Új privát üzeneted érkezett!

Riz!
Én nem szeretek főzni :oops: Nem szépítem...megcsinálom, mert muszáj, de egyáltalán nem élvezem.

True!
Nekem is a hasam a problémás...Ahhh, pont most gondolkodom rajta, hogy abbahagyom a 90 napost. Reggel volt egy olyan gyomorfájásom, hogy nem tudtam felállni a kanapéról, és azóta sem az igazi. Az a gond, hogy utálok bármit is feladni :roll: Lehet, hogy inkább bevállalom a heti két tornát, és a vacsi elhagyást (eddig sem vacsoráztam, csak mióta a diéát csinálom). Végül is azt a 3-4 kilót valahogy csak ledobom magamról...
Tegnap este a Párom meglepett, hamarabb jött haza, mint mondta, volt nagy öröm, meg "apázás" :D

Jazi újabban reggelente nekikészül, hogy indul Apával dolgozni, olyan cuki, még integetni is szokott nekem :D
Kép
itt pedig a Dani sapiját és sálját próbálgatja:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Bocsi, ha hosszú voltam tegnap! Meg a hibákért is elnézést :oops:

Voltunk tanácsadáson. Egy gyerekkel alig tudok odaérni időben :(
Doktornéni szerint nagyon jól néz ki, jó húsban van... biztos nincs gond. Így nincs ok vérvételes vérképnézésre. Elég a c vitamin, meg a sok-sok főzi :) ha ezeket adom neki ;) Ennyi :)

Nektek szép napot!!!! Szélmenteset ;)

KépKép
rizibizi

True!
Üdülési csekket sajnálom :cry: Pont a napokban nézegettem Bogácsot, mint lehetséges célpontot. Az alapján, amit a neten találtam róla, tetszik. Volt már arrafelé valaki?

A diétát még tartom, ebédre betyárkrumplit ettem borsópörkölttel. Valahogy nem igazán esett jól :? Az a baj, hogy elvesztettem a lelkesedésem és egyáltalán nem élvezem. A múltkorit végig élvezettel csináltam, de most olyan rossz tőle a közérzetem - talán a vércukrom ugrál - , hogy teljesen elment tőle a kedvem.

18 hónapos korban van oltás? Csak mert mintha ilyesmit hallottam volna, de a védőnőnket már fél éve nem láttam...

Kép
Kép
Kép
juborka

Helló!

Riz,
Mindig tök jókat,meg hosszúakat írsz (direkt figyeltem a hibákat ááám :lol: ) Gyereknek errefelé is karikás a szeme,kapja a Cebiont,meg oscillococc....nem tudom leírni,meg calcimusc most a köhécselés okán...Tök jó ez a meló-dolog (még úgy is,ha megvárnak mire visszamennél a második bébi után) én is örülnék egy ilyennek,bár néha elgondolkodom,hogy más melót kellene nézni,mert ez a fizu vicc viszont gyerekkel meg nagyon jó egy ilyen meló,ahol meg lehet szervezni,hogy délben végezzek vagy hasonló. Még valamit akartam,de nemtom,majd a következőben deközben mégismégvalami: após dologban hát én is remegtem volna a helyedben idegtől meg a nyeljük le a mérgünket-től. Mondjuk minket csak anyós révén fenyeget a majdénmegmutatomkétgyereketfelneveltem sztori,már várom mikor eteti meg tejföllel csupa jóindulatból a gyereket,diadalittas arccal mondván,hogy szereti ezt mér' nem adsz neki?

True,
Lehet hogy számolok inkább ch-t mert akkora gyomorgörcsös hasmenőm volt tegnap,hogy nem bírom,a vércukrom a padlón áh de ma még azért zőccséget nyomtam.
A pehely bio boltban kapható : Pille pelyhek (többféle van)rizs vagy kölespehely, én ezt szoktam venni kb annyi van benne,mint a hétgabonásban,csak ez 350 pénz és olyan állaga is van,mint a 7gab.nak.
Ne is csodálkozz én is szoktam ilyen krumplit csinálni,de én héjában megfőzöm jénaiba rakom fokhagyi,krémsajt vagy sima sajt megsüt...fini (persze nem 900000000 napos diéta alatt)

Beu,
Ez a tojás dolog furcsa...csak a gyermekétkeztetésre vonatkozik? (igaz,sok dolog változott,de rémlik,mintha az oviban ettünk volna rántottát...de lehet,hogy nem :) Az IKEA-ban viszont rendre bevágok egy csomó tojásos kolbis cuccot a büfében ha arra járunk,kávé és péksüti is jár hozzá.

Jubi,
Milyen az a betyárkrumpi? Beírod a másik topicba? (olyan lecsós-fűszeres?)

Tina,
Bocsi,még a múltkor akartam írni,hogy milyen durva az ablak sztori...én amilyen finom vagyok mostanában tuti leordítottam volna a fejüket (a szomorú az,hogy ezzel még célt nem érek,de legalább kiadom a mérgem)

Timi,
Bocsi,de én mindig későn veszlek észre,az uram szokott koncerteket nézni neten és nem veszi észre ha keresi valaki,pláne ha engem keresnek.

Megyek,mosogatni.
Utálom a házimunkát.

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Halihó Lányok!

Lerogytam végre ide,olyan fáradt vagyok,mint a kutya! :x
nagyon sürű mostanában a beosztásom,amit úgy csinál a főnököm,ahogy én kérem :!: ,mert így Pistit meg tudom oldani!Az a lényeg,hogy hétköznap csak 2 napot dolgozzak,egyik napot viszi a bébiszitter,másik napot apa!A hétvégén korlátlanul lehet gályázni,apa akkor mindig szabad!
Ma volt "betanulni" a bébiszatyrunk,nagyon meg voltam vele elégedve,és szerintem nem csak eljátszotta,hogy ért a gyerekhez!Kedvesmbarátságos,türelmes,nyugalom árad belőle!Sokan paráztattak,hogy nem félek e idegenre bízni a gyereket...dehogynem :? De ha nincs más megoldás!Nem én vagyok az első,aki megteszi!
Bölcsödébe,majdcsak akkor megy,ha kiürül a szalmonella,és lesz hely,azt monták márciusba érdeklődjek!Ezt még novemberben mondták,akkor amikor beírattam,mert anyósom kikötötte,hogy csak tavaszig tud rá vigyázni!Hát addig se bírta :evil:

Riz!
Anyagi okokból kellett visszamennem dolgozni!Sajnos! :?
Mi az idén lesz 5 éve,hogy együtt vagyunk,és elég küzdelmesen tudtuk megteremteni maink van!A nulláról indultunk a mind a ketten,nekem plusszban még ott volt a lányom is!Először albérletben kezdtünk,utána meg jött a lombik,ami szintén nem volt 2 fillér,húzni pedig nem akartuk a gyerekvállalást,éppen a lombik miatt,mert sajna nem gyerekjáték!
Így a gyed alatt nagyon padlóra kerültönk,nyáron meg közbejött egy lakásfelújítás is,amikor megkaptuk a szolgálati kérót!
Így most 40 ezerrel keresek többet mint a gyedem,+ kapom a gyest,ami elmegy a bébiszitterre,de vallom,hogy még mindig jobban jövünk így ki!

Lányom megkapta a félévi bizijét! Majdnem kitűnő lett megint,szöveges értékelést kapott,és minden felmérője 90% felettire sikerült!Dícséretet kapott olvasásból! :P
Viszont a tesi értékelése nagyon rossz lettmolyan suta mint az anyja :? Most éppen valami délutáni sportos elfoglaltságot keresek neki a környéken,ami fejleszti a mozgáskoordinációját!Hát elég nehéz találni,de nem adom fel!

Cumi: Pistike nagyon cumis,éjszaka állandóan cumi után kotorászunk az ágy alatt! :shock:
Napközben már próbálom neki csökkenteni az adagot,csak akkor adom neki be,ha már nagyon nyügős!Így talán 18 éves korára elhagyja... :lol:

Bili: Én úgy hallottam,hogy a fiúkat sokkal nehezebb szobatisztaságra szoktatni!Én úgy gondoltam,hogy nyáron előszedjük a bilit,bedobjuk a köztudatba,és megkezdőthet az ismerkedés vele!Nem erőltetem,megvárom,míg érett lesz hozzá,persze,megmutogatom neki,hogy mire való :lol:
Fati is elég későn,majdnem 3 évesen lett szobatiszta! :oops:

Főzés!!UUUtáloooom,uuuutálooooom!Kitalálni,megcsinálni!Viszont megenni meg szeretem! :lol:
Úgyhogy lányok gyors egyszerű kajákat várok én is a recis topicba!

Na,elmegyek pihizni kicsit!

Puszika!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

hú mennyit írtatok :lol:
én meg ablakot pucolok,csak fújok egyett:fúj-fúj minden értelemben :?
Ma jó belaktam a csirketortával,mindjárt szétdurranok,én imádok főzni,sütni.A fogyi nem kötelező,akinek nehezen megy nyugodtan hagyja abba,nem cikizem ki :mrgreen: Amúgy nem eszem kenyeret ritkán csak,ma egy fél kiflit sajtkrémmel míg sült a norma kaja.
Laura is imád minden tejterméket,mindennap kap vagy 1 kefírt vagy 1 yoghurtot.Leírom a másikba a recit,isteni lett :wink:

én kérdésem:ki milyen fürdetőt használ és miért azt?

Linda

Kép

Kép
czmelinda

háj nyöszörögve - alvás van anyu meg szörfözik ehehe

Linda!
A világ minden fürdetőjét kipróbáltam,bár nem szabadna,mert állítólag hiperérzékeny a gyerek bőre,de a legkirályabb eddig és a leggyakrabban használt a gyógyszertáras krém,azzal nem száraz a bőre,nem kell külön krémezni stb...viszont nincs illata,ezért én néha gengszter módon veszek babafürdetőket...a legfinomabb illata számomra a baba tusfürdőnek van (az a pöttyös lanolinos) sokáig érzem a kiskisasszonyon. Meg a SauBar is nagyon fini,azt a dm-ben lehet kapni,popsitörlőjük is van több illatban az csak 300 pénz (mármint a törlő,igaz fele akkora mint a többi,de nem 6-8 száz forintokba kerül)
Megyek megint,most ébred,pedig még írtam volna... :(

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Húha! Nem semmi a terjedelem. Ezért wordben írok.

Linda!

Dóri hála kigyógyult a náthából, de ma annyira sírt, mert ment a hasa és a kaki kicsíphette a popsiját és a p…káját és ordított a fájdalomtól. Teljesen felhólyagosodott neki. Ilyen még nem volt. Remélem holnap nyoma sem lesz a mai kínszenvedésnek. Szinte Nekem is fájt!!!! Tepsis sültkrumpli az mehet keményítő napon?

Jubi!

Én nem vettem észre, h másképp viselkednék. Hála elég jól bírom ezt az életmódot. De most elgondolkodtam, h szerintem tornázni is kellene azért mellé. Mert akkor a bőr ahogy fogy elég csúnyán fog kinézni. Szerintem. Te tornáztál anno ugye? És most?

Edit!

Ha wordben írod akkor, h tudod beilleszteni az emotikunokat? Naponta iszik reggelenként kakaót 260ml-et, sajtot szoktam adni Neki. 1 kocka sajtot , kinder tejszeletet, túrórudit, danone pudingokat. Tojásrántotta csak hébe-hóba. Nem adtam még mákot, de azt mondta Nekem a dr-nő, h azzal még várjak. Bulátát sem szoktam adni neki, csak igen ritkán.

Beusa!

Az ovi nem kötelező? Azért még elég sokszor van szopi. Nem semmi! Neked már megjött?

