Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gangi!
Én még nem gratuláltam itt Krisztián babához. (az sms-t nem tudom megkaptad-e). Nagyon jó kép az első pillantásos, Nekem is tetszett!
Te Lackót is simán szülted? Nem voltál valami bő a szüléstörténeteddel, pedig azt úgy szeretem olvasni! Kemény volt azért, hogy viszonylag hamar meglett Krisztián.
Jót rötyögtem magamban, hogy leLackóztad mindig Krisztiánt!
Örülök, hogy Lackó jól tűri a kisöcsit, reméljük az alvásotok is rendeződik majd Lackóval!
Ja és jó volt a megérzésed a szüléssel kapcsolatban, ügyi vagy! (hogy nem tavaly szülsz...)

Lilla, tényleg jó nagy lett Dávid!
Nekem nincs ötletem a szobatisztaságra, elhiszem hogy el vagy keseredve, kitartás, biztos egyik napról a másikra lesz sikerélményetek. Apukáját látja pisilni igaziból?

Zsani!
Tényleg, Te már 8 órában nyomod? Hánytól hányig vagy, hogy nagyszülők mennek a Mátéért?

Zzsuzsi!
A lányod felépüléséhez én is csak ++++++++++++++++ energiákat tudok küldeni a bíztatáson felül! Be tud ennyit pótolni a suliban, segítenek neki oszt.társak, vagy ilyenkor már automatice oaztályismétlése lesz?

Most ennyi, mert csak kávészünetem van!

Igyekszem jönni többet....

lola77

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy érdekelne-e benneteket zenebölcsis foglalkozás? Egyelőre az édeklődést szeretném felmérni, hogy egyátalán érdemes-e elkezdeni szervezkedni.
1.5 éves kislányommal vagyok otthon én is és régebben eljártunk a bánhidai Puskinba Ringató foglalkozásra, ami nekünk nagyon tetszett, csak sajnos megszűnt, de esetleg lehetőség lenne arra, hogy hasonló foglalkozás induljon, ha van érdeklődés.

Mindenkinek szép napot!
Kati
kassayr

Sziasztok!

Zsuzsi:
Jobbulást kívánok én is Angelikának, jó eredményeket!

Angi:
Először én is nehezen szoktam meg, hogy Benedek, a kórházban még Bencének hívtam, aztán valahogy jobban illett hozzá. Örülök, hogy van tejed, emlékszem, Lackónál azért aggódtál ezen. Ő császáros volt, igaz?
Nálunk az alvással olyan gondok voltak, mikor megszületett a kistesó, hogy ha a kicsi aludt, akkor Bálint ébreszetette fel, és fordítva. Aztán megtanultuk, kialakul minden.

Lola:
Nagyon szépen köszönjük a Naptárat!!!!! Annyira jó lett, örülünk neki. Egy hiba van rajta........... :) hogy nincs feltüntetve, hogy Ti készítettétek. Megérdemelné a reklámot. Igaz, úgyis elmondom, mutogatni fogom.

Megyek is, mert betegek vagyunk. Sziasztok

KépKép
renáta29

SZia Betttiiiiiiii!!!!!

Azért ezt a tejkonyhás dolgot hamarabb is kitalálhatták volna, nem???? Akkor megnyugszik mindenki és hamarabb mehettek haza. Ne izgulj a Tápszer miatt a Lackó is azt kapott 2hetes korától és látod a 2.kal mégis sikerül a szopi, majd a következő csemeténél, okosabb leszel és ami a lényeg sokkal nyugisabb, visszagondolva úristen én is mennyit paráztam rajta aztaaaaaaaaa. Most meg igazából nem.

Csajok!
Szeretném bemutatni Bettit akivel a kórházban ismerkedtem meg van egy gyönyörű szépséges kislánya Nóri csodaszép pifipufi kiscsaj. Betti ha lesz időd rakjál fel képet ide nekünk.

Lillaka!
Nekem is az a könyv van meg :( sajna nekem sincs túl sok ötletem a leszoktatásra illetve a visszatartásra, de még egy nyár elöttetek áll akkor majd bizti sikerül. Mi mindig a hanygákat locsoltuk le vagyis irtottuk :lol:
Mennem kell mindeképp a papírokat intézni a 2 Mártihoz szóval mindenképp megyek akkor rádcsörgök, hogy merre vagy. Úgyis úgy van megbeszélve az apával ha nem vagyok itthon és gáz van telefonál én be a kocsiba és gáz haza :D

Lola!
Szülésemet ígérem részletesen leírom, ha egy kicsit több időm lesz :) Ja meg látjátok, hogy a Betti is azt emlegetí, hogy nem Krisztiánnak hívtam szegénykémet hanem Lackónak :lol: Tudtam én hogy Ulászló nevet kellett volna adni :P

Puszi mindenkinek!
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Zsuzsi:
Jobbulást kívánok én is Angelikának, jó eredményeket!

Angi:
Először én is nehezen szoktam meg, hogy Benedek, a kórházban még Bencének hívtam, aztán valahogy jobban illett hozzá. Örülök, hogy van tejed, emlékszem, Lackónál azért aggódtál ezen. Ő császáros volt, igaz?
Nálunk az alvással olyan gondok voltak, mikor megszületett a kistesó, hogy ha a kicsi aludt, akkor Bálint ébreszetette fel, és fordítva. Aztán megtanultuk, kialakul minden.

Lola:
Nagyon szépen köszönjük a Naptárat!!!!! Annyira jó lett, örülünk neki. Egy hiba van rajta........... :) hogy nincs feltüntetve, hogy Ti készítettétek. Megérdemelné a reklámot. Igaz, úgyis elmondom, mutogatni fogom.

Megyek is, mert betegek vagyunk. Sziasztok

KépKép
renáta29

Reni!

Mindkét picúrt rendesen szültem egyik se császáros, és látva szobatársaimat annyira örülök, hogy nem is az lett. Mármint nem a szüléssel konkrétan van bajom, hanem szegény csajok amit utána kínlódtak :cry:

Angi

Kép
Kép
gangi

Gangi!
Valahogy én is úgy emlékeztem, hogy Lackót császárral szülted, de nem tudom miért, bocsi.
És igen, az elsőnél még mindenért aggódik az ember lánya.

Betti, az én fiam is tápszert is kapott (nem tanult meg csak 3 hetesen szopizni az egyik m.bimbómból), de 3 hónaposan már mégis volt annyi tejem, hogy még a mélyhűtőbe is jutott belőle.
A lényeg ne add fel, próbáldd meg minden pózban a szopiztatást! Meg a melegvíztől indult be nekem, sokszor szopi előtt elmerültem egy kád vízben, kiugrottam és odaadtam a ciciket Somának! :lol:

lola77

Sziasztok!

A tejkonyhás dolgot tényleg kitalálhatták volna hamarabb is!Sajnos továbbra sincs tejem,egyre kevesebb,ma is 80 jött egész nap,fejtem is,de ugy se jön már nagyon.Nóri nem szívja ki,szerintem nagyon megkeveri a tápis üveg,meg ha abból jön a fini kaja,nem dolgozik meg a cicival.
Lola,nekem a melleimel is gond van,mert befeleforduló forduló a mellbimbóm és eleve nehéz előcsalogatni.Kórházba hideget mondtak rá,meg kaptam bimbóvédőt,azzal még rosszabb volt.
Nagyon sokat alszik még mindig,ma alig akart felkelni enni is,remélem éjszaka nem akar kukorékolni :? :)
Ime Nóri baba:
Kép Kép

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Dórikám energia bomba, Zsófi is! Már kimászik az előszobába is! Ülni is tud szépen "peckesen"! Már csak 4x szopizik , de kap gyümit, ebédre meg egy kis főzit, szerdátolmeg elkezdem a husikát is! Imádja a babapiskotát! Foga még nincs, pedig a Dórinak már 5 honaposan kibujt az alsó kettő! Dehát nincs két egyforma gyerek!

Angi!

Nem akarlak elkeseriteni, de az alvás csak rosszabb lesz!
Mi most már ott tartunk, hogy a Dóri nem alszik ebéd után. Ha leteszem este 10.-kor még ugrál! Igy meg fél 9-kor már alszik, reggel 7 - 7.30-ig!
Nagyon jol együtt aludtak du., Nekem is jo volt, tudtam vasalni meg egyebeket! Mondjuk sokszor nálunk nem a Zsófival voltak alvás gondjaink, hanem a Dórival! Zsófi már 1 honapos kora ota alszik éjjel! Ha fel is kell morgolodik egy kicsit, aztán szopizza az ujját és alszik tovább! Nagyon nyugodt baba!!!
Sajnos egyenlőre vége a du. alvásnak, de igy legalább addig tudunk festeni, gyurmázni, meg mindent amit a Zsófi mellett még nem lehet!
De szerintem se aggodj az alvás miatt, minden megoldodik!
Örülök, hogy tejed van! Kincseket ér!!!!!

