Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát,mára már én is teljesen kidőltem,eddig bírtam,most már nagyon érzem,hogy rámférne egy jó kiadós alvás,meg hogy kibőgjem magam. :(
Tegnap iszonyú napunk volt,Vivi egész nap nem bírt aludni csak 10-15 peceket.Dajkálás,ének,cici sem jött be.Na ez tarott ma délelőttig.Még szerencse,hogy párom nagylánya ma megfőzött!

Evés:hát nekem lenne étvágyam,csak időm nincs,meg nem tom,hogy mi a fenét ennék meg.Már komolyan félek,hogy ha így folytatom elapad a tejcsi. :(

Hasfájás:nekünk a Mecsek tea nagyon bejött!

Pandácska
Nem láttalak ma írni....csak nem akció van?????? :wink: :lol:

mazsolasyl

Bingii: lehet hogy a kilóktól függetlenül azért nem megy fel rád a naci, mert szétcsúszott a csípőd... jó volna tudni a terhesség előtti csípőméretet, de hát ki tudja.
Tuti hogy nekem is ez van, bár rám feljön a gatya teljesen. Én abból gondolom, hogy kilóban több vagyok 3-4-el, de a hurkáim nem úgy vannak mint előtte. hátul pl eltűnt a hurka, ezért gondolom, hogy biztos azért mert szélesebb vagyok.
konkri

Bingii

Rajtam 3,5 kg maradt,az is a csípőmön,úgyhogy marad a melegítő,vagy a ruhatárcsere :)

mazsolasyl

rajtam még 12 kg van,11 lement 10 nap alatt (nem volt nehéz egy majdnem 5 kilós Döbrögivel :lol: )

Furi,de egy picit sem látszom daginak,valahogy úgy oszlott el.

Egyenlőre nem vagyunk hasfájósak és annyira nem is üvöltött eddig,aszittem sokat sír,de most,hogy nézem az írásokat,lehet,hogy nem.Akkorákat púzik,hogy azt mondták társaságba ne vigyem mert senki nem fogja elhinni,hogy nem én voltam.

Szerencsére a párom szerelmes lett belé és látja,hogy kivagyok attól,hogy itthon kell lenni vigyázban,úgyhogy ő taszigál ki az ajtón,hogy 1 órára nyugodtan menjek el a testvéremmel vásárolni stb.

Anyukámék mellettünk laknak és már felállítottak egy kiságyat,mert látják,hogy baromira megvisel az egyedüllét(pedig nem is vagyok sokat egyedül)

Ez iszonyú nagy segítség és baromi hálás vagyok érte.
ndombi

Sziasztok!

Voltunk ma is ctg-n minden rendben van, fájások szépen jönnek ahogy eddig. Ma találkoztam a nyákdugómmal is, de ugye ez se jelent semmi biztosat. Kedden lesz az indítás, hétfőn pontosítunk a dokival. Szerdán már én is babázhatok, ha minden rendben megy :D
Vendég

Rajtam 1 kg maradt és hasleszoritót hordok, igy pocak az már nincsen. Persze a régi gatyák közül a nem sztrecces derekúak nem jönnek rám. Rendeltem 80 cm-es fa hullahopp karikát a neten, remélem hamar megérkezik. Meg majd hasizmozni fogok aztán meglátjuk.

Panda: fú de izgi!! Kedd? Hol van az még? Dorka addig kikakukkol magától, meglásd!

Most elalvás előtt adtam tápit is, kiváncsi vagyok igy kihúzzuk -e éfjélig a köv. kajával! sztem olyan 60-70-et szopizhatott 3 részletben és kb 45 ml tápit evett meg. Fura Boti után, hogy ő eszik :).

Az urticából 3x5 kell, mert alacsony potenciálú. Igen, szopogatni kell és a mentolos fogkrém semlegesiti a hatást , úgy kell időben beosztani.

Kép
Kép
normajeane

Ndombi: most nem értem. Ha 130 lejött a cickóból, akkor miből gondolod, hogy nincsen tejed??? amikor szopizik a bébid nem érzed a tejbelövellést?

Kép
Kép
normajeane

Homeos:
Evés ivás ne legyen se elötte, se utána, legalább 30 percig fogkrém meg főleg ne. Távol kell tartani minden sugárzó dologtól tv, mobil, számítógép stb. érdemes egy fémdobozba tartani. Legjobb nyelv alá tenni a golyókat.

