Új privát üzeneted érkezett!

Ellimami!

Hát az hogy meddig kell rugi szerintem nagyon sok mindentől függ. Pl nyáron egyáltalán nem kell, akkor csak body kell, meg napozó, Emma aludni is abban eludt. De most hogy bejötta hideg bizony megint kell. Aludni mindenképpen, ráadásul aludni még most is talpas hosszú ujjú rugi a jó, hiába 11 hónapos, merta zoknit lerúgja, hálózsákot nem szeretem mert nem tud felállni benne. De szerintem ilynkor napközbenre is jó méga rugi, cska a lábfej nélküli, mert hiábanagy már a csaj, de bizony a kord meg farmer gatyó még nem kénylemes neki, az max ha lemegyünk jó, de itthonra jobba rugi. Az előző télen megamikro még pár hónapos volt akkor én plüss rugiban tartottam mindíg és nagyon jó meleg volt.
A méret: mi születéskor ugye kezdünk az 56-62-es-sel, utána 1 hónaposan már csak 62-es, 2 hónaposan is még kb 62-es, 3 hónaposan már 68-as, 4 hónaposan is 68-as, 5 hómaposan már inkább 74-es kellett, bár még ráment a 68-as, 6 hónaposan 74-es, 7 hónaposan is 74-es, 8 hónaposan már inkább 80-as, bár a 74-es még épp jó volt, 9 hónaposan ugyanez, abban a hónapban egy centit se nőttKép, 10 hónaposan már csak 80-as jó rá. És én új ruhából már mindígcsak az 1-el nagyobb méretet veszem meg, mint ami épp jó rá, tehát most 10 hónapos kora óta már csak 86-os rucit veszek, és rá is afdom azokat, bár mosta 80-as a mérete.És hozzáteszem, Emma elég nagy baba, kba vele egyidős fiúkkal egy magas. Más vele egyidős lányok általában 1-2 mérettel le vannak maradva.-
Remélem segítettem és nem volt nagyon zagyva.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beu!

Végül milyen vallás? mert az evangélikusnál nem kell keresztszülő felnőtt kereszteléshez, nekem is most volta keresztelőm.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Heppi!

Az enyém nem lett beteg a szőnygen gurulástólKép Minden nap reggel kiporszívóztunk. és nálunk kuty is van augynazona szőnygen. Igaz nem szőrhullató típus.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Leszter!

Kúszó mászónak még jó a lábas rugi is, lépegetőnek már jobba lábnélküli. A melegítő nadrágot Emma mindíg lhagyjaKép, szóval lecsúszik róla, ez télen nem annyira praktikus, amikro melegebb vana kkormég elmegy. A farmer és kord ghatyók mint mr írtam nem túl kénylemesek. Aminek derék gumirozása van az vagy nyomja a pociját, vagy nem, ha nem nyomja leesik. ha kertész nadrág, annak a pántja leesik mászás közben a széles vállukrólKép Én a rugira szavazok hideg időben.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Toffi!

köszönjükKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Off: ma felhívom az állatorvost bejelenteni a kuytám az ivartalanításra. Nagyon ideges vagyok. Az elkövetkezendő hetekre kérhetnénk egy kis drukkot kutyám részére, hogy mindne rendben legyenKép A jövő hétre szeretnéma műtétet.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Heppi,
Ne nagyon izgasd magad a padloszonyeg miatt. Rendszeres porszivozas nem art ugyan, de annyi kosz meg kell, ellenallobba teszi a gyereket! Kép Itt Nemetorszagban is padloszonyeges a lakas, de miota visszajottunk Miki birtokba vette a lakast. Ha a jarokaban ordit, megy a padlora. Otthon egy paplant teritettunk le a foldre, azon hempergett a ded, de persze az sem tud eleg nagy es erdekes lenni egy felevesnek, ugyhogy rendszeresen legurult rola, es felfedezoutra indult nagy suttyomban!

Ruhak: ugyis meg fogjatok erezni, mi az ami tetszik es praktikus a babatoknak. Azt erdemes szem elott tartani, hogy hamarosan kuszni-maszni-jarni fognak (a rugiba becsuszik a labuk, es "beszorulnak"), enni is elkezdenek (ami ugye nagy maszatolassal kezdodik, erdemes olyan ruhat nezni, ami szintarto, a kenyes helyeken esetleg mintas, hogy ne legyen olyan feltuno a makacs sargarepafolt), de azert napkozben meg alszanak remelhetoleg (kantaros-csatos farmerban ez nem tul kenyelmes, ne legyen a ruhan tul sok csat, nagy gomb, ami kenyelmetlen lehet).
En szeretem ebben a korban az ujjatlan, labfej nelkuli rugit, ami ala meleg lakasban eleg egy body, ha hideg van meg valami felso is raadhato. Miki az elso gyerekem, aki hord kulon nadragot felsovel ebben a korban...de csak mert itt a nemeteknel ez a "divat". Ugy vettem eszre, hogy ahany orszag, annyifele babaoltoztetesi-taplalasi szokas.

Megyek, mert Gyuri ra akart ulni a babygym tetejere, raorditottam, most meg bog, mint a faba szorult fereg!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Manó! Evangélikus. De kár, pedig olyan jó lett volna!

Elli! Tényleg, alváshoz mi is rugizunk, mióta nincs meleg. Hálózsák már korlátozza, takarót lerúgja végül.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Ingyentankönyv: akit érint, jöjjön a nagycsaládos topikba, téma lett belőle.

Sulinet: a 60ezer felnőttenként van, gyerekszámtól függetlenül. Ha apa,anya is adózik annyit, akkor mindketten leirhatnak belőle, igy 120 ezer jön egy évre. (ill. keresettel rendelkező egyetemista gyerek esetén még a gyerek is, azaz egy gyerek mellett akár 180 ezer iródhat le)

Sofka: köszi, de azt hiszem kihagyjuk a 74-est.Kép Rövidujjúból többnyire 74-es hordott a nyáron (abból 68 nem volt itthon sok), gond nélkül, tartok tőle, hogy egy-két hét, és azt kinőné. Most 86-ban van éppen, ezen csak egyet kellett hajtanom az ujjánKép. Mondjuk ezek a jó kis régi kombik, hosszában tán összemennek, széltében meg nyúlnak (többségük még a 10 éves nagyfiamé volt, azóta 3-4-5 helyen volt már kölcsönbeKép) Szóval nem lesz itt gond, csak olyan jól hangzik, hogy már ekkorát hordKép. Ma épp varrogattam a többi előszedettet, egyiken találtam méretet, ami amúgy akkorának tűnt mint az etalonnak kikészitett 92. Ez a bizonyos cédula meg 98/104! de ez se sokkal nagyobb, komolyan!