Pocok81:
Szerintem probáld meg akkor a cicit ha már nagyon éhes! Hátha rákap! Előtte jol maszirozd át, hogy meglazuljanak a tejmirigyek és könnyebben kijöjjön a tejci! Bár vannak babák akik kényelmesek ( cumisüveg)!!!
Sok sikert!!!

Cirmike:
A Dórinak is az egyik fülében van zsirmaszlag mélyen. Hogyan kell használni a babaolajat? Csak simán belecseppente 1-2 cseppet , maszirozom és kész??

Na megyek én is fejni, aztán meg alvás!!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Nem tudom, hogy írtam-e már arról, hogy mi mit használtunk szoptatáskor, mikor elkezdett csökkenni a tejcim. "Szoptanit" a neve, a googleban rá lehet keresni. Mi a Móciban vettük, akkor 6e Ft körül volt (három éve :? ), de azóta is áldom, hogy a védőnő ajánlotta nekünk. Több hónapot nyertünk vele. 3 hósan már kevés volt a tej, és végül 10 hós koráig szopizott a Dávid.
A lényege, hogy a tápszert egy nyakba akasztott tartályba tettem, és egy vékony csövön keresztül vittem a mellbimbóhoz. És ezt a kis csövet együtt szopizta a mellbimbóval. A Dávid is lusta volt küzdeni, ha nem ömlött a tej. Ezzel viszont jött rendesen, és kiszívta a bentmaradó tejcit is. Szóval teljesen kiürült a mell, és nem csökkent tovább a mennyisége. És végül is akármennyi anyatejet kap, az már jó. Így fejnem sem kellett már utána. Mondjuk kicsit macerás tisztítani a vékony cső miatt.
Elvileg koraszülötteknek, és olyan babáknak ajánlják, akik nem tudnak szopizni. De nekünk tök bevált.
Szóval Betti, kérdezd meg a védőnőt, mit gondol róla, vagy esetleg nézz utána a neten. Én komolyan istenítem ezt a találmányt.

Képzeljétek, már harmadik napja egyedül alszik a törpe. Remélem tényleg így marad :D
Aztán ma szólt, hogy kakilnia kell. Persze nem sikerült a bilibe, de tök örültem, hogy most előtte szólt. Aztán pelust kapott, és oda sikerült.
Amúgy pisilni együtt szoktak menni apával, ő is ott szokott néha állni a wc felett, és szugerálja a kukit ezzel a szöveggel: Gyere pisi, gyere ki! Olyan édi...

Gangi, nem jöttél... Azért ha arra jársz felém, gyere ám be! :D

Na megyek, most már nekem is aludni kéne, holnap meló :(

Kép
lillaka

Kép

Kép

Na így néz ki a szoptanit.

Kép
lillaka

Sziasztok!

Angi:
Elfelejtettem tegnap, hogy milyen szép formás kisfiú Krisztián.
Bocs, tényleg valamiért úgy rémlett, hogy Lackó császáros volt.
Nekem Bálint alszik délben, igényli is, de az oviban a vele egykorúak közül már többen nem. Van aki két éves kora óta.

Betti:
Gyönyörű baba Nóri!
Nekem is befelé forduló a mellbimbóm, a nagyobbik kisfiamnál be is sárgultunk, nem tudott enni, ömlött a tejem, a gyerek meg ordított a kórházban. Aztán vele bimbóvédővel ment.
Benedek is nagyon kevesett tudott a kórházban ciciből szopizni, bimbóvédővel sem, 5 hétig cumisüvegeztem. Előtte mindig cici, aztán az üvegből jóllakott. Kórházban az egyik csecsemős azt mondta, csak a főorvosnő meg ne lássa, mert ezt nem szabad.
Jó, nekem annyival könnyebb volt, hogy volt tejem. Iszol valamilyen tejszaporító teát? Vagy a homeós bogyókat nem próbáltad?
Mellszívóval ki tudod szívni a bimbót szoptatás előtt, akkor be is indul a tej, nem kell annyit dolgoznia érte.

KépKép
renáta29

Sziasztok!

Erika!
Hát kicsit rövid lett Dorka haja,de ilyenre akartam.Majd ráér még növeszteni.Meg legalább erősödik is neki a haja.Kicsit kiigazitottam még aznap,mert ugyan úgy zavarta a haja.Felül megtéptem meg oldalt,és így már jó :lol: Olyan jó,hogy nem kell állandóan csattot,meg gumit beletenni.Ugrál 2-3-at és már tönkre is ment a haja,meg sztem azért nem olyan jó hogy gumik vannak benne,amikor nekem még hosszú volt a hajam,emlékszem hogy amiko rkivettem a gumit huu micsoda megkönyebülés volt,meg sokszor fájt is a fejem tőle,vagy a hajam :?

Angika!
Köszönöm a köszöntést,jól esett :lol:
Hogy sikerült a vizsgád???????Drukkoltunk egész nap!!!Ha befejezted a vizsgákat ,akkor többször talizhatnánk!

Betti!
Nagyon szép Nóri baba 8) :lol: .Ti merre felé laktok?ki volt a dokid?
nekem is befelé forduló a mellbimbóm,féltem is hogy mi lesz,de szerencsére dorka nagyon jól szopott,olyan jól kiszívta,hogy csak néztem.Kórházban kaptam én is bimbóvédőt,de az nekünk nem jött be.Melegvizes zuhany elötte nekemis bevált,meg azt csináltam az elején hog ymellszívóval elötte kicsit kiszívtam,és nem kelett annyira erölködni Dorkánka.nekem szerencsére nagyon sok tejem volt az elején,de 4 hós volt amikor elköltöztünk anyuéktől,és egyik napról a másikra elapadt :cry: ,de még így is sikerült 6 hós koráig tejcit adni,annyi volt lefagyasztva.Csak megjegyzem hogy Doresz egy szopinál 180ml-t is evett,tehát volt bőven.Remélem a másodiknál már tovább fog menni...

Livi!
Lekopogom,most már nem csurgat be Dorka...De alvásnál neki még mindenképp kell...Bár már nincs sok pisi a pelusba,de ha felkel nem megy egyből pisilni...De már ez is jó jel nem?Régebben nagyon sok volt alvás után a pelusba...Alszik még mindig Timi a bölibe?Enni már önnálóan eszik?

Zzsuzsi!
Nagyon sajnálom Angelikát,hát nem semmi amin átmnetek.Ehez képest Dorkának "semmi" baja...Tudom sajnos milyen az amikor várni kell az eredményre :cry: ,de nem lesz semmi baj!!!!

Móni!
Sikerült megbeszélni a háziorvossal,hogy oda vihesd le a pisit?

Zsani!
Köszi az ötletet a fölöttünk lakóval kapcsolatba...ááááá nagyon kifogtuk őket :twisted: :evil: :evil:

Na mentem,jön fel egyik barátnőm azt készülődök :lol:
Ági

Kép

Kép
ági01

Először is Anginak,
Mivel régen nem voltam errefelé, most olvastam vissza és szeretnék én is gratulálni Anginak Krisztiánhoz.

Betti, nagyon szép Nóri, tündéri a kiságya!
Én is jókat hallottam a szoptanítról! Kitartás! Ne add fel, mert már egy kicsi anyatej is nagyon jó a bébinek! Nekem is kevés volt, de végül épp elég, és még a második gyereknél is paráztam, hogy most evett e eleget, vagy csináljam a tápszert amit felírtak pótlás gyanánt.

Moncsi,
Gyógyszertárban kapható szemcseppentő pipetta, azzal szívok egy kis olajat és belecseppentem mélyre a fülébe, nem kell mást csinálni vele. Jó hogy mondod, mert tök elfelejtettem csinálni mostanában...

Zsuzsi,
Én is jó eredményeket kívánok, sajnos tudom milyen rossz eredményekre várakozni....

Erika, milyen jó ötlet felmenni a Turulhoz, Réka még nem is látta közelről a madarat.

