Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu, és ha szopi után 1-1,5 órával fejsz, akkor attól még lesz tejci a következő szopira? Én gondolkodom ezen nagyon, szerintem lehet, h a kezdő szettet sem kellene akkor megvennem, lehet h a kézi medelából átmenthető valami. Nekem is avent a másik, azzal sem ment.

Andi, lehet h már késő, de azért mondom, h nem szabad egyszerre elsőre ekkora adag tápit adni olyan babának, aki még sosem evett. Fokozatosan kell hozzászoktatni, ugyanúgy mint az almához. Szóval eleinte csak pótolj egy kicsit a fagyi tejhez, és pár nap alatt jussatok el a normál adaghoz. De lehet h mostmár mindegy :oops: Boribo-t köszi.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Andi: Kriszti véleményét osztom tápi ügyben. (oké, tudom jókor... )
A tápit nehezebb emészteni, tovább marad a gyomorban. Ezért átalvósabbak a tápis gyerekek az anyatejessel szemben.
Kriszti: naggyon tutik a Nadin képek! :D
A klasszikus nagyon bejött. Szép formás a kiscsaj és olyan szép szinei vannak. ( beneveznénk udvarlónak, ha nem kelt(ünk) volna már el.) Na látjátok, pont ezért mondtam, hogy annyi itt a szép topic kislány, hogy bajban lennék, ha most kéne (és nekem kéne) menyasszonyt választani. :D
Vicuska: Rami irtó csibészke. Tényleg nagyon cuki. Már a múltkori képeknél is akartam írni, csak elmaradt, hogy ez a kantáros gatyi nagyon vagány rajta! :D
Ciripke: Betti olyan szép nagylány már. Irtó ügyesen eteti az öcsit.
A nudis kép :D :D :D
Mogyo: sztem is rád hasonlít Ágika. Az Apás kép is teccett!
Móni: Jankának nagyon szép szeme van. Tiszta anyja a kiscsaj.
Szoktatok kenguruban sétálni? Hogy bírja a derekad?
Jutta: diéta felfüggesztése után, hogy aludtatok?

Falvédőt én passzolom, nekünk a rácsvédővel egyetemben foltvarrott, házilag készített van. Elárulom, hogy nagyon szép az is :wink:
Zsu: ez most komoly? Rámentek a tesó témára tényleg???
Ezt a kérdést nálunk még homály fedi. Tudom, hogy kéne az a tesó, nem is a kihordással, szüléssel van a baj. Nem nagyon tudom kire hagyni Ádikát sem és majd vissza szeretnék menni dolgozni is ( nem 5 év múlva) és 2 gyerek szinte egyedül... hát, nem tudom menne-e. Apa viszont elzárkózik tőle egyelőre, de ha megérik a gondolat bennem, sztem meggyőzhető lesz.
Ciripke: hát, tényleg tehén vagy hallod :P :P
Egyébként tök csini anyuka vagy, nem tudom mért mondod.
( na, ide állnál mellém, meg lehetne nézni ki a tehén :D )
Napirendek: irigylem akinek van.
Nálunk most kb-ra alakulnak a dolgok. Ádi össze-vissza eszik. HOl bealvás miatt húzódik a kaja és akkor 4 órára kér, hol éhen akar veszni és alig bírja ki a 2,5 órát is. Jaaa, és a 235ml tápit benyomja aztán nyöszörög, hogy adjak még... :shock: . Ilyenkor legurul még 50 tea.
A "fegyelem" is csökkenőben. Tiszta eleven lett. (jó, hát inkább legyen ilyen, mint kis mimóza)

Kép
Kép
gabcii

Kat!

Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem kellett a cumi Matyinak, mostmár nem fog. :wink:
Miért baj, ha az ujját szopja? Nálunk is ez van. Ujjszopás ezerrel, a cumi meg nem jön be.
A védőnőd miből vette le, hogy rosszul hall Matyika? Tök jó fej. Ennyi betegeskedés után, még paráztat...

Kép
Kép
gabcii

Fejvédő!
Igen nekünk a boribo-ból van. De innen néztem ki először, csak Debrecenbe a Mihálynapin nem találtam, így a boribo maradt. :)A másik címe: http://kockias.freeweb.hu
Itt is vannak nagyon aranyosak, de még ötletnek is szuper.
Ugyan anno neten megrendeletem egy garniturát a kockiástól, de azóta sem küldték, téhát érdemes személyesen vagy telefonon meg keresni Őket.

Akkor nem kell a levelező lista? Törölhetem?

Mentem, majd később leszek.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ermoni, hát tényleg nem vagyok egy bőbeszédű, de a tápszeres témához nem tudok egyátalán hozzá szólni. Szerencsére van elég tejcim, így Ramika csak szopizik.
Ez a szeles idő őt is megviselte ám, egész hétvégén nyűgös volt és sokat sírt..