Öltöztetés: én azért szerettem a kombidresszt anno, még a betétpelenkánál, mert jól tartotta a pelust. Meg azért szeretem, mert nincs ki a dereka. Ugyanezért szeretem a rugit, és a lábfejest is a felcsúszás elkerülésére. Én eddig mindegyiknél kb 1 éves korig a rugit részesitettem előnyben (többiek nyárra lettek 1 évesek), de még a második évben is többnyire vállig feljövő rugiszerű nacikat vagy rugit használtam (ekkor már lábfejetlent) Meg valahogy a derékban gumis nacik még olyan furák ezeken a piciken, az az érzésem folyton, hogy esetleg nyomhatja a pociját, kényelmetlen lehet neki.
Lábfejes rugiból a vastag az cipőnél már kényelmetlen, de önmagában az álldigálásnál még nem gond szerintem. Mondjuk ha kezd állni-menni a gyerkőc, akkor a tapadómicsodás zoknik váltak be nekem.

Tegnap mi is sapit kellett húzzunk (rajtunk kb 1 hetesen volt utoljára...), annyira fújt a szél. Meg kellett egy plusz felső is. Meg is lepődött a leányzó, mi van, nem sétáról volt szó, mi ez az öltözősdi? tiszta hiszti lett.

Séta, levegőzés: ha nincs nagyon rossz idő (főleg az erős szél), akkor az a jó, ha minden nap van 2-3 órát levegőn a ded. Minimum. Még minuszokban is. Bölcsikben minusz 5 fokig kint is altatják őket sok helyen. Persze kertes házban könnyebb, főleg ha valakinek jó alvó csemetéje van, csak kiteszi alváskor az udvarra. Ancsi nem jó alvó, ő inkább ébren megy ki.Nekem könnyű, megyünk délutánkonként a nagyokért.

Ja, beragasztós könyvjelző: ez annyit tesz, hogy legyen könyvjelző és hogy ne veszhessen olyan könnyen el, be kell ragasztani a könyvbe. Én erre vékony szalagot használok, hátul celluxxal (hú, ezt hogy irják, cellux-szal? igy jobb?) beragasztom a végét.

Gombóc: szerintem se csinálj problémát a cumisüvegből, majd megbarátkozik később a kanállal. Esetleg majd mikor már a te tányérodról csórja el az ételtKép. Nálunk anno ha túl éhesek voltak, azért utálták a kanalat, mert túl lassan jött a kaja. Főleg a nagyfiam. Turbóüzemben kellett lapátolni. Ikreknek bezzeg egyszerre adtam, kétoldalt ültek az asztalnál, én középen néha két kanállal a kezeimben....

Ma megyünk oltásra, előre félek, lévén dupla. HOgy megfog sértődni szegénykém, pedig olyan jó kislány... na mindegy.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Pontosabban ordit, mint a faba szorul fereg...
de mar nem...

Beu,
augusztus kozepen mutottek Gyurit, 1 napos mutet volt, reggel jottunk, delutan mentunk. Szerencsere. Mar igy is boritekkal surgettem meg, hogy legyen mar kesz a zarojelentes, mert nem engedtek be Mikit a korterembe, en meg nem akartam Gyurit egyedul hagyni (nem is tudtam volna), igy szoptatni sem tudtam. Anyu kint setalt az eloterben Mikivel. Eleg nehezen viselem ha gyerekeket szenvedni latok, marpedig itt a korhazban vannak nagyon brutal sorsu csaladok. Nagyon jo korhaz, tok jo dokikkal, de a noverek nem allnak a helyzet magaslatan, raadasul szemetek is (Miki nem beengedes). Fonover azzal debutalt, hogy szetdurrantotta Gyuri venajat a kezfejen, utana majdnem sikerult a masikon is ugyanezt eloadni, gyerek orditott, en meg remegtem, es probaltam magam visszafogni. Ezek utan persze nem voltam tul kedves a noverkekkel, bocsi. DE kb. fel kettokor mar otthon is voltunk (fel oraval azutan, hogy felebredt az altatasbol leleptunk).

Hazajott Dani...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!


Képzeljétek Dorka ma felált a járókában, van az oldalán az a fogockodó és felhúzta magát és végig visongatott örömében..

Manó: szgény Bori... muszály neki megcsinálni?

Dorkának ki lett fúrva a füle és képzeljátek nem sírt!! Mikor be lett rakbva Neki, akkor kezdett el pityeregni, majd a kezembe megnyugodott, és 1 perc múlva már vigyorgott a csajszira is aki csinálta, igaz fülbelövés volt, mert a védőnő nem nem válalta mert le kell fogni már ilyen nagynak a gyereket...

Jók legyetek megyek edzésre...
Manó2+Álldogáló Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Ja.
Szőnyeg és kosz: kell is nekik, mert ettől is erősödik az immunrendszerük. Ezzel együtt én is utálom, mikor tele a kis keze hajszállal.

Rugilábbecsúszás: rá kell húzni egy hajgumit, megfelelő szorosságút, nem befőttest, hanem ezeket a textileseket, szuperül tart! 4-nél hallottam, 1-el kinlódtam, 2-3 nál zoknit húztam a rugikra.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Manó2!

Nem semmi hogy már áll Dorka! Gratulálok! hajaj, akkor hamarosna személyi edződ lesz, sétálgathatsz vele mindnefelé.Kép

A kutyum sajnos muszáj megműttetni, illetve hát nem muszáj, a homokba is dughatm a fejemKép és várhatom mi lesz, de mivel a mi álltorvosunk is a műtétet javasolja és Leszter is megerősítette itt nekem hogy minél előbb túl van rajta annál jobb, így rászántam magm.Kép Sajnos minden tüzelése után álvemhes lesz, 2x is, és nagyon megviseli őt az egész, a tüzelés 3 hét vérzés, rá 2 hónapra álvemhesség ami kb 2 hét, rá 1 hónapra újra álvemhesség. Azt mondta z orvos hogy 4-5 éves korára szinte biztosan emlődaganata lenne, vagy a méhével lenne gond ha nem műtenék meg most. Így megműttetem, aztán majd kiderül hogy jól döntöttünk e.KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beu!

nekem ott volt egyébkénta névaó anyukám, de nem volt feladata, csak ült az első sorban. egy kérdés tett fel a lekész, hogy Akarom e hogymegkerezsteljen, csak szebben kérdezte, mondani kellet hogy akarom. Aztán egkerezstelt, aztán konfirmálnom kellett, ott is kérdést tesz fel, ha jól emlékszem kettőt. Utána le kell mondnai utána egy eskü szerűt, enkem elő mondat mondatonként és csak ismételni kellett. Aztán le kellett térdelni és a jobb kezét kellett fogni, és akkor felvett az egyházba. Nem lehet hogy a férjednek azért kell kerezstelkedni hogy legyen evangélikus a családban? mert te ugye katólikus vagy? mert egy szülő elég, de neki evangélikusnak ekll elennie. lehet hogy ezért volt nálunk az jó, hogy én lettem kerezstelve, a férjem meg nem. De egyébként ő is kint állt velünk végig nagyon lelkesen, mondta szöveget és ő tartotta oda Emmát a kerezsteléshez is. csak épp ő nem volt hajlandó hittanra járniKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Andy
mi volt az allergológusnál?

