Halihó!
Eü-témához:
nem igazán szeretnék hozzászólni, csak annyit, hogy az éremnek mindig két oldala van (létezik hülye orvos/nővér/asszisztens és létezik hülye beteg is, ugyanez igaz az ellentétére is); és akik szívvel-lélekkel csinálják a dolgukat, azok legalább emberséget tudnak adni a betegnek, ami azt hiszem a legjobb kajánál, meg luxus-ágynál is többet ér olyankor!
A politikától pedig én is hányok- mindegy jobb vagy bal...
Nálunk úgy tudom, még nem hatalmasodott el az influenza, szóval bízom benne, hogy mielőtt ideér és látogatási tilalom lesz, arra meglesz a kis babónk
Mondtam neki, hogy igyekezzen kifelé, mert különben apu nem lehet ott a nagy pillanatnál, meg a tesó sem látogathatja meg!
Mondjuk, ha netalántán influenza-járvány lesz, én az első lehetséges napon hazajönnék.
Egyébként nem hiszem, hogy a kisbabák pont a hozzátartozóktól kapnák el a kórságot, mivel gondolom a csecsemősök-szülésznők-nőgyógyászok, még ha nem is mondják ki, de biztos vagyok benne, hogy félbetegen is ott lesznek és dolgoznak majd....
Itt pl. nincs még hivatalosan influenza, de mást nem hallok, minthogy a soproni újszülött osztályon hol ilyen, hol olyan fertőzést kapnak az újszülöttek....
Hozzáteszem, a babákat "kiskosárban" a folyosón tolják végig napi 10-szer, ott lehet őket látogatni is, ahol a kismamák várakoznak UH-ra, NST-re apukástul, nagymamástul, stb. (mert a szobába nem mehet be senki, így a rooming-in gyerkőcöt ki kell hozni...)
Szóval ennyit a higiéniáról...
Poppilaunak SZÍVBŐL GRATULÁLOK!
Amúgy ha jól olvastam, akkor nála komplikáltak voltak a dolgok, mert PCOS betegsége volt, meg lombikos volt, és mindenképpen császár lett volna, de nem ilyen korán. Azt végülis nem tudom, hogy mért lett ilyen hamar, majd biztos valamelyik topikban kiderül a dolog.
Ami a bába-koktélt illeti, én is olvastam több helyen róla, de mindenhol azt írják, hogy meg kell várni a 40. hetet és utána mehet, addig szigorúan nem!
Van egyébként homeopátiás szülésindító koktél is:
1 adag (5 golyó) Caulophyllum D4
10 csepp Cimicifuga D2
1 adag Pulsatilla D30
2 dl vízben fel kell oldani és egy óra alatt kortyonként meginni.
Ez egy "szelídebb" módszer.
Állítólag a ricinusos variáció veszélyes is lehet, mondjuk számomra elég undorítónak hangzik a három dolog összekutyulása, de ha odáig húzom, akkor lehet, hogy rápróbálok.
Mindenesetre én először a homeopátiást próbálnám ki. Az tutira nem árt!
További szép estét! Babás hétvégét valakinek....
Kata