Új privát üzeneted érkezett!

Csatlakozom a depisekhez :oops: :cry:

Bosek
Ülni tudok a legkevésbé... olyankor nagyon nyomódik a pocim...

Időnként én is szoktam inni egy sört vagy egy kis borocskát...

Zsu
Boldog szülinapot!
Vendég

Mi ez a sok pocakos depi,
minek a sok könnyes zsepi?
Mocorog a baba, nyomja a csontod?
Ígyál egy kis borocskát, de csak egy kortyot!

Itt a recept minden bánatra, s búra,
hidd el, ez a legjobb boldogság-kúra:
Végy egy kalácsot, nutellázd meg ujjnyira,
Hidd el, máris mosolyra fakadsz tutira!

Ilyen gyagya versekkel fáraszt mindig ez a Feri,
ki a kismamák krémjét vigasztalni meri,
most inkább szépen elkussol a versíró,
kinek stílusa enyhén szólva is kiborító.

:)

(óvatosan, de bizony az összes kismama popón lesz billentve, ha szomorkodásra adja a fejét, miközben ott a pocakjában a világ leges-legnagyobb ajándéka, ráadásul már csak néhány hét van hátra a tavaszig és persze a babák előbukkanásáig!!!) ;)
feri (mni)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
köszönjük :lol:

Feri, ugye jössz a jővő héten a trófeába???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Nekem például ma azért van jó kedvem, mert:

1. ébredéskor egy gigantikus pocakot pillantottam meg először
2. reggelire egy óriási fahéjas csigát gyűrtem be
3. napközben remekül haladtam a munkáimmal
4. tudom hogy vacsira kakaós csigát kapok
5. és tudom, hogy este Nikivel közösen fogjuk végigizgulni a 24 következő részeit DVD-n...

Röviden ennyi, na szóval fel a fejjel! :)
feri (mni)

Ja, és még tejberizst is csináltam... mert délelőtt valaki írta és én is megkívántam! :)
Voltam a háziorvosnál, szerencsére nem voltak előttem csak hárman, de így is az épület előtt várakoztam, nehogy elkapjak valami kórságot. :)

KépKép
KépKép
mni

Hiába írok, nem küldi el. :(

Böbi

Kép

Kép
bosek

Na végre!! Voltam a háziorvosnál én is, de szabin van a héten.... A nőgyogyi is.... A védőnő nem, de csak pénteken lesz..... Addig fel is fordulhatok..... :evil: :evil: :evil:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Feri, király a vers!!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Szia Mindenkinek!

Híztam ám én is, csak nem most. Nekem minden a hormonkezelésekkel kezdődött. +10kg!!! :shock: :roll: Most még csak 6-nál tartok, de a kettő együtt már nem kevés! Teljesen át tudom élni JIM kilók miatti paráit, csak nekem időben hamarabb kezdődött. :roll: :oops:

MONA és MÁRTI! Gratulálok!!! Most egy kicsit irigykedem. Annyira jó volt, amikor mi is az esküvőre készülődtünk. Kérjük a képeket!

MOMMY! Végre! Örülök, hogy minden rendben veletek! Mekkora pocid van!!! :shock: :shock: :shock: :lol:

NIKI és FERI! Köszönjük a csodálatos képeiteket! Na meg a szép verset is! :D

PUMPERKA! Sikerült a területileg illetékes fogdokinál intézni valamit??? :roll:

JIM! Mi volt a dokinál??? :shock:

KÖLYÖK! Gratulálok a lakáshoz! :wink:

MELI és BEUSKA! Szépek vagytok! :D

ZSU! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

KEDVENC DOKTORNŐNK! Hogy vagy? Múlik a sárkánykór? :wink: :lol: Akkor most tovább dugdossam a két megmaradt mézeskalácsot a taliig vagy inkább nem kell? :roll: :roll: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Először is KÖSZI!!! mindenkinek a szülinapi köszöntéseket! Kép Hát igen, én is beléptem a harmincasok körébe! :roll:
(Külön köszi Monácskának a "nagy ölelés, habostortá"-ért, Nikinek a képeslapért, és Boseknek a három tortáért. Be is tudtam volna vágni. Helyette megettem a nagy adag somlói galuskát, amit Vili hozott! :lol: :lol: :lol: )

Egyébként már attól jobb kedvem lett, hogy délután beléptem és elolvastam a mai termést. Alakított mindenki! Dőlt a hülyeség! Kép Persze jó értelemben.