Norma,
Úgy legyen :wink: jöhet kedd elött is nyugodtan :lol: Gondoltam hogy nem marad rajtad felesleg, alig híztál.
Vendég

Lego, Norma: köszi a segítséget a homeos bogyókat illetően, remélem beválik.
Jajj nekünk most nagyon rossz délutánunk volt, pedig a délelőtt abszolut nyugiban telt. Aztán olyan keserves sírásba kezdett pici szívem, hogy már én is sírtam vele. Remélem elmúlik hamarosan ez a hasfájás... ma még kakilni sem tudott, úgy sajnálom :cry:

Pendi: tök jó, akkor most már tényleg csak pár nap és Dorka megmutatja magát :) Nagyon drukkolok

És most olvasgattam vissza és látom, hogy Babának gratulálhatok!!!!! Szuper hír!!!!! :D

KépKép
lorcsi

na látom ez a kaki jól beragadt most mindenhol...

Az infacolt nem ajánlom már én se!!! utána meg jön minden más... bukás, puki, fosimosi...
konkri

Konkri
Nálunk sem jött be a Infacol,Vivi hányt tőle :(

Pandi
Mi újság?Érzel valamit?Szerintem is előbb fog jönni Dorka,mint kedd!Hajrá-hajrá!! :wink: :lol: Nekem este 8-kor távozott a nyákdugó,11-kor már fájásaim voltak,2-kor meg indultunk a koriba.Ja,én még majd tartozom egy beszámolóval :) Amint lesz időm,pótolom! :)

mazsolasyl

csajok! ma megjött! úgyhogy ennyi volt a nagyon öröm :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ó Baba,nagyon sajnálom! :( Remélem mihamarabb örülhetsz,aztán meg Veled együtt mi is!

mazsolasyl

Baba annyira sajnálom!!!De 2008 a TE éved lesz akkor is!!!!
Vendég

Megyünk a kórházba majd jelentkezem!
Vendég

Kedves Lányok, bocs, hogy belekotyogok, az ötödiket várom, és azért kezdtelek Titeket olvasni, hogy kicsit ráhangolódjak a babázásra, igazából már nem készültem rá....

Amikor megszületnek, nagyon védtelenek, furcsa nekik, hogy a teljes szimbiózis megszűnik. Az elsővel én is nagyon sokat küszködtem, de a negyedknél egyszerűen már nem volt idő arra, hogy próbálkozzak, a dolgoknak menniük kellett, pedig ő megjárta a PICet, elrontották rendesen a szopórefelexét, én meg kiborultam. És akkor azta atancásot kaptam, hogy minél több testkontaktus (ráadásul neurológiai eltéréssel is fenyegettek, amire szintén jó kezelés a hordozás). Szóval Négyeske élete csak annyiban változott, hogy a hazahozatala után nem bent, hanme kívül, egy karikás kendőben hurcoltam. Egyszerre szoptattam az akkor még 20 hós Hármaskával, és igazából a legjobbakat akkor aludta, mikor hármasban a nagyágyon terültünk el, vagy mikor a nagyok kiborították a legos dobozt, és abban földöntúli lármát csapva kotorásztak, amikor sütöttem vagy főztem, és ment a keverőgép. Azt szerette, szereti a mai napig, ha hallja, érzi, hogy körülötte vagyunk. Ja, és bár mikor tíznaposan hazahoztam cumiból etettem (hamár cumi, akkor cska avent, abbólo nehezen jön, meg kell dolgozni, mint ha szopna) hamar rájött, hogy a hagyományos megoldás kellemesebb, és abbahagyhattam az addigra már zsigerből utált fejést is.
Szóval cska nyugi, gondoljatok arra, azért sír, mert gondjai vannak. És régen bizony az első hat hétben a kismama beköltözött a gyerekkel a gyermekágyba, ami még le is volt függönyözve!!!!, hogy pihenjen, és zavartalanul folyjon le az adaptációs időszak. A rokonok, meg falubeliek hozták a kaját, és ellátták a többi gyereket, a háztartást. Erre ma ritkán van példa, de fogadjatok el minél több segítséget, hívjátok át a babázni vágyó ismerősöket, de ne vendégségbe, nagy segítség az is, ha valaki nem küzdött egész éjjel, nem halálsoan kimerült szüléstől szoptatástól, ezért nyugodtan vezsi ölbe a kicsit, Ti meg ihattok békében egy kávét. (na jó szoptatós teát.

:lol: :lol:

Ja, és olvastam a túletetett tápszeres baba történetét is, kicsit bevallom furcsállom, hogy főzeléket javasolnak, az új nézetek szerint, meg pláne télen azt tartják, hogy hat hóig a tápszeres gyerke is csak tápot kapjon, mert addigra érnek be az emésztőszervek a másféle vagy többféle táplálék befogadására. Nem lehet, hogy azért ezsik olyan nagy mennyiséget, mert a szopási igénye nagyobb, esetleg a cumin a lyuk....? Nekem mindig azt mondta a gyerekorvos, hogy anyatejes baba olyan kövér lehet, mailyen akar. És most hogy a legnagyobb már lassan személyit kap, azt mondom igaza volt, nem látszanak rajtuk párnácskák... Persze ahány ház, annyi szokás.

