Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék valamit kérdezni, mert Ti már itt nagyon rutinosak vagytok donor terén.. :oops: :roll:

Nekem a tavaly augusztusi lombikom donorspermával történt ICSI módszerrel.
Azt tudjuk már, hogy amikor letelik a "tiltás" ismét lombikozni fogunk - de azt nem tudom, hogy lehet-e ÚJ! donort kérni, vagyis választani!
Igazság szerint 3 próbálkozásunk volt egy donortól, ebből 2 sikertelen inszem és 1 sikeres (mondhatni sikertelen) lombik..

Mi a véleményetek?? :oops: :oops:

Drukkolok MINDENKINEK!!
Kép

És bocsi, hogy csak így betörtem közétek :oops: :oops:

Kép
kis-csillag
Tököl

5-ből eddig 4 megtermékenyült :D :D , dolgoznak azon is , hogy jusson a fagyasztóba :D :D :D

Kép

csibe
csibe32

CSibe,
ez nagyon jó hír
Vendég

Kis*
mért ne lehetne? Hiszen Ti fizetitek azt is.
Bár én nem vagyok otthon teljesen ebben a témában.
Vendég

Bella: ez igaz.. :oops: Nem is keveset.. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag, abból csinálják a lombikot, amit Ti vesztek. Feljöttök a Krióba, választotok magatoknak donorspermát, megveszitek, és amikor eljuttok a leszívás napjáig,akkor telefonáltok a KRIÓba, hogy aznapra szállítsák le nektek az anyagot. Ennyi. Ha felhasználjátok akkor is jó, de ha úgy döntötök, ahogy mi, hogy inkább saját anyaggal dolgoztok tovább, akkor visszaviszik és tárolják Nektek az anyagot, a következő felhasznákásig.

Kép

csibe
csibe32

Köszi Csibe!
Valami ilyen sejtésem volt nekem is, de ugyebár mi még ezt a részét nem csináltuk végig.
Vendég

Csibe: nálunk sajnos nincs lehetőség saját "anyagra" :cry:
Itt túl nagy a probléma, és többrétű - még a biopsziának sem lett volna semmi értelme :cry:

Amúgy Tapolcán jól megoldják ezt a Kriós dolgot, ki kell tölteni a papírt, és kiválasztják ők - csak emiatt felutazni Pestre nekünk nem nagyon érné meg :shock: persze, ha minden nap mennénk Pestre akkor megérné
Végül ha már megvan a donor, akkor a biológus úgy rendeli meg, hogy kb. egy pár nappal előbb meg is érkezik a "csomag" Tapolcára, minthogy lenne a beavatkozás.

Kép
kis-csillag
Tököl

Csak úgy tudom, hogy egy donortól 4 alkalommal lehet "anyagot" kérni.. De azt nem tudtam, hogy ha én úgy szeretném, akkor kérhetek-e új donort..

Kép
kis-csillag
Tököl

Egy donortól 4 sikeres terhességik használnak anyagot. Ha létrejött a 4 terheség, született 4 baba, akkor már a donor nem adhat le több anyagot. ha Ti közlitek, hogy új donortól szeretnétek anyagot az elözmények miatt, akkor kötelességük e szerint eljárni.

Kép

csibe
csibe32

Csibe: köszönöm!!!
Kép

Sejtecskéidnek a további ügyeskedéshez:
Kép Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Csibe!
Drukkolok nagyon,továbbra is,ez szuper hír,lesz ott sítáboros is.Mikor lesz Et?
Kis-csillag!
Hm!?Laptetőőőő????? :lol: :lol: :lol:
Szerintem még egyszerűbb is,az új donor,mert a régiből nem biztos,hogy van még nekik.Ezzel tuti nem lesz gond! :wink:
Vendég

Nyuszi: ne is mondd - mindenhol kifogom a laptetőt, de nem értem miért - hiszen nekünk még szexelni sem lehet :lol: :lol: :lol: :lol:

Aptyuk már várja február végét - bár én annyira nem :oops: :oops:

Kép
kis-csillag
Tököl

Szia Kis-csillag!

Nekünk is donor lesz, csak előtte megpróbáljuk az inszemet! mi az, hogy még szexelni sem lehet? Meg amúgy mi a probléma nálatok? Bocsi, ha kényes a kérdés, ha nem akarsz nem válaszolsz!