Márti, hogy sikerült ilyen jó hírt eltitkolni?!? Dá-dá!!! Kép
Dany, jó, hogy már otthon vagy és minden rendben veletek!
Csujzi, te meg nagyon vigyázz magatokra, és igen, minden hétfordulón (is) gondolok rátok is!
Feri, ha a sok kedves köszöntéstől nem tettem volna meg, akkor most a versikédtől biztosan könnyezem egy sort!

És ilyenek vagyunk ma Törpikémmel és Pocakmanómmal:
(ajánlom figyelmetekbe a második képen a Mikulás és kislányom kézmozdulatát)
Kép

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!!!

Nincs depi, boldogság van örülünk hogy hamarosan egészséges babát szülünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiszazsu!
Boldog szülinapot!

Jim!(ha jól emlékszem te írtad)

Átküldenéd nekem is a szakdogádat????

Eszterxx, kvaszeva, beuska!!

Holnap jöttök a szülésfelkészítőre???
Én megyek de kések, tessék nekem helyet foglalni, kb. fél 4 kor érkezem!

Én kicsit jobban vagyok , hála azoknak akik ajánlották a homeosbogyót!!
A lánykámnak is adhatom megelőzés miatt??????????????

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Helló Mamik!

Nem tudtam mindent visszaolvasni, de
Feri! tuti a vers, nagyon köszi!!
Zsu! Isten éltessen, nagyon szép a kinti és a benti gyerkőc (pocak) is!

Kicsit eltűntem, mert iszonyatos beszerző körutakba kezdtünk..és szinte mindent sikerült beszereznünk. Szóval ettől nagyon-nagyon fel vagyok dobódva!! ÉS, történelmi pillanat, MEGVAN A BABAKOCSI! Pontosan olyan, amilyet szerettem volna, van hozzá minden tartozék, picire összecsukható (ez volt a döntő szempont nálunk), jó árban volt és nagyon tetszik!
Íme képekben a csodajárgány:
kemény aljú mózessel
Kép
hordozóval:
Kép
mélykocsinak kialakítva:
Kép
sportkocsi rész, van ám hozzá téli lábzsák is:
Kép
és full minden egy helyen:
Kép

Úgyhogy most röpködök örömömben, remélem a gyakorlatban is beválik!! Vége a többhónapos agyalásnak, tépelődésnek bébiverda ügyben! (Ha esetleg vkinek ilyenre van szüksége, szóljatok, mert tényleg nagyon olcsó volt a felszereltségéhez viszonyítva és van még belőle, szóval küldhetek infót. )

pusz mindenkinek,
Manna

KépKép
kmanna

Megjöttem a dokitól,
súlygyarapodás 19 kg :shock: :shock: :shock:
vérnyomás: 135/70 (közrejátszott egy idióta gyermek a várótérben, mindenki csúnyán nézett, így nem én voltam az egyetlen robbanó bomba)
BPD:87
TAD:86
Femur:65
34 hétnek megfelelő méretek
becsült súly 2250 g

Mivel a cukrom jó, annyiban maradtunk, hogy 2 hetente járok, nem fektet be. :D

pepike: küldöm a dogám, a közgázosat, a bioszos túlságosan latin. Csajok, ha tudok, segítek, tényleg, szívesen.

pumperka: sajnálom :cry:

feri: nagy vagy! Remélem, jössz a talira, megismernék egy ilyen "minta" férjet, had dicsekedjünk utána itthon :wink:

zsu: te is milyen szép formás maradtál, klassz a kép! reszkessetek, ma én is rakok fel. :twisted:
Vendég

pepike: csak citromail-ed van? sok mailt elnyel, remélem, azért megkapod!

manna: tuti a kocsi!
Vendég

Most vettem észre, hogy négy napja megállt a tickerem. :( Frissítettem. :D

Itt hagytam néhány percre a gépet, míg Apósnak vacsit adtam, Törpi addig felmászott letisztítani a képernyőt! Imádom!!! :lol: :lol: :lol:
(Csak a vörös orrán látszik, hogy beteg.)