Ezt a fürdető dolgot már én is kérdezni szerettem volna. Ki, h fürdeti a babáját? Még valamit szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hy

Linda: Mi eddig használtunk Neogragormont, meg most a pöttyös Baba lanolinost, persze a gyogyitári után. Az már jó rég a múlté...
Én kivoltam tőle, hogy nem habzott és minden olyan zsíros krémes maradt, mellesleg megjegyzem attól is száraz volt néhol a bőre.
Úgyhogy most az én babám Babát kap, azért mert... azért :)
habzik, illatos, és ha kifogy a szapi belőle akkor nagyon jó játék :wink:

Jubi: Igen 18 hós korban van oltás, nekünk már van is rá időpontunk, hát nem várom mert a 15 hósnál is úgy üvöltött mint a sakál :roll:
Édes Jazi a sapiban, az arca némelyik képen a Kittire emlékeztet :)

Melódia: Grat. a lányod bizijéhez. Cumi :twisted: nekünk van vagy 5 db cumink, pont azért hogy ne kelljen kotorászni, de most kb. 3 napja próbálkozok azzal hogy cumi nélkül aludjon el. Hát nehezen megy. Olvasok neki mesét, és amikor feláll a kiságyban akkor olvasok tovább mintha nem is látnám, és egy idő után elunja és elalszik. Csak az a baj ha este felkel, már csak nem olvashatok neki. De hála mostanában nem kel fel, csak igen ritkán. De napközben cumival alszik.

Riz: Sok dolgot majdnem ugyanúgy csinálok mint te, cumisüveg, kajcsi stb. Habár most a párom vett egy csőrös poharat, de abból meg alig iszik ráadásul annyira erősen kell szívni még nekem is nehéz. Poharat meg nem szívesen adok neki, mert kiborítja, viszont nem is iszik belőle annyit mint a cumisüvegből. :roll:

Beusa: régen én is a mellemre cseppentettem a D-vitit, de a védőnő nekem meg azt mondta, hogy az nem jó, mert lefolyhat, meg megtapad a mellemen, jobb ha a szájába cseppentem ha tudom. Na én azóta oda cseppentem.
Amúgy nagyon kukacos lehet a védőnőd, ha megorrol arra, hogy hamarabb fogy el a D-vitamin mint 6 hónap. De hát amennyi ház annyi szokás, vagy tojás :lol:

Levideoztam a telcsimmel a Kittit ahogy mocizva száguldozik, gondoltam felteszem de nem találom a kábelt, párom meg elment mulatni úgyhogy ez még várat magára.

Jó éjt: Betti

Kérdés: lehet hogy volt már róla szó, valaki adatott be a babójának bárányhimlő elleni oltást???

Kép
bettus79

Santos!
Én betyárkrumplinak a következőt hívom: megfőzöm az egész krumplikat, aztán felszeletelem és forró olajban megforgatom, majd szórok rá fűszereket, ja és dinsztelt hagymakarikákkal eszem.

Bettus!
Köszi, hogy válaszoltál az oltással kapcsolatban, akkor ma felhívom a védőnőt.
Mi nem adattuk be a bárányhimlő elleni szurit, mivel Jazi 4 hónaposan átesett rajta, amikor Dani hazahozta az oviból. Szóval nálunk már az egész család túl van rajta.

Timi!
Igen tornáztam, heti három R.R. volt az adagom, ami nagyon hatékony. Most is fogok tornázni, de tegnapi gyomorfájós, rosszullétes, vércukorugrálós nap után búcsút intek a 90 naposnak. Nektek azért drukkolok, és kíváncsian olvasom, hogy ki hol tart! :lol:
Az ovi nem kötelező, csak a nagycsoport, az iskola előkészítés miatt.
Annak idején Beni elkezdte három évesen, aztán fél év szenvedés után abbahagytuk - állítólag a gyerekek nagy része még nem érett rá három évesen -, és négy évesen újra kezdtük, akkor már simábban ment.
Öülök, hogy Dóri meggyógyult! :D Piros popsi nálunk is volt a napokban, de a vastagon adagolt popsikrém egy nap alatt végzett vele.

MElódia!
Nálunk a fiúk alig biliztek. Kissámlin álltak a wc előtt, és úgy akartak pisilni, mint Apa :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok

Hurrá chnap! De valahogy nem is tudok neki örülni... Én mindig más napon ennék mást! Viszont majdnem 3 kg lement, úgyhogy folytatom, 60-ra le szeretnék menni. De egyébként gondolkodtam, hogy lehet, amúgy is lemenne, mert most hagytam abba a fogigátlót, és szerintem attól híztam meg, ugyanis mióta a szopit abbahagytuk, voltam már vékonyabb.

Ovi beszokás: szerintem Hanna érett rá, az óvónő is azt mondta, hogy szerinte butaság lenne mostmár otthon tartani, ezzel megerősítenénk, hogy ő egy kisbaba, aki anya szoknyája mellett csücsül. Én nem tartom jó ötletlek, hogy most tartsam itthon, de szerencsére most jó is a helyzet, egyáltalán nem sír. Biztos lesznek még nehéz napok, de most ennek örülök. Egyébként az oviban imádják, mondjuk nem is csodálom :lol: :lol: Ráadásul ott hiszti egy szál se, csak angyalka :P Ráadásul ez egy speciális helyzet, hogy itthon vagyok, ha nem lett volna Levi, már 2 évesen mennie kellett volna neki, úgyhogy még így is jobb helyzetben van, mint Levike... Hát igen, elég gáz, hogy itt nem úgy mennek a dolgok, hogy a férjek annyit keresnek, hogy anya a gyereknevelésnek szentelhesse magát! Vagy legalább lenne több részmunkaidős állás, szerintem még az is jó lenne, azért ha csak délelőttönként lenne a gyerek bölcsiben, az nem olyan nagy tragédia, azt jobban kibírnák. Nehéz dolog ez az biztos. Persze itt azzal jönnek, hogy sehol nincs ilyen, hogy a gyerek 2 éves koráig jár a gyed, na persze mert máshol elég az, amit az apa hazavisz. Itt meg ha a szülők nem tudják úgy elindítani a gyereket, hogy mondjuk egy házat v. lakást kapnak, akkor csak hitel hitel hátán mert félretenni ilyen fizukból azért nem lehet :( hát nem jól van ez így.

Jubi, akkor te nem is dolgoztál a gyerekek között sem?

Mi is Babát használunk, de most megijedtem, Levi mindkét oldalán a derekán piros ekcémás foltokat találtam, meg kell nézessem. Először azt hittem, az eséstől van, de most jobban megnéztem, és látom, hogy piros száraz foltok :shock: De én nem tudom amúgy, mindannyian ugyanazzal fürdünk, és ugyanolyan öblítőt használok, de Levinek van valami speciális kis illata, amit ha csak behajolok a kiságy fölé már árad felém... Imádom.

Képzeljétek, éjjel felsírt (ritkán szokott) éshallottam, hogy ez most nem az a cumitvisszaadokésalszik sírás... Nem is aludt, hanem fel akart állni és sírt tovább. Ezért kómában visszafektettem és elkezdtem neki mesélni a Thomas vonatot ami si-hu-si-hu megy a sínen és találkozik a kiskutyával va-va-va... stb stb, kerek szemmel figyelt, és mikor láttam, hogy már lenyugodott gyorsan kimentem, és hálistennek aludt tovább. én mindig ilyeneket mesélek neki, amit tudom, hogy 100%-ban ért, és az érdekli, de ha mesekönyvből, akkor nem.

Na megyek sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

sZIASZTOK!

Bettussal túl vagyunk a fini ebéden :lol: (pizzát ettünk). Szerintem ez a nap a legtutibb.

Jubi!

Köszi az ovis h.sz-t. Bár én nem tudom, h mit fog alkotni a lelkem, de én azért szeretném 3 évesen oviba adni. Remélem érett lesz rá! Szóval torna :roll: Gondoltam, h csak úgy hatékony :roll: Talán ma már nem fáj Dorinak a popsija és a p....ikája, de azért rettenetesen piros még. Nem lennék rest megmutatnám.

True!

Azért ugye milyen sikerélmény, h alig 2 hét alatt csak úgy lerepült ennyi kiló? Ha rátudnám magam venni, h tornázzak akkor szerintem visszatudnám nyerni a versenysúlyomat.

Megvan mit szerettem volna kérdezni: A gyerekek ruháit még minidg külön mossátok? Ha igen mivel mostok?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

szevák!

Timi,a krumpli az tökre keményítő,mindenféle formában eheted azon a napon :wink: Laurának is picit piros a punija,de a sudokrém hamar renbe hozza.Dórinak akkor bizti az esti fürdetés sem lesz kellemes,mit akarsz tudni a fürdetésről?Laura kis kádban(bébi :oops: :lol: )fürdik még ,mert nekünk lent csak tusolónk van(fent van kád,de mi még nem vagyunk fent,érted? :lol: )szóval kis kád sok víz,sok vacak a kádban,fini Gabi fürdető(egyenlőre)15 -20 percig is eltart ez a szórakozás apjával ,míg én elrámolom a nappalit,meg elmosogatok :?

Jubi,sajnálom a gyomrod :cry: de bizti más diétáva l is lemegy neked az az 5 kiló,olyan ügyi vagy.

Bettus,na már Laura is megy a motorral,hátrafelé is,tankol is bele...olyan cuki,.Azért várom a videódat. :wink:

Melódi,jó hogy megosztottad velünk ezt a bébisintér dolgot :lol: remélem minden rendben lesz.

Ildi,na látod -3 kg :lol: Laurát semmi mese nem köti le,inkább a könyvek nézegetése. :lol:

Köszi mindenkinek a fürdetős infókat,most még van egy kevés Gabi,de valami mást akarok helyette,a Jhonson egy sz*r volt,utáltam a szagát.
Amúgy engem meg a dáv is kiütött,kiszáradtam tőle,hiába ápoló hatású :roll: Marad a Baba,tényleg aza legjobb.
Holnap mit süssek?Mit ettetek? Le vagyok maradva,a víznap miatt.
Én nem oltatom be Laut bárány ellen.Hehehe
Tessék reciket írni a másikba.
hú lehet fánkot kéne sütnöm,jut eszembe...

Linda

Kép

Kép
czmelinda

itt egy motoros kép,egyenlőre még csak a lakásban

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Zsuzsi!
Ne is mond a chipset, mert Katának is ízlik :D mondjuk én is ritkán eszem, így ő sem eszik nagy mennyiséget. Kolbász :lol: nem semmi, nálunk az még nem megy. Próbáltam szalámit, de annyira nem jön be.
Majd fogsz fogyni ne aggódj, a ruhákon sem érzed, hogy lötyögne?

Beusa!
Én a tojástól alapból undorodom, ha magamnak csinálok rántottát, nagyon nagyon megsütöm, szinte szárazra. Tükörtojásról is leszedem a nyálkás részt (bocs) :D:
D vitamint este fürcsi után adom, utána volt szopi, most meg tápszer. Így meg van mellé a tej is. (előtte is volt tápszer, de a második felvonás fürcsi után van, tegnap 3dl tápszer bement :shock: )

Ribizli!

