Új privát üzeneted érkezett!

dincus! a miénk pont ugyan ilyen csak kék! szerintem nagyon megéri az árát itt még olcsobb is .
http://teszvesz.hu/item300777583_mother ... lheto.html
és mégegy ez is nagy kedvens a babák között ugy hallottam
http://teszvesz.hu/item301452612_abc_de ... hinta.html

Én ilyet szerettem volna de ennek az uj ár 12000 mint a többinek is csak nem találtam használtat
http://teszvesz.hu/item302408597_rugos_ ... html#photo
Vendég
 


Nelli,Szájpenész :( nem tudok mit mondani,nekünk még sose volt!De a többiek már úgyis írták, akik tapasztaltak ebben!
Jobbulást, nektek!!!!!+++++++++++++++++++++

Dincus,gratula avizsgáidhoz, ügyi vagy!azzala paraszttal meg nem kell foglalkozni! :twisted: Vígasztaljon Emmuci :) :) Tündér bogár a képeken!Nagyon kis mosolygós édes kiscsajszi!Apa szeme fénye, látom :wink:
Müller bolt szuperrr!Én is sokat voltam anno kint Németországba Müllerekben!Én imádoma termékeiket is, bár elég keveset lehet kapni, de pl.Müllermilch nyamiii, minden ízében!
De kár, hogy nincs itt Pesten valahol.Vagy legalábbis közelebb, mármint nekem közelebb ide a budai fertájhoz :) Azért a reptér nincs közel.A 0-on is 3/4 óra legalább innen!De azért majd eljutok valahogy, bevásárolni :lol: :P

Kajára vissatérve, én is a Hippeket veszem, de olyan rossz, hogy itthon csak egy töredékét lehet kapni amik vannak.De most nálunk roskadozik a polc a sok babakajától :P mert egy barátnőmék pont Ausztriában jártak, és hozattam velük egy csomó fini főzelékest, meg húskrémeseket ami itthon nincs is :(

Judit,Majácska egy tündér :) ez a hinta jópofa dolog, de bevallom nekem sose jutott eszembe, hogy ilyesmiket vegyek :oops: :oops:
A komptól mondjuk egyenesen hidegrázásom van, az nagyon nem jó a babának!De ez azért látom más :)

Dolli,ne keseregj, lessz ez még így se :lol: :lol: :lol: Én tudom miről beszélsz, mert mikor Esztivel voltam itthon detto ezeket éltem meg :(Sajna apa akkor még más melóhelyen, de reggel 7-kor ment aztán este 7 körül jött, de ha még becsúszott egy kis meló, /persze plussz lóvéjért/ akkor még oda el, és volt, hogy este 9 fele jött csak meg.Evett, fürdött, és lefeküdt :( Én már mondtam, hogy nem is kell az a plusz pénz se, csak jöjjön mielőbb haza! Jóléreztem magam a gyerekkel, csak akkor még egy csomó minden másként volt mint már most.Pl. szinte nem ismertem itt senkit, örökké egyedül sétáltam a gyerekkel, nem volt kocsim sem, nem tudtam sehova kimozdulni, a legrosszabb talán akkor volt amikor napokig esett az eső.Na akkor nagyon bezárva éreztem magam :( még a közértig sem tudtunk sétálni egyet!És még nem is találtam rá a B. netre sem :lol: Asszem márciusban lesz a 3. éve, hogy itt vagyok.Anyukám is messze lakik, hetente szokott azért jönni 1x, de volt, hogy tesóm gyerekére kellett vigyáznia, aki tök soxor beteg.Előfordult az is, hogy akár 2 - 3 hétig nem tudott jönni, és akkor én napközben senkihez se tudtam szólni, hetekig!Na az tényleg bekattanósan gáz volt!
Szóval csak fel a fejjel, és ha itt lesz a tavasz, hidd el sokkal, sokkal jobb lesz.Addig meg próbáld meg lefoglalni a gondolataidat mindíg valamivel, hogy ne akörül pörögjél, hogy neked milyen rossz.Ezt nem gúnyból írtam, hanem mert én is ilyen voltam, ezt csináltam, és nem volt jó!Meg neked itt vagyunk már mi, gyere, és ha épp uncsizol baba alszik akkor csak írj, hogy mi történt veletek.Valaki úgyis mindíg minden napszakban van itt :wink: :)

Csilla,igen ezek annyira jó érzések, hogy csak na :) Nagyon ügyes Milu, hogy már itt tartotok.Nálunk duma még nincs mármint van, de még mammma, ilyesmi nincs :) De simi, ölelgetés odabújás, hát az ezerrel :) :) :)

Erika, Boldog 6.-ik hófordulót nektek is! :) Ügyes vagy a szopival, gratulálok!Kezdhetitek ti is a gyümiket :wink:

Na, asszem senkit se hagytam ki!Megyek is aludni, jó éjt!!! :wink:
manóci
 
 


Ja, és egy kérdés!Ezt majd elfelejtettem.
Lehet kinevettek, de kivi lennék, hogy ti hogyan csináljátok.Használtok a babakaja melegítéshez mikrót?
Mert sok rosszat is hallani róla, én mondjuk használom, meg Esztinél is használtam.De nemtom, fenntartásaim is vannak vele kapcsolatban :roll:
manóci
 
 

 
 

Igen a komptol nekem is égnek áll a hajam én csak olyan dolgokat veszek meg a lányomnak aminek alaposan utánajárok.... jó-e...

