Új privát üzeneted érkezett!

Biztos minden rendben lesz! Bár az Apeh nem a kedvességéről híres :)

Gondolom, hogy hogy várod akkor :) én a 7 héten voltam utoljára, de már az uh-s doki ment volna haza, úgyhogy kb 1 perc alatt letudta az egészet :evil: Remélem most nézegethetem tovább is :)

Kép
encsike87
 
 


jó reggelt! ma jó korán keltem, Ti meg látom, hogy jó későn feküdtetek ;) nem is értem, hogy bírtok talpon maradni ilyen sokáig :P

amúgy a torkom ébredésnél még mindig fáj... :( jó lenne valami csodaszer, ami elmulasztja, és terhesen is szedhető! utálom már nagyon! nem tudtok valami jó kis tippet?

columbine! gyönyörű a kisbabátok! annyira jó, hogy már kaptál képet a kis pocaklakódról! a bártfaiban voltál, vagy a kórházban? és a képért külön kellett szólni, vagy maguktól nyomtatták? bocs az ezer kérdésért, de mi is ide tartozunk...
kíváncsi leszek, hogy nekünk mikor kell menni.

ma megyek egyébként a nőgyógyászhoz, de gondolom, hogy max. megnézegeti a leleteimet, meg ez most megint egy új dokibácsi! remélem, hogy végre lehorgonyozhatok már egynél. az a múltkori "srác" annyira gáz volt! semmi bizodalmam nem volt vele szemben!

köszönöm az esküvői gratulációkat. hát tényleg van mit intézni... ugye mi is májusban költözünk, lesz mit oda is költeni, meg azért egy esküvő sem 2 Ft. na nem sajnálom én ezt a pénzt a saját esküvőnkről, de nem is lesz egy nagy lagzi. igazából úgy tervezzük, hogy a szertartás után összejön a két család apraja-nagyja, és együtt töltünk 4-5 órát egy állófogadás keretében. igazából sok az idős, akik úgyis hamar kidőlnének a sorból, és én sem vagyok az a nagy táncolós típus. meg nem is vágyom nagyon többre! lehet, hogy gáz, de ez van. :/ amúgy péntken megyek ruhapróbára... el sem tudom hinni. nem is tudom magam elképzelni fehérben, vagy akár ekrüben sem... :DD

szép napot nektek! és kitartást mindenkinek!

sophie27
 
 


Zsófi, nekem is szokott fájni a torkom, de ha iszok mondjuk teát akkor elmúlik..

Esküvő: Biztos jó érzés lehet, már a ruhapróbánál tartani! :) Szerintem nem baj az, hogy nem akarsz nagy esküvőt... nem is az a lényege!
Régen én is nagy esküvőt akartam, de valahogy a családommal nem úgy alakultak a dolgok, és miután anya azt mondta nekem, hogy a gyerekemet oda soha nem vihetem, és amig kell nekem az a gyerek addig ő nem kiváncsi rám, hát ezek után úgy döntöttem, hogy az esküvőmön sem akarom látni...Inkább majd elutazunk valahova és ott összeházasodunk, azt nem tudja elrontani senki!
De neked biztos nagyon szép esküvőd lesz, és reméljük még az idő is szép lesz nagyon!

Kép
encsike87
 
 

 
 

Zsófi! Már ajánlottam korábban is a Tantum verde szopogatós cukorkát. Azt kismamaként is lehet alkalmazni és nagyon jó. Évek óta használom. Nekem mindig van a táskámban és ha egy kicsit is kapar a torkom, akkor elszopogatok egyet és akkor tutira nem lesz belőle torokfájás. Ha meg már van, akkor is segít meggyógyulni.
Nekem szeptemberben volt az esküvőm, hasonló keretek között, mint neked, és én sem tudtam magam elképzelni habos ruhában, de végül minden nagyon jól sikerült és remekül éreztem magam. Szomorú is voltam másnap, hogy többet nem lesz ilyen. Majd meglátod milyen jó lesz. Sok sikert a szervezéshez!

