Új privát üzeneted érkezett!

Encsike, ha szereted a paradicsomot (mint én), akkor próbáld ki a koktélparadicsomot. Én a Tescoban szoktam venni a dobozos fajtát és annak tényleg paradicsom íze van. Ráadásul olyan kis aranyos cikkekre fel lehet szeletelni.

szuszu
 
 


szerintem is :) De nem baj :) megéri!! :)

Kép
encsike87
 
 


Szuszu, ez jó ötlet! köszi! kipróbálom akkor én is!

Egyébként Június 6-8 lesz Baba-Mama expo a Symában. Mi kimegyünk majd!

Kép
encsike87
 
 

 
 

Sziasztok! Szerintem is a védőnőnek kell beírni az eredményeket... Én hétfőn megyek hozzá.

Ettől én is tartok, hogy hogy fogjuk bírni a nyári kánikulát... de hátha szerencsénk lesz, és nem lesz olyan hőség.. :roll:

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez!!

yuyu79
 
 


Én ma annyira nem vagyok éhes... semmit sem kívánok :( Majd este megyünk apával vásárolni, aztán remélem találok valamit, amit ennék... elhoztam magammal a fél konyhát, hátha majd megkívánok valamit, de olyan undorral sikerült magamba tömni egy fél zsemlét.. :roll: Meg egy csokit ettem ma... Ráadásul a hangulatom is kicsit rossz... pedig egyébként jókedvem van!
Nektek is szokott ilyen lenni?

Én már úgy várom hogy látszódjon a pocim :):)

Kép
encsike87
 
 


Encsike, én se vagyok ma topon, ráadásul úgy érzem, hogy beteg leszek mert kezd fájni a torkom is. A kaja ma nekem se megy, semmit nem kivánok!!! Meg a doki tegnap elvette mindentől a kedvem, ezzel a "csak barna kenyér, semmi fehérliszt, cukor" nélkülözéssel. :cry: :cry:
És én tegnap se voltam túl jól és semmihez se volt kedvem. :cry:
Én a lányomat is nyár közepén szültem, ráadásul jó meleg volt akkor is, de én nem tűrtem nehezen. :lol: :lol:

Lei, hát én is nagyon kiváncsi vagyok hogy neked milyen adataid lesznek. Majd ird meg!!
Én amúgy hétfőn is megyek uh-ra kiváncsi vagyok mennyit nő 5 nap alatt. :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Szerintetek a dokinak kell pecsételni a kiskönyvbe, mert ő azt mondta, hogy minden leletet idead és majd a védőnő. De nem kell a doki pecsétje, ahhoz hogy megkapd ami jár, azt hiszem a anyasági támogatás? :?:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Ez a koktélparadicsom jó ötlet, de nem nagyon drága ez a doboz fajta pari?

Ha kánikula lesz nyáron, meg fogok őrülni. Nem szeretem az egész nap izzadós meleget....és az este nem alvós, forgolódós hőséget.

húú, én most pizzát redneltem, remélem finom lesz. Nekem olyan szokott előfordulni, hogy valamit megkívánok, de mire odajutok, hogy megkapo, addigra már nem is kell. Meg néha agyalok, hogy mit is ennék szívesen és nem tudok semmit mondani, mert nem kívánok semmit. Szóval van inger ingadozás rendesen :wink:
lei
 
 


én is úgy mennék már UH-ra :)

Minimanó, reméljük nem leszel beteg!
Miért nem engedi a cukrot meg a többi a dokid?

Kép
encsike87
 
 


Minimanó, elvileg már nem pecsét alapján adják az anyasági támogatást, hanem a dokinak kell valami papírt adni... vagyis nekem ezt mondta! De azért kérdezzétek meg! és ha nem ezt mondja a tietek, akkor kitekerem az enyém nyakát :):):):)

