Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, ne aggódsj, szerintem az még simán a gyermekágyi folyás. Nekem - bár elég speciális volt a helyzet, mert véralvadásgátlót kellett adnom magamnak kb. három hétig - összesen tíz hétig folydogált. Hol gyengébben, hol erősebben.
sofk
sofka

Hali Lányok,

Na, megvolt a nagy birkanyírás nálam, ma a lányom jön Kép

Kiszuny,
Védőnő elég Kép Mondjuk engem a terhességem alatt piszkált a súlyom miatt (+20kg a végére), de már kórházzal fenyegetett, mikor a cukrom, a vérnyomásom abszolút rendben volt, és egy kicsit sem vizesedtem csak az utolsó 2 hétben. Én meg tiszta lelkifurdalást csináltam már egy túrórudiból is (pedig olyan édesszájú vagyok, és a csokigyárban olyan jó volt előtte Kép ) Aztán meg hathetes kontrollon már 52 kg voltam, pedig nem is fogyóztam. Szóval tök fölösleges volt már dec eleje óta folyamatosan paráztatni, hogy már félve mentem védőnőhöz Kép

Maci2
Szerintem mostanra már kb tudod, hogy evés után mennyi idővel, és mekkorákat szokott büfizni. Az én lányom pl olyan, hogy ahogy emelem függőlegesbe, már jön egy hatalmas, ami bármelyik férfiember becsületére válna, aztán 1-2 perccel utána egy kisebb, aztán kész, ennyi volt. Azért én még biztonsági okokból 10 percig ülök vele a hintaszékben. De ha sietünk, akkor csak ezt a kettőt várom meg, és már megyünk is - és még soha nem volt ebből gond. Szóval, ha már megvan a "büfiadagja", akkor SZERINTEM nyugodtan tedd hasra játszani, így ha bukik is, nem fullad meg, de mivel emeli a fejét, ezért inkább csak büfizni fog, ha még van mit Kép

Barbi,
Tápszer mérőkanala anno kezdetben nálam is gond volt (hogy lehet, 20g tápszert csinálni, amikor az 1 kanál az 30g-hoz való???) Szóval én a végén azt csináltam, hogy elkészítettem pl 100g-ot, azt mértem ki 20ml-ként (ez vmivel több mint 20g) és így adtam neki a hűtőből mikrózva. Nálam bejött és semmi baja nem lett (mármint a tápszernek).
Azt nem tudom, hogy kinél hogy volt, de nekem 8 hétig volt gyermekágyi folyásom, 3 hónapig szoptattam, aztán 1 hét alatt tápis lett a gyerek, és már elmúlt 4 hónapos, amikor először volt mensim. Az egyik ismerősöm gyermeke 7 hónapos csak anyatejes, és már 4 hetesen mensizett. Szóval egyénre válogatja....

Franyó,
A képtáras segítséget nagyon köszönöm, így már a férjem is megnyugodott. És bocsi, de nem mindenki olyan tisztességes, hogy ne lopna ilyen oldalakról (pl tervezéshez ők is "lopnak" ingyen fotót néha, de egyébként vigyáznak a jogtiszta anyagokra).

pusz mindenkinek: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Hali Csajok!

Tegnap iszonyat migrénem volt, olyan irodalmi, két nagy taccsal, de délutánra már elvoltam függöleges helyzetben is... Ja, apa reggel rámnézet és telefonált, hogy ő nem megy dolgozni, nagyon jól esett. Zsófi meg este kezdett nyűgösködni, na mondom, biztos a fejfájás miatt... nos nem, ma reggelre recés lett az inyeKép szóval 5 hónaposan megvan az első fogacskánk! Danót tegnap eladtuk malacért, így a lány ma 3/4 8ig aludtKép

Franyó, jó hogy levédted, mél megjött, mindkettőKép. Mondjuk én alapból nem szoktam bepipálni a nyomtathatóságot, lehet, öreg és kiábrándult vagyok?Kép

Tali nagyon jó volt, Zulu mély nyomokat hagytál DanóbanKép, még apjának is mesélt róladKép Képeket feltöltöm, ha kicsit utolérem magam! Sofka sajnálom, hogy olyan hamar mennetek kellett...

Na megyek, mert ez kis malaclány szopi közben szépen lepisilt...
pussz
Zsófi
csucsuka

Sziasztok!

Jelszavas levél nekem is megjött, kétszer.

Pelus: nekünk kifolyászatilag még teljesen jó a midi, éjjel nem pisil túl sokat a kisasszony, az estit akár a délelőtt közepéig is rajta hagyhatom (midiből), szóval emiatt még spórolhatnék, csak alig tudom becsukni rajta, combnál vág stb. Ja, ma jártam Keresztúron (bocsi Magdi, tkp. piacolni voltam , mégse ugorhatok mindig hozzátok!), az Alfa üzletházban (Pesti ut 151) levő pelenkadiszkontban is lehet kukoricapelust kapni, most kértem egy árlistát tőlük (Baby Fun pelusok vannak ezenkivül náluk), ha esetleg érdekel valakit.

