Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Szandra!

Köszönöm a tippeket kipróbálom őket!

Sydney!

Hogy van Bulcsú sérülése? Remélem már sokkal jobban!

Adra!

Néha én is úgy érzem csak legyünk már túl a napon, olyan fáradt vagyok! Ilyenkor én is alszom egy picit Szofival délután.

Finike!

Vikus nagyon édes a képeken. Nagyon kis huncut mosolya van. A ruhák nagyon szépek. Biztos gyönyörű leszel bennük. Meg van már a zenekar?

Mesi!

Gratulálok az esküvőhöz. Nagyon helyesek vagytok a képeken!

Most megyek. Puszi mindenkinek.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

sziasztok!

Szamikám! még látszik, egy kicsit kék, de egyébként semmi, ugyanolyan eleven mint volt /szerencsére/.

Kaptam Johannának Csipkerózsika rucit!!!!! annyira örülök. míg tornázott addig sétáltam Bulcsúval és láttam nyílt egy új turi Keresztúron és ki voltak akasztva farsangi jelmezek és közöttünk a gyönyörűséges CSR is. És pont jó Johannára mintha ráöntötték volna és tök új a ruci. Neki is tetszett!!!! most már várom az ovi farsangot :lol:

Judit! lemaradtam, sieltetek, de jó!!! az meg külön öröm, hogy egy kicsit kettesben!!! annyira kell néha egy-egy ilyen !!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Edina, de jó, hogy sikerült jelmezt találnod! Tegyél majd fel képeket Johannáról kérlek!

Ígértem pár fotót, itt lennének.

Kép Mit nézel? :-)
Kép Ilyenkor még a nap is kisüt!
Kép Még feküdni sem hagynak, folyton fényképeznek! :-)

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Helló Csajok!

Betartom az ígéretemet, itt vannak a képek!
Kép
A nagyi tortája, tudom két gyergya van, de úgy gondoltuk mindegyüknek jár 1-1 gyergya

Kép
Hmm... de finom a nagyi tortája
Kép
Ilyen finomat még nem ettem

Mesi!
Gratulálok az eskövőtökhöz, és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Szupik a képek, és olyan jó látni az örömet rajtatok!

Hexina!
Gyönyörű a pici lány, és mekkorát nőtt!

Judit!
Jaj de jó lehetett egy kicsit kettesben a pároddal! Gondolom ezt a rövid időd is élveztétek! Kellenek az ilyen kettesben eltöltött idők is a mindennapok mellett.

Nutella!
Örülök, hogy Andris ilyen gyorsan megszokta az új ágyát! Már egyáltalán nem vágyik vissza régibe? Tudja, hogy a régi ágyát a kistesó fogja megkapni? Várja már a tesó érkezését?

Sid!
Várjuk ám Johanna Csipkerózsika képét is!

Finike!
Tényleg, ha meglesz Vicus ruhája akkor nagyon szeretnénk ám látni!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Még mindig nem találtunk zenekart! :cry: :? Nagyon elkeserítő, mert a jobbak már most le vannak foglalva.

Mazsuzs!
Megnéztük az Ötösfogat DVD-jét. Tetszik, de mi inkább csak 2-3 fős csapatot keresünk. Esztitől még mindig várjuk a tel. számot a zenekarral kapcsolatban. Vőfélyt is keresünk, de nem túl népiest (ha értitek mire gondolok). Szóval el vagyok úszva. Most megint nincs gépünk, így megint a szomszédot zaklatom, úgyhogy kevesebbszer tudok jönni. :evil: Ma megyünk egy videóshoz, akit az esküvőkiállításon ismertem meg. 60e -ért csinálná, kapunk 4 dvd-t. Ma megyünk megbeszélni a részleteket és megnézni a referenciaanyagait, aztán ha jó akkor le is foglaljuk. Anyukám azt mondja, hogy kérjük fel valamelyik barátunkat,akinek már volt video a kezében és így ólcsón megússzuk. Ezt már sokszor megszívtuk, és én nem ezen szeretnék spórolni. Kitaláltuk a tortán milyen figura lesz. Mi állunk középen a felső szinten és mellettünk ül egy pici lány (Vicus) a torta szélén. Ezt egy hirdetésben láttam és nagyon tetszett. Már alakulnak a dolgok ami a dekort illeti (elméletben).

Hexina,
Gyönyörű a kislányotok és ezt nem illemből mondom!!! :D
Vicus ruháját grátiszba kaptuk a Miss Molettitől (ahonnan az én ruhám lesz), majd ki kell választanunk. Majd májusba viszem vagy amikor ruhapróbára megyek június 2-án és lefotózom, majd felrakom nektek a képeket!

Mesi!
Gratulálok az esküvőhöz! :lol:

Sid,
Kérünk szépen Johannáról egy képet a "CSR" ruciban!!!

Adra!
Nagyon jól néz ki a torta, nagyon édesek a gyerkőcök is.

Most mennem kell. Megpróbálok holnap is jönni, de nem ígérem!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Helló Lányok!

Finike!

