Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot mindenkinek!

Kis Bóbitám megint végigaludta az éjszakát-mostanában egyre gyakrabban fordul elő. Hét körül ébredt, szopizott és szépen visszaaludt.Kép

Manó
Jól irtad a szeptemberi időpontot? 15-e hétfő!
Apa mondta, hogy mindenképp kérdezzelek meg, hogy vannak-e olyan helyek a ringen ahol el tudom látni a gyereket. Erre ő nagyon háklis, azt mondta máskülönben nem megyünkKép

Mariann
Én is olvastam min mentél keresztül, minden elismerésem, hogy végig tudtad csinálni!
Marci nagyon aranyos és egyáltalán nem látszik betegnek!Kép
Szerintem az őszibarackot már elkezdheted neki, én is akkor kezdtem kóstoltatni Lilivel. Most 5 hónapos és már egy barack levét simán beburkolja.

Csucsuka
Nagyon ari a kiscsajsziKép Fius ruhákat mi is örököltünk. Sokszor még rózsaszin ruhában is fiunak nézték-gondolom azért mert még nincs fülbevalója.

Myssnia
Irigyellek, hogy van erőd futni! Nekem sem ártana elkezdeni, de egyedül nem esik jól. Na és mióta szoptatok olyan erős lettem mellben, hogy félek futás közben elhagyom őketKépKép

Na egyenlőre ennyi, megyek mert irdatlan állapotok uralkodnak a lakásban -a nagy halom vasalni valóról már nem is beszélekKépKép

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok,

Mariann

Szal' nekem magas vérnyomim volt a terhesség végén 3 héten át is 140/90et mért a doki, +vizesedtem, 2 héttel a kiírt előtt befektetett, és bogyót adtak a vérnyomimra, kórházi diéta, kimenő-bemenő folyadékmérés. Szerencsére fehérje nem volt a pisiben, de toxémiának diagnosztizáltak. Nagyon ideges voltam a befektetés miatt, meg hirtelen csökkentették a kalóriaadagot (szerintem) így az első nap éjjelén volt egy "rohamom" éjszaka: 4x hánytam, vérnyomi a gyógyszerek ellenére az egekben (160/110 is volt!!), infúzió, egész éjjel ctg (okés volt) végül reggel 5kor tudtam aludni valamicskét, de rázott a hideg, és nagyon fájt a fejem!!!
Ezt csak azért írtam le, mert szerintem ekkor kakilt bele Kevin a magzatvízbe. Minden nap ctg, vérnyomi, okés volt minden eredmény. 1 hét múlva a flowmetria már enyhén beszűkült hasi artériát mutatott a babánál, de még tök jól volt, 10 nappal később (péntek 13-a volt) kicsit romlott a helyzet, "centrálközeli" volt a keringés és nem akartak egyben hagyni 7végére, "kitudjamilesz" alapon. Spinállal császároztak, (tök zárt voltam, sehol semmi, indításnak nem volt értelme) nagyon fájt, 9/10 Apgarral lett meg Kevin 3700g/50 cm. (4 nappal a kiírt előtt) A szülés alatt és után semmi extra nem volt, csak a kolosztrumos (így írják?) magzatvíz.
A 6 hetes koponya uh enyhe agykamra-tágulatot mutatott, így kerültünk a neurológiára. A dokinéni szerint lehetett egy enyhe agyvérzése Kevinnek (talán az ominózus éjszakán, mert amúgy teljesen problémamentes terhesség volt) , amiből visszamard ez a tágulat, ami valszeg fel fog szívódni, de amúgy egészséges a buksija szerencsére. Na, és ott a vizsgálat alatt Kevin alacsony tónusú törzsizmokat és folyton ökölbeszorított mancsokat produkált. (Hozzáteszem frissen ébredt és nagyon bőgött, úgyhogy szerintem rosszabbul teljesített, mint pl. 1 hét múlva a tornán ) Ez a Heimben volt, tornára is oda járunk, a Hegyen még nem voltunk. A Dévényt itt a lányok javasolták, jövő héten megyünk vizsgálatra. A Heimes gyógytornász csajszi fiatal, jó fej, így meg mertem kérdezni a DA-ról. Azt mondta, hogy ők masszírozzák a babákat, bár "Panni néni" kiakad a szótó, ez nem masszázs, hanem "manuálterápia". Ő azt mondta, szerinte mind2 módszer jó, ismeri a DA-t is, de ők Katonáznak. Mikor mondtam neki, hogy én mind2-t akarom alkalmazni, azt mondta, szerinte semmi akadálya, max. a DA-nál nem szabad mondani, hogy hozzá is járunk.
Szerencsére Kevinnek nagyon enyhék a tünetei, és nagyon fiatal is még, már most is látom az ügyesedést, a fejét már emelgeti, bár még nehéz neki. Kép Amúgy is nagyon nagy baba, lehet, hogy kicsit lustább is az átlagnál...
A hasontartás hogy megy nálatok? Mert Kevin csak akkor viseli, ha fáradt, akkor szívesen alszik hason. Néha összetekert türire rakom a mellkasát, akkor szépen tartja a fejét, aztán elfárad, és egyre lejjebb engedi, majd leteszi, és nyöszörög, küzd. Én úgy vagyok vele, hogy amíg tartogatja a fejét, nézelődik, addig hagyom, de ha leteszi és sír, akkor megfordítom, mert akkor úgyse ér semmit a hasonfekvés, csak akkor, ha emeli, vagy legalább próbálja emelni. Szóval így eltölt naponta 10-20 alkalommal 1-2 prcet emelt fejjel, türivel vagy anélkül. Nemtom, a DA-ról azt hallottam, hogy ők "nem kényszerítenek a babára olyan mozgásokat, amiket maguktól nem tudnak csinálni", ami tetszik nekem. Gondolok itt pl az asszisztált forgásra, ami pl a 10 hetes Kevinnek talán korai...A fene tudja.
Hát ennyi röviden a sztori, itt tartunk most, aztán majd beszámolok a fejleményekről.
Én már ettől is kibuktam, nagyon csodállak, hogy ilyen erős tudsz lenni!!! Bár most már, hogy látok fejlődést, nekem is könnyebb, meg a tornán is nagyon ügyes Kevin, ami nagyon megnyugtatott!!!
(Bocsi a regényértKép!!)
Este még jövök
Pussz
Elli
ellimami
 
 


Sikerült az új géppel képeket csinálni és feltölteni!

Eszkimó puszi:
Kép

...és egy bambulós

Kép

Réka
muki
 
 

 
 

Mókuska!

Na hétfőn tuti nemKép De valami tizen valahanyadikát mondtakKép Hát, őszintén fogalmam sincs hogy van e olyan hely ahol el lehet látni. konkrétan mire gondolsz? pelenkázó, ilyesmi? Az tuti nincsKép Egyébként még mi s ebizti hogy megyünk, ha pl rossz idő lesz akkro enm megyek ki. meg nálunk nagy kérdés hogy ki visz ki. mert én reggela férjemmel nem tudok kimenni, mert Emma délelőt alszik, így énkább csak ebéd után lenen jó kimenni. Ha reggel kiviszem akkor lehet hogy elalszik a babakocsiban vagy a kamionban, de nem bizto, mert nagy a zaj. Megmiatta senki se fog csendbe lenni ha p l bemennek a kamionba. Úgyhogy csak a délután lenen jó, de én nem tudok vezetni, tehát marad hogy a barátnőmék kivisznek, viszont róla most derült ki hogy babát vár (hurráKépKépKép) és már volt egy vetélése szóval vigyáznia kell magára. Az október 5-i ebből a szempontból nekem szimpibb, merta kkor kimennék Emmával a buszjárattal amit indítanak. Úgyhogy lehet hogy mi csak arra megyünk, csak akkor meg már nagy esély van hogy rossz az idő. Na, most ettől nem lettél okosabb, én is csak leírtam az aggályaimat. Az eeszem tudja hogy még nem babának való az a hely még, de úgy mennékKép Egyébként október 5-én Emma már majdnem 1 éves lesz, 10-én született. Ja, és van még valami, még nagyon nem biztos, de az is lehet hoghy indulnak a P.Supercupa amerikai futamán, ami tavaly is szept. 30 volt, és ha arra mennek lehet hogy nem is mennek a Ringen. Kép De én már megszoktam hogy náluk minden mindíg bizonytalan és az utolsó pillnatban derül ki, már évek ta így megy ez nálunk. (pl most sem indultak Kiskunlacházán, ne mikor derült ki, csütörtökönKép)

Mariann!