Barbi: spuri a szopi topikba és olvasgass, meg lll-t is olvasgass! Oltári butaság, ha azzal riogatnak, hogy két ciciből sűrűn szoptatsz az nem elég tej. Pont ez az optimális a tejtermelésnek, mindkét mell sűrűn ürülve, ebből lesz sok tejecske! Méregetni heti egyszer érdemes, ha a heti 10 dkg megvan, az már elegendő! RÁadásul az első hetekben -szerintem, bár ezt nem tudom más is állitja e- egy csomó baba szinte semmit nem hizik, függetlenül attól, hogy van-e elég tej. Ugyanis a pocakjuknak is alkalmazkodni kell. A születési súly visszanyeréséhez is kell legalább 2 hét. (Persze van, akinek előbb megvan, de sok babának nem.) Nagyfiam volt olyan, mértem, bőven 100 ml fölött evett, naponta vagy hatszor, mégis az első egy hónapban alig 20 dekát hizott a születési súlyára. És hallottam már sok hasonlóról. Tedd mellre a babát, ahányszor csak igényli és amennyiszer csak győzöd, az első két hónapban ez teljesen normális, hogy szinte semmi másra nincs ideje az embernek, mert a baba szopizni akar. Szerintem Urszila tuti tejszaporitói közül is az volt a legtutibb, hogy az ő babája is szinte egész nap cicin volt az első időkben. Ha mégis muszáj pótlást adni (az viszont szerintem baromság, hogy van lefagyasztott tej és mégis tápszert kell adni pótlásnak, NINCS rossz -sovány, kalóriaszegény stb- anyatej!!!!!) akkor azt kanálból vagy pohárból adjad, és csak amennyit nagyon muszáj. Mert ha cumisüvegből adod, a baba szopási technikáját megzavarhatja, sokszor abból sokkal könnyebb nekik és egyre inkább nem dolgoznak a cicin, hanem csak az üveg, és egyszerre csak azt veszed észre, hogy egyre több kell neki pótlás és egyre kevesebbet szopik. Ne hagyd magad! Pihenj sokat, költözz be a babával az ágyba és amikor csak hajlandó rá, tedd cicire! Ez 3-4 nap alatt ahhoz szokott vezetni, hogy elegendő legyen a tej!

Nekem is kb 4-5 héttel szülés után újra több és pirosabb cucc jött, sőt a 6 hetes kontrollkor is (nem is tudott rákszűrést csinálni a doki), doki azt mondta, szerinte ez már mensi, van ilyen (csak szopi mellett). Viszont azóta sem jött meg (4,5 hónál tartunk), szóval szerintem mégsem az volt.

Büfiztetés: ahogy nőnek a babák ez egyre kevésbé probléma. Egyfelől mert megemelve őket egyre gyorsabban tudnak büfizni, másfelől ahogy ügyesednek a mozgással, egyre kevésbé szorulnak a büfiztetésre. Nagyobbacska -ülő, álló- babák már mozgás közben megoldják a dolgot.

Sziasztok:
Ildi és a midipelust kinövő Ancsi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Csucsuka! Gratulálok a fogacskához!

Leszter! Köszi, megnyugodtam.

Maci! Szerintem ne aggódj túlságosan a büfi miatt. Nálunk pont úgy van, ahogy Ildi írta. Felemelem, már jön is kettő, aztán kész. Ha nem jön, leteszem, akkor jön később.

Barbi! Szerintem is normális, nekem hathetes korig volt.

Évi! Nagyon aranyos Petra, ahogy igyekszik.

Beu
beu

Sziasztok!

Segítsetek légyszi!!! Robika napok óta minden evés után annyira görcsöl a pici pocija, hogy akkora sírás követi, hogy még a kis könnye is folyik.Este pedig úgy hajlandó elaludni ha a hasamra veszem. Lassan már csak így hajlandó elaludni, máshogyan nem. Tegnap pl nem is sírt sokáig pillanat alatt elaludt a hasamon , előtte pedig a kiságyban nem nyugodott meg. Nektek minden egyes alkalommal a kiságyban aludt el? Nálunk lassan már ott nem is akar elaludni. Most még a párom itthon van velünk, de ha egyedül leszek vele, akkor nem tudom megoldani, hogy állandóan felvegyem és a hasamon altassam. Persze őmiatta vagyok itthon, de azért egy két dolgot meg kell csinálni ...Meg vhol ő is szenved ezektől a görcsöktől, és az az érdekes, hogy étkezések után indul be. Lehet, hogy az emésztés miatt?sajnálom szegényt nagyon.
Hogyan tudnám rászoktatni , hogy néha azért a kiságyba is aludjon el?
Ma még olyan is volt, hogy alig akart enni. Egy órán át több alkalommal is a cicin volt de csak nyammogott rajta és el elaludt. Nem tudom eleget evett e ?Az is lehet, hogy a frontra érzékeny??Segítsetek!
Most leszünk a hetedik hétben jövőhéten.

Köszi a kendővel kapcsolatos címeket, abban tudtok segíteni, hogy esetleg kengurut is lehet vhol venni a neten keresztül?Nem tudom eldönteni kendő legyen vagy kenguru??

Köszi a segítséget.
Anita és a sírós Robika
anita77

Lányok!!!! Help!!!!
Feltöltöttem a taliképeimet, de valami baj van. Nézzétek meg mit ír ki és miért, légyszi!

Beu
beu

Beu, nálam semmi gáz, látom a képeidet, mindjárt végig is nézem!

F.
franyo

Anita!

nekem Emma csak a hasamon volt hajlandó elaludni, éjszaka aztán be tudtam csempészni így az ágyába, d enappal nem, akkor azonnal flébredt. Aztán én vettem egy ilyan ringató széket neki (mint az autós hordozó, csak ezt nem lehetett autóba szerelni és nem kemény a háta), és abban elringattam, és akkor ki tudtam menni a szobából mikro elaludt. lehet hogy nem jó szokás, meg nem így vana nagykönyvekben megírva, de nekem akkor a megkönnyebbülés volt, hogy el se tudom mondani. Aztán valamikor később átszokott a kiágyban alvásra, de ez már jóval később volt. Úgyhogy ha van hordozótok, próbáld ki.
Másik megoldás hogy kendőben magadra kötöd. Sajnos csoda módszer nincsKép
és majd csak kinövi ezta fránya hasfájást is.
Most nézem a fotóalbumban, még 6 hónapos korában is abban aludtKép Itta babaneten van manó Emmája címen.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Beu,
bocs, nem, csak az első néhány jó... nem tom, miért írta ezt ki, valami elromlott töltés közben. Próbáld meg őket kitörölni és újra feltölteni. Kép Gondolom, nincs jobb dolgod... Kép

F.
franyo

Franyó! Ez még csak hagyján! De van egy külön Lőrinces album, odaa rengeteget töltöttem, és ugyanez van. De azt hiszem, nem tudom, hogy kell törölni.