Lencseleves, nyami nyami, olyan régóta szeretnék már enni egy jó nagy adagot. Na asszem fel is hívom anyukámat vagy mamámat és kérek :lol:

A Kata eleve világosbőrű, hajú, de nekem nem tetszik, hogy a szeme alatt lila karika van. Na most nekem is van vmennyire, biztosan öröklött is, de azt tervezem, hogy a 18 hós oltásra nem én viszem le a gyereket, mert nekiugrok a dokinak. 3 hó vaskezelés után, a ferritinje a gyereknek min alatt, doki nem foglalkozott annyira vele, béres cseppet kell adnom neki cebionnal. Jó most nem is böketem meg megint, de vmikor megfogom.
Igazából a vasraktárak feltöltése nem 3 hanem 6 hónapig is eltarthat. Hiába figyelek oda a kajára, azért ez nem normális, hogy állandóan azon agyaljak jó vastartalmú legyen az ebéd…na mindegy, majd lesz vhogy. Egyébként Kata nem fáradékony, jól eszik, tehát nincs baja, csak nem tetszik a szeme alatt…….. És a dokink ránézésre mindig azt mondta nincs baja, aztán kértem egy vérvétel beutalót és gondolom magában meglepődött nekem volt igazam. Na kipanaszkodtam magam :(

Hu, most hogy írod, jó ötlet könyvtárból a kölcsönzés, ezer éve nem voltam, biztosan találnánk Katának vmi érdekes olvasmányt :wink:

Kaja közben nálunk sincs játék, mert kanalat vagy villát kap és azzal túrkál a kajában, közben másik kézzel ha darabos kézzel eszik + én etetem kanállal :lol: :D

True!
Mindenre gondoltam amikor nasit kérdeztem: gabona, csoki, babapiskóta. Hogy egy nap mennyit adtok a gyereknek? Mondjuk néha csinálok Katának kölespelyhes, zabpelyhes tápszert, vagy kap bulátát, kölesgolyót.

Jubi!
Ha nem vacsizol mikor eszel utoljára délután? Éjjel nem vagy éhes, rosszul? Nagyon arik apa és Jazi :)

Melódia!
Jó, hogy rugalmas a munkád, akkor egy héten 2napot dolgozol + hétvége, vagy hogyan?

Linda!
Mi gyógyszertári fürdetőt használunk, néha a vízbe Johnson&J, teszünk, kék flakon. Kórházban is ebben fürdették őket, olyan finom illatúak voltak a babák amikor kihozták őket. Inkább fürdetőkrém marad, kádban fürdik. Kiskád ami amúgy nagy fajta kád volt, már rég kicsi neki. A kádban így is feláll stb. Annyira jól áll Laurának a fülbevaló és hajcsatt, tiszta lányos. Kata bezzeg…akarja a hajgumit, megy is nézi magát a tükörben, de kiszedi :lol:

Timi!

Tudom fejból az emotikumokat :lol: úgy írom a wordbe, pl. kettőspont lol kettőspont :lol:, vagy kettőspont wink kettőspont :wink:
Már nem mosom Kata cuccait külön, egy éves koráig Ariel Kids-el mostam és külön, öblítő nélkül, most a világosokkal együtt, Persil folyékonnyal és öblítővel.

Bettus!

Bárányhímlő nem oltattam. Kötelezőn kívül Kata nem kapott más oltást.

Kivel fürdik egyébként a gyerek nálatok? (mkitől kérdezem)

Edit

Kép
Kép
edi78

Helló Csajok!

Szét vagyok esve,netezni sem tudtam ma,hisztipanni kiabál,nagy a káosz a fejemben (eddig is az volt)

Észbejutási sorrendben:
Timi!
Külön mosom,vagy a fehérekkel,attól függ hogy jön ki a lépés,kb egy éves koráig mindig külön mostam a színes ruháit és a fehéreket is ,mindig megvártam,hogy összegyűljön legalább egy fél mosógép adagnyi,szóval minden nap mostam mint a töketlen (bár az nemtudom hogy mos ) (vanishben áztatás és persil folyékony+Lenor öblítő) van,hogy nem kapok persilt,volt hogy Tomi-val mostam jó volt úgy is,de valahogy jobban kiszedi a Persil,igaz 500pénzzel drágább is. Ja fürdés: a rendes kádba beleteszem a kis műanyag kádat és kevés játékot...ha a nagy kádban fürdik,akkor egy csomó játék van bennt...de jobban szeretem a kiskádas megoldást.

Megyek,akartam még valamit,de nemtudomnemtudom...na pá

Bettus!
Nem oltattam,sőt még ott figyel a meningitec vaccina is a hűtőben,mert a tejallergia vizsgálattal elvileg az immunológus is megnézi az Iga értékét,vagy mit és megmondják,hogy mit kaphat (jó vicc,azt se tudják az immunológián,hogy hol vannak a leletek,blöffölt a doki és mondott egy adatot,én meg meg mertem kérdezni,hogy mi alapján mondja ezt,hiszen nem voltunk még ott vérvételen,csak a gasztro küldi majd át...remélem érthető voltam) szóval addig no bárányhimlő,szerintem majd akkor kap,ha megy közösségbe.

Ja én a D vitamint kajára cseppentve adom,általában uzsi vagy vacsi alatt.

Edi,
Velem fürdik,icipici korában apa fürdette (kb egy hónapig) illetve közösen,de aztán valahogy rámmaradt,mint minden egyéb...apa játszik csak vele délután meg előkészíti a pizsomát body-t törölközőt este (hát ebben kb ki is merül a nagy tevékenység...hiába férfiak :lol: )

Jubi!
Király ilyen krumplit fogok csinálni valamelyik nap! köszi

True!
Eltűntem,mint az aranyóra,eléggé magam alatt vagyok,most hétvégén 2 nap egyedül fogom nyomni,anyukám holnap jön,aztán megy is,apa koncert hátán koncertezik,én meg kezdek megint befordulni :( Dokihoz elvileg holnap eljutok,majd leslek msn-en...

Zsuzs

Kép

Kép
santos

összekeveredtek a soraim! szóval most megyek sziasztok!

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Mi Gabi éjszakai fürdetőt használunk,és Gabi sampont!Már nagyon rég óta,és bevállt!Imádom az illatát,szerencsére Pistike nem érzékeny rá!

Edi!

Mivel 12 órázok,havi 168 órát kell kb ledolgoznom,és az eshet hétköznapra,és hétvégéte is,lényeg,hogy meglegyen az óraszámom! Pistike egyedül fürdik, a nagykádban, a mi felügyeletünkkel! :lol:

Timi!

Én még külön mosom a ruháit!Folyékony Tomi mosószerrel,és Coccolino sensitiv öblítővel!

Betti!

Én beadattam Pistinek a bárányhimlő ellenit,mert a doki nagyon ajánlotta!Azt mondta,hogy mivel ez egy 2 hetes betegség,bármikor közbejöhet pl.nyaralás,ezért,ha van ellene hatékony megelőzés,miért ne tegyük!Megkapta,és semmi baja nem volt!

Viszont nekünk még függőben van egy kötelezőn kívüli agyhártya gyuszi elleni,és a 15 hónapos,amiket a szalmonella miatt nem ad be egyenlőre!

Mentem,mert bömbi van!
pápá Melódia

Kép
Kép
melódia78

Fürdetés: baba tusfürdő, ahogy az egész családnak. Jazi a fiúkkal fürdik együtt, így ugyanazzal is mosakodnak. Régebben voltak különféle babafürdetőink (Gabi, Johnson stb.), egyikre sem volt érzékeny.

Mosás: én soha nem mostam egyik gyerek ruháit sem külön :oops: (Nálunk egyébként minden nap megy a mosógép, lehet, hogy a következő nagyobb lesz, ahogy True is írta annak idején).

Zsuzs!
Fel a fejjel!! Én sem szeretek a Párom nélkül lenni, de próbáld valahogy túlélni...jön a tavasz, egyre többet lehettek kint Rékával...vagy esetleg elvinni Ap koncertjére? Nagyon durva ötlet?

Edi!
Lehet, hogy éjszaka éhes vagyok, de nem veszem észre, mert olyankor alszok :P Reggel viszont kopogó szemmel ébredek, alig várom, hogy reggelizhessek. Tegnap megvolt az első torna, szóval most nagyon rendes kislánynak érzem magam :D

True!
Beni és Dani között dolgoztam néhány hetet. Hamarabb szerettük volna Danit, de fél év próbálkozás után költözött be a pocakomba. Azt a terhességet nagyon rosszul viseltem, állandóan rosszul voltam az első 3-4 hónapban, ezért táppénzre mentem. Mialatt Danival itthon voltam megszűnt az állásom, másikat meg nem kerestem, mert szerettünk volna harmadikat is. Jazi nem sokat váratott magára, novemberben eldöntöttük, hogy akkor hajrá, karácsonykor már örülhettünk is a pozitív tesztnek. :D

Tegnap délelőtt nálunk esett a hó :shock: Brrrrrrrr :x
Ha minden igaz, akkor ma elkészül a kontaktlencsém. Már két éve csak a szemüvegemet viselem, állítólag nem lesz könnyű visszaszokni (előtte 18 évig szinte csak lencsét hordtam).
Na megyek, lassan ébresztem a családot. Ilyenkor hajnalban van időm netezni..pacsirta tipus vagyok, nem tudok lustálkodni.

Kép
Kép
Kép
juborka

sziasztok

Csak gyorsan, viszemLevit dokihoz a foltjai miatt, meg kicsit betaknyolódott :cry: tiszta nyűgi szegény, tegnap délután kivettema babakocsiból és sétálgattunk, meg kicsit hintáztattam is, és szerintem akkor megfázott, mivel ő mindig betakargatva ült eddig a kocsiban...

Jubi: néztem a neten, hogy simán lehet lencsét rendelni, vannak egészen olcsók is... Én csak ideiglenesen tervezek lencsét hordani, mert nincs már időm vele nagyon szarakodni... Lehet, veszek 1 naposakat, aztán 30 alkalomra elég lesz egy dobozzal....

Én sem mosom a kicsi ruháját külön :oops: Egész picike korában igen, de már régesrégen nem... AMúgy Jubi, hiába 7 kilós, nálunk is majd mindennap megy... Mindig van valami, amit muszáj, pl. ebédlő székpárnák, rongyszőnyegek, vagy Hanna overállja amiben mindennap sárosan jön haza... De amúgy meg nagyon jó, mert pl. ha dzsekit kell mosni, ahhoz régen már semmit nem lehetett betenni, ehhez meg még ruha is fér egy csomó, szóval jó dolog.

Zsuzs, mindent meg lehet szokni az apa nélküliséget is :o Próbálj nem rágódni rajta, inkább olyan programokat szervezni, amiket akkor nem tudsz, ha otthon van... Én is fel vagyok készülve, mert még hétvégén is szerintem rengeteg dolog lesz, amit a páromnak majd kell csinálni, a nyár meg amúgy is mindig zsúfolt...

Linda ebédre mirelit szilvásgombit csináltam (Melódia, szoktatok? Gyorsan kész, és szerintem nagyon fini) és a tesco gazd. -ost szoktam, 1 kiló és 300 ft körül van, vacsira császármorzsa, ha lúd, legyen kövér!

És végül van egy nagy hírem, a párom munkahelyén lesz egy állás, persze pályázni kell, de mivel én már melóztam ilyen helyen, ismerem a programokat meg az ügykezelést, ráadásul jól is gépelek, ezért elég nagy esélyem van rá... Az egyetlen bibije a dolognak, hogy nyáron már kezdeni kell :shock: :shock: Hát mivel a páromnak elég sok szabija van, megpróbáljuk a nyarat kihúzni, valahogy anyóst is bevonjuk, aztán indul a mókuskerék... Viszont ezt nem szabad kihagyni, mert azért elég nyugis munkahely, a 3 gyerek mellett én nem tudok olyan helyre menni, ahol egész nap pörögni kell... Ráadásul együtt tudunk jönni-menni, szal csomó előnye van a dolognak.... Nagyon örülnék, ha összejönne. Na mentem sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

True!
Ez nagyon jó hír, drukkolok, hogy összejöjjön, tényleg egy ilyen alkalmat nem szabad kihagyni. Egy helyen dolgoznátok időt is spóroltok :wink:

Kata éjjel fél 2 kor kapott tápszert, kivettem és kereste cicit, apja kezében megitta, betettük kiságyba betakartuk, cumi be. De 5.50-kor felkelt, 7 után aludt vissza, pár korty tápszert ivott és fél 10-ig aludt. Ilyen még nem volt, remélem nem akar rendszert csinálni belőle, mondjuk a visszaalvás az jólesett :D

Másnak is éjjel felkel így a gyerek? Nem akarom éjjeli kajálásra szoktatni, de nem alszik vissza, csak sír. Kézben sincs el. Muszáj volt adnom neki tejet.