Én használom a mikrot melegitésre. Én csak annyit hallottam hogy nem egyenletesen melegit de ezt egyszerűen meglehet oldani egy keveréssel...
Vendég
 


Erika :)
Boldog 6 hósságot! Nagyon ügyi vagy a szopival :lol: Ugye milyen jó érzés? Én is így vagyok vele, két kudarc után.

Manóci :)
Én használom a mikrót. Ugye később is ebben melegít az ember, csak nem olyan rossz. Elé nem kell állítani a babát.

Csilla :)
Ezek a felejthetetlen érzések :lol: Mikor már majd nagyokl lesznek, és nem ránk lesznek kiváncsiak, olyan rossz lesz. Nekem Dorka közelít hozzá, de az a szerencse, hogy a korosztályához képest bújósabb, gyerekesebb :lol:

Szerintetek egy nap hányszor kell ledörzsölni a penészt? Annyira üvölt, majdnem megfullad :( És a nyelve hátsó részéhez nehezen jutok hozzá.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


nelli én nem törölgettem mert Maja nagyon ellenkezzett meg magátol elmult annélkül is hogy dörzsölgettem volna a borx glicerintől meg a portol is
Vendég
 


Kép Kép

És a képek a hintáról :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Judit,milyen cuki, ez a hintás kép :) Így nyálzotok, hogy a nyakába van a pártedli?vagy csak kaja előtt- után vagytok, és rajta maradt?

Most lett vége a Babavilágnak!Nem Maja nyerte :(
Lehet benevezem én is Hannust!Háthaaa :wink: Jól jönne a Babylove-s csomag :wink:
Majd megnézem, hogy kell!

Köszi a mikrós válaszokat, akkor megnyugodtam!Igen össze szoktam keverni, és a bébiételes üveg tetejét is leveszem.Mert van aki pl. nem :shock: :lol:

Olyan szép idő lenne, de ez a szél :evil:
manóci
 
 


Manóci igen igy nyálaz meg bukos is igy muszály egész nap igy lennie.
Még több héttel ezelőtti nyeretest mutatják most :D
Igen nem ő nyerte különben se.
Sajnos az élelmes szülők elintézik hogy ki nyereje pl a mostani nyertesnek 150 szavazata volt.
Felesleges is benevezni....

Még szeptemberbe 3000szavazat küröl nyertek most javitottal egy email-ról csak egyszer lehete szavazni de valaki már ezt is tudja manupulálni...
Mi már szerintem nem próbálkozunk tovább pedig ezt a képet még be akartam küldeni Kép
De felesleges meg tavaly adamo hintát nyertek mostmár nem mi azt szerettünk volna :cry:

csalás az egész sokkal édesebb képek is voltak mint a nyertesé...
Meg ha megnézed a top tizet teljesen igazságtalan
Vendég
 


ez a kép nyerte Kép
ennél szerintem voltak sokkal jobbak is
pl a kis ikrek aztán tényleg megérdemelték volna :evil:
Vendég
 


Sziasztok lányok! :D :D

Végre letudok ülni, hogy ne csak olvassalak, hanem írjak is nektek egy pár sort. :wink:
Látom Szilviék szerencsésen hazaérketek a síelésből, Adri lányom is naponta elmondja, hogy hány nap múlva indulnak. Nagyon várja, amit persze meg tudok érteni.

Dolli!
Én is nagyon depis tudok lenni a bezártságtól, teljesen meg tudlak érteni. Férjem is elmondja mindennap, hogy le a kalappal a nők előtt akik így itthon maradnak éveket. Már ő is beleun az itthonlétbe, pedig én 2 kor már itthon vagyok. Azért minden pasinak hacsak egy rövid időre is, de ki kellene próbálnia, hogy milyen a négyfal között.

Judit!
Mi még nem is találkoztunk! :) Üdv itt. Én is ennyi idős voltam, mint te mikor Adri született, most meg már 13 éves, olyanok vagyunk, mint a testvérek. Szeretek fiatal anyuka lenni, látom, hogy ő is olyan büszke rám az osztálytársai előtt.
Az apuka azért tartja Majával a kapcsolatot? És a nagyszülők?

Dincus!
Én is mindig szeretem nézni a képeitek, a mosolya tényleg a tied, viszont nekem inkább az apukájára hasonlít. Ha lesz egy kicsit több időm én is leírom a mi love stroynkat. Jó volt olvasni a tietek. Jut eszembe képzeljétek Adri meg egy osztálytársa könyvet írnak, de nem engedi elolvasni, azt mondja, majd csak ha kész lesz, de már úgy fúrja az oldalam a kíváncsiság.

Móni!
Én is totál kiakadok, hogy mindenre ráfogják, hogy allergizál, a falra tudok tőle menni, tényleg ezen az alapon már ne is együnk és igyunk semmit.
Mikrót mi is használjuk.

Nelli!
Szájpenész nálunk Adrinál volt, nekünk is a boraxos ecsetelés vált be, de neki sűrűn kiújult. Valóban ha most gyengébb egy kicsit az immunrendszere akkor hajlamosabb, hogy elkapja.

Petra!
Mi is csináltunk képeket, Zoltánomnak nagyon tetszett. Hogy találsz rá ilyen oldalakra?

Csilla!
Milánod továbbra is nagyon ügyi, ez a bújós dolog tényleg nagyszerű dolog, ma reggel, hogy nem kellett mennem dolgozni, Jázmin annyira örült nekem és bújt az arcomhoz, sikongatott, olyan édes volt. Jaj tegnap annyira kiakadtam, hogy egy anya annyira megverte az 5 hónapos gyermekét, hogy kórházba kellett vinni, totál szétcsúszok az ilyenektől, napokig annyira a hatása alatt tudok maradni.

