :roll:
Szerintem a felsorolt nevek közül talán a Laura Szonja a legjobb!

Istvánosok!
Kérdésem, hogy a kórházba a baba cuccait is vinni kell! Nem kapunk ott? Még a tisztálkodási szereket is?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Jim, Pumperka!

Küldöm az e-mailt! De akkor bescanelem dokumentumként!
Egy kicsit jobban vagyok, legalább már menni bírok, ez is haladás!

Este megpróbálom azoknak átküldeni akiknek tudom az e-mail címét, hasznos infók vannak rajta.

Ja találkoztam ma Kikó-val! Jól van, ma volt CTG és vérvételen. A hétn kiderül, hogy csaszi vagy sima szülése lesz. Reméli, hogy hamarosan lesz internetük, és akkor jönni fog. Ha netán adig valami történik vele, mondtam neki, hogy küldjön egy SMS-t.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Márti, gyógyulj meg nagyon hamar!

Pumperka, Csengének is jobbulást, és mindenek előtt BOLDOG NÉVNAPOT! Kép

Eszterxx, nekem is lenne egy kérdésem: mikortól szűnik meg a munkahelyek családtámogatási kifizetőhely szerepe? Mert akkor intézekednem kell családi pótlék ügyében.
Ctg: eleinte én is szerettem, de mikor a túlhordás miatt már naponta be kellett járnom!!! :roll: :roll: :roll: Jó a rosszban, hogy pont karácsonykor volt ez, így nem volt tömeg! :D

Jim, Kép

Mzx, nekem tetszik a Laura Jázmin, a Hédi és a Noémi is, úgyhogy ezzel nem sokat segítettem. :wink: Na, jó, a Noémi az első! :lol:

Pété, én is hallottam, hogy némelyik önkormányzat ad valami pénzt, de bővebbet én sem tudok. Én is utána akarok majd járni.
Linocs, te is XIII. kerületi vagy. Te tudsz ilyenről nálunk? Egyébként akartam már kérdezni: merre laktok?
Vendég

Pumperka! Remelem kislanyod gyorsan meggyogyul es eltud menni arra a versenyre, aranos hogy ilyen lelkes tud lenni vmi irant :) !

Mzx! Nekem nagyon tetszik a Jazmin, en is gondolkodtam rajta de a parom leszavazott, igy ha kisfiu lesz Leon Lorik lesz, ha kislany azon meg folyik a vita a Zara Elia es a Zara Rina kozott, de mivel van 40napom a szules utan h eldontsem.....

Jim! Mar akartam kerdezni, h te miert adtal ilyen szlavos neveket? Nagyon tetszenek, a Milan is es a Martin is, foleg igazi magyar akcentussal :) ! De mivel en Szlovakiabol vagyok, igy a csaladban mar sok az ilyen nevu kisfiu :( ! es a Hedvig szep nev :wink: !

Lusie! Wowww, ezek aztan a nevek, szeretem a kulonleges neveket :) ! es nem semmi sullyal szuletett a kislanyod, hat en ugy mint Mni, orulni fogok elsore egy pici babanak :roll: !

Korhazi csomaggal en is sehogyan sem allok, itt a legtobb esetben 6orat vagy bent, de a max 24ora, esetleg ha csaszar 2nap es mehetsz haza, na most akkor vonuljak be 2boronddel :shock: ?

Kép Kép
rima

Beuska!

Csak megnyugtatásképpen, még ez sem a helyzet magaslata!

Kép

És persze most láttam, hogy jó pár helyen azért feljött a tapéta, remélem tudjuk javítami. Hát nem vagyunk szakemberek. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszönjük Zsu!

Jó kis névnap lázasan! :?

Tegnap sütöttem neki erdeigyümölcs tortát, az a kedvence. Ritka jól sikerült, de már akkor se tudott nagyon enni belőle.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

rima: a Zara nagyon jó!!!! Nem is tudtam, hogy van ilyen név, tuti jól hangzik! a lánykori nevem Gudricza, elég szlávos, legyen már vmi belőlem is, innem a Milán.

Beuska: köszi! Egyenlőre sz.rakodik a mailem, remélem megkapom.

zsu: édi a smile-d, köszi. Most már nem vagyok idegbeteg. Annyira. Tényleg, ctg: én még soha nem voltam, 38 hétre szültem Milót, de nekem tényleg nem volt előtte, pedig most mondja nekem is a védőnő, hogy 36. héttől hetente kötelező.