szuszu
 
 


Szia Zsófi!
Én is adok torok fájásra tanácsot, az egyik leges legjobb dolog rá az aloe first, ez 98%aloe verát tartalmaz és amúgy mindenféle sebre, bőrbajra lehet használni, de torokfájásra is, csak be kell spriccelni a torkodba, csak egy baj van vele, hogy rettenetes az íze, de nekem mindig is 1-2nap alatt elmúlasztotta a torok fájásomat. Csakhát nekem akkor fájt idén a torkom, amikor a hányingeres korszak volt, és mikor befújtam egyből rám is jött a hányinger. :cry:
Ígyhát muszáj volt valami mást keresnem. A gyógyszertáros és a háziorvos is ugyanezt ajánlott, és egy kismama könyvben is olvastam, hogy ezt lehet szedni: homeovox (ez ha a hangszál is be van gyulladva, homeogene (ez konkrétan a torokfájásra). (Csak ezekkel egy időben nem szabad mentolos cukorkát szopogatni.)
Ezek homeopátiás készítmények és ezeket köztudottan lehet használni a terhesség alatt. Szerintem ha elmész egy gyógyszertárba biztos segít a gyógyszerész is.

Esküvő:
Csinálj egy esküvői vonalzót is, nem akarsz? Azt hiszem a nőivonal.hu-n lehet.
Én is most voltam egy esküvőn és ahogy hazaértem megnéztem egyből a mi videónkat. Annyaira jó volt és úgy felvenném még 1x azt a ruhát, úgyogy élvezd ki minden percét, mert nagyon hamar el fog menni. :wink:

Szép napot Mindenkinek!

Indulok kismami tornázni. Kiváncsi vagyok.

Kitti

Kép
kollibry
 
 


18-án megyünk 4D-s UH-ra :D :D A 4D Genesisnél maradtam... tegnap egész délután hívtam a Praxist de nem vették fel, aztán ma megpróbáltam a Genesist és ott rögtön felvették, úgyhogy oda megyünk :) Telefonban is kedves volt a nő akivel beszéltem! Remélem ott is olyanok lesznek, mint amiket hallottam róla!
Azt mondta, hogy ha alulról meg tudjuk nézni a babát akkor elvileg meg tudják mondani, hogy fiú vagy lány :) De jó lenne ha a kis drága megmutatná magát alulról :wink:

Kép
encsike87
 
 


Szuszu, tegnap írtál a szülési támogatásról. Te tudod, hogy hogy működik ez. Igényelni kell az önkormányzatnál?

Encsike kiváncsi vagyok, hogy ilyen picin is meg tudják mondani. Majd a beszámolód alapján lehet én is elmegyek 4d-re.

Kép
kollibry
 
 


Kollibry, elvileg igényelni kell, de hogy hol azt már elfelejtettem :oops: De szinte az összes támogatáshoz kell a születési anyakönyvi kivonata, úgyhogy mindent szülés után kell elintézni :( De a www.csaladinet.hu n utána lehet ezeknek nézni, ott egész érthetően le van írva...

Remélem tényleg meg tudják állapítani, csak hát ahhoz úgy kéne feküdjön...

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Teljesen el vagyok veszve. :oops:
Már nagyon kerestem egy topikot, ahova nagyjából "tartozom" :lol:

Kisebb incidensek után végül a Kútvölgyi mellett döntöttem, és a harmadik dokimnál, remélem most már megállapodhatok. Egyenlőre nagyon szimpi.
Voltam már egy hasi ultrahangon is, azt rokon csinálta így csak erről lehetett szó.
Aztán voltam egy hüvelyin, múlt hét csütörtökön, mindet rendben találtak.
Most hétfőn meg túléltem az első laborokat. Én nagyon utálom a kórházakat, attól függetlenül hogy a családomn 80%-a orvos, így nagy fegyvertény volt, hogy nem hagytam ott az egészet. :oops: :oops:
Várom az eredményeket, és nagyon gondolkodom egy 4D-s látogatáson. Eleinte nem pártoltam, de annyi jót mondtok róla.