Beu
beu

Anita! Alvás ügyben nálunk a cicizés közben alvás van. Máshogy nem alszik el, csak nagyon ritka, kivételes alkalomkor. Csak akkor tudom letenni,ha elkókadt a szopi alatt.
Egyre kevesebbet fog aludni, úgyhogy lehet, hogy belefér az idődbe. Később majd átszokik.
Az hogy ma kevesebbet evett, nem gond, lehet a fronttól, de bármi mástól. Remélhetőleg holnapra elmúlik és eszik rendesen.

Beu
beu

Anita! Marci három hónapos koráig mózeskosárban aludt. Mellettem. Szerintem az valahogy fészekszerűbb volt neki. Beleraktam a pólyát, azt úgy ölelte, mint más a kispárnát. Mikor már nem fért a mózesba, akkor tettük a kiságyba. Pólyástul. Most már anéálkül alszik, kispárnája van. Egy pelus, vagy tarka kendő, azt ölelgeti, De ha nagyon nyűgös, ő is csak cicin alszik el, vagy ringatásra. Pont most próbálok kendőt beszerezni, mert a kenguruban nem bírom.
Nálunk nagyon bejött még az, ha hasra fektettem az alkaromon, úgy ringattam.
sofka
Csucsuka:_ Majd legközelebb több időt szakítunk. Miapánk net és tali-érzékeny. Meg mindenérzékeny, de sok sok szeretettel és kitartással kezelhető. Még jó hogy egész nap ezt gyakorlom a gyerekekkel...
sofka
sofka

Heppi, PIldi, Beu,
A büfizést nem úgy gondoltam, hogy egy alkalommal, hanem hogy pl. amíg szopik, vagy 1 éves korig...

Csucsuka,
Remélem jobban vagy és sikerült kipihenni magad.

Beu,
Tényleg érdekes a talis képek helye...Kép

Maci_2
maci_2

Hali Csajok!
Visszajottunk Nemetorszagba!
Hangulatilag nem vagyok a topon, aztan ehhez meg faradt is vagyok piszkosul (valtozatlanul nagy elmeny harom kolyokkel stand-by jeggyel utazni, foleg, ha ketto a faradsagtol vegigorditja az utat- biztos nagyon szerettek minket), most inkabb nem rontanam magammal a hangulatotokat igy szombat este!
Tali jo volt, koszi a szervezoknek! Kepeket nezegetnem, de piszkosul lassu a keptar.
Mindenkinek ilyen, vagy csak en vagyok megtisztelve?

Gyerekek mar vagy ot perce agyban. Mikit meg a kosarkajaba tettuk, holnap valoszinuleg baldachint kell varrnom a racsosagyra. Imadkozzatok, hogy ma ejjel meg ne jusson eszebe kikapaszkodni, es kiugrani, jo?

Jo ejt!
Zsuzsi

U.i.: Milyen nagy esemenyek tortentek az elmult 1 honapban, amirol lemaradtam? Egy kis pletyit pliiiz!
zsuzsi74

Zsuzsi!

Végre itt! Szegény! Nem irigyellek az utaásért. Ágyproblémát nem értem, de imádkozom!

Maci! Én értettem, de pont azt próbáltam érzékeltetni, hgoy nálunk ez már nem probléma, mert vagy azonnal büfizik, vagy ha nem, leteszem.

Beu
beu

Beu,
Mielott leszedulok a szekrol, meg azertis elmagyarazom. Szoval Miki mielott elmentunk, meg epp belefert a mozeskosarba, de nem tudott kikapaszkodni, kimaszni, fejreesni, stb. Most mar igencsak vegigeri a kosarkajat, es mivel a szele nem tul magas, ezert ha egy picit is megeroltetne magat, siman kiugorhatna. Remelem ez ma ejjel, ill. reggel meg nem fog bekovetkezni. Pedig annyira szerette a kosarkajat, szerintem meg is ismerte most, amikor beletettem. Nyeritett oromeben, es olyan boldog volt, majd megzabaltam! Erre holnaptol kisagy...

Jo ejt, mar tenyleg szedulok a faradsagtol!
Zsuzsi
zsuzsi74

Szepjoestet a Tovetelos bandanak! Kép

Orulok,hogy sikerult derultseget okoznom a kisbekval. Kép

Franyo
Nagyon jo az etetoszek! mi is ilyenen gondolkodtunk, csak nem volt pereme a talcanak, ezert valasztottuk az 1el nagyobb verziot. Kiscsaj edi! Kép Hallom kuldtel kepet a Babinos csajszinak! ;0) Nagyon orult neki.
Pizsamas kep is natttyyyyon jo! Kép

Virag
Apa vegre bent volt Erstenel, de nem tul sok biztatot tudott meg. Mi egyelore felfuggesztettuk a lasavasarlasos rozsaszin almainkat. Majd talan jovore, kicsit tobb penzel probalkozunk... Kép Ti,hogy alltok? Lakopark?
Megnezted a "virusos" oldalt?

Momo
Jo,hogy elokerultetek! (Tudom mar jo reg, csak most irok... Kép )
Tyuhuuuu, gratula Zsebi forgashoz! Tejci Kép Na azert biztosan jokat mondhat Timi lanyod! Kép
En allergiaval kuzdok, mar nagyon unom...
Majd raerez a kiscsaj az egyeb kajcsikar is, ne aggodj emiatt!

Kisnyusz
Udv. itt, meg nem talalkoztunk! Kép
En bevallom ferfiasan, nem tudtam,hogy a Kincso leanyzo nev, de raneztem volna a kiscsajra, akkor hirtelen 1ertelmu lett volna!
Nem semmi vedonotok van...

Gomboc
Kicsit megkesve, de nagyon boldog hofordulot! KépKép
Mariann
Nektek is szol!

Reka
Jok a kepek! Ez milyen furdonaci? Hol szereztetek?

Maci2
Furas Kép Na de kepzelheted, nalunk nem felujitasok vannak, az utat furjak elol-hatul. Este lefexem es berreg a fejem. De komolyan! Kép

Ildi
2 meteres kutyazas hatrafele Kép Edes lehetett.

Magdi
Apa koszoni a cigibiztatast! Tegnap legenybucsuba volt es ott is kibirta cigi nelkul. Ferjednek MEGAGRATULA ez mar tenyleg hosszu ido!!!! Kép Hogyhogy most szokott le?

