Új privát üzeneted érkezett!

Szuszu!

Sajnálom, hogy te is sorstárs vagy:(
Nekem még ízlik is a laktózmentes tej, imádom az édes dolgokat.
Csak attól félek, hogy a pici babus örökli esetleg a hajlamot...

Nekem a túró és a tejföl is puffadást okoz, de az enzimre meg ráírták, hogy terhesség alatt nem ajánlott. Mondjuk én az elején még néha elrágtam egyet-egyet, mert akkor még nem olvastam el a tájékoztatót...ki gondolná, hogy egy egyszerű enzim árthat esetleg a csöppségnek???

pöttömpanni
 
 


Olyan jó, hogy raktatok fel képet, így személyesebbé válnak a csevegéseink. :lol:

Lányok, aki megkapta a múltkori cikket, nem küldené át nekem esetleg? Már nagyon unom itt magam a munkahelyen, legalább babusos témát olvasgatnék :lol: :lol:
cím mégegyszer: gabor.edina@gmail.com

Köszi, előre is!

pöttömpanni
 
 


mindjárt átküldöm:)

sniky
 
 

 
 

Niki!

Hálás köszönet érte, már meg is érkezett:)

pöttömpanni
 
 


Pont most olvastam egy cikket, melyben írják, hogy ne tejjel vegyük be a terhességi vitamint, mert gátolja a vas felszívódását.
Én minden reggel és este eddig elkövettem ezt a hibát :cry:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok
Köszönöm a kedves fogadtatást.

Csenge
Látom téged sem hajt az álomkor, de ez van, nézzük a jó oldalát, mikor éjszakázásra kerül a dolog akkor edzettek leszünk. :shock:
Betegek vagytok? Csaknem kaptátok el az influenza vírust?

Zsuzsu
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem is van jobb helye annak a 40 ezer ft-nak, főleg így első babásként. Tapasztalatból mondom, én a korházban szervezett előkészítőre jártam még az első pocaklakómmal, és hát jó időtöltés volt, de a végén sok mindent nem úgy csináltam ahogy mondták. Ahány ház, annyi szokás, és igaz a mondás. Szerintem amúgy is lesz majd önkéntes tanácsadó, sőt mire a finisben leszel akkor már hallani sem akarod. Egy két közeli ismerősöd akad akitől kérdezhetsz, és hagyatkozz az anyai ösztönödre, hidd el az nem csap be soha. És tökéletes szülő nincs, persze tisztelet a kivétel, én csak a magam nevében beszélek.
Egy kérdés: hová fogsz menni integrált tesztre? Engem is küldött a doki, az Istenhegyi útra,

Nikianyu és Yuyu79
Olyan édesek a kis pocaklakók, kész kisemberkék! Már alig várom én is a 12 hetes ultrahangot, mert amikor láttam a kis Picúrt akkor még nem sok mindent lehetett kivenni a képből, pici szívverésen volt a lényeg

Minimano
Na hát mi ez a pesszimista hangulat! Valószínű a hormonok játéka, de elmúlik, néha vannak rossz napok de, ezután már csak jobb jöhet, erre gondolj.

Györesz
Egy cipőben járunk! Én már azt gondoltam, hogy én rontottam el valamit. Javában dacoskodunk, nagyfiuk vagyunk, mindent tudunk, jobban mint a nagyok, és ha mégsem sikerül akkor én vagyok a hibás, teljes torokból ordítja velem szembe. Még a kezét is fölemelte, hogy rám csap de akkor megállj volt, mert ez a határ. Nagymamival sajnos szembe csap, de csak akkor amikor nem látom, vagy csak távolról, de olyankor bünti van. Máskor meg olyan édes, szóval változó. De vannak nagyon nehéz napjaink is, amikor majdnem sírok mérgemben. Nálatok is hasonló a helyzet? Hogyan reagál a tesóra?