Toffi
Szandinak jobbulást +++++

Maci 2
Danit végül 3-kor felébresztettem Kép mert nagyon forrónak éreztem, de megmérve csak 38 volt popsiban. azért kapott egy kúpot, szopi, és aludt délelőtt 10.30-ig
MÁr csak 37,5, a lábija még kicsit érzékeny de nem vészes és most megint alszik Kép

Elli
szegény Kevin, jobbulást neki ++++
jobban van már?

Heppi
a szőnyegre én is egy nagy franciaágyas lepedőt terítettem ki, még nem gyűrte maga alá (az egészet Kép), de amikor elkezdi, gyorsan simítom vissza Kép Egyébként én is tartok a szöszöktől, amiket a szőnyegen találhat.

Leszter
mi is megvártuk eddig apát az esti sétával, de már hidegebb és sötétebb van. Azért majd igyekszem minden nap levinni (nálunk nincs erkély) legalább egy fél órára. De nem hiszem, hogy gond, ha 1-1 nap kimarad. Olyankor majd jól kinyitom az ablakot és odaállunk sapkában Kép

Ruhák
esetleg olyan rugi, aminek csúszásgátló van a talpán?
Dani most itthon bodyban és melegítőalsóban, zokniban van, olyan nagyfiús így Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a dokinénitől.
megvizsgálta Márkot és elküldte vérvételre. Kb 2-3 héten belül meglesz az eredmény. Azt mondta, hogy száraz a bőre amit én észre se vettem, de ő igen irt fel mindenféle kenceficét amivel kenegetnem kell a bőrét. Lehet, hogy nem is allergiás hanem csak benne van a szervezetébe, én allergiás vagyok a nikkelre és a tiomersalra lehet, hogy ezt őrökölte tőlem. Remélem nem lesz semmi komoly. Ja azt is mondta, hogy az ekcémája attól is lehet, hogy nagyon száraz a bőre és kipirosodik, mert nem az egész testén van csak a könyökénél az egyik kezén ill a térdhajlatba van csak. Kérdezte, hogy mit kap mondtam neki, hogy már mindent. Ezt ráírták a leletére majd irány fel a vérvételre.
A szerencsém az volt, hogy pont elaludt még vártunka betegfelvételen és nem volt ébren amikor beleszúrták a tűt, de szegénykém rögtön felébredt a szúrásra és nagyon elkezdet sírni, majd amikor észrevette mi tőrténik a kezével és hogy megy a vérre akkor megnyugodot és érdekessen nézzte a dolgokat. Sokkal rosszabra számítottam és a másik szerencse, hogy nem a vénájából vették, hanem a kézfejéből.

Na most gyorsan csak ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Látom sok mindenkinél kérdéses a ruha dolog. Én is meg szeretném kérdezni, hogy most még hét hetesen 56-62 es ruhákat hordtunk. Őszre és télre nem tudom mit érdemes és mi a praktikus viselet. Gondolom több rétegben kéne felöltöztetni és nem árt ha mindenmőb van egy pár itthon.Segítenétek, hogy ilyen picinek mit érdemes ráadni ?
Orszívó gondom is lenne. Biztosan írtatok már róla másnak, csak sajna most nincs időm végigolvasni. Mit ajánlotok? Most egy kisebb kézi van (Chicco), de ha netán náthás lenne, akkor gondolom az semmit sem fog érni...
Nálatok anno fordult olyan elő, hogy úhgy éreztétek, mintha kevesebb lenne a tejcsi? Mostanában nem feszül annyira a cicim és nem tudom elegendő mennyiséget fogyaszt-e a drágám?Ja és ti meddig fejtetek? Mostanában csak 10-20 gramm csurran cseppen szopi után...
Ja és a fürdetés: tudom, hogy korai még a fütés, de este azért elég hideg volt, 21 fokot mértünk. Azért ilyen pindurkára ilyenkor már nem árt picit melegíteni, ugye?
Ja és a későbbiekre, ha lenne vkinek jó kis táblázat vagy bármi hozzátáplálásról, vagy bármilyen témában szívesen fogadom a mailok közöttKép.Köszönöm szépen előrre is a segítséget.

Anita
anita77
 
 


Kakukkfű
Szilárd éjfél körül ébred, és ha visszateszem, van hogy 20 perc múlva megint ébred. Mellémtettem, akkor is eljátszotta. Ha felébred, négykézláb csukott szemmel sír. MAjd egy kis vigasz, és alszik tovább. Van hogy szopizik és ettől alszik vissza. Van, hogy 8-10szer is ébred.
MA "csak" 3szor kellt, nem tudom mi lelte.
Nekünk nem jött be az Aludj jól gyermekem. És látom, hogy Szilárd sem megfelelő alany hozzá. Kicsit bánom is, hogy kipróbáltam rajta, 5 hónaposan. Talán kicsit később kellett volna.Kép
Viszont Emma már 8 hós, már jobban veszi az adást. Drukk, hogy sikerüljön.

Heni
A freemailes címre küldtem, nem jó?
Ja, látom már ott is van.
Köszönöm mégegyszer, és várom, hogy mivel hálálhatom meg. Nos?

Leszter
Mennyasszony tündéri! Lehet, hogy a fogacska bizgálja Petrát is.
Kúszó-mászóknak szerintem nagyon rugalamas tiszta pamut (ami amúgy csak azt adtunk rájukKép) szerkó. Szerintem olyan, amibe te is szívesen mászkálsz. Kép Tudom hülye hasonlat, de tényleg így van. A lábfejes rugi szerintem nem annyira jó, mert letapossa az alját és eleshet.
Mi minden nap megyünk sétálni, már Szili is várja, ha nem indulink fél 6-ig el, akkor nagyon nyügi lesz. amíg lehet vinni fogom, de lassacskán előbre fogom hozni egy-két órával a sétát. Télen pedig jön a szánkó Kép

Miszike
Néha én is megunom az ágybapakolást, ezért vagyok hulla. Gratula a fogacskához, és a hozzátápihoz!

