Zsu: Köszönöm a Lactináról az infókat. Ma kibéreltem, tényleg nagyon ott van. Ugyanúgy kiváltja atejleadó reflexet, mintha szoptatnék, vagy kézzel fejnék. Délutánonként kb. 100 ml-t szoktam lefejni, ma a Lactinával 125-t! És nem is hangos, így éjjel is tudom használni.
Panka gyönyörű baba! Kis tökéletes.
Kriszta: nyugodj meg! Olyan nincs, hogy egyik napról a másikra elapad. A mennyisége csökkenhet átmenetileg, de ez állítólag normális. Én kerek 3 hete nem szoptatok már, csak fejek kézzel, és nem apadt el. Volt 1-2 nap amikor 10-20 ml-rel kevesebbet tudtam fejni alkalmanként, de utána rendben volt a mennyiség megint. A Lactina tényleg jó. Ha mégy érte, vidd magaddal a kézi mellszívódat, mert bizonyos elemei jók ehhez a géphez is, és nem kell még egyszer megvenned. Kérd meg őket, hogy szereljék össze neked. Nekem ugyanis úgy adták ki, hogy két elem hiányzott belőle, a férjemnek úgy kellett viszaloholnia itthonról.
Egyél-igyál sokat, akkor is ha nem kívánod, és aludj, amikor csak lehet. Most jól értem, hogy Nadin hercegnő is felhagyott a szopássl? Ugye nem? Az simán lehet, hogy nő, fejlődik, kevés neki az "adag", meg még dolgozni is kell érte, de ilyenkor gyakrabban kell szopiztatni és mindkét mellből. Elvileg. Mert nekem nem szopizott ugye, nemhogy gyakrabban, egyáltalán nem, igaz, nálunk már az első naptól kezdve súlyos gondok voltak a szopival, és sajnos a védőnőnk kifejezetten szopi-ellenes, így egyáltalán nem segített. (Felírta a tápszert a 3. héten. Juhé. Az egyik ismerősöm meg elppanaszolta neki, hogy a babája folyton belealszik a szopiba, mit tegyen? Védőnő: hagyja abba a szoptatást, mert fárasztja a gyereket (!!!), fejje le neki a tejet, és adja cumisüvegbő(!!!). Agyamat dobom el!!!)
Mogyó: nagyon édes a kis "csontváz"!...
Timi: Remélem, tudsz pihenni egy kicsit. Azért a humorérzéked nem hagyott el, látom.
Gyámügy...
Andi: Aú!
(Polc) Az új lakás jó dolog, kár, hogy előtte mindig van egy költözés ...
Jutta: eleinte Eszter sem volt hajlandó benn aludni, csak kinn, a babakocsiban. Hát szoktatni kellett... Pl. 50 perc üvöltés után kemény 20 perc alvás. A hajamat téptem, de nem adtam fel. Ma este lefekvéskor volt egy kis rinyálás (nem bömbölés, csak nyafogás), a férjem már ugrott is, hogy sír???, de nem hagytam, hogy bemenjen, öt perc alatt csend is lett. Most már kinn nem alszik, érdekli a világ, le szoktam neki húzni a kupolát, ha nincs nagy szél, nézegeti az eget, a belógó ágakat, az elrepülő madarakat, én meg közvetítek, hogy éppen mi látható. Alig várom, hogy a sportrészbe ültethessem. szerintetek mikortól lehet kisbabát s
portkocsiban sétáltathatni? Amikor már tud ülni rendesen?Addig csak hanyatt? Szerintem is a férjed bevonhatná magát ebbe a bennalvós projektbe, igaz lassan itt a tavasz, ha eddig kinn edződött a gyerek, most má mindegy...
OFF: Ja, a hajamat levágattam ma.