Columbine
Nagyon kedves a dokid, jó a bókja. Ki tudja rám mit mondana, talán a durvább ellenkezőjét, még van rajtam pár plusz kiló :roll:
Vendég
 


Pöttöm
Nyugi, semmi olyat nem tettél amivel árthatnál a babának, és van annyi vas a szervezetedben amivel a pocaklakó kielégíti igényeit, és ezután vízzel veszed be.
:wink:
Vendég
 


Pöttöm
Milyen Terhességi vitamint szedsz? Naponta 2x?
Vendég
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek! Már egy hete nem voltam fent a fórumon, és annyi hozzászólás volt, hogy alig győzöm olvasni. :) Korábban olvastam itt a fórumban, hogy van lehetőség övterelő bérlésére, aminek az árát le lehet majd vásárolni. Tudtok nekem segíteni, hogy hol van ilyen lehetőség?

Köszi

Szilvi

rizsimami
 
 


Marcsi, az éjszakázáról inkább ne beszéljünk... fiam két és fél éves és mostanában ha többé kevésbbé átalszik egy éjszakéát, mondjuk fél 11-től hatig vagy hétig, akkor már jó éjszakám volt! Kétéves elmúlt és még többször szopizott éjszaka (persze az én hibám, miért hagytam, ne is mondjátok :lol: )
A mai éjjelt meg inkább haggyuk, jó ha 4 órát sikerült aludni, nagyon lázas volt a szentem, a fél éjszakát az ágyában töltöttem. Doki bácsitól most jöttünk, azt mondta, hogy torokgyulladás és hörghurut :( kapott antibiotikumot. Most különben már egész jól van, épp nem is lázas, de olyan nyűgös tud lenni szegény, én meg nem vagyok eléggé kipihent ahhoz, hogy jól bírjam.
Most már csak abban reménykedem, hogy én nem kapom el tőle, az igazán nem jönne jól.
Vendég
 


Szilvi, azt hiszem Minimnó volt az üzlet neve.
Vendég
 


Köszönöm Csenge!

Megnézem! Mihamarabbi gyógyulást kívánok Nektek!

rizsimami
 
 


Csenge
Jobbulást és kitartást :(
Én is tartok attól, hogy valami vírust összeszed az oviba, de még megúsztuk. A doki nénink javasolta, hogy most megfázásos és járványos időszak van, így a Márknak megelőzésként adjak hetente 1x Oscillococcinum-ot , eddig bevált. Szerintem próbáljátok ki, ha meggyógyultatok. Jó lesz ez ügyben tapasztalatokat gyűjtetünk, hogy óvjuk a kistesokat
Éjszakázás! hát tudnék mit mesélni, de most már nem panaszkodom, szerintem az ovi is kifárasztja, így könnyebb az alvás, de kop kop……….

Marcsi
Vendég
 


Sziasztok,

itt vagyok jó sokat irtatok amig távol voltam, már jobb egy kicsit a hangulatom :lol: , mert itt az én édes ici-pici lányom aki kitünő bizit hozott ma haza.júhé!! :lol: :lol: :lol: :D

Én genetikai vizsgálatra feb. 4-én megyek valahova budára, izgulok is de már nem olyan soká lesz.

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam jönni, mert vacakolt a gépünk, így meg a visszaolvasás nem volt egyszerű... :(

Üdv az újaknak!! Hú, már jó sokan vagyunk! :lol:

Gratula a képekhez!! Tényleg klassz 5let, és tényleg személyesebb! Ha lesz holnap egy kis időm, megpróbálok én is ügyködni...

Több gyermekes anyukák-Help. Soma megint beteg lett. Nagyon rondán köhög, de most nem croup-osan (decemberben ezért voltunk kórházban) és lázas. Agyonra aggódom magam, amúgy is aggódós vagyok..de most... most meg azon parázok, mi lesz, ha itt lesz a két kicsi.. tiszta hülye vagyok, félek, hogy nem fogom tudni őket megvédeni, ha komolyabb baj történne, ha már most egy gyereknél így izgulok...és ettől depis vagyok... :cry:
Minimanó (sajnálom a kisfiadat, szörnyű lehetett!!; most már gondolom a kislányod enyhítette a fájdalmatokat..a kis pocaklakóról, meg nem is beszélve :wink: ), györesz-gratula a szépségekhez! :D Ők legalább már cserfesek is....