Timi!
Milyen lett a csirke? :)
A bioptron tényleg nagyon jó, lehet, hogy nem egy olcsó dolog, de annyi mindenre jó, hogy hosszútávon kifizetendő.
Igaz mi még fiatalabbak vagyunk, mint Marcipánosod, de még nekünk sincs fogacskánk.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Erika!

Ügyi vagy a szopival, szerencsére nálunk sem volt ezzel gond, sőt nekem még midig nem plötyi a cicim, mondjuk maradhatna is így, így azért jobban néz ki.
A védőnővel ne foglalkozz, az enyém is pont ilyen idióta. Szerinte ha elkezdem a főzit cukrozzam, hogy tuti elfogadja. Szörnyűűűűűűűűűűűűűűűűű!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk először nagyáruházban, tetszett neki, nem sírt nézelődött.
Viszont még anyuka nem jött rá, hogy hogy is kell használni a mozgólépcsőt... Különösen a rálépés a gázgéza...

:oops: :oops: :oops: :? :? :?

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Szylvi szia!
Én is szeretek fiatal anyuka lenni.
Igen tartja de nem vagyunk igazán fontosak neki öntelt bunko beképzelt és durva...
Amiota összeházasodtunk amilyen jó volt vele lenni és amit imádtam benne az mind az ellenkezőjére fordult... nem is ismerek rá.
A szülei meg még rosszabbak.... :shock: :shock: :shock: :roll:
Vendég
 


Én is csak szoptatok és nagyon mérges vagyok a védőnőmre ez az alapelve::
reggeli egy alma
ebéd egy krumpli
vacsi pedig tejpép...
Na most én nem vagyok hajlandó a szoptatás kárára étkezéseket helyettesiteni...
kostoltattam már vele ezt azt alma sütötök püré multiviotamin ital málna tea meg tejpéet is kapott de nem mint étkezés
Szerintem a tej a legtáplálobb neki és nincs szüksége másra...
főleg hogy én még mindig elevitezek szoval nem "sovány" tejcsi....

igy ha eljön a védőnő megkérdi kap izéket????
Én meg csak bologatok kap persze.... :roll: :D :D :D

és ha én szoptatni akarok akkor fogok is és szerintem ez nem hátráltatja az ő fejlődését
Vendég
 


Judit :)
Érdekes védőnő a mai világban :evil: , mikor 6 hóig szoptatni kellene. Ne is foglalkozz vele, még csak kóstoltatni sem kéne, én nem tettem.
Brigi már jóval idősebb, de számottevő mennyiséget még a gyümiből, riszpépből sem fogad el, mást még nem is kapott. Cumisüveg láttán ordít.
Érdekes, hogy az általam készített alma-banánt nem fogadta, viszont a kecskeméti desszertből evett egy pár kiskanállal :roll:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


hát maja elfogadja a cumisüveget de én is csak ugy ovatosan adom neki . főleg kanalazunk.
Mivel a korházba már az elsőn két napin sikerült cumizavarossá tenni
azt hittem hátast dobok mikor bementem érte a szobára és cumi cukros vizbe.... majdnem megkentem a nővért és még mondják hogy miért nem tud ráharapni ...
csak bimbovédővel volt hajlando de két hetesen leszoktattam rola.

A védőnő érdekes én nem nagyon törödök vele eddig is mentem a saját fejem után ezután is igy lesz...
majd amit én jonak látok....

A doktornő még rosszabb...

kostoltatni meg csak mert állitolag akkor később jobban elfogadja
Vendég
 


a mai sütőtök proba Kép :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ismét itt. Ha valaki nem szokott hanyatt esni a mi-vált-ki-allergiát-és-mi-nem témától, akkor az én vagyok. De a mézet azért tényleg jobb elkerülni:

"Csecsemőknek egy éves korig nem ajánljuk a méz adását. Benne ui. akár az állott halakban, vagy a romlott konzervekben létezhet, ill. szaporodhat a botulizmus kórokozója. Ez egy igen ellenálló baktérium, amely a szervezetben szaporodva súlyos idegrendszeri tüneteket, esetenként halált is okozhat. Egy éves kor után a kisgyermek gyomorsava ugyanúgy elpusztítja a mézben lévő, általában kisszámú kórokozót, ahogyan az a felnőtt gyomrában is történik. Más a helyzet a romlott konzervek esetében. Tehát a szoptatós anya nyugodtan fogyaszthat mézet, az sem őt, sem a csecsemőjét nem betegíti meg."

(Még a vásárláshoz. Kissé hülyécskének éreztem magam, amikor a polcról levett dolgokat az előttem tolt kocsiba akartam belerakni. De abban már benne volt a gyerek... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


igenis méz elkerülve :shock: :D :D
Vendég
 


Szylvi: igen, fini lett, meg is beszéltük, hogy máskor is csinálunk :lol:

Móni: mi is mikrózunk :lol: mondjuk én a babakaját csak langyítani szoktam picit, olyan szobahőmérsékletűre...

