Új privát üzeneted érkezett!

köszi Gabi, aranyos vagy:)
remélem jókedvű voltál ma, mert napsütést sajnos nem sikerült intéznem...:(

sniky
 
 


Pöttöm, Györesz! Várjuk tőletek is az infókat!

Niki! Nagyon édes a Prüntyőkétek! És tényleg jó nagy! Nekem nagyon tetszik a lábacskás kép :)

Köszönjük mi is a gratulációkat, reméljük így marad végig, és csak jó dolgokhoz tudunk mi is gratulálni mindenkinek!

Nekünk az UH-n a fej-paraméterek alapján is kb ugyanazt az időpontot mondták, mint amit a mensiből számoltunk. Vagyis egy nap eltolódás volt, de hogy merre, azt nem tudom, de az már biztos nem is lényeges.
Én délután aludtam egy nagyot, ahelyett, hogy dolgoztam volna :oops: Ezért volt részemről most a nagy hallgatás. Azt hiszem egy pár órára maost képes vagyok a munkámmal foglalkozni (persze ha nagyon pörögtök, akkor nem biztos :wink: )

panna1
 
 


Sziasztok!!

Na megjöttem a tornáról. Nekem baromi jól esett, nem volt megerőltető, de jól átmozgatott. Nagyon kedves a csajszi aki tartja, mindent magyaráz, kérdésekre válaszol, most mesélt a kórházról is egy kicsit a végén, a gátvédelemről, a szülési pozíciókról. Gyakoroltatja a légzőgyakorlatokat, hogy a szülésre már rutin legyen, szóval nekem nagyon bejött.
200 Ft/ óra, de csak annak, aki megengedheti, szóval nem is nézik ki fizet ki nem.
Egyetlen dolog volt ami egy kicsit zavaró, hogy nagyon sokan vannak. De ez tavasszal javul, mert az udvaron tartja, ha jó az idő.
Hát nagyjából ennyi, remélem eléggé kimerítő volt, ha valamit kihagytam kérdezzetek.

Holnap megyek védőnénihez, és végre nekem is lesz kiskönyvem :)

Jó éjjt mindenkinek!

KépKép
columbine
 
 

 
 

Azt hiszem én is elköszönök, így legalább dolgozok :-)
Jó éjt mindenkinek! Legkésőbb holnap este jövök!
Pusz

panna1
 
 


Jaj lányok, annyira kis formásak a babák! Nekem még jó sokáig kell várnom a következö UH-ra (febr. közepe), de azért legalább addig is gyönyörködhetek a ti babáitokban! :-)

Ami a mellméret változását illeti: elsö terhességemnél 3 számot nöttek és azóta se mentek össze, de a további terhességeknél már legalább nem feszültek, ez is valami. :-)

Szép estét mektek, mentem beteg férjet ápolni a beteg gyerekek után. De jó is nekem. :-)

Barbi
Vendég
 


Barbi, köszi a privit :-)

A gyerekek már jobban vannak? Jobbulást a férjednek! Nehogy Te is elkapd...

Jó éjt!

yuyu79
 
 


Jó reggelt mindenkinek! További uh-beszámolók? Valaki este is volt uh-n ha jól emlékszem ;-)

yuyu79
 
 


Sziasztok!
Én ma megyek uh-ra! Úgy volt, hogy 5-re, de szerencsére át tudtam magamat kérni egy korábbi időpontra, fél 3-ra, mert már nagyon be vagyok sózva! Csak holnap tudok majd írni, hogy mi volt! Tudjátok otthon még nincs netünk!

Mindenkinek nagyon szép napot!

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!

Nagyon édik a babák! én is látni akarom a mi babánkat!!! :) Febr. 11-ig ki kell bírnom valahogy :(
Nagyon megnyugtató volt a doki, azzal hogy megvizsgált aztán közölte hogy méhszáj zárt, tuti minden rendben! :roll: Oké... biztos tudja, de én nem tudom ebből még!

Majd mostmár én is csinálok valami tornát, mert nagyon lusta lettem :(

Mit jelent az, amikor azt írják a leletre, hogy "ellenanyag: negítiv" az kell legyen?? Még ennyi ideje sem volt tegnap a dokimnak :(:(

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok kismamák!