Egyébként ti a friss tápszert meddig adjátok a gyereknek? Még plusz 1-2 órát lehet nem? Mert nálunk este a Kata lefekvés előtt kap, de amíg nem alszik el, lehet megkínáljuk még.

Vmit én is akartam kérdezni, de elfelejtettem.
Tejberízst mennyi tejjel csináljátok? Egy pohár rízshez mennyi tejet tesztek? Finom kellemes folyósan szeretném enni, nem sűrűn.
Receptes topikba benézek, biztos találok vmi finomat.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Juborka!
Aranyos a kislányod az öltözködős képeken. Esett a hó? Nálunk hideg van de ragyogo napsütés. Én nem merem megvenni a kontaklencsét, mert alergiás vagyok és mindig könnyezik a szemem. Most vettem egy olcsóbb keretett mert Robika sokszor leveri a fejemről és mindig elállitódik és hetente megyek igazitattni. Azt hiszik kocsival mentem át rajta. :lol:

Melodia!
Gratulálok a lányod bizijéhez! Az én lányom 3fél éve táncol, és nagyon szép tartása van tőle.

H. Timi!
A fiam is megkostolta a pizzát, de olyan pofát vágott hozzá. Nála a fokhagymás kaják a nyerők.

Melinda!
Jo a motoros kép a kislányodrol. Mi mi sem voltunk vele utcán, majd ha nem lessz ennyire sár.

True!
Nagyon jol néztél ki a hercegnős ruhádba. Drukkolok az álláshoz!

Santos!
Lehet hogy nem olvastam, de a lányod most tejérzékeny vagy nem? Nekem 3gyerem tejérzékeny volt és a lányom még liszt is.

Gabi tusfürdővel fürdetem mert nem akar leülni csak zuhanyozni szoktam. Legugol és ugy pancsikol egy kicsit.
A D és C vitamint a de-ti teájába szoktam tenni. Még idén nem volt beteg. /kop kop/
Észrevettem hogy az öblitőtől vannak pöttyei és igy a Dosia mosogélt használom öblitő nélkül. Nem mosok neki külön.

Tegnap főzött nekem, fésüvel! Minek a sok drága játék?

Kép Kép Kép Ágyazni se érdemes mellette! Sziasztok
Vendég

Na sziasztok de el vagytok tűnve

Azt megmondhatom, hogy jól kibabráltatok velem, hogy így abbahagytátok ezt a fogyit én meg itt maradtam egyedül.. (na jó, Timivel, Lindával és Bettussal) Csak nekem az a szar, hogy persze hogy nekem is ingadozik a vércukrom és kiesik a gyomrom, és persze hoy könnyű lenne azt mondani, hogy ez miatt nem folytatom, de én folytatni akarom, bár azt is megmondom, nekem ez a szenvedés nem éri meg, hogy lefogyjak :x De nem akarom abbahagyni, mert megfogadtam. Timi, Bettus nektek hogy megy? én síkideg vagyok a gyümölcsnap miatt áááááá Na mennem kell, majd még este benézek pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok de jó itt magamban levelezni :x

Linda hol vagy???

Edi: éjjel felkelt Levi, kicsit taknyos és napközben is nagyon nyűgi volt... párszor hallottam, hogy dumál a kiságyban, de egyszercsak nem akarta abbahagyni... Én ilyenkor idehozom közénk az ágyba, kisvillanyt felkapcsolom, hozok neki játékokat én meg szunnyantok közben, nem őrizgetem. Egy idő után elálmosodott visszavittem és aludt reggelig.
A zsákot ilyenkor direkt nem veszem le róla, hogy ne tudjon lemászni. Próbáld ki, nekünk ez nagyon bevált!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hello!

Judit!
Nagyon helyes a kis szöszid :wink: Nálunk nincs beágyazás, Kata szeret hemperegni az ágyunkban, de a földön is. Sokszor kéri a tá-t (takarót), hápira teszi a fejét és be kell takarni :D

True!
Jobbulást Levinek!
Nálunk a helyzet az akármikor odavettem magam mellé, egy idő után felül és elkezd "rosszalkodni". Így megy a kiságyba és elalszik, ez többször is előfordult és ez volt a tapasztalat. A kiságyban elaludt, magára húzza a takarót. Zsákban próbáltuk altatni, de nem jött be. Pár hós korától pizsiben alszik Kata. De ez tetszik, hogy nem tud lemászni Levi :lol: Kata nincs hozzászokva a zsákhoz.
Ma egész éjjel nem kelt fel, volt nyöszörgés, de amire bementem volna csönd lett. Viszont 3dl tápot megivott a virslire :D gondolom kiütötte magát :lol:
Változóak az éjszakák, de sokkal de sokkal jobbak, mint szopi idején.

Ma Kata anyukáméknál alszik (most ott vagyok, kezdődik a csendes pihenő, én is megyek olvasni az ágyba). Este apával megyünk vacsizni, utána meg filmnézés :D :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Itt vagyok ám,csak most értem ide.Na most meg Zsusz akar valamit :lol: majd jövök még.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

szóval,nagy nagy világgá menés volt, van és lesz.Tegnap egy ismerős házaspárnál voltunk,nemsokára két éves lesz a gyerek ük,jól el voltak a csajok,Laura állandóan a kislány foteljében ücsörgött,nagyon tetszett neki,elhatárotzuk hogy mi is veszünk egyet,tudjátok az a szivacsos,amit a teszkóban is lehet kapni 5-ért :shock:
Ma délelőtt elfurikáztunk a postára autóval, mert esett az eső,13 -an álltak előttünk,20 percig tartott míg elértük az ablakot egy nyomorék csekk miatt,amit már muszáj volt feladni,mire kiértünk elállt az eső ezért a parkolóban sétáltunk egy keveset,hogy meglegyen a napi mozgás a friss levegőn,séta közben betértünk egy nagy bababoltba ahol kiárusítás tartottak költözés végett.Nem mintha tele lett volna a buxám :lol: de körülnéztünk.50-60%-os leárazás volt.Kinéztem egy narisárga polót kis hibbant mintával elöl:minusz 60%-os kedvezménnyel is 3300 ft-ba került mert Naf-Naf volt,körbenéztem és a több akcíós cucc is hasonló árral rendelkezett,na "kinaffoltunk "onnét :? még jó hogy lehet kapni ilyeneket,nem?!
Laura most alszik,aztán fél hatra megint vendégségbe megyünk az egyik barátunk szülinapjára.
Holnap pedig Kehidára haverokkal és pénteki ismerősökkel :lol: úgy is olyan vacak idő van,esik az eső ,itt legalább is.
Este pedig jön a két legjobb barinőm,az egyikük 6 hós terhes,itt is alszanak nálunk úgyhogy lesz téma :lol: Nagyon várom már :wink:

Judit,aranyos Robika,olyan nagynak tűnik nekem.A gyerekek még most is érzékenyek vagy az elmúllik 1x? :?

Edi,olyan jó hogy ilyen gyakran írsz.Nálunk csak ritkán kel fel éjjel Lau,de hamar vissza alszik.Kata milyen virslit eszik?Launak a füsli nem jött be...
Ha a megmaradt tápszert később adod ,szerintem semmi baja nem lesz.Laura mind megissza,de ő csak reggel kap,ha mégis hagy az alján azt kiöntöm,nem akraja később,inkább az én teámat.

Fogyisoknak kitartás!

Ildi,remélem összejön az álom meló!

Zsusz,gyógyulgass :wink:

Bettus,várjuk a videót :wink: ma én is felvettem Laut ahogy "nyomja" de nem tudom feltenni.

Timi,miket hamiztál?

Dobok egy képet, mert ez olyan édi :wink:
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda

a p-ba :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fél órája körmölök erre a hülye egér felszalad az X-re én meg az egérrel rányomtam. Így az egész hsz-mnek lőttek :x bocsi de így már nem leszek olyan részletes mert elment a kedvem. :?

Köszi mindenkinek a szurival kapcsolatos válaszokat.

Edi: 2 hete apa fürdet, nagykádban kb. 20-30 perc pancsi-mancsi van. Én nem szoktam tejberizst csinálni, de gríz az jó lenne, csak azt meg melyik napon egyem? Max. a Kittinek adok egy kicsit.

Mosás: én nem mosom külön a Kitti cuccait, csak színes és fehér az amit külön válogatok 2 szennyesvödörbe. Persze a párom mindig össze-vissza dobálja bele (ffi :D )

Linda: Majd elküldöm msn-en a mocisvideót mert ide nem tudom feltölteni valami idétlen kiterjesztése van 3gp. :roll: Édes a Lau a mocin, meg azzal a kis csattjával, nem drága a benya a mocitokba? :lol: Péntek: kicsit elfáradtam este, gondolom segített hogy egész nap csak gyümit ettem így hamar megártott az a "kis" pezsi. Tudom hogy bűnöztem, de nekem ez belefér.:wink:
Kittinek is van ilyen kis szivacsfotele, apja még akkor hajította bele a kosárba mikor még nem is tudott ülni, aztán később láttam hogy volt egy "kis" ára. De megérte mert imádja, abba nézi a tv-t abba öltözik, mármint veszi fel a cipőjét stb. úgyhogy vegyetek neki:)

Tru: Néha mi is nehezen bírjuk, de hát ezért csináljuk együtt hogy támogassuk a másikat. Szénhidri napon a spar-os mákos nudlit szeretem az is 300 ft alatt van, én imádom a mákos cuccokat.

Szavak: új szavaink: cici, cica, kaka, kakas, kutyu, tea, tecsi (tejcsi)
és az örök sláger: bej-bej-bej-bej, de nagyon nem tudjuk ez mi akar lenni :? meg van a disz, disz :)

Mentem dühöngeni, mert tényleg annyit írtam és olyan bosszantó.

Csáoka

Kép
bettus79

Sziasztok,

Képek feltöltése a netre: én azért nem tettem a nyárom "olyan" lenge ruhás képet, hogy senki ne élvezkedjen rajta :o

Jubi: és utána nem szomorú, vagy nem sír Jazi, ha apa indul is valóban dolgozni, és neki otthon kell maradni?
Bogács! Azt hiszem barátnőm áradozott nekem róla. Ha gondolod, rá is kérdezhetek.
Elismerésem a tornához, és a reggeli-hajnali pacsirtaság se semmi!!!
Hmm, a hó az tök fura, errefelé inkább tavaszi meleg van. Hiába, Debrecen már csak egy ilyen csapadékos város, ott mindig esik :P :lol:
Lézeres szemműtét tudom nem olcsó, de azon nem gondolkodtál? Sokkal jobb... regélni tudnék róla :):):)

Melódia: ez azért elég gáz, hogy a szalmonella-ügy eddig elhúzódik.... Mi lenne, ha nem tudnál ilyen "rugalmasan" dolgozni? :o :(
Így már megértettem a meló dolgot, és tök aranyos vagy, hogy így válaszoltál is nekem. Nem lehet könnyű nektek, mi is eléggé megsínylettük az elején ezt a gyed dolgot, de apa mostanában többet kap... igaz, félretenni még egy forintot se sikerült, egyik hónapban sem :(
Fati tök ügyes, gratula a félévihez!!! :P
Cumiból, mi is direkt többet tartunk itthon, hogy éjszaka ne kelljen keresgélni :lol: :lol:

Linda: fürdető nekünk sem jó móka... Nagyon szárítja a bőrét minden. Még a fürdetőkrém után is (hacsak nem, a tej áll a háttérben :o :( bár dokinéni szerint csak a fürdető :?: :shock: )
Így illat ide-vagy oda... semmivel nem "mérgezem", inkább magamnak csinálok illatosat :D Bár doktornéni ajánlott egy fürdetőt, melytől krémes lesz a bőre... Babe márkatermék.... állítólag nem olcsó... Hát, mi még nem leptük meg vele
Nagyon jóóóó a motoros kép!!!!!!!! Cuki Laura, és a mosolya... :)
Mesemondás nálunk sincs külön programként, csak este fürdés után lehet ilyet, mikor öltöztetem, a közben... na akkor a kedvenc az iciri-piciri ökröcske, én mesélem, apa mutogatja... na ez öröm, de ha rögtönözünk valami mást, akkor szinte sz...ik rá :D :P

Timi: hmm, ez a kaki kicsíp popsit dolog, nálunk csütörtök este kezdődött, amikor még nem nagyon látszott, csak fura volt a gyerek. Nekem egyedül kellett fürdetnem, de az anyja vagyok. Még ha apa is szokta csinálni, ezt a ceremóniát, akkor sem kellene sírni :shock: Gyanakodtam hasfájásra, fogat kizártam -anyai megérzés. Háááát, másnap reggel meglett a bűnös, miért sír a gyerek a kezemben is: kaki volt reggel, de addigra tökre piros-sebes lett a popó meg a többi kis részek is. Mindenhogy fájt neki... se lemosni, se krémezni nem tudtam sírás nélkül--mármint ő sírt. Pu c érkodtunk délelőtt, meg este, ez jót tett neki :) Vixeltük-vaxoltuk a parkettát :D:D:D kis pisi pakolás, erkélyajtó előtt kakipottyantás :D de a sebek szépen gyógyultak. Ma szombaton már JOBB volt a helyzet.
Mosás: bevallom az elején egyszer-kétszer még én is mostam külön, aztán bevágtam a mieinkkel.... Se idő, se energia... meg különben is koszosat mosok tisztává... És ha a turiban veszek neki valamit, azt is együtt mosnám a ruhácskáival, akkor a mieink mennyivel rosszabbak ettől? :D
Csak a fürdető érdekelt, vagy a ceremónia is? Bár az hasonló mint Lindáéknál csak nálunk nagykádban...apával, míg én kint rendet teszek, addig ők bent örömködnek :P

Bettus: igen, bárányhimlő elleni oltást én írtam is a múlt héten, kedden adattuk be. Ne volt semmi gáz :D

Edi: nálunk sincs semmi tünet, csak a karikák, de én meg nem akarom megszúratni... Én nem értem, ezek a dokik néha úgy tukmálják ezt a vasat, néha meg úgy kell kicsikarni tőlük. Nekem sem akarnak csak úgy adni, pedig éééén tudom ám, hogy nekem is az kellene!!!!! :? :lol: :)
Fürdés: Mikor még pöttömebb volt, akkor fürdött 2-3x apával... de nálunk egyedül van általában a kádban. Nem is tudom, ez az ötlet valahogy mostanában nem merült fel :D Amúgy pedig apa fürdeti :)
Táp: szerintem 2-3 ora simán belefér (van aki bekeveri, utazik, és mikróban melegítteti).
Estétek: persze úgy csinálod, ahogy ti gondoljátok, de én este-éjjel nem adnék neki kaját semmiképpen, de még vizet sem szívesen. Suttogo néni felvesz-letesz módszere tuti... ajánlom az utána olvasást! Este 7-8 -tól reggel 6-ig legalább kaja nélkül kell az alvás, nálunk, így én nem adok ez időben semmit, max vizet, ha muszáj (fogfájás).
Tejberizst még sosem csináltam, csak terveztem :roll:
Hogy telt az estétek? ;)

True: sétálgattatok? ez azt jelenti, hogy Levi már az utcán is roppja? :D Tök jó, nagy-nagy gratula!!!!!

Santos: múlt héten Veronika is rárabolt a jó kis füstölt házi kolbira... csak néztem, mert régen sosem kellett neki. Látványosan:D Két napig nyerő volt, azóta újra vihetem a sunyiba :)

Judit: Robika szép kisfiú. Örülök hogy írtál te is :) gyere amikor tudsz!

Képzeljétek ma elmentünk délután kajáldába párommal, meg szüleivel, és Veronikával. Páromnak diploma, és közelgő születésnap, anyósomnak születésnap -voltak az apropók. Két óra éttermezést elég jól viselte a kicsi. Kellemesen csalódtam, kaptunk etetőszéket (múlt héten mikor kettesben voltunk pont azon a helyen férjemmel, nem láttam, hogy volna ilyen eszköz :) ).
Veronika élvezte a közös kajálást, igaz, éhes is volt már akkorra :) Kaja után meg telehassal szépen elvolt, míg mi is végeztünk(gyümölcslé, cumi segédlettel). Ja, és tuti nőci, mert többször megsimizte a pincérsrác fenekét, aki szegénykém tanuló volt, tehát épp elég volt ránk és a munkájára koncentrálni, nemhogy még Veronikára is :D
Tegnap kettőkor volt apa diplomaosztója (alvásidő közepe majdnem) de sikerült csúsztatnom... és odaértünk... az is jó volt, erről lehet dobok majd képet, csak tegnapi újratelepítésben csomó dolog elveszett, mint babanetes jelszóm, még jó, hogy emailban elküldtek egy újat :wink:

Még egy dolog. Valaki próbált már ilyesmit: karalábé felkockázva, vagy félbevágva, kis vízzel be a mikróba, kicsi vajat is tettem rá, épp egy kicsit... majd ezt pár percre betettem, míg megpuhult? Sokkal jobb íze van, mint főzve!!!! Ugyanez a módszer sárgarépa, zöldséggel?

Na, addig pötyögtem, míg apa elaludt... bezzeg ha itt ül, éjfél előtt nem alszik el :o :cry: és szinte mindig itt ül :roll: :roll: :roll:

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Először is elnézést a betolakodásért! Eredeti GAP ruhák baby-től a felnőttig. Ha érdekel a következő linken, megtalálod: http://www.vaterabolt.hu/index.php?page ... eID=170099

Üdvözlettel: rubin
rubin

Sziasztok

annyi mindent akarok mindenkinek, de tuti felét elfelejtem... ami most hirtelen eszembe jut: fürdetőkrémet írt drnéni, nem azt a régi ragacsos-darabosat, hanem isteni enyhe finom citromillatú emulziót :lol: :lol: Nagyon klassz.

Riz: pincérsrácfenéksimi: :lol: :lol: nagyon nagyon jó lehetett! Veronika laza csajszi 8) Igen, sétizünk már kint, ma az udvaron voltak, igaz még kicsit a járássegítőt igénybe veszi, mert lejtős az udvarunk, és többet van fenéken, mint két lábon, de azért haladunk már. Bent már inkább sétálva közlekedik hurrá Én ma ebédre rántott kelt csináltam persze nem igazán rántva, hanem 1 tojás (ennyi bűnözés belefér) pici víz és keményítő, ebbe mártogattam az előre megfőzött kelkáposztákat gombócba gyúrva. Nem volt rossz, de 2 db elég volt azért belőle :(

Fürdés: nálunk általában apa a két kicsivel együtt ülnek a kádban, bár ez mostanában egyre többször kimarad, mert apára én is igényt tartok a kádban, mostanában együtt fürdünk és közben dumálgatunk. Fogyi előtt 1 pohár bor is a program része volt.

Pelenkakiütés szörnyű, nekem hálistennek a kicsiknek nem volt,de Marcinak többször is. Olyankor semmiféle törlőkendőt ne használjatok, mert minden csípi, csak tiszta vizet, és lehetőleg hajszárítót. Timi, szerintem Dórinak gombás volt, a barátnőm kislányának ugyanilyen volt nemrég, kapott rá krémet. Sajnálom, mert ez rendkívül fájdalmas, Marcinak mindig fogzáskor volt.

Edi: tejberizs témában nagyon nagyon hülye vagyok, párszor már csináltam, de mindig baklövés lett szinte... Valahogy rengeteget kell főzni, legjobb, ha úgy csinálod, hogy vízben először megfőzöd a rizst és amikor már majdnem puha, akkor tejet hozzá, de állítólag be is kell rakni kicsit a sütőbe, hogy a rizsszemek megduzzadjanak... :shock: Csinálj inkáb tejbegrízt, az nagyon fini, én úgy szoktam, hogy fél l tejhez csak kb. 4 kanál grízt rakok, és így nem lesz betonszerű, hanem folyékony. Sajna Bettus ezt mostani fogyi alatt nem lehetn enni :twisted:

Judit én is kíváncsi vagyok, hoy mikor múlt el a tejérzékenység, írd majd le, hogy volt. Liszt? azt mondják, az nem múlik el... :shock:

Apa ma egy pár dolgot megcsinált gyerekbiztosra, hogy nyugodtabb legyek, pl. a galériaágy lépcsőjét lezárta (ygy már Marci is alig tud felmászni hehe) szekrényeket mindent a falhoz rögzített (bár ezt már rég megcsinálhatta volna) polcokat is, úgyhogy így azért kicsit jobb most.

Linda tök jó, hogy ennyi programotok van, sárgulok! Mi is épp bezséltünk, hgoy valamelyik hétvégén elmegyünk Siófokra fürödni, van valami jó kis fürdő, pontosan nem tudom, melyik, apa haverjáék szoktak oda járni! Na pusz, én is akartam mégvalamit, de ilyenkor nem jut eszembe!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Na helló!

Röviden gyorsan:

Jubi!
Köszi a bíztatást,apa koncertjére azonban nem szívesen vinném a manót (nem a késői időpont,hanem a helyszín és az ott megjelenő közönség miatt, ugyanis metálbandában gitározik az én szívszerelmem :lol: )

Fura dolog ez,de én sokat jártam a Szigeten, még a terhesség előtt és mindig késztetést éreztem arra,hogy az ott megjelent kisgyerekes vagy várandós mamákat hazakergessem onnan...

Valahogy mindig az jut eszembe,hogy mi van,ha nekünk ront mondjuk egy részeg punk vagy egy hasonló lény...(én ugyan jól bírom ezt a közeget,de manókisasszonyt nagyon félteném.)

Judit!
Sajna még nem derült ki hogy mi van,eddig tejérzékenységet állapítottak meg és tejmentes diétán van a kölök...most várom már 2 hónapja az eredményt,hogy maradt-e az allergia vagy most mi van :twisted: Azt szeretném kérdezni (amire a választ akár priviben is írhatod vagy wiwen,hogy ne unják itt a többiek a tejbalhés vergődésem,)hogy te milyen kajákat adsz a gyerekeidnek,kinőtték-e ezt a tejérzékenységet,az a helyzet hogy én már teljesen kész vagyok ettől és semmi jó ötletem nincs,csak a bevált kajákat váltogatom szegény gyerek meg így elég egyhangúan eszik szerintem.

Riz!
Fenéksimogatás :lol: :lol: :lol: Hát igen,csajok. ..
Voltunk anyukámmal a hétvégén a Pólusban,ahol R berohangált mindenhová,amit egy darabig tűrtem,aztán az egyik sportboltban nem én kaptam el,hanem az eladósrác vette fel és adta át nekem a kölköt (mit mondjak van ízlése a gyereknek... :lol: )

Timi!
Fenékpirosságra mi kaptunk egy tök jó ecsetelőt,piros színe van 3-4 szer kellett bekenni és elmúlt a nagyon pirosság,meg volt 1db pelenkakiütése is a manólánynak de hasmenéskor...doktornéni írta fel és a csípést is elmulasztotta (bár már lehet későn írok ezügyben,ha már elmúlt mondjuk...)

