Új privát üzeneted érkezett!

Na tényleg nem valami nagy a mozgás! :)
Íme az ígért képek.

Peti kanállal eszik:
Kép

Kaptam hóvirágot:
Kép

És a hóvirágok:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Kimike: Csak most eszembe jutott a párasítóról.
A férjem erre allergiás. Nálunk van kettő. Egyik BONECÓs, rég óta használunk, ezzel soha nem volt baja. Másik HAUSERes, Kevin születés előtt vettünk ő szobájába és előtte kipróbáltunk a hálószobánkban éjszaka. Először nem tudtunk mitől van baja, nagyon rossz volt, láza, köhögés tünetekkel, többször. Több próbálkozás során kiderítettünk a párásító a probléma. Ultrahangos párásító jobban terjeszt a nagy részecskét, és baktériumokat könnyen szedhet a tüdőbe. Az óta nem használtunk, Kevinnek sem kapcsoltunk be a szobájában. Inkább hagyományos módon, több ablaknyitogatás és néhány vizes ruhát odarakom.

Bocsánat sietek visszadolgozni.
Vendég
 


Hali.

Kmammy, légyszi segíts!
Mikor tetted fel azokat a képeket, amelyek között van a dohányzókalitkás? Öcsémnek akartam megmutatni, de nem találtam. Tudsz segíteni?

Vagy valaki, aki emlékszik.

Kösszenet.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Ági!

Előző oldal közepe! Kicsi képek, vigyázz, hogy ne menj túl rajta!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ex!

Nem olvastál arról valahol, hogy a gyes-gyed-nek 2008.01.01.-től az aktuális hó 3.-ig a számlán kell lennie azoknak, akik bankátutalással kapják???

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Hát, újra itt vagyok egy fantasztikus hétvége után!!
Aztért is csináltam pénteken egy tesztet, hogy vasárnap (azaz tegnap :D ) önfeledten tudjak majd síelni, ha úgy van! És mivel a tesztem negatív lett, nem is foglalkoztam mással, csak azzal, hogy jól érezzem magam. És így is lett. Igaz estem párat, de legalább valamilyen szinten megtanultam síelni. Akárki akármit mond, ez egy fantasztukusan jó sport! Addig amíg nem vettem a lábamra sílécet, nem hittem el, sőt az elején sem, amikor csak bénáztam. De aztán már csak azon kaptam magam, hogy csúszok ezerrel, és a megállás sem jelent gondot, de még a lassítás és a kanyar sem.
Egyszerűen csúcs szuper volt!!!!
Gyorsan teszek fel képeket is, aztán írom a további híreket!

Kép
Kép


Nos, a további híreimet pedig itt láthatjátok:

Kép

Szóval ma reggel megjött.
De legalább a síelést megúsztam nélküle!! :lol: :lol:
Még van 8 db OVU tesztem, remélem ez kitart ebben a hónapban.
Így hát, hajrá hugica kistesó!!!!

Bocs, hogy nem írok most senkinek, de rohanok romot eltakarítani. Mivel tegnap este 7kor értünk haza és hulla fáradtak voltunk, semmihez nem volt már kedvem!!
Majd még jövök!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Preni!
Épp ezen vagyok most én is kiakadva!
Reggel mentem az automatához, mert ugye pénteken seggére vágtam az utcsó ezresünknek, erre nem utalták még a GYED-et!!!!!! :twisted: :twisted: :evil:
Majd jövök még ma, fincsi hétvégi ebédet rittyentettem olcsón. Le is fotóztam, felrakom, meg reagálok is rátok majd.
Olvatam az elromlásokat, ledöbbentem!
Erre ma reggel elszakadt a redőnyfelhúzó, sötét marad a nappali egy része. Az a bosszantó, hogy néhány hónapja a másik szakadt el, de ezt,(még csak el volt vékonyodva) nem cseréltettem ki mert többe ekerült volna, és momentán nem futotta rá. Erre most a másik is elszakadt-igy még többe fog kerülni kiszállással. :twisted: :evil: :twisted:
No, azért ez jobb mint a számitógép, mosógép, hűtő. Csak bosszant.
Irjunk csupa jókat, merr úgy tűnik valami varázslatos módon bevonzzuk a rosszat. :shock: Hátha a jó leirva jókat vonz majd be.

Beni hétvégén kimondta, hogy cici!!!!!Kicsit didisen hangzik, de célirányos!!!!!Olyan édes. mondja már azümit-zzzzzz, a kigyót-ssszzzz, végre az innit, ha jobb napja van, a nán-t a banánra...szóval megint vannak újabbak!!!
ÉÉÉSSS: komondta végre 17 hósan, hogy aja=anya!!!!!!!
:P :P :P :P :P :P

benianya
ákosbenianya
 
 


OriAndy!
Szuper lehetett!!Hol voltatok, meddig? Dani? Ott is aludtatok? Dani, hogy viselte?
Vettél lácet és kötést, vagy kölcsönöztél? A kölcsönzött kötés illeszkedett? Jó volt suhanni igaz?
Szuper dolog sielni! Mi is készülünk rá évek óta, de még együtt nem voltunk. Én lánykoromban kétszer, meg is részegitett, olyan jó suhanni, és valóban nem nehéz amatőr szinten gyorsan meg lehet tanulni, nekünk meg ugye az épp elég!!!!!Benit is akarjuk vinni 2 évesen már!
Addig lesz rá pénzünk! Ezt most nagy elhatározással kijelentem! :wink: :P :lol:

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja és a pálya (igaz ennél kacskaringósabb volt, de csak így tudtam behúzni kék színnel) - 1900 m hosszú:

Kép

Kép
oriandy
 
 


Andi!