Sajnálom hogy nem jött össze a zenekar. Akkor nem mentek volna el hárman zenélni?? Mert mint írtam a múltkor, a mi esküvőnkön csak hárman voltak az öt főből. Én nagyon-nagyon meg voltam elégedve a zenével.
A videóson tényleg nem szabad spórolni! Mi sem fogadtunk hivatásost és én is bánom mert a rokon aki végül "meg lett bízva" nem azért jön az esküvőre hogy videózzon hanem hogy mulasson. Nos, ez látszik is a felvételeken, mármint hogy nagyon kevés lett (éppen csak két óra hosszú) és a minősége is hagy némi kívánnivalót maga után!
Szerencsére a fényképész az viszont jó volt és jó áron, igaz ismerős által ajánlott ezért egy kicsit olcsóbb is volt nekünk. De így a jó képek pótoltak egy kicsit a rosszabb videófelvételhez.

Adra! Nagyon jó megoldás, hogy egy tortán két gyertya volt és a gyertyaszínekkel ki tudtátok fejezni, hogy kisfiú és kislány is ünnepel. Jók a képek!

Sid! Én is kíváncsi vagyok a Csipkerózsika rucijára! :) Képeket, képeket....!!

Hexina! Nagyon tetszik a "nyelvnyújtos" kép! :)

Egy kérdésem lenne kivételesen megint. Mennyi idő míg kibújik az alsó két fog teljesen? Gondolom biztosan változó ez is gyerekenként de azért egy becsült időt biztosan tudtok mondani.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!
Nálunk kb. 1 hónapig tartott az alsó fogak kibújása az íny áttörésével és a fogak teljes kibújásával. De én úgy vettem észre, hogy csak addig nyűgösek, amíg teljes széltében át nem töri a fog az ínyt, utána pedig már csak nő, és az szerintem nem fáj nekik.

Finike!
Nagyon jól hangzik ahogy a torta díszítve lesz! Sajnálom, hogy még nem találtatok zenekart és vőfélyt. :? Ebben sajnos nem tudok neked segíteni.
Szerintem is jobb, ha hivatásos készíti a videót, mert nekem is az a tapasztalatom, hogy a rokon bármennyire ügyes is, neki mégis csak a mulatás a "dolga" az esküvőn, így nem készít olyan anyagot, mint akit ezért fizetnek.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Íme a beígért súlyadatok, tudom, picit későn, de most mértük le őket:
Réka 8480 g 74 cm
Blanka 8380 g 75 cm
Szóval fej-fej mellett.
Kénytelenek voltunk tápot váltani, mert amit eddig kaptak, már nem lehet nekik felaírni, próba képpen kaptunk Humana HA2-t, de akét doboz amit a doki írt, egy hétig sem vol telég, így kértem másikat, mert ez marha drága (heti kb. 5000 Ft).
Most a Mildibé 1-el próbálkozunk...

Üdv: Dóri
Vendég

Adra!

Íme a beígért súlyadatok, tudom, picit későn, de most mértük le őket:
Réka 8480 g 74 cm
Blanka 8380 g 75 cm
Szóval fej-fej mellett.
Kénytelenek voltunk tápot váltani, mert amit eddig kaptak, már nem lehet nekik felaírni, próba képpen kaptunk Humana HA2-t, de akét doboz amit a doki írt, egy hétig sem vol telég, így kértem másikat, mert ez marha drága (heti kb. 5000 Ft).
Most a Mildibé 1-el próbálkozunk...

Vendég

Finikém!
Ne hari, de az uram el volt tegnap havazva teljesen, szóltam neki, de elfelejtette a számot. Illetve annyit mondott, hogy a mi zenekarunkat (2 fős), azt a mi vőfélyünk rendezte - az ő ismerősei voltak.
A vőfélyünk szuper volt! Ő itten - szigethalmi, és tényleg zsír király volt. Az a baj, hogy a telcsiszámát átküldöm sms-ben, viszont mivel ilyen jó a szakmájában, viszonylag hamar elfogynak az időpontjai... De persze egy hívást megér. Este küldöm a tel.számot.

Ovi: Bence még mindig élvezte, holnap megyünk megint, meg pénteken, és aztán hétfőtől élesben.
Hát kíváncsi leszek, mert amíg én ott ültem, le sem tojta a fejem. Megnézem mi lesz, ha nem fogok ott ülni, akkor is el lesz-e. Bár szerintem igen, nem lesz vele gond.

Most megyek uzsiztatni: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Szonja éppen mos mászik ki egy kezdődő tüszős mandulagyusziból, erre ma Dancát hozom haza lázasan az oviból :cry: Legyen már tavasz, elegem van a betegségekből. És abból is, hogy nem tudok előre tervezni. Össze-vissza kellene intéznem mindenfélét az építkezés miatt, de így nem tudok!!!!
Ma volt az unokahugi szülinapi zsúrja, oda sem tudtunk elmenni. Még az általam sütött tortát sem tudtam megkóstolni. Egyre jobban kezdek belejönni ebbe a tortasütésbe. Teszek fel egy képet, erre most nagyon büszke vagyok :lol:

Finike,

Drukkolok, hogy minél előbb egyenesbe kerüljön minden az esküvővel kapcsolatban.

