Új privát üzeneted érkezett!

Na lányok, kössük föl a gatyát, januári babák mostmár mind előbújtak (gratulálok Pandi!!!), úgyhogy mi jövünk!!! :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Lusie, jó nagy pocid van!!!!! :D :shock:

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="bosek"]N írta:boseka lányok, kössük föl a gatyát, januári babák mostmár mind előbújtak (gratulálok Pandi!!!), úgyhogy mi jövünk!!! :D :D

Azért a februáriakat engedjük magunk elé :wink:
Vendég

Kép

Ilyen babaeső lesz itt néhány hét múlva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csendben megjegyzem, hogy Eszterxxel kedden megkezdjük a 37. hetet....

Eszterxx, csak óvatosan, azért február 15-ig húzzuk még ki! :)

Lusie, tényleg méretes a pocid! :)

Holnap jön a védőnő, azt mondta, hogy hozza a recepteket is, amit a baba születése után kell kiváltani.

Ma megpróbálom teljesen összepakolni a kórházi csomagot. Még csak a lista felénél tartok, és már tele van egy sporttáska. Nem értem, mindenki egy fél szobányi cuccal megy szülni??? Gyakorlatilag a fürdőköpennyel, a hálóingekkel, a törülközökkel +WC papír és Tena betét kombinációval tele lett egy tatyó, és még az apróbb ruhaneműk, a nesszeszer, gyerek ruhái, takarója, törülközője, papucsok, stb. nincsenek benne... A hazamenős ruhámat lehet, hogy be sem teszem, majd utánam hozzák. A szoptatós párna külön csomag lenne, szóval az marad itthon :(. Még szerencse, hogy legalább pelenkát, popsitörlőt és kencéket adnak bent.

Kép

Kép
mzx

[quote="mzx"]
írta:
mzx
Ma megpróbálom teljesen összepakolni a kórházi csomagot. Még csak a lista felénél tartok, és már tele van egy sporttáska. Nem értem, mindenki egy fél szobányi cuccal megy szülni???

Én is sporttáskákat néztem a napokban. :lol: De nem találtam elég méreteset! :lol: :lol:
A párom azt mondta, hogy pakoljak bőröndbe :lol: ott kipakolok, aztán ő hazahozza üresen a bőröndöt. :shock: :lol:
Szóval én is úgy tervezem, hogy beköltözöm a kórházba! :lol:
De csak sportáskával kellene....

Azért az elég gáz lenne, ha a szülőszobára magam után húznám a bőröndöt! :shock:

Lányok, azért ez a márciusi babavárok topikja. Ahogy Mzx írta. Február 15-ig ki kell húzni a márciusi legelső babaváróknak. :)

Én azért szeretném március 15-ig is a pocakomban tudni. :)

Bár lehet, hogy túlhordom. :roll:

De Bosek abban igazad van, néhány hét múlva (min két hét) tényleg érdekes lesz, ahogy érkezik a babaeső!

Kíváncsi vagyok a sorrendet a babák mennyire tartják be. Sőt azért lesznek itt kemény frontok ill. telihold! :lol: :lol: :lol:

Cuppantás!
Vendég

Hi csajok,
Rohadt fáradt vagyok, voltunk kirándulni....Esztergom, Visegrád...hazafelé egy csárdában nagy adag csípős babgulyás meg forraltbor. kész vagyok.
Melinda: én is hisztis vagyok. Kb fél órája összevesztem Robival, szerintem holnap reggelig nem is szólok hozzá. Tegnap is igen hülye voltam, de higgye azt, hogy nekem van igazam :twisted:
eszterxx: én is olyan jót röhögtem Patrícián, tiszta dinka, ahogy leírta :D
csak okosan a pakolással, még a végén itt megszülsz nekem. Van egy olyan megérzésem, hogy mzx lesz az első :wink:
Többiek hogy vagytok?
Livi, jók a képek!!!!
Vendég

Ja, azért mondom, mert a kilencedikémmel tizenegyedik vagyok a sorban, úgyhogy biztos jut már februárra is baba bőven!!! :D Arról nem is beszélve, hogy van akinek már most 3 kilós (ugye Lusie?)!!! :shock:

Jaj csajok, most jöttem meg a kártyázásból, tök jó volt, egészen addig, amíg anyós bejelentette, hogy ha hazajövünk a kórházból, akkor kiveszi a maradék 4 nap betegszabiát!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Dehát anyukám is itthon lesz, meg Feri is, meg a hugi is és anyós kettőkor jön haza a melóból és négy házzal lakik lejjebb az utcában !!!! :evil: :evil:
Na hazafelé jövet mondtam is apának, hogy majd megmondom az anyósnak, hogy tök felesleges, mert segíteni nem kell, max. kaját hozzon át, meg ilyenek, de azt mondta, hogy ne szóljak semmit, mert meg fog sértődni, meg rosszul fog neki esni. :( :( De könyörgöm, ott fognak állni felettem csapatostul, mikor szoptatok, meg ilyenek és mindenki mást magyaráz????? Tapasztaltak segítsetek!!!!!!! :? :?