Marcipán megint fél éjszaka sírt, a kis fogacskája miatt. Reggel mintha már éreztem volna a kis csücsijét az ínye alatt. Napközben is elég nyügi. Úgyhogy szerintem pár napon belül kibújik az első kis fogacska :roll: . Úgy sajnálom szegénykémet.
Mióta mászik, bejárja az egész lakást :lol: . Folyton jön utánunk, ha kimegyünk a szobából, olyan ügyi :lol: Az ülést is gyakorolja, de csak féloldalasan megy :lol:

Ma is voltunk apával moziban :lol: (ez a 3. hét egymás után :lol: ) Megbeszéltük, hogy most egy darabig nem megyünk, de jövő héten is kezdenek vetíteni olyan filmet, amit már rég szeretnénk megnézni :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


Mikrós témával kapcsolatban idáig sunyítottam, lehet, most sem kéne megszólalnom.
Szóval az a helyzet, hogy a tejes és husos kajáknál igenis káros a mikro :( A bennük lévő fehérjeláncot ugyanis lebontja, és ezek sajnos beépülnek a baba fejlődő izomzatába. Felnőtteknél ugye azért nem árt, mert nekünk már kész izomközegeink vannak. Hát ez van...
Kicsit pontatlan és homályos lehetek, nem emlékszem már a részletekre, de ezt olvastam. Ettől függetlenül én is mikrózom.
Vendég
 


Hát minket még nem érint a husi téma de meggondolom akkor... :D :D :D
Vendég
 


Csilla,de jó, hogy írtad!na, ezért kérdeztem rá, mert valamiket én is hallottam, de nem tudtam, hogy miért nem jó!De akkor odafigyelek majd, mert a husit még nem kezdtük, tejet meg élből nem is tudnék melegíteni, mert az még ciciben van :) Eddig csak krumplit + gyümit langyítottam!

Szylvi,de jó, hogy jöttél :wink:

I,méz infót, köszi :!: Mondjuk én ezt tudtam, és azért vannak tényleg dolgok amik allergenizálnak, és nem adhatóak 1- ill 2 éves kor alatt!Ilyen a méz is a tej, tojás stb. De én attól kapok hülyét mikor már a banánt is kihozzák allergénnek :shock:


Judit,de jó ez a kép :) védőnővel kapcsolatban totál igazad van!Nem kell vele ellenkezni, amikor kérdez szigorúan amit hallani akar :lol: Jobb a békesség a fölös viták miatt!Bár én sem értem, hogy hogyan is gondolja, de mindegy!Szerintem is 1/2 éves koráig tökéletesen fedezi az AT a szükségleteit!Én még külön inni sem adtam, egyiknek sem, csakis a tejcsit, és azért Eszti szép egészséges kislányka lett :wink:
Akkor lehet nem is jelentkezünk, ha nincs értelme :( Olyan rossz, hogy ebben az országban már minden így megy itt, hogy korrupcióóó!
Az a kislány meg tényleg nem is olyan szép!Tudom mindenkinek a sajátja a legszebb, szal nem akarom megbántani, de nekem egyáltalán nem is tetszik.Magas homlokú, pici arcú :( nemtom, azért sokkalsokkal szebbek is voltak fönt!Na, mind1!
manóci
 
 


Igen voltak szebbek...
Maja már 4 napja nagyon szenved a fogával csak sir meg nyügösködik...
Mikor fog kibujni már nagyon keményedik :roll:
Vendég
 


Képzeljétek, végre kint van az első fogacskánk :lol:
Kép
(igaz, ez még előtte készült)

Kép
Kép
timóca
 
 


Csokinyuff! Hajrá a fogacskáknak! :)

Timóca! Nektek meg gratula az elsôhöz! :)

Nelli! Nekünk úgy mondták a kenést, hogy minden evés elôtt. Nem lehet, hogy a bébiételes cucc hígabb kicsit, pürésebb? Mert rám is furán nézett a csibe, amikor kicsit darabosabbat kapott.

MAnóci! Köszi a bíztatást! :) Tudom, hogy nem szabad belepörögni a dolgokba, csak olykor figyelmeztetni kell rá magam. Nálam sincs segítség egyenlôre. Remélem, hogy azért ez majd változik, ahogy nôl a bébi. :)
Én mikrózok!

Szylvi! Adri könyve! :) Annyira mikor ilyen kreatív valaki. :) Témáját sem mondja el?
Verekedôs anyukát valószín?leg jól elagyabugyálnám? Nem is ember az ilyen! :(
Cukros fôzi??? Tényleg nem komplett!

l: Én még nem mertem kipróbálni a mozgózást. Attól nagyon tartok. Egyszer ki kéne figyelni, hogy profi anyukák hogyan csinálják.

Csokinyuff! Velem is megvetették a bimbóvédôt? Feleslegesen persze, simán beparáztattak az elsô napon, hogy különben nem fogok tudni szoptatni. Hát szívesen odamennék hozzá, hogy elmondjam: bibibííííííí! :)

Csilla! Huhh! Ez durva leírás a mikrózásról, azt hiszem, jobb lesz utánanézni.

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Halihó mindenki!

Látom, lecsengett a képcsinálós szakkör :wink: ! Elhatároztam, hogy előhívatok majd 1-2 jobbat emlékbe a mini sztároltjaimnak :) Szilvi: ezt az iwiw-ről szereztem egy ismerőstől koppintva :oops:

Miről arhat a nagylányod ?...tök izgi lesz majd olvasni, hiszen ő már egy kis egyéniség...(majd nagyvonalakban beavatsz minket is?)

Én is mikróztam :shock: eddig. A meledvizes felmelengetéssel szemben jelentős előnye a gyorsasága, de asszem lassítani kéne ha tleg ilyen durva a dolog...

Tegnap este néztem a viasaton az emberi történeteket, ahol egy 8 gyermekes "kiscsaládot" mutattak be. Nem látta valamelyikőtök? Nagggyon jó volt! külső szemlélőként extranagy töltetet adott a rengeteg mosolygó csöppség és nemkülönben a mosolygó felnőttek...Gondoljatok bele: nyolc gyerekből hét egyaránt három év alatti...Hmmmm? Mennyi pelus, cumi, cumisüveg, bébikajcsi, ruci, rohangálás és miegymás? A négyes ikrek egyszerre másztak szanaszét :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!! megnézném újra, olyan erős dopping volt arra, hogy egyszer, esetleg, talán, haminden úgy megy...lehetne egy harmadik is :) :oops:

Timó:gratu a kis rizsához :wink: !