Mi ausztriában voltunk Mönichkirchen-ben, és sajna csak 1 napot azaz tegnap. Reggel indultunk 9-kor és fél 11 körül már ott voltunk. Tőlünk ez 100 km-re van! Vártunk egy kicsit vagyis addig a pálya alján gyakoroltunk), mert 11-től olcsóbb lett a belépő, így volt 13,5 euró fejenként, és ezzel annyiszor csúszhattál le fél 5-ig ahányszor akartál és tudtál., Felszerelést úgy kaptuk kölcsön egy iskolától, de mivel az én síbakancsom orra letörött, kölcsönözni kellett egyet, ez volt még 6 euró. A lécet pedig ráillesztették ingyen. A végén, ha visszaadtad a kártyát, visszakaptál 2 eurót, tehát mindjárt olcsóbb is lett a jegy. Tehát összességében 5 és fél órát síeltünk, de szerintem így első nekifutásra elég is volt. Ezt az 1900 m-es pályát először fél óra alatt tettem meg, majd javítottam a csúcsomat 15 percre!!!
Dani most nem jött velünk, hiszen először mentünk mi is, és meg akartunk tanulni síelni. De legközelebb (és remélem ez nemsokára lesz), ő is jön, hiszen szánkózni is lehet ott!!! Kérdeztem egy oktatót és azt mondta, hogy 3 éves kor alatt nem igen szoktak gyerekeket oktatni, így Danit majd csak 2 év mulva taníttatjuk meg, de hogy meg fog tanulni, az tuti!!!

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Köszi a gyógymanókat, gyógypuszikat mindenkinek, elkiabálni nem akarom, de úgy néz ki, meggyógyult Lackó. Holnap megyünk vissza ismét a dokihoz, remélem, mostmár tényleg mehet oviba, és nem is fog már idén visszaesni.

Bocsi, hogy csak ilyen szűkszavúan és csak magunkról írok, de ezer millió dolgom van, csak a szokásos, de a hétvégén csak lustiztunk, így most jól összegyűlt. Délután meg be akarok menni Orosházára DM-be, bevásárlok pelusból, tisztálkodó meg tisztítószerekből, apánk meg hazahoz kocsival. Szóval főzésre, mosogatásra, hajtogatásra, takarításra, boltra meg a gyerekekre van kemény 3 és fél órám...

El is indulok, holnap majd legkésőbb a doki után jövök, és mesélek, meg reagálok is mindenkinek!

Puszi nektek, remélem, már senki sem beteg!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Jöttem még egy kicsit, amíg lehiggadnak a gyerekek...

Meteor! Segítenék én szívesen adóbevallás ügyben, de a vállalkozási dolgokhoz nem értek. Csak sima magán SZJA bevallásokat szoktam csinálni.

Andy! Gofri receptet nézted? Sütöttél már? Tök jó, hogy síelni voltatok! Na, mi oda nem fogunk menni, így nemhogy a gyerekek, de mi sem tanuljuk meg a síelést. (Bár a gyerekek majd ha lesz ilyen sítábor akármi, akkor lehet, hogy mégis megtanulják...) Ja, és kommentálnád a hőgörbédet? Ehhez én nem értek (szerencsére). Most akkor ez jó, vagy nem? Továbbra is drukkolok nektek!

GYED nekem is számlára jön, de még nem jött. Viszont legalább apa fizuja ma megjött. (A közös számla előnyei...)

Benianya! Éljen Beni beszélőkéje! Mesi most újabban halandzsázik, a kiságyban kiabál esténként: apa-anyaa,anya-anya-apa-papapa, ipi-apa, anyaaaaaa inniiiiiii, halló anya inniiii! Szombat este meg elkezd kiabálni: anya-anya-anya blááááááá, anya, blááááá! Azt hittem viccel, de tényleg bekakilt. És ha csomag van, akkor azt mondja, blá, és mutatja a pelust. És mostanában ha olvassuk Annipannit, (néha 2-3x) ha megunja, becsukja a könyvet, és mondja: ennyi, és elrakja a könyvet. (Most rendeltem egy másik részt, mert kicsit már unom, hogy kívülről megy: Boribon és Annipanni szamócaszedésből térnek haza... Amint mennek, mendegélnek, egyszercsak megpillantanak egy nyivákoló kiscicát...

Reni! Peti nagyon édes pofa! Úgy látom, minden gyerek szeret takarítani! Nálunk is összevesznek a porszívón! Az a kis zümi hajpánt tök ari! A kis sógornőimnek volt, és Lackó sokat hülyéskedett vele. Hol lehet ilyet venni? Farsangi időszakban tök jó! Méhecskének, pillangónak, katicának, minden kis bogárkának! Szép kék a fal! Ez milyen szoba? Nekünk a nappalink hasonlóan erős kék, de már útálom, tavasszal átfestjük valami vidámabbra. (Az álmom viszont egy piros hálószoba, de az majd csak ha lesz egy új(abb) házunk, és lesz pici hálónk, akkor csinálom meg. Itt nem!)

Kimike, Ex! Hogy vannak a fiúk? Remélem, már mindketten jól!

Katus! Csajok? Vagy már mentél is dolgozni?

Fú! Mesi fejreállt. Ráállt a popsitörlős dobozra, és lezúgott róla... A homlokával érkezett a szőnyegre, most van egy kis piros puklija... Francba, hogy minden vacakra rá akar állni!

Megyek is, mosogatás, hajmosás, főzőcske, porszívózás... Talán ennyi belefér 3-ig.

Jók legyetek mindannyian! Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Tökre mérges vagyok. Ma sulim lenne, de nem tudok menni az idióta férjem miatt! Reggel elkísérte egy haverját egy közeli (20km-re) városba. Eredetileg a Pannonhoz mentek és csapágyért a mosógéphez és még mindig nem jöttek haza!!! A haverja még könyvelőhőz, meg Apehba rohangál. Nagyon mérges vagyok, mert a párom igazából szívességképen ment el vele. Úgy volt, hogy jönnek-mennek. 10-re itthon lesznek, megszereli a mosógépet és én nyugodtam mehetek a suliba, ő vigyáz a gyerekre. Erre még nem ért haza, de már telefonált, hogy vagy megeyek suliba és csak szerdán szereli meg a gépet vagy suli kilőve, vigyázzak én a gyerekre és akkor megszereli a mosógépet! Áááá férfiak!!! A más dolga mindig fontosabb neki! Elegem van!!!!!

