Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A kislányom tegnap volt 11 hetes! :lol:
anita0521

Zsuzska, aranyos vagy, de nekem iszonyat a kezdősúlyom, így igazásból semmit sem szabadna hízni..... :oops:

Awe, remélem nem kerül rá sor, de majd támogatsz és ellátsz tanácsokkal, ugye?
Hogy lehetne megelőzni ezt a vackot? Séta, mozgás, diéta nem segít?
Mindent írjatok, amit tudtok!!!
Azért tegnap elgondolkodtam rajta, hogy a TG-n miért nem tűnt fel senkinek az ödéma (pedig mondtam) és a 143/101-es Átlag 135/91) vérnyomás?????
Ha nincs magándokim pórul járok? Dr. Attila kérdezte, hogy mikorra tervezem a szülést? Most esett le, hogy csak nem látja szomorú végemet, korábban szülni vagy ilyesmi? Na, de nem leszek paramami, már csak a lyányom mitt sem. Tényleg ezek a kislánkák ilyen nehéz esetek? Eddig nem hittem benne...
Miért kell a szuri? Vérhígító? Hova kell adni? ÁÁÁÁÁÁÁ, kész vagyok. :?
olimami

Awe! Hát Neked is.... Nem irigyellek, hallod! :(

Olimami! Hát, az én kezdősúlyom is nagyon sok volt, mégis híztam 8,5 kg-ot.... :( Csodáltam is, hogy senki nem baszogat érte... :shock: Hát, igen, elég szomorú, hogy tg-n nem foglalkoztak a magas vérnyomás+ödémával.... Ez a kettő toxikus jel is ráadásul, és az sem kutya... Mikor nekem volt ez a kettős, én nem is próbálkoztam tg-n, a saját dokimhoz mentem, mint utóbb kiderült, még szerencse! pedig akkor nem is vizesedtem még annyira, mégis kezdődő toxémia volt... :(

Kép
zsuzska81

Andi....

igazad van a Marcikázást utálom...Meg ha engem felnőtt férfi emberek Gabikáznak... Mint anno a tanszéken is... Mint vmi titkárnőt...
Nem tudom, az, hogy Marci, Marcus, ilyesmik még édik.. (a Marci bébi is :wink: ) , de mikor már ezeket ragozzák.... :evil:

Pintyus
nem kaptam privit...

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Olimami:Őszintén kívánom hogy ne legyen problémád!!!Tanácsot azt most is tudok adni ha gondolod...A mozgás és a diéta nem segít :( Vagyis a mozgásrol annyit hogy arra vigyázz ne legyen pangóvér a lábadba.Félóránként mozgazd meg a lábfejed ha fekszel vagy ülsz sokáig.Ja és a dokik azt mondták hogy semmit nem befolyásol a folyadék fogyasztás de én rájöttem hogyha egy nap megvan a 3l folyadék akkor jobb a véreredményem.Van egy két vöröstea amivel szintén jó eredményeket kaptam.
Andi ezt a teát neked is ajánlom a gyogyira való visszatérés miatt.Én pont a fogamzásgátló miatt kaptam mélyvénás trombozist :oops: ahogy elkezdtem szedni kb rá 2 hónapra már a korházba feküdtem.
Ja a szurit a hasamba adom.És igen vérhígító nehogy baj legyen megint...

Éva

Kép
awe

Sziasztok!

Jaj, vagyok, csak ma egész nap sétáltunk meg turiztunk barátnőmmel. Ha minden igaz, holnaptól kezdem a gyakorlatot a pszichiátrián, de már azon se lepődnék meg, ha mégsem így lenne:(. Na majd kiderül...
Jővö héten meg már suli, de febr. 1-én vége is és febr. végén már kezdődik a vizsgaidőszak! Nem húzzák az időt :lol: , de nem is baj!
Munkaügyileg még sehol semmi változás, adogatom befele a pályázatokt, de legtöbb helyről vissza se hívnak!
Andi! Koltay Gábor új filmjét néztük, Adjátok vissza a hegyeimet! a címe, Wass Albert életéről szól, főszereplő pedig Rékasi Károly (kellemesen csalódtam benne, bár lehet lassan kiírják a BK-ból, mert egyre több ilyen helyen tűnik fel a pasi)
Vendég

Sziasztok!
Ismét éjszaka bagolyt játszom, most épp Dorka helyett, ő ugyanis békésen alszik.
Fáj a gyomrom, bebundáskenyereztem este, érzem is. Az olivaolajunk elfogyott és sima napraforgóolajban sütöttük ki, amitől kész vagyok, egyből érzem...... Én hülye mégis ettem.... :roll: :twisted: Ezek már tényleg az öregség első jelei, azt hiszem, régebben ilyesmi gondom egyáltalán nem volt. :cry:

Pintyus!
Mai vásárlásnak mi lett a termése? Ujabb kismama rucik???? Mesélj!!!

Awe!
Azta..... akkor a 30 + 5db (klinikán kapott) szurimmal meg sem szólalok, 210-től azt hiszem kifeküdtem volna..... :oops: :roll: Én combba, bőr alá kaptam és adtam be magamnak, hasamnál meg sem próbáltam, féltem, hogy nagyon fájna.
Én nem is tudom akik egy életen át inzulinozzák magukat hogy bírják??? De persze tudom, muszáj nekik, sok választásuk nincs, mint ahogy most Neked sem ha nem akarsz problémákat magadnak.
Na szép lehetett a mélyvénás trombózisod is, nem tudlak érte irigyelni. Azt hiszem a tabletta feliratást mégiscsak elkerülöm.... Szerencsére semmi bajom a terhességem óta, de sosem lehet tudni... Mi konkrétan az a tea amit javasoltál???

Olimami!
Én is azt kivánom, hogy ne legyen semmi problémád.... a 2 kg hízás meg egyáltalán nem sok, még ha nem 50 kg-ról inditottál akkor sem, ugyhogy ezen ne parázz.
Én már csak tudom...... igencsak gurulok a két terhességem után... :oops: , bár érdekes módon engem sem cseszegetett senki.Zsuzska is épp ezt irta, mármint hogy őt sem. :wink:
Szép, hogy ödéma+ vérnyomásemelkedés nem tűnt fel a körzeti dokidnak.... :roll: Pedig a kettő együtt nem a legjobb.
De jó, hogy a magánorvosoddal ezt meg tudtad normálisan beszélni időben.
Hát, ne vegyél mérget rá, hogy azért vannak problémáid mert lányka lakik a pocidban. Nekem férjem egyik rokona mondta hogy a fius anyukáknál jön elő minden nyavaja, köztük neki, is.... persze ilyesmire nem adtam. Amit még nagyon szerettem, mikor a hasam alakja alapján állapitották meg a pocaklakóm nemét. Állitólag akinek előreálló, hegyes pocija van annak fia lesz, akinek inkább oldalt , a csipője mentén is gömbölyödik, szélesebb pocija van annak lánya lesz. Na mármost nekem mindkét terhességben
hegyes pocim volt, mégis van hál'Istennek fiam is, lányom is.
:lol: Ugyhogy ezeken csak mosolyogtam, főleg mikor már a babám nemét is tudtam és az ellenkezőjét mondták nekem szemrevételezés alapján...
A másik ami nagyon tetszett:
Dorkánál nagyon égett a gyomrom.... akkor biztos nagy haja lesz a babámnak. Igaz volt is neki, a fiamnak picit kisebb volt, de neki is sok volt, mégsem égett a gyomrom vele. Na ezekről ennyit.
Olimami, van egy kismama gatyóm, de fogalmam sincs hol és egyáltalán milyen állapotban.... de előkaparhatom ha gondolod. Bár Te biztos magasabb vagy az én 163 cm-es magasságomhoz képest.

