Új privát üzeneted érkezett!

Most a Corában lesz majd ilyen Baba-Mama hetek! az újságban nagyon jó dolgokat találtam, de még ugye nem merünk vásárolni, úgyhogy bízunk benne, hogy mondjuk egy pár hónap múlva is csinálnak ilyen Baba-Mama hetet :)
Egyébként az én nadrágjaim is kényelmetlenek, de majd elmegyünk a Corába 31. után és ott körülnézek, hogy hátha van valami értelmes, ha nincsen akkor marad a kismamabolt... Meg felsők is vannak igy kép alapján normálisak... hátha :wink:

Én a Kismamatornát úgy oldottam meg, hogy DVD-n van egy jópár! Van ami angol, de nem baj... mert itt a környéken semmi sincsen, és elmenni meg nincs kedvem azért 30-30 km-t :( Úgyhogy majd itthon fogok :)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Üdv az újonan csatlakozott kismamiknak! Örülök, hogy ilyen szépen növekszik a társaságunk!
Hazaértünk síelésből, mindenki ép és egészséges. Legalábbis remélem, hogy a baba is. Egyszer sem estem :) szerencsére.
Próbáltam én is képet feltenni magamról, de úgy látszik ehhez béna vagyok, majd a páromtól kérek egy kis segítséget. Csak olyan 28kb-ra sikerült lenyomni a képméretet. :oops:

Az én emailcímem is hiányzik még a táblázatból. Íme: panka@c2.hu
rakd be légyszi Szuszu! Az, hogy hol fogok szülni, az meg remélem, hogy hamarosan kiderül, akkor azt is megírom.

Szerintetek kismamatornázni akkor is kell, ha úszni járok?

panna1
 
 


Pnna, kismamatornára nem kell, csak lehet járni :lol: akkor ha jólesik.

Columbine, én szeretnék menni majd tornázni a Szent Imrébe, de még csak 9 hetes vagyok, úgyhogy még nem aktuális. Majd írd meg, hogy milyen volt.

Kismamanadrágot nagyon jót a Mammystick boltban vettem, most nem is nagyon kell vennem, mert jók lesznek. A kedvencem egy drapp színű csíkos farmernadrág, hátul teljesen olyan mint egy normál farmer, elől pamutbetétes. Ezt nagyon sokat hordtam és nagyon kényelmes volt. www.kismamaruha.hu
Van egy boltjuk a Blahán, egy a Móricz körtér mellett, legalábbis én ezekben vásároltam. Nagyon jó pólókat is vettem ott. Nem volt olcsó, ha jól emlékszem, de nagyon csinos, jó minőségűek.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Csak azért írok megint, mert látom, hogy Mammystickes gatyót vett CSenge, és hogy írta, milyen jó. Na az a kismamanadrág, ami még mindig eladó, pont ilyen márkájú, szép és kényelmes is, és vadiúj, szóval ha kell valakinek, még megvan. XXL-es méretű, sötétszürke. :wink:
athiz
 
 


Itt van megint a tábla, az előzőben látszanak az én számoláshoz használt rejtett oszlopaim is :oops:

Nekem két kisbabás ismerősöm is ajánlotta a Padma Stúdiót, ahová kismamajógára jártak, mindketten nagyon ajánlották, hogy sokat segített. Ez az Örs Vezér téren van, ami nincs tőlem olyan messze, szóval azt fogom kipróbálni.

Kép

szuszu
 
 


Szuszu, de jó neked, hogy közel vagy a Padmához! Én oda jártam kismamajógára és egy darabig baba-mama jógára is és tényleg nagyon jó! Csak tőlünk nagyon messze van sajnos, ezért nem fogok tudni oda járni most :(

Ma szép idő lesz lányok! Délelőtt ugyan még nagy széllel kísérve, de délutánra az is alábbhagy majd. Ezért azt hiszem majd a délutáni alvás után megyünk sétálni.

Nektek is szép napot és hetet kívánok!
Vendég
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak, ma elég jól vagyok, nincs depim, csak hát hétfő reggel van és dolgozni kell sajnos :evil: :twisted:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!

Hát hétvégén jó sokat írtatok, de a végére értem!

Kitti!
Gratulálok a jó uh eredményekhez! Én szerdán megyek már nagyon be vagyok sózva!

Pöttöm!
Én képzeld el, hogy bár nem nagyon bírom a tejet, de amikor terhes vagyok akkor szabályszerűen átmegy rajtam a tej! Amikor Norbival voltam terhes akkor azt mondta a védőnő, hogy valószinűleg a babám is tejérzékeny lesz, hát kb. másfél éves koráig nem bírta a tejes dolgokat, de aztán fokozatosan elmúlt a tejérzékenysége!