Kép
Vendég

Sziasztok!
Szomorú vagyok hogy mindenki ilyen depi, de fel a fejjel!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Zsu: Boldog születésnapot!
Mindenki, aki képeket küldött: Szépek a képek!
Feri: Te szerintem pályát tévesztettél! Bár lehet, hogy milliókat fog érni ez a vers 10év múlva!
Receptek: Gofri: 6 tojás, 0.5kg liszt, 10dkg cukor, csipetnyi só, 1 sütőpor, 20dkg ráma vagy vaj, 0,5 liter tej, egy kevés szóda! (én ezt nagyon szeretem és ezért ajánlom)
Kalács: A google-be írjátok be :E.Margit oldala-kenyérsütés és minden ami kelt tészta. ( Itt mindent megtaláltok pl: kalács, nagyon jó a pizzatésztája, de a kenyere is isteni! ja és tett fel képeket is úgyhogy össze tudod vetni az övét a tieddel!!)
Magamról: Tegnap lustiztam 11-ig, de este ennek meg ittam a levét, mert éjfél volt hogy elaludtam, 3-kor felkeltem üríteni(pipilni), és fél 6-ig pislogtam, 7-kor meg kelés volt, mert megvettük a babakocsitmeg a kombi kiságyat!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ( Nagyon szupik lettek küldök képeket ígérem, ha Attila öszzerakta(kbhétvége)) Ja a kocsihoz van babyhordó(40000ft)!
Képzeljétek el Barátném 18.-án 37,5hetesen világrahozott egy gyönyörű, egészséges kislányt! Voltam bent látogatni és nagyon jó élménnyel jöttem haza. Bár őt császározták, mert nem akart az infúzióra táguni, és a kiscsaj belekakált a vízébe, így nem hagyták szenvedni! De tök jól vannak holnap jönnek haza!!! Remélem mi is hamar túl leszünk rajta!
Pocaklakóm együtt mókázik Attilával amikor én már alszok( mocorog neki) és ez úgy tetszik az apukának, hogy fel kell engem kelteni! :D :D :D ui: de a fene bánja, ez neki annyira nagy élmény, nem veszem el tőle!!!!
Na üdvözlök mindenkit!
Még 1*fel a fejjel kismamik!
Majd jelentkezek! pusssssszzzzzz!

Kép
enikoe182

Feri,
nagyon jó a vers, főleg a nutellás rész dobott fel! :lol: Nem is, az egész nagyon találó, egy kis burkolt letolás, hogy ne depizzünk. :)

Pumperka,
remélem a körzeti fogdokinál minél előbb sikerrel jársz!

Zsu,
örülök, hogy már jobb kedved van! :D
Szépek vagytok Alexával!

Manna,
na, jól beindultatok a vásárlásba. :) Jól néz ki a kocsi, tetszik, hogy ilyen picike. :) Nekünk is majdnem minden meg van, még két nagy falat van vissza, a pelenkázó, meg a babakocsi.

Jim,
de jó, örülök, hogy nem kell befeküdnöd a kórházba!!! :D

Enikő,
de jó, hogy nálatok is meg van a kelengye nagy része! :) Várjuk a fotókat!
Gratula barátnődnek a bébihez, jó egészséget, sok tejcit! :)

Melinda

Kép
melinda80

Kmanna!

Nagyon szép a babakocsi! Sajnos én az enyémmel nagyon elégedetlen vagyok. Lehet ezt a kocsit úgy is venni, hogy hordozó nélkül? Meg szeretném kérdezni, hogy mennyibe került és hol vettétek?

Mész holnap délelőtt szoptatási tanácsadásra az SZTK-ba?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu, aranyosak a képek, Te sem híztál csak pocakra. :)
Kmanna, tök jól néz ki a babakocsi és mennyi minden van hozzá! Szupi!
Jim, örülök, hogy jók az eredményeid és nem kellett bent maradnod, gondolom most Te is megkönnyebbültél! :)
Enikő, nagyon ügyesek voltatok ma és várjuk a képeket! :)

Kildy, üdv köztünk! Én még nem tudom mennyit adok az orvosnak... még gondolkodom... azt szokták mondani, hogy magánrendeléses ár x 10... én viszont nem jártam a magánrendelésére, de szerintem egy 50 ezret mindegyik orvos elvár... :( A szülésznő pénzén még nem is gondolkodtam, de még nem is választottam szülésznőt. :(
Szintén fotós? Igen, 70-200-as :lol:

KépKép
KépKép
mni

hű, alig nem jövök egy napig és 3 oldalt teleírok!

Zsu, én is boldog születésnapot kívánok!

Gizdák - Zsu és Niki, olyan kis sovánkák vagytok, én azon izgulok, hogy nem fogtok megismerni a találkozón, a hájfejem teljesen eltorzult
Jim, olyan megnyugató, hogy van még valaki aki ennyit hízott, mondjuk én nem voltam olyan modellalkat mint te kezdetkor...