üdv.!
kjaja

Sziasztok

Kis-csillag
Üdv itt!
1 donor=4 vagy 5 baba születése, de nekem 1x azt mondta Nyuszifül (ő megkérdezte a KRIO-ban) hogy mint nálunk is testvér esetén lehet +1 baba is
szeritnem is simán kérhettek új donort
én sajna nem tudok többet a donor intézéséről, mert nekünk a Kaáli Intézet intézte
szerintem írj privit Nyuszifülnek, mert ők a KRIO-ban választottak, ő mindent tud ezekről hogy hogy van!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok,
megjöttem 9 szépséges petesejt lett :P
gondoljatok ránk , hogy a randi szuperül sikerüljön! holnap telcsizek 11-12 óra között.
Elhúzok egy kicsit pihizni :)

Csibe,
hatalmas gratula! csak így tovább, drukkolok +++++++++++++++++++++++++++++

Mazsi,
babatapi+++++++++++++++++++++++

Kis*,
nincs tapasztalat donor tekintetében (és aszem nem is lesz)

pusz

KépKép
tobi

kjaja: nincs gond, már nem vagyok szemérmes, minek :D
Nem lehet még szexölni, mert még csak 20 napja volt a császár.. Így 6 hét tilalom, meg utoljára júliusban volt hozzá szerencsének, még a lombik előtt, utána ugye nem lehetett a 12. hétig, meg sokat véreztem a terhesség alatt, s akkor meg amiatt nem lehetett :oops: :roll:
Nekem majdhogynem nem is hiányzik már - tisztára apácának érzem magam :lol: :lol:
Kiskatonabajok: egyrészt Aptyukomnak kisded korában nem szállt le az egyik heréje, az bent maradt hasüregben, aztán a másik meg sajnos nagyon kicsi (ki tudja miért) és tavaly februárban még volt spermium, de az akkor 1 millióból 100% patológiás volt.. Azaz nulla.. Aztán amikor mentünk a meddőségibe, ott már zéró spermiumszám volt minden vizsgálat alkalmával..
Mivel anatómiai gond van (rejtett+kisebb) így azt mondta az andrológus, hogy ezen már nem tudnak sajnos segíteni, és javítani sem. A biopsziát szóba sem hozta egyáltalán.. :roll:
Ezért kell nekünk donorhoz folyamodni..

Nekem is először inszem volt, és kívánom hogy sikerüljön, nekem valami miatt nem ment, pedig mindenki helyben volt, átjárható voltam - mégse - semmi eredmény.. Nem tudom, lehet túl vastag volt a pete burka (ha létezik ilyen) - kitudja..
Utána jött a lombik, 6 petesejt, ICSI - 5 embrióval, 3 ET-re, 2 fagyiba (de őket félünk felhasználni), a 3-ból 2 megtapadt, egyikük 6-7 hetesen még a szívdobbanás előtt feladta, a másikuk a 25. hétig bírta :cry:

Ennyi a mi rövid történetünk :roll:
De a reményt sosem adjuk fel :D
Augusztusban újra belevágunk :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Sajnálom kiscsilag. :cry: Érdemes lenne felkeresnetek egy pesti andrológust is, mert nálunk dettó ua. a helyzet apjuk ügyben, mint nálatok, annyi kivétellel, hogy mi mindig azoospermia leletet kaptunk. Nekünk azonnal mondták a biopsiát, tehát lehet hogy nálatok is célra vezetne, és már túl vagyunk kettőn is. Sok helyen nem támogatják a biopsiás lombikot, márcsak tapasztalat hiánya miatt is. Pont tegnap mutatott a tanár 3 babaképet, akik, Tese icsivel fogantak, és jöttek a világra :wink: . Kopa dr csinálta páromnak a biopsiát, és úgy képzeld egy csöppet sem fáj neki, pedig még csak 2 napja volt a műtéte!!! Azt mondja össze sem lehet hasonlítani az 1 biopsiás műtétével. Innen derül ki, hogy nem mindegy, hogy ki csinálja.

Tobi nagyon ügyes voltál, drukk a randikhoz+++++++++++++

Kép

csibe
csibe32

Kis-csillag!

Hát én is tényleg sajnálom! :(
Most egy kicsit elszomorítottál, hogy nem sikerült az inszem, mert én is félek, hogy nem jön össze! :? Pedig már annyira szeretnénk kisbabát, igaz még most vágunk bele, de akkor is, jó lenne ha már kicsit tisztábban látnék!

Nektek is sok sikert!

üdv.!
kjaja

Sziasztok

Kis-Csillag
:cry: nagyon sajnálom ami veletek történt,
szerintem is megkéne próbálnotok a biopsziát és ha ennek az eredménye is azoospermia akkor sajna tényleg ez marad,
nálunk pl. apjuknak minden ok, kivéve hogy semmilyen kisfickó nincs még biopsziával sem :cry: , nekünk anno azt mondta az andrológus (Prof. Papp.) hogy valszeg genetikai eredetű

Kjaja
fel a fejjel, Nyuszifülnek is sikerült elsőre az inszem :lol:

Csibe
Kopa dr. szerintem is jó, igaz én csak látásból ismerem (még mikor apjukot a Szabolcsban műtötte a Prof.)
hát igen ebből is látszik hogy nem mindegy hogy ki az ember + ember lánya dokija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Szia Erika!

köszi a bíztatást! :D A próféta szóljon belőled! :P

üdv.!
kjaja

Tobi,
ez szuper, nagyon örülök!