Böbi

Kép

Kép
bosek

Na előadtam a tényállást anyumnak is, erre ő is kiakadt... Mi lesz még itt.... :shock: :shock:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Húúúúú, bosek részvétem!!!! Mekkora királyság, hogy az én anyósom nem mehet szabira. Meg amúgy sem az a segíteni akarok anyós! Viszont az előző anyóssal én nagyon szívtam, csak szorítottam a fogaim, a végén kitörtem és bunkón beszóltam. Akkora balhé lett belőle, hogy másfél évig nem beszéltünk. Pedig nem is voltam olyan bunkó, csak pofákat vágtam, meg amikor mondta, hogy másnap reggel jön 8-ra, na akkor szóltam be, hogy nem tartok rá igényt. ( reggeltől estig ott nyomult, meg gügyögött a Milánnak, meg tudtam volna ölni)Agyon sértődött, én meg nem kértem bocsánatot, miért is...nem volt rá okom....Szóval 2 lehetőség: vagy beveszed a leszarom tablettát és kibírod azt a 4 napot, vagy beszólsz neki most (inkább a párod, az ő anyja), de annak szerintem nem lesz jó vége....
Vendég

Sziasztok!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a talin! Bár én nem sok mindenkit ismertem meg, csak azokat, akiknek fent van az arcképe, de van olyan is akit még így sem! Sorry!

Én is mindig kapom a nagy picsás beszólásokat! De nem érdekel, mert úgy gondolom vagyis tudom, hogy van annyi akaraterőm, hogy le tudjam adni egy kis tornával!
Ja meg ha megszülök már a sebészetre visznek, úgy ,,megvernek" beszólások is jönnek! Mert ki is használom, hogy én csíphetek, rughatok, haraphatok és nem kapom vissza!

Tegnap nem tudtam aludni, mert úgy begyújtottam a csrépkályhába, hogy 26,5 fokba nem lehet aludni!!! :shock:

Szülés: Szerintem én is hamarabb szülök márc.29-nél, de nem is bánnám! Kb37,5 hetesen jó lenne világra hozni a kicsit! (Márc.2 : tesóm szülinapja, márc.18 Édesapám és sógorom névnapja, márc.29 édesanyám szülinapja) úgyhogy akármikor érkezik mindig lesz mire még inni! :) :) :)

Na befejezem most már mert ezt az üzit is 1 órája írom!
Pussz mindenkinek!
Enikő

Kép
enikoe182

Bosek, kiborító lesz az a 4 nap, de jobban teszed, ha kibírod, szerintem is.

Mindenesetre legyél okosabb, mint én, és rögtön tílts ki mindenkit a szoptatáskor a szobából. Legalább akkor lesz egy kis nyugalmad, és nem kell senkinek tudni, hogy 10 percig, vagy 3/4 óráig szopizik az a baba napi 8-szor :).

Hú, a gügyögést én is rühelltem, no meg azt, hogy amint vége a szopinak, rögtön veszik ki a gyereket a kezemből, és mindegyik jobban tudja büfiztetni és elaltatni :roll: . Ha Te is így jársz, akkor rögtön irány az ágyikó, és aludd át, amíg ott vannak! Komolyan mondom, bármennyire megpukkadsz a bosszúságtól, próbálj meg aludni, addig sem kell az idióta tanácsaikat, és a gügyögésüket hallgatni. Bújj el akkor is, ha nem megy az alvás!
Ha kérdezi, hogy mit segítsen, rögtön vágd rá, hogy vigyen kaját, meg menjen el a boltba, addig sincs ott! :wink:

Így ki lehet bírni, de én hülye voltam, és csak dühöngtem magamban, ami a tejtermelésnek sem tesz jót, plusz a szülés utáni depressziónak is tud adni egy lökettel...

Kép

Kép
mzx

Enci, én is március 29-re vagyok kiírva, nagyon remélem, nem húzzuk addig! :wink: (ha azt számolom, hogy minden héten hízok 1-2 kg-ot, akkor minimum 80 lennék addigra :x )

na lépek, mert már keményedek megint....

"Riders on the storm...tralalala"
Vendég

Sziasztok!
Ha jól emlékszem, a januári topikban két baba is született december 6-án, ők voltak az elsők. Remélem nálunk senki nem fog ilyen korán szülni... SZÓVAL MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA! Amúgy én sem szeretnék a 40. hétig várni a szüléssel, mert nem szeretnék 4 kilós babát, hanem csak egy picikét így elsőre. :)
Nálunk direkt megmutatták a kórházban, hogy mekkora szekrény jut egy kismamának... hát egy kisebb bevásárlószatyor sem fér bele... nem tudom mibe fogok bepakolni, de lassan elkezdhetném összekészíteni. :)
Nekem eddig még nem jelentették be, hogy ki jön segíteni szülés után... de gondolom ilyenkor a nagyszülők is akarnak élvezkedni, biztos nem lehet Őket eltiltani... sőt, szerintem a tesók is jönnek. :)

KépKép
KépKép
mni

Köszi a tanácsokat. Nem nyomkodtam, sőt semmit nem csináltam vele, csak meglepődtem. Kicsit korainak találom a tejszivárgást, de sebaj.