Zsu!
Visszatérve a sielésre, még Szlovákiában is mosolyogtam mikor eszembe jutott amit irtál: örültél hogy a felvonót megtanultad használni.... :lol: :lol: :lol:
Férjem mondta hogy előtte egy gyerek nem jól használta és a "tányér" része amit a lába közé kellett volna szoritania, visszapattant és teljes erőből állon vágta. Én nem láttam, de szegény biztos egy életre megtanulta a leckét...

Alíz!
Merre vagy? Balázskád ennyire lefoglal? Vagy a házimunka teper le ennyire?

Olgi!
Várunk vissza!!!!!!!Ép és egészséges legyél mostmár a gyerekeiddel együtt persze.

Bea!
Hát.... hosszú szorgalmi időszakod nem lesz amint irtad, kezdheted ismét a tanulást a gyakszi és álláskeresés mellett. Akkora szemétségnek tartom, hogy nem is méltatnak egy válasz erejéig sem a beadott pályázatokra, hogy csak naaaaa....Bunkóság a köbön....... :evil:
Mozi biztos élvezetes volt.

Gabi!
Nekem is van a munkahelyemen olyan egyetemi tanár aki Andikáz engem, ráadásul gyerekeink egyidősek. Na az ő szájából hallani az Andikát nekem is igen fura....
:oops: :oops: :oops: De mikor a munkahelyemre kerültem én voltam a legfiatalabb , igy sokan le Andikáztak, akik meg utána kerültek a munkahelyre a többiektől eltanulták ezt.

Anita0521!
Egy mondat erejéig merészkedtél közénk?
Üdv itt , mesélj bővebben, látom új felhasználó vagy itt.Lánykádhoz gratula!!!!

Na dugulok, de tényleg, szép álmokat Mindenkinek!
Puszi

Kép
Kép
bendor

Na még mindig én. :oops:

Olimami!
Férjedet lecsekkoltam az iwiwen.Látom ám, hogy voltatok Tossa de Mar-ban... mi ott voltunk nászúton, nekünk tetszett nagyon a hely. Nektek?
Merre épitkeztetek?Nem irsz róla semmit, pedig többen is kérdeztük már... :oops: De ha nem publikus, akkor inkább hagyjuk.
Most vörös a hajad? Mert a férjed képeinél a nem vörös haju képeidet nem ismertem volna meg az tuti, ha nem látom a vöröset.
Na jól megírtam, de remélem érted. Szóval, teljesen más vagy vörösen mint barnán, vagy csak már túl késő van és feküdnöm kellene???? :lol:

Kép
Kép
bendor

Szia Bendor!

Köszi a gatyót, de nem csak széles vagyok, hanem hosszú is (175 cm).
A tegnapi napomon hab volt a tortán, hogy a főnyomócsövünk (ezen jön be a házba a víz!) ledobta a zárókupakot és lett saját szökőkutunk! Persze zárócsap az aknában 1,5 m mélyen, a környéken senki, aki lemászhatna.... :evil:
Szerencsére jött Laci és talpast ugrott az aknába. Jó, lementem volna, ha nagyon muszáj, de így könnyebb volt. Nem túlzok 2cm mély tó állt az előszobában. Még szerencse, hogy az utca felé lejt, így nem ázott el a nappali.

Tossa nagyon szép a várral, panorámával, de szerintem uncsi volt, táncolni sehol sem tudtunk. Hiányzott a híres spanyol mentalitás, olyan zárkózottak voltak az emberek. persze utólag kiderült, hogy ők nem is spanyolok, hanem katalánok (híresen távolságtartóak), idegen nyelvként tanulják a suliban a spanyolt.
Barcelona viszont nagyon tetszett a La Sagrada Familia régi kedvencem volt, sajna a Güellbe nem mentünk, csak a Monjuic hegyre. Az is gyönyörűséges.
Monseratban babáért imádkoztunk a Fekete Madonnához és már 3-an jöttünk haza. :lol:
Imádom a tengert, de nekem ez a víz nagyon hideg volt és sötétkék, mindenhol cápát láttám, Laci meg folyamatosan a víz alatt volt. Szétrágtam a körmöm. :?
olimami

Óvatos vagyok, részletekben írok!
Szóval szép volt, jó volt Spanyolo., Olaszo. is , de nekem Görögo. a szívem csücske, olyan szép vizet sehol sem láttam még.
Ti voltatok valami fakultatívon?

A házikónk nem titok, azt hittem már írtam róla :shock: .
Az Akadémia utca végén van egy új lakópark a Liget 2., 120 nm-es ikerház. Pont tökéletesen elég, fenttartani, fűteni. Lent egy 41 nm-es nappali, konyha, wc, garázs, fent fürdő, 3 szoba, wc, kazánház.
Szeretem nagyon, csak nem vezetek (béna vagyok :shock:), így egy kicsit el vagyok szigetelve. De nagyon várom, hogy legyen egy kis autóm és nyomulhassak.
Laci azt mondta együnk valami ócskát , azon nem látszanak a törések... :lol: 6 éve van jogsim, de kb. 2x vezettem.
Gabiékhoz is készülök fél éve, de képtelen vagyok rávenni magamat , hogy beüljek az autóba.
A sávváltástól rettegetk, inkább menjen mindenki előttem. Ez van, tudom égő. :oops:

A hajam mindig más, most levágatom a fülemig és koromfekete lesz. Unom a loboncot, baba mellett is praktikusabb.
Van fodrász közöttünk? 3-4 havonta járok fodrászhoz, de mikor kimondja, hogy "8 e Ft" ütni tudnék.....

Na jó eleget beszéltem magamról , ti is írjatok!

Puszi
olimami

Hello Olimami!

na, akkor a gatyó megkeresésével nem strapálom magam..... túl magas vagy hozzá. :lol: :lol: :lol:
Huuu... szép lehet a házikótok, bár a főnyomócső kissé betett mint látom.Gondolom a viz feltörlése nem volt a legkellemesebb elfoglaltság. :P

Nem égő hogy nem vezetsz, miért lenne az?
Nekem is már 7 éves volt a jogsim mikor elkezdtem vezetni, igaz autónk sem volt előtte.
Első időkben igencsak féltem, sőt mindig az volt a fejemben hogy nem fogok tudni biztos már sebességet sem váltani . De aztán ment az, igaz eleinte fostam a forgalomtól, de ha sokat mégy belerázódsz. Ugyhogy tessék próbálkozni........ Bár, most pocakkal elkezdeni... :roll:

Tossa:
Nekünk tetszett maga a kis falu, a víz is.Cápaaaaa????? Áhhhh... dehogy.
Fakultatív programon Andorrában voltunk (Grand Tours szervezésében) az mesés hely valóban. A nagy hegyek közt a miniállam valami szenzációs....
Igen, Tossa csendes hely,nyugodtabbaknak való, nincs táncika sem. De mellette Lloret de Mar már nyüzsög. Bár, ott nem néztünk alaposan szét.
Buszos uton voltunk, odafelé menet szétnéztünk Monacoban és Nizzában is, azok nagyon-nagyon szép helyek. (és jó drágák)
Ja , meg nagy gyerekek lévén Waterworld-be is elmentünk, csúszdák, medencék, delfinshow, fókashow... szép volt az is, örök élmény lesz azt hiszem. :wink:

Hát... sajna szerintem nincs köztünk fodrász... hacsak valaki másodállásban nem ügyeskedik. :lol:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Olimami! Görögország nekünk is a szívünk csücske! :D Voltunk egyszer Paralia-n, aztán nászúton Krétán. Kréta annyira megfogott bennünket, hogy megfogadtuk, gyerekekkel visszamegyünk! :lol: Na, meg Santorini... Á, az valami fantasztikus! Ott egy napra voltunk kirándulni, hajóval. Volt már ott vki? Igazi tipikus görög hely, gyönyörű! Kis kacskaringód utcák, kicsi kék-fehér házak, és vakító napsütés! Oda is mennék szívesen, csak ott alig van fürdős hely, én meg vizi ember vagyok! :lol:

Pannám még alszik, de ha felkel, megyünk a gyerekszemészetre... :( Születése óta váladékozik az egyik kis szeme, már 2 szemcseppet kaptunk, de nem javul... Csak attól tartok, Vele együtt én is sírni fogok... :( Na, de muszáj elmenni! Ez a rendelés is beköltözött már az OTI-ba, így babakocsival megyünk, kb 20 perc alatt ott vagyunk, így a sétánk is megvan! Na, meg olyan szép napsütésvan! :lol:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Andi ugy látom te a nap teljes 24 óráját végig éled.Honnan meritesz ennyi energiát :lol: ?
Én néha ugy érzem főleg az elmult napokban hogy állva el tudnék aludni... :oops:
Olimami te hanyadik hétben, honapban jársz? Remélem nem baj hogy kiváncsiskodom :wink:

Ja a tea!!!Mindegy hogy milyen fajta csak vöröstea legyen.Csipkebogyó,áfonya,ribizli....Én a DM-ben veszem az ize se rossz.

Éva

Kép
awe

ZSuzska,

Petinek is így volt a szeme. Mindenki át akarta már mosatni, merthogy ez ált. szemcsatorna elzáródás ill. szűkület miatt van, de volt aki azt mondta hjátha kinövi. Már január elejére időpont is volt, és tessék.. azóta szinte teljesen elmúlt... A masszírozást mutatta a doki?

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Zsuszka az igaz hogy szépen süt a nap de a szél fuj nagyon.Panni babát is és magadat is bugyoláld be jól.Vigyázz a sebedet meg ne fujja a szél.
Mit fognak a szemészeten csinélni azzal a csöpp lánnyal?Ne engedd hogy bántsák...Na jó tudom biztos segíteni fognak rajtatok de akkor is szörnyű lehet.
Én szorítok hogy ne legyen semmi komoly...

Éva

Kép
awe

Csajok, senki nem tud kismama jógát Debrecenben, vagy csak egyszerűen le vagyok kakilva, és nem akartok reagálni?

Kép
pété

Helloka!

Pété!
Nyugi, nem vagy lekakilva, de részemről passz, van-e kismamajóga , és ha van akkor hol. Én ezért nem reagáltam.

Zsu!
Remélem nem nagyon viseli meg Panni csajszit a szemészeti beavatkozás, és nem fog nagyon sírni.
Háááát... nem tudom, nálunk nem süt a nap és nyitva az ablak, de igencsak hideg levegő jön be. Tényleg jól öltözzetek fel.
Kinti hőmérőnk 5.7 fokot mutat, az meg nem olyan sok.
:cry:

Awe!
Köszi a tea-tippet!
Hát valóban vannak pörgős napjaim, de azért én sem vagyok ám mindig ilyen. Van mikor nincs kedvem semmihez... Pl. most a lakásból kimozdulni sincs olyan hideg jön be...... ráadásul az utcánk huzatos, ha a városban jó idő van , akkor is itt tutira fúj a szél. Kilépve az ajtón pedig nem kellemes ha pofán kap a hideg.
De majd déltájban megpróbálunk kimerészkedni. Persze ez a múlt heti sielős-szánkózós hetünk után furán hangzik, lehet csak lusti vagyok???? :shock: :P Na meg tudom, aki éjszaka nagylegény az legyen nappal is. :oops: :oops:
Baba neveken gondolkodtatok már????
Biztos vagyok benne hogy igen, első babánál nálunk már akkor megvolt a név mikor a babó el sem készült. :oops: Vagy csak én vagyok ilyen előre gondolkodó??? Nem hinném...
Honnan merítek ennyi erőt? Nagy darab vagyok ugyhogy sok az energiám is...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor

Ja, meg azért sem tudunk délelőtt lemenni, mert a mosógép még mindig a múlt heti cuccokat mossa, ráadásul Dorkát ha minden igaz megszabadítjuk a kis fürtjeitől.
A lépcsőházban van egy fodrász csaj (holnapután költöznek el) ő szalad fel elvileg, levágni Dorka haját. Sajnálom , de szeretném ha erősödne a haja, meg már annyira loboncos neki, hogy fésülködés után sem áll normálisan neki. Hajából meg csatot, gumit, mindent kiszed.... :roll:

Olimami!
El is felejtettem, hogy ez a fodrásznő ismerősöm.... de neki is babája van és eddig nem igazán dolgozott, én is egyetlenegyszer voltam nála (kislánya miatt dauert, festést nem igazán vállalt, mert ha fodrászkodott is akkor is a lakásában) De mostmár a gyerek bölcsibe jár, megkérdezhetem tőle, hogy ezentúl fog-e fodrászkodni, és helyileg hol. Érdekel? Azt tudom, hogy az egyik munkatársamnak anno ő készitette a menyasszonyi frizuráját és szép lett, elégedett volt.

Kép
Kép
bendor

Kép

Sziasztok!

Pété:
Én nem tudok sajnos kismama jógát,és egyáltalán nem vagy lekakilva csak szerintem átsiklottunk a kérdéseden. :)

Olimami:
Jó egészséget kívánok nekeg és boldog pocakosodást továbbra is,bár a körülmények nem mindig olyanok............. :cry:
Szerintem sem attól függ a terhesség hogy fiú vagy lány lesz.Nekem is lányt mondtak mert kerek volt a hasam (mivel széles a csípőm szerintem)és lám fiú lett.Az ilyeneket nagyon bírom és csak mosolygok egyet rajta.
A víz feltakarítása nem volt valami kellemes a pocakoddal gondolom. :(
Pihenj sokat.

Olgi:
Te is pihenj amennyit tudsz és majd mesél amikor már megerősödtetek.

Zsuzska:
Remélem nem lesz semmi komoly Pannika szemével,szegénykém biztos meg fog ijedni hogy piszkálják a kis szemét.

Pintyus:
Akkor jó bevásároltál?Miket vettél?
Találtatok már anyukádnak házat?