Pumperka: CSENGÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!

Nézzétek ma a Fókuszt (vagy Aktívot?), benne lesz egy komlói szomszédom, aki Sütő Balázsból lett Sütő Csenge :wink: Olyan kis nyomi, munkaügyi központban melózik és az is van neki kiírva a névtáblájára, hogy Csenge. (de még van fütyije) AMúgy amikor régen együtt buliztunk, és már jól leitta magát, akkor mindig nőkre nyomult....Na mind1
Vendég

Jim, láttam az előzetest, meg újságban is olvastam már. Hááát... Elég lányos pofija van.
Egyébként biztosan igazuk van az ilyen embereknek, hogy más testben születtek, de én akkor sem tudom megérteni őket! :roll: Sorry!
Vendég

zsu: tényleg nagyon nyomi a srác, nőnek is ronda lesz. Egyszer a házmester szedett vmi lóvét, kopog be hozzám nagy ijedten....mondom, mi van Szandi, kergettek? Erre teljesen ki volt borulva mert Cseni fehér harisnyában és miniszoknyában nyitott neki ajtót. Tesóm meg ki van akadva, mert jelentkezett Komlón ügyintézőnek a munkaügyi kp-ba, nem vették fel. (2 diplomája van) Cseni meg ott lehet :lol: :shock: 8)
Vendég

Jim!

Nekem meghalt a gép, ha most nem megy át akkor este, mert mennem kell a gyerekekért!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Úgy néz ki, hogy tőlem átment! Nézd meg és üzenj vissza! Légyszi!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

köszi Bea, megjött!!!!
Vendég

Jim!
Akkor jó olvasgatást, remélem hasznos infók vannak benne!

Este 9 után jövök és küldöm a többieknek!

Sziasztiok!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Lányok, azt már múltkor is akartam írni, annak aki tanul:
minden év szeptemberében kell vinni iskolalátogatásit a TB-hez, és aki házas, az is annyi családit kap, mint aki egyedülálló. Elég egy évben egyszer leadni, nem kell félévente!!!!
Vendég

Jim, hogy eszembe juttattad a tanulást:
szeretnék még én is valamit tanulni, hogy mire újra munkába állok, okosabb legyek. :lol: :lol: :lol:
Tudja valaki, hogy hogy áll most a fizetek-nem fizetek kérdés kismamák esetében, második diplománál?
Vendég

A Zara jelentese virag, keves olyan nev van, ami apanak is es nekem is tetszik! es hogy en ebbol a Balazs Csengebol kimaradok, pedig en az ilyenen jol tudok szorakozni, a multkor meglatogattam az egyik baratnomet, aki elado egy uzletben, epp egy ferfi hosszu hajjal, miniszoknyaban, kifestve jott fuzetni, kozelrol lehetett latni, h nem borotvalkozott aznap reggel ill a hangja... :roll:, mikor kifuzette a dolgokat a baratnom bekopte, h thank you sir, erre o h madam, na kesz vicc az egesz....

Kép Kép
rima

Na szasztok, megjöttem....

A munkaügyiben hétmérföldes sor volt időpontért is, úgyhogy kapásból visszafordultunk... :evil: utána méterárubolt, vettem nagyon szép polár anyagot takarónak, majd teszek fel képet. Utána rendelő, bejelentekeztünk, de még volt egy óra a rendelésig, úgyhogy meglátogattuk tesóm anyósát, mert ma feküdt be. Vissza a rendelésre, a doktornő egy órát késett, mert császárnál volt, utána elkezdte a rendelést, az előttünk lévőket le is zavarta kb. negyed óra alatt, asztán visszaviharzott egy másik sürgős császárhoz hívták. Na fasza. Szerintem én lettem volna a következő. :evil: :evil: :evil: Most mehetek megint...

A betegeknek jobbulást, én is olvastam valahol, hogy a magas láz káros, megindíthatja a szülést, úgyhogy Márti feltétlenül csillapítsd!!!! Ja nekem is elkezdett fájni a tüdőm és köhögök is. Király. :cry: Homeós cucc: natrium sulfuricum 9ch. Valaki kérdezte.