Linda!
Én is irígy vagyok de durván! Tök jó programok vannak mostanában errefelé,de egyedül olyan szar elmenni már úgy egyedül,hogy hurcolni a kölköt...bár most lesz valami jó kis farsang a Művészetek Palotájában (remélem az uram akkor majd ráér és nem a koncert miatti fáradságát nyögi)

Megyek majd töltök fel képet!
na pusza

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

True és Santos!
A nagyfiam soha nem fogja kinőni a tejérzékenységet már evvel kell leélni az életét. Ezért fontos hogyha kiderül vagy csak a gyanu is fenáll ki kell iktatni a tejet. Neki nem volt szerencséje mert 1988-ban még nem foglalkoztak még evvel. A dr.néni tanácsa csak az volt hogy akkor ne adjak neki.Az apukájuktol örökölték.
A második fiam is tejérzékeny lett és ő már szojás tápszert kapott és 4éves korára kinőtte. Tejérzékenyen oviba se veszik fel, ahol nem ott főznek. Azthiszem ha nem növi ki tovább jár a gyes.
A lányomnál bizakodtam hogy ő talán nem lessz tejérzékeny de sajna nem igy lett. Betartottam nála mindent és mégis hasmenése volt, és rájöttem hogy liszt. Gondolhatjátok se tészta, se kenyér, se keksz. De hozzászoktattam az egész családot a kukoricaliszthez. Még az egy éves tortáját is abbol csináltam. Nagy biobolt látogató lettem, és pl. a milánoit neki specko tétsztábol csináltam és nem vette észre, hogy ő nem azt eszi mint mi. 3éves korára ő kinőt mindent.

Sziasztok

Santos megy privi!
Vendég

Nos itt vagyok! Sziasztok!

:lol:

Ezért nem szeretek nagyon lemaradni, mert olyan sokat kell írnom és apa nem nagyon szereti, h ilyen sokat netezem. Valóban mindig itt lógok. Hála puni rendben van, bár még egy picit piros. Nyilvánvaló volt szerintem, h a kaki csípte ki ennyire. Akkor volt nagy fájdalom ( szerdán) , de azóta semmi hála! Ma elakartunk volna menni Tropicariumba(lehet nem így írjuk), de sajnos nem sikerült eljutnunk. Dóri 12-től aludt 14ig, majd ettünk és már nem volt értelme a kiruccanásnak. Majd legközelebb. Így csak egy nagy séta jutott a délutánból. Remélem drágámat kiszívta a friss hűvös levegő és hamar ágyba tudjuk tenni. Bár mindig 8kor alvás van. Reggel 5kor kelt aminek nem nagyon örültünk, de nagy kínszenvedés közepette elaludt közöttünk 6-ra. Így a család egy nagyot aludt 8ig. Na azért ezt már szeretem :lol: Persze utána én is aludtam Dórival 12-14ig. Isteni volt! Úgyhogy most kipihent vagyok. Neki is ugranék a hszeknek! :lol:

Linda!

Köszönöm kedvességedet tökéletes választ adtál a fürdéssel kapcsolatban :lol: Nagyon jól alakul a menüm. Szerintem meg lehet csinálni. Azért a víz napot kihagynám. Mi mindent ettem a héten? Ma pl: zöldségek+sültkrumpli, vacsi: pattogatott kuki. Tegnap fehérje volt és úgy érzem inkább híztam, mert annyit ettem. Ebédre hús leveske, Sali+sült comb, vacsi: gyros tál. Azért most volt először, h a gyümi napot elég nehezen bírtam. De megcsináltam. Voltunk pénteken baba-mama körön és már elég régen láttak és egyből azt mondták, h milyen sokat fogytam. Ez nagyon jól esett a női énemnek. Van egy-két olyan ruha amiben jó lenne visszafogyni. Ha azok jók lesznek, akkor én is azt tudom mondani, h IGEN EZT MEGCSINÁLTAM! Majd azért szólok, h mikor jött el az az idő. Gondolkodunk apával, h megint elmennék Kehidára de csak szombat-vasárnapra. Majd ha lesz fix nap, akkor megint szívesen látnálak benneteket. Azért látom nálatok is van minden, ami a szem szájnak ingere…..Motor, sátor, felfújható fotel stb…….Lassan kinővi a lakás a sok játékokat, még a végén lakást kell cserélnünk :wink:

Edi!

Olvasom, h aggódsz, h mennyi vitamin kerüljön a gyerekekbe. Érdekes én soha nem úgy nézem, h mibe mi van. Adom neki és kész. Ami rettenetesen bánt, h nem eszik gyümit. Régen szerette a banánt, de most már az sem megy nála. Ami vitamin a szervezetébe kerül az a cebion csepp. Dóri egyedül fürdik a játékaival apa kiséretében. Én ilyenkor összepakolok és elkészítem az esti hálócuccait. Majd apa eteti meg, én ilyenkor elmegyek fürdeni. Kb 20 óra lehet amikor Dóri alszik, anya is kész van. Persze nem mindig. Az éjjeli keléssel kapcsolatban: Nem tudom, h emlékszel-e amikor írtam, h milyen sokszor kelt éjjel. Egyszerűen leszoktattuk. Kb 1 hét kellett, de apára is szükség volt. Valóban működik. Majd egyszercsak elhagyta. Volt olyan is, h sírt, de nem mentünk be. Egyszercsak megszüntek az éjjeli kelések. Tejbegrízt és tejberízst anya szokott csinálni neki. Amúgy a tápszert este már szerintem nem kellene neki adni( mármint amikor éjjel felkel). Max egy pici víz , vagy tea. Ezt én régen csináltam amikor még baba volt és a kiírt mennyiséget nem itta meg. Akkor betettem a hűtőbe és amikor felsírt megmelegítettem és akkor megitta a maradékot. De ez már rég volt. Szerintem már egy ekkora babának átkel aludnia úgy az éjszakát, h ne keljen fel. De sokat szenvedtem, h nálunk ez már így legyen. Emlékszem mindig irigy voltam Lindára, h náluk ilyen probléma nem volt. Lau este 8tól aludt reggel 7ig. Én meg kb 3*szor, 4*szer bizti felkeltem.

Santos!

Remélem azért nem fordultál be! Akkor a fogyit feladtad? Nem az a lényeg, h fogyizol vagy sem, a lényeg, h jól érezzed magad! Azért sajnállak, h egyedül kell csinálnod mindent. Milyen volt a 2 nap külön? Volt már ilyen régebben is? Ilyenkor párodék merre mennek? Hol zenélnek?

Melódia!

Most, h álltok ezzel a szalmonellás üggyel? Ez ilyen hosszú lefolyású?

Jubi!

Valóban szerencsésnek mondhatod akkor magad, h ilyen gyorsan összejött Jazi. Dóri elég nehezen jött. De a lényeg, h itt van.

True!

Mizu a munkával? Drukk, h összejöjjön. Az tök klafa lenne, h apával lehetne együtt jönni-menni. Gyógyulást Levinek. Hogy van? Nekem, mint írtam Lindának is eddig nem okoz problémát a diéta. Remélem ez tovább is így marad. Már a 3. hetet fogjuk holnap csinálni. Juhéjj!! Hogy oldotta meg apa a lépcsőt? Megmutizod?

Judit!

Ágyazós kép nálunk is így van. Megigazítom és már le is rántotta abban a pillanatban a takarót róla.

Riz!

Talán mintha múlna ez a bőr pír, de nagyon gáz volt. Majdnem megszakadt a szívem. Babádnak mennyire száraz a bőre? Mindig valami miatt idegesítem magam. Nálunk Dóri hass iszonyat milyen fürdés után. De napközben nincs semmi baja. Már mutattam Dr-nőnek és adott rá valami kenceficét, de nem akar múlni. Már gondoltam arra is, h lehet a víz nem nagyon lehet neki jó. Mert ahogy apa megtörli Dórit ilyen pirosas lesz a hasa. Úgy is megint megyünk dokihoz, majd megint megkérdezem, h mi is ez? Amúgy engem minden érdekel, h ki, h fürdik az is. Milyen diplomát szerzett apa? Veronika nem kezdi egy picit túl korán? Fenéksimi? Nem próbáltam még ezt a kaját amit írtál. Majd kipróbálom, bizti fini lehet.

Köszönöm a fürcsis hszeket.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Szia H. Timi!

Nagyon megfogott amit irtál a babánrol. Szinte remegett a fiam érte. Egyik naprol a másikra nem kérte, ez volt az egyetlen gyümi amit megevett.
Egyik nap beléptem a konyhába és mit látok a fiam kétpofára eszi a kivit. Rászoltam az apjára hogy miért adott neki mert én ugy tudom hogy apro magvasat mint a kivi, málna, eper nem szabad. Ugye? Ma is evett kivit, most mit csináljak imádja. :oops: Ugy gondolom jobb mintha elkapná az infulenzát.

Kintvan 2 felső rágofoga. Nálatok fogak?

Szia Kép
Vendég

Sziasztok!

Nálunk apa fürdik a gyerekkel, addig én tápszert készítek, kiszellőztetem a kisszobát, bekészítem hálóruha stb. Kiveszem a kádból, öltöztetés, tápszerivás, mese (vmikor elmarad), vízivás és alvás. Utána meg én fürdök és megyek vízszintbe ált.

Linda!
Nem semmi progitok van. Én is szeretek csavizni, igazából a vendégeskedést azt nem nagyon szeretem, Katára nagyon kell figyelni és lefáraszt. Igazából én szeretek autókázni és nézelődni, engem az is nagyon ki tud kapcsolni. Tegnap mentünk ugye vacsizni és tök jó volt kicsit az anyósülésen ülni. Hamburg nagyon messze volt, de egy 1-2 órát nagyon szeretek autókázni. :)
Virsli: spárban kapható juhbeles, nem tudom a márkáját, lehúzom neki még így is a „héját” :lol: Egy párral megeszi. Te milyet adsz Laurának?
Tényleg édi Laura. Mostanában nem nagyon fotózom Katát :(

Bettus!
Engem is érdekel a videó, majd msn-en elkaplak ha belépek vmikor.

Ribizli!
Terhesség alatt nem voltál vérszegény? Szedtél vasat?
Köszi jó volt a vacsi: csirkemell natúr tenyérni szelet, hasábk. , nyers zöldségek öntettel, tzatziki. Leves : kapros zúzaleves (apáét elvettem, mert jobban ízlett, igazából tárkonyos vadragulevest kértem). Sajnos a Gundel pali nem fért bele, majd legközelebb. :D :lol: Viszont a film amit néztünk nem volt olyan jó, mint amire számítottam.
Érdekel a suttogó erre irányuló javaslata, leírod nekem röviden mit tanácsol ilyen éjjelekre, cicit keres, nem kell neki cumi, víz. Köszi.
Milyen diplomát szerzett férjed?

Ribizli/Timi!
Igazatok van, szerintem sem jó megoldás éjjeli kaja adás. 2-3 x fordult elő. Igazából kellene apa segítsége, ha keres, vagy nem kell neki cumi, nem marad ölemben stb. akkor ő segítsen be, de nála nem marad ilyenkor Kata. Hozzámszokott, mindig én mentem éjjel.
Tegnapelőtt is aludt reggelig, változó. Alakul a dolog.

Timi!
Én nem aggodóm a vitaminok miatt, CSAK a r. vas miatt. :( Megpróbálok Katának délben mindig húsit, olyan zöldséget adni amiben sok a vas (lencse, borsó stb.) Most azt csinálom, hogy gyümilevet adok neki ebédre, abba rakom bele a béres és cebion cseppet. Sajnos agyamra ment ez a vas dolog és ha ebédre sajtos tésztát eszik a gyerek, akkor már izgulok, hogy nem husi stb.kapott. Kicsit betegség nálam, de majd megoldódik ez is….Kicsit lazábban kellene egyes dolgokhoz állnom.
Szerencse Kata amúgy mindent megeszik, banán is megy neki. Vmikor szeretnék neki adni banánt, de meglátja mandarin az kell. Viszont kölesgolyó jöhet egy valagnyi. Sőt most már a ropi is…Anya megkínálta tegnap, persze a piros doboz megtetszett Katának és már messziről mutogatott rá, hogy neki az kell. Kapott 3 szálat.
Azért durva volt anno az éjjeli 3-4, vagy akár 2 kelés, nem? Most csak azért kelek fel, mert megyek Wc-re, iszom, meg megnézem Katát, betakarom stb.

