Sziasztok,
Mariann
Szal' nekem magas vérnyomim volt a terhesség végén 3 héten át is 140/90et mért a doki, +vizesedtem, 2 héttel a kiírt előtt befektetett, és bogyót adtak a vérnyomimra, kórházi diéta, kimenő-bemenő folyadékmérés. Szerencsére fehérje nem volt a pisiben, de toxémiának diagnosztizáltak. Nagyon ideges voltam a befektetés miatt, meg hirtelen csökkentették a kalóriaadagot (szerintem) így az első nap éjjelén volt egy "rohamom" éjszaka: 4x hánytam, vérnyomi a gyógyszerek ellenére az egekben (160/110 is volt!!), infúzió, egész éjjel ctg (okés volt) végül reggel 5kor tudtam aludni valamicskét, de rázott a hideg, és nagyon fájt a fejem!!!
Ezt csak azért írtam le, mert szerintem ekkor kakilt bele Kevin a magzatvízbe. Minden nap ctg, vérnyomi, okés volt minden eredmény. 1 hét múlva a flowmetria már enyhén beszűkült hasi artériát mutatott a babánál, de még tök jól volt, 10 nappal később (péntek 13-a volt) kicsit romlott a helyzet, "centrálközeli" volt a keringés és nem akartak egyben hagyni 7végére, "kitudjamilesz" alapon. Spinállal császároztak, (tök zárt voltam, sehol semmi, indításnak nem volt értelme) nagyon fájt, 9/10 Apgarral lett meg Kevin 3700g/50 cm. (4 nappal a kiírt előtt) A szülés alatt és után semmi extra nem volt, csak a kolosztrumos (így írják?) magzatvíz.
A 6 hetes koponya uh enyhe agykamra-tágulatot mutatott, így kerültünk a neurológiára. A dokinéni szerint lehetett egy enyhe agyvérzése Kevinnek (talán az ominózus éjszakán, mert amúgy teljesen problémamentes terhesség volt) , amiből visszamard ez a tágulat, ami valszeg fel fog szívódni, de amúgy egészséges a buksija szerencsére. Na, és ott a vizsgálat alatt Kevin alacsony tónusú törzsizmokat és folyton ökölbeszorított mancsokat produkált. (Hozzáteszem frissen ébredt és nagyon bőgött, úgyhogy szerintem rosszabbul teljesített, mint pl. 1 hét múlva a tornán ) Ez a Heimben volt, tornára is oda járunk, a Hegyen még nem voltunk. A Dévényt itt a lányok javasolták, jövő héten megyünk vizsgálatra. A Heimes gyógytornász csajszi fiatal, jó fej, így meg mertem kérdezni a DA-ról. Azt mondta, hogy ők masszírozzák a babákat, bár "Panni néni" kiakad a szótó, ez nem masszázs, hanem "manuálterápia". Ő azt mondta, szerinte mind2 módszer jó, ismeri a DA-t is, de ők Katonáznak. Mikor mondtam neki, hogy én mind2-t akarom alkalmazni, azt mondta, szerinte semmi akadálya, max. a DA-nál nem szabad mondani, hogy hozzá is járunk.
Szerencsére Kevinnek nagyon enyhék a tünetei, és nagyon fiatal is még, már most is látom az ügyesedést, a fejét már emelgeti, bár még nehéz neki.
Amúgy is nagyon nagy baba, lehet, hogy kicsit lustább is az átlagnál...
A hasontartás hogy megy nálatok? Mert Kevin csak akkor viseli, ha fáradt, akkor szívesen alszik hason. Néha összetekert türire rakom a mellkasát, akkor szépen tartja a fejét, aztán elfárad, és egyre lejjebb engedi, majd leteszi, és nyöszörög, küzd. Én úgy vagyok vele, hogy amíg tartogatja a fejét, nézelődik, addig hagyom, de ha leteszi és sír, akkor megfordítom, mert akkor úgyse ér semmit a hasonfekvés, csak akkor, ha emeli, vagy legalább próbálja emelni. Szóval így eltölt naponta 10-20 alkalommal 1-2 prcet emelt fejjel, türivel vagy anélkül. Nemtom, a DA-ról azt hallottam, hogy ők "nem kényszerítenek a babára olyan mozgásokat, amiket maguktól nem tudnak csinálni", ami tetszik nekem. Gondolok itt pl az asszisztált forgásra, ami pl a 10 hetes Kevinnek talán korai...A fene tudja.
Hát ennyi röviden a sztori, itt tartunk most, aztán majd beszámolok a fejleményekről.
Én már ettől is kibuktam, nagyon csodállak, hogy ilyen erős tudsz lenni!!! Bár most már, hogy látok fejlődést, nekem is könnyebb, meg a tornán is nagyon ügyes Kevin, ami nagyon megnyugtatott!!!
(Bocsi a regényért
!!)
Este még jövök
Pussz
Elli