Eszti,

Örülök, hogy Bencének tetszik az ovi. Szerintem sem lesz vele semmi gubanc.

Adra,

Tündériek a törpök a szülinapi képeken! Hihetetlen, hogy már 1 évesek az ikreink :)

Edina,

Én is kíváncsi vagyok Johannára jelmezben!

Mesi,

Sok boldogságot nektek!

Most megyek, mert Danca átébredt, és nagyon sír :cry:

Jó éjszakát!!!

judit
Kép

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Húúú, Judit!
Ez a torta tényleg nagyon szuperül néz ki! Azt hiszem itt az ideje, hogy elküldjétek nekem azt a receptet mert apának pénteken lesz a szülinapja és akkor alakítok neki egy ilyen marcipános csodát hagy örüljön. Hol lehet ilyen sok féle színű marcipánt venni?

Gyógyuljanak meg a törpik, remélem nem az influenzát kapta el Danca. Tényleg nem kérdezted meg anyukádat a gyerekeknek való influenza oltásról?

Adra! Hexina!
Kegyetlen édesek a drágák, valahogy minden gyerek tündéri aki megfordul ennek a kórháznak a szülészetén.

Mennem kell

Szandra

szandrakiss

Szandra,

Ajánlom neked a www.mesetorta.hu oldalt. Egy olyan csajszi szerkeszti, aki amatőrként olyan tortákat süt, hogy azt el sem hiszed. Én nagyon sok hasznos infót tudtam meg onnan. A marcipánt én színeztem ételszínezék porral. (A kezemet inkább zsebre vágom néhány napig...) Az oldalon lévő csokikrém recept nekem nem jött be, mert nagyon vajas. Helyette inkább felolvasztok 70%-os csokit, összekeverem egy kis margarinnal, és az egészet beleforgatom tejszínhabba. A végén teszek bele egy kis zselatint, hogy ne legyen folyós. A mai visszajelzés szerint nagyon finom lett :D
Mennem kell, mert már megint hallom Dancát.... :cry:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit!
Ez tényleg szuper oldal. Te rendelted tőle ezt az ételszínezék port? Vagy van valami titkos helyed ahol be tudtad szerezni? Péntekre nem fogok tudni apának sütni ilyen csodaszépet ha meg kell rendelnem. Na sebaj, lesz még szülinapja :wink: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dícséreteket! :D

Adri, végre megérkeztek a képek, de megérte várni! Az ígrek nagyon szépek! Jó lehetett a szülinapi buli! Élvezték gondolom ők is!

Dóri, nem semmi a csajok méretei, nagyon szépen követik egymást!

Mazsuzs, kívánjuk, hogy Nándinak mielőbb és persze fájdalommentesen bújjanak elő a fogacskái!

Judit, a torta ismét egy műremek! Dancának jobbulást kívánunk és küldünk gyógypuszit!

Finike, küldtem neked privit! Ő volt a mi vőfélyünk, csak ajánlani tudom! Ha jól emlékszem, ő ismer fotóst is meg videóst, meg ha jól tudom zenekart is! Hivatásos és abszolút jó hangulatot csinál! Ha gondolod beszélj vele! A neten is utána tudsz nézni, de bátran adok róla referenciát! :D :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Még azt szeretném megkérdezni, hogy mennyiségre mennyi marcipánt használsz egy egy emelete torta bevonásához és díszítéséhez. Használtál sima bolti színezett marcipánt is? Annyira jót találtam ki apának (mintát), nagyon szeret pkerezni és gondoltam zöld alapon (mint az asztal) csinálok neki két kártyát persze két ászt :lol: . Na ehez kellene nekem marcipán.

Tök izgi

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációt és jókívánságot :)

Adra: megérte várni a képekre, nagyon aranyosak a csöppségek :)

Hexina: Hanna egyszerűen ennivalóan gyönyörű :D hihetetlen,hogy már ennyi idősen hogy tud pózolni :wink:

Judit: a tortád nagyon jól néz ki! Ügyes vagy :) én szoktam kreatívkodni képeket készítek,párnát, állatot varrok stb. de a sütikhez nem értek :(
valahogy mindig is féltem belefogni... de a Tied nagyon tetszik :lol:

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Csajok!

Ha valakinek Mildibé 1 tápszert esznek a babái megteszi, hogy dob egy pü-t vagy ide ír!

(van 7 db bontatlan dobozom, amit nem vesznek vissza, a csajok viszont nem eszik , a támogatott árnál is kevezőbben szívesen odaadom, de nálunk csak a helyet foglalja. meg engem idegesít hogy lehettem ilyen h--e

Üdv:Dóri
Vendég

Helló Csajok!

Judit!
Fantasztikusan néz ki a torta! Nagyon ügyes vagy! Sok-sok gyógypuszi Dancának és Szonjusnak. Remélem mielőbb rendbe jönnek!

