Új privát üzeneted érkezett!

Én is gratulálok Csibének, Zitusnak és Móninak! Bocs ha vkit kifelejtettem! Most már csak Panda és Vikci van hátra?
Blo, sajnálom ezt a táp mizériát - én már akkor nem is panaszkodom.
konkri

Ildi, Tinának boldog névnapot!Mi van veletek???
Vendég

Csibe és Zituska kedvéért:

Kép

Kép
Vendég

Csibe: gratula! jó nagy baba lett ő is :)

Én már bőgtem egy jót, sztem kevés a tejem :(. Váltott mellből igény szerint szopizik, éjjel is már 3x adok neki inkább. Fejni nincsen mit mert totál kiszippantyúzza, a fejő a bimbómat totál szétcseszte, mást nem értem el vele (kb 5 csepp jött, ami a csatornában maradt ahogy Zsombi elengedte a cicit). Pedig ma nem stresszeltem magam mert reggel irtó sok volt a tejci, tök nyugis voltam. De hát este van és nem igazán termelődik újra olyan tempóban ahogyan ő enne :(.

A dokinő ma sem jött, ha holnap sem jön akkor pénteken el kell menjen a férjem a betegrendelésre tápireceptért, mert ha netán mindkét cicc üres lesz és enni kér, vmit adnom kell tudni. Annyira utálom ezt a tápozást, a fertőtlenitgetést, ráadásul mi lesz ha a cumisüveg után nem akar majd szopni? Váááá.

Irigylek mindenkit akiből ömlik a tej, ez sajna alkat kérdése leginkább.

Kép
Kép
normajeane

Lafi, Ind,

találtam egy tornás linket a youtube-on
http://www.youtube.com/watch?v=TKMofgI4eUY Piláteszes torna nem látszik annyira nehéznek. És kb 10 perc

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok
Gratulalunk Csibenek
Lafead: Januar 14 en 20:30 kor szuletett Adam
Szepek a babaitok.Mi hiztunk 3150g-al jottunk haza,ma merte a doki 3500g Adamka.

Kép

Kép
marcsitita

Nagy gratula Csibének! Látod, most már te is babázol!

Vikci! Köszi a tornát, majd megnézem! :wink:

Panda! Drukkolok Neked és Dorkának, hogy apával szülhessetek- születhessetek! Én is tiszta ideg lettem volna ettől... Bár a párom lehet, hogy utólag jobban örült volna egy ilyen helyzetnek, ő ugyanis a kitolás alatt (állítólag a tehetetlenség miatt) összeesett. :lol:

Én úgy tudtam, hogy Bingii Majája is 17-én született. De úgy tünik így is- úgy is 2 Maja volt egy időben a Szent Imrében. Bingii, a te orvosod és szülésznőd ki volt? Az enyém Bálint Balázs és Molnár Gabi, vele biztos találkoztál is,. mert 17-én napközben ő volt az ügyeletes szülésznő.

Én is úgy vagyok, mint Lego.Nagyon jó babázni, de olyan jó volt érezni belülről a mozgolódást is. És nekem annyira jó volt szülni is. Úgy várom, hogy megint átéljem, szerencsére még szeretnénk pár kölköt, úgyhogy talán lesz rá módom. :lol:

Marcsi! Ti éjjel 1 ágyban alszotok Ádámmal?

KépKép

KépKép
lnd

Ind,
Összeesett? Na ezt megnéztem volna :D

Norma,
Homeos tejserkentőt próbáltad már?
Vendég

Csibe gratulálok, jó egészséget és sok sok tejcit kívánok nektek.

Pandi neked pedig szurkolok, hogy ha már eddig kihúztátok, akkor maradjon még Dorka egy kicsit, hogy apa is ott lehessen.

Hú lányok hát nekünk brutál éjszakánk volt. Végig sírt, de nem ám kicsit, hanem olyan vigasztalhatatlanul, nem volt jó neki sehogy. Sem az apja hasnán, sem az én hasamon, sehol folyamatosan simizni kellett a hasát, és hát sajnos odaadtam neki a cumit, attól úgy megnyugodott, de az ágyba akkor sem tudtam letenni, csak kézben volt jó neki. Úgyhogy szerintem biztosan a hasa fájt, bár nem igazán tudom megállapítani. 5-kor ettünk utoljára azóta alszik.

Pandi ugye a homes tejnövel az az utrica urens 5 ch (nekem ezt adták a patikába)? Ebből naponta 3 x 5-öt kell szedni?

Kép
andi1975

Sziasztok!

lafi: nagyon jó lett a táblázat!!!! Plusz még olyan izgatott vagyok, hogy Hunorka hogyan bírja a főziket..stb :D Bár, szerintem a Milánnak nem olyan erős a gyomrocskája,hogy mi is így együnk. :( Ird meg léci, hogy hogyan aludt, milyen kaki volt...?