Csibe,
neked vannak azóta már újabb infóid?
Vendég

Bella nincs új infom. Azt viszont elfelejtettem irni, hogy pénteken 12-re kell mennem beültetésre :D 2 napos embriót kapok vissza.

Kép

csibe
csibe32

Csibe,
csöndesen megsúgom, hogy a szülinapomon kapod vissza őket :wink: tehát csakis szupi, ragaszkodós embrikéid lesznek :wink:

KépKép
tobi

kjaja: el ne keseredj! kolléganőmnek donor inszemmel 2. próbálkozásból most van egy másfél éves kisfia! :D :D :wink:

Csibe: azt elfelejtettem leírni, hogy Aptyukomat senki rá nem tudná venni, hogy feküdjön kés alá :lol: :lol: :lol:
6 lovas szekérrel se lehetne odavontatni :lol: :lol: :lol:
Így is büszke voltam rá, amikor túlélte az andrológiai ki- és bevizsgálást :lol: :lol: :lol:

Holnapra pedig gigadrukkhegyek! Hajrá KisCsibék! :D

Meglátjuk nálunk mi hogy alakul majd, biopszia tuti nem lesz, de biztosan kérnek majd megint mintát aptyuktól, de ha azok is 100%-ban patológiásak lesznek akkor azt nem szabad felhasználni.

Kép
kis-csillag
Tököl

Tobi :D (tudtam ám)
:wink: Te mikor kapod öket vissza?

Kis érdekesség, innen tudjuk követni, hogy hol tartanak az osztódásban az embrióink:http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=7&language=38&cell=6

Kép

csibe
csibe32

Kiscsillag, majd kiderül, hogy alakul a jövönk,de remélem úgy ahogy szeretnénk :wink:

Kép

csibe
csibe32

Sziasztok!
10-én vasárnap megyek be a kórházba,11-én megcsinálják a lapart meg a hiszterót.12-én jövök haza :D :D :D

Igazából már a jövő héten csinálta volna,de ma szerintem megjön,így ezt még meg kell várni.

Érdekes dolgot mondott egy ismerősőm,ők is lombikoztak,és azt mondta,úgy kell ezeket végigcsinálni,mint egy projektet,nem szabad érzelmileg kötődni,amíg semmi sem biztos,csak utána.Mi meg ugye itt beszélünk már hozzájuk,simogatjuk a pocit,tervezgetünk,így minden sikertelen lombikot úgy élünk meg,hogy elvesztettünk egy vagy kettő vagy három babánkat.
Háááát,van benne valami,csak nagyon nehéz így gondolkodni.

Csibe!
hú,ma visszakapod őket.3-at?Drukkkkk!
Tobi!
Kép
Boldog szülinapot!És ne bontsd fel még két hétig,mert pozitív tesztet csomagoltam bele :wink:
Hajrá randisok!!!!
Mazsi!
Ma mész vérvételre?Jelentkez léci minnél hamarab,mert nagyon izgulok,és drukkolok,hogy szép magas hcg-értéket lássanak.
Végül tesztet nem lőttél?
Vendég

Tobi Boldog szülinapot kívánok ( hát igen nem minden nap lesz az emberlánya 18 éves :wink: ) :wink: Drukk a mai randihoz+++++++++++++++++

Nyulasz rendes volt a doki, benyomás róla?

Mazsi nagyon várunk ám a hírekkel :wink:

Érdeked dolgot fedeztem fel a páromon. Az első biopsiánál a régi doki majdnem 2 cm vágott rajta, és a mostani biopsiánál alig van egy 4mm-es vágás, nem semmi :lol: Szerintem ezért viseli jobban a párom mostani beavatkozás utóhatásait.

Kép

csibe
csibe32

Lányok, hogy lehet képet beilleszteni ide? Hiába próbálom nem megy :cry:

Kép

csibe
csibe32

Csibe!
Nagyon szimpi volt a doki,a másik is,meg a nővér is egy angyal.
Ezt ma mindenkinek küldöm:

Kép
ahogy írod az üzit,a négyzet amibe írod,az alatt van,hogy "melléklet feltöltése"arra rákattintasz,és előkeresed a képet,majd a feltöltés gomb.Néha a linket nem ide teszi,hanem amit megnyit új ablakot,hogy tallózhass,néha oda teszi be a linket,de ennek ellenére azt írja,hogy sikeresen csatoltad.Akkor próbáld meg újra,amíg ebbe a kockába,amibe írsz,amig ide nem rakja a linket.
Vendég

Mazsi,
???