4 hónapos kortól: alma, őszibarack, sárgarépa, cékla, burgonya. Ezek adhatóak, persze egyszerre csak 1-et vezess be neki. Én Andy-val ellentétben nem ajánlanám hogy csak simán arra hagyatkozz hogy rá van írva a bébiételre hogy 4 hónapos kortól adható, el ekll olvasni az összetételét és csak akkor adni ha ezek vannak csak benne. Ja, és lehet még gluténmentes gabonát is adni, tehát rízs, kukorica.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sofka!

Ja, petit danone, Emma is imádja. Néha adok neki, bár tényleg elég mű. De a normál joghurtokat nem akarja megenni. Így én leginkább a mildi joghurtos, túrós bébiételeit adom.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


háj, Gudmóni evribádi!!!
mindig eldöntöm és megfogadom, hogy lépést tartok a babanettel, hát nem mindig lemaradok??? szóval nem könnyű…jó, ha hetente sikerül bejelentkeznem.
Mi is megjöttünk a németországi nyaralásból, ami több-kevesebb sikerrel járt(ok: több generáció (nagyszülők, friss szülők, tinédzser öcs) konfrontálódása nem feltétlenül szerencsés 1 héten keresztül…na mindegy, azért jó volt…
próbáltam visszaolvasni is, a taliról a fényképeket ez a fránya gép sehogysem akarja leszedni, brühühü L, pedig olllllllyan kiváncsi vagyok
Először is, Kangi!
Julcsi nagyon édes (látom rendbe is jött minden) J J
Amúgy az Almássy térről mit kell tudni? A foglalkozások mikor vannak? Mink is úgy mönnénk, ráadásul itt van a közelben (odaséta-visszaséta)…hánykor van 4-én a megbeszélés???
Urszila!
Remélem anyukád jobban van
Virga!
Legyen ahogy akarod J J, csemetével vagy anélkül!
Téllleg lyányok, így, hogy az embörlánya nem menstruál, honnan veszed észre az újabb terhességet?? Mert én Sophie-t is csak 2 hónap után kezdtem sejteni J..
és a szoptatás azért véd????
Mariann!
Marci tündéri J, és ez nem semmi teljesítmény!!(részedről és részéről is J)
Psandi!
Nagypapa L. Karcsúságodnak mi a titka??? Jó "nyaralást"! J
Maci 2!
Ünneplés hogy sikerált?? Roni tündi J
Évi 24!
Petra is nagyon szép! Ezek szerint sikerült a kocsikázás???
Beu!
Lőrinc-köbüki J, apropos hogy közlekeccc egy ilyen plázban babakocsival??
én a tömegközlekedést is kerülöm, meg sem tudnám mozdítani a babakocsit lépcsőn L
Timici!
A talira lehet hogy mi is mennénk (bármelyik nap), megírod pontosan holmikor lesz? J
Sofka!
Elovastam a múltkori írásod (olaj), azóta van valami fejlemény? Fogyasztóvédelem??
Kaska!
tékitizi!!!gratula a kéthónaposságho' J J..és Viola kapaszkodómesterségéhez J
azért jelentkezz ha tuccc J
Myssnia!
Futás J Bárcsak nekem is lenne annyi kitartásom-erőm-kedvem sátöbbisátöbbi, irigykedem J!!!Szilárdról kéretik mesterfotó!!
Franyó!
Hogy ez a lány miket tud ???!!! J
Nadine!
Zsanka tündér J.. Tesssék azt az anygalt kislányba bújtatni irgumburgum anya!!!J
Orsoly!
Lackó még nem gabalyodott be az ágyikóba?? tündérJ.. Férj? Rendeződött??
ha valakit kihagytam ezer szorri, de likasmemória gazdája vagyok brrr.
Jaj, képzeljétek tegnap sajnos már muszáj volt elmenni a Heim Pál-ba, és kitisztíttatni a könnycsatornát L. Majd megszakadt a szívem L..Azóta viszont egész nap folyik a szeme, egy kiadós alvás után ki sem tudja nyitni L, reggel pedig a férjem hisztérikusan kelt, hogy a gyerek szeme véres L!!!! Szegénykém, letörölgettem, azóta mosolyog J..Normális ez??? Mármint az azóta is tartó csipásodás???Van valakinek tapasztalata??
Ja, és még valami: Pénteken voltam egyszeri anysági ügyben a Lőportárban, most megyek Tevébe, ott is ilyen iszonyat sorok vannak??? Mire számítsak???
szép napot,
babajaga és a békésen pihegő Sophie
Névtelen
 


Az összes L betű Kép, csak valahogy nem sikerült... és most pedig visszaolvasok...
puszi babajaga
Névtelen
 


Sziasztok!

Kaska!
Az együttalvást úgy gondoltam, hogy melletted fekszik a gyermeklány, Te pedig oldalt mellette. Így akár önkiszolgáló is lehet, hiszen félálomban oda tudod adni neki a cickót, nem is kell teljesen felébredned. Vagy rosszul gondolom Kép? Nálunk mondjuk ez nem működött, mert ha Levi ott volt mellettem akkor én nem aludtam.

De láttam olyat a kórházban, hogy hanyatt fekve szoptatás. Csupán viszonylag kis cici nagy mellbimbókkal szükségeltetik hozzá. A mellettem fekvő anyuka így is tudta szoptatni a kislányát. De az ilyesmi az én gigamelleimmel lehetetlen volt, nekem még az ujjammal is el kellett tartanom, hogy nehogy belefulladjon Levi. Tudom, a szakkönyvek szerint a mell olyan formájú,hogy a baba tudjon levegőt venni, de ez az én mellemre ezek szerint nem igaz Kép.

Gombóc!
Mi is így gondoljuk: 2 gyerek, aztán jöhet más fogamzásgátlás a PG53 után. Szerintem én gyógyszert fogok szedni, valamiért idegenkedem a spiráltól.

Ti hallottatok már olyat, hogy valaki akkor kezd el hízni, amikor abbahagyja a fogamzásgátló szedését? Én elég sokáig Triregolt majd Marvelont szedtem, nem volt különösebb gond a súlyommal, de mióta abbahagytam azóta lassan de biztosan hízok Kép. Tegnap végiggondoltam, hogy mikor is kezdődött az igazi súlyprobléma és arra a megállapításra jutottam, hogy a gyógyszer abbahagyása után. Szóval van valakinek hasonló tapasztalata? Nem merek ilyen kövéren babát vállalni majd pár hónap múlva Kép. Már nem eszem édességet úgy, mint a szoptatás alatt, nincs kakaóscsiga, meg túrós batyu reggelire, csak piritós, este alig eszem és nem megy le semmi. Tornázni járok hetente 3x, egyelőre súlyzós edzést csinálok, de hamarosan elkezdem a kardióedzést is. Hátha az segít majd.

Pusza, Virág
virga
 
 


Virga!

na, az én melleimre sem igazKép

Babajaga!

Emmának is kimosták a szemét 6 hetes korában, neki nem volt gyulladt vagy csipás, csak folyt a könnye. Errdmény: Mintah mi se történt volna, ugynaúgy folyik továbbra is, és továbbra se csipás. Már itta beutaló újra a szemészetre, de még nem tudtam magam rávenni. ja, és neki délelött kimosták, este újra folyt, enm hiszem hogy ilyen gyorsanelzáródik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó,

Sophie szeme még rosszabb lett...
mókuska,
Réka,
Csucsuka fényképek csúcsszuperek,
most már megpróbálok én is ideböngészni egyet!
Elli! kitartás, minden rendben lesz...Kép
A hasonfekvés nálunk is 5 perc után nyöszörgésbe torkollik...
tttényleg ezt az uh-t automatikusan csinálják, v. anyuka kéri, v. "gyanú" kell hozzá????

babajaga
Névtelen
 


Tegnap megérkezett a párom.Kép Szegényke teljesen elkeseredett, mert 5 nap után Roni nem akarta megismerni.Kép Mondjuk fáradt is volt már. Mostanában lecsökkentette a nappali alvásainak számát 2-re.
Ma reggel alakított a kis drágám.Kép Evett (2-kor majd) 6-kor, visszatettem, 7-kor felébredt. Gondoltam majd visszaalszik. Persze, meg ahogy azt én elképzelem. 9-ig visítozott-sikítozott. Pedig közben átvittem a saját ágyunkba, de ott is folytatta (nem feltétlenül panaszkodásból). 1/2 10-kor meg kidőlt.Kép
Ja, és kicsit náthás is lettemKép

Myssnia,
Roni gyakran hasal, főleg amióta meg tud fordulni. Csak az a bajom vele, hogy az erölködéstől (mindenáron mászni szeretne) visszajön egy kis kaja.
FutásKép Irigyellek, hogy szeretsz futni.

