Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hahó!!!

Nincs időm visszaolvasni,csak kutyafuttában és láttam Andi,csináltál valami oldalt,vagy mit???
Én is kérhetek jelszót??

ancsi26

Ja és a Vicuska napirendje!! :D :lol: 8) :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, asszem, félig mellétrafáltál: nem csak a mennyiség miatt szopiznak 3 óránként, hanem sztem híznak, mint a kismalacok.
most kb majd' szétdurrannak a melleim, pedig 3 órája ettek. :? francse érti ezt
ejj... vki felébredt. megyek, segítek magunkon
:wink:
hajrá banán, akkor! komolyan mondom, Dorka hasa egy misztikum...
:arrow:

Kép
an°°di

Andi, nem a tejhozamodat akarom becsmérelni... :lol: :lol:
Abban tuti te vagy a nagy király, de a gyerekek sem lettek kisebbek és az étvágyuk se... te meg nem növesztettél 3. mellet, ha jól gondolom! :lol: :lol: :lol:

Már megintéhes a gyerek! No adok neki egy kis kaját, különben jó eséllyel megeszi a plüss pillangót! :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, nem is gondoltam ;) nem is tudom, mit gondoltam....

kérdés szakdolihoz: mindenkinek elfogadja a cumisüveget a gyereke? Petra nem igazán. azaz a nagyitól igen reggelenként ha kell. de este nem. így szopizott tegnap is másfél órát és szép komótosan kiszívta a végéig a tejet. ami oké, csak "kissé" időigényes. próbáljam pohárból sztetek?

Kép
an°°di

Kriszti, hozzátápi ügyben biztattak az orvosok. Pocak egyébként ok, csak az allergiát kell kiküszöbölni.

Macsek, dévény tornára mi is megyünk, remélem hamar kapok időpontot. Állitólag a nyakra is nagyon jó!

Jutta, bárcsak tényleg segitenek Dorkának a banán és végre ti is magatok mögött hagynátok ezt a kaki históriát!
És köszi kaki ügyben a nyugtatást, már meg is nyugodtam :wink:

Timi, nemááá! Félreértesz minket, csak segiteni akarunk, mert néha az ember belegubózik a saját problémájába és nem lát rajta túl, mert annyira benne él. Szóval öntsd csak ki a lelked nyugodtan, szerintem néha már az is segit. A tanácsokból meg fogadj meg annyit, amennyi jól esik! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi, köszi az email cimet.
Valaki elmondja hogy kell ezt a levelező listát használni?

Másfél órát szopizott Petra??? Na ha Huba is rááll erre, akkor a 3 óránkénti szopival egész nap csak szoptatni fogsz :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi, nálunk is nehéz cumisüvegből etetni, de a szopi se könnyű. Nálunk úgy általában nehéz etetni, Nadin megint 110-140 között eszik, nappal 5x, plusz mostanában már éjjel 1x (kopp-kopp), ez nem valami sok. Most 10 deka híjján 7 kiló. Címet-jelszót megkaptam, köszi.

Zsu, Ti miért mentek gyógytornára?

Ciripke, miért jó a tavasz? Nem kell annyit öltöztetni az oké, és mire jön a depis tél már megszoktuk egymást, de most meg milyen csodás lesz a tavasz egy féléves babával, majd meglátjátok!

Macsek, végre! Kérünk Vilkóról képeket!
Usziban még nem szoptattam, de tegnap rákészültem h kelleni fog, mert pont úgy jött volna ki, aztán Nadin inkább az alvást választotta. De mások szoptattak meg cumisüvegeztettek az öltözőben, úgyhogy nem lenne gond, ha kellene. Nem tudom Ti mennyire laktok bent a Soroksári úthoz képest, ha nem nagyon akkor Nektek sem lenne túl messze ez az uszi kocsival. Mondjuk hétköznap van, gondolom Noldi dolgozik.

Jutta, szupi h megoldotta a problémát a banán!

Timi, fel a fejjel!

KépKép
kertikiri

Jutta: nem kiabáljuk el ,de lehet ,hogy ez a banán megoldotta !
Na van akinek jót tesz a hozzátápi! :oops:

Tényleg Zsu ti miért mentek gyógytornára?

Kép
mogyoland

Sehol senki!
Én mindig akkor vagyot mikor ti nem ez hogy van?

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Andi köszi a mail címet. :)

Zsu!
Ez nem levelezőlista szerintem csak mail cím. Vagy csak nem néztem még meg rendesen.... A levlista lényege, hogy ne kelljen egy másik postafiókot kezelni. Hanem egy közös címre küldjük a maileket, ami mindneki postafiókjában látható lesz majd. TEhát nem kell felhasználó név és jelszó sem. Levlista feladata, hogy a közös mail címre küldött leveleket szétszorja a tagok között. Érthető volt?
Tehát az Andié 2 lépéssel több időbe kerül. Meg kell nyitni a levelezőt, be kell lépni...De nekem mindegy, a többség dönt. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szevasztok!
Ciripke, ezt a kockanézegetést kicsit magamra vettem... Az amúgy sem túl fényes kedvemet nem fényezte tovább...
A banán-témához nincs mit mondanom.
Andi! Megkaptam, köszike!
Macsek! Muti a képeket! Már rég láttuk Vilkót!
Sztem mára ennyi!