Én azt olvastam a koraszüléssel kapcsolatban, hogy nincs konkrétan héthez kötve, babája válogatja, az első vizsgálatnál derül ki, hogy mennyire érett. Lehet egy ötkilós is koraszülött és lehet egy háromkilós érett. De én úgy tudom, hogy 2500 gramm alatt mindenképpen az intenzívre viszik. Szerintem nekem már nem kell ezen parázni. :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

A lóvéknak meg itt nézzetek utána: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes

Böbi

Kép

Kép
bosek

JIM! Nem ám lehangolódni holmi kihaénnem, undokpofátvágokmertúgyfélelmetesebbvagyok gyámügyestől! Simán zsebre teszed! :wink: A férjem üzeni, hogy a szülés utáni 6 hét épp elég alapos indok, hogy ne tudj megjelenni a tárgyaláson, ezért ne idegeskedj miatta! :)

MZX! Nálam is a Laura Szonja a favorit! Olyan szép! :D :wink:

MÁRTI! Jobbulást! Az Oscillococccinum is nagyon jó!

ESZTERXX! Én is voltam ma reggel a kórházban. Kár, hogy nem láttalak. :( Mi 9-re voltunk beírva uh-ra. 3/4-re ott voltunk, 10.05-kor hívtak be. Kb. 5-en álltunk pocakosak 1/2 órán át, mire lett néhány szabad hely, mert ugyebár vannak kedves férfiak akik annyira fáradtak és kényelmesek, hogy még véletlenül sem adnák át a helyüket. Végül is igazuk van. Mindannyian dinnyecsempészek vagyunk, és csak szórakozásból járunk a kórházba. :evil: :evil: :evil:

BEUSKA! Várom a mailt és a privit is este. Én úgy tudom, hogy a köldökápoláshoz nem kell semmi, mert azt ad a kórház, de a többit mindent vinni kell a babónak. :roll: :roll:

PUMPERKA! Boldog névnapot Csnegének! Gyógyuljon meg minél előbb! Neki is mehet az Oscillococcinum. :wink: Szép lesz a babaszobátok!

RIMA! Üdv újra köreinkben! Az esti műsorról én is lemaradok, mert pont akkor megyünk a nőturkászhoz, pedig engem is szokott szórakoztatni az emberi hülyeség. :lol: De gonosz vagyok. :twisted: :twisted:

Évi

KépKép
kvaszeva

zsu: anyós TO vezető, így tuti hivatalos forrás: most úgy van az iskola, hogy csak plussz pontot kapsz, ha jelentkezel. (mármint ha Gyesen, tgyáson, gyeden vagy) Na most indult egy csomó államilag finanszírozott képzés (alap, mester), ahol tandíj van "csak". Na most nem kell tandíjat fizetni, ha szültél. De ha költségtérítésre mész, akkor sajna kell perkálni. Állmira jogosult vagy 12 félévre, ha van már egy egyetemi diplomád, amit ingyen csináltál -ami úgye 10 félév-, akkor is jár 2 félév. Remélem, érthetően írtam le, ha vmi nem vili, írj.

kvaszevi: köszi az infót, közben a férjem is hazajött és itt vigasztalgat, hogy nehogy már elvegyék tőlem a fiam, mert éppen szülök és nem tudok ott lenni a bíróságon. BalázsCsengét majd elmeséljük :lol:
Vendég

Kórházi cucc: mindjárt lefényképeztem :) és még nincs benne minden...

Zsu: nem tudok semmilyen segélyről, de megkérdem szerdán, mert megyünk be az apaságiért, hátha az anyakönyvi hivatalban tudják. Amúgy a Victor Hugo utcában lakunk. Ti?
Tudsz ajánlani valamilyen gyerekorvost? Nagyon nem ismerek itt senkit ebben a témában :)
Beuska: Elküldenéd nekem is? Köszi! Mi is voltunk a busójáráson tegnap! Nagyon jó volt!!!! Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó hangulatú az egész – sajnáltunk hazajönni...
Judit18: Ja, a Kútvölgyibe a CTG-re szerezz időpontot! Mert mindenki időpontra megy.