Még azt sem tudom hogy kell beilleszteni a kis naptárat. :oops:
Szóval teljesen kezdő vagyok, de annak nagyon-nagyon örülök, hogy Rátok találtam!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Kitti, nem tudom, hogy igényelni kell-e vagy sem, de azt tudom, hogy csak az kaphatja meg, aki a terhessége alatt 4-szer elmegy terhesgondozásra. Na de itt egy jó kis leírás:

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... atas/#info

szuszu
 
 


Szia Aproka,

üdv. A naptár amire gondolsz az a vonlazó ugye? Hát van a www.noivonal.hu, regisztrálsz és rámész a vonalzóra, beírod az adatokat kiválasztod a vonalzót és ezek után rámész a vonalzó készítésre, kiirja a link nevét amit bemásolsz a profilon belül az aláírsos keretbe és már kész is. (még jó a www.babafalva.hu is, mert ott a hetet és a napot is kirja.
:lol:
Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Aprooka, üdv közöttünk!

Én is Kútvölgyibe megyek. Melyik dokihoz jársz? Hány hetes vagy?
Valamelyik oldalon csinálj vonalzót, amiket nálunk is látsz, és ott majd lesz egy sor amit kell illesztened itt a Profilnál az aláíráshoz.

Kép
encsike87
 
 


sziasztok!

torokfájásra: 1dl vízben töményen kiáztatsz kamillát, és raksz bele forrón 1 kávéskanál sót. Amikor kihűl, akkor ezzel kell gargalizálni .. elég szörnyű íze van, segít. Hátha neked is fog ..
Természetesen emellett sok tea, méz és pihenés.
Septofortot is lehet szedni torokfájásra, nem szívódik fel belőle semmi, ezért lehet terhesség és szoptatás alatt is szedni.

A 12. heti UH-n nézik a tarkóredőt, úgyhogy ez kötlező vizsgálat. azt hiszem a megkezdett 12. héttől, tehát a 11. hét +1 naptól a betöltött 13. hétig lehet megcsinálni a vizsgálatot.
Utána a 16. héten lesz majd az AFP vizsgálat, amit vérből néznek.
Ezek a vizsgálatok mind a Down-kórt, meg a nyitott gerincet szűrik ki.

Apróka üdv itt!! :lol:
lei
 
 


Szisztok!

Nem is vártam ilyen hamar választ. Nekem elvileg most irtóra kéne dolgoznom, de valahogy ez a téma jobban érdekel! :lol: :lol:

Ha minden rendeben, én a nyarat még végig szeretném dolgozni, meg aztán a babacuccokat is meg kell valamiből venni. :oops:

Köszönöm, a tanácsokat a vonalzóval kapcsolatban!

Encsike!

10,11 hét, majd a pontos időt kiírja a vonalzóm, ha sikerült becsempésznem. :wink:
Tóth Ferenc a dokim, Neked?
Én most voltam először a Kútvölgyiben, amit már írtam is, voltak kerülőútjaim. Szóval nem sokat tudok róla.
Te?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


nos hát, elbénáztam, pedig bemásoltam a linket. mit kell kihagynom, hogy megjelenjen? :oops: :oops: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Barátnőm az István kórházban szült pár hónapja. Mellékelem a levelét, amit utána írt. Esetleg érdekli azokat, akik ott akarnak szülni:

"az István Kórházban szültünk, ami bababarát kórház. Ez sokmindent jelent, pl.:
- a szülésnél nincs beöntés, borotválás, és gátmetszést csak akkor végeznek, ha tényleg muszáj
- a szülőszobák egyágyasak, amennyire lehet otthonosan vannak kialakítva - barack színű falak, nem kórház-zöld, fotel, magnó, képek a falon, függöny az ablakon, van szoba, amelyikben van bordásfal, gumilabda, kád...
- nincs megkötve, hogy hogyan, milyen pózban kell vajúdni, szülni - tehát vajúdás alatt lehet sétálni, szülni pedig lehet fekve, állva, guggolva... ahogy jól esik - mondjuk nekem a fekvés volt a legjobb, el sem tudtam volna képzelni, hogy kétlábra álljak, pedig állítólag állva meg guggolva könnyebb-gyorsabb, mert besegít a gravitáció
- a szülés alatt az orvos mindent megbeszél az anyukával
- a szülés után nem viszik el rögtön a gyereket, hanem az anyuka hasára teszik, majd tíz perc múlva csak a felöltözés, súlymérés idejére elviszik, és utána hármasban maradhat a család 2-3 órát (ez nagyon kevés kórházban van így)
- és a bent töltött napok alatt a mama és a gyerek végig együtt lehet, csak akkor viszik külön csecsemőosztályra a gyereket, ha az anya kéri.
És mindemellett a csecsemősnővérek, és orvosok is kifejezetten kedvesek és segítőkészek volta. Tényleg sokat segítettek és sosem voltak sem undokok, sem elutasítóak, vagy flegmák vagy bármi. A tisztaságra sem panaszkodhatok nagyon, mondjuk volt olyan wc, ami nem volt annyira szimpatikus, de azért undorító vagy ilyesmi nem volt egyik sem. Egyedül, ami nem volt az igazi, az a kaja volt, A reggeli meg a vacsi iszonyú kevés volt, az ebéd pedig néha hideg, néha olyan, amit szoptatós anyukáknak kifejezetten nem ajánlanak (borsófőzelék). Szóval nekem hozott be a család mindig friss kaját. Mindenesetre összességében elégedett voltam, és majd a tesót is ott szeretném szülni.

A szülésznővel meg a dokival is elégedett voltam. Kedvesek voltak, mindig mondták, hogy most mi következik, mi történik, mire számítsak... mondjuk mindketten fogadottak voltak, tehát ismertem már őket (amennyire a nőgyógyászati rendeléseken meg lehet ismerni valakit), de nem csalódtam bennük. Annak meg tényleg külön örülök, hogy nem volt gátmetszés, amit valószínű nekik köszönhetek. A doki mindig mondta, hogy mikor nyomjak, és mikor tartsam vissza, a szülésznő pedig, gátmasszázsolajjal masszírozott (amit én vittem, mondta, ha hozok, használja), meg melegvizes borogatást tett a gátra, ami szintén sokat segített.

A szülés után még vagy három órát a szülőszobában maradhattunk hármasban, az nagyon jó volt, és utána kerültünk át a csecsemőosztályra. Aztán másnap mentünk át a csecsemőosztályra. Háromágyas szobát kaptunk, teljesen kibírható volt, helyesek voltak az ágyszomszédok, na és persze sokat lehetett tanulni tőlük. Összesen három napot voltunk a kórházban (ennyi kötelező), végig a babával együtt - ez nekem nagyon tetszett, hogy nincs külön újszülött osztály, hanem minden nagyágy végére egy kis kosárszerűség van erősítve és abban alhat, meg lehet egész nap a gyerek. Mondjuk majdnem minden anyuka maga mellett, az ágyban tartotta a gyerekét, én is. Jó volt nagyon ez a három nap, örültem, hogy van szakember, aki segít, tanácsot ad, megmutatja, hogy mit hogyan kell csinálni... "
lei
 
 


Apróka! én ezt másoltam be a profilomba az aláíráshoz....


Kép
lei
 
 


Aprooka,

két link van az elsőt másold be teljesen (azthiszem igy működni kell) :lol:
gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Vagy nem kettő van :?: :?: Irj :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


jaj, ezt elrontottam:
szóval a szögletes zárójelben url és utána a link és a végére megint a szögletes zárójeles url egy perjellel.
lei
 
 


az enyém így néz ki, ilyen keres. :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
minimano74
 
 


:-)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Columbine, sophie, csenge!!! Ti melyik dokihoz jártok a Szent Imrében?
lei
 
 


bocsi nem így akartam.