Sniky- tényleg gyanusan egyeznek a táplálkozási szokásaink, imádom a tejtermékeket, viszont a tejet messze elkerülöm..

Encsi- sajnálom a szüleid hozzáállását; már bocs, de nagyon felháborító és szomorú!!! Szerencsére én ezt igazából el sem tudom képzelni...de IGAZAD van, ha ilyenek, akkor nem neked kell magadba nézni, hanem nekik... és ha a párod szülei meg jófejek, akkor azért az szerencsés, mert azért jók a nagyszülők. :)

Szuszu- Képzeld, pénteken voltam vérvételen a kórházban; szigorú látogatási tilalom van, a portás csak úgy engedett fel a 4.-re, hogy mondtam az időpontomat, meg, hogy mire jöttem :shock:
Viszont!! Val. ezért tárva-nyitva volt a 3.-on az ajtó..valami full-extra!Sokkolt a látvány..4*-os szálloda jelleg... ezért 150e-ig összeszedném a pénzt..több nem nagyon menne...ennek ellenére sem :( De így első blickre szuper! Mikor Somát szültem, akkor még a Nyírőben is volt 4 vagy 5 alkalmas szülésfelkészítő+babatanácsadási, de ugye a szigorú kórházi fekvés miatt erről lemaradtam..viszont most szívesen mennék, ha még lenne.Ugy látszik megint van egy közös pont, mert az én uncsitesóm is védőnő, de ő Baja mellett egy kis faluban..
ja és az én emilem: depinyije@freemail.hu

ŐSSEJT- mi Sománál levetettük, mert az én álláspontom az, ha összesen 1 ritka betegséget is gyógyítana meg, ami ugye már most sem igaz, akkor is, ha pont az én gyerekem betegedne meg pont attól, akkor nem hiszem, hogy el tudnám fogadni, hogy elengedtem a lehetőséget a kezemből. Erre még hitelt is felvennék. DE szerencsére nálunk a szüleim jól állnak, és ezt ők felajánlották az unokáknak. Viszont Sománál rosszul választottunk, nem volt rá időnk nagyon körülnézni, és a feltételek sem voltak ideálisak a 32 héttel. (30 után érdemes egyáltalán levenni) és rossz intézetet választottunk.. nem javaslom a Krio-t; ugyanis az történt, hogy alvadt vér került a zacsiba (pont egy selejteset fogtunk ki, és emiatt elhúzódott a mintavétel) és nem tájékoztattak minket arról, amit később egy szakértő biológustól tudtam meg, hogy az alvadt vér 99%-ban összegyűjti a használható sejteket, tehát az ilyen mintát nem érdemes eltároltatni. Ez már csak akkor derült ki, miután lenyúlták a 120.000 Ft-jukat a szüleimnek. Szóval nem voltak igazán korrektek..így most Somának végül nincs... :( Most körültekintőbb leszek..ráadásul hiszek abban, hogy ebben a rohamosan fejlődő világban 10 év alatt rengeteg minden változik, nem kell messzire menni itt a számítógép és a net...nem szalasztom el a biztosítékot, én így látom, persze megértem az ellenkező álláspontokat is. (főleg, hogy nálunk régen volt már a családban ritka betegség :( , és ugye én aggódós vagyok :) )

Húú hosszú lettem! :oops:

Kicsit javul a hányingerem! Éljen!Éljen!
Mindenkinek szép estét! Holnap jövök!

puszi Nektek

Kép

Kép
mákszem
 
 


Marcsa!

Csak napi 1x szedek terhességi vitamint (elevit), este csak magneb6 és folsav megy, de persze ezek is tejjel. Elnézést ha félreérthető voltam.

Minden kisgyerkőcnek javulást kívánok!!!

Minimanó!
Grat az ügyes bizihez :D

pöttömpanni
 
 


Rizsimami- Minimanó babacentrum a XIV. ker. Nagylajos-on van! a webcímük asszem: www.minimano.hu én ezzel a szolgáltatásukkal nagyon meg voltam elégedve!

Csenge- Hát Ti is?! :cry: Detto ugyan ezt mondta a doki...jobbulást!!!!