Norma: ne sírj! Mondom ezt én, aki végigbőgte a napjait. Na, akkor visza is vonom,mert nem tudsz nem sírni. Én emiatt fogytam a második hét után még plusz 7 kilót/1 hét. Én is szedtem a homeos bogyót, hááát nekem nem vált be. Ha erősen szív Zsombi, akkor inkább tedd sűrűbben mellre :roll:
Vendég

Sikerül a MÁK-ban minden papírt elintézni, várjuk a keményen sok sok pénzt az állam bácsitól! :lol: Marha sok a családi pótlék, nem is tudom, mire költsem, pénzzavarban halok meg, tutti. :lol:

Blongyi,

szóval tegnap délben összetörtem pici krumplit, répát és répalével higítottam, ebből olyan 4-5 kávéskanálnyit evett, aztán ivott 20 ml teát, aztán 60 ml anyatejet. Aztán délután éhes lett, nem bírta 5ig, így kapott reszelt almát, teával higítva, na ettől kész volt a gyerek, még cuppogott is! :lol: Aztán 5kor anyatej, szokásos. Aztán este 9kor megint krumpli és répa és répalé és tea, na ekkor már olyan ügyesen evett, hogy csak na, egyik pill másikra ügyesedett, megettük az egészet, durván 5 kiskávéskanálnyit, tea 40 ml, aztán táp 240 ml, na nem tudom, mennyi tápot evett volna, ha nem eszik még mást előtte... :shock:
Kaki még nem volt,. de látszatra bejött neki a kaja, már csak azt kell kitapasztalnom, hogyha becsukja a száját, azt jelenti, elég vagy caskpihi kell, ki kell tapasztalnom, mint ahogy a tápnál is tudom, mikor mennyit akart enni.

Amúgy ennek hatására 10kor még ugye evett este,és fél7kor keltünk!!!Eddig bírta.
Ma megint adok 1kor neki és kicsit többet vagy pihetetem és megnézem , hogy bírja.
De a kanállal marha ügyesen eszik, tényleg!!!
Vendég

Sziasztok!!!

Én Csajszim is végignyafogta az éjszakát...bár inkább csak az estét.Éjfélkor sikerült elaltatnom,4után kelt,majd 7kor...Imént jól kipakolt...ruhacserére is sor került...ÚÚÚTÁLOM a pampers pelenkát!!!!!!! Persze mindenki ilyet hoz. :lol: :roll:

Norma,Andi!
Én szedem az urticat napi 2x5 bogyeszt meg a Ricinus communist napi 1x5 bogyeszt,mindkettő 5CH-s. A ricinust ált este veszem be,az urticát reggel és éjjel.

Tegnapi súlyunk 2520g. :D :D :D Juppiááájéééé,elértük a 2,5kg-t.:):)
Vendég

Pandi
Hogy érzed magad????

Csajok!
Szerintetek az egyszeri anyasági-t nem gond ha később igénylem????Ugyanis elfelejtettem dokitól a papírt elkérni,aláíratni és csak a 6 hetes kontrollon találkozunk újra...(nincs kedvem bemenni most csak ezért).
Vendég

Lego, ráérsz vele, 180 napig lehet visszamenőlegesen igényelni,én ma intéztem el azt és a családi pótlékot is, röpke 8 héttel a szülés után....
Vendég

Andi,
Igen annyit lehet belőle szedni, de ha van bőven tejcsid akkor lehet kevesebbet is pl. 2*5 bogyó.

Lego,
Köszi jól vagyunk! Gratulálok a 2,5 kg-hoz :D szépen nő Hédi baba. Dorka mit szól a tesóhoz?

Lafi,
Répalé? Hú de megkívántam :oops:

Nekem már tuti februári babám lesz, de azért maradok itt veletek :wink: megkaphatom majd az első januári, februárban született baba címet :lol: :lol:
Vendég

lafi: nagyon ügyes Hunor!

Blo: igen, ezt teszem, ma már olyan 70 percet lógott a ciccen fél8-tól 10-ig. Csak rossz, hogy annyira dolgozik szegény és mivel hamar kifogy az amit én érzek, hogy volt benne, utána már csak az jut neki amit folyamatosan termelek, ami ugye elég kevés, mivel ez nem sörcsap :),
Van egy nagyon jó módszer amivel viszont meg tudom magam nyugtatni, igy már ideges nem vagyok miatta és agykontrollozok , hogy sooook tejem van és folyamatosan termelődik. Utrica-t férjem ma vadászik ha nem kap anyum holnap hozza délelőtt. Plusz iszom a tejserkentős teát.
Most láttam itt a bababoltban vmi gyógynövényes tejserkentőt, azt ismeri vki?

Tegnap elfelejtette mérni a bébit fürdésnél, majd ma este. Ha heti 10 dkg-t hizna én már attól boldog lennék, remélem ez meglesz.