De láttom ügyi vagy már látszik :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Szia Aprooka! De hát már látszik a vonalzód ;-)

Megúsztam az Apehot, nem volt semmi gond... egészen kedves volt az ellenőr csaj ..

yuyu79
 
 


"Az Istvánban nem kell külön fizetni, csak akkor kell fizetni, ha saját szobában szeretnél lenni azon a három napon, amíg bent kell maradni. Ez olyan szoba, amiben van egy franciaágy, meg egy kiságy, meg asszem TV, meg saját fürdőszoba, szóval az apa is ott aludhat, ha szeretne, és szépen be van rendezve... és ez 8000Ft / éjszaka. Én mondjuk nem láttam ilyen szobát, mi háromágyasba kerültünk, és én kifejezetten örültem, hogy vannak körülöttem tapasztaltabb (többgyerekes) anyukák, akikkel lehetett dumálni, tanácsot, segítséget kérni... De olyanról is hallottam, aki rémes anyukákkal került egy szobába, és inkább átment a második napon a fizetősbe. Persze nincs is mindig hely ezekben az önálló szobákban. Na szóval csak akkor kell fizetni, ha az ember ilyet szeretne, amúgy a többi, az az alapvető ellátáshoz tartozik. "
lei
 
 


yuyu: úgy látszik a híre mindig durvább az APEH-nek :) örülök, hogy minden rendben ment. UH-hoz drukkolok! :lol:
lei
 
 


Lei!

Én az Istvánban kezdtem meg a "pályafutásomat".
Aztán mégiscsak maradtam a Kútvölgyinél.
Persze minden kórházról lehet jót és rosszat is hallani.
Az István alapjában véve jó, bár amikor vizsgálaton voltam, a tisztaságához azért lett volna egy-két szavam.
Azt mondják róla, hogy akkor szuper ha kevesen vannak és így mindenkire jut idő.

Néha sajnos muszály a gátmetszés, akármennyire is szeretné elkerülni az ember.....

Szóba jött még nálunk a Szent Imre, de onnan eltántorított a tény, hogy múlt nyáron szült ott a sógornőm és este a vajúdás közepén közölték a papával, hogy most menjen haza, mert nem lehet benn. Lenn aludt a kocsiban és mire reggel visszamehetettt, már megvolt a baba. Nem tudtam mire vélni a sztorit, mert elvileg lehet ott apás szülés, őt mégis kiküldték.
+ az ottani doki, aki elvállalt volna, externista, így labort, UH-t nem csinált volna és még augusztusban sem lett volna itthon. Így nem érte volna meg.

Remélem jól döntöttem a Kútvölgyivel. Onnan sok-sok jót hallottam.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 



Aprooka, én a Szalay Jánoshoz járok, még én is nála születtem... Egyébként én sem tudok sokat a kórházról, végül is nekem tisztának tűnik meg normálisnak, de hát ez majd ott derül ki úgyis... Sajnos azt sem tudom, hogy milyenek a kórtermek, ott lehet e a baba egész nap vagy csak odahozzák amikor kell. Igazából nagyon szivesen szülnék olyan helyen mint amit Lei barátnője írt az Istvánról, de a dokimhoz meg ragaszkodom... Remélem a Kútvölgyiben is van ilyen lehetőség hogy ott lehet a baba stb...

Kép
encsike87
 
 


Hát igen, elég nehéz úgy dokit és kórházat választani, hogy személyes tapasztalatod nincsen, hanem csak az ismerősök elmondása és hallott sztorik alapján tudsz dönteni.
Olvastam pár dokiról itt a topicockban és nagyon meglepődtem, hogy ugyanarról a dokiról volt aki ódákat zengett, volt aki meg szapulta. Mintha nemis ugyanarról az emberről bezséltek volna.
Valószínűleg a dokik szimpatikusság alapján máshogy viselkednek bizonyos paciensekkel. Vagy nem tudom....ennyi skizofrén doki lenne???? :lol:
lei
 
 


Sziasztok!