Beu,
Neked is csak azt tudom írni, mint Franyónak: Majd csak összejön egy tali, amin ti is, mi is ott leszünkKép
KépKép

Kangi,
Gratula a kanállal étkező JulcsinakKép

Nadine,
Jobbulást az apukádnak!
Zsani képekKép Milyen kis megszeppent a keresztelőruhában.

Orsoly,
Lackó édes, képekKép

Mókuska,
KépekKép
Irígy az éjszakai alvásért. Egy ideig nálunk is ment, aztán jöttek a melegek és azóta is kitart az éjjeli ébresztőKép

Kaska,
Majd írd meg légyszi a szemcsepp nevét az árpára, köszi.
A könyvet mi is kaptuk, de én javasoltam. Egyszerű játékboltban lehet kapni (mi Újpesten a Árpád üzletház játékboltjában). Volt többféle is. Ronié gyümölcsös, volt dzsungeles (ezen pl. oroszlán volt). Voltak dizájnosak is (nem téglalap alakú lapokkal) és olyan ami szövetből készült. Szerintem nézz szét jobban, vagy kérdezd meg az eladóktól.

Csucsuka,
Nagyon vagány a kiscsaj, de jól áll nekiKép

Franyó,
Hogy viselte Anka az oltást?

Andy,
Gratula a 8 hóhoz!

Réka,
Képek szupikKép

Mariann,
Ezen a címen találsz hasznos infókat http://www.otlettar.try.hu/ a kismamáknak címszó alatt (pl. szilárd ételek bevezetése).

Babajaga,
Sajnálom szegény Sophiet, jobbulást! Nincs ilyen irányú tapasztalatom.
A párom volt a Teve utcában, voltak elegen, de nagyon gyorsan haladt a sor.

Felébredt a lány, megyek. Szép napot mindenkinek!

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!
Most csak egy gyors kérdés, később jövök még.
Szilárdban napok óta nátha lappang. Volt itt dokinéni is. Éjszaka már láza is volt, most pedig már az orrát is szívni kellene.
Plíz, segítsetek!
Milyen gyakran kell? És mivel tudok segíteni neki? Kap már Vitacolumot (multivitamint) és panadol babyt is néha. Van orrcseppünk is már.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


babajaga!

van ahol autómatikusan csinálják (már így adják ki az újszülöttet a kórházból, hogy megnézik), van ahol agyanu kell hozzá, pl nekünk azért csinálták mert Emma nagyon hasfájós volt, kb 6 hets korában csinálták mikor a csipő uh-ra amúgy is mennünk kellett, és van ahola szülő kéri, mert hallott róla hogy más babának megcsinálták.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


JA! és fél órán belül másodjára van hasmenése.Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!

csak orrszívós porszívóval érdemes szívni,a többi semmit sem ér, és amilyen gaykran csak szükséges. Tehát ha nagyon taknyos éa folyamatosan jön az orrából, akkor akár óránként is. Előtte én be szoktam fújni neki sterimar orrspay-vel az orrát, vagy fiziológiás sóoldatot belecsöppenteni, aztán szívni, aztán jöhet bel aza orrcsepp (fül orr gégész tanácsa lapján). Persze az orrcsepp nem kell minden szívás után, csak ahányszor felírták hogy kell cseppenteni, de a sóoldat az mindíg mehet. Szívd neki, mert könynen fülére mehet!
ja, és amíg nem muszáj ne engedd antibiotikumozni, ha véletlen felírnák, nekünk egy enyhe nátah antibiotikumozásnak lett a vége 10 nap kórház és hasmenéses betegség, mert úgy tönkre vágja a beleket. De remélem tényleg cska egy sima nátha.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hasmenés: hát az lehet akár a náthától is, de ha nagyon hasmenéses akkor nagyon figylej rá nehogy kiszáradjon, Fél órán belül kettő az elég sokKép Feltétlen itasd, avyg szopiztasd sűrűn, ha nem szokott mást inni. És mit mondott a doki a hasmenésre?
Egyíébként vígasztaljon, hpyg azt mondják amelyik baba nem náthás 1 éves koráig 1-2x azzal késöbb több baj lezs, mertaz immunrendszer nem ismeri meg méga náthát sem és későbbnem tud úgy védekezni ellene. nem tudom mennyire igaz, de engem ez vígasztalt. emma már 2x volt náthás, mondjuk mindkétszer láz nélkül, csak sajnos az elsőnél túlaggódtuk, és sajnos így lett nagyobb baj belőle.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Myssnia!
Nálunk is hasonló tünetek vannak, most várjuk a doktornénit. Takony még csak kicsi, de folyton tüsszög Dani, meg furcsán veszi a levegőt. És a tegnapi kakikipiszkálásnak (9 nap után már kellett) egy sugár lövet lett a vége, egy nagy adag hasmenés, extra erővel kilőve. El lehet képzelni. Ha beszéltem vele, rákérdezek erre az orrszívásra is.

Ja! Képzeljétek tegnap Dani egyedül hasra fordult!

Babajaga!
Nálunk az UH-t kötelezően csinálták már a kórházban is, és a dokinéni is az első alkalommal kérdezte, hogy mi van a zárójelentésen, volt-e UH, mert ha nem akkor, kell menni. Aztán nekünk más miatt is kellett menni megint. A dokinénitől kértem beutalót és Ő egyből adott. Ő is úgy volt vele, hogy jobb eggyel több vizsgálat.

Réka
muki
 
 


Babajaga, ha erre jársz, dobj meg egy mélcímmel, hogy kaphass körleveletKép

Zsófi
csucsuka
 
 


Hali Lányo,

Annyi olvasnivalót adtok, hogy alig bírom követni az eseményeket.

Akkor fejből néhány dolgot:
Gombó, a séróra én is kiváncsi vagyok. Egyébként elmeséltem apának, hogy szakállvágóval kell megoldani a problémát (neki van egy csini Hozéarmandós szakálla). Azt mondta, hétvégén megpróbáljuk. Igyexem "ilyen volt - ilyen lett" képet csinálni. Sajnos közben nem megy, mert ketten kellünk a gyereket lefogni Kép

Kaska,
Nekünk kéthós oltás nem volt gond, majd a későbbiek húzósabbak, amikor a DiPerTe-ket is kapja. Bár a doki azt mondta, hogy DiPerTe-s oltás után 6 órával kapjon a ded lázcsill. kúpot, akár van láza, akár nincs. Pirosodás esetén hűtőborogatás, és aznap nincs séta. Én betartottam mindent, de nálunk totál semmi nyügi nem volt, sőt álomkóros lett Kép

Mariann,
4 hós babának az LLL-es szakvélemények szerint csak és kizárólag anyatejet/tápit lehet adni. Ha mindenképpen hozzátápit akarsz, akkor lehet alma, őszibari, meggy (a fagyasztott egyenértékű a frissel), később tök, spenót, burgonya, répa. A burgit általában keverik, mert magában nem nagyon élvezik a gyerkőcök. Szóval a már ismert ízekkel keverd (alma, bari, stb). Remélem, tudtam segíteni.

Manó, Sofka meg mindenki,
Eddig azt hittem, hogy csak az én lányom őrül meg a reklámokért, mivel az apja reklámszövegíró. Ezek szerint más babó apja is Kép) Egyébként beszélgettem erről apával, és szerinte azért szeretik a gyerkőcök a reklámokat, mert nagyon színes és gyorsan változnak a képek. Lehet benne valami....

Sofka,
Csak neked belinkelek egy fotót a babygym-ről. Illetve többet, hogy lásd, mennyire odáig vannak a gyerkőcök érte.

fotók

Kép

Kép

Ja, Bp legnagyobb játékboltja, Varázs Kft Fürj u. 10/b ez Budán van. A fent látható modell vmivel több, mint 10eFt-be került.

Na, ezt gyorsan elküldöm, aztán folytatom

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Na, akkor most folytatom, mert az előbb totál meghülyült a gépem, úgyhogy inkább újraindítottam.... Most úgy tűnik, minden OKÉ.