Lezajlott a tegnapi UH, picurka nagyon aranyos volt. Készségesen mutogatta magát, rúgkapált, és közben a fejét fogta mindkét kezével :lol: Majdnem megzabáltam olyan tündér volt.
Sajnos méretet már nem tudott neki mérni a doki néni, okát persze nem értettem, de a többi méret (fej, comb stb) azt mutatja, hogy 14+1-nek felel meg, azaz a könyvem alapján 8-9 cm-re tehető.
Azaz Niki, neked óriás bébid lesz :lol:

Na a képecskét megkaptam, elég rossz a minősége, mert hasi UH volt, bent a főnököm bescannelte, de nem jpg lett, hanem pdf. Nem is ezzel van a baj, hanem hogy a kép kicsi, és rengeteg fehér semmi veszi körül, így nem túl élvezetes.
Tudnátok segíteni, hogyan tudom csak a képecskét egy új fájlként kimenteni? Így nem akarom kirakni ide. :cry:

Ja, és a lényeget majdnem kifelejtettem... nagyon fiúnak mutatta magát :lol: Volt valami a lába között, több nézetből is megnézte a doki néni, mondta, hogy szerinte fiú, de azért még ne vegyek rá mérget, mert esetleg a köldökzsinór is lehet...na azóta fülig ér a szám :lol:

pöttömpanni
 
 


Ja, és minden kétségem elmúlt a doki nénivel kapcsolatban ami a fiatal kora miatt volt. Tegnap is tündér volt, mindent elmagyarázott, átbeszéltük, hogy milyen lesz a császárom, hogy lehet alapítványi szobát előre lefoglalni stb.

A labort is megkérdeztem, de sajnos a Bálint analitikával nincs szerződése. Egy másik magánt mondott, de ott meg csillagászati árakat kérnek...marad a sorban állás az Istvánban.
Jól sejtettem, az első vérvételem az AFP idején lesz, megkaptam az összes szükséges beutalót.

pöttömpanni
 
 


encsike: itt olvashatsz erről a témáról kérdés-válasz formájában. A negatív lelet egyébként jót jelent!!
http://www.babanet.hu/faq/tergon01.php
lei
 
 


Nagyon örülök Pöttöm, hogy tőled is jó hírek! Egyenlőre úgy tűnik nagyon fiús a csapat, kíváncsi vagyok, hogy alakulnak az arányok majd később. Gratula nagyon!
Bocsi, de ma a kis fincuri nagyon kergeti a rókacsaládot kifelé :( , nem tudok írogatni.

KépKép
columbine
 
 


pöttöm: gratula a babóhoz!! Hát a köldökzsinór tényleg bezavarhat a neme megállapításánál, de a következő UH talán már úgy fekszik, hogy minden látszani fog rendesen! :lol:
Sajnos a képhez én nem értek, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
lei
 
 


két napja nem szedek MagneB6-ot, mert elfogyott és még nem volt időm patikába menni. Azóta szúr a hasam, meg néha görcsöl is. Lehet, hogy a Magne B6 hiány miatt??????????
lei
 
 


pöttöm gratula :D fiúcskát szeretnél :D ki a dokid :?:
lei sicc akkor a gyogyótárba és vegyél :!:
györesz holnap beszámolót :D

lanyané
 
 


Köszi a gratulációkat, büszke is vagyok ám :lol:
Na egyik kollégám bejött, talán ő tud segíteni majd a kép ügyében.

Lanyané!
Én mióta élek kisfiút szeretnék...elsőre mindenképpen :lol:
Dr. Lengyel Mária az orvosom, és imádom, mondtam is tegnap a férjemnek, hogy egy angyalka, még a végén beleszeretek :oops:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok. Tegnap este voltam a dokinál is, ő is csinált ultrahangot :-) biztos, ami biztos. Látni akarta a nyaki redőt mindenképpen a saját szemével is. Ezt is imádom benne, hogy ilyen gondos. Lassan én is elmegyek vérvételre, már megvan a beutalóm, a Nyírőben fogják csinálni, de nem kell sorban állni, hanem be lehet jelentkezni és ráadásul ez ingyenes. Felhívtam ma a zuglói védőnői szolgálatot, de akihez atartozom éppen beteg, szóval majd hétfőn kell újrahívnom.
A baba nemével kapcsolatosan azt tudni kell, hogy ilyen pici korban a lányok szeméremajka még olyan hosszúkás, hogy simán kukinak lehet nézni. Szóval nem olyan biztos, hogy az a fiú tényleg fiú. Én inkább kivárom a következő ultrahangot. Legközelebb csak március 18-án kell mennem a dokihoz, de azt mondta, hogy utána már nem lesz ilyen laza a dolog.
Mindenkinek gratula a kisbabákhoz.

szuszu
 
 


Pöttöm, én is gratulálok, de még ne éld bele Magad nagyon, hogy fiú ;-)

yuyu79
 
 


Köszi Lei! Elvileg akkor minden oké az én leletemmel! :)

Nekem ott a kórházban megcsinálnak minden vizsgálatot, és én csak a dokinak fizetek minden alkalommal... Bár engem folyton vérvételre küld... mindig valami eszébe jut. Mindegy, inkább többször mint valamit ne vegyen észre...