egy kis okoska :)
NST (non-stress test): A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat
CTG (kardiotokográfia): A magzati szívműködés és a méhösszehúzódások erősségének, ritmusának egyidejű megfigyelése. A kismama hasán két érzékelőfejet helyeznek el: a fájástevékenység észlelése a mechanikus nyomásérzékelőfejjel történik, a szívműködést az ultrahangos fej továbbítja a CTG készülékbe. A magzatmozgásokat a kismama jelzi. Az adatokat a gép regisztrálja, és az idő függvényében két görbén ábrázolja. Ha a magzat átmeneti vagy tartós oxigénhiányt szenved a görbe rajzolata eltér a szokásostól.
A magzati szívműködésszám átlagértéke 120-160/perc. Jó állapotban lévő, egészséges magzat szívműködése a magzatmozgásokat és a méhösszehúzódásokat követően gyorsul (akceleráció). Ha a magzat méhen belüli állapota nem megfelelő, akkor a szívműködés ilyenkor nem fokozódik, sőt súlyosabb esetben még csökkenhet is (deceleráció).
Nyugalmi CTG = non-stres test (NST): akkor kerül sor a vizsgálatra, mikor a kismama nyugalomban van, pl. fekszik vagy ül.
Terheléses vizsgálatok:
Fizikai terheléses teszt: megfigyelik hogyan válaszol a magzat az anya lépcsőzése vagy szobakerékpározása által előidézett oxigénhiányra.
Oxitocin-terheléses teszt: megfigyelik hogyan válaszol a magzat a mesterségesen keltett fájásokra.
A kapott adatokból következtetni próbálnak arra, hogyan fogja majd viselni a magzat a szülés valódi megpróbáltatásait.
linocs

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak sokszor mikor elolvasom a többnapos termést, már azt sem tudom kinek és mit szerettem volna írni. Most is már több mint egy órája itt ülök és olvasok! Hát igen, így jár az aki ilyen "gyakran" jön.

Ami tuti, hogy akartam írni, hogy nekünk is azt mondták, hogy 37. hétig huzzuk ki, akkor már nem számit a baba koraszülöttnek.

Jim: ne nagyon huzd fel magad, bizti nem lesz semmi gond. És ami idegeskedés árt a mamának, azt a baba is érzi, ugyhogy csak nyugi és vedd be a leszaromtablettát.

Márti: vigyázz nagyon magadra, nehogy aztán az igent a kórházban kelljen kimondani. :lol: viccet félre téve, remélem már jobban vagy.

Én is nagyon irigylem :oops: azokat, akkikel a párjuk otthon tud lenni a pici születése/hazavitele után. Én még nem tudom mi lesz, mert a férjem most is külföldön van és ugy tünik többször kell majd kimennie, ugyhogy lehet, hogy a szülésnél sem lesz itt. (mondjuk alapba kint várná a fejleményeket, mert nem birja a vért és alapba nem birja azt nézni, ha szenvedek). Mondjuk azt tudják kint, hogy hamarosan baba lesz, és azt mondták, hogy mikor megszületik egy teljes kurzust (10 napot) itthon lehet, ami nem a szabiból megy el neki. Remélem ugy lesz, ahogy igérték, márcsak az a kérdés, hogy mikor ér oda a szülésnél, az is lehet, hogy csak pár nappal késöbb ér haza. Ez még a jövő zenéje.

Na én sem panaszkodok, mert már lehet hogy unalmas ez a sok panaszáradatom.

Mindenkinek szép pocakosodást.

Csujzi
Vendég

Teszek fel tegnapelött készült pociképet.

A csikokat ne nézzétek, sajna nekem egypár kialakult a kenés ellenére, bár a másik oldalt még durvábbak ugye a friss vakbélmütétem után. De remélem azért majd halványodni fog.

Kép
Vendég

Szóval egy-két kép.
A kórházi - majdnem kész - táskáról, és a busójárásról.

Kép

Kép

Kép

Kép
linocs

Sziasztok!

Bosek,
köszi, hogy elküldted a videoklipet. Nekem kivételesen tetszett, mert én ugye nem szoktam ilyen zenét hallgatni. Apa azt mondta, hogy ő a külföldi rockzenét szereti.
Nem semmi, hogy ennyire harcias csajszi vagy, hogy így lekezelted a volt pasidat! De megérdemelte! :)

Lusie,
üdv újra itt! :) Milyen szép nagy pocid van! :)
Úgy tudom, hogy a 37. hét előtt, 2500 g súly alatt született babák számítanak koraszülöttnek.

Évi,
nagyon durva anyósod bejelentése, hogy nem fog főzni.
:twisted:

Márti,
szerintem is vedd be a gyógyszert. Én a Rubophent tudom Neked még ajánlani lázcsillapításra! Remélem már jobban vagy!!!