Jutta, Ramika szeme is időről-időre begyullad, könnyezik és csipás de mi kamillás vízzel borogatjuk és 1 nap alatt el szokott múlni, de aztán megint kijön..remélem nem ez a könnycsatorna őrület lesz!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Kell levelezőlista! gmail vagy Jolka féle, nekem mind1. Döntsük el és én küldöm is már a mail címem.
Vicuska: akkor magatokról írj. Napirendetek, Ramika forgásban hol tart? Ilyenek. ÉN spec kiíváncsi vagyok rá(tok)!

Kép
Kép
gabcii

Hát nem tudom mi volt most délelőtt, de a reggeli után 1,5-2 órával szoktunk pótreggelizni, amin mindig elalszik Nadin. Most valami baja lehetett, mert a cicit mohón bekapta, párat szívott, elengedte, sírt, aztán előlről az egész.... megpróbáltam kifejni belőle hátha sok, úgysem, akkor a lefejtet odaadtam azt beszlopizta, csináltam még tápit az nem kellett, egy ideig megnyugodott az ujjával de aztán mégsem sikerült elaludni, próbáltam cumit, ua, mint az ujja...... hát most éreztem azt, hogy ideje lenne megtanítani az ágyában magától elaludni, mert azt láttam rajta, h csak szenved, akar ő aludni de nem találja a kényelmes pozíciót az ölemben, meg nem úgy jön a ciciből ahogy szeretné....szóval itt lenne az ideje a
kiságyas elalvásnak, mert már tényleg annyi külső körülménynek kell passzolnia, hogy megőszülök mire mind összejön :( Végül a vállamon aludt el szegény.
Jolka köszi a másik címet is. Boribos nagyon szép, bár nekem is a tappancsos tetszik a leginkább, csak a színei nem mennek a szobához, de gondolom lehet színben variálni. A chinook is szép nagyon, és olcsóbb is, ott is vannak állatosak amilyet én szeretnék, még megnézem ezt a másikat amit írtál.

Hát én nem tudom, szerintem azért nem csak tápiról és hozzátápiról beszélgetünk itt, de ízlések és pofonok......

Timi, Ti hogy vagytok?

KépKép
kertikiri

Ja, szerintem álmában úszik...... Biztosan "zavarhatja" az új élmény, elalváskor is olyan nagyokat rúg időnként a lábacskáival. Kb olyan lehet, mint mikor vitorlázáskor éjjel is himbálózásról álmodom.. :lol:

KépKép
kertikiri

Többen kérdeztétek, Panka most tünetmentes, de kell hosszabb idő, hogy ezt nyugodtabban kijelenthessem.

Móni, és te hogy fejsz a Pesztonkával? Azzal csinálod, ami egyfolytában sziv, vagy buzgerálod az ujjaddal, hogy csináljon valamit?

Gabci, méghogy tesó project? Dehogyis! Csak vicc volt :lol: :lol: Kell még egy 10-20 év, hogy benevezzek egy újabbra :lol:

Kriszti, hát nem tudok jó tanácsot adni. Persze ha fejek, akkor a következő szopira nincs annyi, de mondtam, hogy én a tejszaporitás miatt kölcsönöztem. Szóval engem nem érdekel, hogy nincs annyi, kapja a lefejtet is. Most strapás, csinálom 1-2 hétig, aztán ha nincs eredmény, akkor felhagyok a próblákozással és belátom, hogy nekem ennyi van és kész. Eddig egy nap 550 ml körül tudtam szoptatni, ezt szeretném egy kicsit növelni. Mondjuk Panka most, hogy átállt a 4 óránkénti szopira már csak 4x eszik, igy nem olyan gáz, mint neked. Ha jól tudom akkor te 7-8x szoptatsz még mindig. De úgy szerintem neked is jó lenne, hogy szopi után rögtön még fejnél 10-10 percet. Igy nem csökkenne a következő tejciadag se, és talán tudnád a hozamot is növelni. Nem tudom.