Gabi!
A gyerekszoba kék ablakpárkány magasságig, attól felfelé sárga, közte macis díszcsik. Mégegyszer nem festeném kékre. Nekem túl erős. Legközelebb narancs és zöld párosítás lesz szerintem!
Egy női magazinban olvastam a januári változásokról és ott volt ez a gyedes téma, de ezek szerint vagy nem igaz, vagy nem tartják be. Itt egy másik fórumon azt is olvastam, hogy a gyes elintézésének átfutási ideje 6-8 hét! :shock:

Kmammy!
Én szívesen megcsinálnám az adóbevallásodat, de csak postai úton tudnánk megoldani szerintem, mert magát a bevallást szerintem nem lehet csatolni e-mailbe. A férjed esetleg nem tudja megcsináln? Ha csak gyed-et kaptál tavaly akkor nagyon egyszerű kitölteni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! Lehet szerintem csatolni, mert mi tavaly úgy csináltuk, mivel nem volt nyomtatónk, megcsináltam, pendrive-re mentettük, és vagy a hugom, vagy Laci nyomtatta a munkahelyén. (Bár azokon a gépeken is fent volt az ABEV, hogy könnyebb legyen a nyomtatás, de az a legkevesebb szerintem. Az igazolásokat meg szkennelve lehet küldeni mélben... Hátha meg tudjátok oldani!)

Színek. Szabadszálláson a konyhánk volt olyan igazi erős színű zöld. Imádtam! Mondjuk déli fekvésű panelkonyha volt, az a nagyon nagy ablakos, abból is kettő, szóval a fény megvolt, de a meleg zöld szín meg roppant illett oda. A mostani kis sötét konyhámban nyomasztó lenne.

Kaja félig kész, a hajam már száraz, 3 szoba felporszívózva, ki is teregettem, de a gépnél vagyok még, mert teszveszen 2 aukcióban is még versenyben vagyok.

Szóval ittvagyok, figyelek.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert ezer dolgom van.

Én lemondtam a GYED-et, és megigényeltem a GYES-t, mielőtt visszajöttem dolgozni. Kb 2-3 hétbe telt, mert az egyiket az OEP másikat pedig a MÁK fizeti és hát az állami cégekre nem a gyorsaság a jellemző. Persze telefonon mindkettőt felhívtam, hogy mi a menete a dolgoknak, hátha ez meggyorsítja a folyamatot. Akkor azt hittem, hogy nem számított, de ezek szerit igen. Szóval nekem gyesem van, számlára utalják, de még nem jött meg.

Reni: Nem tudod valamelyik nagyit megkérni egy kis Petizésre? Mi így oldjuk meg a sulit, ha a párom készenlétes.

Na dolgozok tovább. Estére lehet lesz már gépünk. Ha igen jövök és mindenkinek reagálok, ha nem akkor majd holnap.


nancsa
 
 


Ancsi!

Ez úgy van, hogy egyik héten a férjem van Petivel, másik héten anyukám. Anyósra nem számíthatunk!!! :twisted:
Most ez a férjem hete. Anyum 8-4-ig melózik a munkahelyén, aztán másodállásban pedikürt, manikürt, masszázst csinál, így ő ezeken a heteken ezerrel dolgozik. Ráadásul tegnap kétszer is rákérdezett, hogy István tutira vigyáz e a gyerekre. Így már nincs pofám lemondatni vele a vendégeit. Néha apukám is beugrik, de ő meg nyugdíj mellett tolmácsol, de csak akkor kell dolgoznia ha éppen történik valami a határon. Hááát, mostanában zajlik ott az élet!!! :lol:
Nem baj, az öcsém is jár suliba. Elég sokszor nem tud jönni a munkája miatt, de most ráparancsoltam, hogy menjen és hozza el nekem a jegyzeteket!!!!
Én csak attól félek, hogy suliba sem megyek, de végül a mosógép sem lesz kész!!! A férjem meg holnap dolgozik!!!!!!! :evil:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni! Hajrá mosógép! Ne hagyd, hogy ne készüljön el! Én mindjárt indulok!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok!

Egy hét alatt 4x sütöttem! Bögrés dióst, csokis-diós muffint, mákos csigát és tegnap szilvást pitét! És 95%-ban a férjem ette meg. A maradék 5% anyuméknak ment. Hogy lehet ennyit enni? Én már a látványától is hízom!!!!
Viszont immár másfél hete próbálok minden nap fél órát mozogni. Vagy kocogok, vagy otthon lépegetőgépezek. A lelkiismeretem tiszta, így legalább már annyival könnyebb vagyok!!!!! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Így már értem Reni! Nekem szerencsére 3 nagyi és 3 papó van kéznél. A mosógépet pedig ne hagyd!!! Elvégre hosszú még a délután, az este, és az éjszaka... :twisted:

Na, munkaidő vége van, léptem Zolóért a bölcsibe.

Sziasztok!


nancsa
 
 


Sziasztok!

Na írok valami jót is: kivételesen nálunk nem romlott el semmi.

Kinga haját megnyírta a fodrász, megmutatta, hogy kell körkefével beszárítani. A lányom olyan csaj, hogy egy nyikk nélkül tűrte, hogy fél óráig nyírják, géppel igazítsák, meg hátul úúgy nyírta a nő, mint a nagyoknak, kicsiket, amit nem nyírt feltűzte. :twisted:

Nancsa!

GYES igénylésben lehet segítséget fogok tőled kérni. Tényleg kérdeztem, de senki nem válaszolt, mennyi most a munkanélküli segély???

Ex!

Itt is puncsolni kell az oviért, a bölcsiért meg lehetetlen. :evil: Kb. Kinga is így eszik kanállal. A darabosak mennek, a többi, is egyre jobban. A hóvirág védett. :-)

Reni!