Eszterxx,
Izgi lehetett a ctg. Nálunk NST-t csinálnak, de már úgy várom. :)

Pumperka,
Csengének jobbulást, remélem el tud menni a versenyre!!!
Továbbá boldog névnapot kívánok neki! :)

Mzx,
nekem tetszik a Laura Jázmin és a Laura Szonja is! :)

Beus,
légyszi nekem is küldd el mailben azt a tájékoztatót ide: melinda.gy@freemail.hu
Nagyon köszi!

Nálunk anyósom nem jelentkezett be, hogy szülés után jönne segíteni, nem olyan fajta. Szerintem ő majd csak akkor jön, ha hívjuk. Miután kijöttünk a kórházból, párom lesz itthon velünk egy hétig, aztán Anyukám egy hétig. De azért az elején itt lesz Anyu is pár órát, nekem szükségem van rá, hogy a tapasztalataival segítsen.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Én fizikailag javulóban( most nem egész nap csak fél nap vagyok kakiúl de a lelkem az sz.r...Uralkodik rajtam a depresszió.....
Apa is kapott ma bőven telefonon hogy miért dolgozik amikor velem kéne lennie stb... :oops: Jó vicc mi?! Tiszta dili vagyok.

lusie!
Nálunk a korházba azt mondták hogy betöltött 35. héttől mardhatunk abban a korházban,(addigra fejlett annyira a baba hogy nincs szükség külön ellátásra) mármint pontosabban fogalmazva csak abban az esetben mehetünk oda ha betöltöttük a 35. hetet mert előtte nem elég érett a baba tüdeje és nincs a korházban kora osztály, az meg nem módi hogy ott szülök és utána meg átszállítják máshová a picit.

Mára ennyire voltam képes jó éjt puszi
Pepike
Valószínűleg más korházban is így lehet deb azért
kérdezd meg hogy nállatok mi ez a határhét amikortól fogadnak.
A pocakod meg nem semmi!
Csujzi!

Az én pocim is ilyen, ez alkat kérdése nálunk ilyen a család szerintem sokat nem segítenek a kenceficék. Én az előző terhességemnél vettem a drága krémeket minden nap többször kentem és teljesen szétrepedtem még is.
Most nem is kenem és nem jöttek új csíkok bár már nem is nagyon férne
:wink:

pepike

Kép

Kép
pepike

Gyönyörű, össze vissza írtam!

Javított érthető változat:

Sziasztok!

Én fizikailag javulóban( most nem egész nap csak fél nap vagyok kakiúl de a lelkem az sz.r...Uralkodik rajtam a depresszió.....
Apa is kapott ma bőven telefonon hogy miért dolgozik amikor velem kéne lennie stb... Embarassed Jó vicc mi?! Tiszta dili vagyok.

lusie!
Nálunk a korházba azt mondták hogy betöltött 35. héttől mardhatunk abban a korházban,(addigra fejlett annyira a baba hogy nincs szükség külön ellátásra) mármint pontosabban fogalmazva csak abban az esetben mehetünk oda ha betöltöttük a 35. hetet mert előtte nem elég érett a baba tüdeje és nincs a korházban kora osztály, az meg nem módi hogy ott szülök és utána meg átszállítják máshová a picit.
Valószínűleg más korházban is így lehet de azért
kérdezd meg hogy nálatok mi ez a határhét amikortól fogadnak.
A pocakod meg nem semmi!

Csujzi!

Az én pocim is ilyen, ez alkat kérdése nálunk ilyen a család szerintem sokat nem segítenek a kenceficék. Én az előző terhességemnél vettem a drága krémeket minden nap többször kentem és teljesen szétrepedtem még is.
Most nem is kenem és nem jöttek új csíkok bár már nem is nagyon férne
:wink:

Mára ennyire voltam képes jó éjt puszi
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Hazaértünk! Épp akkor kezdődött Balázs-Csenge. Szegény, tényleg elég gáz. :shock: :roll: :oops:

A nőgyogyi szerint is minden ok, a sok keményedés ellenére, méhszáj zárt, Botond szép nagy, gyógyszerek továbbra is, vas duplára emelve, mert nagyon kevés, sok pihenés, sok folyadék, mert bacikat találtak a vizeletben. :evil: :evil: :evil: Emiatt tovább ra sem mehetek úszni. Sajnálom Patti. :( :( :(
A reggeli uh adatai: BPD: 82 mm, AC: 288 mm, FL: 68 mm. Súly: 2221 gramm. Most kb. egy héttel nagyobb , mint kéne, de a doki szerint nem fog hamarabb megszületni, sőt! Most azt mondta, hogy mivel az Anyu mindannyiunkat túlhordott (engem 6, hugomat 8, öcsémet 10 nappal), ez arra enged következtetni, hogy nálunk sem lesz másképp, csak szép nagy lesz a babó. :shock: Én nem bánnám, ha nem hordanám túl, de majd meglátjuk. :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Beuska, Istvánosok: viszek pelust és popsitörlő kendőt. Fürdetni nem nekünk kell a babákat, a köldökápoláshoz adnak cuccokat, úgyhogy más most nem jut az eszembe, ami kellhetne.

A párom most kitalálta, hogy lehet, hogy mégis a Laura Adrienre szavaz, mert a Jázminnál (és a Szonjánál is :( ) jobban tetszik neki, és a kolléganői szerint nem gáz, hogy két "a" betű van egymás mellett. Én is mondtam neki, de nekem nem hitte el :).

Télleg nagyon szép a Zara név is! :wink:

Linocs, köszi az infókat!

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
A mai napot végig lustultam... itt voltam ám egész nap, csak nem volt kedvem írni. :( Feri elment síelni, most egy hétig magányos vagyok... nem tudom, hogy fogom kibírni... eddig max. 4 napra ment el, de már másnap itt zokogtam. :cry: Remélem most jobban fogom bírni, ha nem akkor Ti biztos megvigasztaltok. :) Most csináltam bánatűzésnek tejberizst, nagyon fini lett. :)
Márti, jobbulást! Most hogy vagy?
Bosek, nem volt túl hangos a koncert? Én biztos nem mennék! Látom nem jártatok ma szerencsével... én holnap megyek dokihoz, remélem nem potyára kell bemennem... :(
Pété, azt tudom, hogy a solymári önkormányzat ad 50e Ft támogatást, ha az anyuka a szüléskor solymári állandó lakcímmel rendelkezik. Amúgy nekem azt mondta a körzeti orvos, hogy maradjak a szülésig betegállományban.
Szia Rima, örülök, hogy már Te sem dolgozol! :)
Jim, fel a fejjel, biztos nem lesz semmi gond a gyámügyessel! Amúgy hol lesz a tárgyalás? Remélem nem Neked kell majd még Pécsre is lemenni óriási pocakkal vagy egy pár napos csecsemővel. :(
Mzx, Te szülés után egyből haza akarsz menni? Én a Laura Noémire szavazok, de a Laura önmagában is jó. :)
A kútvölgyibe csak pelust kell vinni, mert azt nem mindig tudnak adni, amúgy minden mást adnak a babának. :)
Lusie, le a kalappal! Ekkora babát simán megszülni...
Pumperka, jó lett a tapétázás, ügyesek vagytok, hogy meg tudtátok magatok csinálni! :) Jobbulást a leányzónak! :)
Linocs, köszi a hasznos infókat! Jók a busós képek... én még sajnos sosem voltam ott... :(
Csujzi., remélem pont itthon lesz a férjed a szülésnél és erőt ad Neked. :) Jó nagy a pocid! :) :)

Na ez most jó hosszú lett, de így jár aki napközben lusta írni és csak bambulja a hozzászólásokat. :lol: :P

KépKép
KépKép
mni

Pété!

Nálunk Gödöllőn is ad az önkormányzat minden újszülöttnek 10.000ft egyszeri lóvét.Nézz utána,mert önkormányzata válpgatja hogy adnak-e és mennyit...

Kiszazsu!

A kifizetőhelyek fokozatosan szűnek meg januártól márciusig.Márciusban mindehol megszűnik!!

Nálunk a férjem itthon lesz egy hétig(mindenkinek jár az apaszabi)utána pedig anyu lesz egy hétig szabin ,hogy segítsen a nagyokkal kapcsolatban.

Én is ma voltam nagy UH-n:

BPD:85mm
OFD:106mm
THT:89mm
AP:90mm
FL:66mm
Becsült súly:több mint 2 kg

Mni!

Ha esetleg eszedbe jut a táblában kijavítani,nem a MÁV-ban hanem a SOTE II-n szülök.Köszi :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és sztem se cigányos a Jázmin,nekem nagyon tetszik.Egyébként a nővérem kislánya is Jáz :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!!