Dóri!
Köszi a csajok paramétereit! Most már tényleg sokkal nyugodtabb vagyok a törpik súlya miatt. A többiek is megnyugtattak, így pedig, hogy a csajok is nagyjából olyan súlyúak, mint Zsófi és Zéti, pláne nem parázok ezen többet.
Tápiba mi is egy ideig a Humana HA2-t írattuk, de én is azért váltottam másra, mert így is nagyon drága. Mi általában Mildibé3-at szoktunk venni, ami szerintem a legmegfizethetőbb (kb. 500 Ft-tal olcsóbb a többi táphoz képest), de emiatt nagyon sok helyen hamar elfogy. Asszem banános ízű, de nem vagyok benne biztos, mindenesetre a manókáim nagyon szeretik. Szerintem egy próbát megér.

Eszti!
Jó, hogy Bence jól érzi magát az oviban. Most már biztos nem lesz semmi gond vele.
Réka észrevette, hogy Bence nincs otthon napközben? Nem hiányzik neki?

Mazsuzs!
Hogy van Nándi? Nehezen viseli a fogzást?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szandra,

Ha van olyan színű marcipán, amilyenre éppen szükségem van, nem bohóckodom a szinezéssel, mert az elég macerás, amíg színre gyúrom. A csajszitól vettem az ételszínezéket. Azt hiszem 4000 Ft körül volt a csomag, de ez elég lesz a következő 50 évre legalább. A Szamos marcipánt lehet kapni 125 grammos és 200 grammos tömbben. A nagy tömb mindig fehér. A színesek a kisebbek. Abból kb. 1,5 tömböt használok egy emelethez. (Pl. a katicánál az első, fehér szinthez.) Az első után már fogod tudni az arányokat. Attól is függ, hogy mekkora a torta átmérője. Ha van a közelben olyn cukrászda, ahol ki lehet sírni egy kis szinezéket, szerintem, egy próbát megér.
Nekem az a bajom, hogy nem tudok rajzolni, így különösen kreatívnak kell lennem, hogy olyan figurát találjak ki, amihez nem kell tudni rajzolni. Március végén megyünk egy zsúrba, és már nekem kell vinnem a tortát. A kislány katicát kap, de a kisfiú tortáját még ki kell találnom.

Remélem, tudtam segíteni!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit!

A torta szupi lett, irigy-birigy.
Ha lesz lakásunk és konyhánk (mármint nem albérlet, mert ami most van azt inkább hagyjuk :cry: ) én is kipróbálom majd, köszi az ötletet!

Adra!

Most a Humana Folgemilch 2-t isszák, mert árban is elfogadható, és még elég krémes, a Mildibé túl híg nekik a Nutrilon AR után, ezért köpik ki. Nagy bánatomra, pedig kis korukban simán megették, igaz az 1 éve volt :oops:
Me, tudom nálatok mennyi tápi fogy, de ezek napi 32 a.kanállal megisznak, ami baromi sok. :roll:
Szupi lett a tortájuk, ízlett nekik?

Dóri
Vendég

Szandra,

A kekszes résszel azokat a részeket lehet megformázni, amelyek piskótatésztából viszonylag nehezen kivitelezhetőek. Én még nem használtam, de sokszor hasznos lehet.

Ha van még kérdés, csak nyugodtan :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Lányok!

Adra! Köszi a válaszodat (és a kérdéseset) a fogzással kapcsolatban. Nándinak egész nap a szájában az egyik keze. De szerencsére aludni tud (még) a fogzástól nem zavarja jelentősen. Nincsenek kint a fogacskák, éppen csak a tetejüket lehet kitapintani, így remélem úgy lesz ahogy írtad: ha kibújnak teljes méretükben az íny alól és már csak nőni fognak akkor észre sem fogja venni.

Judit! Nagyon jó a tortád. Úgy látszik hogy Dalmacska mellett te leszel a másik mestercukrász a topikon. Bár még Szandra tortáját is megvárjuk! :)

Szandra! Ha találsz a ferihegyi Tescoban marcipánt - gondolom oda fogsz menni-, légyszíves írd meg, hogy melyik részén van. Én karácsonykor kerestem, de akkor nem találtam. Valószínűleg nem volt elég alapos a keresésem, így nem is sütöttem meg azt a sütit amihez marcipán kellett volna. Egyébként lehet készíteni saját kezűleg is marcipánt mandula segítségével, de ugyanúgy színezni kell ételszínezékkel.

Dóri! A lányok már sok tápszert kipróbáltak ezek szerint. Majd csak megtaláljátok az igazit. Nándi azóta is a Milupa Milumil HA-t eszi csak már a 2-est.

Finike! Várom már a jelentkezésedet!

Anikoh! Te is régen jártál ezen a topikon!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!
A marcipánt én hátul a kenyérféléknél láttam egy kis állványon teljesen a falnál. A halas pult és a kenyeres pult között. Remélem érted, de holnap pontos koordinátákat adok mert minden képpen elmegyek venni valahol marcipánt mert ez a téma annyira de annyira érdekel most, hogy IHAJJJJ!!!

Judit!
Remélem tökéletesen sikerül a tervem, köszi a segítségedet, majd egy fotóval megjutalmazlak titeket :wink: :lol: .