Ma a reggelt a laborba töltöttem és sikerült annyi vért csapolniuk, hogy simán elájultam közben:)
És annyira felbosszantott egy öregasszony, ki van írva, hogy a kismamák előre mehetnek a sorban, ami nekem külön jó is volt, ugyanis a reggeli hányinger nem tudja, hogy én most sorba kell álljak :) erre az öreglány elkezd velem veszekedni, hogy nem is látszik rajtam, hogy terhes vagyok, és húzzak a sor végére
még szerencse, hogy a néni az ablakból kiszólt, hogy kismama vagyok, különben meglincselnek... és persze nem a kis nyomorék nénike szól, hanem a rókabundás csupa arannyal teli.
na mind, ez is megvan most egy pár hét nyugi.

Zsófi!
Gratulálok én is az esküvőhöz, mi idénre terveztük, de a baba közbeszólt, úgyhogy majd utánna. Ha lesz rucid, majd muti képet, szerintem minden csajszit érdekelne :)
Az ultrahangot a bártfai utcában csinálta egy doktornéni, világbajnok aranyos volt velem, pedig rendelési idő után értem oda. Mindent elmagyarázott kérdezhettem is, vagy 20-25 percet nézegettük a babát. adott névjegykártyát, Bergendy Katalin H-Sz: De. akkor nem kell bejelentkezni, K-CS: Du. akkor bejelentkezéses, de aput is beengedik :) 464-87-77 a képet magától adta, nem kellet kérni.

Aprooka!

Üdv., gratula neked is a babához.

Nem tudjátok, hogy hol lehet megnézni, mik a normál értékek az ultrahangnál meg a vér, vizelet vizsgálatnál?

KépKép
columbine
 
 


Lanyanével mi lehet? Nem járt erre mostanában... remélem jól vannak az ikrei ;-)

yuyu79
 
 


Yuyu, én is pont ma gondolkodtam rajta, hogy eltűnt...

Én ma úgy szédülök... nem tudom mitől van... most iszok kólát hátha jobb lesz kicsit...

Nektek nem szokott fájni a derekatok, vagyis pontosabban a keresztcsontotok vagy mink van ott :):) ? Nekem tegnap nagyon fájt este, de mára már elmúlt...

Kép
encsike87
 
 


nah. sikerült megszerkeszteni az esküvői vonalzót is... :)

lei, én ma megyek először dr. Horváth Ferenchez. az egyik volt iskolatársam, egyben kolléganőm és barátnőm szült nála, igaz császárral, de azt mondta, hogy nagyon kedves, aranyos.
hát majd ma elválik... én leszek nála ma az utolsó beteg 19:20-kor. amúgy régebben dr. Faludi Pálhoz jártam az SZTK-ba, de ugye akkor nem volt aktuális a szülés :P most pedig már az :)
jó lenne egy olyan orvost találni, akiben megbízhatok, mert a májusi költözésnél mindenképpen tudnom kell, hogy érdemes-e visszajárnom vidékről (Szszentmiklós) hozzá, vagy kereshetek megint mást. bár akkor meg már most kellene találnom valaki mást. hát nem tudom tényleg.
sokan meséltetek már arról is, hogy nagyon sok orvos nem is vállal el augusztusi szülést a nyári szabadságolások miatt... hát nem tudom! nehéz ügy! jó lenne végre megnyugodni... nem tudom, hogy mi lesz. lehet, hogy sokat akarok? :)

sophie27
 
 


Igen, a dokikról is sok a megosztott vélemény. Bér én rákerestem az enyémre, kevés volt, de az csak jó. + aki ajánlotta, azért tűzbe teszem a kezem.