Marcsa!
Hát nálunk is hasonló a dackorszak, az én angyalian jó gyermekem 2,5 éves korában kifordult magából és sokszor nagyon nehéz vele, iszonyú akaratos, verekszik, nem lehet vele elmenni pl. vásárolni, mert valamiért biztos hatalmas hisztit vág le! Viszot Ő is tud nagyon jó is lenni és akkor valami angyali kiskölyök, de ez mostanába rikább! Remélem hamar kinövi, mert kicsit félek, hogy ha meglesz a kistesó, akkor a féltékenység még rátesz egy lapáttal!
A kistesót Ő nagyon várja, hugit szeretne! Sokat kell Neki mesélni róla, hogy majd milyen lesz, hogy miket tud majd nekem segíteni, mikre fogja majd megtanítani, stb.!

Szuszu!
Hiányzó adataim: Bajcsyba fogok szülni, e-mail címem: damm@bokai.hu

Barbi!
Gratulálok a 4. gyerkőchöz! Olyan szép lehet egy ilyen nagy család! Gondolom Nálatok sosincs csend!
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Velünk minden rendben! Már nagyon várom a szerdát, akkor megyek a dokihoz, lesz uh is!
Képet majd én is próbálok kicsinyíteni!

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!

Minimanó, egyetértek veled a hétfővel kapcsolatban! Szerintem meg kéne fordítani, hogy 5 napot otthon és 2 napot dolgozni :) Persze a fizetés maradna! :)

Hogy telt a hétvégétek? Nekünk jól, csak nagyon gyorsan!

Most olyat szúrt a pocim :shock: Holnap megyek UH-ra!!! :D már annyira várom! Csak remélem most a vérvételt kihagyhatom! :oops:

Tegnap sikerült vennem melltartókat! No name, de legalább jók... még egy kicsit nőhet is bele, de kb 1000 ft volt darabja, igy nem sajnálom majd leselejtezni őket... úgyhogy most a hasonfekvésről kell leszoknom, és akkor esetleg nem fog úgy fájni sem, amikor ráfekszem :) Ti tudtok még hason aludni?

Reggel érdekes állapotok voltak nálunk a szél miatt! Az udvarban is voltak műanyag darabok, meg az utcákon mintha robbantottak volna :):)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Én éppen várom a védőnőt, nemsokára jön hozzánk (nála elvileg ez így szokás). Képzeljétek, kicsit utánabogarásztam a vérvételes eredményeimnek, és azt vettem észre, hogy a vvt-süllyedésem a normál értékhez képest az egekben. Azaz normál 50év alatti nő:30mm/óra, terheseknél ez felmehet 80mm/óráig. Na most az enéym az 126mm/óra :shock: . Kicsit megijedtem, neten rákerestem, és azt írták, hogy vmilyen gyulladás jele lehet. Mondjuk a torkom még karácsony óta vacakol, néha jobban néha kevésbé, most meg az orrom is folyik. Azt hiszem délután meglátogatom a körzeti dokit, majd ő megmondja mi legyen. MOndjuk olyan szempontból jobb, ha most kell antibikát szednem, hogy legalább a kényes első trimeszteren túl vagyunk....

Nagyon nincs kedvem dolgozni, de muszáj :evil:
Ti hogy vagytok? Mindenki serénykedik?

panna1
 
 


Én még nem láttam a leletemet, csak a doki mondta, hogy jók az eredmények, majd holnap odaadja... De akkor ezt majd én is megnézem :)

Egyébként nekem sincs kedvem dolgozni, alig bírok! Ráadásul ma már el kéne mondani a főnökömnek és a bébit, mielőtt apa idióta barátnője elszólja magát... (mintha sok köze lenne hozzá). Jobb ha tőlem tudja meg...

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok:)

Remélem jó kedvetek van a jó időnek köszönhetően:))
annyira, de annyira nincs kedvem nekem sem dolgozni:((( szorglmazon a 2 nap munkát, 5 nap pihenőnapot:))

viszont vígasztal a tudat, hogy mától lelépek 5-kor hétfőnként, mert megyek jógázni az Aranytíz-be:) majd mesélek, hogy milyen volt:)

holnap pedig uh. 12.50-kor:)

sniky
 
 


Encsi, hát az jó lenne, hogy heti 2 napot dolgozunk, de sajnos nem fogják bevezetni, (nem is értem miért???)