Vizesedők - nekem a zsúrlófűteát ajánlották, én már pár hete elbúcsúztam (ideiglenesen) a jeggyűrűmtől, és ma olyan szomorú voltam, mert elhoztam az ötvöstől aki felcsiszolta és pótolta a követ ami kiesett belőle. olyan szép, és most nem tudom hordani :(
de szolidaritásból most Attila sem hordja

Feri, hát ez a vers gyönyörű volt :)
most már csak annyit mondjatok meg, hogy a 24-ben hol tartotok, épp most vadászom a 3. sorozatot dvdn, lehetőleg szinkronnal, nincs meg nektek véletlen?
tök jók a kacsás képek, nálatok tuti profi babafotók lesznek a szülőszobán!

Manna, gratulálok a babakocsihoz, jól néz ki

Pumperka, jobbulást, jól rádjár a rúd így avége felé szegény

na megyek, én sem vagyok normális, hogy itt irogatok ilyenkor, ma hajnali 5kor ébredetem és azóta fönt vagyok, de voltunk egy koncerten (Ferenci György Petőfi estje a Müpában, nagyon jó volt...) és ha így felpörget valami akkor nem tudok elaludni pedig már hulla voltam du is

KépKép
judit18

Juditkecskemét,
szopi felkészítőre ma sajna nem tudok menni, kértem Kavicsot, h mindenképpen kérdezze meg, lesz-e még, mikor, és tök jó lenne talizni is! A kocsit Pesten vettük a Bippánál (Nagykőrösi u.), nagyon kedvesek voltak, az ára 59500ft, ebben benne van minden (az összes felszerelés, lábzsákok, esővédő, táska, stb.), szerintem a hordozót meg kell venni hozzá.. Volt még szürke-almazöld színben, az is nagyon szép!!

Depisedő mamatársak,
nyugi, lassan lemegy ez a front ide-oda, biztos azért vagyunk sokszor ennyire kattantak, plusz tegnap(vagy előtte?) akkora telihold volt! Ugye amiről a fotó is készült az előző oldalon.. Éjszaka kinéztem a kertbe, és tiszta para volt, annyira fehérben világított minden.

Pumperka,
jobbulást Neked, remélem mihamarabb kimászol a kórból, próbálj ne sokat emberek közé mászkálni..

Esküvősök,
nagy-nagy gratula mindenkinek, biztos gyönyörűek lesztek, fotókat mindenképp, nagyon kíváncsi vagyok!!!

nagyon szép és mosolygós napot kívánok Nektek!!

KépKép
kmanna

Helló Csajok!

Már itthon vagyok Debrecenben, és bőszen olvasgatlak Benneteket! :)
Nagyon irígykedem ám a tali miatt, de remélem, tényleg kapunk beszámolót a megjelentektől...

Kmanna! A Bippa-hoz mi is megyünk 2 hét múlva, már nézegettem a honlapjukat, és egész jó áraik vannak, a minőség milyen? Vettetek még a babakocsin kívül valamit ott?

Kiszazsu! Utólagosan is boldog szülinapot!!!!! :D

Tegnap voltunk Romániában, Nagyváradon, anyukámat kísérgettem. Könyvelő, tárgyalás, KFC :oops: (csirkemellcsíkok...) és persze bekukkantottunk egy-két bababoltba, de kb. ugyanilyen árak vannak, mint nálunk. Viszont vettem egy olyan kifogót mosdókesztyűvel, amin a sisak (vagy hogy hívják)részét ha megnyomod, akkor dudál. Aztán anyukám barátnőjétől kaptam egy pár kismamarucit, meg etetőszéket, 2 vadiúj rugit.
Persze dög fáradt vagyok, mert hétfőn is egész délután itt a városban császkáltam. Ma meglátogatom nagymamámat, toroskáposztát csinál nekem.
Ja, és ITT SÜT A NAP!!! Tök jó kedvem lett tőle....

Feri! A versed egyszerűen nagyszerű! Szerintem jól kijönnétek az én párommal, mert ő is hasonlóan (majdnem azt írtam, hogy hülye, de nem akarlak megsérteni, szóval) bolond. Elég, ha az iwiw-en megtekinti a képeit valaki, ugyanis az egyiken óriási piros csavarókkal a fél centis hajában, WC papir gurigákkal a szeme előtt pózol. Szokása meglepni hasonlóan idióta dolgokkal, miközben én fürdök, főleg, ha rossz kedvem van, egy másodperc alatt felvidít... Mindig is mondtam, hogy nekem már van egy gyerekem.... :D :D

Pumperka!
Ha voltál fogdokinál, írd le a tapasztalatokat légyszi, mert én már hetek óta halogatom!

Na, ez egy kicsit hosszúra sikeredett...

Szép napot Mindenkinek!

Kép
pété

Sziasztok!