..mennem kell, Eszter ébredt! sziasztok!

Kép
Kép
petra78
 
 


Timi,gratula az első fogacskához :lol: :lol: /még mi is fogatlanok vagyunk!/Nyügösködünk már nagyon, de ha benyúlok, hogy masszírozzam az inyét, nem érzem, hogy kemény lenne :roll: Egyszer azért majdcsak kibújik az első :wink: és aztán perze a többi is :P /Esztinek 5 hónaposan jött ki már az első!/

Mikró, tényleg jó lesz vigyáznunk, és időben a forróvízben áztatni a kaját, talán így biztonságosabb :!:

Azt az "anyukát", de inkább nem is nevezném annak :twisted: én agyon tudnám verni!!!!!Hogy lehet oda vetemedni, hogy egy 5 hónapos babát "megverni" :roll: :evil: :evil: nem is értem!!!Hát olyan kis picik, finomak, alíg merjük megfogni, nemhogy megverni, meg a fejét az ágyfába verdesni, őrület!Minnyá sírva fakadok, hogy ilyenek vannak, rohadt szemét!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

És ma ez az idő is Kép
manóci
 
 


Képzeljétek, ma Brigi felült :lol: Meg a maga módján odamászik a dolgokért.
Azért kicsi szomorú vagyok, hogy megint lezárul egy korszak :( Itt sokatoknak lesz még babátok, de nekem már nem, és többet a sajátomnál nem fogom ezeket átélni :(

Szegény nagyon üvölt, mikor a száját babrálom, én is kivagyok miatta :( Meg fog utálni. Tudom, hogy nem, de mégis, mit gondolhat arról, akit imád?

Dominak tegnap este 11-ig csillapítottam a lázát, 40,3 fok volt, és nem tudtam tartósan levinni. Utána sikerült, de reggel megint 39 volt :(

Timi :)
Kis ügyes Martin baba :lol:
Gratula az első fogacskához :lol:
Nekem már olyan sok van Briginek (6), egész megharapja a kezem, mikor dörzsölöm a száját.

Manóci :)
Az az anyuka nálam is a börtönbe rohadna egész életében! És ennek van még két nagyobb, és a kicsinek egy ikertesó gyereke. Mondjuk ezután egy sem lesz remélem.

Petra :)
8 gyerekes család azért kívülről szép, de nagyon nehéz lehet.
De a 3 azért élvezhető :lol: Hajrá!

Tekiroll :)
Én a babánt és az almát is pürére csinátam, nem darabosra. Én nagyon félek a félrenyeléstől.
De most a szája miatt semmit nem fogad, csak a cicit. Hogy lesz ebből hozzátápi?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

:)

Az 5 hónapos csecsemő. Nem vagyok egy strucc alkat, de még hallani sem szeretnék róla, mert akkor elképzelem, és eléggé vizuális alkat vagyok...

Melegítés: gázkonvektorra időben ráhelyez. (Ha nem akkor meg szitkozódik... :roll: :lol: :lol: :lol: )

Esküszüm, nem direkt csinálom, de valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy fordítva csinálom a dolgokat. :roll: Most is. Jó időben nem sokat voltunk kint együtt, de most, hogy elromlott az idő, mindennap... :roll: :roll: :roll:
És elmentünk megint egy bevásárlóközpontba (azért nem akarok belőle pláza kandúrt nevelni :lol: :lol: :lol: ), aholis sikerült egy viszonylag lassabb mozgólépcsőt találni. Még azért nem árt egy kis (???) gyakorlás, de úgy tűnik, hogy az a megoldás, hogy ha lefelé mész, akkor az utolsó keréktől számítva a 3. lépcsőfokon érdemes állni. Így a kocsi elős két kereke a levegőben lóg, és ha leérkezik a lépcső, akkor csak simán legurul róla (De akár itt is meg lehet emelni). Fölfelé pedig állhatsz közvetlenül a hátsó kerék utáni lépcsőfokon. Ekkor is levegőben van az első két kerék, és leszálláskor meg KELL emelni egy kicsit az elejét.
Ez nyilván nem szentírás, mert különböznek egymástól a kocsik. Voltaképpen a lényeg az, hogy nem szabad sem sietni, mert akkor összereteszeled magad a kocsival (ami nem csak kényelmetlen, hanem nehéz leszállni vele), de totojázni sem lehet, mert egy adott ponton túl azért nem nyúlik az ember keze (hacsak nem teleszkópos... :lol: :lol: :lol: )

8 gyerekes család? Az "semmi". :roll: (Asszem) Vitray 10-15 ezelőtt olyan családdal csinált riportot, ahol 20(!!!!!!) gyerek volt. És nem "megélhetésból", putriban. Szép igényes családi házban, itt Magyarországon. A pontos részletekre már nem emlékszem, de az apa földműveléssel foglalkozott, és a gyerekek már egészen kicsi koruktól be voltak fogva a földön, az állatoknál, a konyhában, vagy a kisebbekre vigyáztak mikor mit kellett. És emellett persze iskola, kitűnő eredményekkel. Úgyhogy mire felnőttek, már mindent tudtak, igazi "jég hátán is megél" típusú emberek lettek. És amikor családalapításra került sor, akkor -erre most nem emlékszem, hogy csak a lányok, vagy a fiúk is- nászajándékba egy családi házat kaptak össze a szülőktől. Mert megérdemelték.
És anyu 20 gyerek után...? 45 körül lehett (korán jött az első), és sokan két gyerek után nem néznek úgy ki! Csinos volt, semmi leharcoltság, bőröndök a szemek alatt, vagy hirdetőoszlop alkat. Ha nem a két szememmel láttam volna, akkor nem hinném, ha valaki mondaná. (Ha ti sem hinnétek, akkor járjatok utána. Esetleg az Interneten... :lol: :lol: :lol: )