Ha nagyon nem jön össze akkor marad az a torta amit a csajoknak is csináltam.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Először is: Mesi! Gratulálok az esküvődhöz!!!

Finike,Dóri!
A lányok mind gyönyörűek a képeken! :D
Ja és Finike a ruháid nagyon szépek,főleg a menyecske tetszik nekem. 8)

Hexina!
A kis Hanna nagyon édes! Nagyon élénk kiscsajnak látszik,vagy tévedek? :D :wink:

Adri!
Gratula az egyéveseknek aranyosak a képeken,na és a nagyinak :wink: ,szép a tortája!

Mazsuzs!
Én is úgy tudom hogy csak addig fáj a piciknek a fogbújás,ameddig át nem töri az ínyt.

Judit!
Nem találok szavakat! Ügyi,ügyi.ügyi!!!! :lol:
Nagyon tetszik a tortád! De rögtön tudtam hogy mesetorta.hu látogató vagy. :wink:
Én is már rég. Te mikor rendelted a porfestéket? Mert én dec. elején és nem kaptam meg. :x
Sebaj, pótoltam folyékonnyal. Féltem tőle,mert ez a mesetortás csaj azt írta hogy "cupákos" lesz a marcipán,de egy cukrász ismerősöm kiokosított hogy lehet vele szinezni csak kellő mennyiségű porcukorral kell folyamatosan összegyúrni. Nem volt könnyű,de meg lehet csinálni.
És ezt a szinezőt a Tescóban lehet kapni. (Szandra,neked ajánlom ha nem tudsz port szerezni)
Amúgy a katicákat én is imádom. :wink: :lol:

Szandra!
Edó gyönyörűséges volt a jelmezben! :D Jázminnak is nagyon tetszett! Neki is van ilyen koronája ,na és persze rögtön kellett volna mellé ilyen ruci is. 8) :wink:
Torta ügyben: Marcipánt,egyszerűbb ha színes tömböt veszel,de azzal egy kicsit nehezebb dolgozni.
Nagyon ajánlom a natúr marcipánt( a Metróban lehet kapni),nagyon jó puha és könnyű vele dolgozni,olyan mint egy jó gyurma. :lol: :wink:
A krémek nekem sem jöttek be amit a mesetortás oldalon olvastam,,inkább a saját kutyulékokra esküszöm(azok szokta a legjobbak lenni 8) ).
Hát akkor tortára fel!!!
Várjuk a képeket! :D

Nálunk Flórácskám egész nap megy ezerrel. Mostmár egy huzamban átszeli majdnem az egéyz nappalit.
Kb.20 lépést is tesz. Nagyon ügy a drágám. Ahova csak tud,mindenhova felmászik,kisszék,kiságy,fotel.... :roll: Na mondjuk ennek nem annyira örülök. :roll: Mindehhez hozzátartozik hogy állandóan kék-zöld az arca,lába. 8) Ez van nálunk.

Jó éjt mindenkinek!
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Pár kép a csajokról.
Sajnos nem valami jó minőség,telefonnal csináltam. 8) :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És végül a készülő meseszobáról ,bepillantás:(de még nincs kész!) :oops:
Még az egész alja hátra van.(ez sem jó minőség,kicsit homályos) :oops: bocsi

Kép

Kép

Kép

Mostmár tényleg megyek aludni.
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Nem is hittem volna, hogy ennyi kreatív emberrel hoz össze engem a sors.

Dalma!
Ez valami fenomenális. Ezek a képek. A csajok gyönyörűek, Flórának az a hajszerkezet, hát az nem semmi :lol: , kegyetlen édes. Jázmin pedig egy igazi nőci, nem semmi mennyire szép ő is. (csak mellékesen jegyzem meg a Tami volt látható a jelmezben :wink: ) de sokan keverik a nevüket.
A falfestésed meg egyszerűen fantasztikus, neked komolyan mondom csak ezzel szabad foglalkoznod. Egy percet sem szabad az életedből más munkára pazarólni. Hát le a kalappal előtted de komolyan mondom.

A Metrós marcipánnal csak az a baj, hogy nekem nincs metró kártyám így ha jól tudom nem vásárólhatok ott. Marad a Tescos marcipán egyenlőre de ha ott nem kapok akkor halál pofátlan módon megkérdezem a cukiban, hogy adna e el egy kicsit.

Szandra

szandrakiss

Dalma!

Hihetetlen milyen ügyes vagy! Egyetértek Szandrával mikor azt mondta, hogy neked csak ezzel szabadna foglalkoznod! A tortáid is szépek, de ezek a képek... nagyon szépek! :D
Na persze, a csajok is nagyon gyönyörűek! Jázmin olyan mint egy kis hölgy, Flóra pedig nagyon ügyes kislány! :D

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Először is gratula minden kismamának, akinek már megszületett a kisbabája! :D
Én most írok először, a 13. hétben vagyok, és nagyon nagy szükségem van egy kis segítségre, hogy mégis hol szüljek majd!
A 18. kerületben lakom, viszont idáig a SOTE I.-es klinikára jártam terhes gondozásra. Tulajdonképpen semmi gond nincsen velük, viszont itt biztosan sokkal többe fog kerülni a szülés, mivel nem oda tartozom. Szóval csak szeretném kikérni a véleményeteket, hogy aki ott szült, mik a tapasztalatok a Dél Pestiről? Sok rosszat lehetett régebben hallani róla, de most már, hogy súlyponti korház, talán jobb lett?
Várom a véleményeket! Előre is köszi! :)
dia123

Sziasztok!