11-én amikor megyek akkor majd lesz UH, tarkóredő mérés, meg azt mondta, hogy valami genetikai tanácsadás :shock:

Ti nem szoktatok nyűgösek lenni néha? :)

Kép
encsike87
 
 


sziasztok:)

jajj, de jó lányok, ennyi jó hírt olvasgatni:) Pöttöm gratulálok nektek:) nagyon szorítottam:) azt írtad, hogy a mienk óriásbébi... jó, jó, de ki fogja megszülni? ;) ha tényleg ilyen extra méreteket produkál, akkor megpróbálom megbeszélni vele, hogy egy picit lassítson:)))

én titkon reménykedek, hogy a lányos csapatot erősíthetjük, valahogy úgy érzem, hogy tuti kiscsaj lesz.... na majd kiderül hamarosan, remélem a 4d-n megbizonyosodhatunk róla, február 12-én:))

na megyek egy kicsit dolgozni, mert ezen a héten szinte semmit nem csináltam és holnap hóvégi zárás...:(


lei, irány a patika!!! Képzeljétek én a 7végén abbahagytam az elevit-et a dokim javasolta helyette a ferrofolgamma kapszulát (vas + folsav) + a Magnerot-ot. Tök jól vagyok és a farkasétvágyam is alábbhagyott kicsit. Azzal indokolta a váltást, hogy ha már ilyen sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, akkor felesleges az elevit mellé. Lehet, hogy azért nőtt meg ilyen nagyon a picúr, mert vitaminbombát kapott mindennnap??!!! :))

sniky
 
 


sniky: az Elevitről mindeféle fáma kering. egyesek szerint óriásbébit csinál, mások szerint ez hülyeség, és nem befolyásolja a baba méreteit egyáltalán. azt viszont tapasztaltam én is, hogy mellékhatásként nagyon éhes lesz tőle az ember. Én váltottam Gravidára, de szerintem ez semmivel nem jobb. Igaz, hogy nem vagyok tőle éhes, de a rosszullétek ugyanúgy megvannak. és még plusszban is kell folsavat szednem, mert a dokim szerint nincsen benne elegendő adag. Na mind1.
Hipp Natalt keresek, mert arra azt mondják, hogy az a legjobb ilyenkor, de sehol nem lehet kapni, a Brendonban meg iszonyú drága. Szóval ez van..... :cry:
lei
 
 


Nekem a Pregnavitot kell szednem, állítólag ez nagyon jó, csak nem lesz tőle éhes az ember, és olcsóbb is mint az Elevit...
Folsavat nekem is kell mellé szednem, de nem baj, inkább ezt szedem, mert ettől nem vagyok farkaséhes...

Kép
encsike87
 
 


szerencsére nekem egyáltalán nincsenek már rosszulléteim....
csak ez az állandó álomkóóóóór:)))

sniky
 
 


Niki, én is lányra számítok, de ha mégsem az lesz, akkor úgyis nagyon jó lesz, csak szoktatni kell majd magam a gondolathoz ;-)

Csak nem könyvelő vagy? Vagy milyen hó végi zárás? Én az vagyok, de már csak holnapig, utána táppénz :-D De az utolsó pár napban még nyaggatnak azért épp eleget ;-)

yuyu79
 
 


már nagyon várom én is, hogy megszűnjön a hányigeres időszak. !!!
Nem tudom, hogy jó-e ha két havonta váltok vitaminokat...pedig jól hangzik, amiket írtok.
encsi: nagyon nyűgös vagyok én is mostanában és halálosan fáradt, és álmos. :cry:
lei
 
 


lei!

Sajnos a Hipp Natal bárhol veszed is drága... :( Én utánaérdeklődtem, nem megérős...