Kép
encsike87
 
 


minimanó: szerintem is kell a doki pecsétje legalább négyszer, hogy megkapjuk a támogatást....szólj rá a dokira, hogy igenis pecsételjen. Egyébként amit megfigyeltem az elmúlt hónapokban az az, hogy minden orvos máshogy tudja a dolgokat. Sajnos nincsenek egységes módszerek. Éppen ezért nem árt néha figyelmeztetni a dokit, vagy felhívni a figyelmét dolgokra, mert különben elsikkadnak. Mindig kérdezzünk inkább.
Elhatároztam, hogy ezentúl fel fogom írni a kérdéseimet és ezzel a listával fogok menni mindig a dokihoz, meg a védőnőhöz, mert sajnos ott helyben elfelejtem a kérdéseimet általában és mindig csak utólag jutnak eszembe. :cry:
lei
 
 


Az alábbi 2007-es cikkben azt írják az anyasági támogatásról, hogy az orvos ad róla igazolást, hogy volt nála az anyuka legalább négy alkalommal. ezekszerint tényleg nem kell már a pecséteket gyűjtögetni?

http://www.babazo.hu/bebi/20070515anyasagi.html
lei
 
 


Encsike, hát azért, hogy nem hizak túl sokat, meg hogy nehogy vércukoros legyek (tudod kismamás cukor). Persze a leletem tök normális beleértve a vércukor szintemet is és az előző bébivel se volt semmi gond. Dehát ő nagyon ovatos akar lenni. :lol:

Ezt a pecsét dolgot a védőnőtől is megkérdezem mert az én dokim válig állítja, hogy ő nem szokott pecsételni egyszer sem!!

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Úgy néz ki, akkor jól tudta a dokim... bár ezt még ezerszer megváltoztathatják...

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Nekem a kiskönyvbe eddig egyszer a védőnő, egyszer a doki írt. A vérvételből csak néhány eredményt írt be a védőnő a kiskönyvbe.
Képzeljétek ma mégis bejelentkeztem integrált tesztre a hepinetesekhez. Kiderült, hogy a Flóriánnál is el lehet intézni a dolgokat, de mi végül is Dunakeszire megyünk, mert csak ott van olyan időpont, amikor a férjem is ráér. Holnap este megyünk. És a teszt tartalmazza a 4D-s UH-vizsgálatot is. Legalább akkor a mozizásért nem kell külön másik helyre menni, és fizetni külön.
Remélem ébren lesz a baba, és most nem csak aludni fog! :)

panna1
 
 


Értem Minimanó! Inkább legyen óvatos :)
Nekem is le kéne szoknom arról, hogy a teát cukorral igyam .... majd szerzek valahol édesítőt... A kenyér meg ilyesmi nem okoz gondot, mivel nem szeretem... nekem kín szenvedés bármi kenyérfélét megenni... pl virsli vagy debreceni kolbász mellé sem vagyok képes megenni, de savanyúságot azt igen :):)

Kép
encsike87
 
 


Encsike, hát akkor neked jó, de én imádom a kenyere, vagy legalább a zsömlét, de a barna dolgokat ki nem álhatom, olyan nekem mitha már romlott lenne. :cry: dehát majd valahogy megoldom.

Lei, köszi a cikket én már el is mentettem az űrlapokat, hogy csak majd ki kelljen tölteni. Köszi :lol: :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Minimanó! Ne legyél elkeseredve a kenyérfélék miatt. Teljes kiőrlésűekből is vannak egész ehetőek. Mi mindig féltartósat veszünk (Bakonyi barna), mert ránkromlana a sima. De gondolom, ha hetente elcsábulsz egy-két szelet friss fehérkenyérre, attól a dokid még nem fog agyonütni. Csak nagyrészt azért teljeskiőrlésű legyen a péksüti. Legalábbis szerintem. Persze ha a dokid nagyon nagyon szigorú :roll:

panna1
 
 


Panna, köszi a tanácsot majd kipróbálom :lol: csak nem halok bele :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


szerintem jobb egy kis cukorral vagy mézzel inni a teát, mert az legalább természetes, az édesítő meg mesterséges... legalábbis azt szokták mondani..

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Lei, a kelenföldi piacon lehet IGAZI paradicsomot venni, paradicsomízűt. Az árát sajnos nem tudom, mert mindig vettem valami mást is, de gondolom nem olcsó...

Én még szerencsére nem híztam, annak ellenére, hogy a hasam a 10 héthez képest már hatalmas méreteket öltött :roll: de nem is szeretnék 10 kg-nál többet hízni és tényleg az utolsó három hónapban jön fel a legtöbb.