Zulu
Húú én nagyon nem várom, hogy újra meglegyen. Militari MAca Kép
Konyhaduma Kép

Momo
Én is akkor megyek vissza dolgozni, ha 1 éves lesz Szili, és már most parázom, hogy mi lesz vele nélkülem, na meg fordítva. Kép

babajaga
Szegény Shopie, majdcsak rendbejön már a szeme.

gombóc
Hozzátápi nálunk is cirkusz. Semmilyen főzelék nem kell neki, csak gyümis édes dolgok. abból is több van az ágyon, szőnyegen, gyereken na és rajtam. Eleinte pedig nagyon lelkes volt.
Fog viszon jön ezerrel Kép Remélem, hogy tényleg csak az volta gond.
Sörözést én is csípném, csak ez a távolság...

Heppi
Vodka Kép

Zsuzsi
Akkor nem vagyok egyedül. Nálunk ha a fele banán, akkor megeszi... Van olyan rágcsálni való, ami gluténmentes, itt dm-ben lehet kapni. Már én is gondoltam, hogy kipróbálom.

Sofka
Ezek szerint, adhatok Szilrádnak kiflit a kezébe?

Tofiffee
Szegény Szandi. Drukk neki! Csak nem ő is elkapta ezt a fránya vírust?

Ellimami
Jobbulást KEvinnek!
Szilárd épp hogy jó a 74-es, ha vennék, akkor minimum 80-asat, de inkáb 86, 92-eset.

Heppi
Pont ma vittem át a szönyegtisztítóba a szönyeget, mivel Szilárd is erősen gyüjti a kincsket (hajam). Arra rakom az Ikeás indra takarót (tökmindegy, hogy milyet) és mehet. Sőt ma kezdtem rendezni a dolgaimat, hogy amit elér, az ne okozzon neki balesetet.

MAno2
Gratula a felálláshoz!

feledékeny myssnia és szilárd, aki egy adag kakiban aludt el
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


AnitaKép
A chicco orrszívó (fókás) semmire nem jó. Nekem is van. Ha náthás akkor pórszívós kell. (a Babavilágban kapható)
Szerintem neked már nem kell fejned, hagyd abba nyugodtan. Ilyenkor már beáll, hogy mennyit eszik a baba.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


sziasztok!
merc vagyok, egy hat és fél hónapos kisfiú anyukája és a kérdésem, hogy jó helyen járok-e? a nevekből ítélve igen. a Feneketlen-tónál volt lassan egy babás találkozó és mi "véletlenül" oda keveredtünk. Végre van némi időm.
merc
 
 


Sziasztok!

Koszi az oltoztetos infokat, ugy latom, nem mindenben egyezik a velemenyetek.Kép Asszem Zsuzsira hallgatok, es kiprobalok tobb fele rucit, aztan meglatjuk, melyik valik be.

Beu, Andi,
Hol vettetek a melegitonacikat? En meg nem nagyon lattam sehol (vagy lehet, hogy a rugikra es bodykra koncentraltam tulsagosan).

Zsuzsi,
Korhazasdi miatt nem irigyellek. Meg szerencse, hogy anyukad el tudott kiserni titeket...

Anita,
Tegnap este mi is befutottunk a furdoszobaban. Orrszivobol szerintem (es az orr-ful-gegesz dokibacsi szerint is) csak az porszivosak jok. Nekunk Ariana nevu van, szoktuk hasznalni, teljesen jol mukodik. Egyeduli hibaja, hogy nehez kipucolni.
Szerintem Robinak vastagabb (foleg hosszuujju, de estleg ujjatlan is) rugik, hosszujju bodyk, 1-2 kardigan vagy pulcsi, zoknik, sapi, bundazsak kellenek. Neki meg viszonylag tavol van a maszas, elore nem is tudhatod, hogy mekkora meret kell majd neki akkorra, ugyhogy en ezeket vennem.

Na puszi:

Leszter

Ui.: Hova tunt Urszila? Es Norka?
leszter
 
 


Sziasztok,

srácaim megkönyörültek, van egy kis időmKép.

Méretek:
Nekem most nagyon jó dolgom van, ugyanis kiderült, hogy a tavalyi nadrágok mind jók a csajra. (hja kérem, praktikus egy ilyen lassan gyarapodó bébi, mint az én MacómKép) Ehhez hozzácsapom a Malitól örökölt cuccokat, amik ugyan kicsit lobogni fognak, viszont tuti jók még vagy 3 télen átKép. Na szóval, én mindig egy kicsit nagyobb cuccokat veszek, mert ha fekszik a srác, mindegy, ha meg már ül, akkor nem lóg ki a fél lábszára. (tényleg, ha kantáros nacit vesztek, ülve is próbáljátok, mert nagyon csalóka, ami pont jó, az épp sípcsontközépig fog érni a babakocsiban)

Merc,
sziaKép. Jó helyen járszKépKépKép.

na már mennem is kell

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Hali Csajok!

Mindkét manó alszik!!! Ezt fel kell írnom piros betükkel valahováKép ráadásul Zsófi a bölcsiben is aludt 40 percet a legnagyobb zsivajban! Holnap meg jön délután egy bébicsősz jelölt, remélem szimpatikusak leszünk egymásnak...

Szia Merc (Margit), jó hogy itt is megtaláltál minketKép

Dé, Babajaga, dobjatok meg egy-egy mélcímmel és akkor felkerültök a levlistára!! Mondjuk ez minden olyan mameknak szól, aki bőszen irogat ide, de nem kap hetente a körmélből! Most nem tudom naponta soxor megnézni a topikot, így nem mindig tűnik fel, hogy hiányzik a listáról...

Öltözködés: én spec. max egy mérettel nagyobb cuccba szoktam beruházni, mert hol gyorsan, hol lassan nőnek a manók... ha kezd feszűlni a cucc - mint most Zsófin a 68as - felkerekedünk és shoppingolunk egy adagot. Danónak 10-11 hónapos koráig jók voltak a rugik, én a talpukat bepöttyöztem hőre keményedő textilfestékkel, így nem csúszkált a parkettán a dedKép. Gatyából érdemes nagyobbat venni, mert ülve felcsúszik, és kilóg a gyerkőc lábaszára. Ő 5 hónaposan 68ast hordott, de két hétre rá már 74est, egyévesen 74-80ast vegyesen. 2 évesen 92est, most inkább 98ast. Volt olyan méret amit 3 hét alatt kinőtt és volt olyan amit hónapokig hordott. Gondolom, ezzel sokat segítettemKép

Zulu, mit képzelsz? A pasas az érett szőkéket szeretiKép

Mano2, GRATULA a felálláshoz!