Ma megint egy rém-hétfő van mögöttem..nemtom miért, de a hétfők annyira nem sikerülnek..most pl. kiderült, hogy 60ezret tök fölöslegesen fizetünk be, a nem kevéssé jól mgefizetett könyvelőnk elcseszett vmit :evil: sebaj, úgyis dőzsölünk, főleg, hogy áprilisban kapok legközelebb zsetont..áááááá, hagyjuk is!

Holnap megyünk nődokihoz, végre megint láthatom Pankuc babát!! Annyit mozog még mindig, télleg, emlékszem már más is kérdezte, nem le kellene ilyenkorra lassulniuk egy picit??

Bosek,örülök, hogy jól sikerült a börzés buli :D :D a tejespitéd hogy sikerült?

kecskeméti mamik,
megint lesz bababörze a Lánchídban..ha jól tudom vasárnap. Én már nem biztos, hogy megyek, mert nem hiszem, hogy jól bírom azt az iszonyú tömeget, meg már úgyis szinte mindenünk megvan..bár alszok még rá párat!

Livi,
nekem is hatalmas a pocim, és a babó méretei is..holnap megint lesznek infóim, majd beszámolok!! nagyon édesek vagytok így hármasban a fotón! :) Igen, 37.hétig koraszülésnek számít, de azt h melyik kórházban ezt milyen ellátással kezelik (inkubátor, vagy melletted lehet a baba, stb.) sajna nem tudom.

Márti,
jobbulást neked, tényleg nézesd meg magad dokival! Remélem minden rendbe jön a nagy napra!

Jim,
hát ez biztos nem lehet könnyű! De a kórházi zárójelentést csak elfogadják igazolásnak, h nem voltál ott nem??? A gyámügyes rémet meg talán megenyhíti a pici baba, már ha addigra kibújik, mikor megy..vagy annyira reménytelen?

Mzx,
én a Laura Hédi-re szavazok!! az egyik komolyabb, a másik játékos, becézett, szerintem tuti párosítás!

Judit,
az nst és a ctg ugyanaz, legalábbis nekünk a kórházban ezt mondták - csak ki hogy nevezi (az nst angol, non-stress-test), de Linocs részletezte már..

na most megyek, mert leszakad a hátam! A héten teszek fel pocifotót, csak hogy lássátok előző panaszkodásom okát :D :D
pussz! Manna

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Elment az e-mail, aki netán nem kapott és érdekli az írja meg az e-mail címét!

Kvaszeva!
Mindjárt írom neked is a privit!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pumperka!
Boldog névnapot a lányodnak, és mégegyszer jobbulást. Remélem már jobban van.

És néhány kép a busó járásról!

Kép

Kép

Kép

NÉZZÉTEK A LÁBAKÖZÉT!!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska, megjött a mail, köszi, majd holnap átolvasom!

Jim, köszi az infokat. Ezek szerint még lenne két ingyenes félévem, a többi meg fizetős (nem olcsó :roll: ). Bár most hallottam, hogy fel lehet venni a diákhitelt úgy, hogy közvetlenül az iskolának utalják át. De nem tudom, hogy kell-e nekem egy újabb hitel a nyakamba, van elég. :?

Panny, neked is köszi az infot! Akkor ezek szerint a lényeg az, hogy a babára már a MÁK-hoz kell beadni az igényléseket.

Linocs, akkor nagyon közel lakunk egymáshoz :lol: , mi a Bulcsú utcában lakunk. Esetleg összefuthatnánk valamikor, hm? Ha már a talira nem sikerült elmennem. Nem jársz a Lehel piacra? Ott minden délelőtt megfordulok.
Gyerekorvos: A Tátra utcai rendelőhöz tartozunk (gondolom akkor ti is), mi Dr. Révész Katalinhoz járunk. Nagyon meg vagyok vele elégedve és más is, akivel beszéltem. A vele dolgozó védőnő, Bogyó Ica imádnivaló! Sajnos költözés miatt a védőnőnk már más, de a dokinénit "megtarthattuk".

Csujzi, panaszkodj nyugodtan, azért (is) vagyunk! :wink:

Én "sajnos" lemaradtam Balázs-Csengéről! :cry: :cry: :cry:
A Fókuszt néztem, de ezek szerint az Aktívban volt.