Tegnap volt egy kis ijjedelem, elkzdtem barnázni. El is mentem a dokihoz gyorsan vizsgálatra és szerencsére a pici jól van. Ma megint kénytelen voltam a fiamat emelgetni, meg is lett az eredménye sajnos, hát igyekszem majd jobban vigyázni :(
Vendég
 


Egyetértek Yuyu!

Vigyázz magadra Csenge! Nekem is azt mondta a védőnő, hogy cipekedéstől vagy ha nehezet emelek, és erőlködök attól is megpattanhat egy kis ér a méhben. Biztos nálad is ez volt a gond. Tényleg legyél óvatos!

panna1
 
 


én is barnáztam tegnap kicsit, meg szúrkált a hasam. Azt mondják, hogy ilyenkor tapad meg a méhlepény a méh oldalán és ekkor szokott lenni barnázás, meg görcs. Kicsit megnyugodtam, de nem teljesen.

Paradicsomot megnézem a piacon, hátha találok igazit! Köszi csenge!

minimanó: én is utálom a barna kenyereket, nekem olyan savanyúnak tűnnek....de persze tudom, hogy egészségesek és inkább ilyeneket kéne enni. De én imádom a zsömlét, meg a kiflit. Még magában is. Nem tudok lemondani róluk. :oops:


panny: a Flóriánnál hol van ez az integrált tesztes hely?
lei
 
 


Az édesítővel kifejezetten vigyázni kell. Én terhesség előtt 6 édesítővel ittam a kávét, és mióta tudok babusról inkább cukrozom. Kifejezetten tiltják a terhes könyvek szerint.
Még egészséges embernek is káros, nemhogy egy kismaminak...

pöttömpanni
 
 


Ez a szúrkálás, görcsölés úgy látszik a levegőben van :cry:
Nekem éjszaka óta a jobb oldali petefészkem környékén szúr, kicsit begörnyedve tudtam csak járni...
Most meg olyan "jófajta" mensis görcseim vannak.

pöttömpanni
 
 


Jaj csajok! A dokitokkal beszéltetek azért? Nehogy probléma legyen!

panna1
 
 


lei! A Vörösvári út 3 szám alatt (ha jól emlékszem), egy panel 2.v.3. emeletén. De itt az oldal: http://www.hepinet.hu/hepinet.html

panna1
 
 


Vigyázzatok ám Magatokra, és pihenjetek sokat!! Semmi más nem számít... Nehogy gond legyen..

yuyu79
 
 


Pihenés? Már majdnem lecsúszok a benti irodai székemen, de az otthoni ágyban tuti jobban menne az alvás.
Nem beszélve az open office nyújtotta "csendes" környezetről :lol:
Mindenki hangoskodik, bolondok háza van...de legalább nem feltünő, hogy gépelek ezerrel, ahelyett, hogy AutoCAD-ben rajzolgatnék :lol:

pöttömpanni
 
 


Lei, ha a lottozó felől térsz be a piacra, akkor balra a második árusnál szoktam venni finom paradicsomot. Olyan fürtös, elég apró szeműek.

Pöttöm, 6 édesítő?? :) el se tudom képzelni, hoggy az milyen édes lehetett. Igaz én nagyon nem szeretem az édesítő ízét sem, megérzem mindenben, a kávét meg se bírom inni vele, az üdítőket sem, a light cola a halálom. De még süteményekben is megérzem és akkor meg se bírom enni. És most hány cukorral iszod a kávét? Szerintem mézzel a legfinomabb vagy ha már cukor, akkor barna.

Én szeretem a barna kenyeret. Nkei fogok állni próbálgatni, mert épp most avattam fel a kenyérsütőgépemet (ne borzoljam a kedélyeket azzal, hogy mazsolás-diós kalácsot sütöttem benne :lol:). Most szemezek vele, nagyon szép lett, most hűl, remélem az íze is jó.
Vendég
 


Aki rosszul érzi magát, szerintem inkább vegyen ki pár nap szabit, vagy írassa ki magát..... ne legyetek a munka hősei ;-)

yuyu79
 
 


Csenge!

