Andi!
2,5-3 hónaposan voltunk fejlődésneurológián, mert enyhén ferdén tartotta a fejét. Ezt úgy értsd, hogy csak én látam, rajtam kívül senki. Mutattam Kofának, hogy nézd már, és mondta, árnyalatnyi, de holnap gyerekdokker. Gyerekdoki megnézte, igen icipicit ferde, de tart, forgat, emel, jobban, is mint a kora, szerinte el fog múlni, de béke kedvéért menjünk a fejl. neurológiára. Ott az orvos először konkrétan hülyének nézett, majd kicsit fanyarul közöltem, hogy ez lepereg, továbbá a gyerekdoki is így látta, nem semmivel küldött el. Na akkor elkérte a záróimat, és megakadt azon, hogy 40. hétre szültem Kingát toxémiával nem császárral. Megkérdezte mit jelentett a toxémia. Mondom azt, amit kell, elmondtam. Na erre váltott. Gyanítom egy hisztis libának nézett, aztán meggondolta magát. Megvizsgálta Kingát, és közölte, hogy minden rendben, volt uh is, meg speckó "rázós vizsgálat". Kérdezem akkor miért írta rá a papírra, hogy nagyon enyhe ferde fejtartás, mondja mert tényleg nagyon hangyányit ferdén tartja, de ennyi, és ez nem gond.
Nem nyugodtam meg, és ekkor a védőnő már megadta a helyi dévényes címét. Kb. egy hónapra rá tudott időpontot adni, de akkor már tényleg semmi baja nem volt (én is láttam, azaz nem láttam), viszont ha már ott voltunk tetőtől talpig átgyúrta a gyereket, játszatta vagy fél óráig nézte alaposan. Ekkor mondta, hogy tényleg icipicit ferdén tarthatott, mert a fejformáján érzi, de ez tényleg csak icipici eltérés volt. Kérdezem gáz, hogy ennyivel rohangálok? Mondta nem, de örüljek, hogy csak ennyivel rohangálok. Na akkor mondta, hogy Kinga nagyon erős, bitang hátizmai vannak, jó a hallása, látása, és a hasonfekvés, meg kabriózás miatt nagyon erős. Csodálkozott, hogy mennyit képes hason kitámasztva nézelődni, és amikor felállította négykézláb és úgy maradt, akkor mondta, hogy kb. 1-1,5 hónappal előbb jár mozgásban, mint a többi, és ne lepődjek meg, ha hamar kezd mászni. Így is volt. Aztán most is el akartam vinni, de találkoztam a petős lánnyal, aki ingyen egy délelőtt szakmai szemmel nézte Kingát, így nem jutottunk el Margithoz.
De ha már szakember, a baba-mama klubba járnak demozni/marketingelni fejlesztők. (múltkor volt a GEKKO) És hát a vezető csajszi tökre élvezi, hogy elmeséli, hogy Kinga már 6 hósan profin mászott, és 17 hósan indult el, és mi van akkor most ilyenkor. És azon szórakozik, hogy melyik szakember mit mond.
(Kicsit "perverz, de érdekes, lassan már én is szórakoztatónak találom) Hát finoman szólva vadakat, és tök különbözőeket mondanak. Az úszós szerint hiányzik a víz, és az egyensúlyérzékét kell fejleszteni, meg érzelmileg instabil volt, a gyógytornász szerint semmi gond, a Gekkos nő szerint hoppá ez nem is egy év, min. kettő, min. diszlexiás lesz, és biztosan azért mászott mert jobb szem-bal kéz dominanciája van, a gödiek szerint a füle jó, de gurulós, meg mászós játékokat kellene csináltatni vele (tudod olyan alagutast), ők ezzel foglalkoznak, a gödöllőiek szerint meg feltétlenül vegyem meg a 43 ezer forintos félgömb izét, mert láthatóan mennyire élvezi, és előbb járt volna.
Szóval azért mondom, hogy szakember és szakember közt is van különbség, és persze, hogy nekik érdekük azt mondani, hogy igen fejleszteni kell egy egészséges gyereket is, hiszen adott esetben nekik is élni kell valamiből. Így nálam van egy pref. sorrend, hogy hova vinném a gyereket, ha baj van, ne adja Isten a másodikat.
És még az sem számít, hogy dévényes, az számít, hogy a Margit az.
Hallottam már nagyon gáz dévényesről is
De ha nagy gond van, akkor Pető.
Lónyálról no comment. Viszont én. pl még nem láttam, de valszeg nem szólnék, mert ott halmozati gáz lehet, és különben is totál máshogyan gondolkodik. Itt meg jó gyerekdoki van, idős, olyan, mint egy bakafántos katona, na ő szól.
Pl. ha anyuka cigizik a babakocsi mellett, akkor szólsz? Legszívesebben letörném a karját, de akkor sem szólok. Ő élete.
Bölcsi: hát nem sikerült, de ugye van B terv, azaz baba. Én nem vagyok pofátlan és nem adom be addig, míg itthon vagyok kettessel. Ez elvi kérdés. Sajna erre más szarik, de nekem meg nem venné be a gyomrom. Másodikkal viszont már születése előtt megyek, és hajtom, hogy legyen, mikor Kinga oviba megy. És lesz, ebből nem engedek.
Katus!
Az ilyeneket kellene megírni valamilyen fórumon. Felháborító! Én is ugyanígy tettem volna. (a fülfájás a legborzalmasabb dolog, amit el tudok képzelni, na jó fogfájással pariban). És egy gyerekkel.
Mivel már régebben írtad, hogy volt, biztos vannak praktikáitok, de mégis... nem térek magamhoz.
Kimi!
Nem háborúzok.
Sztem Andi sem, csak mások vagyunk.
Tegnap mi is sütiztünk, akeresztfiam 9 éves lett.
Alziza!
Az unokatesóm kislánya is térden járt, aztán egyszer csak rendesen. Van ilyen is, csak nem gyakori. Ez olyan, mint a gurulós gyerek, tudod, aki mászás helyett mindenért gurul.
Viszont volt egy ismerős gyerek, aki szintén térden járt, az anyja nyugtalan volt, de ott szakember megállapította, hogy kötöttek az izmai a lábában. Na azt kellett tornáztatni, "nyújtani", és elindult. Egyszerűen csak fájhatott neki a járás, ezért nem járt. Ha volt szakembernél gondolom megnézték van-e ilyesmi.