Te jó ég, ennyi édességet enni. :shock:

Gab!

Jó, hogy elhúzott a betegség.

Wawel!

Sajnálom ami történt. :cry:
Kornél nagyon belejött a fognövesztésbe. :wink:

Andy!

Síelni nem tudok, korizni igen. Hát nem tudom én még mindig a hócsatára meg hóemberkészítésre szavazok. Sajnálom pirost.

tjuca
 
 


Jah, ha már gyerekfelügyelet:

Ha tudtok vállalkozó szellemű sintért, szóljatok.

http://www.iwiw.hu/pages/listing/listin ... ID=2312806

Apropó, aki tudja a sintértartifákat írja meg, hogy kb. mi a reális, mivel számoljunk, mert nekem erről nincs infóm.

tjuca
 
 


Sziasztok,

csak gyors bekukk, látom nem volt nagy mozgás a hétvégén.

Mi nővérem szülinapját ünnepeltük, mamámat látogattuk. Marci náthás, de szerencsére nem vészes.
Lehet, hogy a náthának köszönhető, de hihetetlen jó éjszakánk volt.

Látom lassan mindenki kikeveredik a betegségből szerencsére :) .

Juca: már meg akartam dicsérni a pocidat, kiváncsi leszek én is az enyémre :roll: .
Kinga nagyon ügyes kislány, dobhatál az új frizurájáról egy képet!
Gyerekfelügyelővel kapcsolatban sajna nincs infóm, de Kitti idejéből vmi olyasmi rémlik, hogy 800 Ft/óra.

Reni: olyan jó, hogy te ilyen sok finom sütit sütsz, én is most rákívántam vmire, bár a hűtőben van egy mandarinom túrótorta szelet még a hétvégéről, de vmi kis pite nem lenne rossz nekem sem... :) .
Tök jó, hogy rászántad magad a mozgásra, én naponta fél órát kerékpározok (nem szobabicikli, hanem igaziból a levegőn :) ) . Jól esik, jobb időbe pedig még jobb lesz, bár akkor lehet, hogy a pocim miatt nem lesz ajánlatos.

Gab: ügyes voltál ma, takarítás, hajmosás :) !

Benianya: egyre ügyesebb Beni és milyen édes, hogy végre kimondta, hogy anya :P :P :P !!!
Nekem a gyed mindig már elsején a számlámon van. A családi pótlék érkezik kb. 10-e körül.

Oriandy: biztos szupi volt a síelés, látszik, hogy élvezted. Ügyes vagy. Megboldogult lánykoromban én is többször síeltem, de az már régen volt... :) !
Majd ebben a hónapban összejön a babóka és kívánom, hogy kislány legyen, tudom, hogy te mennyire vágysz rá :) !

Nekem ma volt a tantárgyválasztás, ezen is túl vagyok. Most már csak be kell iratkoznom a félévre és a GYED-es igazolást elküldeni a sulinak.

Eni
marcy
 
 


Marcy!

Még azt elfelejtettem, hogy Kinga elkezdett ismételni. Rövid szavakat teljesen jól: alma, ló, öt, hat stb. hosszabbakat is addig próbálja, míg tisztán nem megy, ha nem megy, nem mondja: virág, enni, inni, eszik, iszik, alszik...
Mindez pár napja, elég izgalmas. Magától még nem sok szót mond, de sokat ismétel. Ha valahol látja, akkor mondja pl. autó, baba, bumbum.

Eddig a mutogatással letudott mindent, mert az okos anyja így is értette. :twisted:

Én múltkor bablevest kívántam meg, szaglott a lépcsőház, majdnem bekopogtam a szomszédba, hogy adjanak már egy tányérral. :lol:

tjuca
 
 


Könyveléshez értő lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a bevallást mindenképp ki kell nyomtatni és postai úton kell beküldeni, vagy be lehet elektronikusan is?

És ha adókedvezményem van és azt szeretném visszaigényelni azt hogy kell?

köszi, köszi előre is!

meteor
 
 


Sziasztok! Gyorsan írok aztán ha még lesz időm, visszaolvasok, hogy mi van veletek. Remélem csupa jó dolog mindenkivel! :)

Jelentem: 8 napja nincs cici!!!!
Anyukám tegnap ment haza, itt volt 1 hétig. Nélküle nem ment volna.
Első és második éjszaka szinte végigaludta az éjszakát. Biztató kezdet...igen ám, de éjfélkor sikerült elringatni, mesét nézve elsimogatni a nappaliban. És kb. 8 körül kelt végleg. Éjféltől 5-ig alvás, vagy 3-ig, akkor egy kis ringatás, aztán 5-től 10 perc ringa, 10 perc alvás 1 órán keresztül, aztán még kb. 1,5 óra alvás. El kell hogy mondjam, jobb volt felkelni akár 20x egy éjszaka és félálomban cicit adni, mint néhányszor ringatni 10 perceket.


Du-án meg 4-5 körül bukott ki...szóval az első lépést ügyesen vette, nem is nagyon kérte, csak nem tud elaludni magától, a második lépés már nem lesz ilyen "egyszerű". magától megtanulni a saját helyén elaludni és visszaaludni...

Nekem nagyon hiányzik a cicizés. Nagyon fáradt vagyok, mert olyan szinten anyás lett, hogy már-már idegesítő. Állandóan rajtam csüng. Míg anyukám itt volt, ő főzött, meg csinálta a többit. Az étvágya is megnőtt, sok volt a tejcsim ( a cicimmel is megszenvedtem, most már csak izomlázszerűen fáj, ha Vencel ölbe kéreckedik), így főznöm kell keményen, de a lábamban csimpaszkodó, ordító Venceltől nem fog menni...na majd kialakul.

Ez van velünk, bírkózunk az elalvással, tegnap már fél 12-kor! sikerült ágyba tenni, ezért cserében viszont sokszor ébredt. :evil:

Puszi : Mári

Mári

Kép
mári
 
 


Csak gyorsan, mert megyek vásárolni :) !