Kép
ermoni

Andi, nálunk cumival nem volt gond, de gondolom Petra szeret cicizni így ha muszáj (=te nem vagy elérhető) akkor oké, de ha nem muszáj (= látókörzetben vagy) akkor CICI!!
Milyen okos azonban!! :lol: :lol: :lol:
Másfél óra? Elismerő szmájl!! A kiscsaj fenntartja a szép tejhozamot ezzel a monstre cicizéssel az tuti!

Kertikiri, nem tudom Nadin hogyan hízik, de hízik!! Tehát kit érdekel, hogy mennyit eszik, ha nő, nem nyűgös (legalábbis nem a pocija miatt) és amúgy is minden oké vele!!

Pocit azért ne kiabáljuk el a mi esetünkben, este volt egy pici - de tényleg csak pici pocifájás (ezzel már akár ki is békülnék)... azonban én is úgy vagyok ezzel mint Zsu - akkor lőjünk fel rakétákat, ha már 2-3 hete így van...

Na akkor most melyik lista/e-mailcím? És hogyan kell használni?

Jutta

KépKép
jutta

Andi! Hűűű már megint sokat nőttek az ikrek!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Andi, köszi a címet, jelszót. Hát igen, a hízás... Pont így vagyok vele én is, mivel muszáj zabálnom ahhoz, hogy tejem legyen. Éjszakai kelés meg.. .bahh :lol: Marcók még mindig három óránként eszik, éjszaka annyival szebb a helyzet, hogy legkésőbb nyolc órakor alszik és az első ébredése éjfél-egy körül várható - nagyjából akkor, amikor én lefekszem -, innentől kezdve viszont 2-3 óránként (!) kel enni.... Szóval masszívan karikás szemekkel mászkálok, napközben meg ugye egész napos szolgálat, mivelnekem se nagyon van kinek átadni a babát (néha tesó, de az ugye csak egy-két perc, meg most, hogy Gábor itthon van, neki, de ugye csütörtökön megy vissza.)
Cumisüveg kérdés: Marci nem hajlandó cumizni (se üveg, se játszócumi..), múltkor pl. kamillateával is próbákoztam almaevés után, édes volt, próbáltam itatni, ő meg nézett rám "maraggyámáanya" nézéssel, forgatta befelé a fejét és tátogott mint egy madárka, hogy ő bizony csak szopi....

Timi, sajnálom, nem lehet egyszerű, tanácsot se tudok adni, azt hiszem, ezt az időszakot túl kell élni, remélem, minél előbb kilábaltok belőle.

Jutta, banán "fosós" babáknak yoúú, mivel visszafogja a cuccost (ha jól tudom).

Ciripke, buli miatt nagyon irigyellek... mondjuk én el se merek menni, úúúúúúútálom, hogy nagy seggem van és - bakker - HASAM... Az életben nem volt hasam, hiú voltam a külsőmre mindig is, kondizni jártam (höhö, most vettem szobabicót 3.500-ért), most meg csak nézek, hogy mijaszr van a mellem alatt (már amennyit látok lefelé a melleimtől :roll: )

Zsu, szupi, hogy Panka már tünetmentes, de végülis, mi a fene volt ez nála? Kiderült?

Napirendek szuperek, és nézek irigykedve, hogy itt már szinte mindenki négy óránként etet...

Mogyó, Gábor három hónap múlva is kint fog dolgozni, csak azért nem találkozhatunk most majd, mivel próbaidős lesz és akkor nincs szabi (ha minden igaz). Most a legújabb terv, hogy tavaszi szünetben majd én megyek ki a gyerkőcökkel hozzá...

Babák nagyon édesek (hiába, ezek a topik babák tényleg nagyon jól sikerültek) és ügyesek.

Móni, miért van rossz kedved? Már csomószor eszembe jutott, hogy megkérdezem: tesóddal végülis rendeződtek a dolgok? (már ha akarsz róla egyáltalán beszélni). Janka is nadonnadon gyönyörű kiscsaj :).

Na, megyek, megnézem, párom végzett-e már a melójával (mérges vagyok irgum..., hazajön pár napra, oszt mit csinál... na mit??? melózik hogyfrancottegye...)

Kép
ebinc

jabocs! levlista legyen akkor!!! meaculpa :? :? :?

Kép
an°°di

és Petra cumisüvegezett! igaz, az ajával, mert Huba viszont Vele nem volt hajlandó, de megetettük őket! tápival kevert tejet kaptak, és Petrocelli is benyomott 70et, Huba meg 110et. nagyon kíváncsi vagyok, történik-e vmi.
na, lépek. mindenkinek szép álmokat!

ja, Jolka, tényleg bocs, meg akkor mindenkitől. nem értek én valójában a számítástechnikához... :oops: :roll: basszus, lebuktam...hihi
tényleg el
csá
:arrow:

Kép
an°°di

Szia Ebinc!!

Marcók is nagy zabás, hallod-e? Én meg ki vagyok akadva Dorkára, hogy újból kel hajnalban enni... hááát visszafogom a panaszkodást!

És tiltsd le a párod a melóról amíg itthon van! :wink:

Ja, igen hasfogó, meg rostos, meg minden... már 2 hód kora óta ezzel nyaggat a dokink, csak az alma szerintem túl lőtt anno a célon, a banán meg mintha pont jó lenne... de ez nálunk sűrűn változik (azért már jobb)! Hát veszek banánt, és meglássuk!