Éjjelek nálunk úgy állnak, hogy 8-kor egész jól elalszik egyedül, pár percet nyöszmög. Aludt most éjfélig, kajci, utána 2-kor már kért volna, na akkor nem adtam, csak 3 után amiko rújraébredt. Itt sirt eléghangosan vagy 10 percet és csak utána aludt el. Aztán kapott 5-kor és aludt fél8-ig. Reggel mértem az első kaját, 70-et evett , de rá 1 órára kért még, mondjuk az tényleg csak pár slukk volt, talán szomjas lehetett, nem tudom.
Nappal sokat van kendőben, igy ekkor mi nem sirunk. Ami érdekes, hogy egyértelműen nézi a forgóját ahogy mozog. Követi a tekintetével az egyes bigyuszokat félreérthetetlenül. Ennyit arról, hogy nem nagyon látnak el mittomén mennyire ilyenkor.

Tothzsu : hol vagy?

A K meg D vitaminokat én is csk hébe-hóba adtam Botinak, asszem tartom majd ezen jó szokásomat továbbra is. A D-t gyakrabba nadtam, bár nem hiszem, hogy van értelme akár anyatej akár tápszer mellett, mert mindkettőben van elég.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!
Ma voltunk dokinál. Minden ok, mgdícsértek minket. A doki meglepődött hogy nincs szájpenésze. :shock: Az olyan gyakori?
Tornáznunk kell, mert 85 fokos a csípőnk és van egy pirinyó eltérés a két oldal között, de semmi extra.
Hát tejjel valahogy én is úgy állok mint Norma. Szopizik 80akat 90eket, aztán egy óra múlva bömböl, de nekem meg addígra még nincs tejem. Rá szoktam tenni hogy cumizzon, akkor megnyukszik, de csak amíg cicin van. Tápot nem akarok neki adni. Doki sem javasolta. Szóval inkább szopiztatom egész nap egyenlőre. Ha a súlya nő akkor nagy gond nincs, én meg kibírom. Igaz a mellbimbóm lassan feladja, de a bimbóvédő nem kell a kiscsajnak.
Én teát iszom hogy legyen tejem. Laktoherb. Hát egyenlőre nem nagyon jött be. Igaz az is lehet hogy ha nem innám még ennyi sem lenne. A védőnőm ajánlott valami tablit. a boldogmama.hu-n lehet megrendelni. De 6000 ft. :shock: Ha nem marad más lehet kipróbálom.
Panda lehet hogy februári babónk is lesz? :lol:

Kép
móni86

Móni,
Biztos hogy lesz :wink: Mivel én vagyok az utolsó januárra kiírt kismama, és ma tuti nem szülök, holnap meg már február van így... :wink: Homeost nem próbáltad? A More Milket sokan dícsérték, csak tényleg drága :?
Vendég

Helloka!
Na, mi is megjártuk a dokinénit a súlyellenőrzés miatt. Háááát, 4710 gramm, én vasárnap mértem 4390-et, de egye a 2 mérleg adatait nem akarom hasonlítgatni. A lényeg, hogy 01.17-én voltunk a dokinéninél 4210-ek, szóval 2 hét alatt hízott 500 gr-ot. Na, megnyugodtam. :oops: :lol:

Tejcsi: amikor a Vinit szoptattam, akkor azt mondták,hogy 1-1 etetés ne tartson tovább 20-30 percnél. Ha marad bent tej, akkor fejjem le,hogy teljesen kiürüljön. Aztán ha kell, akkor másfél , 2 óra múlva lehet etetni. De ha jól emléxem mi is majd 1 órát ettünk, utána fejtem majd jöhetett a következő etetés. Volt is tejem rendesen, csak akkor kezdett elmenni, amikor elkezdtem mensizni, de akkor már bármit csináltam sehogyan sem termelődött több.
Én ittam a tejszaporító teát, nem segített, ráadásul a gyerkőc hasa is fájt tőle. Most azt mondták a kórházban, hogy napi 4 lityit meg kell inni.

Hallottam én is tejcsináló tablettáról, teáról, hoemosról, sütiről is. Van akinek ez vagy az beválik...csak kérdés, hogy mennyi időnk van ezeket végigpróbálgatni?

Meg azon is filóztam, hogy mi a manó lehet/ett a levegőben, hogy tejcsi gondjaink vannak. Bár én remélem, hogy ez csak átmeneti.