ZSU! Hogy vagytok? Javul Alexa?

Márti! Sajnálom az anyós dolgot! Szörnyen kiborító lehet! Ilyenkor nagyon örülök, hogy az enyém 200 km-rel arrébb él.

Úgy látom, egyre többünknek fog meggyűlni a baja a családdal. :evil: :roll: Tök jó ötlet, hogy megkérjem anyóst, hogy főzzön vagy menjen boltba, ha úgyis itt lesz, de az enyém már két hónappal ezelőtt kijelentette, hogy ha ő jön hozzánk, akkor ne is számítsunk arra, hogy főzni fog, csak a picivel foglalkozik majd. :roll: :shock: Végül is egy pár hetes bébike biztos rohadtul igényli majd a nagyanyjával való játszást, mikor jó esetben szinte egész nap csak eszik és alszik. :roll: MZX, köszi a szoptatós tippet. :wink: Lehet, hogy én is a nap nagy részét a gyerekszobában fogom tölteni??? :D A férjem sajnos csak egy hetet tud itthon maradni velünk, és utána bizony jól fog jönni a segítség, de kérdem én, ha az anyukám nem tud jönni, és anyósomnak kell, akkor én fogok a 2-3 hetes gyerekem mellett még főzni, hogy ő komfortosan érezze magát? :shock: HÁT NEM! Akkor inkább ne is jöjjön, ha ennyi segítséget sem várhatunk tőle! Egyébként még nem volt igazán konfliktusom vele, de ettől a kijelentésétől kinyílt a bicska a zsebemben. :evil: :evil: :evil:

Na, most én is jól kikeltem magamból, de annyira felháborító, hogy ennyire gázos majdnem mindannyiunk anyósa. :roll: :roll: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Ejha csajok!

Anyósgyűlölők gyülekezete! :lol: De gondolom kiérdemelték. mert ti nagyon rendes csajszik vagytok, nem gondolom, hogy veletek lenne baj!

Akkor hadd dicsekedjek!

Nekem príma anyósom van. Nagyon jól egyezünk.
300 kmre lakik tőlünk, dolgozik, úgyhogy esély sincs arra, hogy ide jöjjön több napra segíteni.
De ahogy ismerem, akkor is főzne egész nap! Etetne bennünket! :lol:
Igaz a vásárlás rám vagy a páromra maradna. De ő főzne. Sőt mielőtt elmenne, szerintem a fagyasztót feltöltené főtt kajával. Sőz ki is porciózná! :lol: :lol:

De nem jön!

Nekem a párom lesz velem 4 hétig. Szerencsére megoldható!

Az alatt az idő alatt csak szigorú engedéllyel fogadunk látogatókat, akik csak nagyon kevés időt töltenek nálunk. Alvásról szó sem lehet!

Ezt a párommal megbeszéltük.

A négyedik hét után még nem tudom hogy lesz! :roll: Remélem addig lesz már egy kis rutinom a babaellátásban! :lol: :oops:

De szülőt nem akarok napokra!

Bár lehet hogy most szájhős vagyok, de engem a saját anyukám is idegesítene. Úgyhogy jobb ha nem jönnek! :oops:

Vagyis jöjjenek, csak nem odaköltözés X napra! :roll: :shock:
Vendég

Hihi, legalább az enyém hozz enni! :wink: Ráadásul le lehet küldeni a rokonokat sétálni Erikkel! :D

Évi, a párod mondja meg neki, hogy Te fizikailag teljesen kileszel az állandó felkeléstől és a szüléstől, szóval ha segíteni akar, akkor főzzön, ha meg csak duruzsolni a bébinek, akkor jöjjön akkor, amikor már vendégfogadásra is jut energiád.

Némi szelektálás után sikerült belegyömöszölni a cuccok 60%-át a táskába, 15 % belefér a hátizsákomba, a maradékról pedig írtam egy listát, hogy esetleg azt utánam kell majd hozni később.

Kép

Kép
mzx

Kavics, most nagyon irigykedek rátok a 4 hét miatt! :oops: :oops: Olyan jó lenne nálunk is, de mivel a férjemnek már előre be vannak tűzve a tárgyalások, és ha pénzt is akar keresni, akkor nem igazán kérhet meg senkit, hogy helyettesítse. Egy hétig még megoldható, de tovább sajnos nem. :( :( :( Mondjuk, abból szempontból szerencsém van, hogy ha nem vidéken van tárgyalás, kihallgatás vagy beszélő, akkor bármikor haza tud majd jönni hozzánk. :D

Mzx, épp az előbb beszélgettünk erről a férjemmel, és megígérte, hogy amikor legközelebb Békéscsabára megyünk, beszél az anyjával ez ügyben. :? :? A szoptatásról pedig a zuram is ugyanúgy gondolkodik, ahogy én, azaz, hogy maximum ő lehet ott velünk, és senki más, tehát efelől legalább nyugodt lehetek. :roll: :D

A kórházi csomagot én még el sem kezdtem összeszedni. Néhány dolog megvan már, de csomó minden hiányzik még. Arról viszont nekem sincs fogalmam, hogy mibe pakolok, hiszen az Istvánba annyi mindent kell saját magunknak vinni. :? :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Éjszakai üzemmódban vagyok! :) Délután sikerült Törpivel aludnom majdnem 3 órát!!! Nagyon jól esett, de most meg nem vagyok még álmos! :(

Kvaszeva, köszönöm kérdésed, úgy néz ki, kihevertük a betegséget. Ma már nem volt lázas, talán vége. (KOPP-KOPP-KOPP)

Kórházi csomag: még van 6 hetem, de még én sem szedtem össze semmit, még kell vásárolnom jónéhány dolgot.