Itt mosolygok a depis hozzászólásokon, ilyen mennyiségben már vicces :).

Feri, Judit, mi már a 6. évad 10-es résznél járunk! A 3. évad dvd-jén már nincs szinkron, szerintem. A magyar felirat viszont botrányosan rossz, rengeteg fontos momentum ki van hagyva, és sok-sok félrefordítás van benne. Meg sem próbáljuk azzal nézni, amikor nem értem az angolt, akkor szoktunk rápillantani, és olyannyira mellényúl a fordító sokszor, hogy csak bosszankodunk. :D

Kölyök, nekem is Veneziám van, én nagyon elégedett vagyok vele! Az autósülést én az ADAC biztonsági tesztek alapján választottam.
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... ID=130822#

Megéri jót venni, ráadásul azt használtan is tök jó áron el tudod adni, úgyhogy összességében ugynannyit költesz rá, mint egy nem tesztelt, vagy rossz teszteredményű ülésre.

Teljes gőzerővel folyik nálunk az építkezés. ezt-azt máshogy falaztak fel, mint ahogy a terven volt :roll:, úgyhogy bosszankodtunk egy sort. Most viszont vinni kell mindenféle kívánságunkat lerajzolva, beméretezve (elektromos terv, vízkiállások, légkondi, audio-kábelezés, TV csatlakozások helye, a konyha terve, hogy minek hol csináljanak kiállást, a fürdőszobai radiátorok pontos méretei, stb.. Naponta több órát tervezek, válogatok, stb. Remélem hamar vége ennek a periódusnak, és utána nyugisabb időszak jön, mert egy újszülött és egy örökmozgó mellett nem lesz erre sem időm, sem energiám.

Kép

Kép
mzx

GOFRIT AKAROK ÉN IS!!!!!!!!! :oops: Nincs gofrisütőm, mert mindig leszavazza az újabb "fölösleges" konyhai kütyüt a párom. Gonosz, ugye? :x :wink:

Kép

Kép
mzx

Manna!
Nagyon szupi a kocsi, tetszik a színe, mi a kiságyat vettük a Bippánál!!!! :D :D :D

Jim!!
Örülök, hogy minden oksi volt a dokinál, szerintem simán szülünk mi ketten akár ötkilós gyereket is!!!!! Ezt mindjárt alátámasztom majd a legfrissebb pocifotómmal is!!! :D :shock: 8)

Enikő!
Kíváncsi vagyok a képekre, nekünk is kombi kiságyunk van!

Képzeljétek tegnap nem voltam szomjas annyira, mint szoktam és a szokásos 4liter helyett csak 2,5 ment le. Estére akkora lábaim voltak, mint az elefántnak, de reggelre tisztára lement, pedig ugyanolyan szokott lenni. Most kipróbálom, hogy ma sem vedelek annyit. :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Na akkor elrettentésképpen:
Kép
Kép
34. heti gigapocak 8)

Böbi

Kép

Kép
bosek

Niki! Köszi a receptet, tegnap krumpli volt vacsira :D
Főzés helyett én beteszem a mikróba héjában csak úgy és kb 5-7 perc alatt kész, ugyanolyan, mintha vízben főztem volna, csak minden bennemarad :D :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!!!

Sajnos van egy rossz hírem, nem tudok menni a talira, mert
úgy volt, hogy ott maradunk, és ott alszunk, de sajnos péntekre sok megrendelésünk lesz, és korán megyünk dolgozni, úgyhogy nem megoldható!
Este hazajönni meg már késő lenne!!!!
Sajnálom nagyon!!!!!! :(

Legyetek jók!
Most nincs valami jó kedvem!

Puszi! Márti
Vendég

Sziasztok!

Ma reggelre egész jó kedvem lett, már a fog dolog se kavar fel annyira. Sajnos én is gyorsan találtam indokot, hogy miért halasszam a dolgot.
Ha rosszabbul alakulnak adolgok, akkor bizti lesz gyulladás, meg ilyesmi, és azt nem akarom a lányom szülinapján, meg utánna 4 napig egyedül leszek velük, mert apa Amszterdamba megy, szóval csak azutánra kérek időpontot. Remélem akkor nem, odázom el a dolgot, de sajnos elég rossz tapasztalataim vannk a fogakkal kapcsolatban. Hol az egész arcom begyulladt a kezelés után, egyszer szájzáram lett, vagy egy vérrög..... Nem riogatni akarok senkit, csak valahogy ilyen szerencsétlen voltam eddig... DE eddig csak könnyű klassz szüléseim voltak, és az is fontos most, hogy arról milyen emlékeim vannak. :wink:

Bosek!
Bomba a hasad...., hihetetlen. :D

Mzx!
Valahol irigyellek a tervezgetések miatt, én szerettem azt az időszakot, mégha nem is ment mindig minden simán. Hol is építkeztek?