Awe:
Húúúúúúúúú,akkor nem egy leányálom a terhességed már így az elején sem.Ne törj le ,majd mindenért kárpótól a picurka.Ahogy a karodba veszed már ne is fog fájni semmi és mindent elfelejtesz.
Bár én könnyen beszélek mert nekem a terhességem könnyű volt(a szűlés az már nem :( )

Andi:
Itt vagyok csak tegnap "házimunkáztam" :lol: :cry:
Balázst apukám elvitte délelőtt hozzájuk így aztán tudtam csinálni a dolgom ,takarítottam ,vasaltam,főztem stb..Délután meg a férjem dolgozott a gépen ,ja meg még tornázni is voltam.így aztán még csak most jövök.
Elég nehéz éjszakám volt mert Balázs fent volt vagy 3- szor és üvöltött ,alig tudtam megnyugtatni.Lehet hogy a foga miatt mert most felül jön neki kettő azaz a 11. és 12.
Remélem most már jobban vagy és nem fáj a gyomrod. :)
Dorka helyett most te éjszakáztál. :(
Na most lépek....

Kép

Kép
aliza

Andi:

Dorkát megszabadítjátok a gyögyörű fürtjeitől?
De gondolom nem vágatod nagyon rövidre.
Fogja engedni?
Nálunk szépen süt a nap de mi ismajd később megyünk le sétálni.

Kép

Kép
aliza

Helló Alíz!

Végre megvagy.Örülök.
Gyomrom, rendben van, köszi. De ma csak párolt zöldséget mertem csinálni, biztos ami biztos.

Nem fogja engedni, Dorka tutira üvölteni fog... bár amint látom a fodrásznéni elfelejtett bennünket, vagy a költözködés miatt nagyon pakolhatnak, nem hiszem hogy még jön. 10-11 között lett megbeszélve, mindjárt 11 óra. Ugyhogy nagy esély van rá, hogy Dorka megússza a szépítkezést. Amúgy, persze nem akarnám nagyon rövidre vágatni neki a haját, nem akarom hogy fius legyen.

Dorkának is duzzadt az egyik szemfogánál az ínye, pár heten belül biztos kibújik a foga. De csak egyik szemfogánál, a többi még sehol.
Ez a 13. lesz majd.
Bencének meg már a 20 tejfogból alul elől 3 esett ki, kettő foga már szépen is nő .Azt mondta jól jár, mert a Fogtündér ugyis mindig hoz neki valamit, ugyhogy megéri, hogy kiessen mind. :lol:

Kép
Kép
bendor

Jaaaa.... ha valakit érdekel egy romantikus vacsora (febr. 7.-én):

http://www.menjunkenni.hu/leir.html

Kép
Kép
bendor

Visszavontam!
Beborult az ég :cry:
Az előbb elfelejtettem írni,
Görögországot én is imádom ott olyan más az élet,az a sok szép virág és pálmafa az emberek is nagyon kedvesek a tenger meg gyönyörű.Mi Sartin és Korfun voltunk eddigde majd még jó lenne elmenni.
Tényleg ki hova megy nyáron nyaralni?Vagy még túl korai a kérdés?Bár tervek lehetnek. :lol:
Mi se tdjuk még konkrétan bár már beszéltünk róla hogy jó lenne elmenni tengerpartra valahova,de lehet hogy csak a Balatonra megyünk ,mondjuk én azt is szreretem.Igaz nem olyan tiszta mint a tenger de víznek víz. :lol:
Az utóbbi években oda mentünk nyaralni és tök jó volt.
Egyelőre ennyi megyek teregetni,majd próbálok még jönni.
De ti is aktivizáljátok magatokat. :lol:

Kép

Kép
aliza

Andi:

Akkor Bencének már alakul a maradandó fogsora. :lol: :lol: :lol:
ÚÚÚÚÚÚÚÚ kösz hogy feltetted,a férjemmel szerintem elmegyünk vacsizni már úgy is régen voltunk.
Szerintem a BABALU-ba visz majd el mert volt ott egyszer egy munkahelyi ebéden és mondta hogy tök jó és majd elmegyünk valamikor.
Na tessék itt az alkalom. :D

Kép

Kép
aliza

Ismét bekukkantottam.Huh látom itt vagytok és meséltek.Imádok munka közben feljönni és visszaolvasni a "dolgokat" mert mindig kizökkent egy kicsit a melóból.

Aliza nem irigyellek az éjszakád miatt.Egésznap házimunka amibe jól el lehet fáradni és még ki sem tudtad magad igazán pihenni.Remélhetőleg valóban csak a foga bántotta.
Lehet egy kicsit hülyén hangzik de a szuri nem nem fáj csak utána rossz egy kicsit de ahhogy te is mondod a baba majd mindenért kárpotol.

Pété én sem tudok kismama jógát pedig még a neten is megnéztem neked de mivel nem találtam igy nem irtam.

Andi ez hideg? :lol: Most jöttetek haza a magas havas hegyről ahol valóban hideg volt....
Na jó persze és sem szeretem ezt az időt szeretném ha már igazi szép idők jönnének olyan tavaszias.
A neveken gondolkodtunk mi is már a baba előtt a párom a Nikit szeretné én a Sárát félreértés ne essék nem tudjuk még a nemét de fiu neven érdekes nem is gondolkoztunk.Ha fiu mégis akkor biztos az apukája nevét kapja Szabolcs.
Dorkát majd fotozd le rövid hajjal.Kiváncsi vagyok milyen lesz a Drága a kis fürtöcskéi nélkül :oops:

Éva

Mennyire lesz rövid?Engedni fogja hogy levágják?Mert ahogy mesélsz rólla Ő égy kész kis hölgy :lol:

Kép
awe

Hali!!!!!!!!!!!!!

Hát ti aztán termeltetek!!!!!!!!!!!!!

Sajnos nem jutottunk a tegnap el a C&A-ba, mert párom későig dolgozott!! Lehet ma!! De az sem biztos!!! :cry: Tudjátok!!! Pasik és a vásárlás, az enyémnek mindig akkor fájdul meg a feje, mikor ilyen helyen vagyun k, igy hát rövidre kell zárni, és én meg imádok elboklászni a boltokba!! :oops: :oops:

Éva: hiányoltál: irtam privit!
De jó te már a 11 hétben vagy!! Már csak egy hét!!! Én nagyon várom már a 12 hetet, megnyugszom egy kicsit !!! Mikor mész a szürővizsgálatra??? Ugye ha jól emlékszem akkor nincsen dokid és csak körzetishez jársz! Nem is szeretnél fogadni???

Olimami: biztosan nagyon szép a házikótok!! Egy uj házikó nem lehet nem szép!! És az elrendezése is nagyon jól hangzik!!! Kertetek is van hozzá???

Mi is már nagyon szeretnénk épitkezni! de az még odébb van, olyan idegesitő hogy az ember élete mindig erről a csúnya mocskos pénzről szól!!! :cry: Pedig tudni való hogy nem hozza a boldogságot mégis egy nagyon fontos eszköz hozzá! Ne értsetek férre, nem vagyok anyagias de anyi mindent szeretne az ember és emiatt nem tudja megvalósitani!! Viszont szerintem a baba kárpótol ezért is, de neki is megadna az ember mindent amit csak lehet! :roll:

Andi: köszi a linket!!! Mi nem biztos hogy elmegyünk most nem rég voltunk étterembe! Jaajjjjj, bele szúrt a szivembe is mikor elolvastam hogy Dorkának le vágatod a haját, már a múlkor is sajnáltam nagyon, hisz olyan kis kecses vele, de igazad van, meg kell erősödjön!! És hamar vissza nő neki!!! :wink: :wink:

Zsuzsi: gondolom már szemészeten vagytok!!! Milyen volt??? Remélem nem viselte meg nagyon a kicsit!