Anyós: részvétem minden panaszkodónak! Nekem anyukám jön, úgy beszéltük meg, két hét szabit vesz ki, de ha már esetleg nem bírjuk elviselni, hazaküldjük. :oops: :lol:

A nemkívánatos anyósoknak pedig ezt üzenem:
Kép
Vendég

Anyós jön:
Kép

Anyós főz:
Kép

És anyós mehet haza:
Kép

Még jó, hogy késő van, és nincs aki rám szóljon, hogy fárasztó vagyok! :oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsu, fárasztó vagy, de jót röhögtem rajta :lol: :lol:

Pont most akartam anyós panasszal jönni, de látom, hogy egész nap ezt rágta mindenki, úgyhogy nem tetézem. A lényeg, kezdek én is rettegni emiatt az első hetektől, a hogyantartsamtávol-tól....
:roll:

Ma dolgoztam fél nap, aztán a varrónő barátnőmnél voltam estig (függönyjavítások és Norton szoba-kiegészítői, pl. szennyeszsák), aztán mentem a kis családomért a sógoromékhoz, akiknél az unokaöcsém szülinapjának ünneplése folyt ezalatt.

Kedvesem kissé benyakalt sörből, azt hittem, sose érünk haza, olyan okos és büdös volt a kocsiban hazafelé :evil: :evil: de mivel ez nem mindennapos, megbocsátható neki :roll: Mindenesetre addig kötöszködött velem, hogy az M7 érdi lehajtójánál félre kellett állnom, mert annyira bekeményedett a pocim, hogy nem tudtam vezetni. :shock: :shock: .... akkor végre felfogta, hogy hagyja már abba :evil: ..... Hülye hapsi :roll: :roll: :roll: de azért szeretem:roll: :roll: :roll: :oops:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Monológ:

Ma megszült Pandi a másik topikból. (GRATULA NEKI!!!!)
Mindig ő volt itt a Babaneten az a "példakép" számomra, aki éppen előttem járt és "előrevetítette" a dolgokat. Még tisztán emlékszem az érzésre, az irigységre, amikor betöltötte a 12 hetet.
Azt hiszem, bármennyire felkészültnek érezetm magam eddig a szülésre, azért a mai nap egy picit átértékel engem is. Szükségem van erre a néhány hétre, hogy valóban magabiztosan és félelem nélkül élhessem meg a kisfiam születését.

Egyelőre a következő hét és még egy kicsit az azutáni is az ügyintézések ideje. Most valahogy "nem érek rá szülni" a helyzet... de 18-ai héttől csupa pihentető, nyugodt tevékenységet fogok tenni, elcsendesedek és megpróbálok ráhangolódni a kicsi érkezésére.

Meglátjuk. Ember tervez. Én tervezek.
Március első hetére szavaznék.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Na kidobott az ágy... :( :( Kilenckor megyünk a tesómmal Vácra orvoshoz, meg a munkanélkülibe időpontot kérni nekem. Jó kis program... :roll: :roll: De lehet, hogy átütemezzük holnapra, mert marha szar idő van. Úgy fúj a szél, mint állat. Na megyek is, leegyeztetem vele.

Köszi az anyósos tanácsokat, asszem legjobb lesz, ha előre megbeszélem vele a dolgot, hogy ne akkor legyen sértődés. Amúgy rendes, csak nagyon szeret mindenbe beleszólni ugyebár... Tudom én, hogy nekem akar jót, meg hogy első unoka és élvezkedni akar, mint mindenki, de lesz még rá ideje elég. Meg a többieknek is. Anyu is nagy franc ám, neki már tegnap elmagyaráztam, hogy ne vegyen ki szabit, hanem csak cseréljen a többiekkel úgy, hogy az első pár napban legyen itthon, aztán viszlát. Fő a nyugalom... :D Kaját úgyis főz, bolta is megy minden nap, mást meg nem tudom mit tudnának segíteni. Ja apa mondta tegnap, hogy ugyan itthon lesz, de majd csak aludni, mert három napig részeg lesz. :lol: :lol: :lol: Na fasza, mondtam neki, hogy aludni az anyukájához menjen... :lol: :lol: inni meg addig igyon, amíg haza nem jövök!!!! :lol: :lol:

De a legjobb a hétvégében az volt, hogy a koncerten odajött hozzám beszélgetni az exem, és tisztára oda, meg vissza volt a gyönyörűségtől, hogy nekünk gyerekünk lesz, meg hogy ő most ettől mennyire boldog, meg marha büszke ránk, meg ilyenek. Ja otthagyta őt a nője, akire engem lecserélt (fiatalabbra :lol: ), mostmár oda mer jönni, eddig keményen be volt vezényelve neki. :D Amúgy nem vagyunk beszélő viszonyban, ugyanis amikor rájöttem, hogy le vagyok cserélve (mert tagadta a drága, csak én láttam a saját szememmel smárolni őket) akkor kapott egy-két jólirányzott sallert (mondjuk a csaj is megérdemelte volna, de kissebbet nem bántok :D ), úgyhogy másnap marha mokesszal kellet fellépnie szegénynek... :oops: :oops: Na azóta nem beszélünk... a számomat se tudja, ha akar valamit, Ferit hívja fel...
Jó, mi????