Szép napokat Nektek, és ne feledjéterk, minden napot ki kell élvezni, sosem ismétlődik meg ez a korszak, mikor odabukik a kis feje, és a nyakatokba szuszog. A legjobbakat!!!! És bocs a belekotyogásért.

potyka

Norma,

csak egyszer jött 130 a fejősnéninél :lol: .

Egyébként voltam nála újra,most csak 60.Megyek hétfőn is vagy kedden.Legalább a csomókat kimaszírozza,mert félek a gyulladástól.

De átlag összesen 50-et tud kiszopizni a két mellemből együtt. Változó,hogy melyikből jön normálisan,de inkább a bal.

Szerintetek a táptól(mIlupa HA) lehet hasmenése,olyan hogy kis fehér göböcskék vanak benne? Tegnap este kapott azt is és nem tudom attól van-e.

Ti mikortól kezdtek kisebb programokat csinálni a babóval és hová mentek? Mikor viszitek ki először?
ndombi

Ja azt elfelejtettem írni,hogy semmilyen tejbelövellést nem érzek és a mellem sem keményedett meg csak kis göböcskék vannak benne néhanapján. :(
ndombi

Szorítunk értetek Pandácska, hogy apa is bemehessen :lol:

Potyka,
jó volt téged olvasni :D

Norma,
Te is kendőzöl: neked nem fáj tőle a hátad? Én tegnap simán kivasaltam kendőbe a gyerekkel, de majd leszakadt a hátam. Jó mondjuk alapból gerincferdülésem van, lehet ez is bejátszik.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Marina: ha jól kötöd fel, tehát szépen szétterül a válladon az átvetett rész és EGYENESEN TARTOD A HÁTAD akkor nem fájdul meg. Csipő magad alá húzva, mintha korsót vinnél a fejeden. Próbáld ki, hogy ha könyvet teszel a fejedre miközben kendőztök, fent marad-e a könyv ha mész. Ha egyenes vagy nem esik le. A gerincferdülés fájhat, hiszen nem jó irányba húzódnak bizonyos izomcsoportjaid a plusz terhelés alatt, de esti gerinctornával ki tudod mozgatni.

Potyka: gratuálok!!! és igen, kendőzzetek!!!!!! hordozzátok a bébit. Nem fog sirni, nem fog fájni a has, lesz kaki. A szorulás tipikusan pszichés dolog, főleg ha anyatejes a baba. A bébi főként két dolog miatt sir, vagy éhes vagy teskontaktus és mozgás hiánya van. A kézben történő tartás és főleg a rázás egyáltalán nem azonos a hordozás érzettel. Az újszülött és a kiscsecsemő nem igényli a direkt figyelmet, az agyának passziv befogadásra van szüksége és nem arra, hogy folyton direktben stimulálják. A rázás pl ezért nem jó neki mert az direkt stimulálás, melyhez ráadásul hozzászokik a baba és utána igényli mint mozgásformát.
A hordozással abszolúte olyan érzete van a babának mint a méhben volt és ráadásul szabadok a kezeitek, ami igen nagy előny ha az embert nincsen aki kiszolgálja.

nincsen érdekeltségem, de a www.liliputi.hu oldalt nézzétek meg, én ott vettem rugalmas hordozókendőt és nagyon jó.

panda: juhhé!!! hajrá Dorka!

Ndombi: hát, nem jó a helyzet akkor :(. Fejős néni mit mondott ?

Én a fürdés utáni kajálás után adtam tápit is, olyan 45 ml-t ivott meg plusz és ezzel sikerült n1-ig aludni! Juhhé! Ott is szopi, 3x engedtem bealudni rajta aztán adtam még 30 ml tápit és ezzel 4-ig birta. Ott már magam mellé vettem aztán nem tudom mi volt mert én aludtam :). Kiszolgálja magát a drága.
Biztos nem éhezik mert napi 4-5 kaki van :).

Akkor már csak Vikci van egyben?

Baba: ne legyél elkeseredve! A lényeg, hogy megfogant a bébi . Valószinűleg a beágyazódásnál v. az osztódásnál volt gubanc, tehát nem volt életképes az embrió. Nekem 4 ismert terhességből van a 2 fiú, szóval ne idegeld magad. MÉg idén lesz kiskönyved :) És ami szintén lényeges, hogy spontán megjöt tehát azonnal lehet próbálkozni. Tudod, ha megmarad és mondjuk később hal el akkor már megint hozzádnyúltak volna és az 2 ciklus kiesés lett volna. Szóval minden jól van, hidd el!! A lelkek választják a családot, Zsombor is kitúrta az első jelentkezőt meg Boti fiam is :).