Én mindent édesen szeretek, ill. szerettem a régi életemben :D
Most csak két kanál cukrot rakok bele. De én a kávét nem az íze miatt ittam régen, hanem mert iszonyat alacsony a vérnyomásom, és a wc-zés miatt... :oops:
Kávé után volt most is a doki néninél 100/55 a vérnyomásom. Meg is dícsért, hogy tökéletes...mondván hogy terhesség alatt gyakori a magas :lol:

pöttömpanni
 
 


fúúú csenge:))) nem lehetne belőle futárral küldeni a Madách Imre út 13-14-be? :)))) nagyon jól hangzik:)))


az édesítőszer tényleg nagyon egészségtelen, nem bontja le a szervezet, akkor már sokkal inkább méz vagy pici cukor...

sniky
 
 


A koktél paradicsomot én is csak ajánlani tudom.
Én a tescon kívül még a Lidl áruházban is szoktam látni...nyami nyami :)

pöttömpanni
 
 


Pöttöm! Mivel foglalkozol , vagyis mit dolgozol hogy Autocad-et használsz?

panna1
 
 


panny: köszi, megnézem a linket. Én az amfiteátrumnál dolgozom a Lajos u-ban, úgyhogy ez a hely közel van hozzám.

yuyu: igazából ezekkel a görcsökkel nem lehet nagyon mit csinálni, a pihenés sem múlasztja el. Főleg, amikor esetleg a mensi időpontja lenne, akkor a szervezet még emlékszik, és ilyenkor is ugyanolyan görcsök lehetnek,mint a mensinél. De azért lehet, hogy egy-két nap szabit majd kiveszek jövő héten.

csenge: OK, benézek majd a piacra valamikor! :)

pöttöm: te tervezőmérnök vagy? vagy építész?
lei
 
 


Én biológusmérnök vagyok, ami a végzettségemet illeti, és egy tervező irodában vízkezelő berendezéseket tervezek (amikor van kedvem) :lol:

pöttömpanni
 
 


Niki, nem akarlak elkeseríteni, de még finom is lett :lol: küldj érte egy futárt, akkor szívesen küldök.
Vendég
 


Váóó Pöttöm! Nem semmi! Én meg statikus tervező vagyok, és mindenféle vasbeton-szerkezetet tervezek ill. terveznék, ha rábírnám venni magam végre a munkára. :?

panna1
 
 


Én most ebédeltem meg: bakonyi barna kenyér+vaj+selyemsonka+sajt+pritamin paprika+olivabogyó+gyöngyhagyma+paradicsom. Az, hogy milyen kenyér volt az egész halom alatt, már nem is éreztem :lol:

panna1
 
 


Panna:)))) egészségedre:) jól hangzik!

Köszi csenge, aranyos vagy, de a +7 kg-al jobb ha én most hallgatok :oops:

szőlőt majszolgatok, jó drága volt, de nem tudtam ellenállni:)

sniky
 
 


én pizzát ebédeltem....és már megint kezdek éhes lenni. Szőlőt ennék én is most!!! :?
lei
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem volt ma időm átolvasni az egész múlt hetet, de nagyon hiányoztatok!!
Az otthoni gépem, nem nyitja meg a társalkodót, viszont én sajnos beteg lettem.
Egész hétre kiírt a doki, de mára berendeltek hogy majd 2 órára ugorjak be. Nos, reggel fél8 óta itt vagyok és ágyat akarok!!!!
Holnapra detto berendeltek.
Nem is tudom, hogy fogok így meggyógyulni. :cry:

Örülök az örömhíreknek, már én is várom a 11.-i ultrahangot. :lol:
Encsi egyszerre megyünk ha jól olvastam, odáig jutottam kb a visszafelé haladással.

Majd kérhetek én is segítséget a képfelrakással? Mert otthonról tuti nem megy, itt benn meg nem tudom.

Na, lassan hazalopakodom, mielőtt újabb aktahalmazokat borítanának rám.

Puszi Mindenkinek

Zsófi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Jaj, én meg borjúpaprikást ettem nokedlivel :cry:
Finom volt, majdnem az egészet megettem. Nem is egészséges, de annál hízlalóbb :oops:

pöttömpanni
 
 


Aprooka javulást neked! Vigyázzatok nagyon magatokra lányok!