Csucsuka
Migren Kép Fogacskahoz gratula! Kép

Zsuzsiiii
De jo,hogy megjottetek! Kép Nem irigyellek az ut miatt :0/ Pihizz nagyot, holnap mar jobb lesz. Miki pedig siman aludni fog, ne aggodj! Kép

Lanyok
Kepzeljetek tegnapelott este baratnom bebiszitterkedett, es mi Apaval leleptunk vacsizni. Olyan nagyon jol esett! Kép Aztan tegnap apa legenybucsuban volt, de ejfelre hazaert, majdem jozanul. Kép Holnap lesz 1 hete,hogy nem dohanyzik!!!!
Jazi mar olyan nagyon porog,hogy az agyon mar nem merem otthagyni. Kerdes:
Nem eszi meg a Norkafele kosztot, csak a boltit. Valaki azt tanacsolta tegyek bele rantast v. habarast. Ti mennyit tesztek,hogyan csinaljatok?
Hirtelen ennyi, aztan meg ugy is eszembe jut,hogy mit akartam...
Mai foto kis balerinarol:
Kép
Es egy kis csapkodas:
Kép

Jo ejt mindenkinek
Norka es JaziKép
norkini

Sziasztok,

végre van megint gépem, ugyan kicsit fapad, de legalább nem fagy le percenként. Tali szuper volt, mégmégmég, amig jó idő van. (persze utána isKép)

Zsuzsi,
üdv itten a neten megintKép!

Momo,
lehet, hogy Apasas is csatlakozna... Már iszogatásban. Én meg csendben bevonulok a sárga házba. Építkezés 3 kölökkel, ihajcsuhaj lenne. Most így inkább nem gondolok bele.

Elli,
de jó, örülök, hogy egymásra találtatokKép. Én is láttam a héten Matyit, és megállapítottam, hogy egyre gyönyörűségesebb a srác. Jót tett önző szívemnekKépKépKép!

Timici,
köszönöm szépen a bókot a kis család nevében, cipősblokk szerintem ráér, általában motorozásban végzik, arra meg sajnos nem adnak garanciátKép. Egyszer ráérő időmben ki fogok fejleszteni egy motorozásálló cipőt. (bár meggazdagodni nem fogok rajtaKép)

Csucsuka,
hát reméltem is, hogy nem csak szédített a srácKépKépKép.

na megyek, olvasgatok még öreg fapadossal, jóóóó lassssan megyKép.

pusz,
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Meg 1 kep ajandekba, igaz nem Jazirol, de remelem tetszeni fog!
Kép

N
norkini

Sziasztok!

Norka!
Én is nagyon el vagyok keseredve. Én most éppen a CIB-bel beszéltem megint, ők finanszírozzák ezt a lakóparkot. Nem sok jóval biztattak, 20% önrész mindenféleképpen kellene. 8 800 000-et adnának a 11 millióból, de ebben már benne lenne a szocpol, az adóvisszatérítés, meg valami 3 havi kamat, amit nem egészen értettem. Az a baj, hogy ebben a lakóparkban ebből az elrendezésű lakásból már csak 1 van. Le kéne foglalózni (500 000) és megszerezni a többi önrészt is. De hogyan??? Ha albérletben maradunk, pláne itt rengeteg pénzünk elmegy magára az albérletre és a rezsire. Mióta megvan Levi nem nagyon spórolhatunk a fűtésen. Mert régen bizony fagyoskodtunk is, hogy ne legyen túl nagy a számlánk, de ezt egy babával nem csinálhatom meg.
Nem tudom, mi legyen, el vagyok keseredve. Lépnünk kellene,mert ha ilyen ütemben haladunk lemaradunk a szocpolról, mert a férjem betölti a 35. évét. 2,5 év múlva, de lassan halad a dolog...

Zsuzsi!
Isten hozott közöttünk Kép!

Jaj, most végre megírom, amit eddig mindig elfelejtettem: augusztus huszadikán sétáltunk a Margit-szigeten. A következő mondatot hallottuk egy perecárustól: 'Ma van a munka ünnepe én meg itt gürizek egész nap'. No comment.

Férjem elment dolgozni, valami extra sürgős szállítmány érkezik valahonnan a világ másik végéből, valahogy ki kell szedni a reptérről. És ugyanez lesz holnap éjjel/hajnalban is Kép.
Most megyek aludni, mert fel kell kelnem Levihez korán, hogy hagyjuk apát aludni reggel.

Jó éjt mindenkinek! Virág és Levi
virga

Tényleg, hol fogunk talizni, ha rossz idő lesz????

Senki nem tudja megmondani, mi lehet a baj a tárral????

És hogy hogy kell törölni????

Panasz, panasz, panaszKépKépKépKép

BeuKép
beu

beu!

Mi a másik topccal roszz időben a mikka-makka játszóházban szoktunk, illetve csak a többiek szoktak, mert mi még nem voltunk ott tvaly télen. le kell előre foglalni a termet és fizetni is kell valamennyit, de nem túl sokat. A nyugati környékén van valahol. Ott le szoktak teríteni plédeket, a babák mászkálhatnak, anyukák meg trécselhetnek. Van lehetőség teázásra, sütiket lehet vinni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Norka,
te ismered ezt a bambinós Ágit? Vagy honnan tudod, hogy küldtem neki képet? Kép Boszi vagy? Kép

Franyó
franyo

Beu,
ahol a képeket fel szoktad tölteni, ott a hibás képeket bejelölöd a kis pipával, és legfelül van (függőlegesen) egy "töröl" gomb, úgy kell törölni. Remélem, sikerül! Ha nem, holnap szívesen letörölgetem neked őket, de most már megyek, vár Apa!

Zsuzsi,
üdv itt! KépKépKép

F.
franyo

Manó! Ez jó. Megnyugodtam.

Beu
beu

sziasztok!
Szilárd jobban van, de kijöttek rajta víruskiütések, gyönyörű szegénykém. Enni nem nagyon akar, az ínye is fáj szegénykémnek.