Kérdés: Panka néha átalszik 1-1 etetést. Ez addig nem volt baj, mig 3 óránként evett, mert max kapott 4 óra múlva. De mivel most alapból 4 óránként eszik, igy ha átalszik egyet, akkor 5 órát nem eszik. Szerintetek ez nem gáz?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kriszti, nem lehet, hogy Nadin se éhezik már meg annyiszor, csak a szokás miatt kapja be a cicit, aztán azért fordul le, mert nem éhes? Pankánál is igy kezdődött, én meg azt hittem sztrájk van. Nem próbáltok átállni 4 óránkénti szopira? A védőnő szerint pont 4 hónapos korban aktuális ez.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Igen, Zsu, nekem is ez az érzésem. Sz@r anyák klubbja. Szegénynek elég kevés az ilyen programja, hogy kockanézegetés és társai. Viszont van helyette más. Pl Betti lovagol a hasamon, Betti és Barnu ki be hurcolnak a szobából az autóshordozóba és közben hangoskodnak.
Ma délben uh, ha időben végzünk kori anyósékkal, úgy értem jönnek megnézni, meg vigyáznak közben marcira. Délután szülőire megyek, szóval délután nem jövök.
Jutta, ha megyünk korizni nem sétáltok ki?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Igen, Zsu, nekem is ez az érzésem. Sz@r anyák klubbja. Szegénynek elég kevés az ilyen programja, hogy kockanézegetés és társai. Viszont van helyette más. Pl Betti lovagol a hasamon, Betti és Barnu ki be hurcolnak a szobából az autóshordozóba és közben hangoskodnak.
Ma délben uh, ha időben végzünk kori anyósékkal, úgy értem jönnek megnézni, meg vigyáznak közben marcira. Délután szülőire megyek, szóval délután nem jövök.
Jutta, ha megyünk korizni nem sétáltok ki?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jaj, Ciripke, nehogy már félreérts, én nem igy gondoltam! Nekem tetszik ez a lazaság, persze ehhez már kell 3 gyerek. Mi itt görcsölünk a hülye napirenden, te meg csak mindent csinálsz úgy, ahogy jön. És ez nekem teccik! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!!

Zsu, ti most egyszerre mennyit esztek?

Ja és kérdeztétek, hát fél4 helyett csak fél 5-kor keltünk és kaja után aludt 8-ig... ez lesz itt a gond!!!

Na ma 235ml.ket kap, vagy 4x vagy 5x... majd meglátjuk... de nyugis volt eddig... tehát ez lesz a megoldás...

És ettünk tegnap banánt is, csak nem írtam :oops:
Egy keveset kapott, mert kinézte a számból (nyúlt utána, meg nagyon nézte hogy ez mi). jelentem ízlett neki, csak én nem mertem neki 2-3 falatnál többet adni, így hihetetlen hisztit vágott le utána.

Ezen mennyiségi igények mellett, Dorka csak 6,2 kg, tehát én sem értem no!

Ma megyünk szurira... :roll: :roll: :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Levlista: nekem teccik az ötlet, és szóljatok hogy melyik lesz végül!

Csajszi szeme: sokkal jobb, ugyanabban a tempóban javul mint ahogy romlott! Jó döntés volt minél hamarabb dokihoz vinni!

Kori: Ciripke, dobj egy sms-t ha jöttök korizni!

Jutta

KépKép
jutta

Marcinak boldog hófordulót utólag!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, Panka eddig 6x160-170 körül evett, vagyis 1000 ml/nap.
Most csak 4x eszik 200-at, az csak 800, de több nem kell neki. Szerintem ez kevés, de ha neki elég, én nem tömöm meg. :roll: Amig szépen hizik, addig nem zavar.
Én is adtam banánt, sokkal jobban izlett neki, mint az alma.
Nem akarsz jönni babaúszásra? 2 helyen is lehet veresen. Én gondolkodom rajta, hogy 2-3 hét múlva elkezdjük.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na tök jó, írok itt vagy 10 hsz-t :oops: :oops: :oops:

Tea, víz: ezzel is próbálkoztam... amíg issza Dorka (ha elfogadja egyáltalán) addig minden OK, de ahogy elfogyott (pl 1 dl tea) ugyanazzal a lendülettel sír tovább... és addig sír amíg meg nem kapja a kajáját! :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Zsu: sztem nem baj, ha átalszik egy étkezést Panka. Gondolom ez nem rendszeres. ha hízik szépen, elég neki a kaja.
Jutta: szupi, hogy javul a kiscsaj minden fronton.
Most 235 az igénye. Mit csinálsz, ha több lesz?
Nálunk most ez beütött és még gondolkodom a témán.
Na jaaa, hát Dorkát sem lehet átverni teával. Ádi is ugyan ezt csinálja :shock: :D :wink:
Ha kaja idő elött kb fél órával megitatod, nálatok is üvöltés van, mert eszébe jut, hogy éhes?

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!! Pontosan, még jobban (hamarabb) éhes lesz mint tea nélkül, mert "eszébe" jut... :lol: :lol:

Gabcii, 2-es tápszer??? (mondjuk HA-s szintén?)

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti!