Panna!

Na ezt nevezem egészséges ebédnek :D Ügyes vagy. Babusod is tuti megdícsérne :wink:

pöttömpanni
 
 


Egészségetekre! Ha jól esett, nagy gond nem lehet. Én lusta voltam nekiállni főzni magamnak, és az egyik újságban láttam egy ilyen jól felzöldségezett szendvicset (nagyon guszta volt), és nagyon megkívántam... Pedig ritkán szendvicsezek.

panna1
 
 


Zsófi! Remélem gyorsan meggyógyulsz, és hogy a munkahelyen sem nyaggatnak, hanem pihenhetsz! Jobbulást neked!

panna1
 
 


A koktélparadicsom a tescoban 300 Ft körül van, mióta felfedeztük csak ilyet veszünk, mert jó íze van nagyon. Sajnos nem tudok belőle eleget venni.
Ma nekem sincs jó napom, lüktet a hasam, vagy ilyesmi, nem tudom hova tenni az érzést. Már kimentem vásárlás ürügyén sétálni is, de csak egy nagy hőhullám lett a vége és még a hányinger is rámjött. Éjjel is rosszul aludtam arra keltem, hogy fáj a gyomrom és hányom kell. Nem tudom mi lehet ez. Talán a levegőben van valami. Remélem a pici ettől még vidáman úszkál odabent.

szuszu
 
 


Aprooka, hányra mész UH-ra? Majd biztos látjuk egymást, mert általában 9re már ott kell lennem... Próbálj meg képet feltenni, hátha megismerlek :):)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Minimimómami! Nagyon nagyon szépen köszönöm az infót, még egy kérdés, ultrahangot ott készítettek?

Ma voltam védőnőnél, és megkért hogy ne egyek hizlaló kaját, milyen aranyos nem????? Sőt kérdezte, hogy mérlegelem-e magam? Mondtam, hogy száműzetésben van a mérleg, az előző szülést követően, mert kezdtem 55 kg és kikötöttem xxxxkg-nál. :oops: Erre megkérte édesanyámat, mert ő is velem jött, hogy állítsanak föl legalább 2-3 hetente a mérlegre :evil: , mert mondtam, hogy jó lenne azért nem túl súlyosan szülni, és azt mondat, hogy erre ez a megoldás: a lelki terror? Mert nekem az lesz :cry:

Mustafáról: igen, a Nyáry P. utcában rendel, a Kálvin térhez közel. Lanyané akkor nem egy dokiról beszélünk.
Ez a doki rendes, csak most már nem ő hozzá mentem, mert ismerősön keresztül megismertem Dr.Zacher Pált a mostani dokimat, és sajnos tavasszal volt egy szomorú esetem és ez doki nagyon nagyon helyt állt, szóval úgy döntöttem ha jön a baba akkor nyugodtan rábízhatom magam.

Panna! A szülés rendben zajlott, természetes szülés volt és kértem EDA-t amit Mustafa nagyon szépen beadott, és hasznos volt! De hogy őszinte legyek, nem sok vizet zavart a doki vajúdás közben, szerintem a szülésznő helyette sokkmindent elvégzett. Viszont a gátmetszést - varrást nagyon szépen oldotta meg, már azt sem tudom hol a helye, és ez szerintem egy nőnek sokat számit. Sajnos hallottam rossz tapasztalatokat gátmetszés-varrás ügyben, így ebből a szempontból a dokit csak dicsérni tudom. Szóval szerintem szakmailag ok a doki. :wink:
Még most sincs ultrahang a rendelőben? Még mindig azzal a régi hallókészülékes rádióval vizsgál? Van már korház ahol rendel? Vagy csak priviben. És egy utolsó kérdés, még mindig olyan halkan, és zavarosan beszél?mert folyékonyan beszél magyarul, csak olykor nagyon kellet fülelnem mert néha csak elmorogta a bajsza alatt a mondatott.

Na megyek, majd később visszatérek, a fiam igényli a társaságot.
Üdv
Marcsi
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?