Norka
JAzit imádom, cukorfalat. Gratula Apának, nagyon erős, kitartás neki!

Zsuzsi
Üdv itthon. Rólunk. NEtem nem nagyon van, ezért alig jövök. Lehet, hogy írtam: szilárdnak kibujt az első foga, felállt belém kapaszkodva, és kedd óta baromi beteg. Vírusos nyavaja. ELéggé leamortizálodott szegénykém, és sokat nyűgös.

Anita
Szilárd is így aludt csak, később szopiba aludt be és át az ágyába. Mostanában pedig sikerült elérnem, hogy az ágyában is elalszik, csak a szobában kell lennem. De ez sem sikerül mindig. Olyankor szopi...

myssnis
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Megvagyunk, csak sok volt a program. Voltunk fogathajtó+főzőversenyen az egyetemen - nem én főztem, hanem Férj, kapros ordás palacsintát produkált és II. helyezést ért el vele. Julka+babakocsi príma füstszagú lettKép Tegnap meg búcsúnap volt Zsuzsinak az óvodában sulistáska bemutatással. Du. meg család is mehetett a búcsúuzsira. Nagyon stresszes az iskolakezdés miatt szegénykém.
Holnap meg 30 kiló padlizsánsütés lesz barátokkalKép

Anyukámat még mindig vizsgálgatják, egyelőre még nincs magyarázat a gyengeségére. De kap valami infúziót, attól jobban lett. Keresztlány elment, ihaj-csuhaj, 5ösben vagyunk! Bár hiányzik a leányzó babafoglalkoztató tehetsége.

Képeket megnézegettem, nagyon-nagyon édes mindenkiKép

ZsuzsiKép üdv a netenKép

MyssniaKép gyógyulást Szilárdnak. Szegény babácskaKép

BeuKép Árkád pl. De játszóház még jobb tényleg, mert mászó babák már nem sokáig maradnak nyugton a babakocsiban. Képeket én látom, csak tényleg lassú.

Urszila
urszila

Urszula
További jobbulást Anyukádnak!
Gratula a 2 helyezésért.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

BarbiKép tejszap mél ment!

MaciKép Julkát büfiztetem, de nem szokott büfizniKép Mozog erre-arra, akkor jön ki.

MyssniaKép kösz. Gratula Szilárd alvási szokásának sikeres átalakításáhozKép

Látom, bankhitel a téma meg a szocpol. Sajna, mi sem tudtuk felvenni a szocpolt, amikor a házunkat vettük, még a fél szocpol sem járt. És persze utólag sem lehet érvényesíteniKép Arra gondoltunk, hogy veszünk falun telket és építünk, hogy ne hagyjuk veszni a 3 gyerek után járót, de nem megy, csak az I. házraKép

Urszila
urszila

jók a talis képek.

mivel mi nem tudtunk menni, még két kép...
így néz ki a kis betegem, látszik rajta:
Kép
és így tévézünk együtt Kép (persze nem tévézünk...)
Kép

Franyó
Anna ülös képe zabálnivaló.Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyó! Köszi, megpróbálom.

Myssnia! Erről nem is tudtunk (Szilárd alvása). Vagy csak én nem? De mindenesetre ez nagy haladás! Képek nagyon tutik! Végre!

Urszila! Nagy irigykedés a mozgalmas életért. Mamádnak drukk! Ötösben lét hurrá! Na de ugye, ugye!
Füstölt Julka: zabálnivalóKép

Beu
beu

Urszula
Köszi. Nem írtam, mert nem akartam elkiabálni, de tényleg sokat fejlödött Szilárd, én "nem kellett sírni hagyni sem". Ezek szerint van más módszer is...
Néha viszont egyfolytában nyúl az arcomhoza kiságyból, és kapna be mindenem, amit ér. Így kéri a vígaszszopit. Kép Nem tudok ellenállni neki.

Lányok
Tudja valaki, hogy hol lehet rendes Baby on board-os matricát kapni? Nekem nestlés és liberós van, de nem nagyon teccik.
jó éjt!

m
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok csajszik!

Beu,
múltkor már nem volt időm leírni, hogy Lőrinc csudapofa és tényleg igazi romantikus álmodozóKép
Olyan édesek voltak Ankával(FranyóKép), ahogy megsiratták az idegen gyerek buksikoppanását.Kép Olyan kis sensitive gyerekek, imádnivalók!!!

Talizni mikor lenne alkalmas Neked???

Zulu,
OK, akkor bedobom a blokkot a pénztárcámba, aztán szólj ha kell vagy majd talin odaadom.
motorozásálló cipőKépKépKép ráérő idő???Kép

Barbi,
minek az a tápszer??? teljesen jól fejlődik a gyerek. Ha meg mégis kell, miért kell a tejcibe keverni? Olyan szar az íze, miért kell, hogy elrontsa a tejciét? Nem értem.
Nálunk az első héten kapott Bence párszor tápot, de szigorúan szopi után. Volt, hogy nem is kellett már neki, csak én gondoltam, hogy nem volt elég.
PIldi véleményével ellentétben, szerintem a tápot nyugodtan add üvegből, egyrészt ha eddig nem kavart be a szopiba, szeritem már nem fog, másrészt egy ilyen pici baba még túl türelmetlen a kanálhoz, a pohárból itatás sem egyszerű mutatvány(gyakorlatból beszélek), ne azzal menjen el az idő. Tudom, hogy a ligások és a szopi pártiak most megköveznek, de létezik út a tűzzel vassal szoptatás és a tápszerezés között is.

2 ciciből szoptatni pedig ugyan úgy sokáig lehet, mintha váltott mellből tennéd, én elejétől kezdve így szoptatok. Bence elmúlt 7 hónapos és ezidáig kizárólag csak szopott! Szerintem ne hallgass az ottani okos dokikra, hagyatkozz az ösztöneidre. Minden OK lesz meglátod, hisz a nehezén már túl vagytok. Gratula az eddigiekhez és drukk a folytatáshoz!!!