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Pandi
De jóóóóóóóóóó!Reméljük apa is bemehet majd!Sejtettem én már tegnap,hogy nemsokára.... :wink: :D

Ma megint rossz napunk van,megint nem bírunk aluszikálni :( Asszem kimegyünk levegőzni,hátha elnyomja.

Kérdés:szerintetek,ha most kezdeném el használni a hasleszorítót,akkor használ még valamit,vagy ez a pocika már megmarad?

mazsolasyl

Mazs: igen, használ!

Kép
Kép
normajeane

Hu Pandácska, de izgi! Lehet, hogy már a karodban is van a kis Dorka baba?

Kép
andi1975

Engem most kerülget a sírás! Após, anyós ma megint jönni akar. Faszom! Ettől van gyomoridegem! Minden reggel úgy kelek fel, hogy de jó volna ha ma nem jönnének! Azt hiszem ma lesz a forduló pont és ha az uram nem intézkedik, akkor én fogom megmondani, hogy kész befejeztük! A tököm tele van, hogy nincs egy nyugodt napom, mikor ne jönne senki!
konkri

Ma 12.15-kor a Föld és az Ég egy pillanatra összeért!Megszületett kislányunk, Kovács Dóra Bianka 3850 g, 56 cm. Határtalanul boldogok vagyunk:Anya és Apa.

Sok boldogságot, egészséget, tejcit a pici babának, nem is pici!Pandus ügyes voltál!
Vendég

Pandácska

Hatalmas gratula,sok-sok örömet és mosolyt,rengeteg tejcsit kívánok! :D

Lafi
ma hogy álltok a turmixokkal?Bírja Hunor baba?

Én nem tom mi van ma,de Vivi egyfolytában a cicin lóg.Most még a sétát sem élvezte.Szerintetek próbálkozzak a cumival?Nagyon nem akartam,de ha nincs más hátra....

mazsolasyl

Sziasztok
Lafi megelőztél, én is most kaptam az smst pandácskától!
GRATULÁLOK!!!!!!!! És sok-sok tejcit Pandácskának!!!!
Mi most indulunk sétálni.
Ja még annyit hogy sajna kell pótlást adnom, mert nem elég a tejem. :( Próbálok minél kevesebbet. De a kiscsajnak eddíg bejött. Szépen megeszi cumisüvegből.

Kép
móni86

Na én is most akartam jönni Pandácska híreivel :D
Itt is még egyszer nagyon-nagyon gratulálok!!!!! Annyira jó, hogy magától kibújt a kishölgy :)

bingii

Én is még egyszer gratulálok Pandácska!!!
Dorka hallgatott anyukájára és ő sem akart szülésmegindítást!:):)
(Hédi is megelőzte a dokit :lol: )
Vendég

Ma cuppogtunk ezerrel, meg tegnap este is!TEgnap este meggy volt banánnal, meg tápi és FÉL8-ig aludtunk!!!! :lol: Ma meg sütőtökfőzi volt sárgarépával és almával, hát anyám még ennyi cuppogást és már csak 20 ml anyatej kellett hozzá!Odavolt a gyönyörtől!!!!És kész KO volt a csávókám!
Vendég

Pandus:tiszta szívből gratulálok Nektek, nagyon sokat gondoltunk Rád/Rátok! ( Babaproject 2007-2008 )
Vendég

Sziasztok!

Látom vagyotok egy páran a picike nyűgösségével. Most is mentem boltba és egy anyuka már mindent csinált a picivel, de semmi nem segített. Lehet, hogy van valami a levegőben?

Jó lenne ha Mátéra is hatna valami. Ma felhajtok egy vajúdó koktélt az tuti. A gyömbéres az jó is lesz.

Pandikának már gratuláltam egy másik topicban. De most is megteszem. Gratulálok Panda. Már alig vártuk a napot amikor Dóra baba miatt nem jössz. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi, hatalmas gratula, jó egészséget sok sok tejcit nektek

Kép
andi1975

Potyka! Nekem is gyűrűs kendőm van, lehet nem túl jól teszem fel, mert néha nyűgösködik benne. Pedig elég kényelmes és nekem jobb, mint a megkötős, utáltam, hogy annyi rengeteg anyag tekeredik körém.... ez meg klasszul állítható, nagyon bejött...
Jó volt Téged olvasni!!! Milyen az élet 4 gyerkőccel, mekkorák? Minden trükkre kíváncsi vagyok! Néztem már a nagycsalisok topic-ját, de elég kihalt volt...pedig lenne mit kérdeznem.

