Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi, édes ez a baba, gratulálok. Panda, várj egy kicsit. Most Norma jon, meg Vicger, utána szülhetsz. Aztán én jövök!!!!! Én szeretné, ha a héten kibújna, mit gondoltok?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Marcsi: irigyellek ám téged is a szép szülésedért! Bárcsak én is... De hát mindegy, ez jutott!:) Ádám tényleg eszméletlen formás és aranyos, nem látszik rajta, h szenvedett volna a szülőcsatornában!

Norma: megy a drukk!++++++ Lehet,hogy már 'osztódtál'??:))

MARCI MA KEREKEN 1 HÓNAPOS! :lol:
sagi1

Marcsi! Gratulálok Ádámhoz, nagyon szép baba (mint itt mindenkié hihi :)

Sagi Gratula az 1 hónaphoz! :D

Én ezeket a frontokat feladom! Hajlani 4 óta kukorékolt Bende. El-el szundikált, de letettem és rögtön kinyíltak a csipái. Hajatmosni alíg bírtam. Tegnap este, amikorra mondták, egy hangja nem volt, erre reggel... Most aludt el 1kor. De már szerintem kiütötte magát, tuti 4 előtt nem kel. Legalább is remélem. Már azon gondolkodtam, hogy kimegyünk sétálni, csak félek, hogy 2 hetesen még korai lenne, bár szép idő van, de azért Ő mégis elég pici még hozzá, nem?

Köldökcsonk nekünk elég hamar leesett. Azt hiszem nem voltunk 1 hetesek. Még kell pucolgatni, de nagyon szép.

Nekem is van hordozókendőm, kaptam, leírás nélkül. Fogalmam sincs, hogy kell/lehet megkötni, úgyhogy ha tudtok valami "leírást", elküldhetnétek nekem is! Előre is köszönöm! :)

Ja, tegnap volt pucér maraton (pucér mérés csak mi így hívjuk) és már 3180 grok vagyunk. 3 naposan engedtek ki minket, akkor volt 2720. 10 nap alatt felszedtünk 460 gr-ot. Vajon miért hívom cicipiócának??? :D Imádnivaló!

Na megyek dolgomra, van mit csinálni, mivel úszott a délelőttöm!

Kép
Kép
sleepin

Sleepin,

Mi 9 napos korunk óta levegőzünk, először csak beöltöztetve rányitotam az ablakot, de már 15 percnél tartunk :lol: kutya baja tőle, mindig bealszik.

Normára asszem várhatunk kendő ügyben :lol:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Na akkor azt hiszem én is elkezdem a szoktatást! Ezek a frontok így csak mindkettőnket kikészítenek!

Még ráér a kendőkötés, egyenlőre úgy is babakocsi lesz! :)

Kép
Kép
sleepin

Viki, mi két hetesen a nagy hóba, fagyba már kivittük és semmi baja sincs!
Vendég

Ú, de fosós vagyok én akkor! :D Node sebaj, bepótoljuk! :lol:

Kép
Kép
sleepin

Sleepen, nyugodtan szoktathatod. Hideg van, kint, de ha jól felöltözteted, nem fog fázni, és nyilván nem órákra viszed ki. Nekünk aBencénék 3 éve azt mondta a doki, hogy hidegben jobb is, mert akkor nincs annyi baci a levegőben.
Kitakarítottam, kimostam, este még vasalok, aztán most már semmi nem állíthat meg...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csajok, én becsaptam az előbb azt a bábakoktélt(na nem az alkoholosat). Marha sz@r volt, úgyhogy remélem meglesz az eredménye.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
:lol: :lol: Látom eddig bírtad :lol: :lol: Drukkolok!
Vendég

Köszi. Igen, elég volt, asszem, most már tényleg minden kész. Ha ez nem jön be, mással nem próbálkozom, akkor tudomásul veszem, hogy nincs itt az ideje. Ha esetleg lesz valami, és még lesz időm, akkor írok ide, ha nem, akkor rábeszélem a férjem, hogy írjon ő.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hali csajok!

szeretnék minden újdonsült anyukának gratulálni! nagyon édesek a babáitok! vigyázzatok magatokra nagyon! sok egészséget nektek! és a többieknek még kitartást, nektek is itt lesz már az idő, hisz mindjárt vége a januárnak! :D

millió puszi mindenkinek!
Vendég

DOMBI ÍRT SMST:
Ma megszületett Dorka 4660 g 60 cm term.úton. Majd mesélek nem volt gáz.
Vendég

Norma, Vicger
Nagyon eltüntetek, biztos megszültetek :wink:
Vendég

Uhh, Dombi! NAGYON NAGY GRATULA! :shock: :D

baba8:jól látom,hogy babát vársz?
Vendég

Sziasztok!