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pati, Ferinek is igencsak szeszkazán szaga volt szombat este, pedig csak egy liter boroskólát ivott. :wink: Ja a múltkor elmentettem a számodat, hogy tudjalak értesíteni Titeket, ha történne valami, mert szerintem apa se lesz netközelben, hogy írjon. Oksa?

Na megyek készülődni, ha nem jönnék ma, akkor ottartottak szülni :lol: :lol: :lol:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Csak egy kicsi bekukk!
40 fokos lázam van! Valami hülye vírus!

Vigyázzatok magatokra!

Puszi
Vendég

Márti!
:(

Menj el dokihoz,ez elég magas láz!

Jobbulást!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a tali, de nem is számítottam másra... :D Csak az a rossz, hogy nem lehettem ott... :cry:
Gondoltam is Rátok, és rendeltünk anyukámmal egy pizzát, pedig ő nem nagyon pártolja ezeket a kajákat. Persze másnap olvastam Patri üzijét, hogy az otthonmaradók rendeljenek kínait vagy pizzát. :D Szolidaritásból zabáltam :D

Nagyon klasszak a képek, már tényleg gömbölyödnek rendesen a pocakok! :D

Más.
Szerintetek is meg lehet igényelni a GYED-et már a szülés várható időpontja előtt 28 nappal? Azért gondoltam rá, mert akkor egy dologgal kevesebbet kell később intézni. Az anyasági segélyt biztosan csak utána. Meg azt tanácsolták, hogy nézzek utána, mert vannak olyan önkormányzatok, akik adnak egy egyszeri támogatást szülés után...Hallottatok már ilyenről?
Állati nagy kicseszés, hogy mennyi mindent kell intézni. (nekünk még ott van az apasági is.)

Kép
pété

Márti!
Jobbulást Neked! Mindenképpen menj el dokihoz, de szerintem legjobb lenne, ha kihívnád....

Kép
pété

Évi, én is ezért vagyok bajba, mert a peluson kívül gyakorlatilag minden kell. Emlékeim szerint elég nagy volt a törülköző és hálóing fogyasztásom, no meg undormány volt a kórházi ágynemű, de ha mindent vinni akarnék, akkor egy kamion kellene... Meg ugye nem is tudnám ott hova tenni. Akkor is a táskákból pakolásztam, mert szekrény nem nagyon volt. Hajrá-hajrá, állítsátok le anyóst! :)

Márti, jobbulást! Ha anyós még ott van, akkor reméljük, hogy most összekapja magát, és segít!

Pati, nem hiszem, hogy magabiztosan és félelem nélkül tudnám bármikor is várni a Picúrt :), de jó, hogy Te reménykedsz :). Pandi mikorra volt kiírva?

Pété, Neked TGYÁS nem jár? Azt biztosan lehet szülés előtt, de csak 168 napig jár, így ha a mostani járandóságod magasabb, mint a TGYÁS utáni GYED, akkor érdemes csak szüléskor igényelni, hogy összességében nagyobb lóvét kapj. A GYEDet tudtommal csak szülés után lehet kérni, de mintha úgy lenne a szabályozás, hogy aki jogosult GYEDre, az a TGYÁSra is jogosult, aminek az összege elméletileg nagyobbnak kell, hogy legyen. HA nem voltál biztosított 180 ideig a szülés előtt, vagy a szülést megelőző évben???, ezt most nem tudom pontosan, akkor viszont csak GYES jár.

Okosak, Eszterxx, segítsetek! :D

Kép

Kép
mzx

Sziasztok :) !

Remelem, h meg most is befogadtok, csak sajna eddig dolgoztam, meg stb.. de most mar van idom mindenre, foleg ratok :D !
Olvasni mindig olvastalak, csak vhogy irni mar nem volt idom :roll: ...
A talis kepek tenyleg nagyon jol sikerultek, gondolom azert mert a tali is :) !
Mzx! azt hiszem Pandi rahuzott par napot!

Velunk minden rendben, elvezem a terhesseget(na jo ez az elso, igy minden uj es szep :) )!

Kép Kép
rima

Sziasztok!
Én azt hallottam, hogy a családi pótlékot a terhesség 3. hónapjától már lehet igényelni, mert onnantól már embrió! Nem tudom, hogy mi igaz belőle! De azt is hallottam, hogy visszamenőleg nem kapjuk meg! Na ennek most utána is járok!