Mi alibiből még leterítjük a szőnyegre a csajszi plédjét, de általában a parkettáról szoktam összeszedni őladységét... Mondjuk 2naponta porszívózok ebben a szobában... Dehát nekem segít Dani isKép

Myssnia, kakiban el tud aludni?? Nekem minkét manó cirkuszol (vagyis Dani már nem, ő már a WCbe!! kakil, bibibiKép)

Ellimami, Toffi jobbulást a gyerkőcöknek!

Momo, és menned kell, vagy csak mehetsz, ha akarsz? Mármint dolgozni

Miszike, kitartás! Aztán szülinapra zombiállarcot levenni! Öreg apának gratula!Kép

Na ezt elküldöm, közben még bizti írtatok...
Zsófi
csucsuka
 
 


Elli
Kevinnek jobbulást!!

Leszter
Mi minden nap megyünk sétálni, egyszer délelőtt és egyszer délután (és muszáj, mert különben nem bírok Zsombival)Kép

Heppi
Én varrtam Zsombinak egy "játszótakarót" (két réteg mintás vászon, közötte duplán vatelin), oda terítem, ahova akarom, bármikor ki lehet mosni (hamarosan lesz kép is róla)
Annak idején Szandival a porszívózás és egy tiszta takaró leterítése ment, de nem sokat használt, mert gyorsan elvándorolt róla a kisasszonyKép

Beu
Gondoltam Rád tegnap, vettem Zsombinak két sapit (és két gatyuszt, az egyik lábfej-nélküli)Kép
Mi tegnap voltunk csípőkontrollon, ha nem volt semmi probléma, akkor nem gáz a késés (nekem ezt mondták, elhittem).
Keresztszülők párodnak Kép (engem 18 évesen kereszteltek)

Manó
Drukk a kutyusnak
Te pedig ne idegeskedjKép

Zsuzsi
Elképzeltem Gyurit a baby-gymen ülve, nekem Szandi csinálja ugyanezt és ő is bőg, ha rászólok.
KitartásKép
Kórház és főnővérKép

Manó2
Gratula Dorka felállásához és a fülbevalóhozKép

Anita
Nekem Szandival a kézi orrszívó nem ért semmit, megvettük a porszívósat, igaz, én egyedül nem tudtam "elintézni" a lányt, annyira le kellett fogni. Ismerősék gyerekei megcsinálják maguknak (nekem leesett az állam, amikor láttam az alig két éves gyerkőcöt saját orrát porszívózni)
Fejés: másfél hétig fejtem, a doki néni meglátta egyszer a "termést" (volt vagy két mokkáskanálnyi 20 perc alatt) és lebeszélt róla.

Myssnia
Kép a sok éjszakai kelés, de egyszer csak vége leszKép. Zsombi is kel 2-3-szor, először kiveszem az ágyából, aztán mellettem felejtődikKép
Vírus?? Milyen vírus?

Zsófi
Nekem is most aludt mind a kettőKép
Gratula a WC-be kakihoz !

Megyek, elolvasom a maradék e-mailemet és megpróbálok visszaolvasni...

Toffi és alvó gyerkőcök
toffifee
 
 


Lányok, csak gyorsan.
Babaúszás az Almássy téren: Megbeszélés holnap du 4-től, kb egy órás lesz. Mi megyünk Apacukástul.
www.babauszas.hu

Beíratkoztam az Egyetemen, hurrá!

Szandinak jovbbulást, ja és
Myssnia Kép
nem is írtam, hogy hurrá gyógyult Szilárd!

Julcsi a ma délutáni próbaszopin a rendelőben 10g-ot evett. Hát, nem nagyon hinnék, hogy a déli főzi az álmatlanság oka. Végülis utazás is volt benne, úgyhogy főziprojekt holnaptól újra indul, de már utálom, hogy megint a súlyával nyektetnek, pedig 10 nap alatt 10 dekát hízott a lány Kép
Már 5900 gramm Kép

Pussz
Kangi és nemegydebella Julcsi
kangi
 
 


Marhakangi.
Nem 10g-ot, hanem 130-at evett a lány KépKépKép
Szóval tej van, csak ilyen sajátos a szerkezete, meg biztos kell már neki a főzi is.

Lókangi
kangi
 
 


Leszter
én a melegítőt még pocakos koromban vettem az Intersparban, van hozzá felső is.

Most, hogy a ruhákról van szó, megnézegettem Dani szekrényét, és kicsit elkeseredtem, ugyanis 2 olyan rugit is találtam, ami egyszer sem volt rajta a nyári hőség miatt, és már nem jó rá. Kép
+ találtam egy 68-as újat is, azt most ráadtam, de éppen hogy ráfér. Szóval már mi is 74-es méretűek lettünk Kép
Egyébként furák ezek a számozások, mert Dani max 65 cm lehet, akkor miért nem jó a 68-as? bodyból még csak-csak, de rugiból nem.

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Babajaga, Maci_2
A szurit megkapta a leányzó, picit felnyösszent de semmi extra üvöltés mint 2 hónaposan. Cserébe ordított akkor mikor a torkát nézte a dokinéni. De utána szépen megbékélt. Hazafele nézegetett, a sapkát próbálta levadászni a fejéről, de nem jött össze neki. Hazaérve beborogattam, kapott egy kúpot, evett és azóta alszik.

A tanácsadás eredménye, hogy csak fél kg hízott a csaj egy hónap alatt, így 6050g. És ehhez 60 cm. (pont akkora, mint én voltam ennyi idősen Kép)

Leszter, Elli
Én is most akarok venni pár rucit a lánynak. Igaz nekünk van sok örökölt tipegő (lábfejes, lábfejnélküli) kantárosgatyák, farmer. Még nem tudom mi lesz a leghasznosabb. Most egyelőre egy puha kantárosgatyában van hosszúújjú badyval és térdzoknival. Ez most bevállt. Én majd csak badykat akark neki venni, meg harisnyákat.

Elli
Kevin már 74-es ruhákat hord. Mi még mindgi 62-esben nyomulunk. Igaz van vagy 2 db 68 bodyja (kisebb fajta Kép). Nem semmi ez a "Dagimadár"! Kép Gyógyuljon meg hamar! Küldök sok Gyógypuszit!!!

Toffifee
A szájpenésze szépen meggyógyult. Igaz adom még neki azt a löttsöt, mert a fenekét kicsapta. Most már az is szépen gyógyul, xsak egy kis pöty van még. A dokinő is mondta, hogy általába 10-ből 9 gyerek megkapja. Vagy a kórházban, vagy mikor elkezdenek mindent a szájukba venni. Az utóbbiba sikerült beleesni. Kép

Na felrakok egy képet a frissen oltott háromhónapos Zsankáról:
Kép

Na megyek megetetem, meg megmérem a lázát

Nadine + Zsani

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Csucsuka
bocsi, nem akarlak zaklatni, de a táblában én 2x is benne vagyok, Andi és Psandiként is, és az adatok egyik fele az egyik, a másik meg a másik név mellett szerepelnek.