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati: arra gondoltam, hogy esetleg Németországban élő rokonoktól kérnék, hogy küldjenek. Na majd még meglátom.... :?
lei
 
 


szia yuyu:)

nem vagyok könyvelő, hanem egy ügyvédi iroda számlázását + kinntlevőségeit intézem. Nem túl izgalmas meló, de nagyon jól fizet, így még ezt a pü-i évet végigcsinálom (ápr. 30-ig), hogy jó kis bónuszt kapjak júliusban, mert szükség lesz rá:)

irígykedem hogy te már nem fogsz dolgozni, nekem sincs hozzá sok kedvem....:(

sniky
 
 


Lei, akkor legalább megnyugodtam, hogy nem én vagyok a bolond, hogy azt hiszem hogy a hormonok miatt vagyok nyűgös! Egy pillanat alatt minden felbosszant :) aztán meg mérgelődök csak mindenen :(:(

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Először is gratula a kismanókhoz; mindenkié nagyon kis helyes!! :wink: Nagyon vártam már, hogy ma gép elé üljek, hogy olvashassam a híreket, tényleg nagyon klassz olvasni a boldog hozzászólásokat!

Rólunk annyi, hogy több, mint 1és 1/4 órát csúszott a doki, így majdnem 1/2 11-re keveredtünk haza :shock: ; hulla voltam; csak a hányinger miatt tudtam, hogy élek. DE, a lényeg: nálunk is minden ok! Kis helyes volt, pakolgatta a kezecskéit az arca elé; megvannak a csöves csontok, minden épnek tűnik. Kora pont annyi, mint lennie kell 12+1 napos volt tegnap. Tarkó redő is ok (1,5-Sománál 1,3 volt) és ülőm. 5cm. A nemére annyit mondott; "na látják itt lesz vagy a nunija, vagy a kukija. 50%, hogy kisfiú, 50%, hogy kislány. :))" Még szerencse.... :lol: :lol:

Yuyu- Csak azért mertem érdeklődni, mert azt hittem druszák vagyunk: én Judit vagyok, és régen a színjátszókörben Jujunak hívtak. :) És Te akkor Júlia, vagy Julcsi néven vagy anyakönyvezve?

Sniky- kicsit belehúzott a kisember, biztos kosarasnak készül.. :D

Pöttöm- Ne éld bele még teljesen Magad, de csöndben megjegyzem, így már valószínű tényleg fiú lesz..(nálam is így volt) Örülök, hogy egy kívánság már teljesülőben van. :wink:

Columbine- A párod hol repül??? Vitorlázó, vagy motoros? Mióta? Melyik reptér? A papám is pilóta, és sokáig én is rendszeresen jártam ki a malév klubba; csak én nem voltam elég elhivatott, ami azt jelenti, hogy az életemben nem csak a repülés létezett.. :)
És a fontos kérdés, hogy bírod? :lol:

A mai uh-khoz megy a drukk!!!

Kép

Kép
mákszem
 
 


Ja, nyűgösség és álmosság!! A párom mostanábam mindig azt mondogatja:" Sománál nem voltál ilyen hisztis, és álmos; bezzeg most! :) "
Erről ennyit..néha állva el tudnék aludni...

Kép

Kép
mákszem
 
 


Nekem azt mondta a dokim tegnap, hogy az a legjobb, ha egyik nap egy elevitet veszek be, a másik nap meg egy gravidát. Így fogom csinálni. A plusz folsavat meg abbahagytam, mert már túl vagyok az első trimeszteren és elég a továbbiakban, ami a vitaminban van. Azt is mondta az orvosom, hogy az óriásbébik nem a vitamintól lesznek, hanem attól, ha sok édességet eszik a kismama. Szerencsére én az édeset annyira nem is kívánom, remélem ez így is marad.

szuszu
 
 


Soma után én nem bánnám, ha óriásbébim lenne.. :lol: De erre szokták azt mondani, vigyázz, mit kívánsz, mert azt a gyereket meg is kell szülni; lehet, hogy mégis vigyázok majd a súlyomra? :wink:

Kép

Kép
mákszem
 
 


Próbálom nem beleélni magam a kisfiúba, dehát olyan nehéz.
Persze ha lány lesz, akkor is az enyém lesz, és imádni fogom. De én ilyen rajongó típus vagyok, most éppen a kisfiúkért rajongok :lol:
Majdnem minden barátnőmnek kislánya született, kivéve egyet, de neki meg nagyon problémás lett a kismanó, 6 hónapra 600g-al született...na de nem is akarunk ilyenekre gondolni, nekünk lányok minden rendben lesz,igaz? :D

Nekem is pont este jutott eszembe, hogy talán a folsavat abba lehet hagyni, de elfelejtettem megkérdezni a dokit.