Már nagyon régen nem jártam itt, még pocakban volt a Manókám, most meg elmúlt hét hónapos is. Örömmel látom, hogy tartjátok a frontot és hatalmasat fejlődtek a csemeték is. Igazából azért kalandoztam most vissza, mert amikor terhes voltam rengeteg segítséget kaptam Tőletek; tájékoztatást, jótanácsot és sok-sok kedvességet és úgy mehettem be szülni a Dél-pestibe, hogy nagyon nyugodt voltam, mert tudtam mi fog történni és milyen körülmények lesznek /Apával ellentétben, aki majd elájult, úgy izgult/. Megnéztem a tablót is a szülőszoba falán és jó érzés volt "ismerős arcokat látni", még ha az arcotokat konkrétan nem is ismertem addig, nekem azt sugározta, hogy lám ők is túlélték. Na, viccet félretéve, köszönöm mégegyszer a sok segítséget, nagyon sokat jelentett, hogy a szülés teljesen pozitív élmény legyen. Gratulálok a sok gyönyörű babához és kisemberhez, szép napot mindenkinek!

Kép
dorine

most látom, egy kicsit elavult a vonalzóm..........

Kép
dorine

Sziasztok Csajok!

Istenem, mindenkinek milyen gyönyörű a babája! Dehát ez nálunk nem újdonság!

Judit!
Szupi ügyes vagy! Vállalsz bérsütést? :wink:

Dorine!
Üdv újra itt, és lássuk már azt a fiúcskát!!!!

Dalma!
Te is szuper ügyes vagy! Nekem semmi kézügyességem, de talán a torta-gyártással megfertőztetek, ha lesz egy kis időm a meló meg a két gyerek mellett, lehet hogy kipróbálom magam.

Ovi: tegnap megvolt az első nagy sírásos ovis nap. Először hagytam egyedül bent, és volt egy kis összezördülése az egyik fiúval, és onnantól kezdve végig engem keresett. Éredekes, mert amikor ott ültem, nem is foglalkozott velem, most meg kis anyámasszony-katonája lett 8)
Szerencsére ennek ellenére nem maradt benne negatív élmény, már mondtam neki, hogy pénteken megyünk újra, és nem tiltakozott ellene.
Este meg olyan ari volt, egyszer csak minden előzetes nélkül mellém ült a kanapéra, és elkezdett énekelni egy dalt, amit én nem is ismerek. Kérdezem tőle, hogy mit énekel? És szépen elmesélte, hogy óvónéni mondta, üljünk le a szőnyegre, tapsoljunk, mutat zenét, és tanulták a dalt. Teljesen le voltam döbbenve, gyakorlatilag 3-szorra volt bent, először vett részt fogalalkozáson!

Finikém!
Remélem tetszettünk :wink:

Most sietek el, tízórai van!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

ezek szerint sikerült frissítenem

Kép
dorine

Dorine!

Örülök, hogy segíthettünk :lol:
Ha van kedved írj pár sort a szülésről meg természetesen Marcell babáról!

Dia!

Mire vagy konkrétan kíváncsi?

Akik itt fórumozunk szinte kivétel nékül pozitív élményekkel tértünk haza a kórházból.
Voltál már a szülészeten?
Ha nem érdemes lenne elmenned egy szülőszobalátogatásra.
Szeretnél orvost is fogadni, vagy csak szülésznőt (ebben a kórházban, ha nincs komplikáció a szülésznő is levezetheti önállóan a szülést)?

Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan mert hulla vagyok. Kész a torta holnapra apának, de azt hiszem még egy két továbbképzésen részt kellene vennem. Hát meg kell mondjam elég béna vagyok :lol: . Azért, lássátok milyen rendes vagyok lefényképeztem de röhögni nem ér!!!!!!!!!!!!

Judit!
Köszi a segítségedet, egy bajom volt csak, hogy a zöld marcipánt nem lehetett egyszerűen kinyújtani így az elég ronda lett. A pirosat és a fehéret simán ki tudtam. Egyébként így utólag még egy kérdés (Dalmacska ez neked is megy), mikor nyújtod akkor vizezed is vagy hogyan csináljátok???? Nekem tökre szakadt mikor szedtem fel de csak a zöld :roll: .

Na csak a miheztartás végett RÖHÖGNI NEM ÉR!!!