Most még a síhelyen vagyunk, hoztuk a laptopot is, arról írok.
Roli tök ügyes a síoviban, de nem lehet teljesen otthagyni, figyelni kell a pálya széléről, de nem is kell a nyakán lógni, mert akkor nem figyel az oktatóra. Hiába tudok jól síelni, én nem tudtam megtanítani, mert nem hallgat rám. Így legalább csinálja rendesen, már a nagy pályán mennek.

2 nap szép idő volt, de ma havaseső esik ill. a hegyen hó szerencsére.

Rékám nagyon hiányzik, de jól elvan anyuéknál.

Kép

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket:)

És köszi az ötleteket és a segitséget,utána keresek a neten a szoptanitnak.A mérleggelésből is elegem van,met állandóan mást mér,igy nem tudom pontosan mennyi tejci lenne,ma is szivta szegénykém,de nem mért csak 10-20-at.Aztán lehet tényleg csak ennyi van.Meg azt vettem észre,hogy ha szopik és utána kap tápszert,akkor a kajcsi után,böfi után,ha leteszem,bukik valamennyit.Ha nem szopik,csak tápszert kap,akkor nem jön ki semmi.

Nem volt fogadott dokim,mert a Lollokhoz jártam és nem akartam fogadni senkit utána,igy aki volt (Málik Zoltán)ő császározott.
A Paletta lakóparkba lakunk.
Én még nem vagyok képbe túlzottan veletek,de majd igyekszem hozzászólni a témákhoz.

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Betti!
Na aludt éjjel a kisasszony? Igazi kisbabaformájú, nagyon édi!
Nekem is befelé ford. mellbimbóm van és nekem is kevés tejcim volt, bár inkább Soma volt nagyon éhes. (150-180 evett volna, max 100 volt a két mellemben együtt.)És ő is mindig aludt, volt hogy csak 5-ször evett egy nap, pedig a viszonylag kicsi súlya miatt 8-szor kellett volna. (2940 született, visszafogyott majdnem 2600-ra) Mondta dr. nő és védőnő, hogy keltsem fel, de nem volt szívem, meg úgysem evett.
Egyébként egészen kicsit sárga volt, val.szeg ezért aludt sokat 2 hétig. Neked nem sárgult be a babó, nem mondták? (Mert én sem láttam rajta semmi különöset, csak ilyenkor aluszékonyak!) Nekem a bimbóvédő átmenetileg megoldás volt, meg ahogy a lányok írták, én is kifejtem olyan kézi mellszívóval, hogy ne legyen betonkemény.
Ja, a tejkonyhában engem megszadiztak, alig jött ki ott még valami, de legalább nem gyulladt be a mellem. A kínok-kínját álltam ki!
Hányszor eszik Nórid, mekkorával született? Kitartás, azt mondják a lányok ügyibbek a szopásban! :wink: :oops: :!:

Cirmike!
Osztrákoknál vagytok? Ügyes Roli a síelésben. Az oktatásért külön fizettek, vagy benne volt az árban?

Lilla!
Csak lesz haladás, ha már szól Dávid!Sz.tem valamiért nem meri elengedni a pisit, tehát már vissza tudja tartani!Rá kéne jönni, hogy miért. (Bocs, ezt gondolom Te is tudtad.) Próbáltad már, hogy adsz neki 2 pohár innivalót (2-szer 2 dl-t) és utána küldöd pisilni kábé 10 perc múlva!?
Nekem Soma sokáig vissza tudja tartani (mint én) reggel pl. nem az az első, hogy pisil! FElkelünk és csak majdnem 1 óra múlva pisil az oviban! De ha sokat iszik de. akkor egy darabig bírja, de utána többször pisil 1 órán belül!
A szoptanítról én is hallottam! Nem volt macerás felaggatni a nyakadba? Mindenesetre ügyi voltál, hogy 10 hónapig kitartottatok. Végig ezzel az eszközzel?

Gangi!
Neked mennyit fogyott vissza Krisztián a kórházban?
Ulászló!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Tök jó!
KÉpeket kérünk mééééééééééééég!

Rena!
Nekem is legtöbbször alszik még Soma, mint Bálintod, de tény,hogy sokan az oviban nem, így sokszor őt sem hagyják! :?
Nemsokára lesz a fiúk szülinapja ugye?
Melóügyben keresgélsz már? A szabid gondolom jó sok lesz, azt kiadják, ugye?

Rozi!
A 2 gyerek miatt tuti, hogy lesz 2 hónap szabid! De ha átküldöd nekem mélben az adatokat (melyik mikor született, meddig kaptál Terh. gyerm. segélyt velük, vagy legalább, hogy mikortól, meg a Te születési dátumodat, meg hogy abban az évben mennyit vettél ki, mikor az elsővel elmentél szülni, vagy táppénzre) akkor majd ha lesz időm kiszámolom nagyjából!
A Thgy az 168 nap, de ugye azt el lehet már kezdeni a szülés előtti megelőzi 1 hónaptól, akkor hamarabb lejár, onnan jött a gyed, annak az első évére jár időarányosan, utána nem! De közben született v.mikor a második, akivel kezdődik minden újra! Nem egyyszerű, de van egy sémám!

Na most ennyi!

Ja, Soma rászánta magát, beíratkoztunk a Dózsasuliba úszástanf.-ra, csüt. kezdjük!
(Lívi, odajárunk majd a közeletekbe!) Kíváncsi leszek meddig lesz lelkes, 15 alkalmas, egy héten 2-szer! Azt nem várom, hogy megtanul úszni, de ha már lemerül a vízben, meg siklani tudna, az eredmény lenne nyárra!

Sziasztok!

lola77

Jaj, elfelejtettem Áginak:
Boldog névnapot így utólag!
Nekem tetszik a kislányoknak az ilyen formájú haja, mint amilyen Dorkáé lett!

Rozi, a mélem:
evi.szotak@citromail.hu

lola77

Lola!

4230g -al született Nóri és 3890g-al jöttünk haza,mármint én azt számolom,amit itthon mértem először,mert azóta ezen mérleg alapján nézzük a növekedést.Most 4080g. 7-szer eszik,most 90-et kellene ennie a doki szerint,ez nagyjából meg is van.De én keltegetem 3 óránként,mert félek nehogy ne hízzon ugy,ah kéne.
Vagy butaság?
Éjjel eddig 2-kor keltettem,tegnap kipróbáltuk,h nem keltem,hát ő felébredt 2,40-kor.Aztán 4-ig fenn voltunk,utána 7,30kor evett.

KépKép
pocok81

Sziasztok lányok!

Olvaslak ám titeket, csak időm nincs írni és reagálni mindenre!
Akinek kell jobbulást, akinek kellkitartást, és akinek kell sok szerencsét! :D
Én holnap megyek újfennt Szegedre vizsgázni, már teljesen kész vagyok idegileg, szellemileg, lelkileg, mindenhogyan! A szigorlatomat asszem el is halasztom jövő félévre, képtelen vagyok teljesen felkészülni,és nagyon idegesít már, hogy a pont a családra nincs időm!
SZorítsatok!
Sok tejcit, akinek kell, nyugodt éjszakát,a kinek ez kell és boldogságos féltavaszi hangulatú napokat!
MAjd jevek!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok

Betti
Nagyon szép a kislányod.ÉS nagyon jó súllyal is született,szerintem ez miatt nem kéne aggódni.. Viszont szeritem a mérlegelést azt feletsd el.Én is mérlegeltem mert üyge a kórházban is kellett,de ha újra kezdeném nem tenném.Nekem is hasonló problémám volt a szoptatással.De szerintem a mérlegeléssel járó stressz nemigen tett jót. Én nem is tudtam Timi szoptatni csak 2 és fél hónapos koráig.Fejni nem tudtam,se kézzel se géppel nemigen jött.Pedig aztán a cicim meg akkora volt mint állat.Szóval nem értem. De ez a szptani ezt jó ötletnek találom.

Móni
Nagyon ügyes Zsófi. Dóri fog menni szeptembertől oviba,vagy még marad veletek otthon?

Reni
A dance aerobikot majd elkérhetném? Rám férne már a mozgás.Ezen a héten akartam igazán nekiállni,de úgy elkapott minket az influenza hogy ki volt dölve mindenki,kivéve Timit. Mikortól lesznek majd a nyílt napok az ovikban kb?Igaz már nagyjából eldöntöttem,de azért még kiváncsi vagyok.

