Új privát üzeneted érkezett!

Most meg én nézek nagyokat, hogy sehol senki :(

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Nekem még nagyon fent van a pocim, de már elég nagy, szóval ki kell húzni magam rendesen még ülve is, hogy elférjen Milán. Reklamál is rendesen, ha nincs elég helye odabent.

Nekem nincs hőhullámom, csak néha lihegek, néha még akkor is, ha csak sokat beszélek. Rendesen ki tudok fáradni a sok beszédtől.

Voltam ma sétálni a párommal. Olyan szép idő volt Sopronban, hétágra sütött a napocska, úgyhogy úgy döntöttünk, séta! De jó lassan ment, én már nem tudok csak úgy rohangászni! :lol:

Elkezdtem a festést, az alapozás már megvan, holnap jönnek rá a színek. Ha nem lennék ennyire fáradt, még ma elkeudeném, de már alig állok a lábamon!

Ami! Driennke! Lili! És mindenki, akit kihagytam! :oops:

Merre jártok? Pihentek? Én még senkitől nem kaptam sms-t, szóval gondolom még senki nem indult szülni! Még bírjuk ki csajok, csak január van!!!!!!!

Puszi!!!!

jutiboszi
 
 


Bettó!!!!!


jajjjjjjjj, neked már csak 22 nap, nekem már csak 26!!!!

Most elkezdett gyorsan dobogni a szivecském az izgalomtól!!!!

jutiboszi
 
 

 
 



Juti! Te mindig rám hozod a frászt :lol: Én a heteket nézve, hm.. még van 3 hét. De a npokat nem figyeltem és tessék. Mégis itt van már. Nemsoká tényleg anyuci leszek :D
Nálunk is sütött a nap, de nagyon hideg szél fújt. Remélem holnap már jobb idő lesz.
Szép álmokat! Édes a Milános kis figura :wink:

Kép
bettó
 
 


Január van igaz, de jövőhéten hétvégén már február :wink: :D

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!
Jó sokat írtatok mi ma rendeztűk át a lakást azért nem voltam jól el is fáradtam.
Lecso: Nekemis II.foku éretség van azt hittem ez baj azért kérdeztem.A varratom szokot feszűlni de akkor fájt mikor rohamosan elkezdet nőni a pocakom azt hittem szét is szakad.Furcsa hogy a heg vastagságot soha nem nézték meg uh.nál pedig ugy hallotam szokták.A hasam karácsony előtti héten kezdet leereszkedni azért mondta az orvos is ne hogy meginduljon.Havonta egyszer nézik a mélyszáj nyitotságát.Nekem azért nézik sűrűn a 30-dik héttől mert a kisfíamnál is egy újnyira kinyilt a görcsöktől rá négy napra megis szűltem.
Jővő héten megint uh is csinál meg nst.Fejlődés véget.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Betto: én is szedek vitamint a láb gőrcsőlés véget.Szerintem én bármit szedhetnék túl nagy ugysem lenne.íszátok már a teát?

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Nekem ma volt hogy egész nap fájt a hátam a közértbe is alig birtam elmenni.Nekem az a furcsa vérvételen meg vízeleten elég rég voltam lehet már nem is csinálnak.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


sziasztok!

Nálunk Szasza a 36.héten van az utolsó vérvétel+a 36.héttől van nst.A 38.héten van az utolsó UH.Ja és a 34.hét körül van streptococus szűrés.Egyébként nálunk minden alkalommal megnézik a méhszáj állapotát.A heget meg lehet nézték csak nincs vele gáz így nem beszéltek róla. :wink:

Juti:olyan jó hogy te még ennyi mindent bírsz csinálni.Én ha itthon ténykedek akkor is pihenőkkel közben megy csak.Egy főzés egy fél óra fekvés,egy porszívózás egy fél óra fekvés :lol: .Levit én már hónapok óta kocsival viszem bölcsibe,pedig nincs messze.Gyalog kb 10-15 perc.De nem merem.Elmenni még talán,de haza is kell jönni onnan.
Van hogy amíg a parkolóig elmegyünk(kb 100m) már be is csömöl a pocim.De hár elejétől kezdve nem jól tűrte aterhelést! :wink:


Bettó:igen úgy ha napokban mondjuk rövidebbnek tűnik,de nekem az enyém még mindig nem elég rövike.Ma vagyok 35 hetes.Még jó lenne ha 3 hetet bent maradna,de akár 4-et is.

Ági,Lili,Ami:mi van veletek????

Kép

Kép
lecso
 
 


Képzeljétek tegnap volt az utolsó uh. 3500 g-os Zalán, és teljesen érett. Nagyon örülök a jó hírnek ....
szóval már bármikor megszülethet, csak még nem helyezkedett be a szülőcsatornába (?).

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Zsuzsi:örülök az örömödnek! :D Hány hetes is vagy most?

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsó!
Megvagyunk. Csak sok a dolgom, és Lili is lefáraszt. No és mire végigolvaslak titeket, addigra a lány itt terem, hogy játszak vele, és írni már nem marad időm. :oops:
Keményedgetek folyamatosan, de fájásaim nincsenek. Szombaton nst. Már alig várom! :lol:

Zsuzsi!
Ez jó hír! Tényleg, hány hetes vagy?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Szasza! Én mától 2 bögrével iszok, bár széklet nehezebb, hogyha szorulás lesz tőle, nem fogom erőltetni.
Igazából nem is bánom, hogy nem lesz 4 kilós :lol: Olyan jó nektek, hogy tudjátok a kb. méretet, még akkor is, hogyha eltérhet. Kis kíváncsi-fáncsi vagyok :oops: :D

Lecso! Bizony rövidebbnek tűnik, már csak 21 nap. Fura, még mindig nem félek, inkább izgulok. Szerintem nevetve fogom felhívni a dokit is. Hogyha izgulok, állandóan mosolygok. Most pedig nagy lesz az izgalom. Ma is elkapott egy jópár szúrásos érzés ott lent, Gézu egyből kérdezte, hogy minden ok. Én meg csak vigyorogtam, hogy persze. Pedig egyre erősebbnek érzem napról napra ezeket a szúrásokat, ráadásul a mensis fájás is jön vele együtt. :)

Zsuzsi! Most néztem meg a tábált, te febr. 8-ra vagy kiírva. Akkor már tényleg jöhet bármikor :wink:

Giga! Én este szoktam keményedni, de szinte folyamatosan. Így este semmi alvás szinte. Fura, mikor bekeményedek, alig kapok levegőt. Mostmár nem olyan könnyű a keményedést elmulasztani. Régen rátettem a kezem, vagy Gézu és pár másodperc múlva már nem is volt kemény. Most viszont sétálnom kell, hogyha nem múlik el és akkor szokott puhulni. Kedden meg is kérdezem, hogy ez normális-e. :roll:

Csajok kezdek vizesedni :( Brühühühühühühü :cry: Eddig olyan jó volt, hogy nem volt duzzadt se a kezem, se a lábam, de ma lazítani kellett a cipőmön és a gyűrű is szorosabb. Remélem nem lesz nagyon vészes :roll:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!
Lecso:Miaz a streptocus vízsgálat én még nem halottam róla.Nekem most is nézték volna az nst csak az uh jó lett igy jővő héten csinál utána meg megin ultra hangra kell menni a fejlődés véget.Vérvételt nem emlitet azért kérdeztem nekem az útolsó az a terheléses volt végűlis minden jó lett lehet azért nem tartja fontosnak.Ha tényleg netán császár lenne amit nem szeretnék ahoz kell valami vízsgálat?Mert én altatást szeretnék kérni mert a gerinc érzéstelenitővel megjártam a hátammal sokáig jártam a reumára elektromos kezelésre ezt szeretném elkerűlni.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Betto:Nem sok az a két bögre?Nincs meleged utána? Én egyet ittam pár napja nagyon melegem lett egy pár percig azota nem ittam bár most az orvos engedélyezte lehet elkezdem.Meg fázásra tényleg jó lehet a ízaszto hatású ezt már tapasztaltam.Azért is kellene innom hátha segit ekkerűlni a császárt az orvosom lehet azért nem tudot sok véleményt hozzá fűzni mert ugy olvastam 100% ig még nem kisérletezték ki a jótékonyhatását.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Bettó!
Keményedésre séta? :? Ilyet se hallottam még, de ha neked ez vált be... :wink:
A múltkor már írtam, de lehet, hogy elfelejtetted: feltennéd a táblázatot megint, mert kíváncsi vagyok, hogy ki mikorra van kiírva... :P Most már tényleg bárkivel bármi megeshet...

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga!
Feltettem, csak sajna pont a másik oldalra esett még :wink:
Igen hajnalban, hogyha bekeményedik a hasam, mennem kell egyből wc-re, mert jobban nyomja és ahogy sétálok kifele akkor megnyugszik és megpuhul :wink:

Szasza! A 37. héttől 2-vel lehet inni, nekem eddig nem volt melegem, langyosan ittam eddig finomra ízesítve :wink:

Kép
bettó
 
 


Bettó!
Ezer bocs, nem vettem észre. :oops:

Kép
Kép
giga1
 
 


Semmi gond :wink: Én nem szóltam, hogy a másik oldalra került :roll:

Kép
bettó
 
 


szasza:hüvelyi kenetet vesznek a sztreptoccocus kiszűrésére.Mert van hogy az anyánál nem okoz gondot(jól levan),de a babát is megfertőzi vele.Vagy valami iylesmit olvastam róla. :roll: Majd megkeresem és felrakom

Kép

Kép
lecso
 
 


_Na meg van:


"Hüvelyváladék-vizsgálat

Időpontjáról a vélemények megoszlanak. Ismert, hogy az újszülöttkori szepszisek („vérmérgezések”) döntő többségéért a Streptococcus agalactiae nevű kórokozó felelős, mely a nők kb. 30%-ának a hüvelyflórájában jelen van. Panaszt, betegséget nem okoz. Jelentősége abban áll, hogy szülés során a magzat fertőződhet. Ennek megelőzésére a hüvelyváladékot vizsgálják, és ha az anya fertőzött, akkor antibiotikumos kezelést alkalmaznak. A vizsgálatot lehet a harmadik trimeszter elején (a 26. héten) vagy a vége felé is (a 36. héten) végezni. A korán végzett vizsgálat hátránya, hogy negatív esetben a terhesség végéig még történhet fertőződés, a későn végzett esetben pedig az, hogy koraszülés esetén nincs információnk, a koraszülöttek pedig fokozottan ki vannak téve a fertőzéses szövődményeknek. "

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok és egyben, csak nagyon elkapott a megfázás és tegnap egész délután feküdtem. Nekem Niki nagyon sokat mocorog, de érzem, hogy nincs elég helye, és most hogy sokat tüsszögök, meg köhögök, a többször görcsölök, meg keményedek, ezért sokat fekszem. Elkezdtem a málnalevélteát inni, nekem cukorral ízlik és még a torokgyulladásra is jó.

Ma beszélgettem a barátnőmmel és mondta, hogy amikor neki az első baba született, akkor a 36. héten volt egy középfülgyulladása, és rá egy hétre megszületett a baba, és mondták neki, hogy a gyulladás okozhat "koraszülést". Tehát beletette a bogarat a fülembe. Meg hát engem ez a GIII-as méhlepényérettség is zavar, mert azért még sok van vissza. Meg a majdnem 10 cm-es fejecske és hogy már most 3 kg. Szóval én nem bánnám ha jövő héten megszületne, mert ráadásul utánna elmegy egy hétre a dokim is.

Én azt gondolom, hogy még egy erősebb front és kibújik, legalábbis remélem. Azt mondják a hidegfront "vonzza" a babákat, hát majd meglátjuk.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Hm nekem ilyet még sosem néztek. De gondolom lenne azért előjele nem? Több folyás vagy ilyesmi?

Driennke! Jobbulást! Én amúgy úgy tudom, hogy egyéntől függ, hogy ki milyen frontra érzékenyebb. :wink:

Kép
bettó
 
 


Driennke:neked ugye nem lehet elszámolva a terhességi heted?A mensihez van a dátum?Egyébként meg te magas is vagy,ugye?Az utolsó hetekben már nem nőnek olyan nagy ütemben a babák.Nekem Levi a 36.héten majdnem 3300 volt és 3820-szal született 2 nappal a kiírt dátum előtt.Szóval ne izgulj!
Milyen aza GIII-as méhlepényérettség?Ha nem meszesedik(pedig azt biztos mondta volna a dokid és kórházban lennél azóta),akkor nincs baj.Biztos csinált áramlásvizsgálatot is!Szóval a baba kap elég oxigént+táplálékot.

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsó, Giga!

Épp ma töltöm be a 38. hetet.

Szasza!
Én is voltam streptococcus szűrésen.Úgy tudom, hogy az anya aki ezzel fertőzött a szülés közben vénásan kapja az antibiotikumot.Állítólag ez egy olyan "kórokozó", ami jelen van az ember bőrén, de csak akkor veszélyes a babára, ha a hüvelyben is találnak.És azt is olvastam róla, hogy nem mindegyik kórházban végzik el ezt a vizsgálatot.

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Lecso!
Nem nagyon lehet elszámolva, mert nekem 28-30 napos ciklusaim voltak és éreztem a peteérést is (szerencsés alkat vagyok). Tény, hogy mindketten magasak vagyunk a párommal, de nem születtünk nagy súllyal és 3000 g-mal a férjem 2500 g-mal, de nem baj, majd megszülöm valahogy, bárcsak már ott tartanánk.
Igen a doki nekem is azt mondta, hogy az jó, mármint a III-as érettség, de ilyen vizsgálatot nem csinált.

Szerintetek az jó, ha a végén sokat csuklik és egyre erősebbeket rúg, csak azért mert ezen a héten (az NST kivételével), annyira erősen rúg, hogy szinte fáj, ma pedig már 3x csuklott és szegényem sokáig csuklik, legaláb 5-10 percig, vagy köze lehet ennek ahhoz, hogy sokat köhögök, meg tüsszögök?

Driennke

Kép
driennke
 
 


Zsuzsi!
Én olyat is hallottam, hogy aki streptococusszal fertőzött, az nem szülhet hüvelyi úton, vagy ha csak közben derül ki, akkor a baba azonnal antibiotikumos kezelést kap. De lehet, hogy minden kórházban más az eljárás.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Ma délután megszületett Laura Ádámja... még szülés (császár) előtt elővigyázatosságból behozták őket Debrecenbe...
Ádám szerencsére egészségesen, 2870g-san és 50 cm-sen jött a világra...
Vendég
 


Sziasztok,
megvagyunk,egyben. :)
Holnap megyek pocakfotózásra. :)

Driennke, nekem is sokat csuklik, és most is pl. kirúgja a pocakomat, ide-oda mozog a hasam. Szerintem ez rendjén van, kevés már a hely nekik.

Edina, tanulmányoztam a táblidat, de nem nagyon tudtam leszűrni belőle semmit. Ovulációs tesztet nem csináltál?

Nekem most fognak csinálni streptococcus-szűrést. Szonjával is csináltak a 36. héten, csak, mielőtt megjött volna az eredmény, megszületett. Ezért a biztonság kedvéért a vajúdás alatt antibiotikumot kaptam. Ha valakinek egyszer volt már, akkor vsz. később is lesz. Egyébként csak kis százaléka fertőződik a babáknak, de ha igen, akkor az nagyon súlyos lefolyású lehet. Van is itt a babaneten egy topik róla. Én kérdeztem a dokit, nem protokoll vizsgálat, tehát nem csinálják mindenhol automatikusan. Streptococcusszal fertőzött nő szülhet hüvelyi úton, csak közben kapja az antibiót.

Puszi, hazajöttek a játszótérről. :)

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


ÓÓóóó, micsoda jó hír!!!!!!!!
GRATULÁLUNK!!!!!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Laurának hatalmas nagy gratuláció Ádámhoz,és sok-sok tejcsit kívánunk! :D :D :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Manka:nem csináltam ovulácós(LH) tesztet,mivel pcos vagyok és a pcos-nál általában magas az LH szint,így értelmezhetetlen.A májusi hónapban már épp szó volt a norcolutról,mert ahőm nem igazán mutatja az ovulációt.De előtte még terhességi teszt,ami Kép :D lett!

Kép

Kép
lecso
 
 


Laurának nagy-nagy gratula! Szuper! Sárgulok rendesen az irigységtől!!!!!!!!

Jó egészséget, és persze miharabbi felépülést a császárból, és igen, sok-sok tejcsit kívánok!!!!!

HURRÁÁÁÁÁÁ!!!!!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

lányok hogy isszátok a málnalevél teát?
Mennyi vizhez mennyit raktok?Nekem nagyon rossz az ize,pedig izesitve iszom,de igy is :? :?

Bettó:Te már kettőt iszol egy nap?Nem nagyon vagy msn-en. :(
Én is elkezdtem nemrég vizesedni,tök bepánikoltam,mondta doki hogy diéta,nehezen megy,de erőltettem,és bár nemhittem benne,szinte teljesen elmúlt.Sok fehérjét egyél,és sok vizet!

Én is gratulálok Laurának ÁdámhoZ!Jó egészséget Nekik!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Az előbb a kádban feküdtem és azon gondolkodtam,hogy tényleg milyen jó is Laurának! :D Már akezében tarthatja a picúrt!
Juti:nem csak te sárgulsz az írigységtől! :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


Gratula Laurának!!!!

Pilhard! Mióta meggyógyultam, igyekszem kihasználni az időt és állandóan csavargok, vagy bent vagyok a tékában :oops: :lol:
Úgy indult, hogy kettőt iszok, de ma szerintem kimarad az egyik, estére nem akarok teát inni, mert akkor még többet megyek wc-re, mint szoktam. Amúgy én úgy csinálom, hogy egy bögrébe egy nagy kanál málnalevél, 3 kiskanál méz és citromlé. Így szépen el lehet kortyolgatni :wink:
Pilhard! Amúgy mizujs? Remélem minden ok :wink:

Nekem nem mondta a doki, hog yilyen vizsgálatot kellene csinálni, lehet meglepi lesz :lol:

Driennke! Nekem is elég sokat csuklik a drága és elég erős is. Az elmúlt két napban is szinte egész nap ébren volt. Este szerencsére alukált. Remélem kedden is ilyen aktív lesz, nem szeretnék megint lépcsőzni.

Kép
bettó
 
 


Bevallom őszintén, én is nagyon irígy vagyok :oops: :lol:
Pilhard! Köszike, akkor én is változtatok a menün. A vízzel nincs gond, Gézu nem győzi venni az ásványvizet :lol:

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Sok petrezselyem, sok zeller, nekem bejött a vizesedés ellen. Egyik nap mint a lufi, fel voltam fújódva, aztán ettem ezeket a zöldségeket, és tök jól emúlt. Ma megint dagadok kicsit, de sokat álltam a festés miatt, valószínű azért.

Zellerkrémleves, petrezselymes krumpli, ilyeneket ajánlok! Én ezt ettem!

Meg fontos inni is, de Neked ezt úgysem kell modnani, kis kacsa!!! :lol: :lol: :lol:

jutiboszi
 
 


Juti!
:lol: Köszike :wink: Sajna, hogyha jót akarok akkor nem menekülök, tényleg be kell vetnem ezeket, mert a bokám egy nap alatt a kétszeresére nőtt :cry: Remélem nekem is be fog jönni :wink:

Kép
bettó
 
 


Betto:Én az előző terhességnél voltam nagyon vízes nekem a narancs vált be probáld ki hátha.
Laura:Gratulálok a picihez.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Bettó!

Nekem a védőnénim azt mondta, hogy ha hirtelen dagad a kéz meg a láb, akkor szólni kell az orvosnak.

Szolidaritásból nekem is jó dagadtak a lábaim. De én buta vagyok, mert nem pihentem ma este. Már délután óta csak állok, szinte le se ültem, mert nem bírom abbahagyni a Micimackó festését. Holnapra el is készül. Majd teszek fel képet. Nagyon aranyos lesz!

Akkor szép álmokat, illetve mire Ti olvassátok, addigra jó reggelt, vagy jó délutánt!

Pussz

jutiboszi
 
 



Csatlakozom, gratulálok Laurának!!!

Juti!Leírnád a a zellerkrémleves receptjét? Bár én nem vizesedem , de lehet hogy jobb lenne megelőzni.

Köszi

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Sziasztok!

Végre itthon, most nincs iőm vissza olvasni, de majd pótolom (ha tudom). Szerncsére jól vagyunk, tegnap délután értünk haza 2 és fél hét után. Majd teszek fel képeket.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziastok!
Adrienn:őrűlők hogy már otthon vagytok.majd meséj a picilkről egy kicsit,most jőn a neheze két pici ellátása debíztos hamar kialakul a napi rend.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Halihó!

Adri! Üdv újra itt :wink: De jó neked, hogy már otthon vagy a csöppségekkel.

Juti! Köszi, szólni fogok neki. Remélem keddig nem lesz semmi extra vele, de kedden kora reggel (nekem mé hajnal :oops: :lol: ) találkozok vele és szólok neki.
Irum-burgum!!!! Tessék pihenni!!!!!!!!!!

Szasza! Köszi, az is egészsées, úgyhogy azt sem fogom kihagyni :wink:

Tényleg, mi lehet a többiekkel????? Remélem minden rendben van.

Képzeljétek este olyan erős mensis szerű fájásom volt, hogy csak na. Régen éreztem ilyet. Egyszerre fáztam és melegem is volt, + kemény volt a pocak is. Utána folyamatosan éreztem, de az már gyengébb volt. :roll:

Kép
bettó
 
 


Szia Adrienn!!!!! :D De jó látni téged!Gratulálok a picikhet ismét!!!! :D
Kép
BOLDOG BABÁZÁST ÉS SOK-SOK TEJCSIT KAVÁNOK!!!!!
Várjuk az élménybeszámolót és a képeket! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Laura!
Nagyon gratulálok a babához.

Adri!
De jó, hogy már otthon vagytok.

Én ma jöttem rá, hogy nem tudom felhúzni a gyűrűmet, eddig nem volt gond vele, csak ha sokat volt rajtam, de a bokámmal hál isten nincsen gond.

Lányok!
Én annyira szeretnék már szülni :)

Driennke

Kép
driennke
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?