Mári: húúú, de jó!!! Múlkor, amikor írtál, hogy jön anyukád és cicileszoktatás lesz akartam is írni, de aztán szerintem nem kerültem gépközelbe és elmaradt.
Olyan jó, hogy nálatok is sikerült. Lehet, hogy hülyén hangzik azoknak, akik sokáig szeretnének szoptatni, de szerintem már ez is nagy teljesítmény és én is megkönnyebbültem egy kicsit, bár továbbra is van cicisimogatás és néha még rá is cuppan, de csak néhány pillanatra és már el is engedi :) !
Nálunk az elalvás úgy működik, hogy kb. 20-30 másodpercig este amikor villanyoltás van, akkor még pihizik a vállamon, utána belerakom a kiságyába. Ha még szeretné, akkor párszor kiveszem, de csak ugyanennyi időre. Utána visszateszem és általában 10 percen belül alszik.
Éjszaka már csak 1-szer max. 2-szer kel, akkor ha éjfél körül felébred, akkor ugyanez a menet, de általában elég egyszer kivenni és visszatenni.
Ha hajnali 3-4 körül kel, akkor kap tejcit üvegből, mert igényli. Nálunk nagyon bevált ez a módszer.

Magától nem tudom mikor fog alaludni Marci, de szerintem minden gyerek megtanulja elöbb-utóbb, úgyhogy ezen nem aggódom.

Szóval nagyon ügyi vagy!!!

Na lépek.

Eni
marcy
 
 


Andy, de irigykedek!!!! Imádok síelni, 3 éve nem voltam. Bármikor elcserélném a nyaralást rá. Nem tudsz véletlenül jó szállást Ausztriában? Csak 1 éjszakára kellene, február végén. Nekünk túl messze van ahhoz, hogy 1 napra kiugorjunk.
Vendég
 


Hali.

Meteor, ha van ügyfélkapud, akkor elektronikusan is beküldhető a bevallás!

Juca, hát majd meglátjuk, beíratás úgyis csak jövőre lesz.

Preni, köszi, majd megmutatom tesómnak a képeket.

Peti nincs jól, továbbra is lázas, holnap de. leviszem a dokihoz, mondjon rá valamit, a cégnél meg szóltam, hogy később érek be.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Gab!
Igen megnéztem a gófri recit! Sőt, meg is sütöttem szombaton!! Csúcs szuper, köszi szépen!! Asszem mostanában sokszor lesz nálunk gófri!! :lol: :lol:
Hőgörbémről csak annyit, hogy peteérés után ugyan elkezdett emelkedni (ahogy azt kell is), de nem eléggé, ráadásul pár nap múlva le is esett, és ma reggel megjött piri. Ha terhes lettem volna, akkor a hőm feljebb megy és aztán nem esik le, mint piri elött! Már érted?? :wink:

Kimi!
Ahol mi voltunk, ott van valami HOTEL, épp mellette jöttünk el.
De figyu, kerestem neked egy oldalt. Ezek a szállások annak a közelében vannak, ahol mi voltunk!
Szállások ausztriában

Mikor mennétek? Mert nagyon úgy néz ki, hogy mi jövőhét vasárnap ismét megyünk!!! Már alig várom!!!!

Juca! Eni!
Köszi nektek!! Hát, valóban nem vagyok most magam alatt, de remélem most már tesóbaba (hugica :lol: ) nem várat sokat magára!!

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Hú Kimi!
Most nézem, hogy ezek a szállások nem csak ott vannak!!
De ha oda szeretnétek menni, keress rá Mönichkirchen - Mariensee-re! Biztos találsz majd szállásokat!!

Kép
oriandy
 
 


Hát nem is tudom. Jövő hétvége jó lenne talán... . Ha megyünk felhívlak, csaphatunk egy minitalit. :wink:
Vendég
 


ÁÁÁÁÁÁ!
Megtaláltam!
Kimi! Ezt nézd meg:
Szállások Mönichkirchen-ben

Kép
oriandy
 
 


OK, részemről mehet a mini tali!!
Csúszunk majd együtt???? :wink: :lol:

Kép
oriandy
 
 


Kész a mosógépem!!!! István 20ezret megspórolt, hogy meg tudta szerelni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Andy, simán!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok,

Exdeus: Bocsánat, nem tudtam korábban reagálni.

Prenata: Nagyon kedves vagy. Küldtem a meilt.

Én már szabin vagyok, helyettem a férjem igényelt GYESt és majd áprilistól GYEDet. Ennek a rendszernek nagyon örülök, kapok teljes fizetést, de mégis itthon babázhatok. Majd mesélek kinti barátnőimnek, biztos mindenki irigy lesz. Sőt több mint 100ezerrel emelt a fizetésemet, erre nem számítottam, meglepő volt.

Puszi!
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek,

elnézést, hogy tegnap nem tudtam érdemben reagálni senkinek, de ezzel a hülye adóbevallással küzdöttem. Persze még most sincs teljesen kész.
És ráadásul enm is nehéz, mert nem volt semmi egyéni vállalkkozói jövedelmem. Most próbálom elképzelni, hogy miylen lehet annak akinek volt is valami.
Horror ez az ország, komolyan mondom. hogy egy adóbevallás kitöltéséhez 200 oldalas (A4es) méretű útmutató kell, az szerintem nem normális.

Úgy tűnik minket sem került el az év elejei elromlások manója: nálunk a konyhai konvektor mondta be múlt pénteken az unalmast. Én pedig ismét megállapítottam, hogy a viz-gáz szerelők az univerzum leggusztustalanabb alakjai.
Elhiszem, hogy ez nem egy nagy munka, de azért 8-10.000 ft-ot simán elkérhet érte, úgyhogy akkor ne azt érezzem már, hogy ő szívességet tesz, ha esetleg nagy kegyesen kifárad.
Egyik azt mondta, hogy ma este kijön, a maásik csütörötk estét mondot. Egyenlőre mindkettővel megbeszéltem, mert ha mégse jönne ki az első legyen egy B-terv. (sajnos már többször volt olyan, hogy embert kihívtam, aztán baszott ki is jönni).
Ha hozzám valaki egyszer nem jön ki és nem is telefonál, hogy bocsi nem fogok jönni, akkor hitelét veszti...csak azt nem értem, hogy ők ebből élnek, nem kellene egy kicsit szolgáltató módra gondolkozni????

