Sziasztok!
No, voltam tegnap dokinál, de nálunk valami botrányos az egészségügyi ellátás. Konkrétan alig van doki. (vagy csak én szoktam hozzá a pesti léthez...? ) Fül-orr-gégészeten voltam (ez is bonyi, mert a háziorvosom is pesti, mert itt nem találtam olyan dokit aki szimpi lenne) és képzeljétek el, hogy csak hétfőn de. meg szerda du. van rendelés.
Van még máshol is ilyen gyér rendelés? Vagy ez normális vidéken, csak én szoktam hozzá ahhoz, hogy bármikor mentem van valaki? Több, mint 2 órát kellett várnom, míg sorra kerültem. Ebben az az idegesítő, hogy most pont szerencsém volt, mert elmaradt 2 órám is. De ha nem így van, akkor csak úgy tudok elmenni dokihoz, ha kiveszek szabit, vagy táppénzre megyek?
Ebbe én egyszerűen nem tudok beletörődni!! Mondjuk egy egyszerű torokgyulladást diagnosztizált, de jobb, hogy elmentem, mert különben attól rettegnék, hogy mikor húzódik megint a fülemre. (ja nem tudjátok, hogy az antibiotikum mennyi idő alatt ürül a szervezetből? Mert az öblögetés mellett azt is kell szednem, nade mi már köv. ciklusban babázni akarunk, és hát végül is már nem is fáj annyira, ha nem muszáj nem váltanám ki, szerintem a toroköblögető is segítene rajtam)
momi
Olyan aranyos mondat volt, muszáj volt mosolyognom rajta!
Nekünk nem lesz lista, mindenki hoz amit akar, de anyósom pedzegeti, hogy megmondja a rokonoknak, hogy inkább pénzt adjanak.
9 hónap szex nélkül?
Háát, őszinte részvétem!
harivera
Gratulálok a fiadhoz! Ez tényleg egy jól sikerült kép!
Nagyon merész vagy, hogy negyvenen felül is szeretnél majd szülni! De minden elismerésem is, így tudatlanul, hogy még egy babám sincs! Egyébként példakép vagy, mert mi is sok gyereket szeretnénk!
Meglátjuk, már most sem vagyok annyira fiatal és még egy sincs...
hiába...későn találtuk meg egymást a párommal...
A kórházban "kihallgattam" egy beszélgetést, egy doki mondta épp a műtéten átesett kismamának, hogy ne reménykedjen, a szövettanból semmi nem szokott kiderülni, csak rutinból küldik át.
De szerintem arra gondolt, hogy miért állt meg a fejlődésben. A neme...hát miért írnák rá...? De szerintem inkább ne is akard, mert akkor jön újra a mi lett volna ha...
nócika!
Tudom, hogy itt a babaneten rengeteg olyan topic van, hogy hőmérőzés, meg mindenféle praktikák. Én mégis amondó vagyok, hogy nem kell ilyesmit csinálni, mert csak mégjobban rágörcsölsz a témára. Gondolj bele, már a reggeled úgy kezdődik, hogy hőmérőzni a babáért...
Persze a te dolgod, meg én is így álltam hozzá eleinte, aztán egy hónapig hőmérőztem (akkor még nem próbálkoztunk) szerencsére tankönyvszerű volt a görbe, és ezért úgy döntöttem (többek ráhatására), hogy a csúcson kell abbahagyni!
Azóta most jutott eszembe csak a vetélésem után, hogy hőmérőzzek, mert fogalmam sem volt, mikor fog megjönni. De aztán hozzá sem kezdtem, mert rendes időben megjött. Tudom, mindenki másképp áll hozzá, pl. ósió tesztekkel nézi a peteérését, de ha engem kérdezel (mint ahogy nem kérdeztél
) hagyod az egészet és lesz ami lesz.
lorca
És nem lett volna érdemes beoltatni őket influenza ellen? Vagy beoltattad, csak ez nem is influenza? Borzasztó ez a téli időszak a kisgyermekes anyukáknak. Nekem is az ismerőseim mindig azon agyalnak, hogy "fáj a torka, most elvigyem e a dokihoz, vagy sem. Ha elviszem, lehet, hogy még mást is összeszed a rendelőben", meg "vigyem oviba, vagy sem" .
kiscsillag
Ja! Tényleg, császár után többet kell várni...
Plusz a lombik... Hát akkor kitartás!!
Igen arról én is hallottam, hogy ha valami öröklődő bibi van, akkor meg lehet választani a nemet. Reméljük nem lesz rá szükség! Legyen kis trónörökös is!!
ósió!
Azzal a kis géppel, ami most itthon van, legfeljebb csak nadrágot tudok felvarrni... Na de legalább gyakorlom először ezt.
Én is majd most leszek még betegebb, amikor mindenki már kifelé megy belőle. Érdemes volt elmenni dokihoz : cigányasszony olyanokat köhögött csak úgy bele az éterbe, hogy rögtön éreztem, ahogy bújnak belém a bacik.
És nem ő volt az egyetlen. Majdnem rászóltam, hogy tegye már a kezét a szája elé, de nem akartam balhézni, meg amúgy sem értette volna, picit süket is volt, mert úgy kiabált amikor megszólalt, hogy mindenki kénytelen volt őt hallgatni. Ehhez még hozzájött, hogy alig kapott levegőt, úgy köhögött, de azért 10 percenként kiment elszívni egy-egy szál cigit!
Sajnos elég rossz híreket kaptunk a kőművestől is, lehet, hogy csúszik egy évet az építkezés.
Egész egyszerűen nincs meg a pénzünk.
De még a héten, vagy a hétvégén beszélünk vele mégegyszer, akkor fog kiderülni, lehet, hogy enged picit, majd alkudozunk.
Úgyhogy azért még van remény! Persze anyósom azt mondta, hogy amíg akarunk itt maradhatunk, ezért ne idegesítsük magunkat (persze nem mondom neki, hogy köszi, de mi már úgy lennénk kicsit egyedül) úgyis ha ő meghal, akkor nekem kéne egyedül vinnem a háztartást, és akkor még jobb is lesz, hogy csak egy házat kell takarítani.
Néha elmegy az esze! Ilyeneket mondani!
encsike
Látod itt mindenki mást mondd, mit szabad és mit nem! Szép is a várandósság!
Persze azért mindenki egyetért abban, hogy a saját orvosunkra kell hallgatni. Szerintem szex ide vagy oda, én is fogok annyira parázni, hogy ne legyen semmi baj, hogy még abban is megtartóztatom magam, amiben nem kéne. Hisz annyit hallani erről az első 12 hét nehézségeiről, hogy tényleg jobb az óvatosság.
Amúgy te hogy érzed magad? Hányinger, émelygés van? És máshol olvastam, hogy császárral szülsz majd. Megkérdezhetem, hogy miért? (ha rosszul emlékszem akkor bocsi)
folyás
Oké, kicsit túlpörgettem a témát
, tudom, hogy nem káros a normális folyás, és hogy ovu után mindenkinek van, de én már annyira figyelem mindig, hogy mi van a bugyiban, hogy már nálam ez a kóros!
Úgy néz ki (lekopogom) elmúlt teljesen a fertőzés, és nagyon nem akarom, hogy visszajöjjön, úgyhogy például a combizmaim is megerősödtek (pedig nem voltak eddig sem tunyák) annyit támasztok mindig idegen wc-k felett, csakhogy ne kapjak el semmit újra.