True!
Ma tejbegrízt ettünk :lol: finom lett. Több, mint fél liter tejhez, kb. 70g grízt tettem, nem lett nagyon folyós, de sűrű sem. Kakaóval ettük Kata is megette a részét.
Tejberízst meg mindig elfelejtem, de asszem úgy szoktam, hogy egy pohár rízs + 3 pohár tej + 0,5-3,4 pohár víz. Kevergetés közben felforralom, kicsit kevergetem még, letakarom, lenullázom és hagyom. Puha lesz a rízs és finom, krémes állagú. Vaníliás cukrot teszek bele + kakaót.

Zsuzsi!

Kajákban nem segít a védőnő vagy a dokitok? Vérből állapították meg az allergiát? Vki családban egyébként allergiás? Biztos írtad, de tejtermék helyett miket adsz? Nincs bioboltokban vmi speciális kaja? Nem értek hozzá.

Judit!
Ha a nagyfiad olyan főzit eszik amiben tej van, akkor milyen tünetei lesznek?
Katának az alsó 2 rágófoga van kint, jobban mondva a bal oldali kijövőfélben. Nem viselte meg szerencse.

Kép
Kép
edi78

Még azt le kell írnom, hogy hogy jártam. Másodszor ragadt be a Wc-ben a csap. Ömlött a víz, csak a vízóra elzásárával oldódott meg a dolog, de Gyuri piszkálgatta és oké lett a dolog.
DE MA, 9-kor kicsit jobban megnyomtam a gombot és beragadt vagy eltörött a csap és ömlött a víz. Közben ment a mosogatógép, na mondom ha elzárom a vizet, hogy veszi fel? Már majdnem elfolyt egy köbméter víz, próbálgattam nyomkodni, húzni a csapot, de vízköves is stb. hátha visszaugrik. Feladtam elzártam a főcsapot. Egyedül voltam itthon, Kata kiságyban, apa hazajött, szenvedett vele. Hallottuk a mosogatógép kér vizet, gyorsan kinyitottuk, vissza na és akkor végre oké lett a dolog. Most van hideg vizünk, csak a Wc-ben nincs, de ez a kisebbik dolog. Kell venni csapot, plusz még kifaragni a csapot a gipszkarton mögül. Mert ugye annak idején éppenhogy be lett faragva a csap. A wc-ben a hátsó fal mögött mennek a csövek fel le az épületben.Senki nem gondolt csapcserére, kellett volna hagyni egy kis nyílást a csavarhúzónak stb.
Úgyhogy elkövetkező napokban, faragás, csapcsere. Örülök neki...
Ja és hozzáteszem, hogy forró!!! vízben zuhanyoztam, ki tudta, hogy lesz hideg víz. :lol: Jól megjártam.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok

Edi: ne tudd meg, nálunk hányszor volt már gond a vízdolgokkal! Tavaly pl. a konyhai csap forró víz folyasztás után ha elzártam, valahogy megnyílt mindig, volt úgy, hogy berohantam Levihez, és szopizott kicsit, nem vettem észre, és már az előszobában folyt a rengeteg forró víz. Őrjöngem!!! de ez csak egy dolog, valami mindig van, most pl. el van dugulva, itt ráadásul nincs vízszerelő sem, na hagyjuk inkább :evil:

Én sose aggódok, hogy mit eszik Levi (CSAK EGYEN), nálunk sokszor van, hogy ebédre nincs hús, de akkor adok sajtot vagy vacsira úgyis eszik szalámit, májkrémet stb. Egyébként ez tök érdekes dolog, képzeljétek a barátnőm fia 4 éves múlt, és egyszerűen NEM ESZIK, de úgy higgyétek el, hogy szinte semmit. Reggelire kakaó, más semmi, ebédre max 1 v 2 kanál kaja, de nem kell neki, délután persze kekszezik mert már éhes, vacsira megint semmi és utána egy kis tej v. kakaó. Ez így megy már évek óta, és többször elvitte a barátnőm vérvételre, és minden jó neki. Ezt én sem értem, de így van. Mondjuk azért vitamint időnként ad neki. Azért ez elég durva, nálunk pl. tegnap volt úgy Levi, hogy nem kért semmi szilárd kaját de én már síkideg voltam. Egész nap joghurtot meg pudingot evett, pedig nem jön a foga, és a drnő szerint a torka sem gázos...

Timi: igen, mi is a 3. hetet kezdjük apával, nekem azért nehéz!! Apának meg még inkább, ő zöld napon és gyümi napon nagyon legyengül, pedig eszik sokat! Én meg mindig éhes vagyok, nagyon szenvedek, hiába én hússal köret nélkül nem tudok jól lakni de zöldséggel se hús nélkül :evil: Gyüminapról nem is beszélve! Talán ment le kicsit a hasamból, de ezt csak úgy veszem észre hogy elég pocsék lett a bőr rajta :mrgreen: Kicsit kezdem a tornázgatást is, hátha jobban haladok.

Na most mennem kell pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Nem sorrendben:
Edi!
Hát igen,a védőnő meg a doki adott egy füzetkét,amiben vannak receptek és amiket meg is csináltam nagy műgonddal,de hiába a pancsolás és a rengeteg kidobott lóvé, a padlón végezte az összes kaja,desszert stb...szóval nincs értelme. Ráadásul a párom megeszi ugyan ha rápirítok ezeket a szójatejjel vagy rizstejjel készült kajákat,de nincs oda értük nem szereti úgy (biztos a tudat,próbáltam átverni,de nem lehet,megérzi többnyire hogy nem tej van a zöldborsófőziben stb...)
Az a helyzet,hogy ha főzök magunknak azt próbálom tejmentesen adni neki,de nehéz nagyon. (van kb 6 féle bébikaja amit ehet,a többiben van tejtermék. Ugyebár kiskisasszony nem kultiválja az én főztömet elég gyakran szét is dobálja ez okból...
Vas ügy: Hát megértem a parádat,most ez a legújabb parám nekem is illetve nem is annyira új hiszen 2 hónapja vettek vért a gyerektől és még semmi eredmény,pedig már jónéhányszor rájuk telefonáltam. Kért a dokink vas értéket mert szerinte sápadt a gyerek,na én erre fel lencsét borsót és húsokat tömködök szegénybe ha kell neki ha nem (majd következik a rozsdásszögek nyomkodása az almába :lol: )
úúú a vízügy szar dolog,nekünk is volt hasonló,le kellett bontani a fél fürdőszobát,mert nekünk egyben van a wc vel ráadásul gyorsan kellett,mert a felettünk lakó és köztünk volt csőtörés a csempéket is megzúzták a jóemberek,hát azóta a párom csinált oda egy fa burkolatot,ami jól néz ki,de a csempe...szóval ránk férne egy fürdőszoba felújítás...

Judit!
Privi ment.
Fogak ügyében fura helyzet állt elő,áttört a két felső rágófoga,teljesen kinnt van a bal alsó rágófoga,de a jobb alsó rágófog (első örlő vagy hogy kell szakszerűen mondani szóval a jobb hatos :lol: ) nem akar átjönni azzal szenvedünk most,kotor a szájában,ömlik a nyála,van hogy nem eszik csak iszik sokat.

True!
Képzeld,valamelyik nap Réka is csak banánturmixot fogadott el (a nemannyirafinomdemégkibírható szójatejjel),de abból megivott vagy 7-800 ml-t egész nap csak azt (na azóta tápszer és szójatej le van ejtve,nem is issza egyiket sem már vagy 4 napja) természetesen én is síkideg lettem és belefeszítettem a szájába két kanál főzeléket,ennek eredményeképpen 2 napig főzeléket sem evett dacból gondolván: "Mit feszegeti ez itt az én számat,ha nem kell a nyomorék sárgarépája meg a húscafatjai..." Aztán anyukámmal a pólusban benyomott egy mekis kiskrumplit (na egészséges táplálás no comment,örültem,hogy evett)

Timi!
Be kell vallanom,igen feladtam a fogyit,mert nagyon rosszul voltam többször is,nemcsak a hangulatom,de a gyomrom sem bírta,nagyon szédelegtem (biztosan rosszul csináltam valamit vagy nem ittam elég folyadékot.) Most próbálom számolni a szénhidrátot,többé kevésbé megyeget,ez viszont csigalassú fogyás és szintentartás inkább...
Az uram ha koncertezik az két nap ,még akkor is ha csak egy koncertjük van,mert akkor hajnalban jön haza vagy reggel (attól függ hol voltak ha Kazincbarcikán akkor tutira csak reggel jönnek)és természetesen egész nap hulla,alszik,de még akkor is,ha a gyerek a fején ugrál vagy tépdesi a szakállát (szóval tolerancia kell de nagyon sok a zenészemberhez)
Néha kiborulok,amikor sok,most épp sok volt ez a pár nap,jó volt,hogy jött anyukám,de nem mindig tud,így Rékával tervezek csak,hiszen egész nap dolgozik az emberem,6 körül ér haza eszik fél óra egy óra Rékával aztán már alszik is,vagy gityózik,vagy netezik,de 9 kor már tutira alszik(mert ugye valamikor ki kell pihizni a hétvégi fáradtságot,arra nem elég a vasárnap mint tudjuk :? )
Most is el akarok menni Rval a Művészetek Palotájában lesz farsangi mulatság ingyenes a belépés Vasárnap 10 kor kezdődik de már szólt (illetve láttam a naptáron,hogy szombat koncert így hát ha hajnalban hazajön biztosan nem fog jönni velünk délelőtt 9 kor indulva....na mindegy,majdcsak benő a feje lágya egyszer :D akkor eladatom a gitárokat és csak kozmetikumokat fogok az árán venni :P

Megyek kv stb.

Zsuzs

Kép

Kép
santos

ja itt BAB úrfival látható a gyermek: Kép

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Szia Santos!

Arra kéne gondolnod, hogy ha most kiskorában betartod a tejmentes étkezést akkor már ovis korára kinőheti.
Az én fiam se eszik, nagyon válogatos. Majdnem mindent kiköp. Azt még elfelejtettem mondani hogy a zsömlébe és a kiflibe is lehet tej. Én pékhez jártam és ugy kértem, hogy vizes kiflit kérek.
Az enyimek is ezt a szojást gyümölcspépet kapták. Lehet beletenni gyümölcsöt is, hátha ugy megeszi. Nagyobb korába műzlit is. / én raktam bele pici cukrot/
A tápjába raktál már kakaoport? Hátha ugy megissza. A kakaoporral is vigyázzni kell mert lehet benne tejpor. Nagyobb korába lehet babkávét is tenni bele. Gondolom ismered, az ovisok nagyon szeretik.

Ha eszembe jutt még valami majd leirom!

Kitartás!
Szia
Vendég

Na hali, valami most jutott eszembe:

Zsuzs nekem egész más a tapasztalatom ezekkel a rokkerekkel, én már vittem koncertre a gyerekeket, igaz, szabadtérire, estire a füst miatt én sem vinném, de komolyan, soha annyi segítő kézzel nem találkoztam mint a rockfesztiválon, amikor elakadtam a babakocsival! Szerintem ezek az emberek nagyon jók, csak a hírük rossz, el nem tudnám képzelni, hogy szándékosan bántanának egy terhes nőt vagy kisgyereket. Na persze más a helyzet, ha olyan részeg, hogy nem áll meg a lábán... :lol: :lol:

Ellenben volt már olyan, hogy Siófokon beakadt a babakocsi kereke, rángattam, és a hátam mögött egy hülye dagadt kva beugatott hogy jó lenne ha elengedném, mert siet. Mondtam neki, hogy ha segítene esetleg gyorsabban haladnánk. Erre ő: még mit nem!!!