Na majd referálok, hogy mikorra és végül mennyiért si.került megjavítatnunk azt a sz....-t.

Ettől eltekintve mi Pancsival jól vagyunk. A múlt héten nem nagyon mozdultunk ki, így végre elmúlt az orrfolyása. Sajnos a Guszti viszont péntek óta küzd valami influenzaszerűvel. Remélem nem fog visszafertőzni minket.
Képzeljétek Pancsinak már megnőtt annyira a csúri kis haja, hogy tudok bele gumit rakni. Na persze nem nagy copf, csak amolyan minipálmafa, de annyira kis édes, amikor elkészült és szalad ki a tükörhöz megnézni magát :) Igazi csajszi :)

Viera,
nálunk is természetesen a "nem" szó hangzik el egy nap a legtöbbször. Néha még akkor is, ha igen-t akar mondani :)

meteor
 
 


Sziasztok,

hol vagytok csajok???

Megjöttünk a sétából, túl vagyunk az ebéden, Marci alszik és sehol senki :( !!!

Na mindegy, akkor keresgetek a neten vmi jó kis sütireceptet, aztán nekiállok összedobni vmit.

Pusz

Eni
marcy
 
 


Rita!

Nkem van normális vizes, annyira ragaszkodunk hozz, hogy még Keszire is őt hívtuk. Büszke a melójára, nem büdi, alapos, és telefonál, ha nem tud jönni. Sajnos a gázhoz nem nyúl, mert ahhoz külön vizsga kell, és mert nem is kedveli. Ja és ajánlani se ajánl gázost mert ő már a sok pancserral annyiszor befürdött (idéztem). Sajna ritka az ilyen mester, ha legközelebb valami gáz van, akkor szólj, és megadom az elérhetőségét. (Ja és szabadidejében számítógépfügg, Kofával tök szakmai dolgokról cseverésznek :-))

(Nálunk akkor bizonyított, mikor kiderült, hogy a kis lakásban Pesten áztatjuk az alattunk lakót, de már évek óta. Sziszifuszi módon felszedte a WC-t, úgy körbecsipegette, hogy még egy csempe se törjön feleslegesen, szépen megcsinálta. Erre jött egy burkoló, hogy beburkolja a WC körül, és olyan gány munkát csinált, hogy amit Misi megkímélt, elszarta. Csípőfogóval törte a csempét, nem rakott alá elég anyagot, cakkos lett a csempeél, hát a sírás jött ránk. Az egyik szinte minden erejét megfeszítve minimális kárral megcsinálta a nagy melót, a másik meg szétbarmolta. :evil: )

tjuca
 
 


Sziasztok!

Megoldottam ahétvégi kaját egy ezresből.
Végül is 600 ft-os malac(bőrös) oladalast vettem ,meg 3 kg krumplit, minden más volt itthon. Meteor, elmentettem a kajci javaslatodat, mert most nagyon húsosra vágytak, semmi könnyű nem nyert az ötletelésnél.
Szóval csináltam piritott kocka levest 2 szál hűtőben lelet répából, kolompérból, meg anyós által fagyasztott petrezselyemzöldből. És Sült oldalast, petrezselymes burgival, Kmammy féle narancsszósszal, párolt lila és fehét kápival, meg még külön kápi salit is. Kiüritettük a hűtőt, a tojásokból lett süti meg hagymás tojgli reggelire. Jókat ettünk és dőzsölés érzet is volt. :lol:
Tegnap még nem volt a számlán a gyed, remélem ma már igen.

Beni ellopta a két répát és megszökött vele a szobájába.
Kép

És a kajci
Kép


Nagyon jók a képek, Preni Petijén el vagyok ájulva, a múltkori képekhez képest hirtelen még jobban nagyfiús lett nekem! Olyan pasis.
Ex, Peti továbbra is édes( a múltkor még azt irtad nem kinlódsz a kanállal, aztán most meg már hogy eszik vele!) :P ,
Nonó és Meske kiskirálylányok, édesek! :P

Kmammy! látom van külön gyerekpálcika! Nagyon édes!!!!Ügyi Kevin.

Preni! Milyen jól is jön egy ezermester a háznál!!!A darálót és a kézimixert is megjavitotta?

Pil. Köszi a reciket, megcsináltam a házikekszet-ahhoz volt itthon minden, és nagyon fincsi lett, zabálják.
Hamarosan kipróbálom a zabpelyhes nyugalmat és a Juca hideg kutyáját is. Vau.

Viera! Beninek is pöttyös az orra mellett, olyan furán, mintha apró kipörsenések, pattanások lennének kezdeti stádiumban. Bekentem gyorsan sudokrémmel, fogalmam sincs mitől lehet. Tél? Nyál? Hideg? Az orra nem folyik.

Gab!A gorfrihoz értelemszerűen kell gofrisütő is ugye? _Nekem csak fedeles palacsintasütőm van, az nem jó?

Kimike! Hogy van Milán? Mi a csuda ez, hogy alig lábal ki, máris visszaesik? Neked ilyenkor jár táppénz ugye? És megértőek, elviszik helyetted a melót?

Jujjujj Ex, ez ha jól tudom 10 ezres akciója volt Petinek a hóvirágot tekintve. Meg sem láttuk, hivatalosan, amúgy meg nagyon édes! :wink:

Preni! Fú, iszonyú sokat eszik azurad!

Juca! kérünk képet Kingáról új frizuval!

Mári! Nem semmi ez az akció! Kitartást és türelmet hozzá!Kíváncsi vagyok hogyan mikor tanulja meg az önallatást, majd számolj be róla jó?