(Mellesleg szerintem a zabamennyiség miatt muszáj is mellétáplálnom, mert a tápszer/nap max felett vagyunk stabilan :shock: :shock:
Tényleg, miért is max 1l a tápi/nap? Ha anyatejből eszik a gyerek többet az okés? (hiszen azt jópáran nem is mérik... :shock: :twisted: )
Vagy ha vegyesen eszik akkor is?
Most mondjam meg Dorkának, hogy 1 liter a cucc és azt ossza be magának???
Gyanús, hogy ez vmi OEP ökörség lesz, mármint mivel támogatott a tápszer... :twisted: :twisted: :twisted: , na jó de vényköteles is... tehát cseszhetem, megvenném én a + mennyiséget mindenféle támogatás nélkül is ha ennyire zabás a csaj! Vagy úgy gondolják, hogy 1 liter felett hallgassam ahogy sír???

- na jó ez az én saját különszámom volt, minenki átugorhatja, akit nem érint a problémakör)

Jutta

KépKép
jutta

Jajj, tényleg, hozzátápi...
nálunk frankón megy :lol: ... Marcók a délelőtt 10 és az egy órás szopi között kap valami gyümit, meg vettem neki két doboz milupás tejbedarát, evett két kanállal, de nem kellett neki, úgyhogy mind a két dobozzal befaltam csak úgy a'la natur :lol:
mérisnőasggem? :lol:
szóval marad a szopi...

Kép
ebinc

jamég:
Ákosnak utólag, Ágikának pedig mára boldog negyediket! :D :D :D

Kép
an°°di

Na utolsó szopi után fejtem még egy 100 ml-t :lol: Ez nálam világrekord!!!

Kriszti, azért akarom megmutatni a gyógytornásznak, mert még mindig nem tartja ügyesen a fejét és nem nyomja ki magát 2 kézzel hason. Már nagyon sokat fejlődött, de még mindig nem az igazi. A védőnő ajánlotta, hogy vigyem el, ha ennyire izgat a dolog.

Mogyo, Ágikának boldog hófordulót!

Jolka, köszi...akkor a levlista jobbnak hangzik!

Ebi, most komolyan? Marcók 2-3 óránként kel éjjel? Hú, nem irigyellek! Főleg igy,hogy nappal is egyedül vagy. Nappal azért tudsz pihenni, ha Marcók alszik?
Pankának meg tejallergiája van.
Ja, és ha megeszed a gyerek tápszerét, ne csodálkozz, ha domborodnak az idomok :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És igenigen, Ákosnak is utólag boldog hófordulót!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

De legalább nem veszett kárba a pép! :lol: :lol:

És igen éljenek a hófordulósak! :lol:

(nem is írtam, ma tök szarul voltam, fájt a fejem, hányingerem volt meg minden, pedig sokat aludtam tegnap... erre estére megjött... jó 2-jára, tehát semmi döbbenet, csak eszembe se jutott... ehhez még vissza kell szoknom, hogy észrevegyem a jeleket - hiába no, megvoltam én nélküle! )

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, ti milyen tápszert esztek most?
(mi nutrilion low lactose-t)

Jutta

KépKép
jutta

Ja és tényleg grat a 100 ml fejéshez így este!!

Jutta

KépKép
jutta

Köszi szépen a köszöntést! :D

Hát ,hogy a lány is ünnepeljen megfordult tegnap hátról hasra és böszen gyakorolja ! :lol:

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Kertikiri,
hová jártok úszni? Mert a Soroksárit emlegetted, és Taksonyból az nagyon jó lenne!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Andi: nagyon jók a képek mindig csak ámulok és bámulok!

Kép
mogyoland

Jóóóóó regggggelt!

1) Nadin tegnap este a kiságyban aludt el. (Na jó, ez tényleg így volt, fényállatka-nézegetés közben, de végig ott ültünk mellette és simiztük, majd betakartuk és kiosontunk, aztán 10 perc után jelez a babaőr, bemegyek és szegény akkorát bukott, még jó hogy hason alszik. Ezek után végül cicizett amíg apa ágyat húzott, és az ölemben is aludt el végül, de én olyan büszke vagyok rá, hogy ez a kis mementó már lényegtelen :D :) )
2) Nadin átaludta az éjszakát (Este 10-től reggel 6-ig, majd kis szünettel amíg apa készülődött tovább mostanáig, azaz 9.30-ig) :D
3) Este 170-et szoptattam

KépKép
kertikiri

Sziasztok!
Ha kell valakinek tejtermelést serkentő More Milk Plus kapszula, nekem megmaradt majdnem egy egész dobozzal. Szívesen eladnám. 51 db. van benne, és odaadnám 3.500.- Ft-ért (patikában 6.000.- a teljes doboz ára, amiben 60 kapszula van).
Amúgy aki nem ismeri, annak elmondom, hogy nagyon atom, nekem hihetetlenül bejött, jobb, mint a laktoherb tea és a hoemo bogyók, és ez is csak gyógynövényekből áll.
Akit érdekel, írjon egy mailt a breka75citromail.hu címre.
Üdv, Csip
csipcsiripp

Persze nem bízom el magam, az első két pont biztosan nem végleges, a harmadik remélem az!