Próbáld meg napközben, hogy berakod a járókába Nadint és egyedül hagyod. Ha nyöszizik ne menj be, csak akkor, ha nagyon sír. Nem akarok bele dumálni, de ha mindig mellette vagy, nem fog megtanulni egyedül játszani és elaludni.
Nálunk ez úgy működik, hogy Ádi egyedül játszik, ha álmos cumizza az ujját és elalszik közben. Ha igényli a társoságom, nyöszi és bemegyek hozzá. Játszunk, aztán próbálom megint egyedül hagyni. Ha ismét sír, bemegyek megint. Ha nyüglődik, mert álmos, lefekszem mellé és csak nézem. Egy idő után elalszik.

Kép
Kép
gabcii

Jutta!

Pénteken megyünk tanácsadásra. Megbeszélem a doktirnővel és védőnővel ezt az egész etetési rendet, HA-s témát, tejpépet, tápszer váltást. Addig kihúzzuk így.

Mekkora lókötő Ádikám. Mostmár rájött (és én is) milyen az igazi hisztis sírás. Tudjátok, ami nem is igazán sírás, inkább köhhintgetés. Most azt gyakorolja, hátha felfigyelek...
Na megyek, megpuszilgatom kicsit, hátha örülni fog nekem. :D

Kép
Kép
gabcii

Gabci Ági nekem is csinál ilyentet már mint tud sirni könnycsep nélkül és köhécselni is!

Ma adtam neki almalevel60 ml bevert. :shock:

Na voltunk kardiólogián és rendeben találta a lányt az ulrahangon de tetoszkoppal halotta ő is a szívzörejtÚjramegnézte ultrahangal de rendben találta azt mondta 4 hó múlva ismétlés!
Képzeljétek felkellet menni az utlrahang miatt a gyereosztályra és szaladgáltak a beteg gyereket !Hát remélem semmi nyavaját nem kaptunk el egy másik kismamával is beszélgettünk ,hogy dejó meg van oldva!

Lány alig birt reggel észheztérni mert 7-kor keltünk és ő úgye 9 -körül zokott kelni! :oops: :lol:

Kép
mogyoland

sziassztok
padlón vagyunk :-( totál csőd vagyok,de komolyan :-( Maja kezelhetetlen,amióta beteg volt totál legyengült de mégis mindenerejével ellenem dacol,tegnap már azt mondtam addig ütöm a fenekét amíg nem hagyaj abba a visítást,hörgést,totál kész voltam estére,na ne aggódjatok 2-3 szor csaptam a seggére és kapott egy pofont,aránylag estére lehiggadt.ezt nem lehet kibírni ,múltnap hajnali 3kor nyomott egyet.2 napig lázas volt,aztán ömlött az orra tüsszögött,majd hányt és vasárnap óta nonstop megy ahiszti,ma már olyan gyenge volt hogy szédelgett reggel.ma is mentnk doki nénihez ma visszük magánba is,ne tudjátok meg milyen kibaszott szar érzés ha a gyerketek gyűlölettel néz rátok és a legrosszabb hogy igaza van.Ma megfogadtam hogy az életbe többé nem ütöm meg ,mert ma is miután nekem elesett kapott egyet és elesett.Szerintem totál készen van ,de mi a szart csináljak vele???????????????????
és igen én vagyok a legesleges legszarabb anya világon,bárcsak ne is élnék

Bibus megkapta a szurijait ,rmeélem nem lesz nyügi

hát ennyiy csajok,majd jövök

Mogyó
köszi szépen megkaptam
Vendég

Gabci, jó volna így, próbálkozom. Igazából most van az az átmeneti időszak, hogy azonnal hasra fordul amint leteszem, de vissza még csak véletlenül. Amint hason elfárad, máris nyöszizik.

Jutta, nálunk a szomszédban két kislány van, anyukájuk mesélte múltkor, hogy 4 hónapos koruktól mindkettő 350-eket evett :shock:

Megmondom őszintén én nem hittem, hogy az uszi ilyen jó lesz. Aggódtam hogy fér bele a napirendbe (mert azért ez egy három órás program, pont alvásidőben van, és ráadásul kaja is pont beleesik a végére), meg féltem, hogy zavarja a többi baba sírása, vagy hogy apával nem érzi magát majd biztonságban - aztán minden olyan könnyen ment. Ébredéstől függően kiszámolom hogy jönnek ki a kaját, ha kell kicsit tolok rajtuk 15-20 percet, ha kell elindulok előbb h a kocsiban tutira aludjon, a babasírás nem érdekli, szóval semmi gond nincs eddig. Voltak 3 hónapos babával is egyébként.