Jó húzós, még szokom a három gyereket....

Pandácskának Ezer gratula a csodás nagy bébihez!!!! Nyugodt napokat, szép gyermekágyat nektek!!!!

SÁgi! Kb. egy hónapja ajánlottam Nektek a suttogót... szerintem is jó, de most minden csak úgy kialakul nálunk. Zsuzskánál még jó hasznát vettem.

Norma! Kb. 15-20 ml tejem van egy szoptatásra...nem valami sok, de legalább az élmény megvan. :wink: és ha összeadom, akkor az egy nap egy étkezésnyi kaja kijön belőle... és ami vicces, hogy oldalt a bimbón vannak piciny lukacskák, amiken tejcseppek látszanak, ahogy megindul az a kicsike tejecske. Néha nagyon szurkálnak, mivel azokat nem tudja kiszopizni Panka, de hálistennek nem mindig érzékeny.

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Gratulálok Panda!!!!! Lassan mindenki a célban!!

Dorka óramű pontossággal 2 óránként ébred, ebből 1 órát eszik és nyilván kevesebbet mint kéne,nem hajlandó többet.Eddig simán bírt 3 órát.kezdünk visszafejlődni ma.

Jól nekiugrottam a páromnak,mert mondtam,hogy mivel itt a tesóm elmegyek szoliba vele :roll: ,az is egy rövid program 25 perc oda-vissza ,mert már kivagyok.Erre mondta,hogy szerinte "az én állapotomban nem kéne" -annyira felhergeltem magam ezen,hogy leüvöltöttem a fejét,hogy nem vagyok beteg.SZegény!!úgy sajnálom,hogy nem vagyok kiegyensúlyozott mosolygó csodamama.Igaz,hogy Dorkával nagyon kedves és aranyos vagyok,de aztán leteszem aludni és sírok,hogy nem mozdulhatok ki (most is).

Mikor múlik el ,hogy ennyire hülye vagyok? Én nemi s ilyen vagyok,hanem a világ egyik legoptimistább és jókedélyűbb embere.Erre így viselkedem,mint egy idióta,mikor olvadoznom kéne a gyönyörtöl,hogy van egy kis tündérem.(tőle olvadozom is,csak a helyzetet nem bírom)

Mikor lehet először kivinni a babát?
ndombi

Dombi,

teljesen érthető a helyzeteted. Egyébként meg kell mindennap 1 óra mindkét félnek amikor egyedül vagy valakivel aki nem a családja együtt legyen. Ez a kis séta jó lett volna.
Mert ugye párod elmegy emberek közé hazajön ott vagytok ti. de neked meg csak ő van meg a gyermek. Ami nagyon szép meg jó, de kell a lelkednek is , hogy kicsit másképpen is legyél.
Sétálni kb. két hetesen kiviheted. Először rányitod aza ablakot aztán kimész vele egy kicsit az öledben majd elmentek egy negyedórára 20 percre sétálni. Fokozatosság elven működik az egész. Ja és ilyenkor télen délben kell kivinni , mert ilyenkor van a legmelegebb.
Remélem tudtam segíteni.

Zsú,

szoríts nekem. Most készülök koktélt inni hátha segít.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ruha: ma cipőskanállal magamratuszkoltam az egyik sztreccs farmert :D Mondjuk a deréknál kibuggyant a háj vagy bőr de ez egy kis reményt adott,hogy hátha visszamegy a csípőm,mert néhány napja nem tudtam begombolni.....:)

Vikci: most már csak érted izgulunk? :) Hajrá-hajrá!

Kikapcsolódás: szerintem mindenki vágyódik arra, hogy kimozdulhasson...én is ha tehetem akkor elmegyek vásárolni vagy csak kimegyek a kertbe kicsit levegőzni, de múltkor már annak is örültem mikor fogorvoshoz kellett mennem :D Azt hiszem ez már elég perverz dolog volt, de tényleg jólesett kimozdulni. :D

Dombi: nekem a védő azt mondta, hogy 2hetes pár percre, jól felöltöztetve ki lehet vinni levegőre a picit. Dokinő meg azt mondta, hogy 4hetesen lehet menni vele hosszabb útra, de persze minden időjárás függő is.
Mi ma voltunk kint először pár percre.

bingii

Hát, Barni sincs el csak úgy. Most pl. a tgyás, családis stb.papírokkal küzdök, nem tudom letenni, de így meg kitölteni nem tudom :roll: A combomon feküdni jó, tőle 10 centire az ágyon nem...

Bingii, tényleg van debben a csípő "szétcsúszásban" valami, engem is csak ott nem akar beérni a gatyó.