Lafi: eszméletlen ügyesek vagytok! Akkor most nektek minden etetésnél a szilárd kaját lehet enni? Azért ez nagy szó!!!
Vendég

íszerintem az, hogy egy baba 1 óra után újra felkéredzkedik, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nagyon éhes, lehet, hogy csak cumizgatni szeretne. Én tutti nem kezdenék el emiatt tápszert adni.
Panda! Kitolás alatt... Én húztam a lábam, összeszorítottam a szemem, nyomtam ezerrel, aztán egyszer csak csörömpölést hallok és, hogy a doki mondja, hogy fogja már meg vk és fektessék le a földre. Végig magánál volt, csak kiment a lábából a vér és nagyon melege is volt. Szerencsére nem vert le semmit, csak vm fémeszközbe kapaszkodott, az csörömpölt. Azt mondta, hogy a tehetetlenségtől volt az egész.

KépKép

KépKép
lnd

Blongyi, jól van!Örülök. Hát a mai ebéd nem jött össze....fintorgott meg minden, kicsit evett csak, végül nem erőltettem, evett anyatejet végül 120 ml-t, attól bealudt. Most valahogy nem akart nyelni :shock: csak teával.Így hagytam 1kor, majd lassan megszokja, este megint próba, pedig tegnap este már olyan ügyi volt...
Vendég

Ind:Az elejen igen velunk aludt ejjel,most mar a kisagyban,csak eteteskor veszem magam melle utana vissza a kisagyba.Napkozben azert elofordul,hogy a nagyagyban marad.vagy ha nagyon nyugos.

Kép

Kép
marcsitita

Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Lafi,nagyon jó a tábli!:)
Nóri 01.07-én 12,40 kor született.

Nagyon ügyes Hunor baba!Nem is tudtam hogy ilyen korán el lehet kezdeni a szilárd kajákat.Ez egyéni döntés volt vagy az orvossal megbeszélt?

Nálunk Nóri most eszik kb 100-120 ml tápszert,ma megint csukja a száját kb. 70ml után,aztán néha kis pihi után újra eszik.Kaja elején persze cicizik,de azt nem tudom mérni,mert szar a mérleg hozzá,uh arra tudok csak hagyatkozni,hogy ha már nem kér,akkor eleget evett.Nálunk egyelőre működik a napirend ugy néz ki.

Csibe,gratulálok a babához!

Pandi,neked tényleg februári babád lesz,de kivánom hogy a napokba feloldják a tilalmat és a párod is jelen lehessen Dorka születésénél!

Konkri,hogy vagy?Meg voltál elégedve a dokiddal és az Évivel?
Nekem is nagyon szimpatikus volt az Évi,és olyan rendes volt velem is:)

KépKép
pocok81

Lego! A fent leírt időpontokat és pelus dolgot mintha én írtam volna...
Éjfélkor aludtunk el - nem jött a kaki :(

Pocok: Évivel nagyon meg voltam elégedve, a dokival is végül is, de az Évi nagyon jó volt!!! Még utána is felhívott...

Én kipróbálom a moremilk kapszulát. majd tájékoztatlak titeket a fejleményekről.

Mi a kiktól szenvedünk sokat, hogy nem akar jönni... ezzel mit tehetek? most megint az infacol-al próbálkozunk.

Mi mióta hazajöttünk 70-100-at eszünk. Ez jó, hogy ilyen stagnált ez a szám? Mikor fog nőni? Már elértük a 4 kilót.
konkri

Sziasztok!

Hoztam egy-két képet.:)

Alig 1 percesen
Kép

Első álmom otthon
Kép

Kicsiny mosoly
Kép

Nővérkémmel
Kép

Picur
Kép

Hinta-palinta
Kép

Kicsit még nagy...
Kép
Vendég

Konkri
Mi is kipróbáltuk az Infacolt,de szinte semmit sem ért...
Ha publikus lenne feltenném,hogy ma mit produkált kaki téren az én csajom....nem kommentálom...ruha,ágynemű,pelenkázólap csere....

Tejserkentésre nagyon bevállt nálam a homeo...a laktoherbtől fájt Hédi hasa...pedig 4 doboz teám van itthon.... :evil: LEhet később jó lesz.

Blo
Szuper ez a súlyemelkedés!Szerintem teljesen normális,nem kell aggódnod...
Vendég

Sziasztok!

Kicsit most lemaradtam, de próbálok visszarázódni :)

Csibe!!! Nagyon-nagyon sok boldogságot a kicsihez és jó egészséget Nektek!

Lego: nagyon kis huncut az a mosoly Hédi arcán :)

Tejre: sok-sok folyadék, leves...főleg köményes tojásleves!!!!

Pandus drága! Most már csak érted kell izgulnunk?!?! Annyira szorítok, hogy most már aztán ne lustizzon tovább Dóra baba odabent :)

Nálunk amúgy továbbra is a csipásság van, de ma már használtunk szemcseppet, úgyhogy remélem, hogy most már elmúlik.
Maja szépen eszik, sokat alszik.....tegnap hajnal 2-től reggel 9-ig durmolt :D

Pelus: nálam a libero ázott át, a pampers eddig bevált :)

Puszi és jó éjt Mindenkinek :)

bingii

Voltunk ctg-n minden rendben, vannak szép fájások. Most megyek aludni, mert holnap reggel megint mehetek ctg-re meg uh-ra. Ez a rohangálás viszont borzalmas :?