Vicus: www.uszomanok.hu, Erzsébet és Soroksár határán van, a Torontál utcai hév-megállónál, szóval azért nincs közel Taksonyhoz, de ha a hévhez v. buszhoz kikavarsz valahogy, akkor jó lehet.

Ebi, hány gyerek van még ott Matyin kívül? Hízni én is hízok, de muszáj, másképp nincs tej, és ha jól számolom, akkor nyáron fog tetőzni a méretem :oops: Már így is hideglelést kapok attól, hogy lassan lekerül a télikabát, nemhogy még rövidujju v esetleg fürdőruha...

Zsu, grat a fejéshez.

Jutta, fejtegetőshöz, én is csak találgatni tudok, talán azért mert az anyatej minősége változik, és így szolgálja ki a változó igényt, a tápi összetétele meg állandó? Ja, de ha a gyerek nő, akkor miért is ne kéne több? Lehet h tényleg azért, h ne tágítsa a pocit.....vagy pedig azért nem lehet többet, mert mennyiségre kielégítene, de növekvő tápanyag-igényben már úgysem, ezért kell a hozzátápi.... fene tudja.

Grat minden hófordulós babának!

KépKép
kertikiri

Kiri: :lol: :lol:

tejszaporító lányok! A múltkor írtam, h rendeltem tejfakasztó gyógyteát, 700 ft, és még mindig csak a felét használtam el, és kb 5 nap múlva (mondjuk fejés mellett), de sokkal több tejem lett. Minden nap fagyasztok tejet!!! Mondjuk Vili étvágya most nem a legjobb, de ennek ellenére, tök jó! Ha vkit érdekel, szóljon.

Sajnos megint rohanva, és a képek... :oops: Igyekszem nem csak ígérgetni! :oops:

KépKép
1macsek

Timi! Nehogy eltűnj! Nyugodtan leírhatod itt minden bánatodat,szerintem mindenki átérzi a helyzetedet! És sokszor már az is segít, hogy az ember elmondhatja valakinek, mi is a baja. A seggreverés-pofon miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert bizony sokszor e tud jutni az ember addig, hogy szakad a cérna... Én is sokat kaptam kiskoromban, nem mondom, hogy jó volt, de ennek ellenére imádtam az édesanyámat, és most felnőttként azt mondom, ha megérdemeltem hát akkor megérdemeltem...

Ciripke! Egyetértek! Gyereket csak és kizárólag tavasszal! Én majd megőrültem az első 3 hétben, mert a hideg miatt nem mehettünk ki, utána meg sokszor a rossz idő miatt kellett itthon maradnunk. Pedig Eszti 2 hónapos koráig szinte csak séta közben aludt napközben. Meg anapsütés és a meleg jót tesz az ember lelkének. Ja, és nem kell az influenzajárványtól tartani, lehet fogadni a babalátogatókat, stb.

Vicuska! Nagyon tetszett a napirend! :P Amíg szoptattam, én is TV-t néztem közben...akkor volt csak csend... :shock: Volt, hogy annyira érdekelt a film vége, hogy egy óra hosszat tartott a szopi. Jól is lakott a gyerek!

Jutta! Nagyon örülök, hogy Dorka hasa jobbnak tűnik! Így, hogy már kap banánt, nem akarsz csökkenteni a tápi mennyiségen?

Gabci!
Megeszem, megzabálom, befalom!!! (Mármint Ádit, természetesen.) :P

Macsek, Eszti 1x-2x felébred éjszaka (van amikor többször is, de annak általában oka van), de ilyenkor enni már nem kér, csak a cumiját a szájába.

Mi csak alváshoz használunk cumit, egyébként ökölrágás-ujjcuppogás van. Én nem bánom a cumit. Ha ettől megnyugszik, elalszik, és nem sír, akkor nekem már megérte. Nem hiszem, hogy érettségizni is cumival akar majd... 8)

Ebinc, hogy bírod apa nélkül??? Én nagyjából megőrülnék. Amióta komolyan elbeszélgettem vele, hogy mit is jelent a család, sokkal figyelmesebb, sokat segít. Van amikor többet veszem igénybe a segítségét, van amikor kevesebbet, de jó tudni, hogy ha rossz passzban vagyok, vagy zűrös volt a nap, akkor este megkérhetem, hogy vegye át a stafétabotot. Tegnap pl. falat fúrtak a házban (panel, úgyhogy mintha az agyamat fúrták volna...), Eszti negyedórája aludt el, nagy üvöltve ébredt, és csak sírt és sírt, szerintem halálra rémült, hiába lett csend, nem tudott elaludni. Totál kibuktam, tejet kellett volna fejnem, és a kicsi csak a kezemben nyugodott le pár percre, aztán kezdte a bömbölést újból. Felhívtam apát, hogy most mit csináljak, mindjárt megőrülök, erre ő kaszát-kapát-laptopot eldobott, és hazarohant, pedig itt volt Angliából a főnöke! Naná, hogy mire hazaért, Eszti álomba sírta magát (másfél óra alatt), de nekem olyan jó volt, amikor apa megjelent az ajtóban! Van valaki a közelben, aki tud neked segíteni? Hány gyerkőcöd van?