Kép

Kép
mákszem
 
 


Kép unokahúgom- kisebbik

yuyu79
 
 


Bocs, de meg kell mutatnom, hogy milyen helyesek a bátyám kislányai ;-)

yuyu79
 
 


Kép két unokahugi húgommal

yuyu79
 
 


Na raktam fel magamról is képet , de elég kicsi lett. szerintem is jobb így, hogy látjuk is egymást :-)

yuyu79
 
 


Sziasztok! Mákszem, jó hírek! :D

Frissítettem a táblát, légyszi, akinek valami nem jó vagy hiányzik, az szóljon.

Kép

szuszu
 
 


harivera már elhagyott minket sajnos, nem?

yuyu79
 
 


Szuszu, az én e-mail címem: minimano74@freemail.hu :lol: köszi hogy berakod

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Encsike!
Nekem is csázsár lesz :D Én apát nem akarom oda "bevinni", mert nem bírja az ilyesmit, de majd lobbizok azért, hogy barátnőm bejöhessen, mert azért mégsem lennék egyedül.

Columbine!
A - 10 kiló nagyon sok! Vigyázz nagyon magadra.

Yuyu!
Nagyon jó, hogy minden rendben van a babáddal. Már én is úgy mennék uh-ra, keddig már valahogy kibírom :D

Kép
tami75
 
 


Köszi yuyu, hogy szóltál. Anno csak elrejtettem hariverát, mert bíztam benne, hogy hátha mégis, ugyanígy tettem knéerikával is, de mivel sajnos azóta nem jelentkeztek, ezért most kiszedtem őket. :(

Kép

szuszu
 
 


Jó reggelt és szép hétvégét mindenkinek!

Mákszem, szerintem ne aggódj, Soma miatt sem, mert a fiamnak pont ezek a tünetei, doki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy elkapta a gépszíj :D Doki adott antibiotikumot (pedig szerencsére nem gyakran szokott adni), de a gyógyszertől függetlenül már sokkal jobban van. Ő is nagyon csúnyán köhögött 2-3 napig.
A hangulatváltozások meg ilyenkor teljesen normálisak, mondhatnám a hormonok játékszerei vagyunk :lol: az egész terhesség alatt, de főleg az elején. Az okozza a rossz kedvet is, én már próbálom fel se venni. Tegnap is bőgtem egy jót, mert nagyon kiborultam, de ma már minden rózsaszín.
Az őssejt dolgon én is gondolkodom, de még nem tudom mi legyen...

Kicsit tanácstalan vagyok most, azt terveztük, hogy a 12 heti UH vizsgálatot a Praxisban vagy a 4d genesis-ben csináltatjuk meg. De most elgondolkoztam azon, hogy az általatok is írt négymarkeres vérvizsgálatot is meg kellene csináltatni. De ehhez is kell UH ha jól értettem. Vajon ott akkor megnéznek mindent rendesen (esetleg még bébimozizni is lehet?) és akkor fölösleges elmenni külön UH-ra?? Ti mit tudtok erről??
Vendég
 


Próbáltam megkeresni, hogy miket írtatok eddig a négy markeres vérvizsgálatról, de nem találom :-( Hol találok infókat erről, help please :-)
Vendég
 