KépKép
kertikiri

sziasztok
:evil: köszi a tápis infót. kicsit késő, ja :twisted: mindegy. védőnő se, doki se mondta, Hubának semmi baja tőle, kelt is rendesen fél 3kor enni, bár mintah kissé kevésbé lett volna lelkes. ;)

most el, de még talán jövök
ja, és közben hivatalosan is eladósodtunk :) miknek lehet örülni
:arrow:

Kép
an°°di

Timi: :cry: :cry: :cry:
Hiába is mondanám, hogy dehogy vagy te szar anya, ucse hinnéd el.
Kezdem azt hinni,hogy Majánál ez a sok betegeskedés pszichés alapon van. Bibus elött nem volt ilyen ugye?
Ha nem veszel róla tudomást, az sem segít? Vagy komoly beszélgetés vele, hogy neki mi a baja és hogy téged mennyire bánt, hogy így viselkedik?! Nem tudok okosabbat.
Kriszti: uszi után csak otthon eteted meg Nadint? Nem nyűgös mire haza értek?
Olyan jó program tényleg.

2 kép:

Van ám combi:
Kép
Kép

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!!!!

Na megvolt a szombati bulizás!!!!
Vagyis bulizásnak nem nevezném,de egy jó nagyot beszélgettem!!! :)
Úgy volt hogy fél9-kor indulunk,de persze az én gyerkőcöm mintha tudta volna,hogy indulnék és szopizott-vigyorgott,szopizott-vigyorgott...negyed10-re sikerült elaltatni!!! :twisted: :twisted:
Beültünk az egyik plázába egy szórakozóhelyre és egy koktél mellett dumálgattunk 8-an!!
Én persze állandóan a telcsimet néztem,de apa mindent megoldott!! :)
Fél12-kor irta,hogy most etette meg Mollit cumisüvegből,de vissza is aludt szépen,úgyhogy legyek nyugodtan!!!
De mivel a többiek indultak haza igy éjfélre itthon voltam!!!!
Mondta is Zoli,hogy még nem ér hazajönni!!! :lol:

Hát ennyi volt a nagy buli,de azért jól esett!!! :wink:

Azért apára marha büszke voltam,hogy simán zajlott minden két gyerekkel!!!! :D :D

Nagyon cuki képeket raktatok fel!! :D

Na megyek is pihizni,mert mi még mindig kelünk éjszaka!!!Ma 4-szer!!!! :evil: :evil:

ancsi26

Gabci
Ádi nagyon cuki,Bibi is ilyen lakat,de nem dagi se nem sovány,fitness lady

én már próbáltam mindent,kérdezem tőe akkor is amikor nyugodt hogy mi a baja,de nem mond semmit,inkább elbújik,rám se néz,ha meg dilis morog és vágja a posfákat.Most nagyon úgy néz ki,hogy ez a féltékenység,csak nem értem miért.Hisz főleg most hogy beteg volt állandóan vele foglalkoztaméjjel is vele aludtam.Meg amúgy is mindig vele vagyok Bibut lerakom,max az ölembe ül.

de most vissza ment babába ebből gondolom a féltékenység újabb szakaszába értünk

segítsetek

mit csináljak???Ciripke,Jolka???

bocsáat hogy csak magunkról tudok írni,de mivel ebbe vagyok,másról nem tudok

na megyek is megmnézem a hisztipókot,most játszik a Domival,bár jó esélyem van rá,hogy elzavar a szobából :-(
Vendég

[quote="jutta"]
(Vírus és antibiotikum okozhat átmeneti laktózintorelanciát, ami hasmenéssel jár... nálunk a vírus okozta...)

Jutta,nálunk mindkettő okozhatta.... mi még nem tápszerezünk. De be kell látnom, hogy ezek az agyonreklámozott cuccok sokszor semmit nem érnek. Nem is veszek ilyen normaflore-t többé. Tejmentes diétán már voltam, amikor hörgött Matyi, de azt nem mondta a drnéni, hogy most is folytassam. Majd megkérdezem tanácsadáson mi legyen.

Kép

Kép
katherina

Timi, kitartás! Nem vagy te rossz anyuci, csak nem könnyű két picivel, tudom Cirpike, hárommal még nehezebb. Talán lehet abban valami, hogy Maja azt szeretné, hogy állandóan rá figyelj.

Próbálj vele valamit játszani, amit szeret, amitől jó kedve lesz. Közben meg cselesen meg tudod ölelgetni puszilgatni. Nálunk az ilyesmi bejön, ha látok egy kis féltékenységet Gerin. Nincs jobb ötletem.

Kép

Kép
katherina

Keritriki, nagyon jók azok azok az uszis képek. Nosztalgiaérzést keltettél bennem…..

Cirpike, a kórházban is volt hallásvizsgálat. Csak ezt megismételte a védőnő. Jó kis napirendetek van!

