Új privát üzeneted érkezett!

Nem evés: esetleg aszalt gyümölcsök? Mazsola, banánchips, sárgabarack, stb. Ha esetleg az emiatti vitaminkiamardástól tartotok, multivitamin? Esetleg tejes gyümölcstrumix szűrve? Amúgy szerintem is valami életkori dolog lesz, mert pl. a banánt a csajok sem eszik meg csak nagyon ritkán. Mondjuk ők szeretik az almát, mandarint.
A Dorka pedig minden "ismeretlen" dologtól irtózik. Pl. palacsintát jó régóta nem hajlandó megenni, de még csak meg sem kóstolja. Melyik gyerek nem szereti a palacsintát?????

Képek szokás szerint jók. A nagy farsangi lázban mi is vettünk méhecskés kalapot. Majd csinálok képet olyan arik...

Tegnap jó nagyot néztünk a csajokon. Játszogattak a szobájukban épp babáztak. Dorina egy oroszlánt babusgatott és egyszercsak szólta Livinek: Vivi, segíts má'(r) o'(r)oszlán ültetni babakocsiba. O'(r)oszlán nem fér be, nagy.
Az R betük akcentusosak. Amúgy azt mikorra "kell" tudniuk rendesen kimondani? Olyan elképesztő szókincsük van, hogy újra meg újra meglepődünk! Olyan jó, hogy már ennyire értelmesek és így lehet velük beszélgetni.
És képzeljétek!!!! Livi letette a cumit! Ahhoz képest, hogy mennyire cumifüggő volt, 1,5-2 hete közölte, hogy "Cumi nem kell!" És azóta sem kéri és nem is fogadja el! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi: tényleg nagyon ügyik a csajok, a Szandi még mindig csak egy-két szót illetsz össze. Pl. anya gyere, cica nem, stb.
Az r betű, szerintem, még ráér, hiszen még csak most kezdenek beszélni. (Az apukám szerint, azért már ilyenkor is ki kell javítani őket :wink: )
Cumi letevő Livinek hatalmas gratula!!
Ja és a Szandi se szereti a palacsintát! :shock: (bár a múltkor csináltam olyat, amibe az almát belereszeltem, vajjal megkentem és egy kis fahéjas porcukrot szórtam rá, - háromszögbe hajtottam – és azt megette)

Évi: én is nagyon örülök neki, hogy így bejön a Szandinak a bölcsi. Eddig csak pozitív irányba változott. Azért most aggódom, hogy ez az egy hét kiesés, milyen hatással lesz rá.
Akvárium szerintem is jó ötlet, a Szandi is szereti, a sógornőmnek van és imádja nézegetni. De én nem szeretem :oops: , inkább a szőrös szeretgetni való állatokat kedvelem.

Én is rakok egy pár képet:

Kép beteg Szandi

Kép

Kép

Kép Szandi a sógornőmmel tegnap



Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

IStván mától visszament dolgozni, pillanatnyilag egyedül vagyok a két manóval. Igaz, Boróka már, Kriszta még alszik, úgyhogy eddig simán ment minden, de kíváncsi vagyok, hogyan érek a nap végére. :roll:
Bevallom őszintén, nagyon féltem/félek a mai naptól, s annak ellenére, hoyg az utóbbi napokban lelkileg is jól voltam, tegnap óta ismét csak sírok mindenen. Sőt, még ok sem kell hozzá, éppen ezért megmagyarázni sem tudom. :oops:
Mindennek tetejébe Krisztának az éjszaka 39 volt a láza, és biztos ennek tudható be, hoyg még nem kelt fel. Ki tudja, mi bújkál benne! :(

Julcsi, nagyon édesek a csajok, amint dumálgatnak. :) És főleg nagyon ügyesek. Gratulálok Livinek a cumiletevéshez! :) Anyósom próbálkozott Krisztánál is az elhagyásával, de mondtam, hoyg ne pont most, amikor ekkora változás érte, legalább a cumikája maradjon meg szegénykémnek! :)

Zsuzsi, kész kishölyg a Szandi, és milyen hosszú haja van! :)

NA, megyek, felekelt Kriszta...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

 
 

Edith, a hormonok mire visszaállnak a rendes kerékvágásba, az idő. Lehet, hogy több hét. Ha addig sírva fakadsz mindenen, az normális. Elmúlik majd, és te újra mosolygós leszel. Addig pedig ne aggódj emiatt, és csak sírj, ha úgy érzed. :wink:
Krisztának mennek a gyógymanók. Remélem semmi komoly baja nem lesz.

Edit, hozzátok is mennek a gyógymanók.

Zsuzsi, tényleg kis hölgy lett Szandi. Nagyon szép kislány. Tényleg. Olyan kis bájos pofija van.
Kedves rokonok, no komment. :x

Julcsi, édesek lehettek a dumcsizó csajok. Jézus, mindjárt 2 évesek!
Kitaláltátok már, mit kapnak?
Az Árpi mikor kezd az új helyen?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ibolya!

Mikor egy gyermekes vagyok és Barnus Anyunál alszik, bevallom, megváltás az este. Nincs üvöltés, kötözködés, nem hallás, nyivákolás, 1/2 9-től csend, nem kell 100-szor ágyba zavarni a kölköt. Szóval nem gondoltam, hogy két gyerekkel nem kétszer annyira nehéz, hanem kb. 10-szer annyira.

Zsuzsi!

Szandi gyönyörű, nem gondoltam, hogy már ilyen nagy a haja. Csodaszép a csajszi.

Julcsi!

Az R betűt 3 éves korukra szokták megtanulni. Édes, ahogy beszélgetnek a csajok. Mártiról tudsz valamit? Nagyon eltűnt. Mi újság új munkahely ügyben? És milyen munkakörben fog dolgozni Árpi?
Nálunk Barnabás irtózik az új kajáktól születése óta. Nem nőtte ki, szerintem nem is fogja.


Edith!

Jó, hogy jöttél. Mi a baj? Alakul a szopi? Kitartást mára, nem lesz gond.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Edit, miért vetne meg bárki is? Jól mondták a csajok, csak egyet tudok érteni. Mi sem akartuk most a kicsit, de ezt tudjátok is, és még most is aggódom, hogy mi lesz, főleg mert Kata nem olyan gyerek mint a Bence volt. Kata féltékeny, szeleburdi, vadóc, hisztis.

A két gyereket én nem érzem megterhelőnek ,de tudom azt is, hogy ez azért van így, mert ők olyanok, amilyenek. NAgyon ritkán veszekednek, általában akkor is a Kata esik neki a Bencének, de Bence olyan végtelen türelemmel fordul hozzá, hogy nagyon ritkán kell beleszólnom. De van egy olyan érzésem hogy meglesz Liza, ez meg fog változni :)

R-betű: Bence kb egy fél éve tanulta meg kimondani, az s betű pedig még most sem megy. Zsuzsi, én úgy tudom, hogy teljesen felesleges kijavítani őket, mert ők úgy hallják hogy jól mondják, és nem értik miért kell 60x elmondaniuk. Idővel maguktól alakul. De az 5 éves kort mindenképp megvárják mielőtt ezzel elkezdenének foglalkozni. Bence is jövőre fog logopédushoz járni, ha szükséges lesz még akkor is. (szerintem nem, mert ha nagyon odafigyel, akkor ki tudja mondani, épp ezért ha majd csúfolják esetleg miatta, akkor gyorsan meg fogja tanulni rendesen mondani :) )

Szavak: Kata nagyon sokat beszél, szinte mindent, de mondatokban még keveset. A ragozást keveri, de ki nem ilyen korban :) Az nagyon megy, hogy enyém, én is, de ha azt mondja hogy töröljem meg a száját, akkor az így hangzik, "anya, szádat" :)
Ami haláli nála, hogy énekel, de még nem tudja megjegyezni a teljes dalszöveget, így halandzsázik. Na amik ebből kijönnek :) A Múltkor az egész postán rajta nevettek :)

Bence gyerekszája: Kint voltunk a repülőtéren a hétvégén, megnéztük az Antonov-ot. Bence elég sokat néz (velünk együtt) NAtional Geographic-ot, a műsorok közül pedig sokat látta a katasztrófák nyomában-t.

Na repülőtéren nézzük hogyan szállnak be az emberek, majd kimentünk a teraszra, és mutogatom a Bencének hogy az a beszállófolyosó, stb. MIre a Bence: Anya, miért szállnak be? Meg akarnak halni?????

Háát nagyot nevettünk :)

Mennem kell dolgozni...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Samu beteg. Szerencsére a kedve jó, meg nem is lázas, csak éppen piros szemű nyuszi lett: kötőhártyagyulladás. Már tegnap gyanús volt, ma reggel pedig alig tudta kinyitni a szemét. Dokinő: 5-6 nap szobafogás, bölcsi esélytelen. Szóval most itthon vagyunk, fő a brokkolikrémleves, munkáim lemondva, Balázs meg holnap utazik 2 hétre külföldre... Időzítés tökéletes... :)

R betű: én emlékszem, h még az oviban bőven raccsoltam, és az óvónőkkel gyakoroltam a répa-retek-mogyorót - alvás helyett. Imádtam :)

No, megyek, levest befejezni.
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Zsu: én nem azt mondtam, hogy 60x el kell mondatni a gyerekkel helyesen, amit rosszul mond, de ha nem javítod ki soha, honnan tudja, hogy nem helyesen mondja?
Ha meg választhatok, akkor inkább én tanítom meg helyesen beszélni, mint hogy csúfolják érte.
Persze nem azt mondom, hogy 2 évesen tökéletesen kell beszélnie, de azért 4-5 évesen már elég idős ahhoz, hogy tisztán beszéljen.
Ez az én véleményem, az én családom ezt követi, nálunk senkinek nem kellett logopédushoz járnia. :wink:
Ellenben a sógornőm kisfia, számomra sokáig elég érthetetlenül beszélt (5 évesen még a felét nem értettem annak amit mondott), de mindenki jót mosolygott rajta (így ő nem is tudhatta, hogy rosszul beszél), persze hogy később vért izzadt vele a logopédus.

Edit: sajnálom, hogy nálatok is betegség van, jobbulást mindkét gyerköcnek.
Ha nincs időd reagálni, akkor is írjál magatokról nyugodtan. Engem érdekel, hogy vagytok.

Évi: Samunak is jobbulást, tényleg jó az időzítés, kemény hétnek nézel elébe.

Edith: Krisztának is mennek a gyógypuszik, remélem semmi komoly baja nem lesz.

Andi: megint nagyon eltűntél, füstjelet te is küldhetnél.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Edit, azért megnyugtató, hogy nem csak nekem van új dolgoktól félős gyerekem!!! De Dorka minden új dologgal így van, nem csak a kajákkal. Néha elgondolkozom, hogy én tettem-e ezt vele (tehát bele raktam valami parát valahogy), de aztán mindig a józan ész dönt. Igen beleraktam... genetikailag... az apjával együtt valahogy! :lol:
Mártiék tegnapi híreim alapján jól vannak. Szombaton láttam Nisszát is. Illetve a nóziját. Épp autósülésben aludt és úgy be volt csomagolva. :lol: Szerintem javult a sárgasága! Mármint, hogy szűnőben vagy mi.

Évi, Samunak gyógymanók postázva!!!

Edith, remélem túlélted a mai napot. És azt is remélem, hogy ez a sírósság hamar átmegy rajtad. De azért valljuk be két gyerek nagyobb felellősség mint egy, persze, hogy át kell állni a tudatalattidnak. Cicid hogy van? És Kriszta? Remélem már jól van, nem kéne, hogy most azzal is kínlódjatok. Cumitéma: szerintem Krisztánál MOST semmit ne vonjatok meg. Egy-két hónap és belerázódik ő is a nagytesó szerepébe akkor esetleg. De neked adok igazat, ne most.

Zsu, én is kijavítgatom a gyerekeket ha valamit rosszul mondanak. És nem várom el persze, hogy akkor majd helyesen mondogatják, hiszen nem is mindig áll a szóra a szájuk-nyelvük, de akkor is inkább én "tanítgassam" mint a logopédus (Unokaöcsém a mai napig rosszul mondja az R betüt. 16 éves...). Na meg olyan aranyosan próbálgatják... :lol: :lol: :lol:

Árpi pénteken kezdett az új helyen. A Duna House-nál elvileg valami beszerzési koordinátor vagy mi. Hát a gyomra kicsit kivan, mert minden nap izgul. Persze ez a beilleszkedés egy akkora helyre nehéz is ... De hát kell a lóvé... :?

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Julcsi,
olyan jó olvasni,hogy már milyen szépen beszélnek a lányok!Úgy örülnék,ha a Hanna is itt tartana,de sajnos még szavakat sem mond!Még utánam se. :cry:
A R betűt és a társait én úgy tudom,hogy 3 éves korukra kezdik tisztán ejteni,de 5 éves korban kezdenek foglalkozni vele a szakemberek,ahol ez még nem alakult ki.

Én is azt vallom,hogy ki kell javítani a gyerek beszédét,de nyilván nem 60x,de jó ha hallja helyesen!A mai napig kijavítom Rebit,ha vmit nem jól mond.Nála már inkább a ragozásnál van gond.Pl.havat helyett hót,meg társai.Vagy,ha rosszul teszi össze a szavakat és nyelvtanilag nem jó a mondat.
Sajnos a többi gyerekemről nem tudok nyilatkozni,mert nem tartunk ott,hogy kijavítsam.:cry: Bár Zsoltikánál mindig elmondom helyesen,ha hibásan mondja azokat a szavakat,amik már "emberi"beszédre hasonlítanak.

Tegnap voltunk a korai fejlesztőben!Nagyon alaposan vizsgálták Hannát.Amíg az orvos(gyerekgyógyász-neurológus)velem beszélgetett addig egy gyógypedagógus és egy gyógytornász foglalkozott Hannával,természetesen mind egy teremben voltunk.
Egyenlőre nem mondtak még végleges eredményt,jövő héten megyünk vissza konzultációra.Az biztos,hogy nem az életkoránál tart,a beszéde legalább is,mindenképpen fejleszteni kell,de a részletek majd jövő héten.Valamint el kell vinnem audiológiára és ortopédiára,mert befelé csámpázik!Neurológiailag nagyobb elváltozást nem talált a doki,csak a bal oldalon a lábánál "erősebb" a reflex.
Orvosilag egyenlőre ő sem érti,hogy a négy gyerekemből kettőnél mi okozza az elmaradást.

Márti,
hogy vagytok???Kicsit kukkants be pár mondatra,mi van veletek! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Lejárt a tegnapi nap, ami nagyon véletlenül nem is sikerült borzalmasra. :roll: Ugye nem egyszerre ébredtek, így mindegyikra volt időm külön-külön a felkelés után, 11 előtt meg bevágódott anyósom, csak negyed 2-kor ment el, majd Kriszta elaludt, és a húgom fél 3-tól már itthon volt. Utána már nem volt baj.
Csak a kisebbik kisasszony tegnap képzeljétek el, de. 11-től este 7-ig, tulajdonképpen nem aludt. :shock: 5-10 perceket max. Aztán aludt 7-től este 10-ig, következőleg pedig hajnali negyed 4-kor zuhant álomba. :roll: :shock: De már csak most fél 9-kor kelt fel. Most már túl vagyunk a tejcsiiváson (mindketten), Kriszta egy vécébekakiláson, Boróka pihen az ágyikójában, Kriszta meg mellettem építőkockázik.
Az este adtunk Borókának játszócumit. Nem akart hallgatni, csak ha valami van a szájában, a mellemet meg már elszívta egész nap, úgyhogy nem bírtam későeste is azzal vigasztalni. :roll: :oops:

Kérdeztétek a szopit. Ugyanott tartunk: szopizik és kap lefejt tejet is. De nem tudom, meddig megy ez, mert a bimbóim nem javulnak, a sok fejéstől meg már annyira fájnak a melleim is, hoyg csak na. Mindennek tetejébe tegnap azt hittem összeesem, annyira fájt mindenem, lyukadt be a hátam, fájt derekam, rázott a hideg... :roll: Aztán IStván este jól megmasszírozta a hátamat és azóta egy fokkal jobb, még a kevéés alvást sem érzem annyira. És pillanatnyilag a sírás SEM kerülget. NA, vannak napok és napok.

Timi, szorítok, hogy mégse legyen baj. Fel a fejjel, meglátod, minden rendben lesz. Akkor ZSoltika már jár oviba?

Beteg manóknak gyógyulást. Kriszta tegnap is belázasodott 2x, de semmi más tünete nincs. Jó volt a kedve, sőt, délután jól evett is, ami mostanában ritkaság. :roll:

Na, megyek, nem élek vissza a lányaim jóindulatával! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Megerősítem Timit, 3 éves korig nagyon ritka az olyan gyerek aki kitudja mondani tisztán az "R" "S" "SZ" betűket.Kijavítani kilehet,sőt szerintem kell is,de ez függ a gyerektől is.Ugyanis ha naponta 60x mondja ki,hát kiváncsi lennék melyik szülőnek van idege ennyiszer kijavítani.Az oviban meg már ugyis odafigyelnek a betűk helyes kimondására,nálunk pl.minden évben volt logopédiai felmérés-ilyenkor tudatták a szülökkel és a nevelőkkel ,hogy melyik betűkhöz kell segítség a gyereknek.Az oviban a középső csoportos problémás gyerekekkel kezd el rendszeresen foglalkozni a logopédus,hogy mire suliba kerülnek minden betűt helyesen ki tudjon mondani.Viszont az is igaz,hogy mire 3 évesen oviba mennek "illő"annyira értelmesen beszélni,hogy az ovónéni vagy.rég látott barátnő is értse,hogy mit mond a gyerek.

Julcsi,a Gergő sem eszi meg a palacsintát.És igen,megerősítelek abban,hogy ez genetika.Nekem mindkét gyerekem idegenkedik az új kajáktól-sőt ők ránézésre itélkeznek,ha nem tetszik a látvány ,bele sem kóstolnak.
Cumihoz csak gratulálni tudok-és kicsit irigykedni :oops: .

Zsuzsi,hát nagyon rég nem láttunk Szandiról képet,mert én nagyon meglepődtem, hogy mennyit változott-olyan látványosan nagylányos lett.Rá sem lehet már azt mondani,hogy baba.Ez a hajforma nagyon jól áll neki.

Edith,igazad van,a cumit nem most kell elhagyni-majd 3-4 hónap múlva,de csak akkor, ha titeket is zavar.Az,hogy anyósodat zavarja,az egy dolog,de nem ő van egész nap Krisztával,tehát nem látja állandóan.Miért zavarja őt?Ebben a korban már azért nem cumiznak egész nap a gyerekek,a Kriszta meg amúgy is annyira értelmes,hogy megtudod neki magyarázni,hogy csak pl.alváshoz kap cumit.Ebben a korban nálunk még mindkét gyerek cumizott/ik,én arra törekedtem az Encsinél,hogy ovi kezdetéig leszokjon róla.Nála sikerült is,de ő együttműködő gyerek volt,a Gergővel szerintem nehezebb lesz ,de majd meglátjuk.Azt mondják,hogy az idő majd mindent megold helyettünk :lol: hát úgy legyen.
Örülök,hogy azért sikeresen túléltétek a tegnapi napot.Végül is ez igy tök jó,hogy egy kicsit vagytok csak hármasban,aztán jön valaki segíteni.,ebből lehet majd mindig egy kicsit alábbadni/gondolom anyud ugysem tud sokáig feljárni segíteni,a hugod viszont ott lesz még egy darabig,ugye?/Igy szép lassan belerázódtok a dolgos hétköznapokba.
Megkérdezhetem,hogy milyen pozícióban szoptatsz?Mert ha mindig csak 1 féleképpen /ülve/,annak lehetnek ilyen tünetei/hátfájás/.A hidegrázás lehet a kialvatlanságtól is,de lehet,hogy bujkál benned valami,vagy az is lehet,hogy az egész napi cicizéstől ugye nem vagy teljesen felöltözve ez is okozhatja a hidegrázást+ a fájdalom hozzá.Nekem mindig azt javasolták a barátnőim,hogy szopi elött tegyek magam mellé elérhető közelségbe 1 pohár innivalót pl.langyos teát,ez fel is melegít közben,meg ilyenkor nagyon megszomjazik az ember lánya.

Tegnap képzeljétek fakanállal ette a fiam a zöldborsófőzeléket.De legalább ette jóizüen,ha kanalat adtam volna,tuti nem kell neki.Mostanában az a heppje,hogy a fazékból kostólgat főzés közben a fakanállal.





Évi,Samunak jobbulást.Tudod,ember tervez,isten végez :cry: .Vagy Murphy törvénye :cry: ,mindig ilyenkor üt be a gebasz.
bibolya
 
 


Ibolya, nem zavarja anyósomat, hoyg cumizik, de gondolta, megpróbálja, aztán mondtam, hoyg hagyja és ennyi. Nem szokott ő erőszakoskodni! :) De képzeljétek, az éjszaka fenn volt Kriszta is vagy 2-3 órát és egyszer azt mondta: tedük cumit helyére. És jóideig nem akarta bevenni a szájába, de végül mégiscsak kellett neki. :) Úgyhogy én gondolom, illetve remélem, hoyg egyszercsak úgy, mint Livi ő is leteszi és nem kell már.
Kriszta most is lázas, de továbbra sincs semmi tünete. Így egy következő hátsó rágóra gyanakszom, még 3-nak ki kell bújnia.

Én is épp erre gondoltam, amikor megjött tegnap anyósom, hoyg legalább nem egyből vagyunk a mélyvízben, hanem szépen rendre belerázódunk és észre sem veszem. :) Ma Édesanyámék jöttek, együtt reggeliztünk, majd Kriszta játszott a húgom barátjával (ő is velük volt, de a húgom suliban :P ) addig meg én hamar fejtem, letusoltam, édesanyám pedig főzött egy fincsi levest. De amíg egyedül voltunk sem volt gond, pedig ma szinte egyszerre ébredtek, ettek, stb.

Szopi: amióta ennyire sebes a mellem, nem tudok ülve szoptatni. ne kérdezd, miért, úgy jobban fáj. Szóval mostanában csak fekve szoptattam. És az este észrevettem, hoyg amikor rászív a mellemre, az egész testem görcsbe rándul és egy szúró érzés van a hátam közepén. Úgyhogy ez biztos nagyban közrejátszik a nyamvadtságomban. De ma már nem éreztem azt a tegnapi levertséget. Ahány "jaj" elhagyta tegnap a számat, azt hiszem, még sosem hagyta el. :oops: Egy százesztendős vénasszony nem jajgat annyit. :lol: Én is nagyon megszomjazom szopi közben, és nagyon elálmosodom is.

GYerekek letéve aludni, Boróka már csukott szemmel, de még nagyon majszolja a cumit, úgyhogy, ha kiejti, biztos felébred. :roll: Kriszta meg még dumálgat, de gondolom, már nem sokáig.

Örülj, hoyg Gergő legalább evett. :lol: :lol: :lol: Mit számít, hoyg mivel?! :D Kriszta is tegnap bevágott kb. fél kacsacombot (azért nem volt olyan nagy) majd még egy pulykaszárnyat is. :shock: :shock: Igaz, "mártással" ette (ez nála a majonéz :roll: ) de nem bánom, csak egyék. Mostanában ő is olyan rapszódikusan étkezik! Főtt ételt alig akar megenni. De vannak jobb pillanatai és akkor mégis eszik.

Elcsendesedett mindenki, most megyek én is pihenni egy kicsit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Timi: kíváncsi vagyok, mit mondanak még Hannáról. Ilyen korba hogy fejlesztik a beszéd késséget?
Ovi ügyben van valami?

Edith: szoptatási hátfájásra is van ám homeós bogyó :wink:
Jó, hogy még mindig van segítséged, én a Szandi mellett nem kértem belőle, de ha véletlen szülnék még egyszer, tuti kapnék az alkalmon.

Mi változatlanul vagyunk. A Szandinak még mindig brutálisan megy a hasa. :cry: Ma délig 3x kellett pelenkázni.
Kezdek kétségbeesni, bár mindenki nyugtat, hogy most ilyen makacs vírusok vannak.
Ma bevetettem a csodaszert – sütőtököt ebédelt, végre valamiből jóízűen evett. De már megint hőemelkedése is van, és annyira lefogyott.
Tegnap beszéltünk az ismerős dokival, azt mondta adhat AB-t, de nem ajánlja, inkább szigorú diéta (a mi dokink meg azt mondta, ehet bármit :evil: ), semmi tejtermék, még tápszert se adjunk neki :shock: .
De ha azt se adok, akkor tényleg elfogy, mert abból legalább valamennyit megiszik este.

Emlékszem írtatok valami kubus italról, nem emlékszem a nevére, valaki tudja mire gondolok? :oops:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, de valahogy még mindig nem sikerül gép elé kerülnöm elég sűrűn ahhoz, hogy lépést is tartsak. :wink:
Azért nagy érdekődéssel olvasgatom a két frissen gyarapodott család mindennapjait, ami azért nem lehet egyszerű.

Remélem elnézitek nekem, hogy nem tudok személyre szabott lenni, nagyon sokáig tartana, de ez nincs egyenes arányban az alvásidőnkkel, így bele sem kezdek. :wink: Nemrég aludtak el a manók, ami azt jelenti, hogy van max. 1 órám az ébredésig. A mai elalvás elég furára sikerült, jól le is vontam a következtetéseimet: gondoltam, hogy akkor hajrá az egyedül elalvással, mivel csak viháncolás ment, míg ott voltam. Otthagytam őket hát. Először dumáltak, aztán felkeltek játszani, majd időnként kijöttek. Aztán besötétítettem a szobát, mivel nem bírják a sötétet, így gondoltam tuti az ágyban maradnak, de akkor is kijöttek. Eközben kb. 15-ször mentem be, és parancsoltam a helyére mindenkit. Aztán úgy 45 perc után már kezdődött a nyöszörgés, sirdogálás, ekkor döntöttem úgy, hogy akkor mégis befekszem közéjük. Újabb 10 perc azzal ment el, hogy ölelgettek, puszilgattak, simogattak, és mondogatták: szejetlek anya, majd 3 perc múlva elaludtak. Tehát: nem érdekel, hogy ennyi idősen már illene egyedül elalduni, nem ér annyit az egész, hogy kitegyem annak a gyerekeimet, hogy azt higgyék, ott hagytam őket egyedül, aztán meg örvenezniük kelljen, hogy mégis kegyeskedek bemenni hozzájuk. Legalább én is punnyadok napi 2xfél órát, amig köztük fekszem alaltás gyanánt. Talán 18 évesen már nem kell az ágyukba mennem. :roll:

Amúgy jól vagyunk, Marci múltkori "betegsége" nem tudom, hogy mi volt, nem adtam be neki semmilyen gyógyszer, mert nem fogadta el, viszont attól a naptó kezdve, hogy orvosnál jártunk, semmi baja nincs. Kopp-kopp-kopp. Lehet, hogy bújkált benne valami, hiszen mégiscsak két este lázas volt, de ezek szerint sikerült legyőznie.

Hálószobánk elkészült, kész a gardrób is, így végre rend van. Már nagyon kész voltam a nagy kupitól. Már csak a gyerekek ruháit kéne átválogatnom, rendezgetni, de arra még nem vitt rá a lélek, annyit pakoltam mostanában.

Jövő szombaton megyünk Pestre, akkor lesz Zsolti karácsonyi ajándéka kézzelfogható: vezetéstechnikai tréning. Kiváncsi vagyok rá nagyon. Márciustól meg indul a tűzoltóság, legalábbis számunkra. Zsolti nagyon várja, én meg azt, hogy milyen lesz időnként éjszaka nélküle, mert az utóbbi 6-7 évben az egy kezemen meg tudom számolni hány olyan volt, hogy ne lett volna itthon.

Befejezésül pár kép:

Apával
Kép

Ketten egy székben
Kép

Flóra kotorja az utolsó csepp levesét is
Kép

Köszi anya, kiválogattam, megettem, elég volt :roll:
Kép



Jó hosszú életjel lett. :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsuzsi,én irtam anno,hogy a Gergő csak a kubut volt hajlandó meginni,mikor ment a hasa /enni nem evett 4-5 napig semmit,még tápit sem/. A kubu: sárgarépa-alma-banán és higitatlanul,vagy kicsit vizzel higitva adtam neki.Erre irta akkor a Julcsi és az Edit,hogy van a HIPP ORS 200 sárgarépa-rizsnyák ivólé szintén hasmenés ellen van és hogy 100x egészségesebb a kubunál.Én akkor megkérdeztem a gyerekorvost ,azt mondta,hogy ez igaz,de elég szar ize van és ha a gyerek a smecta port sem hajlandó meginni akkor nagyon esélyes,hogy ezt sem fogja meginni.De azért egy próbát megér-szerintem.A tápszerre nekem is azt mondta a doki,hogy igya nyugodtan ha kivánja,max.2-3 nappal tovább tart a hasmenése,de legalább lesz benne valami.Viszont Normafloert napi 1-2 ampullával javasolt,mi szedtük is amig tartott a hasmenés.
A sütőtök nálunk is a sláger volt,de ahogy bement ugy jött is ki :oops: .A szorulást okozó kaják nem jönnek be neki?Én azt csinálnám a helyedben,hogy a tápit adnám neki,de ez mellett megpróbálnák csak olyan ételeket adni ami eleve szorulást okoz.Meg most jut eszembe,hogy végül is ha csak jóformán egész nap iszik akkor természetes,hogy hig a kakija. Meg ugye azt irtad,hogy sok levest eszik.És ha teszel bele neki krumplit,répát és krémlevesként tálalod neki? Kölesgolyó, buláta, keksz, banán, alma, répa,krumplipűré üresen ezek is mind fogósak.
bibolya
 
 


Zsuzsi, nekem azt mondta a dokicsaj, hogy ezt az ORS-t a tápijába tegyem. Tényleg szörnyű íze van, de így simán megette és nagyon jó.
(a múltkor még az anyunak is ezt adtam kölcsön, mikor ilyen beteg volt :wink: )

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsuzsi, emlékeim szerint nem olyan rossz az íze annak a répás izének. Viszont tehetsz bele instant teaport egy picit, talán az is segít ha nem jön be Szandinak az íze. Meg csinálhatsz répafőzit, rizi bizit (répával) asszem a rizs is jó ilyenkor. Legalábbis abból gondolom, hogy ebben a répás cuccban is van rizsnyák. Ehet csokikákat ha szereti, de mondjuk nem biztos, hogy az a jó ha nagyon megfogatod a hasát, mert hamarabb kitisztul (gondolom én). Szegénykém, jobbulást neki!!!! Te meg tarts ki! (Tudom könnyű mondani...)

Mártiék, Nissza babájának tegnapra BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!

Andi, mekkora haja van Flórának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gyönyörűek ezek a csemeték, látszik, hogy kis csibészek!

Edithem, szegénykém!!!! Annyira sajnálom a bibises cicidet!!! Még olvasni is rossz, hogy mennyire szenvedsz.

Timi, szorítok, hogy Hannával minden rendben legyen. Vagy legalábbis ne legyen semmi nagyobb baj! Szegénykém, tartsál ki, csak nem ennyire genyó az élet!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

ZH-kat javítok... Továbbra sem a kedvenc időtöltésem, pláne így éjféltájt.

Anisszának én is boldog névnapot kívánok! Neki aztán ajándékeső lesz mindig a december-január :)
Márti, ha ideérsz, majd jelentkezz, bár gondolom, most nem ez az első...

Ha már ajándék: Ibolya, köszi a linket a rollerről, jól néz ki. Bár most az akvárium tünik megfelelő Samuajándéknak. Emellé max valami apróságot kap majd.

Andi, jó h jelentkeztél, a gyerköcfotók nagyon jók, csodaszép gyerekeid vannak!

Zsuzsi, Szandi makacs hasmenését sajnálom. Most már csak javulni fog... A csajok jó tippeket írtak. Egyébként én is úgy tudom, hogy ilyen esetben minimalizálni kell a tejtermékeket. A mi dokinénink makacs hasmenésre egy spec tápszert írt fel anno Samunak, persze a nevére nem emlékszem. :(

Edith, elismerésem a kitartásodért! Szurkolok, hogy mihamarabb meggyógyuljon a bibi, meg a hátfájás, meg a szúró érzések :) Tudom, könnyű mondani, de próbálj pihenni... Egyébkén milyen a két és fél hetes Boróka?

Timi, nem hangzik valami jól, amit Hannáról írtál. Remélem, h mihamarabb kiderül, mit is kell csinálnotok a fejlesztés terén. Mi az az audiológia? Hallásvizsgálat? Zsolti mikor is kezdi az ovit?

Mi megvagyunk, Balázs elutazott jó messze, a következő 2 hétben Samu és én egymás fejét fogjuk nézni :) No, ez így nem igaz, ma délután a nagynénje volt itt vigyázni rá (dolgoznom kellett), holnap a "keresztanyja" lesz a sitter. Aztán hazamegyünk a szüleimhez néhány napra.
Egyébként Samu jól van, a szeme látszólag rendben, de legalábbis már nem piros és nem is váladékozik (hála a szemcseppeknek), és nincs semmi más tünete (se láz, se nátha). Valószínűleg azért nem mehet bölcsibe, mert nagyon fertőző ez a kötőhártyagyulladás...
Jó éjt!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Ma sikerült egy "tökéletes" reggeli indítás: Kriszta már mondikált, amikor felkeltem és beindult a tejem. Rohantam fejni. 2-3 perc múlva Boróka már ordított, de még muszáj volt fejnem. Aztán kaját melegíteni neki, Krisztának tejet tölteni (az este valahogy elmaradt), tisztába tenni mindkettőt, na, de kb. 1 óra alatt végeztünk. :D
Képzeljétek, tegnap nem szoptattam (az éjjel, elalvás előtt az egyik mellből egy kicsit, de ismét véresre szívta :roll: ) és már semmi bajom nem volt. Nem fájt a hátam, nem rázott a hideg, és nem voltam oylan aluszékony sem.

Szoptatok még, de nem állandóan. Tegnapelőtt csak szoptattam, szerintem azért is készültem úgy ki. Nem tudom, nagyon szeretném, ha tudnék sokáig szoptatni, de azon az áron, hoyg közben én tönkremegyek (és főleg idegileg gondolom) azt hiszem, nem éri meg. Persze, nem tápszerezésre gondolok, amíg van tejem jócskán, de ha így jól megy a dolog, (mármint lefejt tejcsi üvegből) akkor azt hiszem, ennél maradunk. És közbe-közbe még cici is, ameddig lehet és bírom.
Nem érdekel, ítéljen el emiatt bárki, de az jöjjön a helyembe és csinálja helyettem. Lehet, hoyg gyenge vagyok, de ez van.

Évi, nem érzem úgy, hoyg kitartó lennék, éppen azért, mert nem cicizünk állandóan. De már írtam, hoyg mi a helyzet. Pihenés általában összejön egy-egy kicsi délután, amikor már mindenki itthon van és Krisztával van akinek lennie. Még szerencse.
Remélem, Samunak ennyi volt a betegsége, és nem lesz sem rosszabb, se nem újul ki. Ha anyudékhoz mentek, használd ki te is az alkalmat és pihenj egy kicsit. :)

Zsuzsi, én is sajnálom ezt a durva hasmenést. :( Tényleg, próbálkozz a fogós kajákkal. Esetleg ha tudsz, inkább te facsarj friss levet répából, almából és azt add Szandinak. De a rizs, a banán, a krumpli stb. (Ibolya felsorolt jónéhányat) mind fogósak, próbáld meg őket. Ilyenkor valóban nem jók a tejes dolgok, de a babáknál más a helyzet. Ha bírja Szandi nélküle, akkor ne adj tápit, de ha mást nem eszik, akkor hadd, hoyg igya.

Márti, én is boldog névnapot kívánok utólag a legfrissebb családtagnak!!! :) :) :)

Andi, nagyon édesek a manók.
Megyek, Boróka az előbb megébredt és visszaaludt, de most már ismét felkelt.

Puszi mindenkinek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Még a kaki is kifolyt, persze, hoyg nem érzi jól magát. :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Köszi a névnapi köszöntéseket.

Jelentem voltunk ma dokinéninél, meg van elégedve a csajszival 10 dekát gyarapodott 1 hét alatt.

Nincs sok időm jönni, bár Roland még itthon van, de nappal próbálok pihizni, meg a nagyokkal lenni...teszek pár képet...........................nem sokára :roll: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


így alszunk este :lol: :

Kép


a csajok:
Kép


a segítség:
Kép


kicsi tündér:
Kép


büfi:
Kép


büfi 2
Kép


a nagyok:
Kép

Zsombival:
Kép


apával:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Edith,én azt mondom ne őrőld magad ezen a szopi témán.Inkább nézd a másik oldalt:anyatejet adsz Borókának és ez a lényeg.Hogy most ezt lefejed vagy ciciből kapja........Tudom,nem mindegy,de ekkora fájdalmak és véres hólyagok láttán tényleg annak is örülj,hogy legalább van tej,csak másképp jut hozzá.Te megpróbáltad, küzdessz, mindent megteszel érte,de te is tudod,nem mindenkinek sikerül.Aki meg ezért elitél :arrow: igazad van,csinálja utánnad minden fájdalommal,problémával együtt.Azért néha tedd cicire /naponta 1x /,hátha megedződik a melled és már nem annyira fájdalmas a szopi.Meg azért a baba jobban megdolgozza a mellet,igy több tej termelődik.Én 2 hónapig fejtem éjjel-nappal 3 óránként,ekkor adtam fel :arrow: elegem lett abból,hogy hiába fejek,alkalmanként 40-50 ml-nél több soha nem volt,és ugye ahogy nőtt a Gergő ugy nem volt elég ez semmire.A végén már az egész napi fejést 1x-re megette :arrow: na ekkor lett teljesen elegem belőle.Ja,és én csak 3 hétig szoptattam,utánna ahogy kapott cumisüveget+játszócumit soha többet nem volt hajlandó szopizni.
Szóval Edith fel a fejjel,kitartás,ha 2 hónap akkor 2 hónap ,ha 6 hónap akkor 6 hónap,nem ez a lényeg,hanem hogy TE megpróbáltad,mindent megteszel érte,ameddig tart az anyatej addig tart.
Annyira utálom,hogy a mostani időkben annyira felkapták a szoptatást, mindenhol csak erről olvasni, ezt propagandálják ezerrel ,ez folyik a csapból is,hogy aki ezt nem teszi /ezért vagy azért/azt jóformán kikiáltják rossz anyának.Nem elég hogy az anyának fájdalmai vannak,még bűntudatot is ébresztenek benne.

Márti,nagyon ügyesek vagytok,csak igy tovább.Legkisebb manócskád nagyon gyönyörű,a képek alapján ugy látom,hogy nálatok semmi tesóféltékenység nincs.Ugy látom,aki kapja marja alapon hadakoznak,hogy most épp ki fogja,ki segítsen neked a kistesó ellátásában.Azért ha lesz egy ici-pici időd gyere,és számolj be ,hogy telnek a napjaitok.

Friss kismamik,szüléstörténet készül :oops: ?Vagy lehet,hogy ezt már kérdeztem :oops: ?

Zsuzsi,Szandinak sikerült venni az a Hippet?Ja és a lényeg,megitatni vele?

Andi,örülök,hogy jelentkeztél.Apám mekkorát nőttek a gyerekeid :roll: .Flórának ez a hajkorona :roll: ,már fonhatod lassan.Örülök,hogy végre sikerült átrendezkednetek,és hogy megszabadultál a kupitól.
Az ,hogy a gyerekeid nem alszanak egyedül már miért lenne gáz?Gondolom azért említetted meg,mert én irtam.Bevallom őszintén én azért áltam át a déli egyedüli fektetésre,mert a Gergő kézben kb.3 perc alatt elaludt annyira fáradt volt.Ugy gondoltam,hogy 1-2 próbát megér,hátha.De ha azt tapasztalom,hogy sir /ilyen 1x sem volt/,vagy még fél óra elteltével is nyüglődik,akkor simán kivettem volna és elaltatom.De mivel semmi ilyen nem történt,ugy gondolom ő már megérett erre.Az első alkalommal nem értette mit is várok tőle,de pl.már a harmadik nap saját maga mutogatta el,hogy tegyem a kiságyába aludni.
De nálatok,mivel 2 egyforma korú gyerek van,azért ez nehezen kivitelezhető.Türelem,majd ez is megoldódik magától/vagy tőlük, ugyanugy mint a darabos kaja.Csak nézd meg az Edith Krisztáját.Már hónapok óta bilibe/wc-be pisil kakil :arrow: én próbáltam már 2x-3x rávezetni a Gergőt,hogy üljön rá,de annyira erőszakosan elutasítja,hogy látom nekünk ezzel még várnunk kell jó pár hónapot.Ti ugyanigy lesztek az alvással,egyszer csak már nem fogják hagyni ,hogy altasd őket.Meg valljuk be,gondolom neked is jólesik az a pár perc fekvés mig elalszanak.Ha oviba mennek ,akkor erre már ugysem lesz lehetőséged :roll: -és az meg már mindjárt itt van :cry: .Szóval nyugi,majd eljön a ti időtök is.És különben is látom,hogy a Flóra milyen szépen kikanalazza a levest.A Gergő soha,ma is kb egy fél tányérnyi leves a ruhájába ivodott :lol: ,egyszerűen képtelen megtanulni levest enni,de segíteni nem lehet neki,akkor inkább nem eszik többet.
És tessék sürübben jelentkezni,nem baj,ha csak magatokról irsz egy pár sort vagy csak képekkel bombázzál minket :lol: .

na pussz mindenkinek,megyek teregetni
bibolya
 
 


Sziasztok!

Márti: nagyon szupik a képek, gyönyörű mindhárom kis manód!!
Gratulálok a hízáshoz, remélem megtartja a kisasszony ezt a jó szokását! :wink:

Andi: örülök, hogy jelentkeztél, nagyon megnőttek a gyerköcök, és Flóra haja hihetetlen milyen hosszú és dús, legalábbis annak látszik.
Emlékszem amikor azon búsultál, hogy kopaszok maradnak :lol:

Edith: nagyon ügyi vagy, ne érdekeljen más mit gondol, csinálja valaki ezt utánad aztán dumálhat
Én nagyon büszke vagyok rád, én képtelen voltam fejni, valószínű már rég feladtam volna a helyedben. :oops:

Nálunk szerencsére elég korán egyedül aludt el a Szandi. Talán egyszer egy betegségnél volt, hogy ringatni kellett.
Én berakom az ágyba, ha álmosnak látom, és ott elszórakoztatja magát. Van, hogy 1 órát is magyaráz még, de nem sír csak játszik.
De inkább az a jellemző, hogy 5 perc múlva már alszik.

Köszönöm az érdeklődést, és a tanácsokat.
Sikerült vennem HIPP-et, de nem issza meg. Keverve valamennyit sikerült beadni neki, de nem használ, ahogy semmi más se. :cry:
Hiába a diéta, a smecta, ma is vízszerű kaki jött belőle. :cry: :cry:
A doki most székletmintát kért, majd este megyünk a dobozért, aztán vihetjük a Megyeri útra valahova. De mire meglesz az eredmény, elfogy a csajszi.

Szerencsére a kedve jó, nem látom, hogy fájna valamilye, de folyamatosan hőemelkedése van és szinte semmit nem eszik. De éhesnek se látszik, inni viszont rengeteget iszik. Éjjel 3 dl teát megivott, legalább a kiszáradástól nem kell félnünk. A napi egy liter bőven megvan.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Jajjjjjjjjjjjjj beteg gyerkőcöknek mennek a gyógymanók ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Gyors gyógyulást, Zsandi:jó hogy jöttél, Ibolya:imádják a kicsit, ha csak megnyekken már rohannak be hozzá :shock: :D , na ennyi fért ebbe a jó kis összetett mondatba :oops: !!!!
Edith:nagy nagy ölelést neked, tudom, hogy mennyire nehéz.Nem akarok okosságokat írni, de minden rendben lesz!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti,
nagyon szépek a gyerkőcök,és Nissza baba tündéri.Nagy szeretet veszi körül az biztos!

Edith,
jó ez így ahogy van!Szerintem senki nem ítélhet el ezért,sőt,ha nem szopizna és tejed sem lenne azért sem!Ameddig tudod lefejed a tejcsit,utána meg tápi!Szépen fog fejlődni akkor is! :wink:

Zsuzsi,
sajnálom,hogy nem javul Szandi pocija,biztos vmi makacsabb bacit sikerült benyelnie.A széklet dobozt a postán is beadhatod ingyen elviszik és akkor nem kell utaznod.Másnap így is megkapják.Utána meg 48 óra a tenyésztés,így elviekben hétfőn a háziorvosotok telefonon már meg tudja kérdezni az eredményt!Mert,ha van benn vmi olyan amire gyógyszer kell,akkor azt jobb minnél előbb elkezdeni,mert mire az ÁNTSZ kipostázza az legalább még egy hét pluszban!(anno a rendelőben mi így szoktuk,hogy telefonon lekérjük az eredményt)

Hannának az audiológiára csak febr.14-re kaptam időpontot a Heim Pálba,állítólag ott végzik a legjobb hallás vizsgálatot!

Zsoltival elkezdtük az ovit.Tetszik neki,a gyógypedagógusok sem panaszkodtak rá,viszont nem akar ott enni.Talán holnap már azt is akar!:roll: Holnap már ebéd után ott is alszik.

Hannával elmegyünk a CSANÁ-ba ismerkedni,hisz ha elkezdek majd melózni,akkor oda fog járni.Holnap megyünk10-re.Biztos élvezni fogja,hisz látom,hogy neki is hiányzik a közösség!Ma amikor mentünk a Zsoltiért sírva hoztam el,mert játszani akart a csoport szobában!

Nem tudom mit akartam még írni,mert ez is itt áll egy órája,mert közben el kellett ugranom a boltba.
Még visszaolvasgatok,de ezt elküldöm! :roll:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Kép

NISSZA BABA UTÓLAG KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!
timiban
 
 


Sziasztok!

Van egy képem kicsinyítve, muszáj megmutatnom. :oops: MAjd teszek másokat is, de idő kell a kicsinyítéshez! :roll:
Puszi mindenkinek! :) (Remélem, tudok majd jönni bővebben is.)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edith,nagyon édesek vagytok igy hármasban :lol: .Hát igen,jó,ha a ezt már idejekorán tanulja az ember lánya :lol: .
Remélem már jobb a hangulatod,és rájöttél arra,hogy nem az a lényeg,hogy milyen formában jön az anyatejcsi,hanem az,hogy jön :lol: .

Zsuzsi,javul már valamit Szandi állapota?

Timi,hogy tetszik Zsoltinak az ovi?Eszik már?

Márti,jó volt az összetett mondatod :lol: ,ilyet máskor is kérünk :lol: .

Évi,hogy van Samu szeme?Hogy birod az egyedüllétet,és az ezzel járó strapát?

Edit,mi ujság felétek?Meggyógyultak már a gyerekek?

Zsu?Rég nem irtál :roll: .

Iza drágám,hol vagy?Multkor nagyon kurtára fogtad az irást,kis depit éreztem az irásodban :cry: .

Andi?

Julcsi?

Nagyon lazán fogjátok mostanában az irást :oops: -irgum-burgum tessék irni,az is jó lenne,ha csak magatokról /hisz reagálni nem nagyon kell senkinek,hisz senki sem ir semmit :oops: / ,na ezt most jól megaszontam,de remélem nem veszi senki sértésnek:D .

na megyek a gyerköcökkel egy kicsit pénzt költeni :cry: :lol: .
bibolya
 
 


Sziasztok!

Rég írtam, de egyszerűen mostanában nincs időm, amikor nem dolgozom, akkor vagy az eladni való ruháinkat rendezgetem, vagy a bébiét, közben babakocsit vadászok az e-bay-en, no meg a gyerekekkel, apával vagyok :( Még egy hónapig így lesz, sajnos nem fogok tudni rendszeresen jönni.

Pocak jól van, sokat rugdos. Többet nem nagyon tudok mondani róla :)

KAta köhécsel de nem vészes, hétfőn megy újra bölcsibe.

A képeket megnéztem, nagyon édesek a picik, és családjuk :)

Zsuzsi, SZandin én is nagyon-nagyon meglepődtem hogy milyen nagylány lett :)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ibolya:akkor rólunk :mrgreen: , holnap leszünk először tök egyedül :shock: , anyós sem tud segíteni, mert tök náthás :shock: , akkor inkább nem!!!
Kisasszony jól van, bár olyanokat csinál :shock: , most reggel is ha 2x jól volt cicin sokat mondok és úúúúúúúúúúúúgy bealudt :shock: , de gondolom nem az éhhalál a célja, majd eszik ha éhes lesz!!!!!
A nagyok rettentő rosszak tudnak néha lenni, Zsombi már kinyitja a kulcsra zárt bejárati ajtót :shock: , szóval szopi előtt kell 1-2 óvintézkedést tennem, hogy a végére meglegyen az összes gyerekem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :roll: :wink:

Edith:nagyon jó ez a kép!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Nem sokat írtartok... én sem tudtam többet jönni tegnap...
Most is csak képeket teszek, ha nem baj...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Gyorsan én is írok.

Edith: nagyon szépek vagytok a képen

Márti: a Szandi is szökik :shock: , nekem is kulcsra kell zárni a bejárati ajtót. Drukkolok, hogy minden jól menjen ma, de biztos nem lesz gond.

A Szandi egy icipicit jobban van, már nem vízszerű a kaki, de azért még mindig hasmenése van és diétáztatom. Na nem mintha enni akarna, most az almán, kekszen kívül amúgy se nagyon eszik meg semmit. :?

A Ferkónak rengeteg a munkája, így napok óta egyedül vagyunk. Talán a hétvégére kész lesz, már nagyon várom, mert kezdek elfáradni. Ráadásul ki se nagyon jutok a lakásból, nem merek a Szandival elindulni.
De most még itthon van apa, gyorsan elszaladok egy-két helyre.

Nem tudom, hogy írtam e, de szerencsére nem kell 1-én kezdenem (leghamarabb 8-án, de az is lehet, hogy csak március 1-én kezdek), nem is tudom, hogy oldanám meg. Újra kell kezdenünk a beszoktatást a bölcsibe.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Valószínű hétközben ritkábban jövök majd,mert végre kimozdultunk itthonról! :roll:
Reggel korán viszem Zsoltit oviba,ha Bandi nem dolgozik.Rebit ő viszi suliba a Hannával.Aztán hazajönnek,nem sokra rá én is megérkezem.Majd 1/2 10-kor elindulok Hannával vissza Telkibe(Rebi is idejár suliba)a CSANÁ-ba.Most van a szoktatási időszak,jövő hét közepétőlmár reggel megyünk és ebéd előtt jövünk el.Aztán majd ebédre is marad,utána meg alvásra.
Ha a párom dolgozik,akkor ő megy reggel Zsoltival,és vissza felé leszáll melózni,munka után meg megy vissza Zsoltiért,hogy nekem ne kelljen Hannával annyit buszozni meg BKV-ni,így azokon a napokon Rebi az "enyém". :roll:

Munka ügyben jövő héten kapok végleges választ,ma legalább is azt mondta az áp.igazgató.Még arra is van esélyem,hogy osztályra kerülök,mert a mostani gárda szeretne még egy szülésznőt.Aztán,hogy az igazgatás belemegy e az jövő héten kiderül! :roll:
Nagyon bízom benne,hogy jövő héten lesz már állásom,vagy az asszisztensi vagy a szülésznői!! :wink:
Drukkoljatok nekem!!!!!!!!

Különben Zsoltinak nagyon tetszik az ovi,nagy szeretet veszi körül!Ebben az intézményben tényleg olyan emberek dolgoznak,akik a szívüket adják a sérült gyerekekért!A takarító személyzettől a gyógypedagógusig,mindenki nagyon aranyos!Zsolti hamar bevágódott náluk,megszerették.Vele azért kevesebb dolguk van és még beszélgetni is tudnak vele.Sajnos itt a legtöbb kisgyermek nem vagy alíg beszél.A ZSolti csoporjában egy enyhe autista kislány van(a többiek jelenleg betegek)mindig odabújik hozzám,és puszit küld amikor elmegyünk Zsoltival.
Tegnap már evett is Zsolti,ma nem igazán,de azért mindenből egy-egy falatot!
Minden 2.héten elmennek busszal kirándulni.
Szóval úgy érzem helyesen döntöttem,hogy ideírattam!

Bocs,hogy most csak magunkról írok,de fáradt vagyok.

Edith,
gyönyörűek a lányok!Édes,ahogy Kriszta megszereti Borókát!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi:én szorítok ez még belefér a napi teendőim közé!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Zsuzsi:holnap drukkol!!!!! :shock: Akkor leszünk egyedül....................bár ha a mai napból mesélnék részleteket................. :shock: holnap után tuti a Hárshegyen kötök ki!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd összeszedem magam, bár a legkisebb még most sem alszik :shock: és délután sem nagyon akart :roll: , egész napos szoptatás na most már tudom mi az!!!!! :lol:
Na léptem elterülök!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Tegnap egy vagyont elköltöttem :oops: -meglátogattam a postát és a tescot.

Ha jól emlékszem többetek használ tescos pelust,most 1999 ft-ra van leakciózva ,a pampers pelus meg 2500 ft-ra /ebben 10 db-bal több van/.

Zsu,még 1 hónapig dolgozol?És hogy birod?2 gyerek után még babakocsit kell venned?Katáról nem maradt meg?Vagy csak babakocsi mániás vagy :lol: :lol: :lol: ?
Pocakfotó nem készült mostanában?

Márti,jó megint az összetett mondatod :lol: :lol: .Szorítok mára nektek,hogy a lehető legkevesebb problémával kelljen szembenézned.
Gergő is kb.1 hónapja nyitogatja az ajtókat,a kedvence a wc-jé :x .
Non-stop szopi?Elhiszem,hogy tök fárasztó ,főleg 2 gyerek mellett akik mindig valami rosszcsontságban sántikálnak-nekem ilyet soha nem csinált a Gergő,ő is mindig beájult kb.5 percel a kezdet után,azt csak 2-3 óra mulva kelt fel-ezért is hizott olyan keveset.

Edith,nagyon szépek a lányaid.Kriszta milyen kis szöszi és kék szemű.Boroka meg már most jó sulyban van-azok a kis hurkácskák a combjain :lol: .Látszik,hogy nálatok sincs tesóféltékenység,ahogy puszilatja a kis kezét-hát valami halálian aranyos.
Azért nem semmi a kicsi azzal az óriási cumival a szájában :lol: .

Zsuzsi,az jó,hogy már nem vizes a kaki,azért kell egy pár nap mire ebből is tovább léptek :arrow: majd ha már jobban elkezd szilárd ételt enni.

Timi,végre jó hirek :lol: .Igaz,ahogy olvasom kicsit bonyolult lesz a gyerekek szállítása,de ügyesek vagytok,megoldjátok.Neked meg külön szorítok a munka miatt :lol: :lol: .

És akkor végezetül dicsekednék egy kicsit :oops: -nem szokásom, de ezt szeretném veletek is megosztani:Encsinek kitűnő lett a félévi bizije.Nagyon büszke vagyok rá,igaz a szorgalmára panaszkodhatnák, mert nem szokott tanulni,abból "él"amit az órán hall.Mondjuk most karácsony után egy kicsit ráhajtott /az én noszogatásomra/,azóta csak *5-öket hozott,előtte azért becsuszott 1-2db 4-es is.
bibolya
 
 


Gergő igy szeret motorozni,hogy valamelyik plüsit mindig hurcolja magával:
Kép

Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!

Márti: jól van na, egy kicsit félreolvastam :oops: , de akkor mára is mennek a drukkok. Maratoni szopi nálunk se volt, a Szandi is inkább bealudt folyton.
Szonó mikor megy újra oviba?

Timi: neked meg nagyon szorítok az állás miatt, remélem, hogy összejön.
Az utazást nem irigylem a gyerekekkel, de a lényeg, hogy végre mindenkinek van helye.

Ibolya: gratulálok Encsi jó bizonyítványához.
Nagyon jók a képek, aranyos Gergő a cicussal a motoron.
Tudom, hogy még pár nap mire végre rendbe jön a Szandi, de már ez is haladás, tegnap csak 3x volt kaik.

Amúgy nem tudom mi volt vele éjjel, komolyan nem értem. Óránként felébredt, semmi nem volt jó neki. Ilyet már nagyon régen csinált – ennek köszönhetően most hulla vagyok :cry: .
Reggel meg olyan hisztit levágott, hogy csak néztem, az egész pelusozást végig üvöltötte. :shock:
Talán ez is a gyógyulást jelzi, betegen mindig egy angyal. :roll:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Alig van időm lélegezni. :roll: MA vártuk anyósomékat, erre becuppantak a Kriszta keresztszülei is. Anyósék mindjárt érkeznek. Boró alszik, Kriszta letéve aludni, de még dumál, nekem fejni kéne, de nem tudok nekifogni, mert ha jönnek, nincs aki ajtót nyisson. István elugrott a kocsit megmosatni. Ja, és éjszaka egyedül leszünk, mert IStván zenél.
Tegnap napközben csak szopiztunk, és ismét jól lestrapálta a bimbókat. Ma meg azt vettem észre, hoyg mégiscsak kifogott rajtunk a cumisüveg, mert a tele mellből sem lakott jól. :( Mintha lusti lett volna szívni. :cry: Persze, túltettem magam már azon, hogy honnan és hoygan kapja az ANYATEJET, de jó lenne/lett volna, ha mégiscsak szopással sikerülne!

Márti, kitartás mára, és együttérzésem az egésznapos szopi miatt. Ugyanez volt nálunk tegnap. :roll: Mindig elfelejtem mondani, Nissza baba már most nagyon hasonlít a testvéreire szerintem. :)

Ibolya, pedig nem is oylan nagy az a cumi. :D
Gratulálok Encsinek!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!
Baracsról jelentkezem.

Ibolya, hogy ez a két gyerköc mennyire hasonlít egymásra az utolsó fotón! Jól sikerült kép! És gergő nagyon vagány azon a mocin... Encsinek gratulálok! Ezek szerint nem valami nagy kihívás neki a suli. Nagyon ügyes lányod van...

Zsu, igen- minek neked még babakocsi? Vagy az előzőeket eladtad?

Edith, a te gyerköceid is csodaszépek! nagyon édes Kriszta, ahogy szeretgeti a tesóját. Cicibibit ismét sajnálom, meg a bezavaró cumit is...

Márti, és a te fotóid is - szokás szerint - nagyon jók! Igazán jó dolga lesz Nisszának a két nagyobb tesóval :)

Timi, örülök, hogy Zsoltinak tetszik az ovi, és neked is jók a benyomásaid. Kiváncsi vagyok, h a csana milyen lesz. Állás miatt drukkolok!

Zsuzsi, Szandi hisztije remélhetőleg valóban a gyógyulás jele... :) Pihenni tudsz egy kicsit?

Barbi, Edit, Julcsi, Andi? Merre jártok?

Velünk semmi különös. Jól érezzük itthon magunkat. Tegnap Pesten voltam dolgozni, apukám vigyázott Samura (1 hónapja nyugdíjas :) ). És megtanítottam pelenkázni (nagypapai készségfejlesztés), tök jól boldogultak :)
No, csendespihenő van, én is kicsit pihizek egy picit.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


TÚLÉLTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Igaz a nagyok próbára tettek néha, de tartottam magam, kiscsajt alig tudtam lerakni majdnem egész nap rajtam aludt :shock: :D , így mikor este felé elszundított becsempésztem az ágyába, 18kor fürdettem a nagyokat, mondtam, hogy még korán van, nagyon nem figyelhettek, mert 7kor már aludtak!!!!!! :shock: :D
Én szundíiztam egyet aztán kelt a csöppség vacsizni!!!!! :wink:

Ibolya:gyönyörűek a gyerekeid!!!!! :wink:

Évi:jó lazulást anyukádéknál!!!!Igazán büszke lehetsz apukádra, hogy ilyen dolgokba is belemegy!!!!! 8)

Zsuzsi:Szoni oviba februárban még biztosan nem!!!!!Majd látjuk, még nem szívódott fel teljesen aminek kéne!!!! :roll:
Szandi hogy van?????Bölcsibe mikor mehet!!!!?????A hiszti az jó jel!!!!! :wink: Mármint a felépülésében!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Igen, azért kell babakocsit vennem, mert ami Katának volt, azt eladtam. De egyik sem volt jó újszülött kortól. Azért nem lesznek vészes kiadásaink, mert csak a babakocsit kell megvenni, meg majd a Katának új ágyat, de egyenlőre a pici úgyis bölcsőben lesz. Tehát az ágyat nem kell előtte megvenni :) Szivacsa meg van Katának :)

És mindenképp olyan kocsit keresek ami mózeskosaras, mert a textilmózes nagyon melegít nyáron. Ilyen van névtelenben újonnan 40-50-ért, márkásban 80-150-ért. Azt a babakocsit, ami itthon 200e (minden kiegészítővel) az e-bay-ről 75 körül tudnám megszerezni.
Csak nemigen merek addig licitálni, amíg nincs itt rá a pénz, és még csak 35 van meg.

KÉpzeljétek, elestem a buszról leszállás közben :( Annyira figyeltem hogy a Benci le ne essen, hogy nekem sikerült elesnem a nadrágomban :( Szerencsére a térdem és a kezem felfogta az esést (a vállam azóta is sajog) a babának nincs baja :) Utána fél óráig meg volt sértődve (engem meg a szívinfarktus kerülgetett) de apájánakm ár rugdosott ezerrel :)

Ibolya, még nem csináltunk pocakfotót, de épp tegnap mondtam apának hogy ideje lenne, mert most nagyott nőtt. Nem csoda hiszen már a pocak lakója is 1-1,5 kg.

És igen, februárban még dolgozom. egyrészről nem bánom, mert a februári fizetésem végre megmarad, nem megy el a járulékokra, így az is + pénz, no meg nem unatkozam. Csak ez a buszozás ne lenne.....

Na megyek, Bence még ne mrakott rendet, a körmére kell néznem...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sok sok puszit küldünk a Kántor lányoknak szülinapjuk alkalmából!!!!!!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kép
Kép
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kép

Kép


Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kép


na léptem :lol: :wink:

Zsu:te meg ne ugrálj a buszról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Legalább jól kezdődik az oldal!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi,szeretnék én is nagyon sok boldogságot kivánni a lányoknak szülinapjuk alkalmából!

Kép

ezt meg neked/nektek küldöm,hogy ilyen szépen nevelgetitek a lányaitokat a pároddal- Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!!!

Julcsi,BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK a csajoknak!!! Kép

Márti,Edith, gyönyörűek a kiscsajok!!!!
Na és a nagyokról nem is beszélve! :arrow: :wink:

Ibolya,Enikő és Gergő is drágák.
Nagyon hasonlítanak egymásra. :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?