Én sem tudok már igazán hason feküdni, mert nem kényelmes, inkább oldalt vagy a paplant a hasam alá teszem és félig hason, de már sem annyira kényelmes, pedig csak így tudok jól aludni.

Én is szerdán megyek uh-ra már nagyon várom :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!

Osztozom a munkaundorban, bár nekem szakdolgozat írást jelent most, de ilyen időben sírni tudnék, hogy itt kell ülnöm a gép előtt.
Nincs valakinek egy fölösleges info diplomamunkája? :)

Hétfőőőő utálllllak.

KépKép
columbine
 
 


Szerintetek, lehet ilyen wellness hétvégi bulira menni? Szabad masszázs, vagy ilyesmi? A termál víz tudodm, hogy nem jó, de azon kívül?

KépKép
columbine
 
 


Én is holnap megyek UH-ra. :D
Itt volt a védőnő, továbbra is nagyon szimpatikus.
Rávezette a leleteimet a kartonokra, kicsit meg is nyugtatott, hogy nem olyan gáz a vvt-szint. Azért délután beugrok a dokihoz. Sok mindenről beszélt, a vizsgálatokról, ruházatról, táplálkozás minőségének fontosságától. Azt is elmondta, hogy a hematóma kialakulhat akár egy nagyobb tüsszentéstől (ja, és nem visszatartani, hanem rendesen kiadni magunkból, zspibe!), hirtelen hülye mozdulattól, erőlködéstől, cipekedéstől. De rendszeint elmúlik, mert a baba ahogy nő, úgy elnyomja, nem lesz utánpótlás és felszívódik. Na majd holnap kiderül, hogy nálam hogy áll. Most egyenlőre 2-3 napja nincs semmi tünetem, remélem már el is tűnt teljesen.
Én már úgy várom, hogy láthassam a babót! Vhogy mióta elmúlt a rosszullátes időszak nincs semmi jele, hogy odabent lenne. Pedig ott van! De kíáncsi vagyok, hogy hogy fog ficánkolni, meg hogy már mekkora, és mennyire látszanak a testrészei...

panna1
 
 


Az annyira jó érzés, amikor látod, hogy mocorog, én legszivesebben UH-al a hasamon lennék egész nap, hogy lássam, ő mit csinál.
Ne izgulj, biztosan felszívódott már a vérömleny.

Én szerdán megyek a védőnénihez, nagyon várom már, hogy lássam milyen, milyen tanácsokat ad.

KépKép
columbine
 
 


Azt is mondta a védőnénim, hogy a dokim nem megy vissza a Margitba (úgy hallotta). De azért majd még kifaggatom a dokit. Ha jól tudom, egyik kórházhoz sem állt be fixen, hanem szabadúszó, és bármelyik kórházban vezethet szülést- már ha megegyezik velük. Hát remélem a MArgittal megegyezik :?

panna1
 
 


Most beszéltem a dokival, szerda este 6.15-re megyek hozzá...
Ez úgy látszik egy ilyen intézkedős hét. Aztán ha jól látom 2 hétig nem nagyon lesz tennivaló.

panna1
 
 


most nézem, hogy mi majdnem egy napra vagyunk kiírva.
nekem mondtak már júli31. aug 2.-3., de úgy érzem talán előbb is lehet, mert eléggé nagy a baba a korához képest. 12 hetesen volt 64 mm. úgy néztem az kb 13.-14. hetesnek felel meg.

KépKép
columbine
 
 


Columbine, én úgy tudom hogy a masszást nem szabad, mert van ami vetélést okozhat (derék), meg a talpat sem mindegy hogy hol nyomkodják... masszőr tanfolyamon hallotta egy barátnőm, úgyhogy én ezért mondjuk nem mennék, de ha szólsz a masszőrnek, akkor ő elvileg tudja, hogy hol lehet és hol nem... a viz az nem jó, meg állítólag a szauna sem... baja nem lesz, de azt sem állítják, hogy jót tesz... hát én inkább nem megyek, pedig jó lenne... :)

Én sem értem, miért nem vezetik be a fordított munkarendet :):) Szerintem a főnökök nem díjaznák túlságosan :)

Kép
encsike87
 
 


Columbine!