Lola
A suliban az úszást hány éves kortól lehet elkezdeni?És mennyibe kerül.Gondoltam már én is hogy timit el kéne vinni valahova,de elég sok helyen azt mondták hogy még kicsi hozzá. Amúgy meg vízimádó,szerintem ha akvárium lenne a szobája azt élvezné a legjobban,ja és persze szóljon a zene. :)

Ági
Én úgy csináltam,hogy a déli alvás után egyből vittem pisilni.Aztán most már néha szól is hogy még nem kell,de ha látom hogy még nagyon kómás akkor ráültetem a wc-re.A bölibe is ezt csinálták ,rendesek voltak hogy nem fogták fel ezt macerának.Amúgy bölibe egyedül eszik,itthon meg inkább kéri hogy etessem,ritkán eszik egyedül.Pedig megkérdeztem a böliben és azt mondták hogy nagyom ügyesen eszik egyedül.Mondjuk ez látszik is mert a ruhája szinte mindig tiszta.

Rozi
Kitartást most már gondolom nincs sok hátra.Egy kalappal.

Na mentem üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!!!!!

Ma a máltai játszótéren a kis faházban 16 órától újra indult a fejlesztő babaklub!!!!
Voltunk,nagyon jó volt!!!!!!!
Lehet,hogy lesz két csoport,mert anniyra nagy lett az érdeklődés iránta.
Ezentúl minden kedden lesz 16-17-óráig.
500/gyerek
Bár fényképeztem,de nem lettek vaalmi jók a képek,azért keresek.... :lol:

Betti
gratulálok a kislányodhoz aki nem is olyan kicsi :lol:
Gyönyörű azon a kiágyas képen,kis hercegnő :D
Engem Erikának hívnak,van egy kislányom ,Viktória Lili,a Bánhidai ltp-en lakunk.
Kicsit mesélek magunkról,látom,hogy vannak gondjaid a szoptatással kapcsolatban,hátha segítek....
Én simán szültem Vikit,aki 3920 gr-mal született immár lassan 3 éve.....
Vikit a szül.követő 2.napon adták oda a szobába,és végig velem volt.
Már az első estén próbáltam cicire tenni,amit ő el is fogadott,persze még nem jött belőle semmi....
Elkezdtem inni a Laktoherb és Fitolac teákat,napi 3-szor 1-1 csészével felváltva/tehát reggelire 2 dl Laktoherb,ebédre 2 dl Fitolac....../minnél melegebb annál jobban hat.
Emellett megittam napi 3-4 liter folyadékot,ami lehet gyümilé,ásv.-víz/csendes/,sok leves......
sok pihenés is kell,nagyon fonots szerintem,főleg első babánál!
Mielőtt hazaengedtek volna a kórházból minket,egy ismerősöm tanácsára lementem a tejkonyhára,ahol jól megmasszírozták a melleimet,lefejték egy kicsit,elég kellemetlen érzés volt,de megérte!!!!!!!!
Egy nagyon aranyos kismama ismerősöm akinek ikrei voltak elsőre és a fiúkat 4,5 éves korukig szoptatta,adott egy tanácsot,hogy négykézlábra álljak a gyerek fölé és úgy szoptassak,mert így a hátsó tejcsatornákat is ki tudja szívni.
Ezt a pózt már a kórházban kipróbáltuk,egyik ápolónő ki is nevetett miatta,de engem ez hidegen hagyott,első szempont volt,hogy nekünk mi a jó!
Sokat fejtem,előtte masszíroztam a melleimet.
Van egy oldal:www.lll.hu itt is tudnak segíteni.
A mérleget meg tedd a szekrénybe de gyorsan!!!!!!!!!!!!!!
Nekünk nem volt mérlegünk és itt vagyunk:)
Nem kell feleslegesen idegeskedni miatta....
Amúgy a szoptatás a fejben dől el,a nők 98%-a tudná szoptatni a babáját------ezt olvastam valahol.
Mi szerencséseknek mondhatjuk magunkat,hál istennek Viki 29 hónapig szopott,sőt még a mai napig is sokszor nézegeti a melleimet :lol:
Vikit én egészen a bölcsis időszakig/2007.május/soha nem keltettük fel,igény szerint szopott és aludt,ha éhes úgyis felkel :lol:
az anyatej minden cseppje kincs!!!!!!!!!
Sok sikert és még ne add fel!!!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
DRUKKOLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Védőnőd mit tanácsolt?
most már elkusolok,bocs,ha sok lettem így hiretelen neked :oops: :roll:

Ági
nagyon sok boldogságot így utólag :oops:
Van új kép Dorka sk hajáról? :wink:

Kistesós anyukák
mi lenne ha amíg a kistesó alszik a nagyobbal ti is aludnátok,akár 1 órányit a szülői ágyban?
Én biztos megpróbálnám.......
Jó lehet,hogy van olyan gyerek aki nem igényli már a du-i alvást.

Lívia
a babaklubba említette Móni,hogy ő is tud valahol úszásoktatásról,jobban mondva baba és gyerekúszásról valahol Tatán 2200/óra.
Ovis nyílt napok áprilisban voltak tavaly,idén mi is mégegyzser körülnézünk,de már van egy helyünk ami nagyon nyerő :P

Rozi
kitartást a vizsgaidőszakhoz!!!
++++++++++++++++++++

Betegeknek jobbulást!
Sziasztok:ERika

cseriviola

Jöjjenek a képek,hát kicsit gyenge minőségűre sikerültek,de majd legközelebb jobb lesz :lol:

Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Mi hétvégén nem mentünk mert felmentünk BP-re intézni a Zozonak új telefont , meg fényképezőgépet. Tényleg eladó a mienk, ha valakit érdekelne...
Mi a Mátéval vonattal mentünk, leszálltunk Budaörsön addigra odaértek a többiek is, a Matyeknak nagyon tetszett.. :)

Betti,
gratulálok a kislányodhoz nagyon aranyos!!
Csatlakozom az előttem szólókhoz - nekem ugyan nincs bef. f. mellbimbim :) :) :) milyen érdekes hogy ilyen sokatoknak ilyen! off - de tanácsot talán tudok adni én is :) mármint ha még nem elég :)
Mátém 20 hónapos koráig szopott, de az elejétől kellett pótolni, mert kevés volt. TEjkonyhán én is voltam, de nem jött, nekem a kézi fejés jött be, a védőnő mutatta meg és azzal ment. Valszínű kevés a mirigyem, ezért nem sikerült, sokáig próbálkoztunk aztán marad a kettős táplálás. Először szopi aztán tápszer, utána fejés minden alkalommal 5 hónapig :) . Azért jó a fejés, mert akkor köv. alkalomra is több termelődik. Nem volt egyszerű, de most sem csinálnám másképp, mivel a legfontosabb a tejcike! Pihizz sokat és igyál. A laktoherb tea is jó - mondjuk sok gyereknek okoz hasfájást és ha többet iszol az ajánlottnál áll. az sem jó. Ne add fel, sok szer kapható - homeos, görögszéna mag stb. Nekem van egy szerem, úgy hívják More Milk Plus, sokan nagyon istenítik. Keress rá a neten, sokminden van róla. Nem akarok itt bizniszelni, de van 1 majdnem teljes üvegem, el kell adnom mert idén lejár és valszínű nekünk idén nem lesz még tesó. Ha érdekel szólj, de tényleg nem akarok itt üzletelni vele. Nekem annyira nem jött be, mert már a Máté akkor nagyon hozzászokott a cumisüveghez és így nem volt megfelelő az inger - 4 hónapos volt kb. De így is ment 20 hónapig a szopi igaz kevéssel. Lehet hogy ettől.
És jó az az oldal is amit az Erika ajánlott.
Na befogom :)
És hidd el nincs abban semmi rossz ,ha tápszert eszik a pici!! Fontos a tejci, de annyira nyomják mindenhol noha igazuk van teljesen, de hogyha az anyuka tényleg mindent megtesz és akarja szoptatni a kicsit és még sem sikerül szerintem nagyon rosszul érzi magát. Legalábbis én.... Minden OK lesz, csak ne görcsölj rajta!

Azért itt a pozitív példa a Gangi, akinek másodszorra sikerült! Ez annyira jó! :) :)

Lola,
8-16ig dolgozom, de elég rugalmas a munkaidő, ha pld dolgod van kimehetsz órákra is a városba nem szólnak.. De ezt nagyon szeretem :)
A Mátéért 3-1/4 4 körül mennek a nagyik, azért hogy ne ő legyen az utolsó akiért mennek. Én kb 16:15re érnék oda, valszínű nem lenne belőle semmi gond, de miért legyen bent még1 órát, mikor lassan mindenkit elvisznek? 1-2 gyerkőcke marad addigra. Addig amíg hazaérek sétálnak, motoroznak stb. Azért biztosan hosszú lehet nekik..