Kép

Nevettem mert apa azt mondta, hogy mindegy milyen tortács csinálok mert az úgy is tök jó lesz csak kér rá egy pici marcipánt mert azt imádja. Hát tessék.... :lol:

Na tényleg megyek aludni

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Húúúúúúúúú, de ügyes vagy Szandra! Ez igen! Majd jelentkezem nálad vagy Juditnál, ha tortát szeretnék! :D :D
Dia, üdvözlet! Szerintem nem jársz rosszul, ha a JF-et választod. Van keddenként szülőszoba látogatás meg előadás, érdemes elmenni. A kórház honlapján megtalálod a programot. Mind az orvosok, mind a szülésznők szuperek! Kérdezz bátran és segítünk! (Tapasztalatból mondom, én is így kezttem itt :D :oops: )
Dalma, a szoba szuper lett! Nem győztem csodálkozni! A lányok meg, na hát azok gyönyörűek! Flórának olyan édes az a haj! Komolyan!
Igen, Hanna elég érdeklődő, sokszor ezért küzd az elalvással is, mert szerintem attól fél, hogy "lemarad" valamiről. Egyébként hosszú percekig rá tud valamire feledkezni, még pislogni is elfelejt! :D Ilyenkor meg kell zabálni!
Eszti, tök jó, hogy a fiad élvezi az ovit, nem semmi milyen gyorsan tanul! Csak így tovább!

Pocilo, finike, anikoh merre vagytok?

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Helló Csajok!

Szandra!
Szupi lett a tortád! Szerintem igazán büszke lehetsz magadra, hogy ilyen ügyi vagy!
Bár eddig nem nagyon sütöttem sütiket, de mostmár kezdek kedvet kapni tőletek, mert minden torta nagyon jól néz ki!

Dóri!
Akkor ha jól gondolom a csajok még reggel este tápit esznek, és 240 ml-t. Nem semmi mennyit bevágnak belőle! Nekünk annyival könnyebb, hogy a törpik már csak reggel esznek tápot 210 ml-t. Kb. 10,5 hónaposak voltak, mikor Zéti egyszercsak nem ette meg este, és egy hétig próbálkoztunk mindenféle másikkal, míg egyszercsak rájöttünk, hogy ő már bizony "kanalas" kajcsit szeretne enni. Így Zsófinak sem volt választása, mert ő is azt kapott. Általában a pépeket simán megeszik, nálunk a Milumilos pépek jönnek be. Ja és Zétinek piskót is kell bele törtni.

Dorine!
Üdv újra itt! Megosztanád velünk a szülésed történetét? És szeretnénk látni képet a kis pasiról is!

Dia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, itt szinte mindenkinek csak jó élménye van a kórházzal, a szülésével kapcsolatban. Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor sok mindent megtudhatsz, de ha van konkrét kérdésed, nosza tedd fel, s mi igyekszünk válaszolni!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szandra,

Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!! Nálunk először a férjem nyújtotta ki a marcipánt, én olyan béna voltam. Meg féltem is tőle. Most már kezdek belejönni.
Egy kis porcukrot kell alátenni, amikor nyújtod, akkor nem fog ragadni. Sokat sem szabad, mert akkor kemény lesz.

Dalma,

Nem térek magamhoz, mennyire ügyes vagy. Én is sok mindent tudok csinálni (varrni, hímezni, kötni, stb.), de legnagyobb sajnálatomra, rajzolni nem tudok. A fejemben már sokféle tortát megcsináltam, de a kezeim nem úgy működnek, mint ahogy szeretném.

Megyek, mert Danca még mindig lázas, és nagyon nyűgös....

puszik.
judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat.
Flórámnak szerintem sem semmi a haja. Pedig komolyan nem szoktam tupírozni. :wink: :lol:

A szobadícséreteket is köszönöm. :oops:
Már többen mondták hogy ezzel kéne foglalkoznom. 8) :oops:
Nem lenne rossz,mert imádom csinálni. Dehát ahhoz kéne megrendelő(a családban már van :roll: ),meg idő. Ami a két gyerek mellet még nincs sok. :roll:
Remélem ha nagyobbak lesznek lesz megrendelésem. 8)

Szandra!
Bocsi hogy múltkor Edót írtam,tudom hogy Tami volt. :oops:
Csak hát elég késő volt,nem tudom miért Edó nevét írtam. :oops:
A tortád nagyon jó lett! Gratulálok! :D
Judit már leírta neked: porcukorral kel nyújtani. Úgy ahogy a tésztát liszttel.

Judit!
Akkor te is nagyon sokoldalú csaj vagy! Ügyi! :lol:
Dancának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Hexina!
Akkor jól láttam a kiscsaj szemén! :wink: :lol:

Szép napot!

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

A tortának nagy sikere volt, apa teljesen el volt ájulva. Azt mondta, ha ezentúl ász párja lesz akkor mindig eszébe fog jutni a tortája :lol: . Vicces arra fogni a kártyázást, hogy a tortára gondoljon. :wink:

Most lépek mert megyünk sétálni

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Találtam zenészt, és már le is foglaltuk az időpontot. Ti is meghallgathatjátok: www.rouge.ini.hu (Letöltések/ zene. )A család teljesen beleszerelmesedett a hapsi hangjában. Csak úgy találtam a neten. És még nem is vészesen drága (bár van nála olcsóbb is). ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!
Most még vőfélyt kell találnom és minden oké lesz.

Megint a szomszédomat zaklatom, csak tudjak nektek írni és megnézzem, hogy mi van a gyerkőcökkel.