Sztem elmehetsz welness-elni, a pihenés majd jót tesz. Én most a síelésnél egyszer mentem le szaunázni (régebben infrába járogattam), bent voltam egy ideig a gőzben, meg egy kerámiás szaunában ami csak 40-45fokos volt. Nem voltam bent sokáig, mert nem esett igazán jól. Azt mondják, hogy ha előtte rendszeresen szaunáztál, akkor nem tilos. De majd úgyis érzed, jó-e vagy sem.
Nem tudom, milyen medencéjük van ott, ahova mégy, ha nem uszoda-szinten van fertőtlenítve, inkább hagyd ki. Sőt, ha hajlamos vagy hüvelyi-fertőzések összeszedésére, akkor mindenképpen kerüld!
Uszodába én járogatok (jártam terhesség előtt is), nem volt fertőzéses gondom sosem, így ez nem tiltott. De a fürdőben a többi medencébe (langyos vagy melegvizes)nem megyek bele, pont a fertőzésveszély miatt.

panna1
 
 


Masszázson én még 5-6 hetes terhesen voltam, akkor szóltam a masszőrnek. Ő mondta, hogy jó, hogy szóltam, mert bizonyos területeket nem masszírozhat, illetve bizonyos krémeket így nem használhat. Szóval szólni kell.
De biztos ami biztos, beszélj a dokiddal, vagy kérdezd ki a védőnénit!

panna1
 
 


Igen, tényleg majdnem egy napra! Még a végén akár ugyanaz a nap is lehet... Én majd most kapok infót Maszatka nagyságáról, utoljára a 10+4hetesen a 46mm-t mérték. Azt hiszem az kb átlagos érték.
Van egy kismama barátnőm, bármelyik nap szülhet. NAgyon nagy pocakja van. A kiírt idő már elmúlt, de csak nem akar kibújni a lurkó... Remélem minden oké lesz náluk.Már nagyon várjuk a jó hírt...

panna1
 
 


Köszike, a tanácsokat, azt hiszem az lesz a legjobb, ha a védőnénit megkérdezem szerdán, hátha ajánl valamit, nagyon ránk férne egy kis lazulás a párommal. Annyira vágyom a nagy sétákra és a kényeztetésre, pláne amikor ilyen jó az idő, mintha mágnes húzna kifelé... Én nyári gyerek vagyok, nem bírom a hideget meg a bezártságot. Erdőt akarok, meg jó levegőt, kirándulni, meg minden.

KépKép
columbine
 
 


Na látod, erdő, kirándulás, jó levegő séta az biztos nem tiltott :-))

Kaptunk karácsonyra utazási utalványt a bátyáméktól, mi is direkt ilyen célzattal. De majd mi azt hiszem vmikor március-áprilisban csinálunk pihenős-kirándulós hétvégét.
De mektek hajrá! Biztos nagyon jó lesz!

panna1
 
 


Én is nyári gyerek vagyok! és én is annyira mennék már sétálni! Jó lenne ha elég lenne egy vékony kabát, és nem úgy kéne menni sétálni, hogy 10 perc után visszafordul az ember... :(

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

A jelek szerint nekem csak napi egy bejelentkezésre futja a betegápolás mellett. Némi javulás állt be, a középsö is végre müködni kezdett, eszik-iszik, így kezdek megnyugodni. Viszont kidölt a férjem, s ráadásul fözni akart magának teát, leforrázta a kezét jó alaposan. Hiába férfit nem szabad örizetlenül a konyha közelébe engedni. :-)

Györesz!

Tényleg nem unatkozom, mindig zajlik sz élet, de nagyon jól van ez így. Szerencsére imádják egymást, szívesen eljátszanak egymással, nincs velük gond. A bevásárlás se jelent problémát még 3 gyerekkel sem, mert kezdtem el a na-gyere-itt-egy-csoki-de-most-aztán-nyugton-maradz figurát, így elégedettek, ha ök tehetik be a kocsiba amindennapi bevásárlás tartozékoikat, mint tej, liszt, vaj, joghurt, stb. Söt, ami különösen szívet melengetö, ha választaniuk lehet csoki vagy más édesség ill. általam gyártott süti között, akkor mindig az én sütimet választják, amit aztán együtt megcsinálunk.
Ez persze nem azt jelenti, hogy sose kapnak csokit, de ha már kapnak, akkor ritkábban, de akkor valami nagyon jót!
A kistesóra való féltékenység miatt ne aggódj! Nem lesz abból semmi gond, ha a figyelmedet nem csak a babára szenteled. Fontos, hogy az eslöszülöttnek meglegyenek a jogai, hogy ott lehessen, ha szoptatsz, ha fürdetsz, hogy veled pelenkázhasson, stb. Nálunk az elejétöl kezdve nagyon harmónikus volt a kapcsolatuk minden gond nélkül. Söt ök már ismerték egymást, hiszen a nögyógyászhoz az UH-ra mindig vittem a kölykeimet, hogy lássák a születendö kistesót.