Front: kedves Pannika ma egész nap, de szó szerint karbantartáson volt.... én huhh, totál gázos vagyok, mert bár éjjel jó szokása szerint az újszülöttem aludt, de a nagyok.... telihold volt vagy mi, de kettőtől nem tudom aludtam-e valamennyit is úgy felhúztak... Anya maradj még, maradj még...nonstop. Petkó az ölembe ült, és akkorát pislantott, hogy kijött a pelusból a fele, rá a hálóingemre...bhhhhhhhhh.. ennyit a lóbádzset pelenkáról... ma vettünk neki frankó nagy Liberót..ez tuti kibírja reggelig.

vicces, Panka alszik a legjobban a családban...jó neki....

szóval ma Pannicsek nem volt hajlandó lefejtődni rólam egyáltalán és a cickóm is fájdogál...poénos, mert tejem az alig van, de azért a mellgyuszi Petikével sem került el. Mindegy lényeg az, hogy Petike is és Panka is úgy néz ki full anyatejes bébi lesz (Vikci!!!). Épp az otthon szültünk topic-ban írtam, hogy Petinek volt 12 tejadó anyukája, Pankának lehet csak egy lesz, és hálistennek itt a közelben, így naponta friss anyatejet iszik. :D :D :D

Friss levegő! mi ma is sétáltunk tán egy órát, negyven percet kinn a dunaparton, durván fújt a szél, de a mélykocsiban, orkános anorákban biztonságban tudtam. Mikor meg sírdogált, magamhoz öleltem... könnyen voltam, a Kedvesem is jött velünk és tolta a babakocsit.... tegnap is sétáltunk kb. ennyit, előtte volt először kinn, kb. 20 percet. Ennyit a szoktatásról...

Kendőn én is gondolkodom, nandus karikáson, szerencsére a közelünkben van egy forgalmazó....el is mehetek érte.

Blongyi! A bolygókban én nem kételkedem. Párommal olyan a horoszkópunk majdnem, mint a jin-jang szimbólum. Két fél, ha találkozik. Állítólag, ha a Föld két végén vagyunk is összetalálkoztunk volna... :D :D :D

Skaccerkáim pedig: a csajok bakok, a kissrácom pedig skorpió - tényleg kicsit bosszúálló - jól odavágja a dolgokat, ha nem tetszik neki valami hi-hi! Én meg szűz vagyok a javából... amióta olvastam pár komoly horoszkópot, azóta teljesen bizonyos vagyok abban, hogy nem mindegy, mikor születik az ember. Csak azt nem értem, hogy minek kellett nekem ez a fullszűz képlet???? hiszen spontán születtem..... mire 90 leszek biztosan tudni fogom.

Marcsi! Eszméletlen Ádámka, egyszerűen gyönyörűség, és gratulálok hozzá, és a szép szülésedhez is!!!! nagyon drukkoltam Neked, hiszen olyan természetességgel, elfogadással, elvárások nélkül álltál hozzá a várandóssághoz, a szüléshez,(legalábbis így tűnt, a hsz.aid alapján) hogy ezt nagyon-nagyon kiérdemelted!!!!

Baba8, köszi!!!

Csibe! Hajrá!!!

Norma???

Marcit Isten éltesse!!!!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

blongyi!

hát az úgy van, hogy ez egy "optimista hozzáállós" vonalzó! még nem tudok róla, hogy terhes vagyok :lol: de remélem :lol: Tartja benne a reményt és az erőt! jó mindig ránézni! :D az lenne a legjobb, ha meg is maradna, és 40 hétig kitartana :lol:
nyugi majd értesítelek titeket ha bejött :D :wink:
Vendég

a lényeget elfelejtettem :oops: :oops: :oops:

szüléstörténet itt: www.manokosar.freeblog.hu

Jó éjt!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Panda megint beelőztél!
Gratulálok ndombinak, szép nagy babóca. Nálam egyenlőre semmi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ndomi, hűűűű gratula, szép nagy baba és természetes úton!!! :shock: Gratulálok!!!Egészséget és boldogségot és soksok tejcsit!
Vendég