Lego,
Hédi egy pici tündér :wink:

Kép
Vendég

Én most teljes gőzzel támaadom a kevés tejcit. Beruháztam egy doboz More milk-be, állítólag 24-48 órán belül hat. Holnap anyu hozza a homeost. 3 liter laktoherbet nyomok naponta, plusz agykontroll, hogy ne legyek ideges mert attól is kevés a tejci. Zsombor most este 60 percet szívta a cickót, nagyon kitartó és türelmes fiú és szerencsére erős is ehhez a strapához.
Dokinéni ma sem jött :evil: igy holnap férjem elcsattog a betegrendelésére receptért, mert igy este muszáj lesz adni neki ha nem lesz több tejem holnap estig mert még tudott volna enni de a jobb most full üres, a balból adtam neki kicsit de utána elvettem mert éjfélkor legkésőbb ébred és akkor nem lenne mit adnom :(, muszáj beosztani.
Mi elkövettük azt a hibát, hogy hazajövetelkor nem mértük meg az itthoni mérleggel igy a mai 3830 gr-ot nincsen mihez nézni , hiába van a zárón 3900gr-os távozási súly, azt nem ezzel mérték.
Mondjuk napi 3 kaka van eddig, szóval nem éhezünk , az biztos :).

Lafi: csak szépen lassan. Ez a kajáltatás bazi nehéz volt nálunk is, nem egyszer eljátszotta Boti, hogy első két nap totál lelkes volt és kezdtem örülni, hogy de jó, újabb kaját megeszik, aztán a legközelebbi kináláskor pont nem ette meg . Ilyen volt pl a banán nekünk.

Boti annyira édes, puszilgatja a tesót. Minket nem, csak tartja a fejét, hogy adhassunk, de tesónak konkrétan ad és mondja hozzá, hogy pü. Szerencsére le nem köpi :)

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Még egészben.

Legó,

nagyon édes a kislányod.

Látom mindenki a tejecskéját ápolgatja. Ami nagyon jó.

Norma,

látod most minde pusziját a tesónak tartogatja. Annyira édesek ilyenkor amikor még ennyire imádják a tesójukat. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Norma,Lego, Blo, anyukák plíííííííz. szóval egy másik topikban azt mondták, hogy nem szabad etetnem 6 hós előtt. Mert nem bírja a gyomra. tegnap este meggyet ettünk krumpival odavolt a gyönyörtől, aztán megunta, és már csak 200 ml tápot evett és fél7ig fel sem kelt....
szóval mit tegyek?tényleg rosszul csinálom???vagy a gyerek tudja alapon ha nem fogadja el, akkor nem fogadja el, de ha elfogadja miért ne adnám???mert félek hogy lassan eljutunk a 300 ml tápig is...volt már rá példa...
persze volt aki azt mondta, a gyerek tudja, de sokak szerint ne adja 6 hósig semmit csak anyatejet (hahahaha) vagy tápszert (értelemszerűen nálunk ez utóbbi válik be).
Szóval szerintetek????

Lego,Hédi szép kislány. Gratulálok!
Vendég

Sziasztok!
Nem tudom mi van ma megint, de Lili ki van akadva. Megint csak ölben hajlandó aludni. Sztem a hasa. Pedig már ittunk egy kis teát is. Nyöszög egyfolytában. Szerintem kiviszem picit sétálni. Tegnap bejött, jól elaludt. :)
Tejcsi még mindíg ugyanaz. Most már csak 70eket tud szopizni 2 mellből. :( Pedig iszom ezerrel a laktoherbet, meg nyugi vagyok.
Bingi látom Maja is csipás. :) Lilinek nagyon csúnya volt a szeme 2 napig. Anyatejjel meg kamillával kentem. Szépen helyrejött, megúsztuk a cseppet.
Na megyek, mert megint fent van a kismanó.

Kép
móni86

Szia Lafi!!!!

Figyu! Általában 4 hónapos kor előtt nem adnak szilárdat a babáknak, mostanság :roll:
Ha dokid azt mondta, hogy lehet adni, akkor adj neki. Én a helyedben mindig csak egyfélét adnék neki!!
Tehát, mondjuk megkóstoltatod vele a krumlit, vagy a répát, és 5-6 napig csak ezek a szilárd kaják. Majd jön a következő a répa, és így tovább.
Amikor a Vininél kezdtük a hozzátáplálást, akkor legelőször a byömölcsök mentek. Elsőnek az almapüré, majd az őszibarack.
Elképzelhető a kis Hunorka még nem bírja a krumplit..
Kell a babáknak pár nap amíg megszoknak 1-1 ételt.