Columbine!

Szívesen segítenék neked, ha tudnék szakdoga témában. :-)
Én anno az elsövel voltam terhes, amikor írtam a magamét, de annyira rosszul voltam, hogy felkelni se tudtam egész nap és álmos is voltam, így esténként 2 órára tudtam csak magam összerántani. Hát olyan is lett, de ez van. Nem fog a halhatatlanságba bevonulni...
Ami meg a munkaundort illeti, azt is nagyon át tudom érezni. Nálam ez a terhesség után se javult, mert akkor már a gyerekem körül jártak egész nap a gondolataim. Hát most egy darabig nem fenyeget a veszély, hogy munkát kell keresnem, de kinek is kellenék 4 gyerekkel otthon!?

Szuszu!

Ha megtennéd a táblázatba való felvételt:
Barbi 31 év, 4. gyerek, név és nem nem ismert eddig (majd a német férjem vadászik megint egy jó kis magyar nevet a babábak), KKH Böblingen a szülés tetthelye, idöpont aug. 11. Köszi!

Tudnátok mesélni az otthoni szülészeti szokásokról? Vannak még csoportos vajúdók? Vagy már mindenki külön szülöszobán van és párja/vagy családja körében nyugiban szülhet? És milyenek a kórházak felszereltség tekintetében? Elviszik a babát szülés után, vagy mindent ott csinálnak az orrod elött a szülöszobán? Veled van mindig a baba, vagy le kell adni és csak szoptatni kell menni? Tudom, elég régimódiasak az elképzeléseim, de tényleg érdekelne, hogy milyen ez az egész?
Én itt nagyon meg vagyok elégedve a közeli kórházzal. Eddig kettöt a háromból ott szültem, vicces módon ugyanabban a szülöszobában ugyanazzal a személyzettel. Már úgy búcsúztak, hogy akkor két év múlva ugyanitt? S nini, nekik lett igazuk! :-)
Ez ugyanaz a kórház, ahova a gyerekeim kerültek, ha kórházi kezelésre szorultak. Fontos volt nekem, hogy egy olyan kórházba szüljek, ahol van csecsemöintenzív is, ha szükség lenne rá.

Szóvalj meséljetek!

Bocsi a hosszért!

Kellemes napos napot - itt is az van!

Barbi
Vendég
 


Korai még a jó időre ácsingózni... Még azért van egy pár hét a télből. Én speciel annak örülnék, ha jönne még egy nagy hideg, hogy ez a nyavajás influenza kitakarodna innen. TÖk gáz, hogy nekünk meg a terhesség miatt be kell menni a sok beteg közé.
A védőnéni mondta, hogy régebben minden a terhesgondozóban lett intézve, csak nemrég okoskodták ki ezt odafönt a nagyok, hogy a kezdeti vérvétel meg belgyógyászati stb vizsgálat, meg még vmelyik későbbi vérvétel (nem az AFP-s) tartozik körzeti orvosi hatáskörbe, azaz ő ír beutalót, és az őáltala megmondott sztk-ba kell menni. Sokkal egyszerűbb lehetett, ha mindent elintéztek a terhesgondozáson, nem?

panna1
 
 


persze nem nyavajás, hanem nyavalyás influenza...

panna1
 
 


Sziasztok!

szuszu: az emilcímem: eirie@freemail.hu

columbine: szaunázni azért nem annyira jó, mert felmelegszik a méh, és benne a magzatvíz. ez nem tesz jót a babának annyira.
viszont masszázst én ülve szoktam kapni, így a derekat és hast nem nyomkodja, de a hát és nyakmasszázs viszont nagyon kellemes. Szólni kell a masszőrnek és ő általában tudja, hogy mit hogyan kell.

kismama torna: én is akarok majd a szent imrébe menni keddenként, de csak a 13. héttől. azt hiszem 200 Ft/alkalom.

kismama jóga: az Aranytízben milyen a jóga? A Kriszta tartja?

hányinger: reggel és este nagyon rossz, napközben semmi. De már nagyon elegem van belől.... :cry:

Újakat én is üdvözlöm!! :lol:
lei
 
 