Tornázik a kislányom ottbent. Gyomor-máj-hólyag-hólyag. Ez a lépéskombináció.
Asszem a végén én átcsúszok a februári topicba. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Csúszok veled én is :wink: kitartást! Én csak mosolyogni tudok ezen, hogy majdnem első lettem a topicban :( végül utolsó leszek :D de inkább ez százszor, mint egy koraszülés szóval gondolj te is erre, hogy így jártunk jobban!! Végülis mi tényleg január végére vagyunk kiírva, és úgy látszik a babáink ismerik naptárat :lol: A héten babázunk mi is, majd meglátod :wink:

Norma, Vicger
??????
Vendég

Az éjjel volt egy darab komoly görcsöm. futottam is a WC-re, de nem történt semmi. Már örültem, hogy akkor ez olyan fájás volt, de nem . Most egy picit görcsöl a hasam, de nem komoly. Mindjárt indulok NST-re, aztán majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Én is mindjárt indulok ctg-re. Drukk neked!
Vendég

Ndombi, húha nem semmi súllyal született a babád, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Csibe, Pandácska mostmár nemsokára megszületnek a ti babáitok is, így legalább még van idejük növögeti a a pocakban. Bogika is biztosan nagyobb lett volna, ha nem siet annyira.

Levegőztetésre nekem azt mondta a védőnő, hogy 2 hetesen először 5 perc, majd másnap 10, utána 20, majd 30, és utána már teljesen mindegy mennyi időre megyek ki vele. Én először biztosan majd csak az erkélyre viszem ki.

Sleepin nem semmi, hogy 10 nap alatt mennyit hízott a kis drága :lol: .

Kép
andi1975

Dombi... Nem irigyellek! Aztamindenit! Ekkora babát! :D Gratulálok és sok sok tejcsit.

Mai ctg-seknek drukk, hogy jó kis fájások legyenek végre!!! Ha más nem, séta, lépcsőzés stb...

Andi :) Köszönjük! Hát igen, és ezt még megtoldottuk, tegnap volt a 2 hetes mérés, ami szerint 1 nap alatt hízott 70 gr-ot... Már 3,25 volt. Ha így haladunk szép darabok leszünk! :) De mondjuk mivel Ő pici súllyal született, ettől nem félek. Még mindig olyan kis vékonyka a lába. Annyi látszik, hogy picit hurkásodik a kezünk és a combunk.

Norma??? Mi a helyzet???

Levegőztetés: Ma lehet kimegyünk 10 percre, csak meg kell várnunk Apát, mert 2 kutya van nálunk és egyedül csak szenvednék, hogy a közelébe nem menjenek a babakocsinak! Aztán ha megszokták (2-3 alkalom), akkor már nem lesz gond velük... Remélem délután is sütni fog a napocska! Ja meg az is marha jó, hogy ilyen hülye kő van nekünk elől, tudjátok, ami ilyen lyukas és kinő a fű a lyukakon... nahát azon élmény lesz áttolni a babakocsit. Erre is ki kell fejlesztenem valami technikát! :roll:

Kép
Kép
sleepin

Sleepin,
és aki csak szoptat: ti fejtek mellette? Én eddig igen, 1x naponta az egyik cicit, de most kieszi ami van. Félek nem lesz elég. Legalább is, mintha kevesebb lenne, vagy ő eszik többet. :shock: Azért ez a dilemma, mert előző két gyerkőcnél végig fejni kellett annyi tejci volt lányomnnak van tejtesója is.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Dombinak gratulálok, jó egészséget nektek és mielőbbi hazatérést! Megnyugtató, ha azt írja nem volt gáz, mert egy ekkora babánál az ember mindenféle horror szülésre hajlamos gondolni, nem?

Csibe, Pandácska: sok sikert az nst-re, hátha... Ha ma mégsem, akkor vessétek be az 'jó öreg harci fegyvert', a szexet:)) (ha lehet), vagy tényleg a lépcsőzést!:)

Norma: eltűntél... Ez jót jelent vajon??

Tóthzsu: annyira szépek a szüléstörténeteid, hogy meg is könnyeztem! Komolyan mondom, veled kellene 'reklámozni' az otthonszülést, hogy az emberek lássát azt is, hogy nem csak elrettentő példák vannak erre. Elég jó rutinosak vagytok már a pároddal!:)
sagi1

Marina:
én minden etetés után kifejem még azt a cicit, amelyikből éppen evett, hátha van még benne valamennyi, amit vagy lefagyasztok szép apránként, vagy pedig csak azért, h szaporodjon a tejcsim. Nagyon kevés jön le egy-egy kajcsi után, van hogy csak 20 ml, de sebaj... Így most kb. pont annyi van, amennyi neki kell/elég.
Néha Marci is kevesebbet eszik, állítólag azért is lehet, mert mondjuk annál az evésnél az anyatejem zsírosabb, és elég neki mondjuk a 90.
Nem kell mindig 130-at enni! Így is szépen fejlődik, tegnap volt 1 hónapos és 4 kg! Nem egy óriási súly, de azért szépen gyarapodgat.