Pété!
Jó hallani felőled! Azért próbálj meg pihizni is egy kicsit. :wink:

Jim!
Az én babómnak a bpd- je a múlt héten volt 89mm. Ez alapján az enyémre is azt mondta szép nagy baba, és nekem is újra megnézte a dok a cukor eredményemet, de mivel rendben, így nem tartotta gáznak a méretét. Hát azért remélem egy kicsit lelassul a növögetésben, és 4 kiló alatt marad...

Zsu!
Nagyon ari a pocid, és látszik, hogy máshová nem is ment fel semmi. Látom sikerült új giffeket beszerezned. :wink:

Olyan szépen süt a nap. Reggel óta arra gondolok, pont megfelelő az utolsó ablakpucoláshoz babaszületés elött. Gyanítom később kevésbé lesz erőm... Bár az összesre most se lenne erőm... (erkélyajtókkal együtt 16 db van) Lehet, hogy fülvédővel felszerelkezve néhánnyal megpróbálkozok, aztán egy két hét múlva a maradékot beosztom... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Judit, nyugi, meg fogunk ismerni a talin, mert szerintem nem látszik rajtad az a pár kiló, amit híztál. :) Mi feliratosan nézzük a 24-et és az 5. évadnál tartunk. Még egy részt sem láttam szinkronosan, de nem is hiányzik. A Szökést, Grace klinikát is angolul nézem magyar felirattal, mert nem bírom kivárni a magyar tévé tempóját, viszont az én angol tudásom nulla, így a felirat minőségét nem tudom értékelni. :(
Pété, örülök, hogy írtál! Ritkán írsz, de akkor nagyon örülünk, hogy jó sokat megtudunk Rólatok! Feri is elég bolond... mondjuk, még csavarókat nem rakott a hajába. :lol:
Mzx, kitartást az építkezéshez, be tudtok még költözni a baba születése előtt?
Bosek, jó nagy a pocid és biztos a lakója is! :)
Márti, sajnálom, hogy nem jöttök a talira... viszont rendezhetnétek Ti is egy külön Miskolc talit és persze a Kecskemétiek is összeülhetnének egy talira! :)
Pumperka, én szeretek ablakot pucolni, de most eszembe sem jutna. Karácsonyra megpucoltam és szerintem még mindig szépen csillognak, kivéve a tetőablakokat, amik napsütésnél rettentő porosak, de tudom, azok sosem lesznek tiszták. :(

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Újra meggyógyult a netem, viszont lassan indulnom kell az Istvánba a felkészitőre. Pepike, én mindenképp foglalok helyet, de szerintem a többiek is jönnek (ezt már úgyis csak utólag fogod olvasni, addigra majd kiderül)

Pati, hihetetlenek voltak a képeitek, ezt a családot! Nagyon jót röhögtem rajtuk!

Mni, a tiétek pedig nagyon profi és nagyon-nagyon megnyugtató, szép, stb...

Mindenki, aki képeket rakott fel, azoknak gyönyörű a pocakja. Most vagy mindenkinek tényleg szép hasa van, vagy én vagyok elfogult, vagy akinek nem ennyire szép, szabályos, az csendben lapit... maradjunk abban, hogy mindannyiunknak gyönyörű!!!

Tegnap volt itt a védőnő, azt hittem, kidobom, képzeljétek, influenzásan jött látogatóba. Végig köhögött, prüszkölt, orrot fújt!!!! Mindeközben semmi értelme nem volt, végighallgattam az egészségügy nehéz helyzetét, hogy alakitják át őket kft-vé, milyen telefonjai vannak és milyet szeretne... Aztán jött az, hogy a macskát ki kell tiltani a gyerek szobájából, arra majd figyeljek, még a saját ablakpárkányára se menjen, mert a szőr árthat majd a gyereknek. Itt gyengéden kituszkoltam az ajtón, mielőtt csúnyábbat mondtam volna...

És még annyi, de annyi mindent szeretnék irni, remélem, mire visszajövünk a félkészitőről, még mindig működőképes lesz a net, de már nem bizom igazán semmiben.

Ja, és Pumperka, én is rettegek a fogorvostól, de nekem most olyan nagyon-nagyon jó van, hogy a terhesség alatt pl. háromszor vissza is mentem hozzá magamtól... ja, és terhesen nem fogadott el tőlem semmi pénzt sem, pedig mindig volt fogkőleszedés. Ha kell bárkinek, szivesen megadom a számát, a Szt. István krt-n rendel.