Sziasztok

Borzalmasan kezdődik ez a nap, a házriasztó kora hajnalban megszólalt, inkább visított, hirtelen azt sem tudtam merre rohanjak így álomból fölriadva. Ja és a férjem mint egy bunda úgy aludt, még nekem kellett fölköltene, mire azt kérdezi mi ez a sziréna? hát ennyit majd a gyereksírás fölébredéséhez. Majd csörög a telefon, a Multialarm ügyelet hív, hogy úton van a járőrszolgálat, minden rendbe? Mondom nekik: hát én sem tudom, bent a házban minden ok, szerintem nem kell kijönni. Erre kérdi, hogy kint az udvaron van mozgás? Mondom neki: bentről nem látjuk, ki meg nem megyünk, ha valaki kint van és szeretni meglátogatni majd csak bejön, nem fogunk még kimenni és betessékelni. Na ezzel túl voltunk a hivatalos megbeszélésen, de utána kiderült, hogy valami elromlott a riaszto, nem is lehet már beriasztani, na ez szuper, menjünk aludni nyugodttan!! :? De szerencsére nem volt látogatónk .
6 óra fele lassan kezdtem elszunyókálni, mire jön a Fiam a hálóba, és kiabál: ébresztő, nincs sötét, hé anyu hozzád beszélek , keljetek fől!! Hé anyu fordulj ide, hozzád beszélek, enni kell. Na tessék, 6 kor ülünk a konyhába és mindent kiszedet a hütőböl, mire eldönti, hogy müzli kell neki mégis. :?
Szóval fáj a fejem, émelygek, fáradt vagyok, aludni már nem tudok, bömböl a zene: lili baba! És megy hangosan a rajzfilm. Ma délután jönnek vendégek, főzni kellene, de még a kaja látványától is undor fog el! Szerintetek hogy fogom én kibírni ezt a napot? Lehet, hogy anyukám kisegít, vagyis nagyon remélem :cry:

Bocsi, hogy ezt most mind rátok zúdítottam, de olyan jó volt ezt kiírni….

Nektek kellemesebb és pihenősebb hétvégét kívánok :wink:
Marcsi
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanában nem tudtam jönni... :oops:
Sok a munka...

Mákszem
Köhögésre Sinupret szirupot próbáltátok?
Szerintem, nagyon jó!

Csenge
www.gendiagnosztika.hu
www.downszures.hu
Vendég
 


Csenge, én a www.downszures.hu általi helyre megyek kedden, utána bővebben be fogok számolni, hogy mi volt. Az én dokim nagyon ajánlotta ezt a vizsgálatot.

szuszu
 
 


Sziasztok!

Marcsi, jó éjszakád volt akkor!

Mi nemsokára megyünk egy bababoltba nézelődni, meg a nagyszülőkhöz!
Este meg megy a vőlegényem dolgozni, úgyhogy majd akkor írok ide is többet!

Tami, te miért leszel császáros? (Ha szabad kérdeznem)
Nekem most Kútvölgyis anyukák azt írták, hogy elvileg oda nem jöhetnek már be, de szerintem rá lehet beszélni a dokit, ha olyan! Párom bírja az ilyeneket, én viszont kevésbé :?

Próbáltam képet feltenni, remélem sikerült :)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Encsi nagyon jó lett a kép:)

szegény Marcsi, nem lehetett könnyű éjszakád.... kitartást a mai napra, és kívánom, hogy minél több segítséged akadjon, hogy könnyű napod legyen;)

yuyu, nagyon édesek a picik:)

sniky
 
 


most ébredtem és olyan, de olyan éhes lettem hagymás rántottára, hogy most megyek is és csinálok magamnak:) nyamiiiih

jah és intéztem gyönyörű napsütést, hogy jó kedve legyen mindenkinek:)

később jövök még, addig is jók legyetek, hehe..:)

sniky
 
 


Szuszu, a mail címem, mert eddig nem adtam még meg: b.zsofia@gmail.com és köszi a frissítést! ;)

sophie27
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jó 7végét! :lol:

Csenge!

Én már túl vagyok az integrált teszt első vérvételén, én is a magzati diagnosztika központban voltam, ahová szuszu is megy.
De az ultrahangot nem kötelező ott csináltatni, nekem megcsinálták ingyen a kórházban, és telefonon bediktáltam nekik. Így spóroltam 10eFtot. Azért nem olyan olcsó eleve a két vérvétel, érdemes ott megfogni na pénzt ahol tudjuk. Ebből a pénzből komplett babamozi jön ki,nem egy egyszerű UH vizsgálat.

pöttömpanni
 
 


Olvasgattam az Istenhegyi klinika leírását az integrált tesztről és egy nagyon tanulságos mondat volt ott: csak annak érdemes elvégeztetni a vizsgálatot, aki rossz eredmény esetén hajlandó a további vizsgálatok pl. amniocentézis és szükség esetén a terhesség megszakításának elvégzésére! Ezen nagyon elgondolkodtam... Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy bármilyen okból elvettessem a magzatomat. Ez esetben tényleg felesleges ez a vizsgálat. Ti mit gondoltok erről?
Vendég
 