Ébredés-pisilés-mentes jó éjt mindenkinek!
Vendég

Linocs, Beuska, nagyon jók a busós képek!!! (Nem ijedtek meg a gyerekek?)
Vendég

Kiszazsu!

Előszőr féltek tőlük, de utána annyira élvezték! Pattogatott kukoricát osztogattak a gyerekeknek.

A képeken a férjem van, de szinte minden képen úgy néz ki mintha az "unokatestvére" lenne a felesége!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Zsu: dehogynem járok a Lehelre! Habár nem olyan rendszerességgel, mint te. Összefuthatunk, persze!!! Hogy mikor, azt még ki kell találnunk, ezen a héten nem hiszem, de jövő héten? hm? Most úgy emlékszem, hogy szerda kivételével mindegyik nap jó nekem.
Nekem is Bogyó Ica a védőnőm, és a Révész doktornőt ajánlotta. De akkor jó, ha meg vagytok elégedve vele, és más is.

A busójárásról: volt tüzijáték is. Szegény Fruzsi akkorákat ugrott, amikor pukkantak a rakéták. Őt nagyon sajnáltam, viszont egy pillanatig legalább leszállt a gyomromról. De mégis csak szegényke, nagyon sajnáltam, átkaroltam a pocakomat mindkét kezemmel és nekidőltem a Kedves hátának, hogy mind jobban védve legyen a hang elől, aztán gyorsan eliszkoltunk a helyszínről, pedig ott volt a legjobb a hangulat: tűz, tánc, koncert stb. - de hát első a babó!!!!
linocs

Beus: nagyon jók a képek és tényleg hasznos volt a cikk. Amúgy mégjobban felhúztam magam (jó ez a mai nap...), mert ahogy kibogarásztam, nekem baromira járt volna a tgyás, gyed Milánnál is, ugyanis nappali egyetemről mentem szülni! Nekem akkor senki nem mondta, így több, mint félmillát otthagytam az állami kasszában, mert csak gyesen voltam....

Niki, ne szomorkodj. Mondjuk durva az 1 hét, én sem tudom, hogy bírnám.

zsu: ne sajnáld Csenit, mert lehet, nekem is rémálmaim lesznek. amikor még utoljára láttam, volt kukija. Most mégrondább lett. De bunkó vagyok. Ismét. Lőjjetek le. Nem is jövök egy darabig, mert csak nyifinyafizok. Már magamat is képtelen vagyok elviselni, mi lesz velem amikor jön a szülési depi?

le kéne feküdni.
Vendég

Na Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat!!!
Egyenlőre a jó hír annyi, hogy már nem megy fel 40 fokig a lázam!
Csak 38,5 maximum!
De az Algopyrin nekem nem vitte le!
És azt mondta a doki, hogy Nurophen-t próbáljam ki!
Ez bevállt!
Csak az a baj, hogy beveszem, lehúzza a lázam, de 4 óra múlva megy fel!
Most 5-kor bevettem, remélem most nem fog felmenni!
És még azon aggódom, hogy kicsi baba nagyon keveset mozog!
Sz.tem megyek a dokihoz ma!
Vendég

Hali Mindenkinek!
Márti! Tessék mostmár meggyógyulni! 8) Homeopátiás szert nem próbáltál még? Biztosan van lázra is. Nekem az oscilobigyó nagyon bejött az influenzára....
Panny! Hát, jól megerölteti magát nálatok az önkormányzat.... 10.000 Ft? Bár, az is jobb, mint a semmi!!!
Köszönöm az infot mindenkinek, ma felhívom őket.

Tegnap voltunk szülésfelkészítőn (sosem késő elkezdeni :D ) és ott azt mondta a doki, hogy 36. hét előtt számít koraszülésnek, és leggyakrabban az 1. és a 2. számú klinikára viszik a babákat ilyenkor, de állítólag ez úgy van, hogy AMELYIK KÓRHÁZ TUDJA FOGADNI! Tehát a dokinak el kell kezdenie telefonálgatni, és harcolni, hopgy valahová elvihessék a babát! ÚGYHOGY CSAJOK! KIBÍRNI MÉG EGY PÁR HÉTIG MINDENKINEK!!!!

A nevekkel kapcsolatban: szerintetek nem túl "észjátszós" az Amira név? Ez az egyetlen, ami az apucinak, a keresztanyunak, meg nekem is tetszik... A többiek meg majd megszokják... :D

Kép
pété

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?