Kép
waterlilly

Kiri: köszi az infót! Nagyon szimpi a hely!! Szerinted lehet most télen is kezdeni? Egy ismerősömet még nem engedett most a dokija az influenza járvány miatt..
Nektek bejött, ugye?
Kocsival viszont nagyon gyorsan oda tudnánk érni, így megpróbálom valahogy férjemmel megbeszélni, mert nagyon kellene a mozgás és a kimozdulás.
Na, Lányok kezdődik Don Matteo! :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

[quote="1macsek"]K írta:1macsekiri: :lol: :lol:

tejszaporító lányok! A múltkor írtam, h rendeltem tejfakasztó gyógyteát, 700 ft, és még mindig csak a felét használtam el, és kb 5 nap múlva (mondjuk fejés mellett), de sokkal több tejem lett. Minden nap fagyasztok tejet!!! Mondjuk Vili étvágya most nem a legjobb, de ennek ellenére, tök jó! Ha vkit érdekel, szóljon.

Sajnos megint rohanva, és a képek... :oops: Igyekszem nem csak ígérgetni! :oops:

Macsek, engem nagyon érdekelne ez a tea! Köszi!

Kép
waterlilly

[quote="kertikiri"]J írta:kertikirióóóóó regggggelt!

1) Nadin tegnap este a kiságyban aludt el. (Na jó, ez tényleg így volt, fényállatka-nézegetés közben, de végig ott ültünk mellette és simiztük, majd betakartuk és kiosontunk, aztán 10 perc után jelez a babaőr, bemegyek és szegény akkorát bukott, még jó hogy hason alszik. Ezek után végül cicizett amíg apa ágyat húzott, és az ölemben is aludt el végül, de én olyan büszke vagyok rá, hogy ez a kis mementó már lényegtelen :D :) )
2) Nadin átaludta az éjszakát (Este 10-től reggel 6-ig, majd kis szünettel amíg apa készülődött tovább mostanáig, azaz 9.30-ig) :D
3) Este 170-et szoptattam

Nagyon ügyesek vagytok!!! :D

Kép
waterlilly

Sziasztok!
Ebi! Azért van rossz kedvem, mert tegnap a Filmszemlén voltunk! És egy olyan szakmai fórumnak voltam a szemlélője, h a belem kifordul az ott történtektől! Ennyi köpönyegforgató, gerinctelen alakot a hátán nem hordozott a föld, mint amennyi ott hirtelen összegyűlt! Még terveztem egy kiruccanást szombatra a Szemlére, de a f*szomnak sincs kedve! (Bocsánat a gyengébb idegzetűektől a ronda beszédért, de valahogy a filmes bagázs mindig a gyomromra megy és hánynom kell tőlük! Ráadásul az egyik jó barátnőm tegnap egész este sírt a tegnap délutáni események miatt. Annyira bántotta a lelkiismeretét! Hol a hányós szmájli?! :evil: )
És akkor most én is dicsekszem (bár lehet, h visszakapom még ezt mint a kockanézegetést! :roll: ): tegnap egész nap szopizott a hercegnő, ma reggel is (180-at!), sőt tegnap előtt délutántól tart ez a dolog! Szal, azóta nem kellett fejnem. Hurrá!
Mogyo! Gratula a kardióhoz! :wink: Meg a harmadévhez! A mi gyerekeink között 2 nap van, ugye jól látom? :D
Jutta! Ne haragudj azért amit mondok, a jobbító szándék vezérel! De nekem nagyon úgy tűnik, h a gyerekorvos csak kísérletezik Dorkával, komolyabb vizsgálatok nélkül! Sztem követelj ki egy beutalót kivizsgálásra, mert ez nem normális/átlagos. És ezért se haragudj: de az is fura, h ennyit eszik. Én biztos utánajárnék. Legalább azért, h tudjam én mindent megtettem. (Persze az simán belefér, h Dorcinál ez a normális, mert ugye nem mindenki átlag, de ezt mondja ki olyan, akinek hiszel, és jól megvizsgálta!)
Kriszti! Gratula az éjszakához!
Na megyek a fürdőbe, mert még mindig köntösben nyomom (így skype-olok web-kamerával, menő mi? :lol: ) és lassan el kéne kezdeni a napot! (Az én gyerekem 10-f8-ig aludt. Hogy én mekkora mázlista vagyok! 8) )

Kép
ermoni

Sziasztok!

