Na látom, jó kis téma van!
Mivel forsziroztátok ezért meséltem el, hogy én mit miért teszek ill. nem teszek. Tudom, hogy sok anyuka nem ért velem egyet, sőt rokonság sem, bár lehet, ha a ti orvosotok is ugyanazt mondaná, mint az enyém, akkor kicsit ti is másképp gondolkodnátok ill, ha az enyém is azt mondaná, hogy ezt meg azt adjak a gyereknek, akkor lehet én is adnám.
Sajnálatosnak tartom, hogy az országon belül nincs egyetértés az orvosok között
, de azt tapasztalom, hogy adott városon belül sem, sőt az orvosok védőnők között sem mindig van egyetértés.
Én nem azt mondom (máskor is volt róla már szó), hogy így helyes, ahogy én csinálom és így tuti semmi baja nem lesz sosem a gyereknek és nem lesz allergiás és nem fog elhízni…… Csak a kockázatát szeretném csökkenteni ezzel a nézőponttal. Ez olyan (bár lehet kicsit rossz példa
), hogy a dohányzás káros az egészségre, mindenhol ezt hallod és hogy tüdörákot okoz, aztán mégis hányan halnak meg tüdörákban, anélkül hogy egy szálat is elszívtak volna, viszont a dohányosnak meg lehet nem lesz baja. Mégis ez sok embert elriaszt a dohányzástól.
Azt tudom én is, hogy csak a tej már nem elég egy 14 hónapos gyereknek,de ez sosem volt kérdés, hisz kap 6-7 hónapos korától rendes kaját is. Mivel Veronika kap vitaminkészítményt, sőt én is eszek, ezért tuti semmi nem hiányzik a szervezetéből. A calciumot mondjuk én is tabletta formájában szedem, remélem ez elég mindkettőnknek. De hát vannak akik tejallergiások és gondolom azok is tudják valahogy pótolni a calciumot, nem?
Biztos ha nem szoptatnék már, akkor sokkal kevesebb mindenhez jutna hozzá.
Amúgy én sem vagyok időmilliomos—sajna--, de azért szakítok időt, arra hogy a gyereknek külön fözzek. Persze nem mindennap, hanem ha jobban ráérek, akkor nagyobb adagokat csinálok és az megy a fagyasztóba. Megértem, ha valakinek erre nem úgy jut ideje-nem ítélkezem.
Azt áruljátok el, hogy a sóra vagy jódozott sóra miért van szükség? Miért ennyire fontos?
Az édességet írtam én is, hogy nem lehet megóvni tőle a gyereket, sőt minél inkább tiltod, annál inkább fogja kérni. Csak be kell tartani egy határt, viszont most még ugysem tudja, később ha látja, akkor kérni is fogja. Tényleg az a fontos, hogy kaja után kapja és csak annyit, hogy ne vegye el az étvágyát, mert utána lehet csodálkozni, hogy a gyerek nem eszik rendes kaját. Láttam már olyan anyát, aki a 10 hónapos gyerekének adott tejszeletet uzsira, mert direkt a védőnő mondta, hogy lehet és hátha ő mondja, akkor az biztos hogy jó. Lehet a piskota miatt jól lakik vele a gyerek, de ne mondja nekem, hogy az tök egészséges, mert én nem hiszek el mindent a reklámoknak.
Egyébként imádom a csokit és az édességeket és a körömpörit, tehát szeretek mindent ami jó és nem vagyok ezek ellen.
Ante!
Szerintem 25-30 évvel ezelőtt tuti nem volt a kérdés, hogy hány banánt adjanak nekünk, mert akkor itthon nem is lehetett venni vagy pedig aranyáron. A rendszerváltás után jött be ez a sok külföldi áru. Én tuti nem ettem, mivel mi nem jutottunk hozzá, a 90-es évek elején apu az osztrákoknál dolgozott és akkor ettünk először.
Veronika sem hízott, de a dokink mindig azt mondja, hogy nem az számít, hogy meghízta e a nagykönyvben leírtakat és nem kell mindegyik babának meghízni a születési súly háromszorosát. (aki nagyobb baba az se biztos, hogy csak azért mert sok kenyeret eszik) Veronika pár hónapos korától kezdve mindig is mozgékony volt és hiába eszik annyit, mint más, ha lemozogja. Lehet Lidi is ilyen, nem?
Alexa!
De, ha mi eszünk, akkor ő is nyammog és nézi a kajánkat, mondogatom neki, hogy ebből ő még nem ehet és ha előtte ő már megette a sajátját, akkor ennyi elég is, ha meg éhes vagy enne valamit, akkor a békesség kedvéért, adok neki répát vagy almát és azt eszegeti, amíg én eszek. De most már egyre kevésbé eszek előtte, vagy addig lekötöm mással a figyelmét. Nem egyszerű, mindig az lesz az érdekes, amit a felnőtt eszik vagy csinál, de azért mert ő kéri vagy hisztizik, azért nem adok neki olyat amit még nem szabad, azért vagyok a szülője, hogy figyeljek rá.