Zsuzsi,
jó, hogy egyben újra otthon. Csalogány utcába sikerült eljutni végül? Jó pihit, aztán vissza a fedélzetre harcosKép

Myssnia,
jobbulást Szilárdnak!!!szegénykém, ilyen kicsi baba és vírusKépKépKép Hess vírus, hess!!!

Norka,
csuda édes Jázi, Bencénél is a püfölős játék a menő, nem szeretnék most gyerekjáték lenni nálunk.Kép
Karikás kendő-saját gyártmány(ala Liesel), és egyenlőre félkész termék, de müxik. Csúszik amennyire kell szerintem, de igazit még nem használtam, úgyhogy nemtom mihez képest jó v.nem jó az enyém...
Tényleg a kötős kendőd méreteit megírnád, köszi előre is.

lakásKép, de NE add fel, egyszer mindenkinek saját lakása lesz. Az én szemem előtt legalább is mindig ez lebegett és lám, most saját lakásban lakunk(én 6 év albérlet, párom 5év kolesz+2év albérlet után)Kép

Leszter,
mindig elfelejtem megkérdezni, hogy az utazó ágyra hogy rögzítettétek a "rácsvédőtöket", adták hozzá vagy spéci cucc. Ugyanis elég gyakran használjuk az utazóágyat, de minden alkalommal kaparássza a gyerek a hálót, amitől én a falra mászom, jó lenne ilyen rácsvédő, mint a tietek. Help please!

Sofka,
én a weben olvastam, hogy az átlagos kötős kendő 70*400 cm, de amerika oldalakon 70*520. Ezért lennék kiváncsi, hogy a kapható kendők mekkorák.
Szerintem jó az IKEÁS anyag, a karikás kendőm pl. sima pamutkarton és megtartja Bencét minden további nélkülKépmondjuk ő nem sokkal több, mint 7kg.

Esti sírás:mivel nem látok más megoldást a problémánkra, így e mellett döntöttünk. Mondjuk 1 óránál tovább nem bírnám, de szerencsére úgy néz ki, hogy tanul a gyerek.Kép Tegnap 4 perc sírás volt, ma pedig összesen KETTŐ perc. Hurrá, hurrá! hamarosan megtanulunk újra elaludni.Kép

Csucsuka,
úgy látom egyformán müxünk, én is halálomon voltam pénteken. Iszonyat migrén és hányinger, nekem a hányást sikerült megúsznom. Nem tudom mi lehetett, gondolom frontok össze-vissza Kép, kész voltam, alig vártam, hogy párom hazajöjjön és felváltson gyerekvigyázásban, féltem, hogy nem tudok eléggé figyelni rá.

Mára ennyi, kidőltem, párom is elhúzott, követem példáját...
pusza
Timici
timici

Hali Csajok!

Beu, talis albumot kitakarítottam, valszeg taron volt vmi hiba (szokott ilyen lenni, én olyankor a kardomba dőlök)... Elvileg most mennek fel a képek (legalábbis amit épp feltöltök)

Aranyosak vagytok, ma már lényegesen jobban voltam, és amióta esik az eső mintha a fellegekben járnékKép. Apa elment horgászni, remélem fog is valamit... bár azt mondják az okosok, hogy a pontyok a meteoropaták, ő meg rablózik... Mindenesetre jól elázik, az biztosKép.

Sofka, érzékenységet szép finoman kineveled gyermekeid apjából, ozt éjfélig dumapartiKép

Momo, jó, hogy újra vagy, most akkor télleg tesó a láthatáron?Kép

Anita, ne légy maximalista, örülj, hogy a hasadon elalszik Robika! Nálunk Zsófi cicin alszik el, bár volt már szerencsém spontán bealváshoz is járókábanKép. 7 hetesen vagy sírt, vagy aludt, vagy evett... ja vagy épp telerakta a pelustKép A NAGY változást nálunk az idő, pontosabban a 3 hónapos forduló hozta meg. Kitartás!

Myssnia, örülök, hogy jobban van Szilárd, hidd el pár nap alatt összekapja magát! A képeket meglestem, micsoda médiasztár a fiadKép

Pussz
Zsófi
csucsuka

Sziasztok,
most en is cak gyorsan bejelentkezek, elek, de alig...reggel ota hidegrazas, orrfolyas, torokfajas, fulzugas, gyengeseg....Zsombi is kohog, es taknyos. Kép
Valszeg Apaja hurcolta haza a korsagot, legalabbis het kozepen neki voltak ugyanezek a tunetei. Kép
Jo (betegsegmentes) ejszakat!
Gombóc

ui. A kepeket azert megneztem, tundi-bundik...KépKépKép
gombóc

Gombóc
Mielőbbi gyógyulást!!!
myssnia
Budapest XI. kerület

Virag
Mail ment!

Franyo
Boszi gif Kép Rogton mentettem magamnak! Szoval igen, ismerem Agit (huh,most majdnem lebuktam itt a seprummel... Kép )

Myssnia
Vegre Szilard fotok!!!! Kép Orulok,hogy alakul a kissrac. mostmar aztan eleg a virusokbol!!!Kép
KosziKoszi Apa gratulat, mar bezsebelte es annyira jol esik neki,hogy drukkoltok! Kép

Urszila
Eljen a gyesbetegseg mentes eletmod! Kép
Padlizsan....hmmmmm. 100Ft. ert adjak a piacon! Hetfon veszek ujabb adagot, a telire lefagyasztott mar elfogyott. Kép
Anyukadnak DRUUKKK! Gratula a II helyezeshez!
Nagy sziiivas,hogy nem tudjatok mar igenybe venni a Szocpolt... Kép

Timici
Ha jol szuperal a kendo, akkor tuti ugyes vagy! Kép Holnap lemerem a mienket, Jazinal van bent. Nagy gratula a kitartashoz es a fiatalember alvasahoz!!! Kép
Jaja, sajat lakas....Nem is tudom. Mi mar tul vagyunk a 6 ev alberleten. Akkor ar lekestunk?? Kép Kép Az a baj,ha szulok nem tudnak besegiteni, meg vagyunk love. Mar pedig ugy nez ki nem nagyon muxik ez a verzio. De csak lesz valami...csak mikor??? En mar uuuggyyy mennek!
Kép

Gomboc
Jobbulast a pici csaladnak!!!Kép

Lanyok
Ma este ezt eszkabaltuk Apaval a bebieteles uvegekbol (ha mar kifizettuk az arat). Tetejere valami jo kis anyagbol varrok majd (vagy inkabb varratok) kalapokat nekik.