Lányok,
Ti olyan ügyesek vagytok! Nagyon gyönyörűségesek ezek a torták. Húúúú most már nekem is meg kellene próbálnom egy ilyet. Majd áprilisban ha levizsgáztam angolból!! 8) csinálni fogok, azaz megpróbálok csinálni, de biztos nem lesz ilyen szép. :oops: Gratulálok!!!!

Judit,
Dancának és Szonjának is millió gyógypuszi!!!!!

Dalmácska!
Gyönyörű a "festményed" !!! Mi is gondolkodunk, hogy valamit kéne festeni a falára a kislánynak csak még nem tudjuk, hogy mit. Majd lehet, hogy felkérünk, hogy csináld meg nekünk. :lol: Majd, ha olyan két-három éves lesz akkor talán meg tudja mondani, milyet szeretne látni a falán.

Eszti,
Igen, nagyon tetszett az esküvőtök! :lol: A vőfélyetek szenzációs volt, csak kár hogy foglalt a mi dátumunk. Pont ilyen vőfélyt keresünk. Kár, hogy nincs klónozott vőfély ismerőse. 8) :lol: :lol: :lol:

Vicussal minden oké, bár egy kicsit folyik az orra és köhög is, de nála már ez nem újdonság, sajnos. :cry: :?

Most mennem kell, így is késő van már...
Jó éjszakát!

Kép
Kép
finike

Ja és mi csak a szintist kértük (1főt), így olcsóbb is, és neki nagyon szép a hangja, és jól játszik a szintin is.

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szandra! Köszi a tippet, ma megyünk a Tesco-ba és meg is nézem a marcipánt ott a kenyeres résznél...Nagyon jó lett a tortád! Egyáltalán nem látszik a képen, hogy mennyi problémád volt - leírásod szerint - a zöld részével.

Dalmacska! Ez a fal egyszerűen fantasztikus. Nekem régebben küldtél belőle egy kis ízelítőt, de úgy látom azóta már több résszel készen lettél. Nagyon ügyi vagy.
Majd jöhetsz hozzánk is...(és ez nem vicc, hanem teljesen komoly!).
A picúr haja pedig úgy látom változatlan. Már a pár hónappal ezelőtti képeken is ilyen édi volt!

Dorine! Tessék néha benézni ide, ne csak 7 hónaponként! :) Kérünk vonalzót, és fényképeket és történetet!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Képzeljétek Hanna a hátáról a hasára fordult! És olyan könnyedén! Ezt meg kellett osztanom veletek! Amióta rájött a "tudományra", azóta egyfolytában ezt gyakorolja! Olyan aranyos! :D :D :D
Finike, hogy tetszett a "film"? :D Szorítok, hogy találjatok vőfélyt! Remélem azért tudtam segíteni valamit! A zenekarhoz gratulálok! (tényleg jó a pasi, egészen visszajött a saját esküvő feeling-je!!)
Vicusnak gyógypuszit küldünk!

Megyek és csodálom tovább a kiscsaj mutatványát! :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Judit! szuper a torta amit csináltál, Neked meg ezzel kéne foglalkoznod!!!

Szandra! még hogy röhögni, majd elájultam annyira jól néz ki. még a zöld marcipán is hibátlan a képen :D Judittal nyithattok egy cukit :)

Adra! nagyon jól néz ki a gyümölcstortád, a csajok tényleg "fertőznek" a tortasütéssel.

Bulcsúnak én is csináltam tortát, holnap majd kiderül milyen lett :?

Dalmacska! nagyon jó lett a fal a csajok szobájában. szerintem innen a fórumról is rengeteg megrendelést "bezsebelhetsz".

Dorine! gratulálok a kisfiadhoz. szüléstörténet volt anno, vagy már az is elmaradt. Örülök, hogy a kórházról Te is jó tapasztalatokat gyűjtöttél!!!!

Dia! kérdezzél nyugodtan, és ha van időd olvasgass vissza, mert rengeteg vélemény, tapasztalat van itt. Szerencsére 10-ből 9 pozitív vélemény:)

Finike !örülök, hogy megvan a zenész, sztem, ha zenész jó, akár még felesleges a vőfély, persze ez csak az én véleményem.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Sid!
Nagyon boldog születésnapot kívánunk Bulcsúnak!
Kép
Köszi a torta dícséretét, de az nem engem illet, hanem Anyósomat. Én nem igazán tudok sütni, de az eddigi remekműveket elnézve, azt hiszem én is meg fogom próbálni a következő alkalommal.
A tortát te se felejtsd el lefényképezni, és persze a szülinapi képeket is várjuk!
Hogy megy Bulcsúnak az elalvás egyedül?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Finike!
Szupi, hogy megvan a zenekar! :D Remélem a vőfélyt is sikerül mielőbb megtalálni!
Vicusnak sok-sok gyógypuszit küldünk!

Hexinak!
Gratulálok a pici lánynak! Nagyon ügyes! :D

Tettünk fel új képeket a webgalériára a törpikről, ha érdekel valakit, akkor a vonalzóm alatti linkre kattintva megnézheti!

További szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?