Cirmike,
jóóó sielést!! Láttam a hétvégén olyan sapit mint a Rolandnak van, emlékeztem rá tavalyról annyira jópofa és egyből eszembe jutottatok :) :)

Ki hova viszi a gyerkőckét oviba? most hogy a Lívia megkérdezte...
nálunk még dilemma hogy menjen vagy maradjon még 1 évet..
én a maradás mellett voksolok, mondjuk a Zoli ma beszélt a Turul ovisokkal, tőlük kérünk tanácsot :) :)

Amúgy mi jól vagyunk, a Máté meggyógyult, a dokinak mondtam hogy adjon valami homeos témát, mert már okt. óta kapott 3 fajta antibiotikumot, tök felesleges ugyis 2 hét múlva újból beteg lesz és akkor újabb antibio? A fenéket.. Akkor próbáljunk meg valami mást, és úgy néz ki - kopp-kopp - bevált.

na megyek mert úgy látom nagyon beszélhetnékem van..
(amúgy ti is jó sokat írtatok)

jó éjt
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Csináltam albumot, amit persze majd bővítek még képekkel egyenlőre ennyi: http://www.babanet.hu/album/index.php?album=14680

Az ovis téma engem is érdekel, a döntés is és persze Reni tapasztalatai (mint ovisanyuka)

Cirmike a síelős kérdés is érdekel, hogy mennyibe kerül a gyerkőcnek? hány éves kortól mehet....stb,stb

Most csak gyors voltam, szopi és fejés után kicsit kiment a szememből az álom, de már robog is vissza tentikézni :)

Puszi mindenkinek
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Lányos anyukák figyelmébe! :lol:
Kistescó melletti bizsusnál 30% kedvezmény van!!!!!!!!!!!!!!
Azt hiszem,hogy 2 terméket kell min.venni és akkor él a dolog.

Én ma kicsit bevásároltam ott magunknak :P

cseriviola

Sziasztok!

Ági: Boldog névnapot kívánok, kicsit megkésve.

Lívi:
A Turulban a nyílt nap március 21-én lesz, lehet, hogy előtte is szerda-csütörtök, nem tudom. A péntek biztos. Ezt tegnap mondták. Utána vannak a beiratások.
A dance aerobik most éppen kölcsön van, ha visszakaptam, szólok. (csak a betegségünk miatt nem tudják még visszahozni)
Én most szobabicózok, + tornázok, ha van egy kis időm.

Angi:
Mesélek majd az oviról, ha több időm lesz. Erikának, MnZsaninak, Lívinek már elmondtam a tapasztalataimat. Márciusig még van idő, talán addig még össze is futunk itt az utcán.

Lola:
MÁr nézem az álláshirdetéseket, kicsi nehéz, mert fél évre nem akarjuk Benedeket bölcsibe tenni, viszont az ovi nem veszi be évközben, csak szeptemberben, hiába tölti be a 3-at. A munkahelyemen még nem voltam, mivel tulajdonosváltás volt, nem ismernek. Jó lenne, ha kiadnák a szabimat, azzal is nyernék pár hónapot. Egyébként mennék már dolgozni, csak az a lényeg, hogy 4-nél ne tartson tovább a munkaidő. F(a régi munkahelyemen tovább tartana) Jobb lenne a 7-3-ig. Szeretnék a gyerekekért én menni, meg igazából nincs is más, mert a nagyszülők is dolgoznak.
A csoportunkból jártak a Dózsába úszni, az 5 éves kislányukkal, nekik nagyon tetszett.
Igen, nemsokára lesznek nálunk a szülinapok, márciusban, mindkét gyerek, + Apa is.

Zsani:
Szerintem, ha jó a módszertani bölcsi, akkor maradjon még, bár nem tudom pontosan, hogy jön ki Nektek, hogy hány évet jár oviba akkor. Bálint csak 3-at, tehát jövőre nagycsoportos, és elvileg utána suli. Mert vagy 6.5, vagy 7.5 évesen megy.

Megyek, mi még betegek vagyunk, tegnap is mindkét gyereknek 39 felett volt a láza, köhögnek, folyik az orruk. Volt hányás-hasmenés is ebben az egy hétben.

KépKép
renáta29

Egy kép a fiúkról:
Kép

KépKép
renáta29

Sziasztok!

Mi szerencsére kopp-kopp -kopp jol vagyunk!
Szerintem Zsófinak még 1-2 hét és kint van az alsó foga! Nagyon holyagos már neki, és mindent rág ( még az arcomat is) Nagyon élvezi!
Dóri néha ha akar leteszem aludni du, de újabban inkább nem! Ha alszik du akkor este 10-kor még énekel, sikongat, játszana... Úgy meg a Zsófi felkell. Igy leteszem fél 9-kor és reggel 7.- 7.30 között ébred + egyszer hajnalban pisilni! Most ez jobbnak látszik, bár igy meg nem igen haladok a vasalással!

Gangi!
Remélem összefuttunk séta közben és megkuksizom a Krisztiánt! Őt hogy becézitek! Tegnap előtt láttam a Lackot Apával a máltain. Hintáztak! Te meg gondolom pihiztél???

Betti!
Én semmi féle teát nem ittam most! A Dórinál ittam laktoherbet, de olyan hasmenést csinált, hogy abba is hagytam! Megkostolhatod a csipkebogyo teát is! Szerintem a folyadék a lényeg. Inkább viz, mint cukros lötyi! Plusz kilok miatt)
Én kelltegettem a Zsofit, mivel nagyon besárgult, még 4 napig kékfény alatt is volt! Ő is nagy baba volt, se kisebb mint a Nóri!
De miután szépen evett és hizott, szépen elhagytam az éjszakai ébreszgetést! Már 1 honapos korátol alszik éjjel!!!
Szerencsére nekem nagyon sok tejem van, még egy tejtesonk is van!

Livi!
Dóri megy oviba szeptembertől! A Turulba szeretném. A Dr. nénink ajánlotta, hogy augusztustol kezdjük el a bronchovaxomot adni! Ez egy immunrendszer erősitő! Remélem jo lesz és nem hoz najd haza sok betegséget, meg ha beteg lesz megeszi a gyogyszert és nem lesz belőle mindig szuri!

Erika!
Jo lett volna aludni nekem is du-ként, de akkor volt idő a házimunkára! Meg nem mindig egyszerre aludtak! Voltak átfedések!

na megyek, mert gyurmázunk a Dórival, meg lehet ha felkell a Zsofi megint lemegyün sétálni! Olyan szépen süt a nap, bár a szél eléggé fuj!!!!!!!!!!!!!!

sziasztok

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok

Ági utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk.(bocsi hogy így megkéstem)

Üdv LÍvia

Kép
slivia

Lívia!

MnZsani átadja Neked a dvd-t, ha találkoztok. :)

Sziasztok

KépKép
renáta29

Sziasztok

Most nagyon kurta leszek

Reni
Okés,köszi szépen.

Erika
Melyik ovi mellett döntöttetek végül is?Timi állandóan a böli melletti oviba akar menni :) .De az nekem annyira nem jön be.Bár az uncsitesója is oda járt Timinek. Hogy hogy a Máltain van már ez a foglalkoztató tali?Mondjuk jobb hely az biztos. Nagyon rég jártunk már a Máltain.

GAngi
A Suttogós könyvet kölibe kérhetném ha nem gond? Az esti lefekvési szertartástól már a hajunk hullik.Hátha találok benne valami jó megoldást. Nem tom mond e így a név valamit,de a Mondvainé Zsike gratulál Krisztiánhoz,és ráadásul ő is jan 6-án született.

Zsani
Milyen immunerősítőt beszéltetek meg a dokitokkal,vagy mire jutottatok e téren?Timi is állandóan visszaesik,most is jár már 2 napja bölibe aztán megint köhög meg folyik az orra.