Andi
psandi
 
 


Sziasztok Anyukák,Babókák!

Láttom mindenki meg van,-mi is,-csak a napi 6 torna miatt kicsit elvagyok havazva!
Olvasgatok szorgalmasan,de irni csak ritkán van időm.

Pár szó rólunk:
Marcika jól van,szépen növekszik a súlyunk,sokat nevetgél,mosolyogKépKépKép,bár éjszaka (ez a legujabb szokása)másfél-két óránként sirva,visitva felébred (azaz nem ébred fel teljesen) KépKépKép és néhány korty kaja
után fuldokol,és nyűglődik.Szóval mostanában (amióta intenziven csináljuk a tornát)nagyon nehezek az éjszakáink.KépMindig az első nyifogásra már a kiságya elött állok,nehogy felébresszük Apát,mert ha Ő nem alszik jól akkor az egész napja oda.Szóval ezért én nagyon felszinesen tudok csak aludni amitől lassan én is kileszek.A fura az egészben hogy régebben simán átaludta az egész éjszakát,de ez a torna annyira beskatujázza az időnket ,hogy lehet hogy ez zavar be szegénykémnél.
Na nem panaszkodom,látom más is szenved hasonlóktól.
Egyébként most egy kicsit vissza estünk,-nem tartja olyan szépen a fejét-de ezt jelezték (Dr),hogy ilyenek lesznek.Ezért most talán nem parázok,de úgy szeretném kicsit gyorsitani az időt,hogy tudjuk már végre hogy minden rendben van Marcikámnál.

Jajajajaj!!!!!Megyünk haza KépKépKép és ha minden igaz akkor elöbb mint terveztük és igy több időnk lesz otthon ,még egy tali is simán belefér NÁLUNK!!!!(Dunakeszin)
A részletekkel még jövök!!!KépKépKép

Mindenkinek nem tudok irni ezért:
Minden babának jobbulást kívánok! És minden babának gratulálok az uj produkciókhoz(fogak,felállás...stb)

Hát ennyi fért az időmbe,megyek mert már igy is csúszunk a 4 órai tornával!

Sziasztok!
Mariann&Marci
Mariann
 


Psandi!

Mi is 74-es ruhákat hordunk,de ezek a számozások sokat nem számitanak mivel van jó néhány 80- as is ami simán jó Marcira.Tegnap mértük meg a hosszát Marcinak,64cm.
Én is jártam igy,nekünk is van pár ruhánk ami totál originált és már nem is jó!KépKépKépKépNEM BAJ CSAK NŐJENEK!!!!!!

Mariann
Mariann
 


Sziasztok!

Heppi!
Én bevallom őszintén, hogy nem sterilizálom a lakást, mióta Levi mászik Kép. Persze normálisan takarítok, kb. kétnaponta feltörlök ott ahol kő van, porszívozok ugyanígy, ha bárhol sár vagy por, kajamaradvány van azt persze azonnal eltávolítom. Szerintem nem viszem túlzásba, és Levinek kutya baja. Volt hogy gyanús volt a csend, és Ő elmélyülten nyalogatta a babakocsi kerekét, ennek persze nem örültem. És a papucsrágásnak sem, de úgysem tudjuk megakadályozni, hogy esetleg koszos dolgok is a szájukba kerüljenek.
Van olyan ismerősöm, aki sterilizált mindig, mindent, az ikrek nem vehettek semmit a szájukba, ami nem volt tiszta, a széltől is óvták őket. Most 5 évesek, az óvodában ők az elsők, akik elkapnak mindent, télen egyik tüszősmandulagyulladásból a másikba esnek, ha ez nincs, akkor némi bőrgomba kínozza őket. Én elképzelhetőnek tartom, hogy a túlzott védelem miatt is lehet ez.

Beu!
Apakeresztelő Kép. Elképzeltem a jelenetet, úgy ahogy leírtad Kép!

Leszter, Ellimami!
Én úgy gondolom, hogy az állástól kezdve reménytelen rugiba kényszeríteni a gyerkőcöt, mert amikor fel akar állni a rugdalozó lábrésze lemarad és nagy pofára esés az eredmény. Én pont most vásároltam be itthon nyúzható darabokat: négy meleg tréningnadrágszerűt turkáltam. C&A, H&M márkák, nagyon örülök nekik és baráti áron volt Kép. Alá kombidresszt fogok adni, hogy ne legyen kint a dereka sem. Olyanokat vettem, aminek gumis vagy szoros az alja, így nem csúsznak fel. Most is ilyeneket hord, eddig beváltak. Felesleges otthonra is farmert vagy kordot adni rájuk szerintem. Télen valószínűleg harisnya lesz alatta.
Alvás: hosszúujjú rugiban egy kombidresszel alatta.

Leszter!
Eddig szinte minden napra kitaláltam valamit, hogy kimenjünk levegőzni, meg barátnőm is lakott a környéken, de most egyedül vagyok és így bizony nincs kedvem csak úgy sétálgatni levegőztetés céljábólKép. Viszont gyorsabban eltelik a nap, ha kimozdulunk, még ha csak a házak közé is. Így aztán mi minden nap fogunk menni, kivéve akkor, ha nagyon hűvős, szeles, esős idő lesz.

Manó2!
Álló Dorka: hurrá, hurrá Kép!

Anita!
Szerintem legjobb megoldás az orrszívó porszívó. Elég brutálisan hangzik elsőre, én nagyon idegenkedtem tőle, de aztán rájöttem, hogy ez gyorsabb és kiméletesebb, mint a kézi szívó. Azzal csak ott szerencsétlenkedik az ember, a takony (bocs) jár le-föl, nem jön ki, a porszívóssal pedig hamar megvan. Én úgy csinálom, hogy először bekapcsolom a porszívót, hogy szokja a hangot, aztán elmondom neki, hogy mit fogok csinálni,majd meg is csinálom. Eddig nem volt gond, hagyta magát és nem is sírt.
Szerintem fürdetés előtt fűtsetek egy kicsit, legalább olajradiátorral, vagy valami hasonlóval. A 21 fokot én kevésnek tartom ilyen pindurinak.

Bocs, mennem kell, sírva ébredt Levi Kép.
virga
 
 


Csongor manó most alszik, biztos elfáradt a legújabb produkciójába: több mint 1 métert haladt szabályos mászással, eddig a második kezecske felemelésénél hasra esett.