Tapasztalatom szerint a 40-es nők a legbunkóbbak, nem adták ám át a helyet a buszon sem mikor terhes voltam.

Timi: szerencsére Levi jól van, bár alvásügyileg valami gixer van, éjjel is felkelt, lehet, mégiscsak a foga bár nem látszik semmi. Nekünk 6 fogunk van már fél éve :shock:

Levi olyanokat mond, hogy néha elájulok, tegnap du. ledőltem picit, ők meg játszottak körülöttem, egyszercsak odajön és azt mondja "AMMA" és csámcsogott hozzá a szájával. Kért almát :wink: Napok óta azt mondogatja, hogy TOPI, először azt hittem, a Táncoló talpakból a pingvinre mondja, de azt mostanában nem nézték, erre most az előbb rájöttem, hogy a minimaxos mesére a tupura mondja. Édes szívem imádom. Na sziasztok megyünk udvarra, aztán vásárolni.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Na mi van ma? Gyümi nap :lol: :lol: Ezt nagyon nem szeretem :evil:

True!

Levi bazi ügyies, h ennyi mindet mond már. Dóri egész nap beszél, csak az ő kis babanyelvén. Amit tisztán mond az csak: anya, apa, mama,papa, kaka. Nálunk ennyi! Azért ez durva, hnem segítettek anno! De pipa lettem volna ha egy ilyet beszólt volna akkor nekem vki! :shock:

Santos!

Mi lesz vasárnap a M.P-ban? Van róla vmi link? Elmennénk apával és Cinka Pannával.

Judit!

Dórinak 12 foga van. Szóval eszi a fiad a kivit? Bárcsak aDóri azt enné. Tegnap Bettussal vmi új ízt is együnk gyüminap alkalmából, ezért hozott mangót. Na! Azt sem ette. Almát hiába pucolom meg széthordja a lakásban. Őrület!

Edi!

Ez a víz ügy elég durva :x Birom amikor azt írod, h kb 70g grízt tettél bele. Na! Én most fogok csinálni Dórinak reggelire és én úgy csinálom, h 1/2 liter tejhez adok 3 kanál grízt+cukrot. Remélem sikerülni fog. Tegnap kérdeztem anyukámtól. Azért már sokkal jobb, h ennyiszer nem kell felkelni. Persze van még olyan, h felpattanok és megnézem, mert éppen azt hallottam álomban, h nyekereg. De csak meglesem a ajtóból. Megcsináltam közben a tejbegrízt. Forró még! Dóri ordít! Megyek is.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!
Még nem olvastam vissza,csak legörgettem az oldalt,jó sokat írtatok,ari a"babbal" Réka :wink: ,délután remélem lesz időm az olvasásra és az írásra is,nagyon tömör kellems hétvégénk volt,ma este színház,hála Istennek a párom marad itthon Lauval,(csúszik a győri munkája),így délután muszáj lesz tollászkodnom,meg valami rucit magamra próbálni...most rohanok,vár a házimunka meg a sütik gyártása:kókuszos keksz-tekercs és sörkifli :lol: nyami-nyami.

bocsi,majd jövök ha tudok....remélem :roll: :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok, egy diplomaosztós képet csúsztatok be óvatosan a küszöb alatt :) (A kérdésre: Környezetmérnök lett apa :) )

Kép

Kép

na, most el is futottam :) Sziasztok!

UI.: amin a főszereplő is rajta lenne, ott még piros a szemünk :D az még javításra vár :mrgreen:

KépKép
rizibizi

rIZ!

De szépek, édesek vagytok!!!!!!!!!!!! De gyönyörű kislány Veronika!

Ma nagyon nehezen bírom a gyüminapot. Bűnőztem

:oops: ! Dóri reggelijéből( tejbegríz), egy pici lecsúszott és az ebéd amit csináltam ( rakott krumpli), abból meg 3 kanállal. Nem bírom ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-2 kg most ugrottak! :cry:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok! Én csak ritkán tévedek ide, de ennek ellenére szeretnék segítséget kérni Tőletek mozgásfejlődéssel kapcsolatban.
Tudnátok írni nekem, hogyha a Ti gyereketek is később, már egy éves kor után jóval, több hónappal sem indult el még önállóan, vagy ha már igen, mivel tudtátok rávenni, motiválni, hatni a gyereketekre, hogy elkezdjen önállóan járni?
Lányom 16 hós, szépen felállogat, lépeget, de inkább mászik, azt nagyon szeret és tud, már hónapok óta, és csak kapaszkodva csinálja a felállásokat, lépegetéseket, nem látom, hogy változna valami az idővel.
Várom emaileteket az eros.bereczki.agnes@comunique.hu emailcímre!
Köszi szépen előre is!
mamszi

Hahó!

Sehol senki,csak Timi van talpon? :lol: Nekem ma van gyümi nap,meg ma jött meg :? fáj a pocim....
Tegnap voltunk színházba,felvettem a nadrágkosztümömet ami még egyszer sem volt rajtam, :lol: belőttem a sérót sminkeltem,egész jól néztem ki,szerintem,anyukám nem érti miért figyózom :roll: Nagyon tetszett az előadás széttapsoltuk a kezünket a végén,egypárszor kifutottak a színészek a lépcssőn fel a közönséghez,odaültek mellénk,énekeltek,tök izgi volt és teljes mértékben kikapcsolt,(persze szünetben hazacsörrentem :lol: hogy mizu?).Anyucim nem is ment haza,nálunk aludt, még kellemes is volt este tíkor hazasétállni,itthon meg minden rendbern volt,jól elvolt apja meg lánya,igaz úgy kellett kilopóznom mikor indultam,elterelő kukó hadművelettel :lol:
A barinőimmel meg egész hétfőn pofáztunk,sőt délután kettőkor leléptem velük és csak 6-ra jöttem haza :lol: az egyik most 7 hós terhes,és képzeljétek csak a végén akarják tudni hogy kisfiú vagy lányka lesz e a gyermek,jó mi?!a név már ki van találva.

Ildi,szóval már megy Levi...de Launak még nincs foga,nem mehet!! :lol: de szerintem már tényleg nem sokat kell várni,annyira de annyira fehér neki elől az inye 5-6 fog is látszik hogy ott van,és napról napra fehéredik,nyuszira talán már ott virítanak.Én csak Lau szeme nézéséből tudom hogy mit mond,vagy szeretne,ő nem mond semmi érthetőt.Nálunk sincs mindennap hús,de kefír vagy yoghurt az mindig van,tegnap spenótot főztem neki,ma nem tudom mi legyen.Már egyedül vagy a gyerekekkel?

Santos,húúú remélem elmúllik neketek is ez a tejallergia,nagyon rossz lehet,remélem Judit adott pár jó kaja ötletet.

Edi,tessék lefotózni Katát,bezzeg mikor pici volt,100 képet is csináltál róla... :wink: :lol:
Én is imádok autókázni,sétálni,nézegelődni,most a barinőmékkel olyan jó hétfői napom volt ,mint a régi szép időkben.A filmeket moziban nézitek vagy otthon?Milyeneket?Úgy néz ki mi is elmegyünk kettesben egy Quimby koncertre.Kell is egy kis szussz mindenkinek :wink:
Laurának füsli virslit adtam,azt a baromfivirslit,mert én csak azt eszem meg,de neki nem ízlet ,talán a füstösség miatt,mert a füstölt felvágottat sem eszi meg,kipróbálom amit írtál.

Rizi,nagyon aranyosak vagytok :wink:

Bettus ne tünj el.

Timi,remélem kibírom a mai napot,rendi vagy hogy beírtad a bűnözésedet.Szombaton gyümi napon le kellet nyomnom egy szelet tortát az egyik barátunk szülinapján.Hmm,ez van,attól még csináljuk tovább és jó lesz :wink: én ezen a npon szoktam kitalálni mit fogk majd másnap meg utána csinálni.Képzeld Lau taknyos,de nagyon. :cry:
Tök jó lesz megint ha talizunk,gyertek csak Kehidára!!!

Na lépek,valamit főznőm kell a csajszinak :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Jövök,bejelentkezek,de nem leszek majd kb egy hétig,mert hazamegyünk Újvárosba...anyuékhoz picit.
Holnap vendégségbe megyünk a kis barátunkhoz (Réka szerelmes szerintem a kisfiúba elbújva puszilkodtak a múltkor :lol: ) egész nap ott leszünk,másnap oltás (bár ezt sem tudom hogy lesz,a dokinéni jön a házunkba oltani a velünk egykorú kislányt,tuti,hogy Rékához nem jönne,de majd felhívom hátha.)
Na kb ennyi a terv,nem tudom hogy lesz

Jubi!
el vagy tűnve nagyon...

Riz!
Micsoda csókos szájú tündért tartasz a kezedben! Nagyon szép csajszi lesz a kislányotok,sok szív fog törni,reszkessenek a környék fiai...

Linda!
Hűű biztos király lehetett a színház,engem is kikapcsolt ez az operett,de most talán szombaton eljutok apa koncertjére is ami egybe lesz kötve egy barátunk szülinapjával....Hát igen a nézésből is lehet tudni mit akar a kölök ez nálunk is hasonló (viszont a szókészlet nem gyarapszik semmit) egy szó van ami érthető és ez a NEM példák:
Kérsz még innivalót?- MEM
Kijössz a kiságyból? -MEM Bemész? -MEM
Fáj a macinak,ha dobálod. -MEM
Éhes vagy? (közben eszik és teli szájjal) MEM
Ha majd nyersz a lottón adsz anyának és apának valamennyit? MEMEMEMEMEMEM Rendes vagy...MEM
Kb ez megy,na meg a háp és a dádádáá (ez a gágá lenne) :lol:

Timi!
Nálunk folyton a minimax megy és ott láttam a rendezvény reklámját,vasárnap 10 től farsangi mulatság,fellép Noddy a Kolompos együttes,az Alma együttes (ezek R kedvencei) lesz babajátszó stb...jelmezt kell vinni (most,hogy elutazunk,sajnos nem tudunk menni,de annyira el szerettem volna vinni a kölköt) viszont itt biztos van valami róla: www.mupa.hu Minimax farsang címen.

True!
Nagyon izgulsz hogy magad leszel? Hogy tervezed a napokat? Akkor egész nap szinte ide oda fogtok kocsikázni? Bocsi a sok kérdésért,én egy kiskoboldlánnyal sem bírok el...te meg elbánsz hárommal is...

Judit!
Köszi az infókat

TESSSSSSSENEK ÍRNI KÉREMSZÉPEN !
Megyek mert megint leragadok itt és akkor nem haladok semmit

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok

Csak egy gyors életjel rólunk. Nem tűntem el, csak lusta vagyok. :roll:
Olvasni, meg írni is :oops: Csak átfutottam a dolgokat, ezért most inkább nem is kotnyeleskedek bele semmibe.

Pénteken jön hozzánk vagy 8 kolleganőm, jelenlegi meg ex is, aztán holnap vásárolgatok, és egész pénteken takarítok meg valami sütikét összeütök. Már nagyon várom, kivi vagyok kivel mi újság van.

Érdekes mostanában semmi kaját nem akar megenni. Kis finnyás válogatós lett, meg se kóstolja, csak eltolja, hogy ez neki nem kell. Ha mégis sikerül betuszkolni egy falatot a szájába, akkor kiforgatja. Úgyhogy mostanában a kajálás azt jelenti, hogy amit a kezemből adok neki, és én eszem. Csirkejava falatok, gyümölcsök.
Az almára ő is mondja, hogy, Ama, a teára: tee, a tejcsire: tecsi.

Edi: Sikerült megnézni végül a videót?

Nálunk nem megy napközben a minimax. Igazából nem látom rajta hogy lekötné a tv. Ezek szerint már van akinek mesét néz a babója?

Én csak az esti elalvásnál mesélek neki alvásig.

Na most már megyek aludni: BEttus

Kép
bettus79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?