Na mentem mert még kicsit döglödök egy kicsit,hangom az 2 napja nincsen az otthoniak örömére,de én már nagyon unom.Timi meg azt hiszi viccből suttogok.
Na jó éjt mindenkinek Üdv Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Reni
jobbulást nektek!!!!!!!!
Nagyon édesek a fiúk a képen :lol:

Moncsi
nektek ki a gyerekorvosotok?Nekünk semmilyen immunerősítőt nem ajánlott a dokinőnk,múltkor kérdeztem :?
Hogy repül az idő,Zsófi már elmúlt 7 hónapos!!!!! :D

Lívia
remélem,hogy holnap összefutunk a bölcsiben és akkor ha neked jó,elviszem a Suttogó titka 2.részt,abban is vannak jó tanácsok.
Viki nagyon úgy néz ki,hogy az Arany oviba fog járni,ami a spar mellett van.
Mivel tavaly már végig jártuk a közeli ovikat,ez tűnt mindkettőnknek a legszimpatikusabbnak :lol:
Ide a bölcsi mellettibe nem akarom,hogy járjon,nem szimpi.
Máltain azért van ez a fejlesztő babaklub,mert a Móni ai tartja elment 6 órában dolgozni és így tudja vállalni/őszintén szólva nekünk ez így jobb,Vikinek is hiányzott,ide tudunk most járni/

Jó éjt,sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Lola!
Múltkor elfeljtettem válaszolni, Krisztián 3730-al született és a legalacsonyabb amit mértek az 3580g volt.

Lívi!
Persze kölcsönadom a suttogót nekem az összefoglaló van az erikának a 2es szóval csak összehozol valamit :)
Köszönöm szépen a gratulációt, persze hogy tudom kiről van szó! :)

Erika!
A múltkor említetted, hogy 2 csoport lesz a foglalkozáson, hogy csinál 2 csoportot a Móni? Kétszer jön vagy korra való tekintettel ossza meg az embereket?

Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Nekünk a Dr. Sallay Katalin az orvosunk. Én nagyon szeretem és a gyerekek is imádják! Nagyon kedves és Ő ájánlotta a bronchovaxot ( de nem biztos a vége a szernek ). annyit mondott róla, hogy ez nem vitamin, hanem immunerősítő, és kifejezetten akkor érdemes adni, ha a Dóri gyerekek közé megy. Most szerinte felesleges!
Ugyhogy mi már augusztusba elkezdjük enni! Bár szerintem biztos lesz majd betegség! Még meg akarom kérdezni, hogy a Zsófi kaphatja-e? Mert ha a Dóri hazahozza, de Ő nem lesz beteg akkor a Zsófi se kapja el.
Meg Én még a fokhagyma kapszulát akarom kiprobálni! A hugom két gyerekénél nagyon bejött. Ha egyet köhögnek, vagy tüsszentenek már eszik is! Végül is vértisztitó!

Szeretnék kérdezni Tőletek valamit!!!
Nem tudom van -e valakinek spirállja?? Ha igen akkor milyen tapasztalata van róla? Én is gondolkodom rajta, mert már nem szeretnénk babát, de sajna sok rosszat hallottam. ( görcsös, erős , hosszú vérzések....) Vagy ha valaki a gyogyszeren kivül valami jo modszert tud akkor azt is irja meg! Köszi szépen!

Na mentem tejet fejni!
Jó éjt!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Csak egy körkérdés miatt ugrottam be:)
Ki milyen gyerekülést használ a 15-36-kg vagy a 9-36 kg-os súlycsoportból?
Legyen saját bizt.öve az ülésnak vagy az a jobb,ha az autó biztonsági öve fut végig a gyerek előtt és az fogja?

Lassan ülést kell cserélnünk,de tanácstalan vagyok.... :roll:

Köszi,sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok lányok!

Jézusom de le vegyok maradva! annyit írtatok, hogy egy évig fogom olvasgatni!
Betti! Isten hozott, gyönyörű szép kislányod van, jó nézni a rózsaszín cuccokat! :wink: :D
Szopi ügyben nem tanácsolok, mert én béna, aggódós voltam, de egyet azért tényleg fogadj meg, dobd el a mérleged, vagy dugd el jó mélyre! Kitartás, fő az önbizalom, és már nem is tudom ki írta, de tényleg a fejben dől el a szoptatás! Tudod mit? Ne is gondolj rá, csak rutinból, nyugisan szoptass!

Minden betegnek jobbulást kívánok!
Mi még nem kaptuk meg az influenzát, de Áki már köhög és taknyos, próbálom most nem vini sehová, nehogy így legyengült immunrendszerrel bekapjon egy vírust!Vettem Oscillococcinumot (remélem jól írtam :? :oops: ), meg engysol (?), homeós bogyókat, bízok benne, ezekkel megtudjuk előzni ezt a nyavalyát! Használta már valaki ezeket!

Erika! Hazsnáltatok végül is Synecod-ot? Köhög még viki?

Most a következő félévem kezdetéig szabad leszek, jó lenne már végre veletek szeméályesen is találkozni! HA lesz ilyyen alkalom szóljatok légysz---légysz---légyszi! :lol:

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Erika !
Nekünk a 9-36kg ig való gyerekülésünk van én ugy voltam vele,hogy szerintem az biztonságosabb,de konkrétumot én sem tudok ,hogy melyik mért jobb.Nekünk bevált.
Én is a spar melletti oviba jártam bár akkor még nem arany volt a neve,csak simán dózsakerti ovoda.

készen lettél a jelmezzel?

Móni !
én használtam egy krémet majdnem egy évig Pharmatex a neve,nekem bevált.6 adagos és ha jól emlékszem 2000 Ft körüli az ára.nézz utána a neten irnak róla.

Lívi

nagyon aranyos volt Timi,Hanna azóta is emlegeti hogykell neki egy ilyen kistesó és legyen Timi a neve. :D

na most megyek ezer a dolgom

sziasztok
lrita

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszötést!!!!!!

Móni!
nekem meg a báttyámnak is a Sallay volt a gyerekorvosunk :lol: ,és mi is nagyon csíptük.Közelebb laknánk tuti őt választottam volna Dorkának is...
Ja spirállal kapcs.-ban pár ismerősömnek van,volt.és hát mondtak egy két dolgot...pl:volt akinek kicsúszott,és műteni kellett,volt aki terhes lett mellette,és volt olyan is akinek nem okozott gondot...

Angika!
Nagyon eltüntél,tessék jelentkezni!!!!!!Vizsgáid????Julcsi jól van nem beteg?Mikor talizunk? :lol:

Erika!
Mi Recaro gyerekülést vettünk Dokinak,és nagyon szereti.Ez olyan hogy a gyerekülésben van a pánt.És majd lehet használni úgy is hog ycsak magasítónak használjuk.Ez kombinált,mert 9-36kg ig használható.olyan jó plüssös az anyagja...

Gangi,Livi,Zsani,Móni!
Közel egyidősek a gyerkekink.
Ti mikor iratjátok be őket oviba?És melyikbe szeretnétek?
és Gangi,Móni,nálatok már ugye van kistesó,így Lackó csak délelött lenne ovis?Beszéltem egy ovónénivel,és ő mondta hog yahol van kistesó,ott szokták ajánlani az anyukának hogy ebéd után vigye haza...Gondolom az ovónéninke is jó ez,mert hamarabb mehet haza,és egy gyerekkel kevesebb lenne neki...
Dorka Nov.12-én tölti a 3, évét,és akkor ő 2009 szept-ben mehetne oviba?Vagy már nov.13-án?Vagy évközbe akár mikor?

Livi!
Nálatok mi van az esti alávssal a gond?
Dokra elégg furi lett mostanában.Reggel 7,30-8 között kel,és ebéd után nem alszik,de 3 kor meg már álmos.Ha leteszem 3 körül,akkor ha 4-5 között felkeltem akkor nagyon fáradt és hisztis,de 7 kor meg felébred és 10-kor még fennt van mert nem álmos.