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
Azért vigyázz ezekkel a bevásárlóközpontokkal ebben az influenzás időben.
Én pl. már a sima közértes vásárlás idején is félek, hogy Brigi benyal valamit.
Na most be sem kell menni, mert itthon van elég vírus, baci :( Most már Dorkának is hőemelkedése van, és a mi torkunk is kapar.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Petra: én láttam azt a 8 gyerekes családos műsort. Engem azért kicsit kiakasztott: mindegyik gyerek 3 év alatti - igaz, egyik nagymama is ott volt állandó segítségnek (szegény, azért mondta, hogy néha ő is pihenne... végülis ő a saját gyerekeit felnevelte), és apu is mintha otthon lett volna segítségnek... Sok időt egyik gyerekre se lehet szánni, tápszerek literszámra (nuku szoptatás)... 3 szobás lakásban, nem is tudom, hogy férnek el ennyien... na jó, még picik a gyerekek. De akkor is. Inkább legyen kevesebb, de tudjak mindegyikkel normálisan foglalkozni.
A tévében látottakkal is az volt a fő bajom, hogy mind a 8 3 év alatti volt, így igazán egyikükkel se tudtak "normálisan" foglalkozni.... (pl. milyen nagy szám volt, hogy a 16 hónapos gyerek elkezdett segítséggel járni :roll: ) Egyébként a gyerekek tényleg arik voltak :lol: (csak úgy zárójelben: apa pl. megjegyezte, hogy miért kell a gyerekeknek sírni fürdetéskor - 4-es ikrek együtt a nagykádban, mind ordít - mondtam neki, hogy mert őket nem tudják nyugiban játszva fürdetni, mert sokan vannak :lol:)
De egyékbént én is nagycsalád párti vagyok.

Kép
Kép
timóca
 
 


Nelli,jobbulást, egyetek Hárs mézet a kaparó torkokra!Az tuti természetes recept! :wink:
Én is így vok vele, hogy ebben az influs időben inkább sehova csak ahova naon muszáj! :?
Nekem sem lesz több ilyen saját gyerek élmény!Átérzem amit mondasz :(
Gratula a felüléshez, ügyes ügyes a kiscsajszid! :wink:

Timi,I,Timivel teljesen egyetértek a 8 gyerekesekről alkotott véleményedben!Én is így látom, hogy a mennyiség már a minőség rovására megy!I, a 20 gyerekeseknél pedig egyáltalán nem nézek föl arra a nőre, már ne is haragúdj, de szerintem egyáltalán nem egy nagy büszkeség amit csináltak gyereknevelés címén!Lehet, hogy jó tanulókká váltak, és megállták a helyüket a háztartásban, és a kerti munkában is, de azért lehet megkérdezném őket, hogy mikor voltak gyerekek???És boldog gyerekkoruk volt-e?? :roll: :evil: De ez persze az én véleményem!Én annak fogok örülni, ha a gyerekeim elmondhatják felnőtt korukban, hogy azért kiegyensúlyozott felnőttek, mert boldog gyerekkoruk volt :!:

/egyébként tényleg szép a nagy család, nekem főleg semmi bajom vele, mivel nekem is 2 nővérem van, tehát mi is nagycsaládosok voltunk! :lol: Nade ez már egy óvodányi, túlzás sztm! :oops: /

Dolli,kaja, én nem is szoktam Hannusnak csinálni kaját, kivéve a krumplit néha mert gyümiből is Hippet adok!Egyenlőre legalábbis!Ha már ehet több mindent akkor jöhet a turmixolás :wink: De szerintem is pépesen kéne még adni inkább mint darabosan :)

Na, lépek S.O.S szerelmet nézni :wink: jó éjt!!!
manóci
 
 


Nelli! Jobbulást a gyerkőcöknek! Briginek meg gratula a felüléshez! :)

Azt hiszem, félreérthető voltam ezzel a pürés dologgal. :oops: Mi is pürét eszünk, de turmixot még nem tudok használni ekkora mennyiséghez, úgyhogy marad az almareszelő és a villa, de az mégsem olyan állagú, mint az üveges. Mégha hígítom, akkor is más állaga van.

l: Holnap újra elolvasom a mozgós technikát, és vizualizálom. :) Ilyen későn már nem megy! :)

Influtól én is nagyon félek, apa életében először beoltatta magát, nehogy hazahozza. Ez nagy szó tőle. :)

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sziasztok!!
MOstanság csak az olvasásig jutok, bocsi!!

Nelli, jobbulást, szorítok, hogy nehogy a veséje "csak" influenza:)

Mi is próbálunk itthon lenni ebben az influenzában. Múlt héten amúgy is kicsit náthásak voltak a csajok, volt indokom, de a héten már kellene vinnem oviba Dorkát, mert jövő kedden farsang, és tavaly is kihagytuk. Piroska akar lenni... :lol: De úgy félek, hogy összeszed valamit. Múlt héten benéztünk egy picit, a fele csoport hiányzott, és az ottlévőknek ism ind folyt az orra.....