Kép
enikoe182

Na már meg is tudtam, hogy az előző üzim HÜLYESÉG! Nem jár semmi csak a harmadik gyerek várásánál jár 3. hótól valami segély!
Sorry :?

Kép
enikoe182

Sziasztok,

Enikő, ilyen sajnos nincs... a családi adókedvezmény járt utoljára a magzat 3 hónapos korától, de ha jl emlékszem, az 2004-ben mintha megszűnt volna. Ami biztos, hogy az csak a 3. gyerektől jár! Családi pótlék csak megszületett gyerekre van.

Mzx, jól emlékszel, a tgyás jár (a bruttó fizu 70%-a bruttóban) a várható szülés előtt egy hónappal, nem is tudok mit hozzátenni, tökéletes volt a leirásod, mikor érdemes :lol:

Egy dolog viszont tuti nem úgy vna az Istvánban, hiába örültél: nem adnak pelust sem, illetve végszükség esetén van napi 2 darab, de külön felhivták a figyelmet, hogy hozzunk, mert a gyereknek napi 6-8 db. kell és ők nem fognak tudni adni.

Márti, mindenképpen menj orvoshoz!!! Amúgy megvolt már az esküvő?

Képzeljétek, ma voltam az első ctg-n, nekem tök izgi volt. a gyerek előtte 2 órát rugdosott, azt hittem, ott majd be fog aludni. RÁmtették a mérőket, pár perc csend, aztán elkezdett hisztizni, de úgy, hogy ha nem tartja öv, akkor tuti leesik az egész műszer rólam. A pulzusa először lement 70-90 körülire, aztán zsupsz, fel 180-200-ra és közben teljes vitustáncot járt a hasam. Nagyon muris volt...

Csak a körülmények nem, két óra várakozás úgy, hogy abból 1.5-ben nem volt ülőhely, függönnyel elválasztva mást meg épp vizsgáltak, háát... nem irigyeltem őt. Velem szemben másik kismama ugyanúgy ctg-n, csak az ő monitorja a feje felett volt, semmit nem látott az egészből... na mindegy, már csak pár hét!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Lejebb ment 39,5-ig!
Hívtam a dokit, és Algopyrint írt fel!
Ha 1-2 napig nem rendeződök, írány a kórház!!!!!!!
De azt én úgy tudom, nem szabad bevenni, most mi lesz????????
Csak tudja, hogy mit csinál! Nem?
Ez nem a körzeti, hanem a nőgyógyi doki!

Szorítsatok nekem!

Vigyázzatok magatokra!!!!! Márti
Vendég

Eszter!

Most hétvégén lesz!!! Úgyhogy rendbe kell jöjjek mindenféleképpen! :cry:
Vendég

Ezt találtam!!!!!!!!!
Kicsit megnyugtat!

Gyógyszerszedés

Általánosságban elterjedt az a rémhír, miszerint a terhes nem szedhet gyógyszert. A terhesek számára valóban tiltott gyógyszerek listája azonban igen rövid. Nem javasolt a szedése a koffein vagy más stimuláló anyagot tartalmazó gyógyszereknek (beleértve több vény nélkül kapható gyógyszert is!). Ha lázas, feltétlenül kezelni kell. Egyetlen antibiotikum sem magzatkárosító, és a nem kombinált lázcsillapítók egyike sem. A magas láz viszont agykárosodást, súlyos esetben velőcső-záródási rendellenességeket (pl. nyitott gerinc) okozhat. Súlyos hibát követ el az az orvos, aki a lázas terhestől megtagadja a gyógyszeres kezelést! Sajnálatos, hogy a gyógyszer-alkalmazási előírásokban alig van olyan gyógyszer, amely mellett nem szerepel, hogy terhességben ellenjavallt. Mindezért, téves orvosi indikáció alapján, Magyarországon évente 5-6000 kívánt terhességet szakítanak meg.
Vendég

Márti: nagyon szorítok! Vedd be azt a gyógyszert!

Én meg ki vagyok borulva, ma kaptam meg az idéző végzést (eddig is tudtam, hogy március 27-én lesz a tárgyalásom, mert mondta az ügyvéd....) de ez áll a levélben:

FIGYELMEZTETÉS:
A per adataival egybevetett mérlegelés alapján a bíróság azt is meggyőződése szerint ítéli meg, hogy milyen jelentőséget kell tulajdonítani annak, ha a személyes megjelenésre idézett fél nem jelent meg (1952. évi III.tv.206.§-ának (2) bekezdése).

És mi van akkor ha szülök és csak az ügyvédem tud ott lenni??????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
meg jön vmikor a köcsög gyámügy környezetanulmányra. Jó lesz, ha puccba vágom a lakást. :shock:

bocs, hogy így ki vagyok akadva, de elegem van.
Vendég

Amúgy a gyámügyes nő egy külön faj. :x :x :x
Vendég

Márti, én inkább bevenném, mint a 39.5 láz!!! És tényleg nagyon kell igyekezned, van 5 napod meggyógyulni!!!