Én is azt hittem a reggel mikor láttam a napsütést hogy milyen jó idő lesz, erre nézzétek meg hogy be van borulva és hideg van és a szél is fúj!!! Nem szeretem!!! Jöjjön már a tavasz!!! Képzeljétek ez az idő a virágokat is becsapta, már kezdenek ki bújni a tulipánok!!! Szegények csak le ne fagyanak!!!

Aliz: Köszi a kérdést, de sajnos még nem találtunk anyunak házat, amiket ki néztünk igy ujságból és megnéztünk mind olyan salétromos, régi héázak, amiket nem érdemes még fel sem újitani!!! És itt a Csapókertbe eléggé drágák, de hát nem szeretném hogy valahova messzire kerüljön, ha már anyósom egy lépésre van akkor elvárom hogy az anyám is itt legyen!!! Inkább ő segitsen.... :?

Bea: hát akkor te végképp nem unatkozól!!! Van mit tanulnod és dolgoznod is!!! Hol voltál turiba??? Miket vettél?????

pété: sajnos én sem tudok kismama jógát, debrecenbe nem nagyon hallottam ilyenekről!! Én járnék később kismama tornára, de azt sem tudom hol van!!! egyáltalán van ilyen!!!

Na most már be fejezem, enyit még sosem írtam!!!
Vendég

Sziasztok!

Ismét itt. :oops: :oops: :oops:
Hát de mit csináljak, ebéd van, mosógép mos, Dorka nem engedi hogy etessem, egyedül eszik éppen..... ugyhogy veletek osztom meg az időmet. Na jó, egy lakásban mindig van mit csinálni, de a többihez most nincs kedvem. Ha Dorka alszik majd vasalni kellene... :roll: :roll:

Pintyus!
Ti gyakrabban jártok vacsizni, a listán szereplő éttermeket ismered???
Én is a Babalu-ról hallottam hogy finom ételeik vannak, ha mi elmegyünk akkor biztos oda megyünk.

Alíz!
Lehet találkozni fogunk? Bár nálunk a romantikus vacsi általában négyesben történik, két gyereket nem nagyon tudjuk lepasszolni hétközben. Eetleg anyósra bízhatnám, de inkább nem... inkább visszük őket magunkkal mindenhová. :wink:
Remélhetőleg Balika a következő éjszakát végigalussza, és nem kínozza meg a fogzás.
Na jó hogy visszavontad, hogy jó idő van, irtad hogy süt a nap.... én még ma napfénnyel nem találkoztam sajna. Pedig annyira nem messze lakunk egymástól....

Awe!
Igen, kész kishölgy a lányom, ezért is irtam, nem is biztos hogy rá tudnám később adni Bence sioverállját, szerintem eszébe sem lesz felvenni. Már most sem mindig aztadom rá amit én akarok , gyakran beleszól ő is. Fogalmam sem lesz mi lesz itt később.... :roll:
Akaratos nagyon, visít ha nem az van amit ő szeretne, és a krokodilkönnyeit mindig sikerül előcsalnia, amitől persze ellágyulok a legvadabb huncutsága után is. Hát ez van...
A hajvágás azt hiszem elmarad(t)...
Az utóbbi hetekben épp azzal kerget az őrületbe, hogy állandóan lerángatja a zoknit a lábáról és puccos lábbal rohangál itt nekem. És persze küzdelem árán lehet csak visszahúzni neki. :roll: :roll: :roll:
Kérdezni akartam, irtad veszélyeztetett kismami vagy, és dolgozol??? Gondolom egy szavadba kerülne és egyből mehetnél táppénzre, nem?
Én Bencével 8 hónapot dolgoztam végig, Dorkával viszont 16. héten eljöttem táppénzre, melóban besokalltam. Igaz én szerencsére nem voltam veszélyeztetett terhes egyik alkalommal sem.De mivel laborban vegyszerek közt dolgozom kiirtak szemrebbenés nélkül.
Huuu... látom lányra készültök nagyon a lánynevekkel. Mindkét név aranyos, szép, nekem tetszik. És a Szabolcs is.
Bennem is felmerült Dorkánál mikor fiuneveket keresgéltünk.

De valahogy megéreztem mindkétszer a gyerekem nemét, másodszor már ott álltam mint a szamár, mikor császármetszésre kezdtek előkésziteni, mikor kérdezték a két nevet. Mondtam, hogy Dorka.... Kérdezték és ha fiú? Mondtam tutira nem, Uh-n is mindig megkérdeztem.... Doki is jót nevetett, mondta akkor kitalál ő valamit, ő is ugy kapta a nevét, hogy két fiutestvére után az anyukája a szülészorvosra bizta a névadást.
Mindenesetre Dominikot diktáltunk be, ha már a nőcinek nagyon fiunév is kellett.... de az csak egy hirtelen név volt, nem igazán volt megfontolt döntés.
Dehát Dorka az mégiscsak csajszi lett. :wink: :wink: :wink:

Olimami!
Nem is irtam még, nekem nagyon tetszik a Száva név. Nem szokványos annyi szent, nem fog 5 gyerek Rád nézni ha elkiáltod a nevét a játszótéren. :lol: Vagy ki tudja????? Nelly-t igy simán Nellynek anyakönyveznek? Y-nal a végén? Ezt sem tudtam.... :roll:

Lépek, kisasszony után romeltakarítok, zoknit ráadom, és ruhát teregetek. :roll:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Először is: sajnos kismamajogáról én sem tudok...
Aztán: Pintyus, igen ez a fránya pénz!!!! Pont tegnap beszélgettünk barátnőmmel erről, h. mennyivel jobb volt az árúcserés világ és a pébnz mindent elrontott. Amióta van, azóta sokkal több a gonosz ember, a lopás, az ölés, stb....
Én személy szerint utálom...de nem lehet visszatérni a régi világra:( és sajnos szükséges az élethez ez is.
A vágóhíd utcai turiban voltunk, szoknyát turiztam, meg blúzot 50 ft.-ért.
Gyakorlat ismételten nem jött össze, inkább nem is írnék róla, mert kicsit kiborultam a "barátság", meg "segítjük egymást" dolgon....felhívtam egy alapítványt, lehet, h. náluk töltöm le ezt a 60 órát.
Állás-ügyben meg...hát igen, legalább visszaszólhatnénak, mibe kerülne nekik? De mindegy is....ha nem jön össze nyárig semmi, akkor megyek külföldre! Egyébiránt gondolkozunk a haza költözésen...no, majd látjuk, mit hoz a jövő! Csak kicsit kész vagyok, h. három éve nem haladunk egyről a kettőre!
Vendég

Andi: én ezek közül egyedül a pompeji éttermet ismerem!! :cry:
Ott nagyon fini kaja van!!! És a kiszolgálás is jóó!

Mi a Csokonaiba és a Play Pubba szoktunk járni, nekünk ez jött be!

A babaluról nem is hallottam_! :oops:
Vendég

Pété!

Nézegettem a kismamajógát, de csak utalások vannak, pontos infó nincs. Ha megtudsz valamit pötyögd már ide be légyszi, mert szeretnék én is járni.