Már nagyon kíváncsi vagyok mennyit nőtt az utóbbi 5 hétben Csongor manó, de holnap kiderül, megyünk a védőnőhöz.

Leszter:
ma láttunk melegítőt alsó+felső is, a közelünkben lévő ruházati boltban, ahol "babaruhákat" is árulnak, mi a 11. ker.-ben lakunk. azt gondolom, így elég sok helyen lehet kapni. Nekünk szerencsénk van ruházkodás terén, van egy hugom aki szeret és tud varrni, így elég változatos Manócska ruhatára. csak kár, hogy 100 km-re lakik tőlünk! és persze néha egy-egy aranyosabb darab láttán elcsábulok.

a ruhaméretekről:
boltban kapható ruhákból jelenleg 68-astól 80-asig használunk, bár van egy 94-es darabunk, ami alig nagyobb az egyik 74-esnél. Szerintem csak készítőnként lehet biztos az ember lánya abban, hogy a megfelelően nagyot választja.
merc
 
 


Sziasztok,
rövid leszek, mert lábujjhegyen kell gépelnem, Kevin itt alszik a nappaliban.
Ma össz 3 órát volt fönn, 1-et délben, 2-t délután, amikor már vidáman játszadozott is, vigyorgott. A láza lement (kopp-kopp) és persze lázmérés közben könyékig összekakilta anyjátKép
Még este mérünk, remélem kezelhető szinten marad a láz.
Köszi a ruha-tippeket mindenkinek, már írogatom a listát, hogy nagyjából miből-hányat kéne beszerezni.
Ha letesszük Kevint aludni, próbálok még jönni, de nem biztos, hogy összejön...
pusza
Elli
ellimami
 
 


haliho

Csucsuka
Szilárd minden kaki után nyekeg, most is kicsit, csak nem esett le. Kép

Zsuzsi
Te jutottál eszembe. Anyukám elvitte Szilit sétálni (addig leléptem futni egy jót Kép), és így jött haza zokniban a nadrág:
Kép

A mászosaknak:
hiába van kijelült terület játékokkal, helyette az iratgyüjtő, telefonkábel, ventillátor stb.. kell neki
Kép

Anita
Majd elfelejtettem. Én vettem pár hónapja egy kis ventillátort, ami fűteni is tud. Tegnap és ma is ráfütöttem kicsit aszobára, és a fürdőszobába is mikor fürdött. Nálunk tök hüvi van már. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Nadine
Zsani már 3 hós, hogy megy az idő... Nagyon cukorfalat.

Lányok
Sehol senki? Tévéztek?

m
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


még egy kép.Kép
játék-mászkálás közben gyakran odajön, rámmászik, és jön a puszi a leamortizál anyának:
Kép

tényleg!
Holnap szeretnék venni egy Prima Pappa etetőszéket. Tudom, hogy drága, de mégis? tudja valaki kábéra?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia, ez nem tudományos alapon, házi hagyomány: biztosan ül, van vmiféle foga, és nyúlkál érte, akkor kaphat kiflit. Marci mellesleg egyeléőre csak az etetőszékben ül 8peg perego, prima pappa, és csak neki vettem, kéz alatt, mert a lányokénak a kiálló lábaiban mindig elestünk) és főként újságot eszik. Ma hagytam almát nyalogatni, nem leharapott belőle a semmi fogával? Úgyhogy elvettem. Mindig odaültetjük a családi kajához, mert úgy tűnik ez volt a szíve vágya. Öt hónapos - teljesjogú családtag.
Anita, mi is befűtöttünk. Azaz én. Apa meg morgott, de ilyenkor egyszerűen nem hallom. A lányok hajat is mostak, hideg van és kész. De fürdés után kikapcsoltam. Viszont nálunk ma reggel 17 fok volt a szobában. 11 a teraszon. Na ja, Hidegkút...
Andy, jajj szegény kölyök. Mi az a tiomersal?
Mano 2, gratula az álldigálónak.
Ruhákról annyit, hogy míg Zulu lánya military, az én fiam romantikus. A masnikat vagdaltam le éppen egy overallról (valahonnan örököltük, és a lányok nagyon szerették, mert jó puha és meleg. a fodor maradt, de majd a sapkával kompenzálunk. Mi rugit hordtunk álldiga-járdiga idején is, mert a zoknit mindig lehúzták, a harisnyára meg ekcémával reagáltak. A rugira húztam a maci gatyót. DE nálunk kő van és padlófűtés, ami nem megy állandóan. A lábukra meg tappancsos zoknit.
Méretben én nem kockáztatnék, a fiam a zsákban beszerzett férfias darabok közül azokat hordja, amiket az előző tulaj 2-3 évesen. Mondjuk ritkán szorítja bármi, mert azt nem szereti.

Tegnap indulunk az iskolába - nálunk ez a levegőztetés, ráadásul képes vagyok kint is altatni - és tiprodok, hogy mit adjak Marcira. Mire apánk: hát nézd meg a neten...
Már alakul a pasi
sofka
sofka
 
 


Miki felig a jarokaban:

Kép

Az elso keksz:

Kép

Mindenki babaja olyan ugyi, az en gyerekem meg sem ulni, sem maszni nem tud meg. Aggodjak? Gyuri ennyi idosen kapaszkodva korbesetalta a jarokat.

Myssnia,
Mondanam, hogy irigyellek, hogy volt egy kis szabadidod, de a futasra sajna nem tudok irigykedni. En csak akkor vagyok ra kaphato, ha kergetnek.

Merc,
Orulok, hogy ranktalaltal az eterben!

Nadine,
Nagyon falatka Zsani ahogy szunyal!

Keresztelo: szerintem mindenhol egyszerubb, mint a XI. keruletben. Legutobb Gyuri kereszteloje elott foeloljarosaga orakig ordibalt velem, hogy megis hogy kepzeljuk, hogy a ferjem nincs megkeresztelve, nem volt egyhazi eskuvo, en nem bermalkoztam, es a gyereket meg meg akarom kereszteltetni. Elmondott mindennek, mar ott tartottam, hogy beszolok neki, es hagyom az egeszet a francba, mire vegre abbahagyta a hegyibeszedet, es beleegyezett (miutan fentebb felsorolt hianyok potlasat beigertette velem). Ezek utan egyszeruen semmi kedvem nincs odamenni, es vegighallgatni immaron dupla megrovo stilusban ugyanezt. Persze mint mindig, ezt is egyedul kell vegigjarnom, ferjem, ha szepen megkerem, talan eljon a keresztelore (holott leginkabb miatta van az egesz hacacare). Egyelore halogatom. Ha tud valaki mas keruletben egy "engedekenyebb" papot, dobjon meg az infoval legyszi! Arra gondoltam, ha azt mondom leanyanya vagyok, akkor is igy megszivatnak? Bocsika, ha kicsit nyersre sikeredett, de azota is nagyon fel vagyok haborodva a stiluson.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia,
Szerintem egy harmincasra szamits kb.!
http://www.baby-walz.de/SyShop?Act=55015&Do=54939&SESSID=c35601aa705f56aa9c6260b c8bbae03c&_SSL=0
De bizti nem fogsz csalodni benne, nagyon klassz kis darabnak tunik...de kell, hogy szulj legalabb 3-4 gyereket, hogy ki is legyen hasznalva! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Nem vesztem el, csak....