Zsu, a védőnőnek van olyan kütyüje, amivel elvileg el tudnak végezni hallásvizsgálatot. Az olyan furi hangot kell adnia, amire a baba reagál. Nálunk a védőnő kétszer is megcsinálta ezt, csak Matyit nem érdekelte. Aztán a kórházban már komolyabb hallásvizsgálat van. Számítógép+műszer melynek segítségével hanghullámokat juttatnak a baba fülébe, és ezeket veszi a gép ha jó a hallása, ha nem jó az is azonnal kiderül.
Cumizásra azért akarom rászoktatni, mert nagyon sokat szopja az ujjacskáit. Először azt hittem éhes, és sűrűbben tettem cicire, de már ott tartottunk, hogy 2 óránként ciciztünk, de ez sem volt elég neki. Nem lehet, hogy állandóan a cickón lógjon….. Ha ez nincs akkor a kezével cuppog. Geri sem akart cumizni, de ő nem szopta soha az ujját. Akkor már nem lenne jobb ha cumizna? Te mér gonolod azt, hogy jó, ha az ujját cumizza?

Gabci, és Ádi mennyit cumizza az ujját? Nekem ez annyira szokatlan….azért gondoltam, hogy a cumi jobb lenne, mert arról mégis csak könnyebb leszoktatni, mint az ujjáról.
Édes Ádika a képeken! :wink:

Mogyo, ez jó hír! Nem lesz ott semmi baj!

MatYIKA olyan keveseket alszik! megint felébredt....

Kép

Kép
katherina

fogalmam sincs, mi van. mindkét gyereket nem tudom felvenni, és üvöltenek, ha nincsenek a karomban. most letettem mindkettőt. sztem csinálok róluk felvételt. elküldöm mindenkinek, aki a "mindig ikreket szerettem volna" szöveggel jön. kissé rosszul viselem 2X2 óra alvással. tudom, én bajom. sziasztok :?
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

éhesek voltak :? elmehet a védőnő... ne etessem őket, csak 4 óránként.. ja, lsikítják a fejem. most alszanak. iagzság szerint addig szoptattam, míg el nem aldutak, de míg az egyik evett, a másik sikított/ordított.
megyek én is lefeküdni.

beleolvastam még ebéd közben egy ikres anyuka blogjába. kb uannyi idősek a gyerekeink. én soha nem leszek ilyen tünci anyuka. olyan nyugalom árad a soraiból. én meg ... áááá (legyintős :? )
hol van a sz@r anyák klublevlista?
:( :arrow:

Kép
an°°di

Timi, anyukám ugyanezekről a dolgokról számolt be, amikor a hugim megszületett. Sőt én még a hugimat is bántottam, a szemét nyomkodtam, annyira féltékeny voltam rá. Egy idő után amikor anyu már nem tudott velem mit kezdeni elsírta magát elöttem és én erre úgy "megsajnáltam", hogy onnantól fogva nem voltak ilyenek.

Andi
, a felvételt várom, mert a szomszédasszonyom most 17 hetes terhes ikrekkel! Átküldöm neki kedvcsinálónak! :lol:

Gabci, kérdeztél a napirendről: hát szinte minden nap egyforma:
Éjjel 3-kor szopika, visszaalvás kb 7-ig, szopika jó esetben visszaalvás 10-ig. Utána játék, nézelődés stb. Don Matteo sorozat alatt szopi utána irány sétálni. Olyan másfél óra séta, utána itthon játék és újabb szopika a Melrose Place alatt. Olyan fél 6 küröl a Mónika show alatt újabb szopika és este már változó, olyan 8 fele fürcsi és utána álomba szopika. Jó esetben 10 fele alszik.
Na, nem is vagyok sorozat függő, ugye??? :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Andi: Azt árulja el nekem a védőnőd, hogy mért kötelező a 4 óránkénti etetés???
Ha én is ezt csinálnám, Ádi is ordítana naphosszat.
Ehelyett ebédre betolt háromnegyed üveg bébikaját és már minimum 2 órája alszik. (oké, sokat eszik, de legalább jól lakik )
Mondjuk én sétálni szeretnék, de úgy elcsúszunk megint.
A barátnőm jön 4-re. Vásárolni is kéne menni. ha itt van, segít málházni.Dehát nem fogunk elkészülni addig az evéssel, öltözéssel, töttöröttö...

Megfigyeltem, mikor sok topicbaba nyügi, Ádi akkor változik tündérkévé.

Kép
Kép
gabcii

Andi, Te meg laza vagy és jófej, úgyhogy ne legyintősszmájlizz, a Te két gyerekednek kiegyensúlyozottabb napjai vannak, mint az enyém egynek!