Vacsizni mi mindig a Calicoba megyünk, az a kedvenc helyünk. Rám is rám férne egy kis romantika, olyan keveset vagyunk kettesben. :cry:

Andi, nem sajnálod a fürtöcskéket? Vagy már nagyon kínszenvedés? Olivér is utálja a fésűt, de olyan kis golyóka feje van, nem áll neki jól a tüsihaj.
Amúgy nem ingyééééé' gondoltam a Bencus overallját, átveszem jó kis magyar forintocskáért.

Háááááát csajok most utaálni fogtok, de én még sok havat szeretnék , egészen február végéig....... Úgy tél a tél és a szervezetnek, természetnek is kell a csend, a lenyugvás, amit a havazás hoz.
Pihi után jöhet az ébredő tavasz, a pörgős nyár.

Jó turi engem is érdekel, inkább veszek egy használt Ladybird-öt, Mothercare-t, Lego-t, mint valami kisipari bolti göncöt.
Ma is nem hiszitek el mit találtam! Egy Columbia sínadrágot. 50 e Ft újonnan, de ha nem eredeti sem veszi le rólam senki.

na rúgjatok ki, porszívóznom kell!!!!!! :cry:
olimami

OLIMAMI!!!! VÉGREEEEEEE!!!!!!!!! Nem vagyok egyedül a hó-hiányomban!!!! Én is sok sok havat szeretnék!!!!!!! Havazzon egész nap és egész éjjel, mert valóban úgy tél a tél!!!! Kell a földnek a hótkaró, a baciknak sem elég a fagy, kell a hó, h. eltünjenek!
Vendég

Hellóka!

Awe:

Hol dolgozol ha nem vagyok indiszkrét? :oops:
Köszi az együtt érzést.
Pintyus:
Megértelek,mi is nézegetjük a házakat de ami megfelekne az bnekünk drága ami meg árban jó az enyhén szólva szutyi. :cry:
Vagy dohos ,salétromos ahogy írtad vagy a tető sz.. rajta vagy kicsi a telek.Szóval most még várakozóban vagyunk :?
A pénzről annyit hogy valamennyi kell hogy boldoguljon az ember,bár férjecském mindig azt mondja "ha lakni van hol és enni van mit akkor nagy gond nincs"lehet hogy igaza van. :D
Mondjuk az biztos hogy vannak nálunk szegényebbek is de erről az állam is tehet, na jó nem politizálok. :twisted:
Andi.:
Hát lehet hogy összefutunk bár ezt még csak én gondoltam hogy oda megyünk majd még megbeszélem az Urammal. :lol: :lol: :lol:
A Vigadó étterem se rossz,meg ha esetleg gondolkodtok Debrecenen kívül,tudom ajánlani a Kemencés Csárdát Szoboszlón.Nagyon tuti kis étterem. :wink:
Mi lehet hogy Balázs nélkül mennénk végül is úgy az igazi romantika meg vele elég nehézkes még mert nemsokáig nem ül meg egy helyben.
Dorkával nincs ilyen gond?
De megértem hogy nem viszed őket anyóshoz. :evil: :P Végül is Bencével már nincs gond Dorkával meg csak elbírtok. :roll:

Na lépek mert gyanús szagok jönnek a pelenkából :lol: ,megyek tisztába teszem Balikát.

Kép

Kép
aliza

Sziasztok,

Én még új vagyok itt nagyon. Van köztetek kismama is, vagy már mindenkinek van babája?

Anita
lolita_78

Sziasztok!

Kivételesen rövid leszek.
Irtam Olginak sms-t amiben kérdeztem, hogy van ill vannak, és hogy van-e már szövettani eredményük.

Válasza:
Állitólag megvan. Pénteken megtudom.Talán nem orvosi hiba volt, de pénteken okosabb leszek. Bocsi, hogy most nem jövök a netre. Kicsit összeszokunk. Puszi

Huuu... kicsi lelkem megkönnyebbülne ha mégsem a doki hibája miatt lett volna az egész sz@r ügy, elhihetitek, bár ez sokat nem változtat Olgi múlt heti horrorján.

Lolita 78!
Üdv köztünk, van jelenleg 3 kismamink is. ugye nem hagytam ki senkit???
Gyere nyugodtan, mesélj magadról bővebben.

Később még jövök... talán... addig is puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Már délután írtam egy hosszút, de elszállt... :evil:

Na, voltunk a gyerekszemészeten. El van záródva a könnycsatornája. Vettek váladékmintát tenyésztésre, 3hét múlva lesz eredmény, meg akkor kell visszamenni. Kapott újabb szemcseppet, meg maszírozni kell a szemét. Amúgy azt mondta a doktornő, hogy jó eséllyel kinövi. Ha mégsem, féléves koráig akkor sem csinálnak vele semmit. Remélem, használ ez a csepp! Amúgy azt mondták, alvás közben cseppentsek, úgy könnyebb... Hát...nem mondanám.

Olgi! Kiváncsian várom a szövetan eredményét!

Andi! Elhiszem, hogy megkönnyebülnél... :? Dorka fodrászkodott végül?

Na, a tyúkeszemmel már nem emlékszem, mit olvastam délután... :shock: Bocsika érte...

Kép
zsuzska81

Húú ezt nevezem napi termésnek!!!

Én most a babalun-vagy hogyis kell írni???- gondolkodom, azt ismeri vki?

Kismama jóga nem a turmalinban van? Van weblapja is, csak nem tom a pontos címet....

Az én szívem csücske meg Horvátország... lehet kifogtuk, de olyan szép hely... A sok fenyő és gyönyörű tenger... Meg Mallorca is, egy csodás hely, nem a turista részei, a természeti csodái...

ZSuzska,

mondtam én, hogy könnycsatorna elzáródás... Peti is kapott rá mindenfélét, de én azt gondoltam, ha egyszer ez nem gyulladás mit bombázzam cseppekkel... Massziroztuk és kész. Majd látod, hogy ha van pici takony akkor jobban előjön, muszáj szívni az orrocskát. Nem akarlak befolyásolni, de én a helyedben türelmes lennék. Petinek már mindenki át akarta mosni, de jobb ha nem részletezem milyen klasz kis eljárás... Több anyuka is mondta az oviban, h nekik is volt, és igenis várjak vele, maszirozzam napi 6* lelkesen, és hátha kinövi. És tessék, Peti most 8 hós, kb. egy hónapja mondhatom el, h szinte teljesen meggyógyult...

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

De buta vok, most olvasom, h a Babalu jó hely:) Akkor a kérdés tárgytalan;)

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

jajjj és Pintyus,

én nem kaptam ám privit....