Lafi, Blongyi:
egyik barátnőmnek most elment a teje és felírták neki a Beba startot. Ez milyen tápi? Nektek bevállt??
sagi1

Sziasztok!
Hétfőn haza jöhettünk. Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de aztl áttam hogy utánunk is születtek babák.
Gratulálok mindenkinek!!!
Mi jól vagyunk. Lili egy angyal, ha nem fáj a pocija 4 órát simán átalszik. :) Van tejem,de még mindkét cicim kell neki, csak úgy lakik jól. Remélem azért megjön majd rendesen.
Vasárnap volt 2900 g, tegnap este 2950. :)
Pár kép a kisasszonyról:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
móni86

Sági, mi ezt esszük, nincs gond vele.
Vendég

Móni, de édes ez a csöppség.
Nemrég értünk haza NST-ről. Csajok, nálunk ez a gép a méhtevékenységet nem jelzi, cska szívhangot, és a mozgást, ezért nem is értem, miért kell menni. Murhy törvénye, mivel magammal kellett vinnem Bencét is, a kicsi nem volt hajlandó mozogni, úgyhogy 45 percet kellett gépen lennem. Majd eldurrant az agyam. Na mindegy, ez is megvan.
Lehet, hogy mégis lesz valami ezzel a koktéllal, van egy kis hasmenésem, és egy ici-picit görcsöl a hasam. Hát nem tudom...JÓ lenne ha valami történne.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Csibe,

én is annyira afeleslegesnek tartom így, hogy fájást nem néz a gép ahova járok. Bár a babaszívét meg nézni kell nehogy krónikus tartományba menjen át.

Dombi,

Gratulálok a kicsi megszületéséhez. Bár szép nagy de hosszú baba. Gondolom ezért is nem volt probléma. Örülök, hogy jól vagytok. :lol:

Móni,

nagyon szép ez a kislány. Kis husis pofija van. :-) Te is előbb szültél mi? Hát igen a csajszik előbb jönnek álltalában. Kíváncsi vagyok, hogy Máté mikor bújik ki.

Mariann,

eszel rendesen? Azért kérdem, mert valaki írta, hogy nem tudott enni ezért kezdett elmenni a tejecskéje. Aztán mostanában van ideje enni. És több teje lett.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi Lafi, majd továbbítom, de gondolom ez is személyre szabott!??

Én tejcsi gyarapodás ügyben a sok folyadékra esküszöm, állandóan iszom, mint egy teve:), folyton tele a hasam, már szinte folyadékundorom van.

Móni: de édes Lili, és hogy mosolyog!! Ilyenkor én is mindig elkezdek vágyni egy kislányra (is), pedig mostanában nem szívesen gondolok a szülésre:))
sagi1

Megjöttünk. Minden rendben, volt 100-as fájásom de semmi rendszeres, szóval várni kell tovább türelemmel.

Móni,
Nagyon édes Lili :D

Csibe,
Nekem már 3. napja van enyhe hasmenésem, de nem hiszem hogy ez beindítana bármit is, legalábbis nálam nem :roll:
Vendég

hát ez széééééééép, túhordod Dudorkát, pedig itt ijesztgetett!!!mondta a dokim ma, mert ma voltam 6 hetes kontrollon, hogy van aki túlhord, van aki rögtön szül ilyen beavatkozásoknál.
Vendég

Lafi,
Azért túlhordásról még nem beszélünk, hiszen van még 5 napon :wink: addig sok minden történhet.
Vendég

Sziasztok bocsika hogy befurakodom marcsititának a sógornoje vagyok.Szoktam olvasgatni a topikotokat.Nagyon tetszik.Utólag is gratulálok a babákhoz és sok erot még tobbieknek kik még várják a nagy napot.

szeretném megkérdezni a novérem a 38. hétben van és csak 2 kiló a baba. azt mondta a doki ha egy héten belul nem hízik meg akkor befekteti ,gondolom magnézium infúziókra.felhízhat neki a baba szerintetek.február 13-ra van kiírva.

