Sziasztok!
Edith,én azt mondom ne őrőld magad ezen a szopi témán.Inkább nézd a másik oldalt:anyatejet adsz Borókának és ez a lényeg.Hogy most ezt lefejed vagy ciciből kapja........Tudom,nem mindegy,de ekkora fájdalmak és véres hólyagok láttán tényleg annak is örülj,hogy legalább van tej,csak másképp jut hozzá.Te megpróbáltad, küzdessz, mindent megteszel érte,de te is tudod,nem mindenkinek sikerül.Aki meg ezért elitél
igazad van,csinálja utánnad minden fájdalommal,problémával együtt.Azért néha tedd cicire /naponta 1x /,hátha megedződik a melled és már nem annyira fájdalmas a szopi.Meg azért a baba jobban megdolgozza a mellet,igy több tej termelődik.Én 2 hónapig fejtem éjjel-nappal 3 óránként,ekkor adtam fel
elegem lett abból,hogy hiába fejek,alkalmanként 40-50 ml-nél több soha nem volt,és ugye ahogy nőtt a Gergő ugy nem volt elég ez semmire.A végén már az egész napi fejést 1x-re megette
na ekkor lett teljesen elegem belőle.Ja,és én csak 3 hétig szoptattam,utánna ahogy kapott cumisüveget+játszócumit soha többet nem volt hajlandó szopizni.
Szóval Edith fel a fejjel,kitartás,ha 2 hónap akkor 2 hónap ,ha 6 hónap akkor 6 hónap,nem ez a lényeg,hanem hogy TE megpróbáltad,mindent megteszel érte,ameddig tart az anyatej addig tart.
Annyira utálom,hogy a mostani időkben annyira felkapták a szoptatást, mindenhol csak erről olvasni, ezt propagandálják ezerrel ,ez folyik a csapból is,hogy aki ezt nem teszi /ezért vagy azért/azt jóformán kikiáltják rossz anyának.Nem elég hogy az anyának fájdalmai vannak,még bűntudatot is ébresztenek benne.
Márti,nagyon ügyesek vagytok,csak igy tovább.Legkisebb manócskád nagyon gyönyörű,a képek alapján ugy látom,hogy nálatok semmi tesóféltékenység nincs.Ugy látom,aki kapja marja alapon hadakoznak,hogy most épp ki fogja,ki segítsen neked a kistesó ellátásában.Azért ha lesz egy ici-pici időd gyere,és számolj be ,hogy telnek a napjaitok.
Friss kismamik,szüléstörténet készül
?Vagy lehet,hogy ezt már kérdeztem
?
Zsuzsi,Szandinak sikerült venni az a Hippet?Ja és a lényeg,megitatni vele?
Andi,örülök,hogy jelentkeztél.Apám mekkorát nőttek a gyerekeid
.Flórának ez a hajkorona
,már fonhatod lassan.Örülök,hogy végre sikerült átrendezkednetek,és hogy megszabadultál a kupitól.
Az ,hogy a gyerekeid nem alszanak egyedül már miért lenne gáz?Gondolom azért említetted meg,mert én irtam.Bevallom őszintén én azért áltam át a déli egyedüli fektetésre,mert a Gergő kézben kb.3 perc alatt elaludt annyira fáradt volt.Ugy gondoltam,hogy 1-2 próbát megér,hátha.De ha azt tapasztalom,hogy sir /ilyen 1x sem volt/,vagy még fél óra elteltével is nyüglődik,akkor simán kivettem volna és elaltatom.De mivel semmi ilyen nem történt,ugy gondolom ő már megérett erre.Az első alkalommal nem értette mit is várok tőle,de pl.már a harmadik nap saját maga mutogatta el,hogy tegyem a kiságyába aludni.
De nálatok,mivel 2 egyforma korú gyerek van,azért ez nehezen kivitelezhető.Türelem,majd ez is megoldódik magától/vagy tőlük, ugyanugy mint a darabos kaja.Csak nézd meg az Edith Krisztáját.Már hónapok óta bilibe/wc-be pisil kakil
én próbáltam már 2x-3x rávezetni a Gergőt,hogy üljön rá,de annyira erőszakosan elutasítja,hogy látom nekünk ezzel még várnunk kell jó pár hónapot.Ti ugyanigy lesztek az alvással,egyszer csak már nem fogják hagyni ,hogy altasd őket.Meg valljuk be,gondolom neked is jólesik az a pár perc fekvés mig elalszanak.Ha oviba mennek ,akkor erre már ugysem lesz lehetőséged
-és az meg már mindjárt itt van
.Szóval nyugi,majd eljön a ti időtök is.És különben is látom,hogy a Flóra milyen szépen kikanalazza a levest.A Gergő soha,ma is kb egy fél tányérnyi leves a ruhájába ivodott
,egyszerűen képtelen megtanulni levest enni,de segíteni nem lehet neki,akkor inkább nem eszik többet.
És tessék sürübben jelentkezni,nem baj,ha csak magatokról irsz egy pár sort vagy csak képekkel bombázzál minket
.
na pussz mindenkinek,megyek teregetni