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Visszatérve az éttermekre:
Nem tudom a Paripa-csárdában jártatok-e már, a Vekeri-tó felé van, erdő közepén.
Mi 3x voltunk és mindháromszor nagyon izlett az étel, a kiszolgálással sem volt gondunk.
Vasárnaponként svédasztalos ebéd van, ilyenkor étlapról nem lehet rendelni, hanem felnőtteknek 2500Ft/fő az ebéd, ezért annyit ehetsz amennyi beléd fér, szedhetsz akár 5x is. Mi egyszer voltunk igy vasárnapi napon, akkor degeszre ettük magunkat. Volt 3 féle leves, második fogás körete legalább 5 féle volt, volt kb 5-6 féle módon elkészitett husi, rántott pisztráng, karfiol, gomba... töltött káposzta, mártások. És desszertnek kb 8-10 féle süti.Sós és édes vegyesen.
Vasárnap az italfogyasztást kell fizetni a 2500/főn felül. Gyerekeknek azt hiszem 1500Ft -ba kerül a vasárnapi étel.
Érdemes kipróbálni... nekünk bejött nagyon.
Calicoban már mi is voltunk (igaz csak 2x, de az is nagyon jó kis hely szerintem is)

Alíz!
Áááá... nem egyszerű Dorkával étterembe menni, állandóan rohangálna, egy helyben ülve kinszenvedés neki az egész. Első alkalommal mikor voltunk a Paripában akkor a babahordozóban végig aludt. Második alkalommal nyitott helyen voltunk, és vannak lovak (lovaglási lehetőség is) és a lovakat nézte, ugyhogy akkor is jól elvoltunk. De 3. alkalommal, épp most nyáron a házassági évfordulónkon káosz volt. Bence vinnyogott, hogy mikor hozzák már a kaját, Dorka visitozott és rohangált....
Na ezóta nem is próbálkoztunk az étteremmel.
Kérdezted a nyaralást is.
Sajna én még nem voltam Görögországban, csak a férjem 3 vagy 4 alkalommal Athénban munkahelyi kapcsolata miatt. Neki is nagyon tetszett Athén, mondjuk más helyen ő sem járt még Görögo.-ban.
Jó lenne valahova elmenni nyáron , de még semmi konkrétum nincs, sőt elképzelés sincs hogy egyáltalán miben gondolkodjunk. Vízpart legyen az biztos, imádunk pancsolni.... :lol:
Nem tudjátok mikor van az utazási kiállitás? ill. hogy mikor lesz? Nem március elején szokott lenni, vagy rosszul emlékszem?

Olimami!
Félreérthettél,azért irtam meg hogy mennyibe került a gyerekek overálja, mert épp Te kérdezted hogy mennyibe került a mult heti kiruccanásunk. Ezért is irtam mindent konkrétan, a sicuccok árait is.

De, sajnálom már előre Dorka fürtjeit nagyon (mert végül nem lett levágva ma), de elrakom majd emlékbe, Bence első fürtjei is megvannak. :wink:
Remélhetőleg később is ilyen kis kócbabás haja lesz, mármint fürtöske, és ha néha vágva van akkor azért erősödik is.
Fodrásznővel beszéltem nem vagyunk elfelejtve, csak elnapolva , mert rohangálnak a költözködés miatt.

Zsu!
Jaj, de jó, hogy nem estek neki Pannika szemeinek, hogy egyből átmosással kezdjék a dolgot, mert szerintem is elég brutális megoldás lehet.
Mint ahogy Gabi is irta, hátha heteken, esetleg pár hónapon belül el fog múlni és nem is lesz rá szükség.

Pintyus, Bea!
PÉNZ: szükséges rossz, amiből sosincs elég... :roll: sajna.
Na, majd ha nyerek hétvégén a lottón... :lol: :lol: :lol: Szökőévente veszek ugyanis... hátha. De 2-esnél nagyobb nyeremény nem ütötte még a markomat sosem. :evil: :twisted:

Puszi Mindenkinek!!!!!!!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Zsu:
Szerencsére nem bántották a szemét Pannikának,biztos így is rendben jön majd mint ahogy Gabi Petijének.
Egyébként hogy viselte a vizsgálatot?

Andi.
Mi is voltunk már a Paripában igaz még a régiben mármint mi előtt még leégett akkor is jó volt de gondolom most még jobb.
Ez a vasárnapi ebéd jól hangzik ,de gondolom Dorkának nem kellett fizetni vagy igen?
Ez minden vasárnap így van?
Akkor még megmaradnak egy darabig a kis fürtöcskék,olyan ésdes velük. :lol:
De igazad van,erősödjön csak!

Gabi:

Tényleg ahogy most olvastam ,nekem is beugrott a Turmalin mintha ott lenne ,de nem biztos. :?

Lolita:
Üdv itt,mesélj még magadról mert így kicsit rövid voltál. :lol:

Olgi:

Remélem jó lesz a szövettan.Szorítok nagyon.
Pihenj sokat és feledd a sok rosszat,legalább is próbáld meg. :wink:

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!

Gabi! Igen, én is abban bízom, hogy átmosásra már nem kerül sor! A szemcsepp viszont kell, mert ez most gyulladás a szemén. Az elzáródás miatt pang bent a könny, és begyulladt... :(

Andi! Paripa csárdában én még ezer éve voltam 1-2-szer, nekünk is tetszett. Ez a vasárnapi dolog jól hangzik! :) Dorka új frizurájáról majd kérünk képeket! :D

Alíz! A vizsgálatot jól viselte, egyedü a mintavételnél sírt egy kicsit, amúgy végigaludta a bentlétet! :)

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Már 1-2 alkalommal kaptam hasznos tanácsot a topikon, így ismét kérdezni jöttem.
3-4D-s ultrahangra szeretnénk menni a 28.héten tudnátok tanácsot adni,hogy hová érdemes menni??
Nem csak babamozit szeretnénk,hanem alapos vizsgálatot is!
Ditróit ajánlották és a Nap rendelőről olvastam jókat...
Köszönöm a válaszaitokat!

Jó egészséget!
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek reggel voltam éhgyomri vérvételen.Már az oda menetel is kétséges volt a reggeli émelygés és hányás :oops: /bocsánat/ miatt de végülis sikerült megérkeznem.
Várni nem kellett sokat csak az én vénáim nagyopn rosszak és így mindkét karomon szétszurkálták mire végre sikerült levenni.Hat kémcsővel vettek.Azt hittem soha nem jutunk a végére.Nem a fájdalom miatt hanem azért mert már majd meg örültem olyan éhes voltam.
A laborban amugy megdicsértek /ezzel elbüszkélkedem/ mert azt mondták hogy ilyet még nem láttak hogy valaki mosolyogva türje azt hogy így kinozzák.

Aliza:Kicsit megkésve bár de nem elfelejtve.... Egy autószervízben dolgozom mint alkatrészes.A Veres Péter u. vagyunk egy jó nagy szervíz meg alkatrész bolt is egyben.Nem egy nőies szakma tudom de ehhez értek.Vannak ilyen dinka nők mint én :lol:

Éva

Kép
awe

7kincs! Én a Lézer magánrendelőben voltam a Mester u-n. Alapos volt a vizsgálat, és utána babamozi. Nagyon profi a szonográfus, csak ajánlani tudom!

Awe! Ez nem semmi.... Az én vénáim akkor néztek ki úgy, mint egy drogosé, mikor 24 órás vércukor profilra kellett befeküdnöm, és 2-3 óránként vettek vért felváltva a 2 karomból... Vagy 2 hétig lila volt, kipukkantak a vénáim...

Andi! Utazási vásár én is úgy emlékszem, hogy márc-ban van, a Bartók teremben.

Mi a Balcsira megyünk, Siófokra, egy hétre, júl. végén. Addigra Panna már nagylány lesz! :D

Kép
zsuzska81

Zsuzska:Na azt már én sem bírnám hogy egy nap többször megbökjenek....Le a kalappal előtted és én még azt hittem egy hős vagyok :oops: De te sokkal "hősebb" vagy! :lol:

Kép
awe

Sziasztok Lányok!