Szal, tovább olvasva a hozzászólásokat:

Manó,
Azt még nem próbáltad, hogy natur joghurtba keversz saját gyümiket? Nem valami gusztusosak, de egészségesebbek, mint a bolti. Sőt joghurtot, te magad is készíthetsz, abban tuti nincs semmi, csak tej, meg saját gyümi.

Urszila,
Anyukáddal mi újság? Már olyan régen nem írtál róla semmit, hogy kezdek/ünk aggódni. Ugye, csak az időhiány miatt maradsz el? Amúgy DRUKK-DRUKK

Többeknél felmerült a fogamzásgátlás kérdése. Szal én soha életemben nem szedtem bogyókat. Aztán a 6 hetes kontrollon kérdezte a doki, hogy mire gondoltunk, vagy egyből jöhet a következő Kép) ? Mondtam neki, hogy én a Miréna-ra gondoltam. Ez egy méhen belüli eszköz, ami minimális mennyiségű hormont juttat a méhbe, így kombinálva a spirál és a bogyók működését. Szal a hormon 5 évre nyújt biztonságot és kb 35eFt. Tudom,hogy drága, de bogyószedőknek egy kb 1 éves bogyóköltség (a spirál jóval olcsóbb). A lényege még, hogy bármikor visszafordítható a folyamat (levétel után 48? órával megszűnik a védettség) és nagyon sokaknál a mensi is elmarad, amig az eszköz bent van. Csupán némi pecsételés jellemző, ami spirálnál is van. Én nem akarok reklámozni semmit, csak elmondtam. Egyébként én azért nem ezt választottam (óvszer van) mert a dokim nem szereti a méhen belüli dolgokat, ha még babát akarunk, de ha ragaszkodok hozzá, mindenképpen felteszi, és természetesen ezzel biztosan lehet még gyerekünk. No, ez csak egy kis tájékoztató, meg magánvélemény, mindenki a saját dokijával beszélje meg, de azért jó ha tudtok róla.

Virga,
Fogyókúra: Én nagyon sokat híztam a terhességem alatt, de a végén a fehérje-szénhidrát alapú diétát vezettem be. Nekem nagyon bejött (6 hónap alatt 16 kg, aztán diéta, és 3 hónap alatt 4 kg). Ha érdekel, szívesen leírom (akár mailben is) a lényegét, és pár receptem is van, ami igen egyszerű és fincsi is. Ja, és nem kell éhezni vagy megvonni magadtól bármit is.

Elli,
Az én lányom hason baba, tehát 4 hetes kora óra csak hason alszik. 10 hetesen még nem is emelte a fejét, de 3 hónaposan már hasáról a hátára fordult. Szal ne aggódj, tudja ő mikor mit kell csinálnia.

No, és akkor most ti segítsetek nekem. A lányom (5 hó ma éppen) kb egy hete nem úgy eszik mint rendesen. Eddig napi ötször kiürítette a kimért adagját minden zokszó nélkül (tápis). Mostanában meg van olyan, hogy egy v. két evésnél csak a felét/harmadát eszi meg. A Spock könyvben azt olvastam, hogy ilyenkor lehet megkezdeni a napi 3x-i főétkezést, tehát a tízórai és az uzsi egy kicsit könnyebb legyen (pl gyümölcs). De még nincs fél éves, akkor most elkezdjem a hozzátápit, vagy ne? Valahol meg azt olvastam Ibolytól, hogy a hozzátápira való megérést különböző jelek vannak, pl van foga, tud ülni vagy pl már nem érdekli annyira a szopi, ilyenkor a szopi után, ha keveset evett meg lehet kínálni mással. HELP HELP HELP

köszi mindenkinek:

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!
Mostanában találtam rátok és nagyon tetszik, ahogy segítetek egymásnak és, hogy nem utolsó sorban lelki támasz is vagytok egymásnak. Mi is szeretnénk közétek tartozni, úgye befogadtok? Kislányom április 2.-án született 3350g-al és 54cm-el. Kistarcsán élünk már lassan három éve. Megpróbálok egy képet is beszúrni Kincsőről.
Kép
Üdvözlünk mindenkit,
Kiszuny és Kincső
kiszuny
 
 


Sziasztok!Kép

Tegnap Apasas vírusokat végzett ki a gépen, úgyhogy megint jól le vagyok maradvaKép.

Tali: nekem jó a csütörtök, lehet, hogy elmegyünkKép.

Myssnia,
gyógypusz a kis betegnek! Manó mindent leírt, szívd, amilyen gyakran csak tudod, mert ezeknél a kis miniknél nagyon közel vannak a légzőszervek egymáshoz, könnyen kialakulhatnak szövődmények a pangó váladéktól. Én éjszakára meg szoktam emelni az ágy fejét két bazivastag tankönyvvel, így könnyebben lélegzik a srác.

Réka,
hasraforduláshoz gratulálok Daninak!KépKépKép
Fotó gyönyörűséges, hja kérem, ilyen modellel könnyű...Kép

Franyó,
boldog felediket Annácskának!KépKépKép Képek szupik!

Na még jövök, de meg kell etetnem a kölkeket.
Ja még valami eszembejutott, képzeljétek, mióta Macó rizstejbegrízt kap uzsira, átalussza az éjszakát!Kép KopppkoppkoppKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Csucsuka: javitanal nekem email cimet a listaban?Kép kaiser.orsolya@vnet.hu
Es Zsofi nagyon edes „kisfiu”.Kép

Beu: akkoris kocsihiany miatt nem mentem az Arkadba.Kép Most nalam van a kocsi, apa motorozik, plussz ugye Lackot viszem tornazni, ugyhogy ki tudok mozdulni. Ja es Orstol mehetnenk egyutt, en is ott leteszem a kocsit. Apaval most eleg jol vagyunk, de oszinte meglepetesemre olyan velemenykulonbsegek merulnek fel idorol-idore koztunk, hogy csak amulok. Mintha nem is vele elnek 4 eve....Kép

Reka: nagyon jok a kepek, a bambulos kulonosen.Kép

Myssnia: nekem azt javallottak, hogy orrszivas elott egy kis Sterimart (tengerviz tisztitva) lojek az orraba, es kb 1 perc mulva lehet szivni (fellazitja a lazitanivalotKép) (Most latom, Mano is ezt irjaKép)

Heppi: nekem is johet a fogyokurad, plusz a receptek, minden erdekel.Kép

Ellimami: a Deveny-modszer telleg inkabb masszazs (na jo, legyen manualterapia). Mivel Lackonak centralis a hypotoniaja, igy a talpatol a feje bubjaig vegig van masszalva. Most ordit tole, de szerintem 20 ev mulva egy csini masszirlany kezeben olvadozni fog a gyonyortolKép Szal neki pl meg a szajat is megmasszalja a neni belulrol! Utana esetleg van valami kis torna, de az is masszazzsal koritve.

Mariann: nem lehet tudni, mitol hypotonias Lacko, elvileg egy sima huvelyi szules volt, meglehetosen gyors is, szal nem tudni.Kép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok,

Myssnia,
jobbulast Szilardnak! Es kuldok egy kis gyogy energiat: +++++++++++++++++++++++++++++ KépKép
Lehet hogy Zsombiban is bujkal valami, mert reggel kohecselt es tusszogott. Hozzatok kimegy a dokino? Hogy ertetek ezt el? Irigykedem, mert hozzank nem jon ki (egyszer probaltam), be kell vinni a gyereket a rendelobe. En is azt hallottam, hogy orrszivossal kell kitisztitani a nozijat, de tapasztalatom meg nincs sok benne. Kép

Reka,
gratu a hasrafordulashoz! Kép Fotok aranyosak! Kép

MAriann,
szerintem se eroltesd meg azt a hozzatapit. De ez maganvelemeny. En Zsombinak 5 honaposan+1 hetesen adtam eloszor gyumit, holnaputan lesz 7 honapos es meg mindig nem eszi meg a pepes kajakat. Szerintem tudja O, hogy mikor mire van szuksege. (Bar azert nagy ko esne mar le a szivemrol, ha latnam Ot kaja utan ttogni...Kép)

Franyo,
boldog szulinapot! Kép

Elli,
az a gyogytornasz a Heim Palban nem veletlenul magas karcsu, barna rovid haju lany? KépKép Szerintem nyugodtan hagyd meg egy kicsit tovabb is hason Kevint, Zsombi is azt csinalta, hogy ha ugy hagytam, par perc mulva ujra elkezdte emelgetni valamilyet. Es igy gyorsabban erosodott! Kép De gratu a gyors gyogyulgatashoz! Kép

Babajaga,
orulok, hogy ujra vagy! Kép

Kiszuny,
udv kozottunk! Kincso nagyon edes! KépKép

Zulu,
mi az a rizstejbegriz? Te gyartod?