Encsike, a Te dokidat nem ismerem, pedig a Kútvölgyis szülészek közül jónéhányat fel tudok sorolni.
Azt tudom, hogy vannak ott is egyágyas szobák, és ha jól tudom lehet kérni, hogy ne vigyék el a babót. Akkor az ágy végében fekszik egy kiságyon. Bár szülés után, meggyötörten, azért valószínűleg jobb, ha pár órát hagynak alukálni. Utána pár évig úgysem fogunk. :lol: :lol:

Egy dologtól azonban félek: bárhogy igyekszem teljesen kibekkelni nem lehet, hogy egy doki ne utazzon el nyáron. Főleg ha késik a kicsi. Szóval a nyári babáknál bármennyire is felkészülünk minden eshetőségre, előfordulhat, hogy az ügyeletesnél kötünk ki. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


köszi csajok a sok sok gratulációt! ;) ígérem, hogy igyekszem képet szerezni a ruciról időben :))

columbine, pár oldallal korábban, ha jól emlékszem, lei tett be linket ilyen laborokkal kapcsolatos eredményekről, illetve kiértékelésről. sajnos nem ugrik be, hogy mi volt a cím :( bocsi!

köszi amúgy az uh-os infókat, elraktározom!!! még jól jöhet nagyon is!

sophie27
 
 


aprooka. a vonalzó szerint ugyanott tartunk, illetve 2 nap a differencia :) neked megvan már a hivatalos "kiiras"? en augusztus 16-ra kaptam, bar sosem voltak rendszeresek, es 28 naposak a ciklusaim, de iranyadonak elmegy ez is...

sophie27
 
 


Zsófi, Szigetszentmiklós?

Akkor egy csizmalépésre leszünk egymástól.
Én Halásztelki vagyok, de Szszentmiklóson dolgozom. :D
Melyik részre költöztök?
Sztem nagyon jó választás, szeretem Szigetszentmiklóst, olyan elérhető minden. + jók a programok, de ha nem a belvárosba mész, akkor még érezheted a kertvárosi, "falusi" hangulatot is.
Ugyanez mondható el Halásztelekről is, csak az sokkal kisebb.
A reggeli városba jutással viszont lesznek gondok, nem is kicsi, mert 10 éve ígérik a gerincutat, de persze lefújják mindig. :evil:
Így reggel pl M0-ra bejutni 35-40 perc ( 4 km)
Ezt leszámítva élhető hely.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Még én sem kérdeztem meg, hogy elutazik e, de mondjuk ő olyan hogy mondta volna, hogyha szándékozna :)
Ő a főorvos vagy az egyik főorvos a nőgyógyászaton... magas, vékony, ősz hajú...

Mondjuk igen... szülés után nem árt kicsit aludni, mert évekig el lehet felejteni :) De azért utána hozzák oda, ha már 9 hónapig vártuk,hogy megfoghassuk :)

Kép
encsike87
 
 


bocs a szófosásért, de most vettem észre, szintén aprooka, hogy még majdnem szomszédok is leszünk! ne haragudj, lehet, hogy írtad már, csak most lusti vagyok visszaolvasni. te akkor a Kútvölgiybe fogsz "beszaladni", ha eljött az idő? ;)

sophie27
 
 


a lakihegyi lakóparkban fogunk éldegélni.

az a vicces, hogy a 38A busz konkrétan 1 megállónyira áll meg, ami ugye Csepelig simán bevinne, de onnan az a +1 megálló, ami a lakópark bejáratáig tart, az olyan 4 km, szóval gyalog nem fogom megtenni... úgyhogy marad a volan busz, vagy helyi buszjárat! ;) kicsit lassan gépelek, azért előztél meg a párhozam vonásával Szszentmiklós és Halásztelek kapcsán :)

amúgy örök budaiak vagyunk, és mégis beleszerettünk a kis városkába.

sophie27
 
 


Zsófi, augusztus 17.-re vagyok kiírva. Nálam viszonylag pontosak voltak a ciklusok, kb 1-2 nap differencia, de nem mindig.
Bár első baba, sokat késhet is, ha jól érzi magát. Úgyhogy semmi sem biztos.
Egyfelől jó lenne nem túlhordani abban a veszett hőségben, másfelől, apucija szept. 4.-i és jó lenne közeli dátummal.