Félig letudtuk az oltást. :roll:
Pontosabban Bence megkapta, de Dorka nem. Mielőtt elvittük kicsit melegnek találtuk a leányzót, igy gyors lázmérés következett. 37.2. Igaz nem túl magas, de túl sok jót nem jelent, ráadásul tegnap napközben is köhögött párszor. Doki nem merte vállalni, hogy beadja igy a szuri el van halasztva.Torkát is picit pirosnak találta. :cry: Így várjuk a fejleményeket, orvos szerint bármi lehet belőle, még influenza is, de akkor már lehet 39.2 is lesz a láza, de lehet hogy nem az és akkor ennyivel megússzul. Addig is Bioparox-ot fújok a torkába 5 napon át, remélem segit.
Másik problémánk az utóbbi 2-3 hétben az Dorkával, hogy eddig nappal nem köhögött, de éjszaka elalvás szerint rendszerint 1-2 órával felébred, őrült köhögési roham jön rá, öklendezik, sokszor hányásig fajul a dolog. De ezt fél óra alatt letudja és alszik nyugisan reggelig. És mondom napközben sem volt semmi.
Elpanaszoltam a dokinak, mert már félelmetesnek találtam, minden vacakra gondoltam kínomban... Az orvos szerint túl száraz a levegő, kamillás párologtatást javasolt. Azt mondta a száraz levegő ingerli nagyon a légcsövet az okozza a köhögési rohamot. Nagyon remélem hogy igaza van és segit a kamillás gőz. (bár én annyit mosok, hogy elképzelni sem tudom nálunk hogy lehet száraz a levegő.... (de talán a panel+távfűtés miatt van.... :roll: )
Emlékszem Bencénél is volt hasonló gondunk, de ennyire nem szűkült le éjszakai fél óra köhögésre mint Dorkánál, így nem volt ennyire félelmetes a dolog számomra.

Ugyhogy Dorka szurija elnapolva, akárcsak a hajvágás..... minden tolódik, nem akar összejönni semmi.Csak a köhögés és hőemelkedés. :evil:

Igen, Paripa-csárdában minden vasárnap van ez a svédasztalos ebéd-rendszer, legalábbis tavaly még így működött.

Alíz!
Balika fogzása? Nincs már gond?

Awe!
Valóban furi a foglalkozásod, de ha Te ezt szereted akkor nincs gond. :wink:

Zsu!
Kis hős a csajod, puszi Neki !!!!!!!

Hát.... tali időpont ügyben nem voltatok eddig lelkesek, pedig nem költői kérdésnek szántam. De most részünkről Dorka miatt ez is tolódik ugye... mint minden. :roll:

Ja, orovsunk mondta, hogy van most a városban magas lázzal járó járvány is, hányással-hasmenéssel járó is, influenza még nem igazán van. Ugyhogy vigyázzatok, hipermarketeket , tömegközlekedést ha tudjátok gyerekkel kerüljétek!!!

Puszi!

Kép
Kép
bendor

Sziasztok,

11 hetes kismama vagyok, most voltam a körzeti nődokinál, aki azt mondta választhatok hol szeretnék szülni: Klinika vagy Kenézy. A helyzet az hogy első baba lesz, és fogalmam sincs melyik jobb, igy lszi akinek vannak már tapasztalatai akár jók, akár rosszak, ossza meg velem. Nagyon hálás lennék érte.

Köszi:
Anita
lolita_78

Helló Kismamik!
Köszi a reagálásokat! Azért ha megtudok valamit, írok Nektek, hátha mást is érdekel... Én Pesten lakom, és minden héten megyek. Hihetetlen jó dolog, főleg, ha olyan tartja, aki ért hozzá. Egyébként nem is volt semmi bajom eddig a terhesség során.. Sokat számít , főleg lelkileg, az a heti egy alkalom is... Nem arra mennek rá, hogy elfáradj, meg izmosodj, hanem inkább a légzéstechnikáról szól, meg a lazítás, tartásjavítás.

A Paripa csárda témára rámozdultam... :D
Mindenkinek szép napot!

Kép
pété

Szia Lolita!Anita!

Visszaolvashatsz bennünket, irtunk a szülési élményeinkről, Kenézys, klinikás tapasztalatokról. Bár túl sok oldalon kellene átrágnod magad azt hiszem. :lol: :lol: :lol:
Nekem 2 gyerkőcöm van , mindkettőt a klinikán szültem. Összességében jók a tapasztalataim, bár belefutottam 1-2 banyába akibe nem kellett volna. Sokat változott az utóbbi időben a klinika szülészete, 2-3 ágyas, wc-s-zuhanyzós szobák lettek. Baba ha nincs vele probléma éjjel-nappal veled lehet. Látogatók elvileg a folyosón tartózkodhatnak a kórteremben nem, de ez elég változó, attól függ milyen kismamival kerülsz össze. Van akinek a pereputtya előszeretettel tartózkodik a kórteremben.
Kaja elfogadható, bár szoptatós anyukáknak nem a legideálisabb a sok borsós, karalábés puffasztó leves, főzelék.Érdemes otthonról pótolni az elemózsiát.
Spontán szülés után 2 órás, császár után 24 órás megfigyelés következik, majd ezek után lehet lekerülni osztályra amiről az előbb írtam. Én mindkét gyerekkel császáros voltam, azért oda is bejöhettek egyenként a látogatók, férjem meg egész sokat volt velünk. Jó is volt, segitett vizet adni, pellust kérni még a szomszédos ágyon levő kismaminak is.
Klinika nagy előnye a Kenézyvel szemben , hogy a szülészet épületében van a NIC (intenziv osztály a Picurkáknak) ha valami gond adódna a babóval. Vészhelyzet esetén a Kenézys babákat is ide szállitják.
Klinikán csak a tejet favorizálják, Kenézyben úgy tudom teát is adnak a Piciknek.

Kérdezz még, bátran!
Egyébként hova jársz terhesgondozásra? Bethlen vagy Ótemető utcára?
Nem volt eddig dokid még , ha jól sejtettem, igaz? Most kerültél Debrecenbe?
Terhességed hogy viseled? Simán megy minden vagy azért adódnak kisebb-nagyobb gondok?

Többiek is biztos segitenek majd a tapasztalataikkal a döntésben.
Közülünk volt akinek volt fogadott orvosa, volt akinek nem. Akinek nem, inkább szülésznőt keresett.... ugyhogy ez a része változó.Nekem személy szerint volt dokim, mindkét babónál ugyanaz, nálam műtét miatt szülésznőre szükség sem volt. :wink:

Pété!
Örülök, hogy rámozdíthattalak a Paripa-csárdára. :wink:
Nem vagyok kismama, igy nekem tárgytalan a kismamajóga, de azért tudasd velünk ha rátalálsz valahol.

További szép napot!

Kép
Kép
bendor

Awe Drága!

A két vonalzód nincs teljesen összhangban. :lol:
205 vagy 202 nap van a szülésig???? :lol: :lol: :lol:
10 hetes és 11 hetes is vagy egyszerre, ez aranyos. :lol: Gondolom azért az egyik csak el van találva, nem??? :lol: :shock:

Kép
Kép
bendor

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?