Vércsoport-összeférhetetlenség
1.Rh-inkompatibilitás – újszülöttkori hemolitikus betegség
Akkor beszélünk a terhesség során bekövetkezõ vércsoport-összeférhetetlenségrõl, amikor az anya Rh-negatív, míg az apa Rh-pozitív vércsoportú. Rh-szenzibilizáció (túlérzékenység-kialakulás) csak akkor következik be, ha a magzat az apától örökli az Rh-pozitivitást.
Az emberek kb. 85%-a Rh-pozitív, vagyis vörösvérttestjeik tartalmazzák az Rh-antigént. Ha egy Rh-negatív személy vére kapcsolatba kerül az Rh-antigénekkel (pl. téves transzfúzió, Rh-pozitív magzat abortálása vagy terhességben a magzatból az anya felé irányuló ún. fetomaternális transzfúzió, pl. korai méhlepény-leválás vagy magzatvíz-mintavétel során), akkor a szervezet a vérbe került antigénekkel szemben antitesteket termel, melyek kicsapják (agglutinálják) az Rh-pozitív vértesteket.
Mivel a magzat és a szülõ nõ vérének keveredése általában a szülés során következik be, így az elsõ terhességet általában nem fenyegeti veszély. A további terhességek során viszont az anyai antitestek átjutnak a méhlepényen (placentán) és károsítják, illetve hemolizálják („feloldják”) a magzati vörösvértesteket. Mindennek a következtében a magzatnál vérszegénység és vizenyõk jelentkeznek: a magzat torz benyomását kelti: hordószerûen elõredomborodó has és mellkas, puffadt arc, testszerte hólyagok jelenhetnek meg.
A vörösvértest-feloldódás következtében a megszületés után az újszülöttnél súlyos sárgaság lép fel, ami akár ún. magicterust is okozhat (bilirubin nevû vérfesték felhalmozódása az agyi törzsdúcokban, ami súlyos mozgászavarokhoz vezet).

2. Diagnózis
Tervezett terhesség elején az anya és az apa vércsoportjának meghatározása. Ha az anya Rh-negatív, az apa pedig Rh-pozitív, akkor az ilyen terhességet fokozottan kell felügyelni.
Ultrahangvizsgálat során a magzatnak jellegzetes „Buddha-tartása” van (hordószerûen elõredomborodó has, a törzstõl távol álló végtagok), valamint ún. „glória” figyelhetõ meg a magzat feje körül (a vizenyõs fejbõr árnyéka). A méhlepény vastagabb, a magzatvíz mennyisége a legtöbbször meghaladja az átlagot.
Mivel az Rh-inkompatibilitás alatt a méhlepény tömege is megnövekszik, így az több hormont (hCG) termel, ami vérbõl könnyen meghatározható.

3. Kezelés és megelõzés
Megkísérelhetõ intrauterin (méhen belüli) transzfúzió (vércsere), melynek során a magzat hasüregébe Rh-negatív vért fecskendeznek, és ezt szükség szerint néhányszor meg is lehet ismételni.
Vércsere természetesen a szülés után is megkísérelhetõ, amivel sokszor sikerül megmenteni a csecsemõ életét.
Megelõzésként a szülést követõ 24–72 órában 200 mikrogramm anti-D IgG (pl. Rhogam) adása szükséges, amely megakadályozza az anya immunizációját és kivédi, hogy a következõ terhesség alatt kialakuljon a hemolitikus (vörösvértest-feloldódással járó) betegség.

4. Egyéb vércsoport-összeférhetetlenség
Vércsoport-összeférhetetlenség az ABO vércsoportrendszeren belül is lehetséges: ilyenkor az anya O vércsoportú, a magzat pedig A. A magzat és az újszülött vércsoport-összeférhetetlenségi megbetegedése hasonló mechanizmusokkal történik, mint az elõzõekben ismertetett Rh-csoportnál, de itt súlyos magzati vizenyõ sohasem alakul ki, és súlyos sárgaság is csak ritkán lép fel.
lei
 
 


INGYENES On-line szülésfelkészítő tanfolyam:

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szulesfelkeszites.html
lei
 
 


Szia Barbi!

Nálunk szerintem kórházanként változnak a dolgok. Van, ahol még sajnos van csoportos vajúdó, de legtöbb helyen már felújították a szobákat, és egyágyasok lettek a szülőszobák. Én csak ennyit tudtam nagy általánosságban kinyomozni, mert szülni még sehol sem szültem. Viszont sokat olvasgattam a kórházakról és a tapasztalatokról. Azt hiszem legtöbb kórház kezdi felvenni a szemléletet, hogy baba- és mamabarát kórház legyen. Ez is valami. Valahogy el kell indulni a jó úton...

panna1
 
 


Hát Panna igazad van, én végigparáztam a múlt hetet, vagy 5ször voltam a rendelőbe, és csak az járt a fejembe, hogy kitől kapom meg az influenzát. az idő nagy részét a kabátomba dugott fejjel töltöttem. De megúsztam :)

Barbi, én sajnos nem sokat tudok neked mondani kórház ügyben, mert még nincs tapasztalatom, és nem akarok hülyeséget írni. Biztos jönnek majd a több babás anyukák és mesélnek.