Vicus, ez a napirend tetszik! Sőt, eddig ez tetszik a legjobban :lol:

KépKép
kertikiri

Timi, már én se tudom mit mondjak Neked, úgyse hiszel nekünk. Átérzem a helyzeted, tudom, hogy ilyenkor az ember belelovalja magát a problémába és nem lát ki belőle. Szerintem szánj magadra egy fél órát, miután a 2 csaj lefeküdt és gondold végig, hogy mit kéne máshogy csinálni. Tényleg beszélgess Majcival, kérdezd meg, hogy mit szeretne csinálni és próbálj meg valami más taktikát kitalálni vele szemben.

Gabci, nem tudom, hogy hizik-e ettől az adagtól Panka, mert még csak 3 napja eszik igy, de meglátjuk :roll:
Ádi milyen stram ki hapsi! Olyan dögönyözni való :lol:
Ma Panka is édi, nem nyügi. Tündér kis angyal. Ma nálunk is lecsúszott egy fél banán.
Mikor elkezdtél adni Ádinak rendes kaját is nem vetted észre, hogy másmilyet kakil? Panka kakijában olyan fekete kis csikok voltak, gondolom a banántól :roll: Majd jövő héten megkérdezem a gyerekorvost.

Kat, én ugye minden hülye szakirodalmat elolvasok. Az egyikben volt, hogy ebben a korban el is kell venni a cumit, ha cumizik a gyerek, mert az gátolja abban, hogy a kezét rághassa. Szó szerint az volt irva, hogy ilyenkor a kéz és a száj egymásnak van teremtve, azzal játszik egész nap, felfedezi, szopizza, rágja. És Panka tényleg ezt csinálja, gondolom minden baba. Szerintem hagyni kell.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kat, mi is az ujjunkat szopizzuk, cumit csak nagy ritkán én dugom a szájába ha autózunk, magától nem kéri. De én sem bánom az ujjszopit egyáltalán. Persze remélem nem lesz lófoga, de nálunk talán még jól is jön, hogy elkerüljük a családban örökletes bulldog-harapást.

Timi, kitartás! Csak túl lesztek ezen a nehéz időszakon.

Zsu, alighogy beállították Panka tápiját, máris kezded adni neki az újdonságokat? Nem lesz így nagy a kavar a kakiban? (bocsánat) Vagy a kórházban direkt javasolták?
Mi holnap megyünk dokinénihez, én is kikérdezem majd a hozzátápiról azért.

Gabci, Ádi formás nagyon!

KépKép
kertikiri

Zsu! Ez nem lazaság, ez már szinte fejetlenség ami nálunk van. péntekre le is fáradok.

Jutta, bocs, de kori már megvolt. ne de legközelebb!

cumi ügyben támpgatom Zsut!

csak gyorsan Timinek, mert mindjárt szülöi barátnümnél helyzet ugyan ez volt. a nagylány csak akkor köhögött, ha ott volt a kicsi (maradj csöndben mert alszik a kicsi, na egyből köhögött) nálatok kicsit más, de biztos pszihés is. ezt a telet bird ki valahogy! jövöre meg örülhetsz a két gyönyörü lánykádnak, 2 év múlva úgy játszanak együtt mint a kisangyal

többieknek jótanács tesót tavasszal szülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok! :lol: :lol:

Jól elvoltam itt a depimmel, aztán olvasgatok, látom másnak is vannak ilyesmi gondolatai. Na, meg is könnyebbültem, bots!

Már két dévény anna gyógytornán is voltunk. Volt "kis" üvöltés, zengett a tornaterem, de a gyógytornászunk nagyon jófej, és Vilkó sokat javult... De még megyünk.

Kiri: az uszit hogy csináljátok? Szoptatsz ott is? NAgyon ügyes a kiscsaj:) Apukának majdnem "természetes" úszósapija van :lol: :oops:

Móni: cicin elalvás??? csak nem?... Temetés nagyon szép lehetett, meg nagyon szomorú is :cry: :cry: Janka nagyon édi. Kérek még képet!

Zsu: jó hogy írtad a hozzátápi javaslatot, akkor még várok pár hetet, de aztán jöhet az almamlé meg minden. Nem akarok 6 hónapig várni. Remélem Panka végleg maga mögött hagyta a kórházat!!!!

Timi: köszi, megjött a dvd! Ha kell homeos cucc, csak írj, én gyorsabb vagyok, mint a net :D 8)

Van új gépünk, úgyhogy este lesznek Vilkó képek is! Akkor a monitorunk, mint egy tv, kifolyik a szemem... :shock:

wlily: kipróbáltam a kézi fejést... hááát, nem semmi. Jó, h beszélgettél a férjeddel! Azóta javult a helyzet? Nálatok kel éjjel Eszti?

Vilkó újra kétszer kel éjszaka :evil: és gyanús, h csak megszokásból. De nálam ugye a súlygyarapodás kritikus pont, úgyhogy van szopi, nem csak cumi. És ma levágtm az "öregúr-style" babahját a tarkóján. Most kis skinhead lett...