Kép

KépKép
eszterxx

Ja, és ablakpucolás - én is ezen gondolkodom, én is imádok ablakot mosni! És ahogy rásüt a nap, olllyan piszkos, ha pénteken is napsütés lesz, belevágok!

És már a 35. hétben vagyok!!!!!! még 6 nap és születhet az Istvánban, mert a múltkor tanultuk, hogy ott nincs koraszülött ellátás, ezért csak betöltött 35 héttől lehet ott szülni.

Kép

KépKép
eszterxx

Mindenki ablakot pucolt?
Mi ez a pangás?

Én se jutottam messzire. 2 ablak. :?

Niki!
Ezekre azért volt szükség feltétlenül, mert a karácsonyos műhavas dekorációnak lejárt az ideje. A többit majd meglátom. Már nem vagyok annyira lelkes. Nálunk is a tetőablakok a porosak főleg.

Eszter!
Lehet, hogy élek a lehetőséggel, majd szólok, ha kell a telefonszám. A védőnőt én is lehet, hogy kidobtam volna. :evil: Most, hogy átestem egy influenzán, átéltem, hogy így várandósan közel se vettem olyan lazán. Sokat aggódtam a baba miatt.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Ma voltunk uh.-on. Minden rendben lenne, csak a a drága egyetlen kislányunk úgy döntött, hogy még ül a hólyagomon :shock: :) , erre azt mondta a doki, hogy még van ideje megfordulni,okos kiscsaj ő minek lenne még 7-8 hétig fejjel lefelé :roll: .Bár én nem bánnám ha lassan befordulna. :D

Adatok:

BPD:81mm

AC: 254mm

FL: 61mm

Súlybecslés:1700g

A számítottnak megfelelő terhességi kor.
Aortában RI: 0,77 ACM RI: 0,75
Lepény hátsó falon tapad, jó helyen.
Magzatvíz mennyisége átlagos.
Magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható.

Látom mindenkivel minden rendben, azért az ablak pucolással óvatosan.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Hali lányok!!!

Megjöttünk ultrahangról! A kb. 2 kilos babo befordult születési pozicióba. És megtudtam azt is, hogy a feneke az, amit jobb oldalon ki-ki dugosgat. Lattuk a méretéhez viszonyítva elég nagy herezacskóit - a doki szerint, mar csak ilyenek a pasik :D
És apa is lathatta a kukiját is -mármint a babóét.

Szólt a doki, hogy akkor márciusban besétalunk, egy köhintés és megszületik a babó. Mondtam neki, hogy és inkább febr. közepe és vege közé tervezem, mire beleegyezett ő is az időpontmódosításba. :lol:

Szóval: ha senki más nem tervezi a februárt, akkor elsők lennénk! :lol:

Tetszik a babakocsitok kmama.

Zsu: tök jól nézel ki.

Feri: jó lett a holdkép ! Tetszik.

Bosek:nyám, nyám -de guszták azok a torticskák!

Látom másnak a pocija is szépen növöget! Képzeljétek csak: pár hónap múlva elférünk 2 egymás mellett parkoló autó visszapillantója között, ha behúzzuk egy kissé a hasunkat. És nem kell visszamenni, és nagyobb átjárót keresni. Olyan fura lesz!

Akkor mi a tali végső időpontja és helyszíne?

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Én délelőtt a barátnőmmel és 4 hónapos kislányával voltam sétálni, nagyon jól esett. Szépen sütött a nap, csak kár, hogy nagyon fújt a szél.
Az ablakpucolásra már én is gondoltam, hogyha szép idő lesz, megcsinálom, mert Dóri születése után ki tudja, mikor lesz rá időm.

Pété,
örülök, hogy írtál, jó eseménydúsan telnek otthon napjaid. :) Azért ne vidd túlzásba a mászkálást, csak szép óvatosan!

Bosek,
hogy tudsz napi 4 litert inni? :shock: Én mostanában erőszakolom magam rá, hogy legalább napi 2 litert igyak. :oops:
Tényleg giga pocid van! :)

Márti,
sajnálom, hogy rossz kedved van, történt valami? Ahogy tudsz, gyere közénk vidúlni! :wink:

Eszterxx,
nagyon gáz ez a védőnő, hogy ilyen betegen látogat egy kismamát! :evil:

Anita,
gratula az UH eredményekhez! :) Drukkolok, hogy minél előbb átforduljon a picike!