Fogalmam sincs miért, ugyan már ezt többször is leirtam itt-Beni az esti cicit hagyta el, valszeg a tesó miatt. Együtt mennek lefeküdni, és az úgy buli, másrészt meg olyan fáradt volt, hogy a pelenkázóról már bukott be az ágyba. Viszont a reggeli szent s sérthetetlen, sőt napközben is egyre többször cicizik. ÉÉSSS, kimondta azt is végre cici! Olyan didisen hangzik, és olyan édes ahogy mondja. És ahogy hozzákészül, hozzáfekszik mellém, olyan édes! :P Cicis pózba befészkeli magát és cuppan. Imádom!!!!
Én úgy szeretek szoptatni, olyan jó, olyan édes, és látom az arcán a csecsemő arcát, ugyanúgy felhúzza a szemöldökét, olyanúgy néz gomb szemekkel mint 3 hónapos korában. Megzabálom!!!!!

Kmammy! Nem forditva irtad? Most gyed-et kap és igénylte gyest?

Meteor! Te miért csinálod ilyen korán az adóbevallást? Nem május 31 ig kell leadni?
Blaninak is ilyen minpálmafa gumis copfja volt, imádtam! Édes Pancsi!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Én is vagyok. Mi is...Máté ma már ment oviba, Noi még nem b. himlős...De olyan tanácstalan vagyok, itt a recept, de ha már benne lappang mit ér az oltás? Na, szerintetek, beoltassam, vagy ne? Csak attól félek, hogy elvakarná....Help! Más: Elkértem ma egy szakdolit, hogy megnézzem, ajajjjjj!!! Ez az értékbecslés, nem semmi...Persze sok a rizsa ám benne.

Reni: Gratula, fogyás a legjobb fogyókúra! Én mennék, de nincs ídőm. Helyettem is!

Meteor: Na, én is így vagyok az adóbevallással....Te, akkor vállalkozó vagy? na, majd ebbe segíthetsz , mit, hogy...Uradnak jobbulást, Panninak jó hajnövesztést. Rakhatnál képet róla!

Juca: Noit is megnyírta a fodrász múltkor. Ami kb. 2 mm-es vágást jelent. Ő is elvolt. Csak az anyja gondolta, hogy halálra unja majd magát egy 2 nm-es f. üzletebe, tökl elvolt a csavarókkal. Pontosan mennyi lesz a lurkók között?

Hol jártok, Viera, Benianya?

Mentem, semmi sincs fejemben már...erre találták ki a takarítást...

:(

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Csak emlegetni kellett...

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Benianyu,
azért mert vállalkozó vagyok és nekem febr 15-ig kell leadni.

Colett,
igeeen én is vállakozó :) Te is? Na mostanra már nagyjából megküzdöttem a rémmel, de azért kértem telefonos (net-es) segitséget itt a lányoktól.

Olyan jó, hogy ebben a topikban ennyi féle szakmából és ennyi segítőkész ember van. Tényleg olyan jó érzés, hogyha gondban vagyok, akkor mindig lehet kihez fordulni ötletért /tanácsért!

Juca,
mental note-ot tettem!! Ha vizes emberre lesz szükség, akkor mindenképp elkérem a tietek elérhetőségét, mert kincs az ilyen megbízható mesterember.

meteor
 
 


Halihó!

Megvagyunk, bár félek, Lackót péntekig még agyonvágom! Nem lehet bírni vele, Mesit tegnap székestől fellökte, olyat zengett a feje, azt hittük, beszakadt. Aztán még Lackó volt megsértődve, hogy az apja a kezére vágott hirtelen indulatból.

Most meg itt hisztizik, hogy nem volt jó a tetkó, amit a doktornőnél kapott, és ordít velem, hogy most azonnal menjek és vegyek neki rendeset.

Komolyan agyonütöm. És mondom n eki, hogy legyél jó, ne beszélj vissza, fogadj szót, ne bántsd Mesikét, mondja, hogy jó, de megkérdezem, hogy mit mondtam, annyit mond: nem tudom. És kurvára nem fogad szót. De olyan dacos, hogy a fejem szétmegy. És inkább nem dugja be a derekát, és inkább nem fújja ki az orrát, csak azért, mert szólni merek.

váááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá ááááááááááááááááááááááááá

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Rengeteg a dolgom, Vencel 1 óra altatás után végre elaludt, voltunk de-tt játszóterezni és még így sem fáradt ki eléggé. Máskor hazaértünk, alig tudtam klezet mosni, cicit kért és aludt, most meg nem akar aludni...

Cicit nem kéri, jobban sír a mese után, meg a számítógép után, amin magáról készült videókat néz (bíbabának hívja). De beszigorítottam, félhomály, csend, ringatás. De őfelsége akkor kegyeskedik ringatni engedni magát, amikor én már kipurcantam a sok próbálgatástól, mert csak játszana. Tegnap este éjfélkor aludt el, én feküdtem az ágyon, ő meg csak sírt és húzott a kezemnél, vállamnál fogva felfelé. Aztán elfáradt és engedte ringatni a popóját. Ma du-án meg miután hazajöttünk a játszóról evett pörkölthusit tarhonyával, aztán én sütöttem ki magamnak a karfiolt, mert én is éhes voltam, na azt ikegve végigsírta, aztán hamar elringattam, a karfiolom meg kihült...
Szóval nincs rács már az ágya elején, de ha lenne is szerintem dühében csak a rácsnak dobálná magát, úgyhogy az ágyában sírni hagyni módszerről lekéstem...most olyan kegyetlennek érzem magam, de ha nem sír valami miatt, soha nem alszik el...nem az a kidőlős fajta. Éjféltől aludt 6 óráig, aztán 9-is sokszor felébredt. Szerintem neki 6 óra alvás bőven elég. :(

Köszi Marcy! :) igen, én is írtam már, vagy legalább is akartam a hasonló problémáinkról. Nagyon ügyesek vagytok az elalvásban!