Encsi, nem ismerem a dokit, de majd megnézem.
:wink:
Az sztem tuti, hogy szülés után nem hurcibálják el azonnal.

El kell mennem a kajámért, mert én reggel soha nem tusok enni, agy délre kilyukad a pocim. De kb 10-15 perc és újra jövök. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Kedves Zsófi!

Gratulálok én is az esküvőhöz, mindenképp küldj képet a ruciról, ha tudsz;)

Lei,

Nagyon köszönön az István kórházas beszámolót, eddig is tudtam, hogy nagyon jó kórház, de most még jobban megerősítettél benne. Azt hiszem, mi rástartolunk az egyágyas alapítványi szobára, ha lesz rá módunk:)

húú lányok, nem tudom ti hogy viselitek ezt az időjárást, de én tegnap olyan rosszul lettem, ájulás kerülgetett, és egyik percben kivert a víz, a másikban meg rázott a hideg. Járt már így valamelyikőtök? Ma egész jól érzem magam, bár reggel is szédelegtem kicsit. Remélem ez csak átmeneti és elmúlik hamar....

sniky
 
 


Aprooka,

Üdv közöttünk:)) és én sem lakom ám messze tőletek:))) Csepel, Erdősor u.:)

Szép napot mindenkinek!

sniky
 
 


Encsi!

Nekem napok óta fáj a derakamnál valami csont. én arra gondoltam, hogy ez is a helycsinálás része, de lehet hogy tévedek...

Zsófi!

Én tegnap voltam a Horváth Ferencnél, nekem is nagyon szimpi, de az volt a pletyi róla, hogy nem vállal szülést. Majd ha te rákérdezel, mesélj légyszi mit mondott! Velem nagyon kedves volt és rengeteg hülye kérdésemre válaszolt, pedig nem is magánorvos. Mindent elmagyarázott, szóval szerintem ok a pasi :)

KépKép
columbine
 
 


Zsófi,

én augusztus 16-ra vagyok kiírva, habár nekem sem átlagos ciklusaim vannak. :lol:

Az én dokim, mivel több mint valószinű, hogy császárral szülök, nem lesz gond majd megbeszélünk egy időpontot. Én az előzőt is császárral szültem, pont a szülinapomon, meg az anyukám szülinapján, tehát nekünk ez most már 3-as szülinap, ilyen is ritkaság, Én is és a lányom is szülinapi ajándékok voltunk. :lol: :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Minimanó, császárnál spinális érzéstelenítőt kaptál? Az a baj, hogy én nagyon félek minden ilyentől, és nem szeretnék ott a műtőasztalon elájulni :):) De azért altatást sem szeretnék, úgyhogy inkább erőt veszek majd magamon! Csak félek, hogy nem engedik be a páromat :(

Kép
encsike87
 
 


columbine! ;) oké vettem a dolgot, megpróbálom ma rövidre zárni a kérdést szülés ügyben! picit izgulok, hogy most mi lesz, mert a múltkori pasi sem vizsgált meg, és hát valljuk be, nem egy álom az ilyenfajta vizsgálódás. de hát, a baba érdekében mindent!

nekem július 28-án van a szülinapom, így érthető módon arra nem szeretnék törekedni, hogy ő is akkor szülessen, de pl. egy augusztus 20-i dátumban benne lennénk! ;) főleg, hogy apa is nemzeti ünnepen született (10.23.). de az igazság az, hogy mindegy, hogy augusztus hányadika, csak egészséges legyen!!!

sophie27
 
 


Columbie, én is arra gondolok, hogy helycsinálás, mert olyan érzés mintha húznának kétfelé :)

Kép
encsike87
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?