Kép

Na jo ejt, elteszem magam holnapra! 8Magdi meg nem irtal Kép )
Norka
norkini

Gombóc! Gyógyulj meg gyorsan! Zsombin meg ki se jöjjön a kórság.

Csucsuka! Szerintem egyszerre szórakoztunk a táron. Szerintem a Te képeid sem látszanak. (Csodálkoztam, hogy letöröltem a képeimet, erre ismeretlen feliratú képek töltődnek. Ezek szerint Te voltál.) Próbáltam megint feltölteni, de nem megy. Ma én már nem nyúlok hozzá, hagylak érvényesülni. Aztán holnap meglátjuk.

Timici! Pénteken elutaznuk, előtte nagyjából minden nap jó. Kedden délelőtt, szerdán meg estefelé van dolgunk. A többi napcsakok itt is jók. A csütörtök egy kicsit rázósabb, de megoldható.

Beu
beu

Norka! Megcsodáltam, csak leírni felejtettem el: Jázi cuki! De tényleg, gyönyörű és édes. Jó kis polcot csináltatok. És apa nagyon ügyes, én csak tudom. Többször próbálkoztam, de csak a babavárás hozta meg a sikert. Neki meg ilyen tuti visszatartó erő nincs. És mégis!

Beu
beu

Sziasztok!

Norka!
A párom már máskor is próbálkozott a leszokással, de most sikerült előszőr igazán. Kép

Timici!
Az én hordozókendőm 70x380 cm, de attól is függ a hossza, hogy mekkora ember viseli, van több méret is.

Norka!
23:50-kor még hova írjak? Kép Na egyébként most jutottam az olvasás végére.

Mindenkinek jó éjszakát(reggelt?) Kép

Magdi
GallainéMagdi

Naaaaa én regisztrálva vagyok, talán elírtam a jelszót? Kép

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok lanyok!

Hat mi azota hogy meg van a lakas allandoan azon morfondirozunk milyen jo is volt alberletben, most is kaptam valami ajanlott levelet "rend"-tol, gondolom a rendorsegrol. Lehet hogy behivnak megint tanuskodni, de mintha ez mar polgari peres eljaras lenne, ugyanis hallottam hogy az eladok feljelentettek egymast a penz miatt, gondolom ezert rancibalnank be. Ha errol szol a kuldemeny, es behivnak tanunak kotelezo-e elmennem? Szakvizsgara varo bolcs jogaszok Kép szerintetek akkor kotelezo megjelenni? Mert semmi kedvem Andussal a torvenyszekre jarkalni, masok csaladi perpatvara miatt. (Bar egyikunknek sincs pacemakere es piercingesek sem vagyunk megKép)

Lenne meg egy kerdesem, bar lehet hogy nagyon butanak tunik, de honnan lehet tudni, hogy apad el az ember teje? A kovetkezo valtozasokat eszleltem

-a mellek mar nem olyan feszesek
-meretuk kicsit csokkent
-ha a babszi atalussza az ejszakat utana mar nincs feszes, telt erzes
- neha Andus ejjel sir es megeszik kb. 100 ml tapszert s mintha utana is ehes maradna
-Andus rovidebb ideig szopizik
Ha kezd elapadni mit lehet tenni, vissza lehet valahogy varazsolni?

Barbi
szerintem is eleg jo a 20 dkg-os gyarapodas, nincs semmi gond vele, ne adj tapit ha nem muszaj (bar a tobbiek mar leirtak), az en babamnak sem esett jol mikor kevertem a tapit az anyatejjel (apa javasolta,ha nem lesz meloja, elkuldom Kanadaba szoptatasi tanacsadononekKép), ha szukseges a tapszer akkor kulon add. Hat en eleg pazarlos voltam vele, mert kimertem 100 milit es Andus sokszor csak 10 milit evett egesz nap (este egyszer), utana en ontottem ki a maradekot.

Zsuzsi
en is drukkolok, udv itt, Daninak sikerult a vizsgaja?

Norka
Jazi magatol ul? Hogy csinalta? Andus is nyul a kezem fele, belekapszkodik es magatol felhuzza magat. Ez az ut az ules fele?

Franyo
Anka szuperugyes, hihetetlen hogy csak kb. 3 hettel idosebb Andusnal.

sziasztok
Zs&A
akik kibuliztak magukat Ghymest szidva (Andus is Kép) es tulelve a ma mar tegnapi napot (egyik szallovendeg haver inget vasalt es a vasalodeszka szoveten hagyta a vasalot kb. 3/4 ora mulva vettem eszre, de nem lett semmi baj szerencsere )
zsurlo76

Bocs Magdi Kép ha meg olvasod, zarhatsz AM.
zsurlo76

Norka, helyes apici lány. Az üvegek is. A xii. kerületben az 59-es villamos nyíomvonalán a déli utáni megállónál van egy barkácsbolt. Ott lehetett kapni fából esztergált kupakokat a bébiételes üvegekre. Jelzem, ennek már nyolc éve, de a boltot nemrég láttam, még megvan.
Urszila: Ha eladod, amiben laksz, akkor újra jogosult vagy a szocpolra. Mert semmi sincs a fejed fölött. Mi legalábbis csak így tudjuk felvenni, és még mindig remélem, hogy sikerül. A 35 éves korhatár nem csak a hitelnél van? Mert akkor lehet, hogy válnunk kell a pénzért...Kép
Gomboc, gyógyuljatok gyorsan, gyorsan!
Csucsuka, apán már dolgozom. Lassan 10 éve, de nap mint nap látom, hogy alakul...
Ma nem mentünk el Kata osztálykirándulására. A lány sem lelkesedett esőben, én meg kifejezetten vonakodtam, Marci mit csinálna? (ázna!!!)
Szép vasárnapot!!!
sofka
sofka