Heppi,
varjuk am a kepet! KépKép

KAska,
nalunk a 2 hos oltas volt az egyik legdurvabb. Sikoltozott a gyerkoc vagy ket oran keresztul, kapott kupot, borogatast, de meg igy is tuzvorosre dagadt a combja, lazas lett, stb. De hogy latom, ez babafuggo, van, akit meg se visel. Drukk, hogy ti az utobbiak koze tartozzatok! Kép

Virga,
en is a hizok koze tartozom (marmint nem a malac, hanem cselekedet Kép). A dokim azt mondta, a fogamzasgatlo elfedte a hormonproblemaimat, amit valojaban a pajzsmirigyem csokkent mukodese okozott. A gyogyszer abbahagyasa utan kiderult ez a pajzsmirigy gond, azota gyogyszert kell szednem (L-Thyroxin) ezutan azonnal osszejott Zsombi is, rendezodtek a hormonjaim, es most nem is hizom Kép, bar nem is fogyok Kép. A sulyzos edzesrle vigyazz, azzal nem lehet fogyni, az csak a hajat alakitja at izomma, es sajnos, a keruleted egyaltalan nem fog csokkenni, sot! Kép

Beu, akkor megbeszelhetjuk a talit a MAmmutban! Kép A Feneketlen to nekem sajnos nem igazan jo. Kép

Kepzeljetek, HaziZsarnokom ma az ebed kozben elaludt! Nem vicc, egy kanal repapure utan elkezdte dorzsogetni a szemeit, a masodik kanal kozben szo szerint elaludt (persze, elotte azert osszemaszatolt maga korul mindent Kép). Most ott tronol az autoshordozoban nyakig repasan es hortyog....KépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Kiszuny: szia foldi, en nagytarcsai vagyokKép Ha gondolod egyszer ossze is futhatnankKép Jut eszembe, tudsz valahol jo hasznaltruha boltot Kistarcsan (babaruha erdekelne leginkabbKép)? KIncso nagyon edesKép

Lacko is horog, hortyog par napja, de csak szopi kozben! Akkor most ez megfazas, szivjam az orrat? Nekem doki azt mondta, hogy csak akkor szivjuk ha telleg nathas, mert azert irritalja ez az ize a nyalkahartyat. Es most nem tom hogy ez natha-eKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly, koszi a bokot! Szivesen talakoznek Veled, szerencsere az uracskam mostanaban itthon hagyja az autot, igy tudunk mozogni mi is. Kistarcsan nem tudok jo turkalot, nem ismerem igazan a falut, amig nem volt meg Kincso addig csak ejszakara jartunk haza, azota pedig inkabb az ismert helyekre jarunk. En a Zsirafban szoktam vasarolni, azt hiszem a Matyasfold hevmegalloval szemben van, nem a legolcsobb, de nagyon jo cuccokat lehet idonkent kifogni es az eladocsaj is rendes.
Sajnos Kincso is pentek ota nathas, minden elojel nelkul tort ra a szortyi. Delben letettem aludni, egy ora mulva kelt es mar folyt az orra. Akkor rogton elmentunk rendelesre, a doki neni Cebion C vitamin cseppet ajanlott es Sterimar fujogatast. Ma ujra kihivtam, mert a hoemelkedes elmult, de a szortyi nem es mar kohog is emiatt. Most kaptunk Fenistil cseppet, remelem hasznal. Allitolag allergiara is szoktak adni, ismeritek? Doki neni nekunk is azt mondta, hogy, ha latom, hogy nem urul magatol a valadek, akkor szivjam ki.
Heppi, Kincso is 5 honapos es o is csinal mostanaban olyat, hogy nem hajlando enni, o "vegyes taplalasu", tejci+tap (sajnos az elso hetekben nem indult be a tejem minden igyekezetem ellenere sem, Kincso fogyott, aztan beadtam a derekam es potoltam napi 300-360ml-t es meg maig sem tudtuk "ledolgozni" a napi 200ml potlast ), de szerintem inkabb a nagy meleg miatt ill. azert, mert egyre jobban erdekli a kornyezete es epp csak annyit eszik, hogy az ehseget csillapitsa, aztan ujra beleveti magat a nagyvilagba. Mikor nagy meleg van, en mindig egy kicsit tobb vizet teszek a tapjaba, igy konnyebben megeszi s az itatas is egyben meg van oldva. Egyebkent ebben a honapban csak 200g-ot gyarapodott, doki neni szerint ebben a honapban altalaban a babak kevesebbet hiztak.
Udv,
Kiszuny es Kincso
kiszuny
 
 


Kiszunyi,
sziaKép. Kincső nagyon kis szépséges!

Gombóc,
semmi extra, rizstejből készül, ugyanúgy, mint a sima tejbegríz.
Zsombi nem semmi, kaja közben elaludni! A kis kényelmes!Kép

Kangi,
Mac kicsit nehezebb volt, viszont relatíve ugyanaz az eredmény, mert pont annyival volt nagyobb a születésekor is. Magassága (mélységeKép?) most 67-68 centi, 9 hónaposan.

Babajaga,
pont azon merengek épp, hogy vajon miből venném észre, ha terhes lennék. Mondjuk már egyszer megjött, de azóta sem, viszont terhes nem vagyok, legalábbis nem igazán van realitása. Meg aztán nem is ez lenne a legalkalmasabb időpont.

megyek megint, Mac jajgat

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok lanyok!

Megvagyok, csak sok dolgom volt. Pentek reggel jott anyosom Miskolcrol, aztan delutan elment mas rokonokhoz vendegeskedni, ott is aludt, szombat delben vissza hozzank, aztan ki a Keletibe a 6 oras vonathoz. 6 utan par perccel telefonalt a ferjem (o vitte ki az allomasra), hogy nem fert fel anyukaja a vonatra, ugyhogy jonnek vissza, es nalunk fog aludni, csak reggel megy haza... Lanyok, tudom, hogy csunya dolog, de en ugy nem szeretem, ha nalunk alszik (nem csak o, barki mas is). Szerencsere volt meg fel oram, hogy rendezzem a vonasaimat, mire hazaernek, remelem, nem voltam azert tul morcos...Kép Gyerekkel kapcsolatban nem volt semmi beszolasa hal'istennek, de azert en "pazarlo" voltam, mert nem kapartam ki a fozoedenybol az aljara letapadt rizst.Kép

Hetfon nem mentem a Polusos babauszis talira, mert kozben kitalaltuk, hogy nem oda megyunk. Ugyanis Apa is mindenkeppen szeretett volna ott lenni, es ezt csak szombaton tudjuk megoldani, szombaton pedig nincs uszas a Polusban. Viszont voltunk a Rubin hotelben tajekoztaton, es szeptember 6-atol oda fogunk jarni!Kép Nagyon szimpi volt a csaj, aki tartani fogja az orakat, a hely is tetszett, mar alig varom, hogy mehessunk! Lanyok, akik mar voltatok babauszason, leirnatok a tapasztalataitokat, hogy hogy viselte a gyerkoc az elso (nehany) alkalmat? Kiscit aggodom, mert Petra hajlamos megijedni idegen helyen, es akkor aztan jon a bombi. Bar most, mikor megneztuk a helyet, nem sirt, szoval remenykedem.Kép

Megmertuk tegnap Petrat, es mar 8640 g! 3 het alatt hizott 680 g-ot. Keretik nem kirohogni, hogy en meg azon paraztam hogy nem eleg neki a tej...Kép Bar en meg mindig azt mondom, hogy par napig igenis keves volt, de szerencsere rendezodott a dolog. Szerintetek meddig fog igy hizni?Kép

Petra a sikitasrol attert a melyrol jovo hhaaaa-hhaaaaa-zasra, Kangi es Franyo, ha jol sejtem, pont errol a hangrol irtatok 1-2 honapja.Kép Nagyon edes.Kép Tovabbra sem forog, csak hatrol oldalra, azt viszont allandoan. Ugy latszik, tovabb nincs kedve strapalni magat.Kép Es mar at tud keredzkedni egyikunk karjabol a masikeba.Kép

Na most ennyi, nem igerem, hogy lesz idom visszaolvasni... Puszi:

Leszter
leszter
 
 


Hali Csajok!