Huu képzeljétek nagyon mérges vagyok most!
Tegnap már megint olyan bulit csináltak a fölöttünk lakók!!!Férjem felment szólni nekik hog yelmúlt már 10 óra,és a zenét halkitsák le meg magukat is...A válasz oké,oké....
Na hát nem tették meg igazán .
Ma délután felment megint hogy most már álljanak le végleg ezzel a bulizással,mert már nagyon elegünk van ebből..
Erre a válasz,az "hogy nem fogják abbahagyni minattunk,mert csak mi szólunk nekik állandóan,és amúg yis ő azért vette ezt a lakást hogy haverozzon,és kész.Nem fogja mondani a haverjinak hogy nem jöhetnek fel hozzájuk,továbbra is fel fognak járni.Nyugodtan hívjuk ki a rendőrséget,bemérhetik hogy hány megaherces a zaj,és nemlesz magas,mert szar a hangszigetelés és ezért halljuk őket annyira le"
Tehát nem tudunk semmit tenni velük,sőt ezek után szerintem direktből fognak zajozni :twisted: Nem érdekli őket hogy kisgyerek van...
Úgyhogy ez van kifogtuk ezeket a ........... embereket!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Köszönöm a szives fogdtatást,egyelőre nem tudok még elég gyakran jönni,Manó leköti a napjaimat.Kezdünk nyugisabbak lenni hálisten!:)
Tejci van amenni van,evést azzal kezdjük,utána tápi,nagy részt.Fejem is a cicimet,de nem sok jön ki szopi után már.
Doki néni volt megnézni,meg van elégdve vele,hizott szép lassn,azt mondja nem is jó ha túl gyorsan hizik,pláne tápszeresként.Túlléptük a bűvös születési súlyunkat végre,uh mostmár nem akarom méregetni etetések előtt-után.Éjszakánként viszonylag gyorsan alszik vissza,sokszor hasra teszem éjjel.Tegnyp már csak fél 11-kor evett,utána fél 4-ig aludt,aztán fél8íig.Uh alakulgat remélem.

Rozi,te mit tanulsz?
Látom viszonylag egy korosztályuak a gyerekek itt a topicba!?
Régi már ez a topoic?Még terhességgel indult?

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Angi!
Gratulálok mégegyszer Krisztiánhoz! Szép súllyal született. Olyan szép,kis formás baba!!! Nagyon édesek a Lackóval a közös fotókon. Mostanában Zolti is azzal nyaggat engem,hogy kéne egy öcsi a Julcsinak. Ráadásul még Julist is kérdezgeti,hogy szeretne-e egy kisöcsit? Julónak persze fülig ér a szája :) :D

Pocok81!
Üdv itt a topicban. Gratulálok a kislányodhoz, ő is nagyon édes kisbaba. Látom lassan belerázódtok a hétköznapokba! utána már könnyebb lesz.

Cirmike!
Jó pihenést és jó síelést nektek!!!

Ági!
Mostantól ráérünk Julcsival ;) Az össze vizsgám meglett :lol: :D Pénteken volt az utolsó és annyira örülök,hogy végre végeztem :)
Nagyon aranyos lett Dorkának az új frizurája :)
A hülye szomszédokhoz meg no comment :twisted: :evil: hihetetlen mennyire bunkók! Jó lesz ha már lesz egy gyerekük nekik is mert akkor talán lenyugodnak.

Most még visszaolvasok, van mit bőven.... :)
angika

még teszek pár képet :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
angika

Sziasztok!

Régen voltam sajnos :( De olvasgatni szoktalak Benneteket.

Angika!
Jó ez az Elmos pulcsi Julcsin, ezt szerezted a vaterán? :) Teszveszelni, babaszobázni nem szoktál?

Ági!
Igazából 2009 szeptembertől tuti mehetne oviba Dorka, de 2008 évközben is kezdhet, HA felveszik a kiszemelt oviba. Mert az oviba azt veszik fel előbb, aki betölti hamarabb a 3. évet, tehát évvesztesek hátrányban, főleg, ha túljelentkezés van. Még ha közelebb laksz sem biztosan mérvadó. (anyukám oviban dolgozik, már faggattam, hogy lesz nekünk, mert Kata is évvesztes) De szerintem ovifüggő is ki mit néz a felvételkor.

Egyébként jól vagyunk minden rendben velünk :)
Eddig szerencse a betegség is elkerült.
Apa mostanság sokat dolgozik, van hogy este 6kor jön haza, meg hétvégén is nyomja, így elfáradok egyedül a Katával. Főleg este már nem tudok fórumozni, 2 fórumban 3 topikban szoktam nyomni, de mostanra ez teljesen leredukálódott. :( :(

De képzeljétek már harmadik hete pénteken vagy szombaton anyukáméknál alszik Kata és ma is ottmaradt, egymás után a 2.éjszakára. Úgy volt, hogy hazahozzuk, de Gyuri a melóból 1/2 8-ra ért oda és Kata már nyűgi volt.
Így most fogunk filmet nézni, meg pakolunk kicsit iratokat ami elmaradt.
Egyébként már nincs szopi (én örülök neki, mert a vége már nyögvenyelős volt). Este megy a tápszer 200-250ml és alszik reggel 8-ig Kata. Éjjel ha felkel, akkor vizet kap, vagy ha hajnal fele van, akkor tápszert.

Dobok pár képet Katáról.

Na egyelőre ennyi, mentem filmezni :)

Kata apa új vasútszettjével :lol: imádja nézni:

Kép

azt mondják tiszta apa vagyok :D

Kép

szobámban rendezkedem:

Kép

Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Ági!
Szerintem igenis ki kell hívni a rendőrséget, akár minden héten. NE hagyjátok magatokat, nehogy már ilyen R. szemét embereknek álljon már feljebb. Fel kell őket jelenteni, szerintem többszöri rendőri kihívás, feljelentés után csak lesz eredmény. Vagy naív vagyok? Meg kellene b..ni őket több száz ezer forintra, hátha elgondolkodnának. Azt hiszik rájuk nem érvényes a házirend?
Nincs ismerősötök a rendőrségen?
Tök kivagyok az ilyen szemét, undorító emberekkel!! :evil: :evil:

Kép
Kép
edi78

jaj, ezt le kell írnom hogy jártunk tegnap :( :evil:
Katát letettük anyukáméknál és gondoltuk gyorsan bevásárolunk DM-ben és elmegyünk enni egyet. Étterembe nem akartam, mert hamar haza szerettem volna érni, így az új Omega plázába mentünk. Nem tudom voltatok-e ,de abszolút nincs kész a pláza, alig van kiadva bolt helyiség, viszont 3 szintes és sok kávézó stb van + lesz darts, bolling (nem tom hogy kell leírni), étterem stb. Szóval ha kész lesz szuper lesz, közel sem olyan gáz, mint a Vértes Center, de mindegy. A lényeg, hogy rendeltünk egy pizzát. 1x kisebbet készítettek, már majdnem éhen vesztem, 2x meg nem olyan feltéttel. No comment. :evil: :evil: A fickó meg mondja aki készítette miért nem nála adjuk le a rendelést? Hát mert a pultoskisasszony állt a pénztárnál, meg ha 1x megcsinálta jól, akkor azt hitte ha gyorsan bármilyen feltéttel csinál egy nagyobbat akkor jó lesz??? Hát eljöttünk és elmentünk a tesco don pepe-be pizzaszeletet enni. Bosszantó, mert annyi idő elment, hogy ennyi erővel elmehettünk volna étterembe, vagy rendelhettünk volna haza pizzát. Egy darabig oda nem megyünk, mert ez durva volt.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Edi! Nem semmi ez a kajálás sztori! :? Azt nem értem, miért kellett megnyitni idő elött azt a plázát, miért nem lehet előbb az üzletek legalább 70%-át kiadni, aztán megnyitni. Nekem öcsém és anyukám járt ott, azt mondták, komolyabb, mint a Vértes, de pang, ami tök ront a hangulaton! Mikor fog felfutni? :) :shock:
Attilával mi a TAtai tecso kíníában szoktunk enni néha, de nem rossz!

Erika!
Leírnám én hány kg-os az ülésünk, de már nem tudom, ha rá van írva megnézem neked, ha leszek agyilag! :lol:

Ági!
Csatlakozom én is....igen is jelentsétek fel a bulizókat, nehogymár a szövegükkel eltántorítsanak! Az egy társasház, amire vonatkoznak szabályok, ha nem tetszik nekik, vegyenek egy város széli családit! Ne hagyd magad! Kis köcsök suhanc parasztok (már bocsi, de nem bírom ezt a fajta embertípust)! :evil: El van szállva az agyuk maguktól , emberi értékek nuku, csak a buli...! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Fú de feltudom magam húzni az ilyeneken! Mennyen szórakozó helyre. azért van!
Tessék minden alkalommal bejelenteni! NEhogymá azt higgye, ő szarta a spanyol viaszt? :twisted: :twisted: :twisted:
Kitartás!

