Sziasztok!
Nem mondhatnám,hogy nagyon pörgünk!
Na jó akkor íroma az oroszlános bigyót!
2 és féléves - 6 éves:
Ahogy cseperedem egyre több cselekvésre,tettre,eseményre van szükségem!Meglátjátok,hogy barátságos természetem,könnyed kapcsolatteremtési képességem nem hagy egyetlen nyugodt percet sem a környezetemnek.
A napközben rámkényszerített csendespihenő,legtöbször kínszenvedés számomra.
Édes szüleim, ha a munka fáradalmait a nyaralás során,strandolással,tóparti sétákal,ücsörgéssel kívánjátok kipihenni
,akkor jobb ha addig átadtok a nagymamának megörzésre!Feltéve ha ő bírja a felügyeletemet energiával.
Ajánlatos rám vigyázni,mert a játszótéren,strandon egy pillnat alatt képes vagyok eveszni.
Elértem azt a mesés kort,mikor életem legfőbb értelme a játék.
Minden olyan játékot szeretek ami kreatív,aminek a végeredményét mutogatni lehet másoknak(építés).
Közel állnak hozzám az olyan játékok is amiben győzni lehet.Szeretem a labdajátékokat és a mászókát,ha van kivel versenyezni!
A társasjátékok is remekül elszórakoztatnak.De ezt jobban szeretem felnőttekkel játzani,Nem bírom ha valaki csal,akkor elönt a harag.
Két jelentős gondom akadhat a játékokkal.
Az egyik,hogy nekem mindíg a kirakatban lévő legdrágább játék kell.Kérlek benneteket szabjatok ennek határt,különben végzetesen ráfogok szokni erre.
A másik gond,hogy különös vonzalmat érzek a játékfegyverek iránt.
Ezt a vágyamat ajánlatos sportolással,versenyszellemet kívánó játékkal kiváltani.
Bábszínház és gyerekhangszerek is sok örömet tartogatnak számomra.
Társaságban hamar feltalálom magam,szeretek a középpontba kerülni és ott is maradni.
Szervezőkészségem igen hamar megmutatkozik,mindíg tudom,mit akarok.
Magabiztosságom azonban nem olyan erős,mint amilyennek látszik!
Könnyen elkeseredem,ehhez a legkisebb kudarc is elegendő.
Ilyenkor dührohamot kapok,vagy mély bánatba zuhanok.
Ajánlatos már korán rávennetek arra,hogy hallgassam meg mások véleményét.Igyekezetek meggyőzni,hogy a bölcsebb szavát megfogadni az én okosságomat bizonyítja.
Rossz tulajdonságommá válhat még a makacsság.Igen erős az akaratom,s ha valamibe belefogok azt végre is hajtom.Ez jó!
Eben az életkorban kell azonban megtanulnom,hogy mi a különbség az egészséges kitartás és a vak makacsság között.
Világítsátok meg (úgy ,hogy úgy érezzem én jöttem rá),hogy a makacsság bukással jár.
Időnként nagy szükségem van kényeztetésre,simogatásra.
Könnyen a televízió rabjává válhatok.
Azok a szülők akik fáradtak az én lendületességemhez,örülnek is annak,ha hétvégeken sokáig aludhatnak hiszen már betudom kapcsolni a TV-t.Én benne vagyok,de ez senkinek nem jó!
Lassan de biztosan elveszítem a képzelőerőmet,ti pedig lemondhattok arról,hohy mély bensőséges kapcsolat alakuljon ki közöttünk!
Fogadjátok meg tanácsomat,és a tévémeséket kellő arányban engedélyezve ragaszkodjatok az esti meséléshez!
Azokat a meséket szeretem ahol a lovag legyőzi a sárkányt.Az állatmeséket is szeretem,ha képesek vagytok élénken,mulatságosan előadni.
FOLYT.Köv.