Zsófim 1/2 11 óta alszik (most van 1/2 3) és kivételesen Danó is elaludtKép

Orsoly, mélcímedet javítottam.

Kiszuny, üdv körünkben!Kép Zsófim 2 nappal öregebb a jányodnálKép

Iskola: Műegyetemen munkavédelmi felsőfokú képzés, 5 félév a végén okleveles szakmérnök leszek. Apóspajti evvel foglalkozik, most az EU miatt eléggé felpörgött az üzlet, jó lehetőségnek tűnik. Arról nem is szólva, hogy így a suli miatt itthon maradok Zsófi 3 éves koráig, addig meg úgyis kiderül, hogy magánzó leszek vagy alkalmazott. Közben még angolul is tanulok... úgyhogy nem fenyeget a gyesbetegségKép (Párom szerint megint pörgök, engem csak a pocakoslét lassít le... csakmost a lánnyal lassabban pörögtem fölKép)

Beu, ha minden jól megy, holnap letudjuk a kukizást, és akkor zöldlámpás a csütörtöki taliKép

Gombóc, ilyen bealvás nálunk is szokott lenni, én hagyom a székben, mert ha megmozdítom felébredKép

még jövök,
Zsófi
csucsuka
 
 


Talis lányok, csak beugrom megint, mert munka van Kép:

akkor csütörtök, délután fél 5 (azok kedvéért, akik picit korábban szeretnék Kép), Feneketlen-tó melletti játszótér, ami hátulról, a Villányi út felől közelíthető meg.
Sofka, és aki még autóval jön: Timici üzeni, hogy parkoló van a Hemingway étterem mellett.
Akkor kik jönnek? Csucsuka, hurrá-hurrá, látom, te is, meg Zulu is, hurrá-hurrá!!! Kép
Csucsuka, Zulu, Timici, Zsuzsi, Sofka, Beu, Franyó (kit hagytam ki???). Beszéltem Nyúlandival, lehet, hogy ő is...
Leszter???

Pussz
F., aki mindig rohan Kép
franyo
 
 


Sziasztok!

Heppi
én azt olvastam, hogy tápos babáknál már 4 hósan el lehet (kell?) kezdeni a hozzátápit

Kiszuny
üdv itt, gratula szépséges Kincsőhöz Kép

Réka
forgáshoz gratula Kép

Csucsuka
elküdtem neked mailben az adataimat még régen, mégsincsenek a táblában KépKép egyébként megkaptad?

Danit ma csikiztem, és hatalmasakat kacagott, majd' meg zabáltam KépKép
MÁr Ő is tud olvasni Kép, adtam neki egy állatos rágható kiskönyvet, teljesen elmerül benne... Kép

Mi is jövő szombaton kezdjük a babauszit, végül a nemújhegyi másikkőbányai usziban Kép

Andi
psandi
 
 


Egy gyors kerdes a tapszereket ismerokhoz:
ket hete adok tapit Zsombinak (holnaputan lesz 7 honapos), na nem kell sokra gondolni, naponta 1 alkalommal (esetleg 2). Eloszor BEBA 2-t kapott, most meg BEBA HA 2-t. Ugy veszem eszre, hogy ez utobbi nagyon nem jon be neki. Raadasul, mig anyatejbol 180 gr korul eszik, BEBA2-bol kb. 150-et evett, ebbol a HA-sbol meg 100-nal kevesebbet. Szerintetek terjunk at masik fajtara? Az Aptamilrol hallottam jokat. Vagy ez a mennyisegkulonbseg a tapszer surusege miatt van?
Tok kezdo vagyok, Ti mit csinalnatok a helyemben?
(Mivel a fozelek se jon be ZSombinak, kezdek teljesen tanacstalan lenni....Kép )

Koszi,
Gombóc
gombóc
 
 


SziasztokKép

Megkaptam ma a szeptemberi Kismamát, és van benn egy ingyenes belépőjegy az októberi bababörzére, amit felajánlok az első jelentkezőnek, mert én tuti nem megyekKép
Akit érdekel, az írjon, és küldöm postán

Reggel volt ám giga-megykaki, olyan hogy reggel fél 7-kor huzatolhattam, mert miért is ne szopi közben történt volnaKép

Majd jövök, de mennem kell

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

Elokerultunk mi is lassan...
Beu
Ez az! Kép Latom Te vagy itt az egyetlen, aki talizni akar velunk Kép Kép Tenyleg jottok vegul v. ez most elmarad?
HazaeroApanakOruloLorinc Kép
legzesigyeslo- brrrrrr.Kell az meg Nektek? Ha mar tud forgolodni, csak legurigazik, Ti meg jol megijedtek...Jazi 10bol 1x sem ebred ugyanott.Hajnalban az agy vegebe talaltam bekuporodva. Kép

Sofka
Meg csak 2 pindurfogas Jazi, szoval meg raer a ragcsalassal. Csak a Hipp 6 honapos kajcsit folyton kopkodi ki, fulladozik tole. A Kecskemetit siman megesz, az sokkal folyekonyabb allagu. Azert kerdeztem,hogy eroltessem a szilardabbat vagy raer?!
Hajnali anyos- LEGJOBB! Kép

Heppi
Jok a kepek. Kép

Anita
Vedoneni Kép A Grip cucc nekunk nagyon bevalt. Fecskendovel szoktuk adagolni.

Myssnia
Meg nem volt alkalmam kiprobalni a Liberot sotetben Kép De alkalmat keritek ra!!!
Jazinak nem jott be a tejpep. Teljesen ledobbentem,mert edes, es az edesert altalaban rajong. De a maradekot meg kellett ennem, nehogy megromoljon Kép
Orulok,hogy menni fog a babakocsis futas! Kép

Virag
Koszi a mailt! Valaszolok meg ma! Kép Amugy semmi ujdonsag nalunk lakas ugyben, Apanak meg nem volt ideje bemenni Erstehez. Ja, milyen volt a lakopark??
Kecskemeti keveres Kép
Most akkor vegul a Liberos babakon kivul erdemes azt a kerek ropkodos bigyot is kivagni???? HELP
Sarga napozo Kép Csini lehetett!

Kaska nagyon jok a kepek! Kép Remelm kicsit jobb mar a helyzet.

Sofka
A BabyGym a babatornaztato. Egy muanyag allvany mindenfele zorgoborgo kutyuvel :

Kép

Reka
Nagyon jok a fotok!!!! Kép

Franyo
Utolag is boldog felevesseget! Kép Kép Kép Mail megy lassan...
Bocsi eddig jutottam (reggeltol irom.....) ma a lakas mindket oldalan betont furnak, kepzelhetitek...megyek, viszem Jazit valami csondesebb helyre! :9
Norka a regenyiro
norkini
 
 


Andi, nem találok tőled mélt, elküldenéd mégeccer?

Köszi
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok,

Myssnia,
Szilárdnak mielőbbi gyógyulást.Az orrát,ha nem ürül magától feltétlenűl szívni!!!Orrszívó-porszívó...nagyon olcsó és egyszerű kis szerkentyű...és tapasztalatom szerint a gyerekek nem félnek tőle,sőt....:-)
Mi "rendszeresen" szívjuk Petra orrát,mert van,hogy büfi után kis tejcsigombócot látunk az orrában...ezt le szoktuk szívni.Jobbulást!!!

Heppi,
fogyis recept szerintem minden anyucit érdekel itt a topicban,tedd közkincsé légyszi.Engem is érdekel.Szernecsére nekem csak 7 felesleges kilót kell ledolgozni,de azt se tudom,hogy álljak neki. Kép

Leszter,
tényleg kár,hogy aPólusban nincs szombaton úszás...nekünk is az lett volna alegideálisabb,mert akkor apa minidg el tudott volna jönni.Hétköznap ez elég nehézkesen megoldható,de majd kerít rá bőven alkalmat...megígérte nekem. Kép Az a hely,ahova ti jártok,hol van és mennyibe kerül?
Petra súlyához gratula. Kép

Kiszunyi,
üdv közöttünk.Kincső nagyon édes,gyönyörű baba. KépGyere minél gyakrabban. Tényleg nagyon jó ez a topic...itt mindenki olyan rendi. Kép

elküldöm,mert felébredtünk...majd folytatom

Évi+Petra
Évi24
 
 


Hello Lányok,

Kiszuny, (jó, hogy te is itt vagy)
Köszi, hogy írtad, hogy nálatok mi van. Tkp anno én is csodálkoztam, hogy akik tisztán anyatejesek, azok mit paráznak, hogy mennyit esznek a babócák, úgyis tudják ők jobban. Aztán meg tessék, mikor az ember lánya kerül ilyen helyzetbe ugyanúgy parázik. Most azt csinálom, hogy megkínálom, amikor ennie kellene, aztán amennyit eszik, annyi és kész. De ha ébren van többször is megkínálom. Ma pl de 10-kor evett 100g-ot, többet az istennek sem tudtam belediktálni. Du 2-kor SEMMIT nem evett, fél3-kor bealudt, azóta nyugi van. Kíváncsi vagyok, du 6-kor mennyit fog kérni (azért csinálok egy dupla adagot, aztán lesz ami lesz).