Akkor nekünk sem lesz óriásbébink, mert terhesség előtt imádtam az édességet, most nem kívánom, szerencsére.

pöttömpanni
 
 


Sziasztok!

Pöttömpanni babája:

Kép

Nem lett tökéletes, nézzétek el nekem! :oops:
athiz
 
 


Lányok íme a pacám lásd fentebb :lol:

Köszönet érte athiz, rendes tőled :D

Annyi kivehető, ahogy a fejét fogja, úgy sopánkodik :lol:

pöttömpanni
 
 


érdekes, mert sok olyan kép van, amin nem mindig tudom egyből, hogy mi hogy van, de ezen a képen egyből láttam, hogy a fejét fogja a kezeivel :)
lei
 
 


Mákszem, én Julianna vagyok, a 3. a családban.... ha lányom lesz, ő már nem, lesz az ;-)

yuyu79
 
 


Na kollégám is alkotott egyet, nem tudom ez milyen:

Kép

pöttömpanni
 
 


beszkenneltük tifben is így úgy látom jobb lett, de szegényt ebédről rángattam a gépem elé :lol:

pöttömpanni
 
 


ezen is jól látszik :)
lei
 
 


Én az elsőn nem láttam, de ezen már igen. Nagyon aranyos.

szuszu
 
 


Pöttömpanni, máskor is inkább a kollégád segítsen, az én változatom tényleg nem lett valami tuti, bocsi! :?
athiz
 
 


Bocs, de ezen tényleg jobban látszik ;-) nagyon ari :-D

yuyu79
 
 


Ne viccelj, nem veled volt a gond, hanem az elsőnél a főnököm nem is kérdezte meg milyen formátumba csinálja, csak egyből rányomott a pdf-re...de ugye azt elég nehéz módosítani.
Nagyon is köszönöm a segítségedet!!!

pöttömpanni
 
 


Pöttöm, nagyon édes a Kispicur:)))

a mi társaságunkban meg sorra fiúk születnek, ezért is lenne jó egy kiscsaj, akiért bolondulhatnak:))

sniky
 
 


:D :D Máskor is szívesen segítek, persze bárkinek! Édi egyébként a babóca, emlékszem, amikor az enyémeket nézegettem, juj, de jó is volt. Alig vártam mindig, hogy mehessek UH-ra! :)
athiz
 
 


Sziasztok!

Gratu Pöttöm és Mákszem a babócához, örülök, hogy ti is jól vagytok! Vicces ez a sopánkodós UH kép! :lol:
lei! Nekem a védőnéni pont a szúrás-görcsöléses-keményedéses dolgokra mondta, hogy ha kell, szedjek Magne B6-ot, úgyhogy sztem nagyon valószínű, hogy amiatt jöttek elő a tünetek, hogy abbahagytad a bogyót. Nekem szerencsére nincs semmi ilyen, úgyhogy én azt nem szedek.
Én a gravida után váltottam pregnavitra (védőnéni szerint mindegy, melyik a háromból), és nekem kevésbé bántja a gyomromat, mint a gravida. Mellé pluszba csak C vitamint szedek. Én ezek mellé plusz folsavat nem szedek, nem is mondta a dokim. (Megnéztem, terhes nőknek az ajánlott 0,4mg (nem terhesknek 0,2mg), most ehhez képest mindegyik terhesvitaminban 0,8mg van. Nem tudom elképzelni, hogy ez ne lenne elég)
Én ma megyek a dokihoz este, majd megmondja mi legyen a vitaminnal. DE úgy tervezem, hogy az utolsó harmadban már lehet, hogy nem szednék terhesvitamit, hanem csak egy normál multit, aztán ha valami nem stimmel (lábgörcs, fogproblémák), akkor arra kiegészítő vitamint. De majd a dokim rámondja az ament...

panna1
 
 


A munkát ne is említsétek! Most szerződtem le egy melóra, meg még kaptam mellé 2-3 kisebb tervezéses feladatot, úgyhogy nem halogathatom tovább a dolgokat, menthetetlenül neki kell esni. :(
Na de kell a pénz a vizsgálatokra, építkezésre, meg még sok-sok minden másra. És azt mondani sem kell, hogy baromira nincs kedvem hozzá. Inkább aludnék! :lol:

panna1
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?