De Lafi! Ez akkor is nagy szó, hogy egyáltalán elfogadja!!! :D
Vendég

Szia Lafi!

Ezt találtam:

Nem kér gyümölcsöt!
Kétségbeesésre semmi ok! Erőltetni ugyanis semmit sem szabad. Ha a gyümölcspürét kiköpdösi, kínáljuk burgonyából, sárgarépából, sütőtökből készített pürékkel. A hetek, hónapok múlásával tovább bővíthetjük az étlapot. Az elkészítésnél vegyük figyelembe a baba igényeit. A vékonykáknak készítsük kevesebb lével, több sűrűjével, olajjal, gabonafélével dúsítva, a duciknak valamivel hígabbra, több főzőlével.

Fontos szabályok
1. Egyszerre csak egy új alapanyagot vezessünk be az étrendjébe!
2. A következő nyersanyag bevezetésével várjunk három-négy napot.
3. Ha a baba nem HA tápszert kap, vagyis nem hajlamos az allergiára, nyolc-kilenc hónapos kortól kaphat egy kevés savanyított tejterméket is: reszelt sajtot, joghurtot, túrót.
4. A szilárd étkezések mellé kínáljunk mindig innivalót is a babának, lehetőleg tiszta vizet. Az édesített innivalók elveszik az étvágyát, veszélyeztetik kibújófélben levő fogacskáit. Az innivalókat kínáljuk következetesen kispohárból, a cumisüveget tartsuk fenn a tápszernek.
5. Zöldségpürét, gyümölcsöt, kását sose adjunk a babának cumisüvegből, még úgy sem, hogy etetőkanalas kupakot csavarunk az üvegre.
6. Kétéves korig lehetőleg ne vezessünk be olyasmit a gyerek étrendjébe, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, tehát édességeket sem. Ezekkel később is ráér megismerkedni.
7. Ne használjuk az ételt és az italt nyugtatóként, figyelem elterelőként!

Átmenetek
Kezeljük a szilárd ételek bevezetését a baba igényeinek megfelelően rugalmasan. Íme, itt egy példa, hogyan csökkenthetjük az első szülinapig naponta legfeljebb fél literre a tápszer adagot!
7. hónapban: 4 teljes adag tápszer + fél adag tápszer és gyümölcs, vagy gabona vagy zöldség
8. hónapban: 4 adag tápszer + egy teljes adag egyéb, esetleg hússal + ivóvíz
9. hónapban: 3 adag tápszer + egy adag gyümölcs + egy adag főzelék + ivóvíz
10. hónapban: 2,5 adag tápszer + két adag gyümölcs/gabona + egy adag főzelék + ivóvíz
11-12. hónapban: 1-2 adag tápszer + két adag gyümölcs + egy-két adag gabona + egy adag főzelék+ tejtermék + ivóvíz

Hasonló módon és alapelvek alapján járhatunk el akkor is, ha a szopós babát el akarjuk választani egy bizonyos időpontig. Az igény szerint szoptatott csecsemők esetében a szilárd ételek bevezetése kicsit másként történik. Az elválasztódás és a kanalazás lehetséges menetéről következő számunkban olvashatnak. Januári recept-összeállításunkban pedig megismerkedhetnek a legfinomabb gyümölcs- és zöldségpürékkel.
Vendég

Lafi!
Itt találtam (csak el ne feletsem):

http://www.nlcafe.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=16215
Vendég

LAfika!!!
Ez a TE döntésed!Ha az orvosnak semmi kivetnivalója nincs benne,sőt Ő javasolta a hozzátáplálást,akkor mehet nyugodtan.Tény,hogy még fejletlen a gyomruk,nehezen bírják ezeket a kajákat,de látod...Hunor már befogadja.
Ha nem észlesz különösebb fura tünetet (hasmenés vagy székrekedés,haspuffadás,bőrreakciók) akkor hajrá.De egyetértek Blo-val,egyszer csak egyfélét.Majd napokkal később egy újabbat...később meg lehet keverni. A meggy szerintem még várhat.

Móni,Brigi!
Ma éjjel Hédi szeme is kezdett váladékozni!! :cry:
Dokinőm kifejezetten ellenezte a kamillás törlést (allergizálhat),helyette sima forró vízzel kell törölgetni.

Móni
Nem lehet,hogy a laktoherb teától fáj Lili pocija????Amikor abbahagytam,Hédi sokkal nyugodtabban aludt.

Vikci
Hajrá-hajrá!Kiváncsian várom a híreket.:) Semmit nem érzel??? :wink:

Pandi!
Gondolom már nagyon várod Dorka érkezését. Tilalom még mindig tart???

Norma
Ezaz!Így kell csinálni!Van és lesz tejci!!! :wink:
Vendég

Lego,

nem igazán. Tegnap volt egy kicsi görcsöcske. Meg néha bekeményedek. Lehet, hogy túl jó oda bennt Máténak. :-) Köszi a drukkot!