Ti se tudtok odafigyelni semmire, csak nagyrészt a babára? Teljesen leköti a gondolataim. na nem mintha bánnám, csak semmivel nem haladok...

Aput is befűtöttem a wellnessel, este ki is nézzük, hova érdemes elmenni, ha tudtok valami jó helyet megfizethető áron, ne tartsátok vissza :)

KépKép
columbine
 
 


Sziasztok!

Jaj én is utálom a hétfőt, már gyomorgörccsel jöttem be dolgozni, annyira utálom a munkahelyemet :(

Mindenki holnap megy UH-ra? Én is holnap délután nézem meg az én kis pöttyömet :lol:

Lányok, ti hisztek az álmokban? Én már 3 alkalommal álmodtam, hogy kisfiam lesz. Vagy csak annyira szeretném, hogy ott csapódik le? :lol:
Jövő hétfőn megyünk 4D-re, remélem nekünk is megmutatja magát hamar. Nem is tudom már melyikőtöknek mutatta meg magát 12 hét környékén a kis "pöcsös" :lol: Írigykedem rendesen :?

pöttömpanni
 
 


És múlt héten bejelentettem a munkahelyemen a hírt,hogy babus lesz, én megvártam a genetikai UH eredményét.
Nagyon rendes volt a nagyfőnök, mondta hogy szarjak le itt bent mindent, csak magunkkal foglalkozzak. Kár hogy a másik 8 főnök meg idióta barom, és annyi munkát adnak, hogy a fülemen jön ki :cry:

pöttömpanni
 
 


Bocs az ékezetek miatt..... :oops:
lei
 
 


Lei, köszi az infókat. Viszont és A-s vagyok, párom O-ás, és mégis van ellenanyag a véremben (Anti-E). De azt mondta a doki, hogy ez nem fog gondot okozni... Ha kicsit sárga lesz a picúr, az meg nem olyan nagy gond ;-) Csak más baja ne legyen!!

yuyu79
 
 


Columbine!

Mi is gondolkodtunk wellness 7végén, de szauna az alhasi vérbőség miatt tilos, a fincsi meleg víz a bacik miatt tilos, masszázs csak módjával, így a tavalyról megmaradt üdülési csekkünket másra kell elkölteni, mert nekem így már a méreg drága 7vége nem éri meg :cry:

pöttömpanni
 
 


Barbi, ez a Böblingen Stuttgart mellett van valahol? Mióta éltek kint? Szeretsz ott? Ritkán jártok haza?

yuyu79
 
 


Barbi,

Mostanság a legtöbb kórház baba-barát, ott van veled egész nap a kicsi és csak akkor viszik el ha te azt akarod, hogy pihenj (bár nem mindenhol teljesítik a te kívánságod). Én a I. sz. női kilinkán születem, ott általában 4 ágyas szobák vannak, minden szobába fürdő + wc. Én császárral szültem így 2 ágyasba voltam. Bent lehetett az anyukám még a császárnál is. Nekem tehát csak jó tapasztalatom van (eddig) :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


pöttöm: ez az álom most vagy azt jelenti, hogy tényleg fiú lesz a baba, vagy pont az ellenkezőjét, hogy lány! :lol: De néhány héten belül biztosan kiderül.

columbine: Kehidakustyánban van egy Élményfalu, termálfürdővel és minden csodával. Ismerősök voltak ott és el voltak ájulva tőle.
TAPOLCA – Hotel Pelion
http://www.wellnesshetvege.hu/services.d2?target=details&id=72
Szent Orbán Erdei Hotel
http://www.wellnesshetvege.hu/services.d2?target=details&id=82&type=1&start=0

Zsóri Hotel Mezőkövesd
http://www.wellnesshetvege.hu/services.d2?target=details&id=80&type=1

Hunguest Grand Hotel Galyatető
http://www.wellnesshetvege.hu/services.d2?target=details&id=103&imageField.x=44&imageField.y=10
lei
 
 


Lei,

Az aranytízről holnap tudok referálni, mert még nem voltam:) ami biztos, hogy a Kriszta tartja - beszéltem vele - jó lesz 16 év után újra látni:)