Hófordulós babáknak boldog miniszülinapot!
Zsu: ahogy Jutta írta, a babántól van az a rondaság Panka kakijában. Nekem is előre szólt a barátnőm, nehogy megijedjek, nomeg a kamilla teáztatás elött is felhívta a figyelmem, hogy ha zöld a kaki, attól van.
Szal, nyugalom!
Ádi kaksija annyiban tér el mióta szilárd ételt is eszik, hogy általában formált, néha vannak benne furcsa jelenségek és van amitől bogyózik szegénykém. ( bocsi, hogy ilyen részletesen :D )
( sztem kisgyerekes anyáknál ez a kaki téma, vmi perverzió lehet :D )
Jutta: a banán lesz a tuti befutó, meglátod. Elég jól fogja a pocit.
(én nem is nagyon merek adni ez miatt)
Ha Dorka nem allergiás rá, én amondó vagyok, kapjon csak!
Ha meg babakocsiban nagyokat szunnyant, haggyadmáá neki.
Ráérsz akkor bent altatni, ha olyan az idő, vagy kinövi a babakocsiját, ami hamarosan eljön. :wink:
Ebi: jajjj, nem hangzik szépen ez a 2-3 óránkénti kelés.
Egészségedre a tejbedara pép. Nem hallottál róla, hogy elég magas a tápértéke, és jól hízlal? :D :D
Jóvan, hát azért mégsem kell kidobni! :wink:
Macsek: ugye tudod, hogy a depidet is meg oszthatod velünk,persze, csak ha szeretnéd.
Vilkó meg ügyes kislegény, használni fog nála a torna!
Képek? Régen láttuk már.
Kertikiri: 7 kiló körüli Nadin is? :shock:
Ádi 7300 körül van. Pedig télleg nem sovány, láttátok igaz?!
Lev.lista: Andi, köszi a jelszót, de akkor most melyik is lesz???
Timi: nemár, senki nem ellened van, ez tuti! Dehogy vagy te gyerek agresszor!
Zsu: aztaaa, szupi ám a tejhozamod!
Andi: nálunk játszócumi nem megy, etetőcumi jó barát. Azzal eljátszana egész nap Ádi, ha hagynám.
Van huzatjuk az ikreknek is hallod! :wink:
Jolka: Ákossal most minden okés?
Móni: Kalapemelős szmájli ( Andi után szabadon). Nem fog ki rajtad Janka szopisztrájkja.

Kép
Kép
gabcii

Jesszusom! Amíg 1 HSZ-t leírtam, ti annyit írtatok...

Kép
Kép
gabcii

Kép
Egy friss fotó rólunk.

Kép
waterlilly

Akkor részletekben:

Kertikiri:Jajj, de kis ügyi volt Nadin, hurrá!
Látod, fog ez menni!
Jutta: a tápszer összetétele adott. Ha a gyereknek megnő a tápanyag szükséglete és nem elég neki a napi 1 liter ( gondolom azért van maximalizálva, mert napi 2-3 litert fölösleges lenne adni neki, mert csak folyadékkal lenne tele a poci), akkor kell a 2-s tápi, ami ugye laktatóbb.
Macsek hsz-ről jutott eszembe.
Van 1 doboz laktoherb, és egy (igaz, hogy bontott ) doboz babylove-s tejserkentő teám. Nálam csak áll, ha kell vkinek szívesen elküldöm ( természetesen ingyé)

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Hát igen Moni két nap micsoda nagy különbség!

Nem tudom de szerintem Bibusnak meg ma van a hófordulója na hátha jelentkezik Timi!

Gabci: hát szerintem se izgulj Ádi súlya miatt tök jól nézki olyan jó kis hurkái vannak!

Hát nekünk nincs itthon mérlegünk csak egy digitális de én megmérckedem utánna fogom Ágit és állandóan 6 kilót mutat de 6 kiló volt 3 hete is pl.múltkor meg 6400gramm volt tehát kilöve ,hogy hány kiló nem tudom!
De tán jövőhéten kell mennünk a 4hós injekcióra!

Én is beszéltem múltkor a dokimmal és azt mondta ,hogy nincs influenza járvány azért mondják ,hogy van mert egybe veszik a megfázás meghülést stb...
Meg tán jövőre nem lesz már ez az oltóanyag és gondolom el kell adni!
Meg hát volt azért szárasz hideg is meg szerintem ez a szél is kipucolta most a levegőt nállnuk 2 napig nonstop nyomta a szél már untam!
Na azt hiszem lépünk sétálni egyet ebbe a szép napsütésbe!

Kép

Andi: az ikreknek is vannak szépen hurkái rendesen!Gratula irigyellek azért hogy igy tudod őket szoptatni még ha kell egy kis kiegészités!
De egyébként én mindig is ikreket szeretem volna most azért meggondolnám de hát gyorsan tellik ez az idő mig ilyen kicsit és utánna ők jól ellesznek egymással (felfogásom szerint letudtam volna őket egyszerre!)
mogyoland

Móni, olyan ügyes vagy! Bárcsak Eszti is... (Legyintős szmájli...) Próbáltam, az eredmény ugyanaz: 3 perc és 60 gramm után ordítás. Marad a fejés. Pénteken megyek Lactinát bérelni. Remélem, bejön, a kézzel fejést nagyon utálom már. Olyannyira, hogy tegnap este ki is hagytam. Hullafáradt voltam, 9-kor lefeküdtem aludni. Persze negyed 2-kor meg arra ébredtem, hogy úszom a tejben. Lefejtem, és nem bírtam visszaaludni reggelig... :?

Jutta, én is egyetértek Mónival, én biztosan kivizsgáltatnám Dorkát, a gyerekdoki bűvészkedik itt a tápszerekkel, jó lenne tudni, hogy akkor most mi használ, és mi nem.

Gabci, ismét megkérdezem: mióta eszik szilárdat Ádi? Ugyanazt mennyi ideig adod neki? Hogyan vezeted be az új dolgot?

Mogyo,
Ágika mikor kapta az almalevet? (Két étkezés között, vagy az egyik előtt?) Kevesebbet evett utána a szokásosnál (ő tápszeres, ugye?)?

Kép
waterlilly

tényleg nekem is van egy kuponom ami Dm-es és laktoherb teát kaphatsz igyé!
Kell-e valakinek én is elküldeném ha be akarjátok váltani!

Anett: csini vagytok nagyon!

Kép
mogyoland

Igen tápszeres az almalevet én úgy adom neki mint a teát a két étkezés között!