Lafi,

én úgy tudom, ha a gyerek el kezd érdeklődni a kajás tányérkád felé vagyis érdekli más kaja akkor jöhet a hozzá tápi. Bár nekem a véleményem az, hogy 3-4 hós korukig tápszer vagy anyatej. De ez az én véleményem. Kerigyerekem akkor evett először s. répát amikor ment a hasa és egy kliskanálnyival vissza tudta fogni az anyukája. Bár már 3 hónapos bizti volt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lafi,
nekem is az a véleményem, hogy 3 hós kor előtt ne adj csak tápit és anyatejet - anno lányom is 3-4 hósan kezdett gyümit enni, 15 éve még nem volt divat fél évig csak szoptatni - , lehet, hogy eszi, ízlik neki, de nem bizti, hogy meg tudja emészteni. Állítólag még nincsenek meg azok az emésztőenzimjei, amire szükség van. Ugyanakkor mi volt akkor, amikor még nem voltak ezek a szupertápok? Akkor sem volt mindenkinek elég teje.
Mi lenne, ha megkérdeznél ezügyben egy másik orvost is? Akár a neten is vannak szaktanácsadók..
Megyek mer üvölt
:shock:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

mer=mert, bocsi

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Lafi: Botinál én megvártam a 4 hós kort a tápon kivüli kajákkal. Na persze Boti életében nem ivott meg 3 dl tápot, még most sem tejből.
Sztem ha a dokid belement, hogy adjál neki akkor mehet. Hunor úgyis csak akkor fogadja el ha jólesik neki. Talán tényleg jó lenne tartani az egyféle új cucc pár napig elméletet, főként, hogy ha vmi emésztési gondokat okoz neki az minimum 1 nap mire látod a bébin.
Sztem mindig a gyerek érdeke az első. Ha te úgy látod , hogy túl falánk és ez nem jó neki akkor tenned kell vmit. Más nem ismeri úgy a gyermekedet mint te, tehát az, hogy a tankönyv meg a nki ajánlás mit mond, nem sokat számit, max meg lehet fogadni belőle tanácsokat.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Tegnap olyan gyönyörű idő volt. Ma sem rossz, csak hűvösebb azért. Voltunk ma is kint... Azóta is alszik a kis bélpoklos! Azért is bélpoklos, mert rá kellett állnunk a 2 ciciből eszünk-re, mert 1 kevés... Na persze nem eszi ki a 2-t szerencsére, csak szütymög még a másikból egy keveset... Tegnap sokat, jól vissza is bukta a kis mohó. Ezzel kapcsolatban egy kérdés. Honnan tudom, mikor elég neki. Azt várhatom, hogy elengedje, nem fogja, max. ha bealudt. De képes addig enni, míg van. Bár még nem próbáltuk. Most azt csinálom, hogy egyik cicit hagyom kienni, böfi, ha látom, hogy hajlandó az alvásra leteszem, ha nyöszörög és keresi a cicit, adom a másikat (nem mindig kell), de ebből honnan tudom, mikor lakott jól? És mikor eszi már túl magát?

Ma reggel mértünk. 3,60(valamennyi)-k voltunk. Kicsit több mint 1 hét alatt 30 dkg. Ez nem vészesen sok, ugye? Amúgy hosszra rengeteget nőtt. Az újszülött rugikat lassan rakhatjuk el, mert épphogy végigérik. Igen passzosak már... Lemértük, 57 cm, de ez nem mérvadó, mert a kórházi 50 cm-t állítólag nem úgy mérték, mint mi...

Norma: Azért akarok valami járóka szerűséget, mert udvarra/teraszra is ki akarom majd tenni, ott azért nem teszem le a földre... :lol: De azt hiszem ez a hálós járóka lesz belőle... Összecsukható, aránylag nagy, könnyen tisztítható.

Ja és Norma, ne idegesítsd magad a tejen!!! Pihi és relax! Lesz ott tejcsi! Zsombi pedig küzdjön csak rajta, attól lesz majd!!! :)

Hozzátáplálással nem tudok mint mondani, no tapasztalat, de akönyvek 3-4 hó előtt nem ajánlják, de gondolom ezt már Te is olvastad!

Pandi :) Remélem mostmár feloldják azt az átkozott tilalmat!!!

A babák még mindig gyönyörűek!!! (Ti észrevettétek, hogy itt csak gyönyörűszép babák vannak??? Nem azért, de szerintem valamit nagyon jól csináltunk! :lol: )

Lafi :) Elrontottam Bende születési idejét. No csak 5 perccel, de 9:25-kor született. És én szeretnék képcserét is, beleszerettem a gyerekembe, amikor megláttam ezt a képet! :D Mondjuk amikor nézem, akkor is beleszeretek minden alkalommal! :oops:

Szóval erre cseréld le légyszi!!! KÖSZÖNÖM!