Mi már egy órát is kint voltunk, pléd, overall, dupla sapi, mózessel babakocsi. Megfogtam többször, nem volt hideg. Bemenni egyenlőre nem mertem vele sehová, egyrészt a sok ruhát mire leoperálnám róla, másrészt nem szeretném, ha elkapna valamit.

Kimozdulás: Hát nekem egyenlőre séta gyerekkel max. Építkezünk, apa minden szabadidejét ott tölti, tegnap is, ma is egész nap padlót rakott. Úgy elmennék kocogni - tudom, még nem lehet - de nem bírok, mert leszakadnak a melleim. Nekem bazi nagy lett még terhesen.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Vikci, gondoltam Rád, Rátok... hát eljött végre... már nagyon izgulok, mi lesz, hogy lesz Veletek... a bábakoktél elég hatásosnak tűnt az eddigiekben remélem Nálad is beváltja a hozzá fűzött reményeidet. Egy nappal vagy a kiírt időpont előtt.... tán koktél nélkül is működik a dolog. Tényleg, nagyon drukkolok, majd küldök..mit is? csak hogy ne legyek nagyon zen... na mindegy, úgyis tudod, mire gondolok. Hajrá, Máté koma!!! Csak gyorsan, ügyesen!!!!

Dombi!

Látszik, hogy teljesen normális kismama vagy...sztem mindenki így érez, legföljebb nem vallja be...persze van egy-két kivétel - pl. földre szállt angyalok :wink: :D
TESSÉK ELMENNI OTTHONRÓL!!!! BABÁVAL, VAGY NÉLKÜLE! 20perc, fél óra is sokat számít, egy óra maga a gyönyör... de persze másnap újra kezdődik előlről...akkkor is ki kell mozdulni. Ne várjátok meg, míg befigyel a depi, akkor már a levertség miatt nem indulsz el és mindig egyre durvább lesz.. szóval fel a babakocsira,hordozóra,kengurura, kismamák!!!

Ma tuti front volt, Angyalka-Annácska sem dobta be, csak este a nappali nagyalvását... a többiek meg nyávognak, nyávognak.... lassan anyamacskának és nem emberanyának érzem magam... miáu-miáu. jÓ lenne csak úgy dorombolni apának este egy félórát :wink:

Zsu

tothzsu

Zsu,

köszi a valami küldését. Várom kinyitom magam a fogadására. :-)
Remélem Máté is nyugodt baba lesz, mint Anna és átalussza az éjszakát.
Én is kíváncsi vagyok milyen lesz életem első szülése. A fájdalom küszöböm eléggé érzékeny. Lehet, hogy végig ordítom az egészet. :?:

Bingii,

neked is köszönöm a drukkokat.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok
GRATULALUNK PANDACSKA!!!!!
Hu csajuk,azthittem csak en vagyok ilyen depis mostanaban.De orulnek 10 perc kinti levegonek.Megorulok itthon.Apa is ideges,mer en az vagyok,meg morgos,persze Adam ezt nemerzi,remenlem.Nem mutatom neki.Annyira belem van most bujva.Meg alukalni sem akar nelkulem.Amint mozdulok mar fent is vanMa is volt egy keservesen siro rohamunk,de furdes utan mint akit elvagtak.
A fejem faj mar az othonulestol.Parom lecsesz mert a gep elott ulok pihenes helyett,hat nekem enyi a kapcsolatom a kulvilaggal.

Kép

Kép
marcsitita

Óriási gratula pandinak!!!!!!!!!!!!!
Marcsi meg kell szoknod egy darabig eztet míg nem rendszerezodnek Ádamka napjai.Akkor amikor már fogod tudni mikor eszik ,mikor mi baja van, akkor akármikor ki mehetsz vele vagy egyedul netán egy húsz percre levegore. Nekem is ez volt pár hétig.Hidd el alig várom már a munkát. Ádámkát szoktasd rá valamire pl. kedvenc dallam vagy valami ilyesmi de csak nappal hogy tudja vannak korulotte.
ritya

jó érzés,hogy nem vagyok egyedül vele,picit megnyugtat,hogy nem lesz mindíg így.

Várom már,hogy kimehessünk együtt is.

Vicki,tuti nem fogsz ordibálni! Én rettegtem az utolsó napokban a szüléstől és megszültem 4660 g-nyi babát :lol:
Nem olyan nagyon gáz,csak arra koncentrálj,hogy amikor jön a fájás ne add át magad az ordibálásnak(kivéve ha neked jobb ordibálni,mert akkor üvölts ahogy a torkodon kifér :wink: ),mert szerintem úgy sokkal rosszabb,elveszi az energiát. a szülésznőm sokat segített a számolgatással,ami röhej,mrt azt hittem egy baromság,de nem.