Kép
mogyoland

Csajok!

Köszi az aggódást, de most éppen marha jól van a gyerek! :lol:
Reggel 7-ig aludt, kakija tök okés, nem is sír csak ha fáradt, vagy éhes... úgyhogy most szerintem megoldodik lassan...
Amúgy grasztromókus is annyit mondott, hogy első körben a házi dokinak kell pár tápszert kipróbálni és úgy beállítani a dolgot, és ha az nem megy, akkor kell a kivizsgálás - és szerinte enyhe laktózintorelancia amit lassan nő ki + a vírus is rásegített... most meg azért zabál, mert behozza a lemaradását az elmúlt hetek (hasmenés, vírus ill. anya-féle diétáztatások) miatt... a doki is ezt mondta most, azt nem tudom hogy 3 hós koráig mért nem vette komolyabban, nagyon várta hogy kinője! :?

Nyugi, ha most nem rendeződik tényleg, akkor viszem a gasztrosokhoz!!

Anett nagyon szépek vagytok!
Nadin és Ági nagyon ügyes! :lol:
Móni, minden szakma tele van ilyenekkel, de elhiszem, hogy :mrgreen:

Gabcii, hozzátápi lesz ebből... a 2-es tápszer most sansztalan amíg a laktózmentes diéta van. Addigra amire megint a normál tápit kaphatjuk (6 hét) gondolom 1 étkezést kiváltok, ja és kapunk majd sinlacot is, tehát 2-t. Úgy gondolom a tízórait (gyümi) és az uzsit (sinlac) váltjuk ki mással, de most elég lesz csak a gyümi szép lassan... utána ha azt már megszokta, nem okoz gondot, akkor jöhet a Sinlac (az amúgy is nagyon laktat).
A héten banánozunk, jövőhéten meg az almával próbálkozok.

Jutta

KépKép
jutta

Ez tényleg aranyos!

Fő az önbizalom! :lol:

http://www.indavideo.hu/video/Onzes_onbizalom

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

jó sokat írtatok :-)

van Bibun kivül valaki 6 kiló alatt?
ő 5.45 volt este

hozzátápi:hát nekünk az alma nem jó,tegnap kapott egy picit,levet is pürét is és megfogta a hasát,durrogat és fáj neki :-( még jó hogy azt mondják azzal kezdjük.most várjuk a kakit.
hipp kaják:ugyan ott gyártják mint a kecskemétit ,fogalmam sincs mi különbség van köztük az árán kivül,de valaki írta hogy hippet,mert bio,nos nem minden hipp bio csak amire külön fel van tüntetve,de én nem vagyok egy bio hívő.
nálunk valamilyen szinten muszál y ahozzátápi,a kisasszony nem akar tápit,a vizet megissza cumisüvegből úgyhogy magával a táppal vannak gondjai,3 félét próbáltuk egyik se m kell,öklendezik tőle,gondolom annyira nem éhes hogy megegye,inkább éhezik.Kap egy nap egyszer gyümit,amennyit kér.Érdekes módon azóta hízott annyit mint elötte 2 hét alatt.

Bibu:tegnap délután óta csak kézbe bír létezni,gondolom az oltás miatt.új hangokat ad ki,morzsolja a két kezés hehö olyan énekelve,tök cuki.