Jimm, szegénykém, nincs elég bajod??? Amúgy a szülést tuti elfogadják, azzal nem lesz gond, a miatt nem aggódnék. A gyámügyes az már más tészta, de hátha a "hétköznapi" emberek élete közelebb áll hozzá, mint a gazdagéké!

Kép

KépKép
eszterxx

Márti!

Vehetsz be az Algopyrint!

A multkori influenzámnál nekem is lehetett. Három orvos szájából is elhangzott. Ilyen magas lázat feltétlenül csillapítani kell!

Jobbulást!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Eszterxx, micsoda pech! Amikor Erik született, akkor minden nap hozták a pelust, és annyit kértél, amennyit nem szégyelltél! Libero 2-es volt alapból, de Erik kiütéses lett tőle, így azt mondták a csecsemősök, hogy próbáljuk meg otthon inkább a Pamperst, ha erre érzékeny a baba. Emlékeim szerint a Libero így próbálta reklámozni a termékeit, hogy szponzorálta a kórházat, de ezek szerint ennek már vége. No, akkor mégsem férek el a táska+ hátizsákban :roll: .

Szerencsére a dokimnál van a rendelőben CTG, így remélhetőleg kimaradok a tömegjelenetekből. Ez az alagsorban van?

Megkérdeztem a védőnőt, haza lehet jönni saját felelősségre a szülés után (mondjuk azt azért érdemes megvárni, hogy besárgul-e a baba), de lehet, hogy tőle és a házi gyerekorvostól kérnek egy papírt, hogy vállalják az itthoni ellátásunkat. Ha hétvégén jön a baba, akkor ezt nem fogom tudni beszerezni.

Jim, csak nyugi, légy mosolygós, és Te legyél a mintaanya, aki ráadásul pici testvérkével is megajándékozza imádott gyermekét, és akkor tuti Te vagy a nyerő! :wink:

Kép

Kép
mzx

Szolgálati közlemény :)

Kútvölgyis kismamák: a héten a tanfolyamok meg lesznek tartva, viszont a szülőszoba látogatás elmarad!!!! A szülészet zárlat alatt van!
linocs

A fenti miatt a ctg, nst stb. az SZTK rész második emeletén a liftből kilépve jobbra a folyósó végén van.
linocs

Nálunk a kislányom lett inflenzás. Most jöttünk meg az orvostól, egész héten itthon lesz, remélem jól kiheveri ezt a fránya vírust.....
Csütörtökön tornaversenye lenne. Azt mondta a gyerekorvos, hogy, ha elötte 24 órán keresztül láztalan akkor a versenyre elmehet, és elötte utánna pihi. Szegénykém úgy aggódik, hogy lemarad.
:(

A jóhír, hogy tegnap kitapétáztuk a babaszobát. Van ahol javítani kell még, mert egy picit elengedett a ragasztó, és a bordürt csak utánna rakjuk fel. De hétvégén biztos teljesen kész lesz. Két hét múlva meg a bútor is tutira meglesz. Közben az ágyneműt kéne megvarrnom, meg szönyeget szeretnék még. Szóval megcsillant valami remény elöttem, hogy valami lesz még abból a szobából.

Kórházi cucc nekem is kb 75%-osan áll, de azért még 3 hétig nem szeretrnék szülni. Hogy mibe pakoljak azon még én is dillemázok....
A börönd tényleg idétlen, de az jól megfér az ágy alatt és kényelmesen lehet belőle kikeresni valamit, és biztos nem fér be minden a szekrénybe. Ja és van egy számzárasunk, és sajna a Kistarcsai kórházban lehet, hogy az is elkel, ha nem sikerül bekerülnöm az alapítványi szobába...

Nálunk apa egy hetet tud itthon maradni, de sajnos olyasmiről is beszélt már, hogy legalább közben a garázsban rendet tud rakni. Kicsit rosszul esett, de közben rájöttem, ha alszom, vagy fejek, szoptatok ahhoz végkép nem kell, hogy mindig mellettem üljön. A többit meg úgyis megcsinálja. Bolt, nagyokat suliba edzésre hordani. Bár benne az az emlék van, hogy a lányom születés után a lábamon kijöttem a szülőszobáról, két óra múlva törökülésben ültem, hajat mostam zuhanyoztam...Valahogy szerintem ő nem gondol arra, hogy ez nem minden esetben alakul ilyen szerencsésen. Ja és nekem normál betétnél nem igazán kellett nagyobb esetleg az első nap és éjszakára. Szóval én csak azt kívánom az ő optimizmusának legyen igaza.
:D :D :D

Ehhez kapcsolódva:
Pati!
Nekem nagyon jót tett, hogy a talin beszélgettem Annával, valahogy nekem most önbizalamat adott. Szóval szerintem jó volt vendéget hívni. Köszi a szervezést mégegyszer.