Hali Lányok,

Anita77,
Alvás-sírással kapcsolatban nekem az volt a tapasztalatom, hogy nekem kb ebben az időben (7-8 hetes korban) a lányom CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a hasamon tudott elaludni, vagy a hintaszékben ülve a hasamra borulva. Kiságyában nem aludt szinte egyáltalán (kivéve éjjel), így viszont napközben két hami között is aludt 1,5-2 órákat. Ne aggódj, idővel el fog múlni. Ha tucc, kérj segítséget - én 10 hetes koráig úgy mostam, hogy akkorra járt le a program, amikorra a férjem hazajött, és ő teregetett, vasalni hetente kétszer járt az anyósom, főzést meg úgy oldottam meg, hogy házhoz hozattam (Pesten a Fodd Express vált be nagyon a barátnőméknél). A takarításból ne csinálj gondot! Ha totál nem tudod így megoldani, akkor ÉN személy szerint a kendőt javaslom, mert azzal magadra tudod kötni napközben a babát, így pl el tucc mosogatni, vagy teregethecc stb. Én azért választottam a kendőt és nem a kengurut, mert a kendőt nem tudják kinőni a babák, és abban fekve is magadra tudod kötni, a kenguruban nehezebb. Ha pedig sír, igenis vedd fel, mert ez nem hiszti, és a pozitív visszajelzésekre nagy szüksége van - bár tudom, nagyon fárasztó és kimerítő, de próbálj meg nyugodt lenni, amikor az öledben van, még akkor is, ha a kezedben is bömböl. Énekelj neki, meséld el, hogy mennyire szereted, és ringasd pl jobbra-balra, vagy üljetek hintaszékben. A kiságyban alvás nálunk is csak később működött, ma már totál egyedül alszik el benne, mégpedig úgy, hogy ébren teszem le. Esti evés után, még van úgy, hogy 1 óra múlva is hallom, hogy beszélget a kiságyában Kép Én az javaslom, hogy próbálj meg segítséget kérni, és pihenj sokat, mert később hálálja meg magát a mostani pihike+alvás. Azért drukkolok, hogy megtaláld a megoldást Kép

Maci2
Nem tudom, meddig kell büfiztetni, de majd kialakul - szerintem. Ha már biztonsággal ül, akkor nem is kell, hogy a kezedben büfiztesd, elég ha leülteted, később meg, amikor már járni fog, megoldja egyedül - gondolom. De ezt többgyerekesek biztosan jobban tudják.

KÉPZELJÉTEK!!!
Apával holnap leszünk 2 éves házasok, és ma megyünk megünnepelni. Éppen várom haza, mert egy barátunknak segít. Már úgy várom, hogy kimozduljak...

pusz: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Sofka! Osztálykirándulás nyári szünetben?

Zsurló! Igen, kötelező tanúskodni! Ha valami miatt nem tudsz elmenni, be kell jelenteni, igazolni, és akkor máskor hallgatnak meg. De meg nem úszod.

Miszike! Feltehetem a Beki-Lőrinc képeket? Beki mit szól a gymhez?

Anita! Heppi hozzászólását olvasva eszembe jutott, hogy én is sokat hurcoltam az elején kendőben, és a nem hajolgatós házimunkákat megcsináltam így. Csak ki kell tapasztalni, hogy van biztonságban a baba. Nekem nem minden megkötés jött be. És tényleg ne foglalkozz csak a legszükségesebbekkel. Lőrincnek volt néhány olyan napja, mikor még WC-re is együtt mentünk. Ma már teljesen önálló gyermek. Kendő vagy kenguru: nekem mindkettő van, én ilyen esztelen típus vagyok. Egyiket se nagyon használtuk, mert dögmeleg volt. Kép De míg kicsi volt, jó volt a kendő, biztonságban érezte magát. Most, hogy szívesen nézelődik, jó a kenguru. Én a kendőnek azt a pozícióját, amiben kifelé néz, nem tudom jól használni, viszont a kenguru ebben nagyon jó. Szóval nem tudom, melyiket választanám, ha muszáj lenne. Nem sokat segítettem. Kép bocs.

Heppi! Boldog házassági évfordulót! Érezzétek jól magatokat!
Kép

Most teszek fel képeket, ha már a képtárba nem tudok.

Lőrinc már így használja a gymet:
Kép

Lőrinc is tud olvasni, imádja a híres Csalogány utcai könyvet:
Kép

Esküszöm nem éheztetjük:
Kép

Ez peddig egy mostani kedvenc:
Kép
Beu
beu

NorkaKép
Tök ügyik vagytok! Nagyon birom, hogy mindig csináltok valami jó dolgot!

Zsurló
Nálam is volt, hogy összeesett a mellem, azóta sincs annyi tej, bármit csinálhatok... Volt hogy éjjel egész idő alatt rajtam csüngött Szilárd, de még sem lett több.

Heppi
Gratula az évfordulóhoz!

Beu
A gym használata nálunk is hasonló. Kép
Csudi édes a kis hapi.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

Nekem Niveás Baby on Board-os matricám van, több is ha érdekel.
Majd megpróbálom lefotózni, csak fell kellene töltenem az akkumlátorát a gépnek....
Én küldök Neked, ha gondolodKép

BeuKép

Profiterol kész, csak az öntettbe sok lett a tejszín. Majd legközelebb jó lesz.
Ja, fehér öntetet csináltam tejszínes pudingból, csak a tojássárgáját ki fojom hagyni belőle, mert így sárga lett, pedig fehérnek kellene lenni. De Apa azt mondta, hogy igen jó, úgyhogy kösziköszi a receptetKép
Majd lefényképezem, ha még marad, mire feltölt a gép akkujaKép

ZsuzsiKép

Üdv újra itthonKép

Heni
heni1979

Azért már alakul a kedve:
Kép
egyébként Szilárd nem cumizik, de van néhány ajándékba kapott darabunk. Kedvenc játékai közé tartozik. Néha szakszerűen is beveszi, de nem cummogja. Kép
Kép

myssia
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?