Psandi,
Én beszéltem anno egy LLL tanácsadóval (itt Iboly néven osztja a jótanácsokat), aki azt mondta, hogy egy tápis babának ugyanolyan éretlen az emésztőrendszere, mint az anyatejesé, szóval neki is elég a tápi. Persze azért elkezdeni ellehet, de nagyon kis mennyiségekben, és nagyon odafigyelve a kiütésekre stb. Én nem erőltetem, bár már nagyon adnék neki mindenfélét, nem csak ezt a széna ízű és illatú tápit.

Gombóc,
Amikor mi tápisok lettünk, nagyon csodálkoztam. Anno 3 hetesen a gyerkőc egy szopizásra simán kiszívott 180-200g-ot is. 3,5 hósan a napi tápiadagja (Mildibé1) 130-135g/étkezés. Szóval én úgy gondolom, hogy a tápi - mivel "műanyag" - sokkal táplálóbb/hízlalóbb. Ezért a gyerkőc tudja, hogy mennyit egyen (na, én beszélek, aki most parázik, hogy nem eszik a gyerek Kép ) csupán arra kell odafigyelni, hogy többet ne egyen a kelleténél. Persze, ha te úgy LÁTOD, hogy a gyereknek az íze nem jön be - bár elfogadja, hiszen 100g-ot azért megeszik, tehát nem köpi a képedbe elsőre - akkor érdemes megpróbálni mást. Egyébként szerintem az oldalán van útmutató, hogy x hósan mennyit illene megennie (na ezt az értéke ne lépjétek túl), ha ennek a felét magától befalja, akkor szerintem nincs miért aggódnod. De ez csak magánvélemény, azért ne vegyél rá mérget Kép

Na, és akkor a végén: Eddig Orsoly jelentkezett, hogy érdekli ez a fehérje-szénhidrát diéta. Neki elküldöm mail-ben, de mivel nagyon off lenne, ezért nem akarom ide gépelni. Szóval bárki úgy gondolja, hogy érdekli, csak szóljon és már küldöm is. Azért a sikert nem garantálom, de nekem anno nagyon bejött Kép)

pusz mindenkinek:

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Heni,
Ha mas meg nem jelentkezett, akkor en, mint leggyorsabb, megkaphatnam a belepot?Kép

Puszi:

Leszter
leszter
 
 


Sziasztok,

nagypapa elvitte Malackámat egy kis vonatozásra, Mac alszik, tiszta hálidéj!Kép (Halidéj light)

Norka,
én is taliztam volna Veletek, mert Pécs környékén bicóztunk, de persze amilyen félkegyelmű vagyok, csak az úton jutott eszembeKép. Pedig a Tescoban stíröltem a babakocsikat rendesen, hátha összefutunk.

Leszter,
hú, Petra jól belehúzott!Kép Szerintem hamarosan csökken majd a gyarapodás, de addig is nem küldenétek pár grammocskát ideKép?
Azt a pazarló mindenit, gondolom még a lábast is folyó vízben mostad el, ugyeKép?

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Na, jó, akkor a lényegét leírom Évi24 kérésére.

Tehát először is az alapok Kép Az energiánkat alapvetően az ételekből nyerjük. Igen ám, de az ételeket energiatartalmuk szempontjából 3 nagy csoportra oszthatjuk. Vannak a fehérjék, a szénhidrátok, és a zöldségek (túl sok energiát nem tartalmaznak, viszont a rost és vitaminok miatt nagyon fontos). A szénhidrátok lassabban bomlanak le a szervezetben, ezért a szénhidrát alapú élelmiszereket reggel ill. délelőtt ajánlott fogyasztani, hiszen az egész napi munkával lebomlik. Alapvető szénhidrátok a növényi eredetű energiadús ételek: gabonapelyhek, lisztes dolgok - tészta, kenyér; rizsből készült hamik; és a burgonya. A fehérjéket az állati eredetű ételeink tartalmazzák nagy mennyiségben (húsok, tojás, tejtermékek). Délben törekedjünk a fehérjék és a szénhidrátok egyensúlyban tartására. Vagyis miket ehetünk délben? Pl. túrós csusza, pörkölt tésztával/kruplipürével/rizzsel, lasagne, vadas krupligombóccal, sajtos-tejfölös tészta,és még sorolhatnám. Tkp minden olyat, amit ismerünk a magyar konyhában. Természetesen, együnk hozzá gyümölcsöket és salátákat is (savanyúságot). Dél után már inkább csak lédús gyümiket nasizzunk (alma, narancs, körte stb), ha már semmiképpen nem bírjuk ki vacsoráig. A vacsora értelemszerűen fehérjedús legyen. Mi ajánlott vacsira? Az ebédről kimaradt husi salival, tükörtojás, főttojás virslivel, süthetünk vékony szeletekre vágott sonkát tojással (tetejére reszelt sajt), szóval ilyeneket.

Tudom, sokan azt gondolják, hogy "ÁÁÁÁÁ, ezt az én uram nem eszi meg", de gondoljatok bele! Legtöbbőtöknek a férje nappal nincs otthon. Tehát a reggeli és a vacsi marad. Reggelire csináljatok bármit, amit szerettek, hiszen ilyenkor annyi szénhidrátot vihettek be, amennyit akartok, nap közben ugyis lemozogjátok. Délben ici-picit kell odafigyelni, hogy sovány húsokat (szárnyasok, borjú, fiatal sertés) használjatok, és minél kevesebb zsiradékot. Este persze húzósabb, de mivel akkor jön meg apa, ezért lehet fincsi husikat sütni (ő eheti rizzsel, sült krumplival is) vagy tojás bármilyen formában.

Azt hiszem elég érthető a módszer, a recepteket tényleg mailben (Orsolynak és Évi24-nek már megy is), mert így is hosszúra nyúlt, bocsika.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


HeppiKép

Én is kérek mailt!

LeszterKép

Mail mentKép

Heni
heni1979
 
 


ciao

tuleltem az "anyosekat", de csak bejelentkezem... kismalacunk megkapta a 4 honapos oltast, a kup utan azonnal kakkantott (a pelenkazot telenyomta Kép)

Leszter
pazarlas Kép (pedig te voltal a leggyorsabb jegyszerzoKép ennek bizos orulni fog)
nalunk is rizses buli volt ("anyos" nem szokta vizben atmosni fozes utan, s kitanititott o hogyan csinalja, hat ugyanugy mint en Kép)

Heppi
en is kerek mailt (doboz bon-bonokat ugye tilos nyamizni? en igy fogyokurazom a rokonsag, a nagymamamek falujanak szeme es a baba apaja oromere Kép mar mindenki megszolt .... bruhaha, pedig regen biztos dicsertek volna milyen szep piros es kerek fehernep vagyok Kép

Maci2

2002 ota kell helyjegy hiaba ul az oledben a baba, hat a MAV ezen is nyerni akar valamit. Ugy adjak hogy 6 even aluli gyerekek szamara.


Kangi
mikor indul az Almassyn az uszas? Irtam nekik mailt, de nem valaszoltak.
Jo hogy megoldodott a szepseges Yoocsi problemaja Kép.

Mariann
Marci nagyon ugyes

Kisszuny
udv itt.

sziasztok
Zs& oltott, vedonot Sabin-cseppel lekopo Andus (most uvolt)
zsurlo76
 
 


Heppííííí,
énisdiétátakarok!!! Lécci, lécci.
Apának megígértem, hogy Kevin 1 éves szülinapján annyi kiló leszek, mint amikor megismerkedtünk. Az 17 kiló ledobnivaló, igaz, hogy van rá 9,5 hónapom, de az ütemterv szerint év végéig 6-7 kilótól meg kéne szabadulnom! Úgyhogy várom a mailed, mint a messiást, de Évit is érdekli, ahogy nézem...
Ideírom a mailem, hogy ne kelljen profilt nyitogatnod: melvira@freemail.hu
Mingyá' visszaolvasom a többit is, de ez kikívánkozott...Kép
Heppi, előre is köszike!
Pusza
Elli
ellimami
 
 


Sziasztok Kép

Nincs sok időm, pár pillanatra jöttem csak. Megint írjátok a hozzátápálálást. Hát mi folytatjuk, most per pillanat Tigrissel (de Malackát és Fülest is szereti Kép)

Kép

Most megyünk sétálni.