Csenge,

Valahogy én is feleslegesnek érzem, ezért nem is végeztetem el. Maradok a sima uh-nál és Afp-nél, ha valamilyen érték kérdéses, úgyis elküld a doki további vizsgálatokra. Tudom, hogy a pici egészsége bármit megér, de nem érzem indokoltnak ezt a 25e Ft-os + kiadást. Egyébként is minden rendben van, tudom, érzem:)

sniky
 
 


Encsike!
Beteg a szívem és nagy megerőltetés lenne a szülés, ezért a császár.

Az integrált tesztről: azt találtam ki, hogy kedden a 12. heti uh-n, ha minden jó a tartkóredőnél, akkor nem csináltatom meg a tesztet. Ha valami bajt találnak, akkor meg komolyan elgondolkodom, hogy az amniocentézist választom, mert ott 100% az eredmény ( tudom 1% ott a vetélés).

Lehet, hogy elítéltek, de ha nekem down kóros lenne a baba, akkor nem tartanám meg, pedig 4 éve küzdünk babáért, de én akkor is ezt tenném, pont ezért döntenék az amniocentézis mllett.

De úgyis tökéletes lesz a tarkóredő :D :D :D :D

Kép
tami75
 
 


Sziasztok!

Dana-Köszi a tippet; ezt még nem próbáltam; de utána nézek!

Végre ma éjszaka azért már tudtunk aludni, Manócska sokkal kevesebbet köhögött és ébredt fel! Ma meg már úgy tűnik kezd neki felszakadni a cucc! Máris jobb kedvem lett!

Plussz sniky intézte a napsütést :wink: ; így már nem is vagyok olyan depis!
Tudom Csenge, hogy igazad van, de most asszem kicsit rosszabul viselem a dolgokat, mint Somával; azért kösz a biztatást!

Szuszu- nekem is ajánlotta a dokim a vizsgálatot, így mi is megyünk oda, ahova ti is, de mi nála csináltatjuk meg az uh-t a terhesgondozáson, így spórulunk 4000,-Ft-ot.
Betennéd a táblába, hogy Vecsésen lakunk/Pécelen fogunk a szülés időpontjában. + mégegyszer az emilcímem:
depinyije@freemail.hu
köszi!

Abban tud valaki segíteni, hogy hogy a fenébe tudom 6kb alá csökkenteni a képméretet úgy, hogy azért legyen is belőle valami, mert nekem nem sikerül!! :cry:

Szép napot, még próbálok benézni! (Még 3 nap az uh-ig :D )

Kép

Kép
mákszem
 
 


mákszem, ha átküldöd a képet a mailem-re: sniky@freemail.hu
akkor szívesen megcsinálom neked! ;)

sniky
 
 


Szia Szuszu!

Nagyon kíváncsi vagyok mit fogsz mesélni az downszűrésről, és egy héttel utánad fogok oda menni vizsgálatra. Azért vállaltam be én is, mert az én dokim is nagyon ajánlotta.

Szilvi

rizsimami
 
 


Sziasztok lányok!

Nem tudom befogadtok-e, de szeretnék hozzátok csatlakozni, ha nem baj!?
Én most a 4. babámat várom, aug. 11-re vagyok kiírva. Szokás szerint nagyon izgatott vagyok, noha eddig még sose volt gond egyik terhességemmel sem.
Eddig egész jól tartjuk a szük két éves korkülönbséget: mindig egy hónapot csúszunk elöre, így az 5 éves Enikö novemberi, a 3 éves Imola októberi, az egy éves Regölö szeptemberi és a mostani baba augusztusi, ha minden rendben megy.
Mindig úgy meglepnek az írásaitok, hogy miminden vizsgálatokra kell eljárnotok. Mifelénk nem sok van és azt mind a nögyógyász csinálja.
Nálam most csak annyi izgalom volt, hogy a gyerekek túlesetek a gyürüpír nevü betegségen, ami nekik nem gond, csak nekem, mint terhes anyuka. Aztán a nögyógyásznál levettek vért és kiderült, hogy feltehetöleg már nekem is volt és akkor nincsen semmi gond. Itt tartunk most.
Valamelyikötök írt a vércsoport összeférhetelenségröl is: nekem RH összeférhetetlenségem van/volt eddig minden gyerekkel, mert ök a férjem vércsoportját örökölték (mint ahogy az az esetek túlnyomó többségében így történik), de már a terhesség alatt ill. közvetlen a szülés után beoltottak és nem volt belöle eddig sose gond.
Down-szürést, toxoplasma és egyéb ilyen jellegü vizsgálatot mellözök, s marad a remény.

S még valami: én is mindig pocsékul alszom, amikor terhes vagyok, pedig egész nap mint egy éjjeli lepke csapongok a fáradtságtól, aztán meg nem tudok elaludni, amikor végre lehetne, vagy hamar felébredek.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerültem. Mentem gyereket ápolni, mert a változatosság kedvéért már megint mindenki beteg...

Jó éjt!

Barbi
Vendég
 


Bmaass, üdv közöttünk!
Kicsit meglepődtem azon, hogy Down-szűrés meg toxoplasma... :shock:

Egyébként azt hiszem én sem megyek el külön erre az integrált tesztre, mert a dokim tuti elküldene ha valami gond lenne majd az eredményekkel...


Na megjártuk a bababoltot... Hát ettől nem voltam elájulva, és igazából csak egy ilyen kombi ágyat akartunk megnézni... nem is lenne vele gond, csak szerintem annyira kicsi a pelenkázó része, hogy ott a gyereken kívül semmi sem fér el... Úgyhogy azt hiszem más megoldást kell találni... Gondoltam arra hogy sima kiságy és a végéhez egy pelenkázó szekrény, csak nem tudom hogy a teteje a szekrénynek magasabb e mint a kiságy... mert akkor beférne az ágy vége a szekrénynek a pelenkázó része alá... de akkor majd tuti ott állna fel először hogy beverje a fejét :)

Kép
encsike87
 
 


Szia Barbi! Üdv közöttünk.
Nem lehet egyszrű három ilyen kicsi gyerekkel az élet, főleg ha még betegek is szegények. Jobbulást nekik! Igazán kíváncsi lettem, hogy mi lehet az a gyürüpír? :-D még sose hallottam ilyenről. Ezek a vizsgálatok, amikről beszélgetünk nem kötelezőek, csak a dokik ajánlják fel mint lehetőséget. Vagy a túlzottan tájékozott anyuka ragaszkodik hozzájuk :lol:

Encsi, nekünk kiságyunk volt, abból is nagyobb méretű, ami átalakítható gyerekággyá és egy komód, amire rá lehet szerelni a pelenkázó lapot. Ezt később ha nincs már szükség rá le lehet szerelni és akkor marad a kis szekrény. Én ezt a megoldást találtam praktikusnak.

Ronda egy idő van mit mondjak :( olyan rossz hallgatni a süvítő szelet. Ma utazunk ráadásul, meg nagy sétát is terveztünk a picivel, de ebből lehet, hogy nem lesz semmi.

Tegnap jártam a H&M-ben, ma még érdemes elmenni, mert az összes akciós termékre, ami eleve 30-50-70% még plusz 50% kedvezményt adnak! Én vettem a fiamnak egy garbót, egy pulóvert és egy inget nyakkendővel összesen 2350 Ft-ért. A kedvenc gyerekruhaboltom különben, csak kicsit drága alapból, ezért mindig szoktam nézni, hogy mikor vannak jó akcióik. A Camponában voltam, de lehet, hogy másutt is van ez az akció. És persze felnőtt ruhák is vannak, kedvenc bársonynadrágaimat is ott vettem tavaly, de a bébiruháikat meg kell zabálni 8)
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Csenge, tényleg borzalmas idő van... :( itt is nagyon fúj a szél! meg mintha az eső is esne vagy esett volna... inkább annyira nem néztem!

Nálunk is szerintem úgy lesz megcsinálva az ágy, ahogy te mondtad... csak ahogy most van elrendezve a szoba, úgy pont egy 180cm hosszú ágy férne el a mi ágyunk és az ajtó között... és ugye külön a pelenkázó szekrény meg egy nagyobb ágy már hosszabb... de legfeljebb el lesz az ágy fordítva a mienkkel párhuzamosan és akkor jó lesz!

Na most még visszamegyek aludni :)

Kép
encsike87
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

A Down-szürést azért nem csinálom, mert sajnos nem 100 %-os az eredménye, sok a hibásan pozitív eredmény, ami azért nem elfelejtendö. A nyaki redöt azt amúgy is nézik és ha azzal feltünö gond lenne, akkor még mindig utána lehet célzottabban nézni...
Toxoplasma meg azért nem, mert nincsenek háziállataink és barátaink se nagyon, akik háziállatokkal lennének felszereleve, így eltekintettem ettöl is. A doki persze célozgatott a homokozóra, mint lehetséges fertözési forrás, de pont ez volt a diplomamunkám témája, így megnyugtattam, hogy a homok az streil, vagy legalábbis én nem találtam benne semmit. Ha meg belenyúlok egy kupac állati eredetü kakába, mert a kutya-macska ott végezte el a dolgát, nem fogom a kezem lenyalogatni... :-)

Sajnos ma éjjel csak 2 órát tudtam aludni reggel 5 és 7 között, mert állandó ápolást igényeltek a kölykeim. A középsönek a jelek szerint tüdögyuszija van, nagyon belázasodott és szívet tépöen köhög, nem eszik, így be is viszem az ügyeletre. Ha pechem van, ott is tartják és akkor én is beköltözök hozzá a kórházba.
A nagy se eszik, de legalább jó a kedélyállapota, a kicsi eszik ugyan , de alig kap levegöt... Nagyon ránk jár a rúd már augusztus vége óta!

Vígasztaljon a tudat benneteket, hogy Európa szerte pocsék idö van, nyirkos és hideg.

Nektek is gond az émelygés? Nálam ugyan minden terhességgel jobb lett, de azért csak van reggel és este, ami nem egy leányálom.
Persze én ezt inkább megnyugtatónak találom, mert akkor a baba is biztos jól van...

Szép napot, megyek gyerekeket ápolni!

Barbi
Vendég
 


Vonalzó próba

Kép
Vendég
 


Sziasztok! Frissítettem a táblát.

Képzeléjétek, tegnap szétnéztem a C&A-ban, hogy milyen kismamaruhák vannak, de csak egy blúz tetszett, azt is sokallottam 5000 Ft-ért, aztán átmentünk a Promodba, ami a kedvenc boltom, mert ott is van még leárazás, meg a tavaszi kollekciójuk gyakorlatilag csak terhes szabású felsőkből áll. Szóval sikerült vennem 4 felsőt, mind kismama szabású és egyik sem volt több 3000 Ft-nál. Mondta is az eladó, hogy már nem én vagyok az első kismama, aki bejött, mert a rendes kismamaboltokban sokkal drágábbak a cuccok (és persze rondábbak is, szerintem). És vettem végre két új melltartót is, mert a régiekbe már nem férek bele. Szóval tegnap kielégtettem a vásárlási lázamat, most legalább lesz miben dolgozni járni. Mondjuk a nadrágjaim már igen kényelmetlenek, de próbálom még kihúzni bennük. Javaslom amúgy, hogy nézzétek meg a Vörösmarty téren a H&M alagsorában a kismamarészleget, mer ott is vannak kismamaruhák. Én még nem voltam, de tervezem, hogy majd nadrágot ott fogok venni.

Kép

szuszu
 
 


Szuszu, légyszi írd be a táblázatba hogy 27 éves vagyok és Bp. XI. ker., úgy látom ezek kimaradtak. Köszönöm!

Úgy gondoltam, kedden megnézem a kismamatornát a Szent Imrében. Van kedve valakinek eljönni velem? 16:30 tól van. az árát nem tudom, majd hétfőn még felhívom. elképzelhető, hogy ingyenes.

KépKép
columbine
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?