Csibe,
babatapik előre küldve :wink: ++++++++++++++++
Kép feltöltése:
melléklet feltöltésére ráklikkelsz és megadod a kép elérési útvonalát (tallózás gomb segítségével) Arra figyelj, hogy max. fájl méret: 250KB és max. képméret: 600x600px. puszi (ha nem megy segítek)

Nyulasz, Csibe
köszi a köszöntést és a drukkokat :P pusszantás

Nyulasz,
ígérem nem csomagolom ki és tuti IIcsík lesz a végén :wink:

KépKép
tobi

Tobi!
Nanáááááááá.Mikor lesz már 11 óra???????????? :D :D :D
gondolom nem izgulsz nagyon.... :roll: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kis-csillag!

Hát próbálok nem elkeseredni! :) de néha nehéz, félek a kudarcoktól!

jók legyetek!

üdv.!
kjaja

Tobi,
várunk majd a hírekkel, hogyan sikerült a randi
Boldog szülinapot!:)

Csibe,
++++++++++++++++++++++++++++++
Csak magasan tartsd a zászlót tudod, amin csakis két csík lehet!:)
Vendég

2 óra múlva. Még nem izgulok :) Tutira megyek. Szépen megtermékenyültek és osztódnak ezerrel :wink:

Csibe,
és a feltöltés gombot megnyomni (ez kimaradt)

KépKép
tobi

Sziasztok!

Csajok, az eredmény kicsit várat magára. Most beugrottam, de megyek, aztán majd késő délután jelentkezek. Köszönöm, hogy drukkoltok.

Kiscsillag :( . Ha megkérdezhetem, mit jelent, hogy patológiás? Azt honnan tudják?

Csibe, nagyon ügyik voltatok. Drukk++++++++++++++++++++++++
Hányat kapsz/kértek vissza? Végül hány embrike lett? Spermiumot fagyasztottak?

Tobi, boldog szülinapot és persze neked is ++++++++++++++++++
mazsi02

Mazsi
ne csinált és mikor tudhatjuk meg, hogy mi az eredmény? :shock: :?:
Vendég

Tobi,
mentél ma dolgozni?
Vendég

Bella,
aha :wink:

KépKép
tobi

Tobi: Boldog szülinapot!
Kép

Mazsi: amikor megnézik a farkincákat mikroszkóp alatt :roll:
Az egyik leleten pl. azt írták, hogy "töredezett fejek, farkok" :lol: :oops:

Nyulasz: Érdekes dolgot írtál a "belegondolásról" és lehet igaza van, de ha nem gondolunk rájuk, akkor mit ér az egész?
Én is agyon simiztem a hasam tavaly, és beszéltem - bár ez mind lehet csak az agyamra hatott ki :arrow: minden a fejben dől el.. :roll:
ÉÉÉSSS! Milyen hamar túl leszel a laparon! De szuper! :D

Csibe:
Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag,
köszi :P
elismerésem a felfogásodért és tuti jönni fog a babó :P
puszi

KépKép
tobi

Csajok,
6 termékenyült meg, holnap 1/2 11kor telefonálok, hogy vasárnap vagy hétfőn kapjuk vissza őket :P

KépKép
tobi

Tobi: ez nagyszerű! Gratulálok!
Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Tobi!
Hurrrráááááá!Holnapra még a lusták is összekapják magukat,ebből még tesókra is marad :D :D :D
Kis-csillag!
Igen,nagy szerencsém volt,kaptam egy kis protekciót,két helyről is,így ilyen hamar vállalt a főorvos,mert féltünk attól,hogy sokára lesz időpont.
Mazsi!
Az ég szerelmére,miért csinálod ezt velünk? :D :D :D megőrülök a kiváncsiságtól.

Csibe meg nemsoká kismami lesz :D :D :D
Vendég

köszi Lányok, arik vagytok! :P

KépKép
tobi

Tobi gratulálok itt is :wink: +++++++++++++++++++

Megérkeztem, 3 csodaszép embriot kaptam vissza :D, többit tovább viszik, és ha lehet lefagyasztják :D :D :D Nagyon megvolt velünk elégedve a biológus. Ja és lett 2 és fél szalmánk :wink:

Mazsi????????

Kép

csibe
csibe32

Csibe!
Deszuper! :D :D :D betranszferálták a Kiscsibéket :D :D :D ...akkor már küldöm is a babaragacsokat!!!!

Mazsi!
Ne tedd ezt velünk,tessék jönni,mi az eredmény!!!Ugye pozitív?Léci,gyere!!!
Vendég

...a fél szalma az mit jelent? :oops:
Vendég

Mazsi
????

Tobi,
majd írd meg mikor mentek

Csibe,
Ez szuper, nagyon szorítok!
babaragacs+++++++++++++++++++++
Vendég

Vissza: Fogamzás