MyssniaKép

Ha hálálkodásról van szó, akkor még én artozom a sok számítógépes segítségedértKép
Holnap tudom csak feladni, ert még jön feladnivaló szerződés, és egyben viszem elKép

ZsuzsiKép

Nagyon jól tudod, hogy minden gyerek más és más.
Majd fog mászni is ülni is, addig örülj míg nem tud.

LányokKép

Joghurtot, krémtúrót pudingot mikor lehet megkínálni?
Kinézi a Bence szájából, és ordít a kanálért, meg ami rajta vanKép
Más nem jó ámKép

Bence legújabb mániája az újságlapozgatás, csak Dorina meg előszeretettel majszolja a lapokatKép

Ti mit húztok a babák lábára ilyen időben sétáláskor?
Mert a zokni nem kevés Nekik? A cipőt az enyém lerúgja, nem tűri meg a lábánKép

Na megyek, mert még ezer dolgom van..

Heni
heni1979
 
 


Zsuzsi
Szerintem Miki mászás nélkül is édes. Nemférjapának ő tetszett a lejobban. Meg amúgy sincs elkésve.

m
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia: kb. 45 ezer, de én használtan kevesebb mint a feléért vettem. Valóban jó!!! A régi brevi volt, és nem lehetett levenni a huzatát, addig gyilkoltam, hogy tiszta legyen, hogy a végén nem is maradt belőle. ÉS folyton szétterpesztette a lábait, és mindenki elesett benne, és kemény volt a bekötő öve, így a kölök kicsúszkált belőle, és apa övével rögzítettük, és a pincét is betölti. De most elpasszolom.
Viszont: apának el nem mondjátok, mennyit adtam a puccos újért!!! Abban állapodtunk meg, hogy a harmadik ygerek már newm kerül semmibe, mert minden van itthon., Erre kellett neki új kocsi, mert a régibe nem fért bele. Aztán autósülés (még három éve eladtam a tutit, mert nekünk már úgysem...), és ruhák, mert nem áll jól neki a habos-babos. Úgyhogy az etetőszék, és a hordozókendő félig-meddig titok.- A gyedből vettem, amit különben a jövő évi tengerparti nyaralásra dugdosok... Pszt!
sofka
sofka
 
 


Zsuzsi
Köszi. Én szülnék még, de akárhogy is nézem, technikailag megoldatatlan (donor).Kép (talán később)

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia,
én anno 35ért vettem, de szerintem megérte, mindkét kölök imádja!
Szilárd gyönyörűséges jópasi még mindig!Kép Anyukám is tud néha alkotni, csíkosat a kockáshoz, meg ilyesmik, sokszor a frász kerülget, mikor meglátom a kis lelenceimet.

Sofka,
fodrokat passzolhatod, felvarrom a kommandósra!KépKépKép

Zsuzsi,
ne aggódj, örvendezz inkábbKép, én néha megőrülni készülök a játszón, mikor ketten ötfelé nyomulnak. Miki nagyon édes a képeken!

Mariann,
szupi, hogy jól vagytok!Kép

megyek, mert a kisasszony bömböl

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Myssnia, minek a donor? Lemaradtam,
Zsuzsi, a lányaim sem másztak félévesen. Marcit majd meglátjuk. Az öthónapos hasrafordulással családi rekorder. Harmadiknál az ember egyszerűen nem parázik!!!
sofka
sofka
 
 


sofka
Te sem vagy semmi.Kép Ezek szerint szép ára van, de remélem megéri majd. Amúgy van még egy új szék is, PEg-perego Roller. Az már tuti méregdrága...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Myssnia.
Peg perego etetőszék bolti ára 30.000. Ft-tól kezdődik, a vége a csillagos ég.De ezek a legjobbak, én is ilyesmit készülök venni.
Van egy 7 hónapos kisfiam, cicin alszik el szinte minden este, vagy a francia ágyon mellettünk. Van ötletetek, hogyan tudna lassan egyedül elaludni?
Köszi, Ancsa.
Ancsa
 


Myssnia,
Az nem ugyanaz? Szerintem ugy hivjak, hogy Peg Perego Prima Pappa Roller...merthogy kerekes jargany.

http://www.baby-bellmann.de/katalog/firmen/peg_perego/2002/ROLLER/roller.html

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia
Bizony Zsani már 3 hónapos, igazi nő. Kép De Szilárd is nagyon édes. És milyen nagyfiú már. Meggyógyult már? És tényleg minek a donor? Én se értem, nemcsak Sofka. Valamiről lemaradtam?

Zsuzsi
Miki nagyon aranyos, de miért zárod Börtönbe? Kép A mászáson, megfelálláson ne izgulj. Két gyerek se egyforma, mégha testvérek is. Lehet később fog mászni, járni, de gondolj bele, addig se kell utána rohangálni, hogy mit csinál a másik szobában, pedig az előbb még meletted volt.

Sofka
Halagtunk róla. Mi nem mondjuk el senkinek. Kép

Fűtés: Mi még nem fűtünk, igaz van egy alternatív megoldásunk. Apája számítógépe annyi hőt termel, hogy csak na. A nagy elegbennem s ment csak estefele. Most bekapcsolja és egy fél óra alatt kellemes 23-24 fok van. De reggel hideg van, ezért Zsani egy nagy hálózsákban alszik (még nem áll fel bene, így nem tud elesni Kép, igaz 92-es, de ilyet örököltünk)

Hát ez a 3 hós oltás nagyon megviselte Zsanit. Már kapott 2 kúpot, az egyiket még délben a máskat 6-kor, de 8 után 38,5 volt a láza popsiban. A fürdést hűtőfürdővel kombináltuk, most hűvösebb a teste, de mindjárt megkínálom cicivel, akkor megmérem a lázát, és adok neki kúpot, ha kell. De amíg ébren volt folyamatosan sírt, vagy nyöszörgött. Úgy sajnálom. A 4-5 hónapos is ilyen durva szokott lenni, vagy azok már nem ennyire.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?