Tegnap mondtam is, hogy szerintem nekem volt dúrvább fogfájásom, mint a szülési fájdalmak. Erre a férjem kérdezte, hogy ezzel majd bíztathat a szülés közben is? :lol: :lol: :lol: Hát lehet, hogy lecsapom. :lol: :lol: :lol:

Na megnézem a kiskorút, hogy esetleg enne-e valamit?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mit szóltok a Laura Jázmin névhez? A párom nem hajlandó olyanba belemenni második névnek, ami A-val kezdődik, vagy a-val végződik (Pl. Laura Adrien, vagy Laura Adél, amik nekem tetszenek, illetve Laura Szonja), így a nevek 99%-a ki van lőve :roll: . Így 3 olyan név maradt, ami úgy-ahogy elfogadható mindkettőnknek: Laura Jázmin, Laura Hédi, vagy Laura Noémi.
Ha nem lenne Eriknek második neve, akkor én inkább nem is adnék másodikat Picúrnak...
Még átnézem az utónévtárat, de nem sok remény van, mert a kacifántos nevek egyikünknek sem tetszenek.

Kép

Kép
mzx

JIm!

Erre már semmit nem tudok Írni! :twisted: :twisted: :twisted:

Hozzád képest aranyéletem van. Szégyellem magam, hogy néha mégis mennyit tudok nyafogni. :oops: :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Márti, jobbulást, én is úgy tudom az Algopyrin mehet

Luise, nagyon komoly a pocakod, ugye jól emlékszem, hogy a kislányod is 4 fölött született és nem is császárral?

Bosek, mi volt az a homeos szer amit vizesedésre ajánlottak a többiek?

Én székrekedésre szedek Bryonia CH9-et nem tudom, néha használ, néha nem... savanyúkáposztalevet is iszom, de arról most le kell állnom, mert nagyon sós és a vizesedés miatt nem szerencsés

ma voltam reggel kismama masszázson, ott a nyirokmasszázst is csinált a csaj, azt mondta hogy ha javítani nem is tudja, de talán meg tudja állítani a vizesedést már szülésig.

ja és a masszőr javasolt egy gerincgyógyászt aki kismamákra specializálódott, oda is elmegyek szerdán, hátha segít, mert többen mondták, hogy szoptatás alatt még rosszabbodhat a hátfájás ami nekem már most iszonyat, hátha tud valami okosat mondani

Eszterxx, köszi a macskatippeket, én is valami hasonló stratégiával dolgozom, most még macskariasztó spray-el is befújtam az új babaszoba fotelt, különben holnap már tuti abban alszik valamelyik...remélem a baba nem fogja utálni a szagát....

én is már a héten megyek az első CTG-re csak a nőgyógyászom nem tudom elérni időpontért, kíváncsi vagyok milyen lesz. meg asszem labort is csinálnak megint

kórházi cucc- nekem a legnagyobb sporttáskám már csurig van és a fürdőköpenyem meg egy csomó cucc még sehol. szerintem nekem is össze fog jönni vagy 3 táska. ahogy Niki is írta a Kútvölgyiben a szekrény a tipikus kórházi - kb. 2 m magas és 20 cm széles, na abba pakolj be.... de mivel ott nem járhatnak be látogatók a szobába szerintem nem rakok majd be mindent úgysem a szekrénybe
és akkor még ilyeneket írnak, hogy ha szeretjük vigyük be kispárnánkat is pl. hát én szívesen vinném az egész saját ágyneműm de mégsem akarok úgy kinézni mint aki beköltözik hetekre

KépKép
judit18

A Bodza és a Málna nevek is olyan édesek, nem? Imádom a málnát :).

Kép

Kép
mzx

Linocs, köszi az infot!
jut eszembe, mi a különbség a ctg és az nst között??

mzx, szerintem a Laura Jázmin nagyon szép. bár a Laura Szonja is nagyon jó lenne, kár, hogy az nem tetszik a férjednek.

nálunk Eszter Magdolna volt tervben, a mamám emlékére (ill. nálunk a nagymamám és a dédnagymamám is Magdolna volt, csak én úsztam meg), de nemrég Attila bedobta, hogy neki hogy tetszik, hogy Mandula. mármint második névnek. Sándor Eszter Mandula?? (mármint Sándor a vezetéknevünk) hát nem tudom. önmagában szép a Mandula, de ha tényleges opciónak akarjuk, hogy valaha lecserélhesse ha valami baja lenne az Eszterrel akkor Sándor Mandula? izé... nem tudom

Pumperka, jobbulást a lányodnak, remélem te nem kapod el tőle!

KépKép
judit18

Köszi lányok, de sík ideg vagyok. Pláne, hogy még az ügyvédi díjat sem raktuk félre :cry: Majd csak lesz vhogy.
Amúgy nekem a férjem max 2 napot tud itthon lenni, miután hazajöttem a kórházból. érdekes lesz :?

márti: jobban vagy? pihenj és igyál sokat.

mzx: Hédire szavazok :wink: Nem ám!!!!! (Jázmin a mostohatesóm lánya, szerintem cigányos nagyon :oops: és nekem meg olyan mintha Jácint lenne, az meg fiú ugyebár. de ízlés kérdése.) a Bodza is klassz, imádom a bodzaszörpit :D anyósomék macskája is Bodza :wink: Málna...Vad Kata lánya :wink: Na jó, befejztem, megyek inkább dühöngeni. (amúgy nálunk kizárt a 2.név)

pumperka: jobbulást a hercegnődnek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?