Pöttöm,

Érdekes az álmod, én is hasonlót álmodtam kb. 1-2 hete. UH-on voltunk a párommal és kiderült, hogy fiunk születik, mi meg teljesen kétségbeestünk, hogy hogy fogják hívni, mert fiúnevünk az nincs és ez tényleg így van a valóságban is. Így nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a baba neme, mert a megérzéseimben kislány szerepel:)

sniky
 
 


sziasztok!

szép napot mindenkinek! az idő tényleg zseniális, ma már voltam kint én is.

szerdán megyek vissza dolgozni, biztos én is ki leszek, hogy ott kell ücsörögnöm 8-tól 5-ig, illetve akkor jelentjük be a főnökömmel a nagy hírt. sajnos nálunk nem elég a közvetlen főnököt tájékoztatni az örömhírről, pedig mennyire szerencsés lenne! :/

úgy irigykedem rátok! én Babcit utoljára 6 hetesen láttam, szóval semmit infóm róla január eleje óta, és legközelebb csak a 12 hetes uh vizsgálatra megyünk, jövő hét szerdán 1/2 5-re. kérdeztem a hölgytől, hogy hasi, vagy hüvelyi-e a vizsgálat és azt mondta, hogy ez még hüvelyi, pedig akkor a párom nem fog bejönni. :(
nem is értem, hogy a pasiknak ez miért ilyen sokkoló, elvégre nem rajtuk végzik a vizsgálatot... hiába mondom neki, hogy nem kellemetlen különösebben, őt valahogy nem érdekli, szóval lehet, hogy csak képen fogja látni a kisbabáját! videókazira is fel lehet vetetni 2.000 Ft-ért, bár nem tudom, hogy szükséges-e... ezen még gondolkozom.
igazság szerint a 4D-s ultrahangra vágyom már nagyon, de oda 25-26 hetesnél korábban nem fogok menni. 1x szeretnék csak ilyen uh-ra menni, akkor pedig már jó lenne minden látni, úgy, ahogyan az a szülés után is lesz ;)

holnap újra megyek a menyasszonyi ruhakölcsönzőbe, most már anyukám és a párom anyukája is jönnek velem. fotózás is lesz! annyira durva, hogy eddig el sem tudtam magam képzelni fehérben, meg menyasszonyként, most meg olyan feldobó érzés volt, hogy tényleg úgy jöttem ki az első próbáról, hogy tök szép vagyok! :)

további szép napot, lassan megyünk a meghívóshoz.

sziasztok!

sophie27
 
 


szia Zsófi:)

Rengeteg gondoltam rátok 7végén, fantasztikus érzés lehet ez az esküvő dolog. Én is nagyon vágyom már rá, de szerintem nekünk majd csak a pici megszületése után kb. jövő nyáron lesz rá kapacitásunk. Pedig én úúúgy szerettem volna előtte. Na mindegy...

Ha már a fotózást említetted, várok ám képeket:)))

sniky
 
 


okés! de csak titokban, párom fel ne jöjjön a fórumra, aztán meglát még idő előtt! :P

sophie27
 
 


sophie: fotókat majd a ruhapróbáról hozzál!! Biztos nagyon szép leszel csupa fehérben!!
amúgy én is csak a 8. héten láttam a babót UH-n, de az még inkább csak egy paca volt. A jövő heti UH-t meg már nagyon várom, de izgulok is, hogy minden rendben legyen. Sajnos én még azt sem mondhatom, hogy amíg hányinger van, addig minden OK, mivel az előző terhességemnél a 12. heti UH-n derült ki, hogy már a 9. héten elhalt a baba, de a tünetek még sokáig fennálnak, a HCG hormon lassan ürül ki a szervezetből és addig a hányinger is fenáll. És semmi vérzés, vagy görcs nem volt, tehát semmi jele nem volt a dolognak. :cry: Éppen ezért én most nagyon izgulok....és örülök azoknak, aki azt írták, hogy minden rendben van a babájukkal a 12. heti UH alapján. :!: :!:

sniky: OK, akkor kíváncsian várom majd a beszámolót. Aztán pár hét múlva én is csatalkozom hozzátok.

munkahely: én a 13. hét környékén szeretném elmondani a főnököknek. Meg lehet, hogy megbeszélem velük, hogy mondjuk minden nap hamarbb mehessek haza, ha nincs sok melóm. Olyan álmos vagyok egész nap, este viszont mindenre felriadok és alig tudok aludni. Ez így iszonyat fárasztó...
lei
 
 


Próba!

Kép

Kép
mákszem
 
 


Niki!

Akkor cseréljünk, ha nekünk lányunk lesz megkapjátok, mi meg a ti fiatokat. Ha jól emlékszem a Kovács név úgy is stimmel :lol:

pöttömpanni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?