Nadine + Zsani

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Köszi mindenkinek a jobbuláskívánságokat és segítséget!

Egész nap nem akart lemenni a láza, így telefonáltam a dokinak. Jött is és bár ő is ellene van a antibiutikunak (ezért nem is írt fel neki tegnap semmit), mégis csak felírt. Valami járvány féle van, ami hasmenéssel-hányással is jár. Eljött az előbb és megvizsgálta megint Szilárdot. Szili egész nap nyügi és fáradt volt, amire monta is a doki, hogy izomfájdalom és gyengeség-álmosság az egyik tünete. Így írt neki gyógyi.
Az orrszívást is kipróbáltuk, de nagyon ordított. Kép Pedig be sem hoztam a porszívót a szobába, de nagyon beijjedt. Kép
De azért egy kicsikét csak kicsaltam, de amúgy semmi nem folyik az orrából. Most nagymama elvitte sétálni szilit ( nem tudom mi van vele Kép) és utána megkísérlek még egy orrszívást.

Gombóc
A dokinéni itt lakik az utcánkban, és ha itthon van, mindig csak átjön. Pár ház, de azért autóval jön Kép Ebből a szempontból jó vidék. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Gombóc
Tápszer: Eleinte Szilárd kapott Milupa Aptamil Ha tápot. Akkor még bármit megevett, így azt is. Ennek az ize elég gáz. Ezért nagyobbak nem nagyon szeretik. A dokink később már irt neki finomabbat, amit állítólag nagyon szeretnek: Nestlé NAN 1-es.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Gombóc!

A Ha tápok íze elég speciális, ha eddig nem evett tápot akkor nem biztos hogy bármelyiket is megeszi. A Nestlé Nan 2 tényleg nagyon jó. Bifidusz-osKép Emma egyébként Humana Ha-t evett, utána Humana Ha2-t , most Humana 2-t. Ő azt szereti. Az aptamil is ízlett enki, de abból a 2-es táp erősebb tejből készül mint pl a humana vagy a nan, erre is figyleni kell. Emma pl azt nem bírta.
Ami a mennyiséget illeti, Emma tápszerbő és anyatejből is ugyanannyit evett meg annak idején, amikor vegyesn kapta, csak nnyit vettem észre hogy az anyatej után gyorsabban éhes lesz újra, d enem sokkal kb fél órával. Úgyhogy szerintem cserélj tápszert.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

Ma megkaptuk végre a 2 hós oltást... hát, az én fiam egy hős! Volt egy 10 másodperces éles felsírás, amikor megérezte a szúrást, aztán megvigasztaltam, és már vigyorgott is a Legóbékára...Kép Azóta babygymezik, és boldogan gőgicsél. Ja, 7 kiló pontosan. DögnehézKép

A dokinéni aki oltotta (nem a miénk, az továbbra is szabin) nem lelkesedett a babaúszásért (csak összeszed mindenféle fertőzést) és alig akart beutalót írni a Dévénybe (minek az, nem elég a gyógytorna, minek "huzibálni" a gyereket mindenfelé). Mondjuk idősebb is volt, meg aszonta, hogy ha nem olvasná a neurológia leletet, azt mondaná, hogy egy szuper kissrác a Kevin, és az is...A védőnénink tök aranyos volt, kiállt mellettem a beutaló ügyében, és aszonta, hogy vigyük mindenhová, ha ez megnyugtat minket, ha legközelebb javul a kontrollon, akkor majd lazítunk a sok programon. Az úszást meg ráér abbahagyni, ha tényleg mindenfélét összeszed. Szóval nagyon + volt!!!Kép

Ma átjött anyukám, hogy hamarabb végzett, fejjek le egy kis tejet, passzoljam át a Kisherceget, és menjünk el a férjemmel kettesben fagyizni vagy sétálni...Kép Erre a férj épp a fittnesben gyúr, nemtom elérniKép Így maradt nekem a gyors rendrakás, és a netKép
...És most hazajött, és hozott magának megint proteinport, amit csak fénykorában szedett, és megint elkezdett hasazni (amikor összejöttünk, kockahasa volt, és sokáig Gladiátornak becéztem, 2 méteres Adonisz volt, de télleg!!!Kép). Szerintetek nő van a dologban? Kezdem azt hinni, nehogy má' a Donna-Tonna felesége (feleslege, ahogy ő mondja) miatt akarjon megint csúcsformát. Úgyhogy heppi, a diéta SOS kell!!KépKépKép

Réka
Szuperédes a Danid! Eszkimópuszit enyémférj is szokott adni Kevinnek, tökédesekKép

Babajaga,
Nekünk is rutin uh volt.

Maci2
Jobbulást!

Heppi,
Szuper a játszószőnyegetek! Hol vettétek?

Kiszuny,
Üdvözlet a társaságban, Kincső nagyon édi!!Kép

Orsoly,
Tulképpen mi az, amit Lackónak "kellene" csinálnia, de nem teszi? Milyen mozgások mennek nehezen?

Gombóc,
Magas, karcsú, és pánttal hátra van fogva a haja, szerintem növeszti, Timinek hívják. Ismered? Holnap megyünk hozzá, szerintem nagyon aranyos csaj!! A férjem külön megjegyezte, hogy teccik neki, ahogy a gyerekhez nyúl. Remélem, tényleg csak a "nyúlás" teccik nekije!!KépKép

Leszter
AnyósKép Kár, hogy nem a Pólusba jöttök!

Zsófi,
Passzolhatsz egy kis enerdzsit nekem, én ollllyan punnyadt vagyok...Kép

Franyo
Feltételes módban felvehetsz a tali-listára, lehet, hogy felkerekedünk...

Szasztok'
Elli+Mégdagibbmadár Kevin
ellimami
 
 


Ja, amiért én a humana-t favorizálom, az az hogy még a sima 2-es tápszerében is van taurin. Bár ez inkább azoknak a babáknak fontos akik csak tápszert esznek már, mert az anyatejben eleve van. Pl a nan-ban, vagy az aptamil 2-ben nincs, pedig állítólag nagyon fontos aminosav.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mi van, ma vasalás nap van? Én is vasaltam, de még nincs vége.


Sofka! Milyen volt az Ikeában? Mindkét pici mellett tanultál? És most? Nekem a szakvizsgát kellene megcsinálni, de egyelőre elképzelhetetlennek tartom. Nem kihívásnak érzem, hanem tragédiának.

Franyó! Hogy van Anka az oltás után? Mi holnap.

Mókuska! Irigy az átalvásért. Bár ma éjjel mi is megint majdnem végig. Egy kicsit hűvösebb volt, lehet azért.

Babajaga! De jó, hogy előkerültél! Most már itthon vagytok? Hülye kérdés, látom igen. Maradtok is? Bocs, de lemaradtam a hazaérkezésedről.
Sophie szemeL Sajna segíteni nem tudok, szerencsére nem volt ilyen bajunk. A plázák többek között azért jók, mert van lift. (Meg pelenkázó) A zűrösebb a metró, ott félek, hogy a mozgólépcsőn esetleg legurul a kocsi. Ezért viszek kengurut és ahol kell, kiveszem a kocsiból. Elég bonyolult. Rendes lépcsőn én sem bírnék menni gyerekestől, kocsistól. De ez a kenguru kiegészítés működik. Wordből másoltad át a szöveget? Nekem akkor lesznek J-k és L-k a fejek. A Madarászban be lehet jelentkezni mindenféle UH-ra.

Maci! Reggel nálunk is ez a műsor megy. 7-kor kelés, nagy vigyorgás, rikoltozűás, aztán a következő szopinál (vagy előbb) visszaalvás. Már megszoktuk. Hasalás- bukás szintén ismerős.

Andy! Gratulálok a 8 hóhoz!

Myssnia, Réka! Jobbulást a beteg babáknak. REmélem, gyorsan múló vírus lesz.

Most ennyi, majd még jövök.

Beu
beu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?