Jolka: de akkor most jönnek Ákos fogai?

Gabcii: nagyon cuki képek Ádikáról! Szereti ha dögönyözik?

Mogyó: Ágikának jó kjis sérója van! :lol:

Vicuska: Rami nagyon szép babus, és igen, irhatnál sokkal többet!!!

KépKép
1macsek

Bocs, de még a billentyűzet nem új:) Talán a héten, akkor kevesebb elütés lesz, a helyesírás meg más kérdés, az marad olyan amilyen :lol: 8)

KépKép
1macsek

Viscuska: most olvastam el a napirendet :lol: :lol: nattyon vicces :lol: :lol:

na, most meg sok vagyok, hehe. Megyek, még van kb 20 percem. :arrow:

KépKép
1macsek

Andi: te sosem leszel tünci anyuka, mert egy vagány, laza, belevaló stb. anyuka vagy :lol: :lol: akinek ikrei vannak, na!
tünci anyuka=bezzeg anyuka...

KépKép
1macsek

szeva Macsek!
depis? ki itt a depis? :shock: :lol:
szkinhed Viliemről képeket!

cumiügyben: sztem nem rossz, ha szereti (l. Huba), de én is Zsuhoz csatlakoznék, h úgyis mindent a szájukba raknak ilyenkor.. rakják. és éljen a kéz! nem kell stelirizálni és nem eshet le a földre :wink: :D

küldözgetem az email címet mega jelszót hozzá. rakjátok be magatokat a címtárba lécci!

Kép
an°°di

na,bánom hoy leírtam,tudtam hogy megg fogom bánni,most azt képzelitek,hogy egy gyerekverő vagyok,pedig nem próbáltam én már mindent,de semmi sem hat,úgy érzem csőd,nem írok többé ebben a témában
Vendég

és igen Ciripke mindenképp tavasszal szülni
Vendég

ha vki nem kapta meg, szóljon!
jó lesz amúgy?
na, rakok fel új képeket, míg alszanak az ikrek...

köszi a biztatást Macsek és Kriszti! :wink:

Kép
an°°di

Andi: köszi megkaptam!

Kéz: nállnunk folyamatosan a szájban van kivéve ha valamivel játszik mert akkor az!

Timi. szerintem sem jó ha még te is idegeskedsz!
Maja mit csinál ha apa otthon van?
Ja ha nagyon nem javul a helyzet akkor (nem haragudj)pszihológushoz vinném!
Ott tök jól elbeszélgetnek a gyerköcökkel egyik ismerősöm is vitte és olyanokat elmondott a dokinéninek ,hogy anyuka lesett!

Andi: egyébként megnézném pár év múlva az ikreket!Szerintem olyan lazák lesznek mint anyu!

Gabci: Ádi de sovány! :lol: :lol: :lol: :lol:
Egyébként Ági is hasonló helyzet!

Macsek: ezért ne depizzél már rendben lesz minden és idejében elkaptátok!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Nohát, Andi véleményét osztom cumi / ujj kérdésben! Nálunk mindkettő van, de úgy látom az ujja finomabb lehet! így lassan a cumi a babakocsiban és altatásnál marad! :lol:

Banán óta überszuper a gyerek hasa! :shock: :lol:
Kap holnap is!

Andi, a 4 órás szopi ikreknél már csak a mennyiség miatt is necces lehet... védőnőnek az esti tápi után nem esett le, hogy esetleg a mennyiség miatt is lehet, hogy a 3 óránkénti szopira kell visszatérni??

Zsu, a fekete "cérnácskák" a banán miatt vannak! Nekem előre szólt a nővérem, hogy lesz így meg se lepődtem! :lol:

Ciripke, no majd akkor máskor!

Gabcii, titeket orvos nem b@sztat a zaba miatt?? Elvileg 1 liter felett tényleg nem kaphatnak tápit, tehát nálam eldőlt a hozzátáplálok vagy sem kérdés! Nem kell ezen filóznom!

Kat, tuti a tejmentes diéta segítene!!! Nálunk 2 nap alatt megoldódott a helyzet a laktózszegény tápitól! (pedig már olyan volt... hogy én :roll: :roll: :shock: :shock: )

Timi, fel a fejjel!!! Jön a tavasz!

Ma eszünk, nézelődünk, alszunk nap van, bár utóbbi programot szigorúan csak kint a babakocsiban.... de kit érdekel! Ha stabilizálóik az idil, majd próbálkozom a lakáson belülialtatással! :lol: :lol: :lol:
Egyetlen sírás volt, a dokinál a legvégén mert már kezdett éhes lenni és még hazafele a kocsiban is folytatta... amint megkapta a kaját jött a világbéke! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?