Rólam annyit hogy van egy 3 éves fiam aki éppen 2 hete kezdte az ovikát.Ugyesen megy neki ,eddig.Kár hogy akkoriban nem volt internetem mert jól jottek volna ilyen tanácsok.Én sokat rá húztam a terhességre 11 napot.Nem hatottak nekem infúziók, injekciók sem.Aztán végul valami kúpot adtak de még akkor is 12 órába telt a szulés.Ki lehetett bírni mert már nagyon vártam a fiamat Danikát.
bocsika hogy ilyen hosszú lett a bemutatkozás.(21 éves vagyok)

Rita :) Kép
ritya

Bocsika hogy ilyen nagyra sikeredett a kép eloszor csináltam ilyesmit.
ritya

Ritya, meghízhat az infúziók miatt.Nem hisze, hogy gond lenne.Meg hát a dokik tévedhetnek is, az a biztos, amikor kint van és akkor mérik, sztem több mint 2kg a baba.De ha befektetik, sem lesz semmi gond.

Panda, persze persze, ezt arra írtam, hogy te az vagy, aki vagy végig vagy túlhordod, én meg oda tartoztam akinél szinte 1 hét után beindultak a dolgok (császártól függetlenül).
Vendég

Sziasztok! Éppen azért jöttem, hogy tanácsot kérjek levegőztetés ügyben, de látom, ez téma volt amúgy is. Én tegnap már rányitottam az ablakot kb 10 percre és kiálltam az erkélyre kb 2 percre. Hétvégén pedig szeretnék vele hosszabban kimenni, ha nincs nagyon szar idő. Amúgy én úgy tervezem, hogy a kabátom alá kötöm magamra kendőben, tehát igazán nem érné a levegő. Szerintetek korai? Első babával könnyen meg tudja oldani az ember, hogy szépen lassan szoktatgat, de így hogy ő már 2. nehezebb, mert a nagynak már igénye vana kintlétre

KépKép

KépKép
lnd

Ind, semmi baja sem lesz. Mint mondtam, én a nagy hóban már 2 hetesen kivittem 10 percre és semmi baja sem lett, max bealudt! :lol:
Persze, értehtő, Benedek többet lenne kitn, míg Maja max 10-15 percig lehet kint....

Egyébiránt:
A babák nem ékszerek, hogy óvni kelljen mindentől. Fel kell öltöztetni és kész.
Vendég

Panda, nekem sem hat a hasmenés szeritnem , delehet, hogy kell is az a 3 nap. Most tiszta kemény a hasam, kb. fél órája, alig bírok megmozdulni, és legalul görcsöl. Tiszta hülyevagyok, ez a 3. babám, de nem tudom, hogy milyen fájásoknak kell lennie. A fene sem emlékszik már rá, csak tudom, hogy nagyon fájt.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

MINDEN ÚJ ANYUCINAK GRATULÁLOK!

mazsolasyl

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Alszik a kisebbik csemetém...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe, aranyos, de nemsokáig lesz a kisebbik! :lol:

mazsi, hogy vagytok?
Vendég

Lafi

Emőke beteg,nehezen viseli,hogy nem puszizhatja a kistesót.
Vivi jó baba,csak cicizik,na de azt kétóránként, napközben már többet van ébren.Imádja a sétát,meg a fürcsizést :) Kicsit pocifájósak vagyunk :(

Lenne egy kérdésem:ti adtok teát a babának?

mazsolasyl

Mazsola: pont ma mondta a védőnőnk, hogy nemcsak vizet v. Mecsekteát adhatok a babának, hanem nyugodtan olyan gyümölcsteát is, amit mi iszunk, sőőőőt (amin kiakadtam) állítólag Earl Grey teát is, nyilván nem száz évig áztatva, hanem úgy, h épp csak megszínezze a vizet, de adható nekik.
Én általában vizet adok neki, egyébként van is rá igénye, szerintem lehet szomjas egy baba még úgy is, h anyatejet eszik/iszik.
sagi1

Koszonom Lafead hogy válaszoltál.Sokkal nyugodtabb lettem és szólok a novéremnek is.Ma hívott engem és elég nyugtalan volt.Drukkolok a tobbieknek hogy minnél hamarabb babázhassanak.
ritya

mennyit kell ennie gy 1hetes babának? én ma mértem először és akk 80-at evett. én csak a egyik oldalamat adom oda egyszerre. ti?

KépKép

KépKép
lnd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?