Kép

IMÁDOM!!! Bocsi... :oops:

Kép
Kép
sleepin

Dobok mégegy képet a 2 szerelmemről, ha nem baj...

Kép

Kép
Kép
sleepin

Lafi!
Még egy..figyeld a kaksiját. Onnan tudod, hogy képes befogadni ezeket a kajákat, hogy a kakijában nem ismered fel a megevett cuccot. :roll: Akkor tuti,hogy megemésztette és feldolgozta a gyomrocska.
Amúgy meg ( de én nem vagyok orvos) szerintem a heti 300 gr nem is olyan hallatlan nagy hízás, hogy erre keljen fogni a babust. Mintha azt olvastam volna, hogy a legducibb babák is olyan féléves kor környékén visszafogják magukat :roll:
Viszont azt is megértem,hogy hozzá szeretnéd/nénk táplálni, mert a tápszeresdi nem mindig jön be. Lásd mi mennyit kínlódunk vele, ezért úgy gondolja az ember-lánya, hogy inkább a normális kaja. :roll: :roll:

Na, és az 5200 gr sem vészes, szerintem ez még simán belefér a gusztusosan jól táplált jelzőbe. A BEBA aktívot azért írta a doki, hogy esetleg attól nem gyarapszik annyira?
Vendég

Sziasztok!

Csak néhány komment:

Lafi: szerintem is adhatod neki a kajeszt,ha a dokid rámondta az áment. Régebben, anyáink idején, állítólag nem csináltak ebből ügyet. Anyumnak elment a teje mikor 6 hetes voltam, na ők nem tápszereztek soha, hanem rögtön rendes kaja, persze pépesítve. Egyébként meg Hunor tényleg tudja mi a jó neki!

Csipásodás:
nálunk is van, egészen az eleje óta :( Állítólag vmi könnycsatorna elzáródástól, nem gond, van akinek sokáig eltart, míg meggyógyul, a védőnőm szerint. Mi is cseppentünk és kamillával törölgetjük, bár én is hallottam már az allergizáló hatásról! Hát ki ezt mondja, ki azt...

Norma, Móni:
kitartás a 'tejcsináláshoz'! Ügyesek vagytok nagyon, hogy nem adjátok fel könnyen!!!

Móni: nekem is mondták már, h a Laktorherb-től lehet hasfájós a baba, próbálj meg váltani vmi másik készítményre, hátha múlna Lili görcsölgetése!

Blongyi: az 500 gramm nagyon jó két hétre! Gratulálok!

Lego: nagyon édes Hédi baba, olyan kis angyalkának látszik! Ki sem nézném belőle, h néha ordít:)

Panda,Vikci: kitartás, még mindig :) nektek!
sagi1

Jaaa! Sleepin!
Isteniek a képek!!!! :D :D :D :D
Vendég

Sleepin: ezen a képen egy az egyben rád hasonlít Bende :) Édes nagyon :)

Lego: eleinte én is csak vizes vattával törölgettem, aztán a doki mondta, hogy mehet a kamilla és ha 2-3napon belül nem javul akkor szemcsepp...hát sajnos most csepegtetnünk kell de Maja jól tűri, nem is sír mikor belecseppen a kis szemébe. Okos baba :D

Ki tudja, hogy 2hetesen mennyi a normál adagjuk a babáknak?? Ma 11-kor 170-et szopiztunk :shock:

bingii

Sziasztok!

Sagi köszönöm neked is a bíztatást.

Pandival vajon mi lehet? Reggel ment CTG-re azóta nincs hír róla. Lehet, hogy bennt fogták? Drukkolok neki.

Sleepin ,

nagyon cuki a babád!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!
Mai ctg is jó, annyit mondott a szülésznő, hogy mást ilyen ctg-vel már nem engednek haza, de mivel nekem eddig is ilyen fájásaim voltak, így mászkálhatok nyugodtan. Volt uh és áramlást is néztek az is rendben van. Zárlat nem lesz eltörölve a napokban, de majd valamit kitalálunk :roll:
Vendég

Na, hol is kezdjem?

Mennyi az adagja egy 2 hetes babának?

Nem tudom... :lol: ha nem fáj a pocó tőle, akkor mindegy szerintem. Most ezt azért mondom, mert nekünk tápszereseknek már "beszóltak" a dokik, viszont biztos vagyok benne, hogyha uezt a mennyiséget ennék cickóból,akkor egy qrva szavuk nem lenne, na.

Panda: eszméletlenek vagytok,komolyan! Most már azt sem tudom,hogy minek szurkoljak. Annak,hogy beinduljon már a dolog és babázhass, vagy annak, hogy még maradjon a csajszika és apucival éljétek át a születést!!!

jajjj, most látom,hogy Vikiék is egyben vannak....no,akkor Nektek is szuuuuszááááá :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?