Gyorsan túl leszel rajta!!!Tuti!!!
ndombi

Khm, nem vagyok védőnő de iylne idpben kendőben sztem simán ki lehet vinni a babákat. Elvileg ugye haza is a nagyvároson át érkeztek, meg egyáltalán. Babakocsiban is ok, csak jobban kell figyelni, hogy ne fázzon (nem fog).

Tothzsu, én kiszedtem a karikás bélésből egy darabon a szivacsot, csak úgy tudtam elég szorosra húzni. Ez így értehető? Ja, és egy nagyméretű játékbabával manipuláltam a beállításnál. :oops: Éppen feléleszthetjük a nagycsaládos topikot, ha idelinkeled, vagy püben, megnézem én is, ahogy mondják, táncoljunk, majdcsak megjön a zene is...

Pandusnka nagy gratula, szép földi életet az új lakótársnak. És mekkora, elképesztő.

potyka

Potyka, tuti!

link nem sikerült, topic itt: gyermeknevelés/három vagy több gyermek

Vikci, ha még nem késő!!!!!!!!!!!!!!!!!

ordítozás és kiáltás közt lényegi!!! különbség van. A kiáltás jelentősége szülésnél egyszerű: mindenhol megnyílunk (van, ki rókázik, alul-felül jön minden, könnyezik, orra folyik) ezenkívül, aki járt intimtornára, az tudja, hogy a hüvely záróizmai és a szájunk közt van összefüggés, bármily bizarrnak tűnik is most így leírva. De próbáljátok úgy ellazítani magatokat - megnyitni - ott alul, miközben össszeszorítjátok a szájatokat....hát nehezen fog menni. Az ordítozás pedig nálam akkor volt, mikor féltem. (most írjam, hogy természetesen a kórházi szülésemnél történt, hogy végigordítottam a szülésem javát?!)

másrészt én ezt a lepényleválást sem értem. Nagyon kiakadtam azon, amit Lego írt (ugye ő? nehogy megint kutyuljak!!! :oops: :oops: ). Állandóan ő jár a fejemben, hogy 20-25 perc után riadót fújtak.... nekem meg másfél óra után jött ki a méhlepény Pannánál, Petinél is több volt, mint fél óra, de senki sem aggódott, sem nem vizsgált, hogy vajon hogy áll a méhszájam.... de tuti húzódott össze,mert főleg Panninál rendkívül erős utófájásaim voltak...bevallom jócskán döntöttem befelé a finom édes fehérbort, pedig ilyet én még soha, hogy csak úgy, mint a vizet, igyam a bort... :oops: :oops: :oops:

Szóval ne akasszatok ki ezzel a nehogykiabáljak dumával, mert mindenkit megeszek reggelire!!!! :evil: :evil: :evil:
Inkább a kh-i csomagba be kell készíteni néhány pár füldugót, és apa kiossza a fintorgóknak :twisted: :twisted: :twisted:

bassszus-basszus, de felhúztatok!!!!!!!

most már leírom miért, nehogy sértődés essék:

mert engem pont a kiabálás miatt nem rajongtak körül a gyermekágyas osztályon, pedig, az az aranyérkizáródás, na az fájt annyira. Nem elég a szülés, még ez is... na, ülni, az nemigen ment, de ha a párom nem könyörgi ki az ágyat, akkor gyalog zavarnak át a roomingin-re, vagy, ami még rosszabb, ülve!! brrr. még most is felháborít, ha eszembe jut a dolog. Meg persze magam előtt látom az egyik szülésznő arcát, aki folyamatosan pofákat vágott a szülésem alatt.....
Aztán amikor kértem a csecsemősön a nővért, aki átkísért, hogy segítsen feltenni a lábamat az ágyra, mert nagyon fáj, akkor karbatett karokkal közölte - kegyes fintorral az arcán, hogy na, de most utoljára...
Aztán eltelt négy nap, mire alámdugtak egy ülőgyűrűt.....
Egyéb szoptatásügyi atrocitásokról és szakszerűtlenségekről hallgatok...elvégre ez már 4 éve volt és ők is fejlődhettek.....

emlékszem, azzal mentem a dokimhoz 3. nap, hogy legyen kedves már megnézni, hogy tényleg nyafka vagyok-e,mint ahogy az osztályon erőteljesen érzékeltetik velem, vagy pedig tényleg van jogom kínlódni...na ekkor mondta, hogy az aranyér kizáródott, ezt pedig műtétként szokták végezni, érzéstelenítés mellett... akkor kaptam kúpot, és egyéb cuccokat, amik segítettek rajtam.
És most nem gondolkodok el azon, hogy ha nem siettet, hogy este 8-ra meglegyen a baba akkor vajon ez megtörtént volna :?:

Mindezek után erőteljesen azt a nézetet képviselem, hogy aki nem bírja a kiáltozást, az ne menjen szülésznek!!!!!!
A szülés nem hőstett, ami minél jobban fáj, utána annál nagyobb dicsőség az anyának, különösen, ha összeszorított foggal végigcsinálja.....
jó esetben szeretetteljes együttlét a babával, ahol együtt megélik a születést mindazt elfogadva, ami vele jár... a kontrakciókat (még véletlenül sem írnék fájásokat) a hangokat, önmagunk túllépését...

Zsu

tothzsu

Sziasztok!

Még egészben . Ma megyek a dokihoz fél háromra. Megittam a koktélt de semmit nemcsinélt. Hasmenésem sem volt tőle. Párom már a látványtól rosszul lett, hogy megittam. Persze ő készítette el nekem. :-)

Zsu,

ez szörnyű, hogy már megint emberi múlasztásról beszélünk. Szegényke mit élhettél át, mert ugye a szülési fájásnak van értelme, de ezeknek nincs.
Igen pont éjjeli szenvedéseim közepette gondolkodtam ezen a légzéses szájelengedős történeten. Próbáltam hasb ais lélegezni hátha múlik a görcs. Mert a derekam is görcsölt meg a hasam is néha hozzátársult egy keményedéssel.
A szülésznőm egész megértőnek látszik kiabálás téren is.BÁr én inkább sziszegni szoktam meg valamit szorítani ha valami nagyon fáj. Remélem eltudommagam engedni majd ott lennt. mret ugye kikéme majd valahogyan tágulni. :-)

Majd még jelentkezem. :wink:

Dombi,

arra gondolsz, hogy viszaszámoltatok 60 -ból? Vagy ez hogy volt érdekelne.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Panda írt, apás szülés volt, szülésznő engedte be apát, 15 órát vajúdott, de megért. Dorka alszik, szopizik, gyönyörű. Kértem tőle képeket,még nem küldött.este beadta a babát, aztán 5től már vele van.
Vendég

Én akkor kiabáltam amikor elszúrtam egy nyomást (hamarabb abbahagytam mint a fájás véget ért volna) és akkor odalenn rettentően fájt és jobb volt ha felül is engedtem. És tényleg akkor ordit az ember ha fél, Botinál még én is orditottam és nem kiabáltam irányitottan.
Érdekes módon, nálunk a szülésznőt látszott zavarni ebbéli tevékenységem, bár nem mert rámszólni mert annyira ismer, hogy beszóltam volna :) meg ennyire azért moderálja magát.
Az rosszul esett hogy kb félidőnél mintha bepánikolt volna, hogy miért nincsen már kint a baba és elkezdte a hülyeségeket, ahelyett, hogy a megbeszélt biztatásokat mondta volna. Szerencsére a dokim abszolúte nyugis volt és maradt a megbeszélteknél végig.
Meg is fogom neki közsönni, hogy nem hallgatott a szülésznőre amikor oxyt akart nyomni nekem, merthogy rövidek a fájások! Szerencsére ehhez a doki beleegyezése kell és ő nem gondolta, hogy kéne, ez nagyon jól esik még mindig, hogy igy bizott bennem az idióta viselkedésem ellenére.
Amúgy én úgy vagyok vele, hogy az szóljon be aki már szültl, tehát himnemű véletlen sem mert megütöm.

Konkri: szóljál, mert ez csak rosszabbodik, hidd el! Konkrétan meg kell kérni őket, hogy kérlek egyeztessünk mikor jöttök legközelebb és pont. Én anyóséknak is orsszul esik, hogy nincsen igényem rájuk többet (ő segitene) meg nem ringathatja az új jövevényt, de elfogadta a kérésemet.

Érdekes hogy nekem a lepény is kijött azonnal, nyomtam egyet azt kész is volt.

Vikci: sztem 24 órán belül megszülsz! Drukk!! És tényleg az ösztöneidre hallgass (meg persze a dokidra ha kér vmit :)).

Kép
Kép
normajeane

Pandus: gratula! én mondtam, hogy min 3,5 kg :)

Kép
Kép
normajeane

Én depis nem vagyok, de háklis az rettenően, ez van. Egyelőr enincsen bezártsági fóbiám sem, szerencésre. Monduk múlt héten lementünk a bababoltba kendővel, csak az a gáz, hogy nem igazán ér be minket a télikabátom :(. Igy problémásabb a dolog.

Kép
Kép
normajeane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?