Hosszú lesz ugorjátok át aki akarja
Maja:no,gondltam én már mindenre és ez már a végkifejlet volt,ezer dolog miatt lehet dühös azt hiszem,most ttőzött neki sok minden.a kórház,a betegség.haragszik rám,mert én adom a gógyszert,kúpot,lázat mérek,orrot szívunk,cseppentünk,fújunk,altatom,etetem,körmöt vágok,öltöztetem,ezt mind utálja.aztán itt van Bibuka,bár szegény olyan sokszor mintha nem is lenne.amikor játszunk max . az ülembe csücsül vagy lerakom,szóval jó kislány.de mégis van és szopiztatni kellpelusozni stb. meg hát eleve,eddig nem volt most van.tudj ajól,hogy a kórházba is azért nem voltam vele,mert itt a BABA.
aztán itt vannakanyámék,csak maja létezik nekik,Bibi alig :-( így kicsikém úgy kicsikém,ha náluk vagyunk ki küld a szobából csak mama és papa van én menjek a picsába szószerint.szerintem ez sem jó így de nem tudom mi lenne a megoldás.
s úgy jött ki ebbe a pár napba hogy baba akar lenni,úgyhogy úgy néz ki féltékenységi roham volt,sajon több napos.pedig sok mindent megengedek neki,ihat cumisüvegből,adok bébipapit ha kér,játszunk olyat hogy szopiztatom,képet nézegetünk kiskorából,rengeteget mesélek neki,hogy ő is ilye volt,játékból még szopiztatom és büfiztetem is.
hiszti lekezelése,verés:nos azért írtam amit írtam,merttudom jól hogy akinek első babája van elsem tudjka képzelni hogy lekever egyet a gyerekének,amikor baba volt Maja felháborodtam minden ilyemsin,pofonon,kokszin,mindenen.elnem tudtam képzelni,hogy ezt kapom végül.fogalmam sincs mikor kapott először.az ember elöször próbálja szépen,aztán kiabál aztán ordít.Aztán bepróbálkozik hideg vizes arcmosással,hát azt se használt eg yidő után,akkor kapott egy taslit,elöször hatott,aztán nem.akkor jött a seggre pacsi,elöször hatott aztán nem.ez régwebben nagyon ritkán fordult elő,mármint a hiszti.aztán jött a szobába küldés,először hatott aztán nem.aztán született Bibu.nem értette miért voltam akórházba és nem tudta feldolgozni a történteket,nem fogadott el engem,akkor kezdődtek a kemény hisztik,akkor még ki se kapott hagytuk ,próbáltam vele beszélni,d enem kapott ki,aztán jött a kórház,na onnan úgy jött haza hogy inkább otthon velem és ababával mint ott,így lecsitult.nagyon szereti Bibut egyébként,ez tisztán látszik csak azért jó lenne neki,ha újra csak az övé lennék..hát de ezt már nem tudom vissza fordítani.
A mostani hisztiket is gí próbáltam lekezelni:próbáltam szépen,öleléssel és puszival,ellököt,olyan utálattal nézett rám,hogy hihetetlen és csak folytatta,nem vett levegőt,hörgött,vísított,pkapálozott,rmegett,morgott.ekkor jön a tükörbe megmutatás,nem hat,aztán jönnek a fenyegetések,az se hat.na már most ha az embernek már kétszer fulladt a gyereke,nagyon nem bírja nézni ahogy hörög az értelmetlen hisztitől,így jött megint hogy elverem a feneked de oda se neki.aztán lepofozott én vissza.azt mondtam akkor hogy kap pár napot majd lenyugszik,de amit művelt,hogy mindenért hiszti,verekedés,hörgés ,ordítás.a Domit fejbe vágta játékkal,belecsípett engem is egyszer lepofozott még,na ilyenekt nem tűrök.Minden kis szirszarért hisztizett.mert ő neki lufi kell,ha megkapta még,aztán még,még,még.
na fogalmam sincs mért írtam le,talán tanul belőle valaki valamit.Mindenesetre most úgy vagyok vele,hogy többé nem bántom max a kezét inkább beleverem a fejem a falba.

gondoltam még a ahomeos cuccra is ,influenza ellenire valót kapott akkor kezdődött a hiszti,lehetett attól????kitudja

pszhiológushoz nem igen akarom vinni,szerintem nem tudna mit kezdeni a lányommal ill. nem hsizem hogy lenne értelme,egyenlőre

most lenyugodott valamennyire.ámen

Ebi
annyira cuki Marcók :-)

egészségedre a tejpép,hát nem diétás :-)

ha nem akarja a cumit,ne erőltesd,nem hiszem,hogy egéz nap az újját szopizza Marcid
Gabci
én bevállalom a teákat ,nem jöttök el egyszer egy kicsit?ha nem leszünk betegek?báraz lehet csak nyáron lesz.most rajtam is kijött fosi,fejfájás,takony,olyan szép az élet ,mondtam már?

Móni
szerintem ezt a kocka témát ne vedd magadra :-)

és nagyon ügyes Janka

és még megse dícsértm asszem milyen szép kiscsaj

Anett
gyönyörűek vagytok

Kriszti
ügyesek vagytok

Andi
az ikrek meg gönyörű,tündéri vagány páros
Vendég

Na látod Timi, írd csak ki magadból! De tanácsod adni a témában sajnos nem tudok, pedig úgy szeretnék, de max közhelyekig jutnék el, az meg nem hiányzik neked...

Macsek, érdekelne engem is a tea!

Anett, majd Te is írj lgyszi a lactináról, bár már Zsunak is elhittem h jó, csak még kicsit győzködöm magam, mert már elég sokba került az a két kézi fejő is, ez meg mégegyszer annyi lenne, aztán ha mégsem jó akkor adtam egy pofont a semminek.

Az éjszaka tudom, hogy csak átmeneti, nem is várom hogy ma ugyanígy legyen, de annyira örültünk Csabival. És nem sírva aludt ám el, hanem dünnyögött magának, olyan édi volt :) Szóval szerintem kezd megérni az agya a dologra talán. Meglátjuk. Viszont én reggelre nem úsztam a tejben, és a reggeli szopi sem volt valami fényes, valami difi biztosan van.

Vicus, mi télen kezdtük, úgyhogy szerintem lehet :lol: És volt ott kisebb baba is. Persze félek én is a megfázástól. Hagyom kicsit akklimatizálódni még overál meg sapi nélkül szobahőmérsékleten, és nem a párás öltözőben adom rá az overált, meg vettem egy nagyon meleg rugit az overál alá amit szinte csak ide használunk, aztán reménykedem, hogy nem lesz gond.

KépKép
kertikiri

Jutta, ez tényleg édi volt! Én a kutyulinak drukkoltam :)

Andi, milyen volt az éjszakátok?

Macsek, rakd már Viliről azokat a képeket!

Gabci, láttam h ne sovány Ádi! Ne izgulj! (Mondom én, bár én általában nem súly hanem kaja mennyiség miatt aggódom. De lassan be kell látnom, hogy nem érdekli a kajálás, neki nem az a nap fénypontja és kész.)

Mogyó, szerintem a szobamérleg nem az igazi ilyen célra, inkább mérje a doki Ágikát!

Tervezi még valaki rajtam kívül, hogy sk készíti el a bébikajákat?

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?