I, gratula a mozgólépcsőzéshez!!! De felfelé menésnél nekem a hátsó kerekek vannak a levegőben, te hogy csinálod, hogy az elsők??? Hátrafelé mész???? :roll: MEglásd, nemsokára automatikus lesz, én is nyáron automatikusan mentem volna, ahogy szoktam, aztán rájöttem, hogy hoppá, most már Dorka is itt van... :lol: Na az szép kihívás, amikor közben még egy bizonytalan gyereket is fel kell segítened, miközben fogod a kocsit, ami megy előre...:) EZ már a haladó tanfolyam... :twisted:

Szylvi,még nem is gratuláltam a főbővér-helyettességhez!!! Vagy igen? Annyi minden szokott eszembe jutni mondjuk szopi közben, és már nem is tudom követni, mit írtam vagy akartam. Valahol jó, hogy a párod is kipróbálja az otthonlétet, többre becsüli majd a nőket...:) Kaja cukrozása: Igen, ez egy jó régi beidegződés, nem mai darab, aki ajánlja. Nekem is anyós hasonlókat mondott, hogy ő eleinte mindent cukrozott... ELEINTE??? Párom ma is képes 4 !kanál cukrot tenni a teájába, a nesquickbe meg még beletesz 2 kanállal. ANyóséknál meg (2 ember) egy hét alatt egy kiló cukor elfogy...

Rugós hinta... Hááát, nem tudom, ha vesztek, nagyon figyeljetek a lábak helyzetére, ahogy rúgja magát... Láttam már lábfej deformitást emiatt.... Nekem egy szinten van a bébikomppal, ugyanúgy rosszul terhel, nem élethű mozgást végez benne, de mondjuk nem annyira veszélyes...
Lassan lehet velük használni a sima műanyag hintát is, azt is lehet ajtónyílásba, csak hát azt ugye lökni kell....

Judit, ügyes vagy, hogy ilyen fiatalon mersz a saját fejed után menni a védőnéni ellenére... Csak így tovább, olvass mindennek utána, hogy kialakítsd a saját véleményedet.

Mikro helyett: Bébiétel melegítő?? Pár perc alatt az is kész, vettem most utazáshoz, tej, fagyigyümi felolvasztásához is nagyon jó.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Manóci, azért ez nem úgy működött, mint egy "rabszolgatartó társadalom"! Természetesen a gyerekekkel is beszéltek, akik azt mondták, hogy persze nehezebb néha, meg időnként ők is szeretnének "hétköznapi" családban élni, de ez nekik teljesen természetes, és élvezik, van dolguk, de azért lehetnek gyerekek. És jó, hogy ekkora a család, mindig történik valami, nagy a nyüzsgés, mindig van valamilyen nagy esemény, izgalmas életük van, és IGAZI kapcsolataik a családtagjaikkal.
Persze, lehet mondani, hogy mégis, mi mást mondanának a kamerának...? De látszott rajtuk, hogy nem kamuból mondják azt, amit. Nem korán felnőtt gyerekek voltak, hanem gyerekek, akik tudták, hogy mi a család, az összetartás, a tolerancia, a kitartás. És nem mellékesen: a szeretet. Egyszóval mindaz, ami egy boldog, kiegyensúlyozott élethez, családhoz kell. (Persze ahhoz, hogy ezt valaki tudja, nem kell, hogy 19 testvére legyen. :lol: :lol: :lol: , de még egy ilyen extrém esetben is "működik a dolog". )

Tudom, hogy elég hajmeresztőnek hallatszik az egész, és nyilván egészen más áttételesen olvasni róla, mint látni, de ahogy mostanában szokták mondani: "Nekem átjött", amikor láttam.
(Megpróbálom megkeresni, hogy ez pontosan mikor, és milyen műsorban is volt. Nem ígérem, hogy sikerül...)

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Basszus szilvih, most összekavartál, már magam sem tudom! :roll: :oops: :oops: :oops: Innen is látszik, hogy még gyakorolnom kell... Majd reggel megkérdezem a férjemet, ő tutira tudja... :lol: :lol: :lol: (Egyelőre egyedül még nem megyek, majd csak akkor, ha ő is velem lesz. Először megskubizom, majd megpróbálom én is. :wink: )
(Ha jól értem, akkor te tulajdonképpen felfelé "tartod", míg nálam "hanyatt maci" van. Asszem...) :roll:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Jajj még mindig nincs fogacska....
Erről a gyerekverésről nem hallottam még jó mert én is nagyon fel tudom huzni magam az ilyenen....
Maja is öt honapos...brrrr :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


l!
Annyira régen nem lehett mert azt anno kiskoromba én is láttam és 20 vagyok!!!
Hát igen ki vállalna 2008-ban 20 gyereket....
Vendég
 


I, én is hasonló teshnikával lépcsőzöm, mint Szilvi: felfelé menet egyenesen rátolom a lépcsőre, és ahogy magasabbra kerül az eleje, én emelem a tolókarnál a hátát. Szerintem egyáltalán nem bonyi, én nem is gondolkoztam hogy fogom csinálni, tökre adta magát :)

20 gyerekes család, szerintem sem rossz! Persze soha nem vállalnám, de szerintem semmi hátrányuk nem származik ennyi tesóból. Mindig van kivel játszani, nem lehet kizárni senkit, a feladatok is jobban megoszlanak sőt, lehet hogy csak többnaponta kell elvégezni. (Amikor én voltam tizenéves, az én feladatom volt a mosogatás. Minden hétköznap. Fúúúú, annyira utáltam! Nem volt sok, szinte csak a vacsi után, de akkor is :twisted: ) 20 gyerek minden 20. napon kerül sorra :) És a szülők ezek szerint foglalkoztak is velük, nem csak potyogtatták a világba ezt a sok gyerkőcöt. Szóval mindennek van előnye is, hátránya is. (Okos vok??? :wink: :lol: )