Betti!
Biológia tanárit végzek, mert a gyerekek után nem vesznek vissza dolgozni szakmai tanárnak a szakközépbe, így át kellett képeznem magam! Már a végét járom, és ezt nem csak az iskolára értem, hanem lelkiekben is! HA valaki nem erős, nem ajánlom neki a gyrek(ek) melletti tanulást!
Ebben a vizsgaidőszakban tök kikészültem, annyira görcsöl a gyomrom azóta is! Nem tudjátok, ez az influenza vagy a keringő vírusok egyikének a tünete, vagy tényleg kikészítettem a gyomromat a sok kávéval? :?: :lol:
Amúgy én is már a meglévő két gerekkel csatlakoztam a topikhoz! Nyugi! :D

Angika! Garatula a vizsgáidhoz, ügyes csaj vagy! :P

Edit!
Kata OLYAN cuki!!!!!! :D Apa vasútmodellje látom megbűvöli!
Egyébként szépen szopiztattál iodáig is, gratula, hogy eddig ment, jól csináltad! Nekem az elejétől fogva nyogve nyelős volt!

Mindenkinek szép napot!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok,

Hazajöttünk...
Nagyon jó volt! Csak 1 nap volt rossz időnk.
Roli szépen megtanult síelni (amennyire az ő korosztályában lehet), hóekében (pizzában ahogy ott hívják) lejön a meredekebb pályákon is. Élvezi! Jövőre is megy a sísuliba (ez nem ovi azt mondtuk így szívesebben ment)

Kérdeztétek az árakat: hát elég horrorisztikusak
Ebben a házban Ausztriában Schladming falu mellett a hegyen közvetlen a felvonók és pályák mellett (4 csillagos) ahová évek óta járunk a 6 fős apartman 1500 Eur/hét a 4 fős 1100 Euro (de mindennel felszerelt sütő, mikro, mosogatógép, hajszárító, széf, takarítanak minden nap és tiszta törcsit is adnak)
Aljában van síbolt, síkölcsönző, szervíz, és a sísuli.
Gyerekeknek a csoportos okatatás 5 napra: 150 Eur, délben a kaja 50 Eur. Délelőtt 10 kor kezdődik 2 óra oktatás, aztán beviszik kajálni őket és fél 2 kor hozzák ki újra 2 órára. Ha akarod elhozhatod ebéd idejére. Tehát ha olyan a gyereked, hogy elvan akkor 10 kor beadod és fél 4 kor értemész, miközben te egész nap síelhetsz. Sajnos nem mindig van magyar oktató. De elég jól megértik egymást így is, Roli csomót szövegelt az oktatóinak magyarul. Az utánzás a lényeg, az ahogy utánozzák az oktatót és egymást.
Mi ott voltunk a közelében oktatás ideje alatt, pl. mindig megvártuk a felvonó aljában, együtt mentünk fel velük a csoporttal, aztán mi előrejöttünk, ő meg a csoporttal együtt jött le és mi vártuk. Ez fontos volt neki! Ebéd idejére jól elvolt a többiekkel, jól evett egyedül, wc-re is ment.
Elviekben 3 éves kortól fogadják a gyerekeket, de a gyakorlatban inkább 4 évesekkel kezdenek. Azok már nem sírnak állandóan a szülők után, megbékélnek a dologgal, önnállóbbak, stb.

Móni,
Nekünk is a Sallay Katalin a doktornőnk. Mi is kedveljük.
Kijön hozzánk ahogy Tbányára úgy ide Szőlősre is (mióta itt lakunk). Ha úgy adódik akkor beviszem a rendelésre , de rögtön behív minket.
Nekem méhen belüli hormonális fogamzásgátlóm van, úgy helyezik fel mint a spirált. 5 évig lehet fent. Már szoptatás alatt is. Nekem a 6 hetes kontroll után rögtön feltette a Pődör. Miréna a neve. 36.000 körül volt. A mensi röviddé válik tőle, alig vérzel. Nekem tisztasági betét is elég hozzá.

Sajnos betegek a lurkók, nem komoly, de csúnyán köhögnek. Múlt héten anyuék Rékát el is vitték a dokinőhöz. Csomó mindent szed: fenistil, calcium, köptető, estére köhögés csillapító, allergia gyógyszerek, epilepszia gyógyszer, vitaminok, párásítás illóolajjal, orrszívás, orrcsepp. Nem egyszerű + tejfehérje mentes étrend.
Jövő héten: vértvétel a nurológián, van eredmény Pécsről (nem jó, de nem értem igazán), kontroll az együttes eredménnyel a neurológusnál. Várjuk a további étel allergiát és még mindig az immunológiát.
Rolit nem viszem oviba, sok a beteg nem kell hogy mást is összeszedjen.

Rozi,
Kitartás a sulihoz! Bátor vagy hogy belekezdtél, csináld végig!

Ági,
BOLDOG NÉVNAPOT! (bocsi hogy megkésve, de nem elfelejtve)

Eldugulok, mert vár a családom...
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Angik,

Ha ma ünneplitek névnapotokat, akkor:

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok

Ági
Oviba az a gyerkőc mehet aki a tárgyévben betölti a 3-at.De a legtöbb ovi csak szeptembertől vesz fel gyerkőcöt évközben nem.A beíratást még én sem tudom hogy megy ,majd a nyílt napokon mindent elmondanak gondolom én. Én örülnék neki ha felvennék az oviba.Igaz szerintem jó csoprtban van a Timi itt a böliben,de akkor is.Meg a csoporttársai is mind megy oviba.Talán 1 v 2 kisebb van nála.
Alvás ügyben nálunk az a gond,hogy este lefekvéskor kb 8,olvasunk neki mesét,aztánjönne az hogy aludni,na itt jön hogy próbálkozik írányítani minnket,pl Apa ide feküdjön Anya meg amoda,akkor persze ennek nem engedünk akkor jön hogy Anya fogja a kezét meg,akkor állandóan kidugdossa a lábát,és reklamál hogy kilóg,meg dörzsölgeti aszemét ezerrel.Na mikor általában ez lecsendesül kitalálja hogy psilnie kell,vagy szomjas,vagy akármi.Na és akkor végig ott kell lenni míg elalszik.Volt úgy hogy 1 órán keresztül nézett ki a fejéből,de el nem lehet jönni hiába magyarázod meg neki,aztán nagy nehezen elalszik.A suttogós könyvben lévő példa majdnem fedi a mienket is,még olvasgatom,de már elkezdtem alkalmazni pár dolgot belőle. Bár mikor bölibe van akkor annyira nem gáz az elalvás,mert ott már 11 30 kor mennek aludni.
A déli alvás az eég jól megy(kop kop).Még nyáron bekeményítettem és hál istennek sikerült rendszerré tenni.Ő sem igen akart aludni de akkor me iszonyú nyűgös volt.Így szigorúan az volt hogy 12 00 kor ebéd,utána egyből alvás.Pár nap után már tök rutinból csinálta és nagyon ritka ha reklamál miatta.

Móni
A pharmatexet az én dokim is ajánlotta hogy nagyon jó,mert én sem akartam gyogyót szedni,de sajna nekem muszály mert egyébként meg nagyon rendszertelen meg későn jön meg.

Rita
Köszi szépen mégegyszer.Timi azóta is hurcolássaz magával a kutyust amit Hanna adott neki. Fürdéshez is be akarta vinni,anélkül már el sem alszik.

Na mentme mert kicsit hosszú lett.
Üdv Lívai

Kép
slivia

Sziasztok!

Csak gyors,mert már késő van :cry:
Ma Budapesten voltunk itt:
http://www.mesetanc.hu/
és megnéztük a nefelejcs bábszínház előadását,Kippkopp és Tipptopp-ot :lol:
http://www.nefelejcsbabszinhaz.hu/naptar.htm

Mindenkinek ajánlom,nagyon szép,színvonalas előadás volt,majdnem 1 órás,de a gyerekeket elég jól lekötötte.
Vikinek ez meglepi volt,csak amikor odaértünk a játszóházba akkor mondtuk el neki,hogy hova is jöttünk valójában :lol:
A végén,sőt még most este is azt mondta,hogy máskor is menjünk el oda :lol:
Teszek pár képet fel mindjárt.
Az egész játszóház olyan mesés gyerekbirodalom!!!!!!!!
Még a mellékhelyiségek is mesefiguráktól színesek :lol:

Angika,Gangi,Angelika
nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!

Edi
Kata nagyon édes a képeken!!!!
SAjnos nincs viszonyítási alapom,hogy tiszta apukája-e Kata :oops:
talán egy családi képpel :roll: :P

Lívia
hosszúra sikeredtél????? :lol: :lol: :lol:

Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Jöjjenek a képek:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

bocs,a dupla képért :oops: