Új privát üzeneted érkezett!

Awe Drága!

A két vonalzód nincs teljesen összhangban. :lol:
205 vagy 202 nap van a szülésig???? :lol: :lol: :lol:
10 hetes és 11 hetes is vagy egyszerre, ez aranyos. :lol: Gondolom azért az egyik csak el van találva, nem??? :lol: :shock:

Kép
Kép
bendor

Awe Drága!

A két vonalzód nincs teljesen összhangban. :lol:
205 vagy 202 nap van a szülésig???? :lol: :lol: :lol:
10 hetes és 11 hetes is vagy egyszerre, ez aranyos. :lol: Gondolom azért az egyik csak el van találva, nem??? :lol: :shock:

Kép
Kép
bendor

Na jó, lelépek, szarakodik velem a babanet.

Kép
Kép
bendor

Andi:Na ezt most "jól" megkaptam :lol:
Ez azért van igy mert nincs szivem letörölni /tudom hogy lehet módosítani/ egyiket sem.És igen én ki voltam irva már aug. 14-egész aug 20.-ig minden napra.Szóval igy biztos benne van a szórásba :lol:
De a babafalvás a pontosabb.

Kép
awe

Hello,

Köszi a lányok a hozzászólásokat, tapasztalatokat. Még érdeklődök, nézelődök kicsit, de azt hiszem a klinika mellett fogok kikötni végül. Én szeretném, ha mellettem lenne a baba, és nem csak szoptatáskor láthatnám, nekem ez is fontos szempont.
És akik a klinikán szültetek: csak egyféleképpen lehet szülni, vagy vannak alternatyv módok is?Mi a helyzet a vajúdással?Lehet közben mászkálni (ha birsz) vagy maradni kell a helyeden?
Debrceni vagyok, és van dokim, Ditrói, de ő már nem dolgozik a klinikán és nem vállal szüléseket, igy csak eljárok hozzá, de nem szülhetek nála. Az ótemetőre kell járnom terhesgondozásra. Bár ez is elég kalandos volt mire kiderült oda tartozom . . .

Anita
lolita_78

Lolita!

Ezekben a kérdésekben nem tudok neked segiteni, mivel nálam programozott császárok voltak a babók nagy súlya + téraránytalanság miatt.
De majd a nagy Tapasztaltjaink biztos segitenek.
Ditróinál voltunk 4D-n a lányommal , így tudom ki a dokid, rendes pasasnak tűnt számomra.
Esetleg az ő véleményét is kikérheted választás-ügyben.Orvosi szemmel is okosabb, és egyik helyhez sem hiszem hogy fűződik szorosan.
Na mesélj, milyen is a terhességed???Remélem csodás és tudod élvezni. :wink:

Kép
Kép
bendor

Én nagyon meg vagyok elégedve Ditróival. Nagyon alapos és kedves. Csak kár hogy nem lehet nála szülni:-(
Megkérdeztem tőle is, mailen szoktunk értekezni, holnapra fog válaszolni sztem.
Milyen a terhességem?Hát kb 1-2 hete már nem szenvedek a kellemetlen tünetektől, februártól pedig kevesebbet fogok dolgozni is járni, igy sztem lassan elkezdem élvezni is.
Akkor nálad már előre tudták hogy császárral fogsz szülni?És milyen volt utána a gyógyulás?Kinél szültél?

Anita
lolita_78

Hali!!!!!!!!!!!

Ma nem volt sok időm mert dolgoztam egy csomót, mivel hogy holnap megyünk Kolozsvárra!!!

Lolita: ki a körzetid??? és a védőnőd????????

Török Olgárol tudtok valamit????

Andi: te mondtad hogy munkatársad nála szűlt! Noi kérdezi
(a barátnőm).

Puszika
Vendég

Nagyon köszönöm a válaszokat!!!!

puszi!
Vendég

Dr. Harsányi Ágneshez tartozom körzetihez, a védőnő pedig Győrffiné Dobos Mária
lolita_78

Sziasztok!

Csak gyors bekukk! Ma voltam egy alapítványnál, náluk leszek gyakszin. Pintyus kellemes utat és kellemes időtöltést otthon. Én szeptember eleje óta nem voltam otthon, egy kicsit már mennék:).
Most egy ideig nem leszek, gyakszi, suli és egyebek miatt.
Vendég

Pintyus!

Dr. Török Olga jó szakember, genetikus is. Igen, munkatársam feleségét ő császározta, elégedett volt. Most meg spontán szüléssel szült nála egy másik kolleganőm, őt még szülés óta nem kérdeztem, de évek óta hozzá járt eddig is mindenféle nyűggel és elégedett volt. Szimpatikus nőci, egyszer beszéltem vele. (fiát tanitotta a férjem és ennek kapcsán, nem szüléssel vagy terhességgel kapcsolatban)
Neki úgy tudom van magánrendelése is.

Kellemes hétvégét Nektek, puszi anyukádnak !!!

Lolita/Anita!
Háááát...... utolsó napokban dőlt el csak, hogy tutira császármetszésem lesz, előtte biztunk a spontán szülésben.
Dokim Dr. Póka Róbert, én elégedett vagyok vele, szimpatikus, mindig mindenben segit. Én is sokszor emailben értekeztem vele, meg sms-ben, ha nem akartam sokat várni rá, vagy influenzaszezonban elkapni valamit a váróban. Persze iszonyatosan sokat van műtőben igy elég nehéz elkapni napközben.
Ha akarsz még megtudni valami róla priviben irhatok.

Szép estét Nektek!!!

Kép
Kép
bendor

Bea!

Minden jót a gyakszihoz, sulihoz és egyebekhez (álláskereséshez és találathoz is) !!!
Azért amint tudsz gyere, visszavárunk!
PUSZI!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok Lányok!
Kép

Csak én aktívkodok itt magamnak???? :shock:

Lenne egy kérdésem:
Át szeretném huzatni a bébikomp és az etetőszék vízhatlan, viaszosvászon szerű részét, mert gyerekeim erősen leamortizálták,(kilátszik az alatta levő szivacs) , mert jelenlegi állaoptában szerintem a kukába valók.
Tudtok valakit aki ilyen áthúzással foglalkozik???
Ha igen, akkor léccccccccci irjátok már meg. Köszi előre is.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!
Néhány tegnapi képünk:
Kép Ők haladnak a korral.....
Kép Mezítlábasom "jókislánykodik", rám a frászt hozva ezzel
Kép Borzoska
Kép Fél pillanatra engedte a csatomat a hajába tenni
Kép Másik fél pillanat

Kép
Kép
bendor

Bendor: nagyon szép gyerkőceid vannak:-)))
lolita_78

Sziasztok!

Ugy látom ma nem vagyunk a toppon :D

Andi ti ugye tisztába vagytok azzal hogy be kell szereznetek egy jóóó nagy puskát mert Dorka mellől csak igy tudjátok majd a pasikat elkergetni :lol:

Kép
awe

Lolita, Awe!

Köszi..... Apa azt mondja első naptól kezdve, hogy elkergeti jó messzire a fiukat a lánya mellől... :lol: :lol: :lol:
Ugyhogy Awe nem tévedtél, csak még épp puskán nem gondolkodott a férjem, hangosan legalábbis nem :lol: :lol: :lol: .

Kép
Kép
bendor

Bendor: teljesen érthető az apja reakciója:-)Szegény leendő udvarlók . . .
lolita_78

Sziasztok!

Andi:
Jók a képek!
Dorka baba napról-napra szebb! :lol: Egyszerűen gyönyörű kislány.
Balázsnak is nagyon tetszett.Mondta hogy baba,baba.Lehet megyünk udvarolni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekünk dobtak be a múltkor egy szórólapot és azon a Batthányin hírdetnek egy varrodát ahol állítolag mindent csinálnak a függönytől a gyerekülés huzat cseréig mindent.Esetleg ott lehet megtudják csinálni,de nem biztos.
Dorka hogy van?Remélem nem influenzás. :?
Egyébként a köhögése lehet a levegő miatt mert a panelekbe nagyon száraz.Balázs is azóta alszikjobban éjszaka mióta a szobájába szárítom a ruhákat .
De tudom nektek nem fér be a szárító abba a szobába ahol alusztok. :cry:
A kamillás párologtatás biztos segít.Tudod lehet kapni a radiátorra rakhatót is.(biztos tudod,csak leírtam. :) )Nekünk is van.
Akkor a szuri elnapolva.
Nálunk is tegnap volt a védőnő ,majd 13-án kell mennünk a 18 hós oltásra.
Kérdezted a fogát Balázsnak.Köszi,mostmár áttört gondolom mert nem nyügös már annyira.Meg az utóbbi 2 éjszakát már végig aludta. :D

Pintyus:
Jó utat nektek,vigyázzatok magatokra!
Érezzétek jól magatokat!

Bea:
Sok sikert a gyakszihoz meg a sulihoz.
Majd mesélj.

Kép

Kép
aliza

Az apák már csak ilyenek :lol: de érthető szerintem....
Utána kérdeztem egy kárpitos ismerősnél aki már nyugdíjas hogy etetőszéket meg ilyet csinálnak e.Azt mondta hogy igen szoktak csak az anyagot azt neked kellene megvenni mert ők nincsenek eleresztve vizhatlan anyagokkal.Ő azt mondta hogy nem válal mert sajnos már nem lát jól de bármelyik butor kárpitos megcsinálja aki nem válalja az meg nem elég ügyes hozzá.
Más kárpitos ismerősöm nincs de sok helyen láttam kiirva csak most nem emlékszem hol :oops:

Kép
awe

Lolita:

Én a Klinikán szültem mert szerettem volna hogy a baba velem legyen.A tapasztalataim hasonlóak Andiéhoz.
A nővérek (csecsemős és gyerekágyas) változóak van szimpi és kedves de van köztük pokróc is. :?
A kaja nem túlzottan jó,de általában úgy is hazait ettünk. :D
A szülőszobán van lehetőség vízben való vajúdásra,van szülőszék is.
Nekem engedték hogy sétáljak mert nem nagyon akart első nap beindulni a szülés pedig 5 perces fájásaim voltak.
A Klinikán így van ,de szerintem a Kenézyben is meg vannak a feltételek ,sőt azt mondják hogy ott a felszerelések,ágyak újabbak(bár nem tudom)
Erről Gabi tud mesélni ő ott szült.
Röviden ennyi,kérdezz bátran még ha valamit akarsz még tudni.
Megyünk ebédelni a fiatalúrral. :)

Kép

Kép
aliza

Andi:
Még annyit hogy látom a képeken Dorka is szeret az ágy tetejére felmászni akárcsak Balázs. : :evil:
De ő meg még onnan le is ugrik,én meg majd rosszul leszek. :(
Persze ha rászólók csak vigyorog.De hát ez van majd megunja.
Na most már zényleg megyek .
Puszi.

Kép

Kép
aliza

Aliza: köszi az infókat.Főleg a vajúdásos témáról. És te hogy vajúdtál?
Mostmár szinte biztos vagyok benne, hogy a klinikára megyek. Ditróitól is azt a választ kaptam, hogy a Kenézyt nem rég újitották fel, de a Klinikára viszik a babát ha bármi gond van, illetve most csökkentették az ágyszámot a Kenézybe. Ő inkább a klinikát ajánlotta, és a ti tapasztalataitokkal együtt nekem ez már elég, hogy inkább a klinikára menjek.
Pokróc nővérek meg mindenütt vannak sztem.
És engednek kaját bevinni a kórházba?Vagy azt be kell csempészni?
lolita_78

Sziasztok Lányok!

Köszi a segítségeteket, akkor még nem adom fel az újrahuzatását a cuccoknak. Én eddig egy helyen érdeklődtem a babaexpon, aki üléshuzatot is húz át azt mondta, ők is áthuzhatják, de ezt a vizhatlant ők csak varrni tudják, nem hegeszteni, és varrással nem lesz vizhatlan. De igazatok van, Bence autós ülését is nemrég huzattuk át Dorkának, tőlük megkérdem vállalnak-e ilyesmit.

Alíz!
Jajj, ne is mondd, Dorka is minden félelemérzet nélkül még le is ugrál az ülőgarnitúra támlájáról, nem elég hogy felmászik... :twisted:
Köszi volt nekünk is radiátorra tehető párologtatónk, de kidobtam, mert mindig sikerült beleposhadnia a víznek, kamillateáról nem is beszélve. Így egy edényben-ből párologtatjuk inkább. Éjszaka már fél sikert könyvelhetünk el, hányás már nem volt, igaz azért a köhögés még megvolt. De reménykeden napokon vagy heteken belül ez is megszűnik.
Eddig azt veszem észre hogy nincs rosszabbul Dorka , így inkább a szemfogára tippelek, hogy az okozhatta a 37.2-t.
Bencének tegnap este fájt a válla a szuri helyén, persze nem hagyta hogy vizesruhát tegyek neki rá. Azt mondta akkor inkább fájjon. :roll: Csúcs...

Oké, jöhettek udvarolni, szerintem Dorka örülne neki. :lol: És szerintem apa sem kergetné el Balikádat. :lol: :lol: :lol: :P

Lolita!
Simán lehet ételt hozzátartozóknak bevinni a szülészetre, a folyosón még hűtő is van. Oda a saját nevedre felcimkézett ételt berakhatsz. Én sosem tettem be mondjuk, de sokan használják ettől függetlenül. :wink:
Ja mivel kérdezted ezt a klinika-Kenézy dolgot... épp emiatt jobban megkuksiztam az e heti Debrecen ujságot.
Kenézyben elmúlt héten 5 debreceni + 54 vidéki baba jött világra, míg a klinikán 32 debreceni + 25 vidéki. Arányokat figyeld. Debreceniek nagy többsége szerintem épp a gyerekintenziv tudatában a klinikára megy.
Előtte heti újságban: Kenézyben 2 debreceni+ 34 vidéki baba
klinikán: 124 debreceni+ 89 vidéki baba (mondjuk ez egy havi babaadag :lol: ) de az arányokat nézd itt is...
Ezeket épp most a Te kérdéset kapcsán figyeltem meg, eddig nem is foglalkoztam vele...

Holnap délután lesz Bence Hangyabolyban tartandó szülinapi bulija az ovis csoporttársakkal, vasárnap meg anyuékhoz megyünk, apunak szülinapja volt a héten. Ugyhogy nagy valószínűséggel nem aktivkodok hétvégén én sem... de nálam sosem lehet tudni... :lol: :lol:

PUSSSSZZZ!!!

Kép
Kép
bendor

El sem hiszem, de már megint itt... :lol: :lol: :lol:

Olgi válaszolt az sms-emre:

Most jövünk haza. Megvan az eredmény. Este leírom neten. Amugy minden rendben van.Most már fellélegezhetek. Puszi.
Olgi! Gyere, várunk vissza, kiváncsiak vagyunk a történéseidre!!!
Puszi

Kép
Kép
bendor

lolita_78!!! Szia!Én is az Otemetőre járok,ugyanis most költözött át a Bethlenről. :wink:
Én a Harsányi Ágneshez tartoznék,de mivel két debreceni lakhelyem van igy a mellette lévőbe járok Dr Székely Péterhez,mert oda kell járnom abba a körzetbe,Amelyik helyen alszom állandoan. :cry:
Bethlenen Dr.Kovács Károlyhoz jártam,bár mindig más orvos volt mert mindig helyettesités volt. Hogy átköltözött az Otemetőre,robbantoták az én körzetem,és sajna Dr.Székelyt kaptam. :roll: Utálatos egy pasas,nem szimpi egyáltalán. de ez van.
Ja!Én a klinikán szülök,ez már tuti.Barátnőm ott dolgozik a szülészeten,mint szülésznő.

Csajok! Ti Debrecenbe hová szoktatok járni turizni? Ahol jo rucikat ki lehet fogni.? :D

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Andi! Áthúzás-ügyben sajna nem tudok segíteni.... Úgy látszik ez az udvarló-elkergetés együtt jár az apasággal.... Nálunk is ez volt Apa majdnemhogy első mondata a lánya születése után... :D Képek jók, Dorka de szép! :D Meg milyen bátor... :shock:

Alíz! Balázska is???? :shock: Hűha, úgy látom, készülhetek lekiekben... :shock:

Oszman! Én is Székelyhez tartoztam, igaz csak az utolsó 6-8 héten, de nekem nem volt vele semmi bajom, normélis volt. Akkor mit mondtál volna az előző vén tatára??? :shock:

De jó, hogy Olgiéknál minden rendben! Várunk Olgi nagyon!!!! :D

Kép
zsuzska81

Szép estét!

Lilta:
Én nem vettem igénybe "segédeszközt" és fájdalomcsílapítót sem,igaz elég kemny volt de túléltem és a babám is egészségesen jött a világra kereken 4 kilóval!

Andi:Örülök hogy Dorka jobban van és remélem elkerüli az influenza.
Húúú akkor hétvégén buli hegyek! :lol: :lol: :lol:
Gondolom alig várja már Bence,igaz?Dorka babát viszitek?Gondolom igen ha nem lesz rosszabb az állapota,nem ?
Várjuk a képeket.

Olgi:
Várunk sok sok szeretettel,sokat gondoltam ám rád.
Örülök hogy most már jól vagytok és remélem minden rendben lesz.

Kép

Kép
aliza

Lolita:
A Lilta az te lennél,bocsi. :oops:

Awe:
Bejelöltelek iwiwen. :)
Tényleg nem kimondottan nőies a foglalkozásod ,de ügyes vagy.
Én az autókhoz sem igazán értek nemhogy az alkatrészekhez. :oops:

Képzeljétek ma du. 3- kor megszült a barátnőm.Úgy örülök neki már alig várom hogy lássam a kis drágát.
Na puszi.
Kellemes hétvégét mindenkinek. Kép

Kép

Kép
aliza

Sziasztok csajok!

Csak gyors bekukk, a főnök kéri a kakaóját.

Kismamiknak olvasnivalót ajánlok:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=72008

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=22171

Pusszatásos szép hétvégét mindenkinek!

Kriszti
olimami

Szép jó reggelt MINDENKINEK!!!

Engem sajna hamar kidobott az ágy, már órák óta fent vagyok. :cry: Köhögök, fáj minden porcikám.Szerintem igencsak bújkál bennem valami. Ettől már csak az lesz "szebb" ha lefertőzöm az egész családomat. :evil:
Mebucaint szopogatok, Coldrex forró italt ittam (brrrrrr.... de ótvar íze van, legközelebb maradok a Neocitrannal...)
Legszivesebben feküdnék egész nap, de ha fekszem akkor meg állandóan köhögök.... :roll: Így inkább hagyom a többieket aludni.
Háát... ilyen állapotban kell majd a Bencus szülinapi buliját levezényelni........ Na nem baj, megoldjuk. :wink:

Alíz!
Kérdezted, Dorka is jön-e a Hangyabolyba.. Persze, jelen pillanatban én szarabb állapotban vagyok mint ő, meg január elején is készültünk elvinni, de akkor meg ő nem volt jól igy elmaradt. Most mindenképp visszük, hagy tombolja ki magát. :lol:
Tegnap "reggel" fél 11-kor ébredt a csajszi, egész délután semmit nem aludt és este 11-kor szunnyadt el. Szóval nagyon jól bírja a napi pörgést, kénytelen leszek a fölös energiáját lekötni. :lol:

Olgi!
Látom nem jött össze a netezés, gondolom elég volt tegnap a klinikán ücsörögni.
Várunk ám, gyere amint tudsz!

Oszman!
Te a Bethlen utcai vörös hajú, szemüveges Székely Péterhez jársz? Nekem mindkét gyerekkel ő volt a körzeti dokim, én elégedett voltam vele.(bár hallottam róla azt is, hogy van akivel nagyon szokott kekeckedni....)
Mondjuk a problémáimmal soha nem hozzá fordultam, szinte csak a pecsételés miatt mentem hozzá. 16 hetesen szó nélkül kiirt táppénzre, igaz vegyszerekkel dolgozom a munkahelyen. Többször mondta is, hogy panaszkodjak már, mivel sosem szoktam, pedig egyik-másik kismami nagyon tud.
Gondjaimmal a saját dokimat terheltem, hozzá csak muszájból jártam.

Legyen szép napotok!!! Kép

Kép
Kép
bendor

Olimami!

Tyűűűűűűű.... Kenézyről ez a patkányos eset nagyon ultra brutál.... szinte hihetetlen. Ehhez szólni sem tudok, de tényleg. Brrrrrrrrrrr......... kiráz a hideg, jelenlegi vacak állapotom ellenére is.

Kép
Kép
bendor

Hát sziasztok!!!
Bocsika, hogy nem jöttem, így alakult :roll: Ha alszik mind két gyerek engem is lefektetnek ( Anyu és férjecském :lol: )

Szóval a történetünk:

Szülés után 1 héttel haza mehettünk Tüncsivel, boldogok voltunk, kezdtünk összeszokni. Már aznap este egy bő vérzés jelentkezett, amitől eléggé megijedtem. Akkor hívtam fel Andit, mert ő "rutinos" császáros :lol: . Normális esetben ennek igy kellet volna lennie, ahogy Andi mondta, csak én egy KÜLÖNLEGES estnek bizonyultam. Másnap elállt az egész vérzés, teljesen száraz volt . Még mondtam is a páromnak, hogy fura, mert egyik napról a másikra nem állhat el . Hétfőn kimentünk levegőzni és DM környékén éreztem, hogy ömlik belőlem valami méghozzá csomók jönnek ki. Haza mentünk - a wc-n 3db ökölnyi véralvadékok "szültem meg", amellett vérzés is volt bőven.
Nem kellett több - hívtam a dokimat. Megbeszéltünk, hogy kedden bemegyünk és UH-t csinálunk. Meg is történt. Láttak egy 17mm valamit, lepényre gyanakodtak. Méhtorna lett felírva(napi kétszer lazító és összehúzó injekció). Megkaptam kedden este, szerdán reggel és este. Az estit 18-kor adattam be a klinikán és még haza sem értem elkezdett ömleni... Beültem a wc-re.Legalább 1/2 órát ott ültem és egyfolytában jött és jött és jött...Alvadékok, caffatok, darabok. Mondanom sem kell mennyire félelmetes volt. Nem tudtam, hogy most ennek így kell lennie injekció hatására vagy nem. Férjem felhívta a dokimat erre azt mondta, hogy azonnal be kell mennünk a klinikára valószínű műtőben fogom kikötni.
Pánikba estem, mert Tündike nélkülem mit csinál? Felébresztettem , még megszoptattam, közben már eléggé gyenge voltam, mondta,.hogy hívjanak mentőt, nagyon görcsölt is a hasam. Azonnal itt voltak. Bementünk babával együtt. Beadtunk újszülött osztályra, ahol tápszereztek 24 órán keresztül. Bementünk UH-ra ( este 22-kor) Zatik doki volt ügyeletben. Mondja: "vegyem le a nadrágomat". Azt mondtam, hogy nagyon sok jön, úszni fog minden. Mondta, hogy ne törődjek semmivel. Hát levettem... A doki szeme eléggé kerek lett a látványtól. Lefektettek, megnyomta a hasamat onnan meg patakban ... Az uh rendelő úszott. Azonnal a műtőbe vitték. Jöttek az altatók, bekötöttek minden szerkentyűt. Doki mondja:"Eléggé brutális a vérzés, ha nem tudjuk megállítani, ki kell hogy vegyünk a méhét :shock: " Már akkor kábultam, de mondtam neki: Neee......
Erre válasz: " csak nem hagyjuk meghalni!!!!"
Aztán felébredtem, bevitték az intenzívra. Belázasodtam, cicimet fejtek, mert 24 órán át nem lehet szoptatni.
Végül megmaradt mindenem, a méhemet kitamponáltak több méter gézzel, aztán másnapra azt ( eléggé vacak volt) kiszedték.
Kaptam 2 egység vért. Ez szerdán volt. Hétfőn meg haza engedtek. Tegnap Uh-szerint minden rendben találtak.A méhem is összehúzódott már.
Szövettan szerint nem lepény volt a ludas, igazi magyarázatot nem tudtak adni, mert RENDKIVÜL RITKA esetről van szó. A méhem nem húzódott össze de zárt volt, a vérzés meg a nyálkahártya, aminek ki kellett volna lökődnie bent gyülekezett, aztán meg robbant.

Bocsánat, ha nagyon RÉSZLETES voltam, de ezzel most már le szeretném zárni a történteket, mihamarabb elfelejteni és nem beszélni erről többet.
Örülök, hogy nem orvosi hiba miatt történt ( bár hogy engedhettek haza szülés után, ha még csecsemő főnyi volt méhem 6-7-cm helyett:shock: ? Ennek nem szabadott volna megtörténnie, ha időben észre vesznek. pedig minden nap vizitkor agyon tapogattak a sebemet meg a hasamat, ami mondhatom eléggé FÁJT. ...)
Minden esetre így nem hargszom senkire, csak saját magamra :wink:

Tüncsike egy angyal, nagyon jó baba, és már 3200gr :lol: Nagyon ügyesen szopizik, eszik, alszik, sokat rotyizik és ha fenn van nem sír, hanem nézeget egy hang nélkül :lol:

Ma voltunk először sétálni, nagyon fúri volt újra tolni a nagy babakocsit, Zolcsika meg nagyikával biciklin jöttek melletünk.

Puszika Nektek és köszi, hogy ennyire aggódtatok értünk!!!
Majd jövők.

Kép
Kép
Kép
olik22

Remélem nem bánjátok, hogy egy picit bepofátlankodok, de szeretnék ajánlani Nektek is termékeket, illetve akit érdekel a termékek forgalmazása annak üzleti lehetőséget! Kiváló minőségű magyar tisztítószereket, élelmiszereket és táplálékkiegészítőket kínálok a H&I képviseletében ... www.bogen.5mp.eu ... nekem nagyon tetszenek a termékek, biológiailag lebomlanak...
Szép hétvégét: bogen@tvn.hu

Kép
bogen

Olgi! Őszintén örülök, hogy túl vagytok rajta! és igazad van, ne is beszéljünk róla, felejtsd el mihanarabb! De köszönöm, hogy leírtad... Annak is örülök, hogy nem orvosi hiba volt, bár ez Téged nem vígazstal.... De Magadat ne hibáztasd, Te aztán semmiről nem tehetsz! Gratula a sétához! Meg Tündike szép gyarapodásához! :) :) Zolcsika még mindig olyan kis gondoskodó bátyó? Jó, hogy itt van Anyukád, és tud segíteni! Meddig tud maradni?

Kép
zsuzska81

Jaj Olgi!

De jó, hogy minden OK, már sétálni is tudsz!!! Ezek szerint nem vágtak fel újra?
Ha belegondolok, hogy ez a 21. században történik....
Sajna már nem fog sosem kiderülni, hogy ki hibázott, bár gondolom ez a legkisebb bajod.
Kívánok jó egészséget, sok-sok pihit!

Hétfőn megyek az anesztes-belgyógyihoz, rákérdezek az atraumatikus tűre. Ezzel nem kell 24 órát feküdni, csak 6 órás megfigyelés van.
Pesten évek óta ezt használják...

7.-én torkos csütörtök, kiváncsi vagyok milyen étteremek csatlakoztak tavaly óta.

Andi, én is totál kiakadtam a patkányos eseten, hiszem is, meg nem is, de a két elcserélt baba tuti igaz még a TV-ben is benne volt.
A szülők csak azért vették észre , mert ellenkező nemű gyereket kaptak. Könyörgöm a pofiját meg sem nézték??????
ÁÁÁÁÁÁ, hihetetlen, hogy bárkinek lehet gyereke.

Puszi mindenkinek
olimami

bendor!!!
Nem én nem,ahoz a Székelyhez járok.Ő nem volt még a Bethlenen.
Nem vöröses pasi,ősz.
Ő a kenézibe dolgozott,csak elbocsájtották.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Én egy darabig a "vörös" Székelyhez tartoztam (mikor Bogyóval terhes lettem) nem egy mézes-mázos, de nem is tapló. Sőt kimondottan rokonszenves volt (gondoltam megfogadom), amíg a barátnőm 3. szülését a kiírt időpont előtt egy héttel elutasította valami vicc-indokkal.
Pedig a másik 2 gyerek is nála született. Szegény csajszikám csak pislogott és végül az ügyeletesnél szült.

Mindig elfelejtem Török Olgához akartam írni. Nagyon kemény nő, meg kell szokni a stílusát. '91-ben volt cisztám (15 évesen), hááááát elég durva keze volt, de lehet azóta sokat javult. Ennek ellenére kiráz a hideg, ha találkozunk a folyosón.
Egymásik barátnőm kikötötte, hogy csak nőnél hajlandó szülni.
Egy 3 gyerekes nőcinél szült (valamilyen Katalin), aki azzal indított, hogy ő is szült 3 gyereket, tudja mi az a szülés. :?
2005-ben volt hozzá szerencsém a vetélésemkor, teljesen normális volt, pedig az abortuszosok között voltam.
Nekem meg olyan furcsa egy női nőgyógyi. De mindenki maga tudja.

Na rúgjatok ki, 1000000 a dolgom!!!
olimami

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,mert megyek a fodrászhoz,Balázst viszem anyukámékhoz.

Olgi:
Örülök hogy jelentkeztél.
Borzasztó amin keresztül mentél,de próbáld meg elfelejteni.
Ezután a sok rossz után csak jó következhet.
Kívánok nektek jó egészséget ,a gyerekeknek meg boldog gyermekkort.
Gyere majd ahogy tudsz.Pihenj nagyon sokat,nagyon jól teszi anyukád és a férjecskéd hogy lefektetnek.
Ne hibáztasd magad,te nem vagy hibás semmiért.

Olimami:
Nem sok jót írnak a Kenézyről,sőt elég durva dolgokat.
Az elcserélt csecsemők azért durva főleg hogy még a nemük is más volt.De történnek furcsa dolgok.

Andi:

Merre vagy?
Nagyon lebetegedtél?
Remélem nem vagytok nagyon betegek.

Most lépek
Sziasztok.

Kép

Kép
aliza

Kép

Olgi!
Háááááát.... valóban borzasztó amin túlmentél, még olvasni is szörnyű volt, nemhogy átélni. De mostmár tényleg próbálj a két gyerkőcre koncentrálni, ők kárpótolnak mindenért.
Azért titkon végig reméltem hogy nem orvosi mulasztás történt, örülök hogy nem az volt, de ezt gondolom megérted. Persze a helyzeteden ez sokat nem változtatott, mármint mikor kiderült.
Magadat tényleg semmiképp ne okold, hisz semmiről nem tehetsz, tehettél. Sajnos megtörtént, de túl vagy rajta épen és egészségesen és ez a lényeg.
Tündi baba nagyon szépen gyarapodik, örülök hogy legalább ő nem sínylette meg az elmúlt napokat és tud szopcsizni továbbra is.
Amint tudsz gyere képekkel, és persze mesélj milyen kétgyerekes anyukának lenni, szeretném Tőled is hallani. :wink:

Alíz!
Köszönöm kérdésedet, megvagyok. Már nem annyira ramatyul mint hétvégén, de kicsit köhögök, és kicsit Dorka is. Szerencsére ő sem lázasodott be, igy ha minden jól megy végre csütörtökön megkaphatja a szuriját. Ismerve a lányomat lesz ordítás... bár csak a szúrás pillanatában, utána nem valószínű, mert csak addig fáj neki.

Na ha már az elcserélt csecsemőknél járunk... Gabi tudja, neki meséltem már: Dorka első napján levitték megnézni a vércukrát, vissza meg egy kisfiut hoztak helyette. Szóltunk, hogy bocs, ez nem a mi babánk, nekünk amugy is kislányunk van. Persze ez nem olyan brutál csere volt, a szomszédos ágyon fekvő anyuka babáját adták a kezembe. Aztán persze nagy komótosan meghozták Dorkát is. A csecsemős még napok múlva sem győzte a bocsánatkérését kifejezni nagy pironkodva. :roll:
Na de hazavinni más babáját... hát...... ettől azért jobban kellene figyelni azt hiszem.
Alíz!Majd várok képet az új frizurádról, ugyhogy lécccci felpakolni ide magadat oké???

Olimami!
Hát visszatérve a klinikás doktornőkre:
Gondolom az a Katalin nevű doki akit irtál hogy 3 gyerekes, az Jenei Katalin lenne, mert ő van a szülészeten. Pintyus ismeri az egyszeri alkamommal való találkozásomat vele, nekem annyi elég is volt . Lehet hogy rossz kedvében volt, (amúgy is olvastam róla hogy nagyon hangulatember) meg nem füllött hozzá a foga hogy velem foglalkozzon.) Ugyanis a terhesambulancián még anno Bencével végigülve egy délelőttöt közölték velem hogy nem találják az orvosomat majd az ambuláns doki rámnéz (ez du. negyed 3kor volt, bedagadt az egész napos üléstől a lábam, meg amugy is nagyon vizesedtem ) Jenei szerintem igen bunkó hozzáállással és hangnemben közölte velem, hogy azonnal vegyem fel az orvosommal a kapcsolatot, mert ez nem normális. (mármint az ödéma) Kérdeztem tőle hol érhetem el a dokimat... válasza: azt ő honnan tudja. Mint egy kőbunkó, olyan volt. Remegve hivtam az orvosomat, elmondtam mi zajlott le az ambulancián, ő nyugtatgatott végül.
Én ezzel ezt a doktornőt nem leírni akarom, de amíg 2 orvos közül lehet válsztani addig én biztos nem őt választom.

Ja és most tudtam meg róla, hogy évekkel ezelőtt szülésznő kolleganőjétől is elkérte az 50 ezret a szülésért. Nem fogadta, hanem kérte. Ugyhogy no comment......
Pintyus ez az utolsó két mondat Neked szól!!!!!!! Hol vagy már egyébként??????????? Kolozsvárról visszaértetek már?

Zsu, Awe, Bea, Lolita!
Mi ez a nagy csend???????? :shock: :shock: :P

Szombati Hangyabolyos szülinap nagyon jól sikerült, a lurkók élvezték nagyon. lefőttek az ugrándozásban , szaladgálásban mint a kiskacsák. Dorka is pörgött ezerrel, négy felnőtt felváltva loholt utána, alig bírtuk vele a tempót. Persze hazafelé jövet a kocsiban kidőlt és még kicsit itthon is aludt.

Alíz!
Dorka mivel nagyon élvezte összehozhatnánk valamikor egy közös játszóházazást, Balázskád is élvezné szerintem. :wink: :wink: :wink:

Íme pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

PUSZI MINDENKINEK!!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Megvagyok én, csak ma volt az első napunk itthon kettesben! Eddig végig volt segítségem. De szerencsére nagyon jól elvoltunk, még a házimunkával is haladtam, csak részletekben. Ma 4 hetes a nagylányom! :D

Andi! De szuper ez a játszóház! Na, meg persze a képek is! Úgy látom, Dorka semmiből nem maradhatott ki! :lol: Kaját Ti vittétek be, vagy adnak ott is igény szerint? Bencének hogy van a BCG-je? Voltatok végül orvosnál? Jenei Katalinról én hallottam már érdekeseket...hogy van egy stílusa.... :shock: Nekem nem volt hozzá szerncsém.

Alíz! Kérünk képet az új frizurádról! :D

Képek:

Kép alszik a vállamon

Kép tegnapi alvás

Kép alvós közelről

Kép eredetileg bokazokni :)

Kép nagyszemű:)

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak el vagyok havazva! Ma kezdődött a suli...plusz még a gakorlat, meg ugye munka után is rohangálok.
Jenei Katalinnál én már voltam.....két napig bőgtem utána :oops: rákszűrést csinált, ráadásul előző eredmény rossz volt, szóval amúgy is stresszeltem...nagyon durva volt és modortalan....

Nem emlékszem már ki kérdezte a turit. Vágóhíd utcán gardrób turi nagyon jó, a pesti utcai turi, ami az udvarban van és a piac utcán skála mellett az angol használtruhás. Ezekben lehet kifogni nagyon tuti cuccokat olcsón és jó állapotban!

Olgi! Örülök, hogy most már minden OK!
Vendég

Zsu!

Gyönyörű Pannika mint mindig. Nagyon édes az összes képen. És már komoly életkorral rendelkezik, :lol: gratula hozzá!!!
Édes rajta a rózsaszin nadrág is, nagyon szép. Hát a bokazokni ami ugye térdig ér, azért az sem semmi. :mrgreen:

Bence BCG-je: anyukádon kívül még két helyről érdeklődtem. Gyorsan hívtam anyut is ott náluk is próbálja elérni a védőnőt, de végül "csak" az orvos asszisztensnőjével tudott beszélni. Ő azt mondta ritkán de előfordul, hogy nem a szuri hanem a bcg hegnél pirosodik és keményedik be, jegelni kellene pár napig.Ha hétvégén nem múlik hétfőn mutassuk meg dokinak, épp mint anyukád is mondta.
A játszóházban pedig meg tudtuk mutatni az egyik meghívott kisfiú anyukájának, ő ugyanis gyerekorvos . Azt mondta nem látott még ilyet, valószínű valami keresztreakció játszódott le, mindenesetre borogassuk. Jegeltem neki egész hétvégén, még ma is tettem neki rá éjszakára, de már csak nagyon picit piros és egyáltalán nem olyan kemény mint volt.

Kérdezted a kaját a játszóházban.
Azt nekünk kellett vinni, minden mást ők álltak. Adtak tányérokat, poharakat, evőeszközöket, ők szerviroztak, mosogattak...
Mi pedig vittünk tortát, rágcsálnivalókat, innivalókat, szendvicseket. Mondanom sem kell a szendvicseket a szülők közt osztottuk szét a gyerekek alig ettek, inkább játszottak meg ittak.

Bea!
És milyen a gyakszi????
Na részvétem a Jenei Katalinnal való talidhoz, szép lehetett és látom megnyugtatott keményen akárcsak engem. :cry:

Sajna nálunk a turi apa által erősen tiltólistán van, így nincsenek turis cuccaink. :? :?

Ja ha valaki akar a falánk csütörtökön étterembe menni:
úgy tudom Pesten múlt hét pénteken már az akcióba részt vevő éttermekben minden asztal le volt foglalva, nincs már sehol szabad hely.
Nem tudom itt, Debrecenben mi a helyzet, én ma személyesen bementem a Babalu-ba, mert épp előtte mentem el, gondolta benézek, megkérdem mi a helyzet.Náluk febr. 7.-re egész napra nem lehet asztalt foglaltatni, érkezési sorrendben lehet leülni, de telt házra számitanak. Szóval szerencse kell hozzá hogy éppen legyen üres hely ha menni akarunk.

Alíz!
Frizurád??????? Látni szeretnénk!!!!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
bendor

Zsu!
Nem értem, ha egyedül, ill. kettesben voltatok az első mképet hogy csináltad??? Vagy az még vasárnapi?
pussssz

Kép
Kép
bendor

Jaj, már megint én, mindig elfelejtek valamit:

Zsu!
Egy hónap alatt mennyivel nőtt Pannika súlya és a hossza?
Én most direkt megnéztem, teljesen más a két gyerekem gyarapodási üteme.
1 hónapos korára Bence 4 cm-t és 1050 g-ot , míg Dorka 5 cm-t és 370 g-ot gyarapodott. Azért jócskán van különbség a súlynövekedésükben. :lol: Bence vasgyúró volt, Dorka meg sokkal kevesebbet evett.

Na még visszatérve a Kenézyben elcserélt babákra, nem tudom hogy eshet ez meg, bár Gabi tudna konkrétumokat mondani , ő szült közülünk ott.
Klinikán Dorkát magamnak öltöztethettem fel és hozhattam haza, úgyhogy a csere igencsak ki volt zárva.Gondolom Zsu, Olgi, most is ez a helyzet, nem?
Bencénél anno még a csecsemősök öltöztették (ekkor vették le a szűrővizsgálatokhoz a vért is) , de akkor is végig ott lehettem mellettük és figyeltem őket, tehát ott nem volt esélye sem a cserének.

Gabi!
Kenézyben nem Te öltözteted a babádat? Vagy ha nem , akkor nem lehetsz ott mikor a csecsemős öltözteti ???

Na ennyit akartam még. Mostmár tényleg lépek, puszi , jóéjt!!!
Kép

Kép
Kép
bendor

Bea! Kitartást a sulihoz, gyakorlathoz, álláskereséshez! :) A Centrum melleti turi tényleg jó, a babaruhák is! :) Meg a Csapó-Liszt Ferenc sarki!

Andi! Örülök, hogy javul Bence karja! Nem értem, ezeket a kis zoknikat kinek csinálják :shock: ma is elvileg bokazokni van rajta, de szintén térdig ér... :D Szimpi ez a Hangyaboly, tök jó kis babazsúrt lehet ott csinálni! Ráadásul nekünk 2 perc gyalog! :lol: Tegnap csak a zoknis és a nyitott szemes kép készült, a többi múlt héten! Nem tudom, mennyit nőtt Pannika, nincs mérlegünk. De pénteken megyünk tanácsadásra, ott kidrül! Nagyon kiváncsi vagyok, mert kerekedik rendesen a Kisasszony! :D Igen, most is én öltöztettem Pannikát, mikor jöttünk haza. :)

Kép
zsuzska81

Jó reggelt!Sziasztok!

Nem tüntem el csak nem voltam a helyzet magaslatán egész hétvégén, sőt tegnap sem meg ma sem./Na ezt jól emondtam :lol: /
Hétvégén probáltam az új házunkba pakolászni de nem volt túl hatékony napom.Ismét minden kijön belőllem, így az erőm sem volt.
Azért haladtam egy kicsit, kisuroltam a konyhabutort kipapíroztam őket és bepakoltam mármint amit már átvittünk.
A nagyobb probléma akkor kezdődött amikor a fürdőszoba csempét és a berendezéseit kezdtem subickolni... :cry: az a tisztitószer szag már túl töménynek bizonyult sajnos /pedig nyitva volt az ablak de igy is 10 perces megszakításokkal tudtam csak végig surolni mindet.A szünetbe pedig a hánytam /bocsánat/ amig volt mit.De megcsináltam 8)

Az a baj hogyha nagyon szarul vagyok akkor sem bírok megülni.Mindig arra gondolok hogy azzal nem lesz jobb hogy sopánkodom magamon és még a dolgommal sem haladok.Biztos én vagyok a buta, önfejű és makacs de hál' Istennek még eddig semmi bajom.
Tegnap a változatosság kedvéért voltam vérvételen /már olyan mintha haza menék/.Az eredményeim jók és most békén hagynak egy darabig mert 15 nap mulva szurnak legközelebb.
Most a héten még mennem kell a fogdokihoz /gondolom csak átnéz mert eddig nincs bajom velük/ és még a klinikára az UH-ra.Ezt nagyon várom :D

Zsuzska:a képek ismét fantasztikusak.Olyan formás Panna hogy öröm nézegetni.Jó lene személyesen is megismerni benneteket de ugye ami késik nem múlik :)

Andi:Tök jó az a játszóház...Ez nekem nagyon szimpi hogy "kiszolgálnak" csak biztosítanod kell a kajcsit meg az innivalót.Igy valóban a gyerkőcökkel tudtok foglalkozni.

Olgi:Mi még nem "találkoztunk" de én is végig izgultam az eseményeket és szorítottam hogy mihamarabb otthon legyél.Nagy szüség van most rád!Tündikének te vagy a világ.
Vigyázz magadra!

Most hirtelen ennyi.Egy kicsit dolgozgatok mert ugye ezt is kell de visza térek.

Éva

Kép
awe

Awe! Ez a sok hányás szörnyű.... :( Nekem messze nem volt ilyen durva, én reggel hánytam egyet (szinte már napi rutin volt reggeli után 2 percen belül), utána "csak" émelyegtem egész nap, de engem az is kikészített.... Na, és ez a sok vérvétel... Én az utolsó másfél hétena klinikával éreztem úgy, mintha haza járnék... :shock: volt, hogy reggel-este nst, de napi egy minimum... UH-n kérjél képet, és tessék nekünk is megmutatni! :lol: Hova költöztök? Vettétek vagy építkeztetek? Tali: én is nagyon várom már! Én az előzőre nem tudtam menni, a változatosság kedvéért nst-n voltam... :D De tavsasszal megyünk mi is Pannikával! Személyesen csak Andit ismerem még! :)

Kép
zsuzska81

Zsuzska!Éppen ezen gondolkoztam hogy lehet-e képet kérni a klinikán.Szeretnék már egy képet, de a 4D-re azt beszéltük párommal hogy a 16. héten megyünk.Ha a klinikán kapok képet felteszem.Kiváncsi vagyok ki az a kis válogatós aki probára tesz engem :D
Nekünk új ház de amugy két éve épült.Nem laktak benne csak fél évet ami nem baj mert igy nem lakták le.Mondjuk ennyi idő alatt nem is lehet.Építkezni szerettünk volna de sajnos rájöttünk hogy az hatalmas cécóval jár.Így a könnyebb utat választottuk.Igaz hogy a város táblától 1km-re van de a városba nem találtunk ilyen nagy telket.1400 nm!Nekem pedig ez volt a vágyam egy szép nagy kert.Elvégre ezért kertesház egy kertesház.
A talit én is várom addigra remélem sokkal jobb lesz a közérzetem.Én csak Pintyust ismerem személyesen.

Éva

Kép
awe

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?