Sos szerelem volt tegnap? :( Én a nászmenetet néztem 100-adszor, annyira kedves film :) Amikor szegény lánynak caraoke-znia kell a bárban, mert a dög Julia Roberts a kezébe nyomja a mikrofont :) Olyan helyes :D

Képzeljézek, rendeződött az éjszakai helyzet! Nem tudom emlékeztek -e, de Milu nagyon sokszor kelt éjjelente :( Cumi, víz, simi, stb, viszonylag gyorsan visszaaludt, de azért 1-2 óránként kirángatott az alvás pihentető birodalmából. Most este 9-től, reggel 7-ig alszik!!!!!! Annyira büszke vagyok rá! Az én fiam!!!!!!! :D :lol: :wink:
7-kor viszont nem nagyon szopizik, csak az egyik cicit használja úgy-ahogy, nem kéne éhesebbneklennie???? És egy kérdés, aki már tápizik: melyiket használjátok? Tegnap pont vettem egyet (Mildibé2), de ittnon vettem észre, hogy tejalapú készítmény... nem mertem még kipróbálni.

Na mentem, megittam a kávém :) Szép napot mindenkinek!
Csilla
Vendég
 


csilla
9-től 7-ig :shock: :shock: :shock:
irigykedem.... :oops:
Maja este 7-től alszik ötig de közben legalább háromszor felkel... :oops: :cry: :roll:
Vendég
 


A múltkor pont azon gondolkodtam, hogy ha veszel két, egyforma körülmények között, egyszerre született gyereket, akkor miért van az, hogy mondjuk az egyik ugyanarra a hatásra mentálisan másképp reagál, mint a másik. (Jó kedv/nyűgösség, alvás/ébrenlét, játék/egyedüllét. Ezeket a tényezőket mi alakítja ki egy újszülöttnél, amikor még nem, vagy csak alig érte őket környezeti hatás? (Például a még kórházban az egyik egyfolytában üvölt, a másik meg elvan, mint a befőtt, és mindkettejükkel ugyanúgy bánnak.) Hol, vagy mikor dőlnek el a gyerek "lelki alapjai"? Jó, azt én is tudom, hogy "Már a terhesség alatt blablabla...", de mi az amitől már valóban saját személyisége van egy gyereknek, aki épphogy csak megszületett, és még csak egy "tiszta lap". És mégsem... :shock:



(Megkérdeztem Apát, úgy is, mint Főtudort. Tehát felfelé mozgólépcső: lehet egyből utána állni, csak tartani kell. Lefelé, pedig 3 kihagy, és első két kerék a levegőben lóg. Jó neked cscsi, hogy ez magától jött, én bénázom ezerrel, annak ellenére, hogy amióta az eszemet tudom használom a mozgólépcsőt. Valószínűleg azért, mert nem reflexből csinálom, hanem rájönni akarok a technikájára, ami erőlködéshez vezet. Félek, hogy összezúzom a gyereket, a kocsit, meg magamat. Be kell valljam nem teljesen alaptalanul, mert az első kísérletem majdnem így ért véget... (Csajok! Így már jó...?) )

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
Nem "tiszta lappal" jönnek a világra, hisz tőlünk örökölnek ilyen-olyan tulajdonságokat, a génekben benne vannak az alapvető tulajdonságok, amiket neveléssel finomítani lehet, de az apavető karaktert megváltoztatni nem, szerintem.

Domi még mindig magas lázzal küszködik, fáj a gyomra meg a lába, köhög, taknyos. Nagyon látszik rajta, hogy beteg.
Dorkának is van már hőemelkedése, fáj a feje, torka, füle.
Brigi meg extranyűgös. Vagy lappang benne valami, vagy csak alapból ilyen.
Kihívtam a dokit, jön 1 fele.

Csilla :)
Nem ér ilyen alvási szokásokról írni :lol:
Bár 3 napja nekem is elég jól aludt Brigi. Egyik nap 1/2 3-kor kelt, másnap 4-kor, ma 1/2 2-kor enni, de csak egyszer evett.
Lehet, a szája miatt is kevesebbet eszik, nekem meg bedurranak a melleim.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ez így negyon nem okés, h.nelli! :cry: Gyógyuljatok már meg! :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Nelli, neked meg nem ér bedurranó cicikről írni :lol: Enyém egyre üresebb :(
Vendég
 


http://epa.oszk.hu/00800/00804/00043/3344.html


a húsz gyerekes kiscsalád a szomszéd faluból :)

Kép
Kép
petra78
 
 


Csilla :)
Nekem is volt nemrég olyan, mikor szinte semmi nem volt benne, mert gyakran kiitta. Most meg ritkábban eszik, azért ilyen. Megyek is fejni.

Domi, Dóri influenzás :(
De Brigi szája már szép :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Khm...izé... Valószínűleg nem túl sok 20 gyerekes család él ma Magyarországon, aki földműveléssel foglalkozik, de nekem valahogy nem ez rémlik... :roll: :roll: :roll: (A Neten meg sajnos a fenének sem tudom fellelni a Vitray-féle riportot. Pedig nyilván ugyanarról a családról van szó...) Petra78! Tudsz még valamit mondani?

Mivel mindig mindent bő lére eresztek, most nem írom le, mert nincs annyi időm, de emlékeztessetek rá, hogy lógok egy esti fürdetéses, egy ropis és egy nagyágyas történettel! :wink:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I :)
Lógsz egy esti fürdetéses, egy ropis és egy nagyágyas történettel :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?