Benianyu: én is szerettem szoptatni, nagyon hiányzik, de már úgy éreztem, kiszív belőlem minden energiát, már 42 kg-ra fogytam és az utóbbi időben már fél óránként ébredt.

Nekünk is elromlott a porszívónk, de férj 3 napi rimánkodás után megcsinálta, mivel nem akart újat venni...
És ma férj összetörte a kis öreg Szuzunkat. Soha még csak meg nem karcolta...

Gab.: sajnálom. nagyon rossz érzés, ha a gyerek az idegeidre megy. Nálunk most természetes az anyaragacsság a cicit így kompenzálja, én meg türelmes vagyok és oda vagyok érte, mégis most, hogy állandóan az ölemben csüng, a kávémat nem tudom meginni és wc-re sem tudok menni, kiakadok, úgyhogy megértem. Na ennyi, mert mindjárt ébred és romokban a lakás és ha felébred, m,ég jobban elúszom.

Puszi

Adóbevallást úúútálom. Mindig megszívtam valami miatt...és nagyon nem értek a számokhoz.

Mári

Kép
mári
 
 


Colett!

2 év 2 hó. Kb.

Andi!

Oké, ha lesz kép felteszem.

Rita!

Este elküldöm e-mailben, hogy legyen meg. Igaz Misi nyóc keri. :twisted:

Gab!

Ne üsd agyon. Dolgoztasd meg, nem vicc, biztos van olyan, amit tud csinálni, és meg is csinálja. :lol:
(Kinga pölö felmos. Igaz, hogy előtte akkurátusan kiönti a vizet, majd hoz egy tiszta bodyt, és azzal töröl, de a szándék ugye... :wink: ) Mondjuk első ötletem volt, hogy kiskertbe molyolni, de ahhoz még hideg van. Lesz Lackónak saját kertje? Csak egy kis répa... nekem az volt az életem értelme, mikor ekkora voltam. Képes voltam beszélni a zöldségnek, csak hogy nőjön már ki. :twisted: Úgy gyomláltam, mintha az életem múlt volna rajta. Kb. 4 nm2. :lol:

tjuca
 
 


Juca! Lackó mosogatni meg porszívózni akar. Irtó nagy csörömpöléssel, de Mesi alszik.

A virágokat csodálgatja, bújnak a nárciszok, jácintok, tulipánok, de alig gyógyult még meg, nem engedem ki hosszú időre.

Most eszik, és nem vágtam agyon, csak a kezére csaptam rá.

Mesit fölverte a hisztivel, franc! Aludt vagy másfél órát... Azt is két részletben...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya:jajj de jó,örülök ha bejött.Én meg amásikat csináltam meg,ilyen lett.Nekem nagyon bejött.



Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Olyan fincsinek néznek ki a kajcsik, sütik :) ! . Én is megsütöttem végülis egy kevert tésztát, fahéjas-lekváros kevert süti. Még nem kóstoltam, mert még meleg, de mi nagyon szeretjük az ilyeneket :) !!!

Pil: jézusom, már csak 10 nap van hátra... :D Húúúú én jobban izgulok, mint te 8) !

Gab: teljes mértékben megértelek. Ugyan Marci még csak egyedül van, de ő is egy kis hétördög. Nem is tudom, inkább csak nagyon igényli a foglalkozást és én néha szeretnék mást is csinálni.
Nem tudom, hogy írtam-e, de hétvégén találkoztam 2 barátnőmmel, beültünk a kedvenc helyünkre, vacsiztunk, teáztunk, nagyokat dumáltunk és olyan jó volt kikapcsolódni. Nem akarnám én túlzásba vinni, de azért jó kimozdulni!!!
Moziba múlt héten nem jutottunk el, remélem most csütörtökön összejön.
Meg is nézem, hogy játszák-e még a filmet.

Kiskönyv: végülis jövő héten hétfőn eljön a védőnőm hozzánk és itt töltjük ki a kismamakönyvet, így egyeztünk meg. Nekem is kényelmesebb és neki is jobb így.

Febr. 18-ra kaptunk a Heim Pálba időpontot megint Marci kukijának a kontrollja miatt. Remélem most már az lesz a diagnózis, hogy minden rendben és nem kell többet kenegetni és meggyógyult és soha többé nem lesz semmi baj :P !

Adóbevallás: szerencsére ma derült ki, hogy megcsinálják a munkahelyemen, úgyhogy egy gonddal kevesebb.

Eni
marcy
 
 


Franc, nekem még mindig nem jött meg a GYED-em. Csak a Családi pótlékot utalták. :twisted:
Hogy van ez lányok?
Megyek, mert Blani már a kádban, Beni az etetőszékben(20 perc értünk haza balettról, apa éccakára ment, tök sokat sétáltunk együtt olyan jó volt)-szóval Beni eszik-ma nyolcadjára. ez már biztos nem normális, vagy még az?
Most már nem ezsik 4 dl-t, de ha kaját lát nyig érte. annyira ciki az iskolaudvaron, a baletton, az UTCÁN!!! is odamegy ahhoz aki esik és kiveszi a kezéből a kaját4 elsüllyedek szégyenemben, annyira ciki, tuti azt hiszik nem adok neki eleget enni!
szóval kiszigorkodom Benit a székből és lezuhizom-és irány az ágy.

Jajj, csajok az Alexarndrában olyan jó kis könyvet láttam Beninek! kis alakú, kukucs könyvek sorozat. az egyik hová bújt?:, minden mögött van egy kis állat:pl. ki ette meg a sajtomat kérdi a kisegér, egy kis tolós kemény lapot eltolsz, és előbújik a sajt mögül a cica. 5-6 oldalon más-más.
A másik a tenger, itt a delfin farkát tolod ki, a teknős fejét-állati jó és Beni annyira élvezte!!!!699 ft!!!!!!Persze nem vettük meg.
a másik a thomaszos, hová bújt a kalauz, minden oldalon 2x lehet kihajtani a lapot, az is jó. :lol:

benianya
ákosbenianya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?