Fanetta,
Neked is gratula az UH-hoz! :)

Melinda

Kép
melinda80

Anetta, csak utánam én már lestipistopiztam febr. végét, kivéve 20-21, mert akkor apának lövészet van.
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Én a legeleje óta február 29-én szeretnék szülni, de most már február közepével is teljesen kibékülnék!

Kiszazsu, neked is nagyon szépen növöget a pocakod, emlékszem az első babanetes találkozónkra... bár én már ott is rá szavaztam a pocak szépségversenyen!

Petra, nem sikerült odaérned az Istvános felkészitőre, de amúgy sok mindent nem hagytatok ki (Beuskával együtt), mert átszervezték az előadást és most a fájdalomcsillaptás volt. Egy érdekes dolgot mondtak, az egyik lány kérdezte, hogy ő úgy hallotta, hogy az epidurált már nem finanszirozza a TB, a doktornő, aki tartotta, pedig nem tiltakozott, hanem azt mondta, hogy ők honorálják az aneszteziológust, aki adja... Nekem ez azt jelentené, hogy magyarán a végén nekünk kell még érte külön fizetni, de nem tudom, nem biztos, hogy én jól értettem. Norco, Kvaszéva, ti hogy értettétek? Ja, Éva nem lesz netközelben, mert mennek haza Békéscsabára, de az a jó hir, hogy végre neki is lesz szülészdokija, elfogadta, akit felkért!

És még egy dolog szóba jött: az Istvánban egyáltalán nem adnak beöntést, mert úgysem éri el a célját. Azt mondták, hogy a vajúdás alatt kellene adni másik 2-3 beöntést, hogy tényleg ne legyen probléma, de ilyet meg úgysem tesznek. Igy viszont mindenkinél előfordulnak balesetek, de azt legalább egy törlőkendővel le lehet takaritani, mig a beöntés utánit nem.

Na most akkor sok gyerekesek, hogy is van ez? Én azért megijedtem ettől, eddig úgy gondoltam, a beöntésen túl leszek édeskettesben túl leszek egy nővérkével és utána jöhet a párom, de akkor légyszi-légyszi, világositsatok fel, hogy is van ez? Akkor a tolófájásoknál mindenképp lesz ilyen gond? És (na, ezt hogy kell szépen megfogalmazni vajon???????), szóval, hanggal is jár a dolog???

Ennyi hülyeség asszem elég belőlem, de most tényleg nem igazán tudom elképzelni, mi is vár majd rám...

Ja, és azt is mondták, hogy csak a szülőszobák egy ágyasak, a vajudóban még ott van mindenki, ezért csak egy ember mehet be a szülő nővel... van, aki már együtt vajúdott mással? Milyen az????

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, beöntés ügyben az egyik oldalról tudok nyilatkozni: én nem kaptam, mert nem volt rá már idő, olyan gyorsan haladt minden. Fogalmam nincs, hogy történt-e "baleset" szülés közben, mert ugye én nem láttam, más meg nem tette szóvá. :lol: Amúgy ez biztosan természetes, senkit nem zavar. Hanggal jár-e? Passz! Én nem hallottam semmit! :oops: :lol: :lol: :lol:

Együtt vajúdás: én egyedül voltam, (tök egyedül, még a személyzet sem sehol), és utólag belegondolva így volt a jó!
Más nőkkel együtt vajúdni meg én pl. egyáltalán nem szeretnék, ki tudja, ki hogy viseli, nyögdécsel, kiabál, sikít, stb., engem tutira kiborítana más hisztije!
Kép
Vendég

Ja, még annyit, hogy nem hülyeség, amit kérdeztél, annak idején nekem is ez volt a legnagyobb problémám, hogy mi jön még ki ott lenn a gyereken kívül, és jajjj, de ciki lesz!!!
Aztán mikor ott vagy, és várod, hogy végre kibújjon a gyermeked, egyáltalán nem érdekel, hogy kitárt lábakkal fekszel már X ideje, és egy csomóan bámulnak a lábad közé!
Vendég

Köszi, Kiszazsu! Meg a megnyugtatást is, mert kicsit hülyének érzem magam, hogy azt szinte biztosnak érzem, hogy egészséges lesz, legalábbis jóval kevesebbszer jut eszembe, mint az, hogy milyen cikis helyzetek lesznek a szülészeten...

Én eddig úgy gondoltam, hogy onnantól, hogy bemegyünk, már a szülőszobán leszünk a párommal és de jó lesz minden kettesben, most meg fogalmam sincs, előtte hány órát kell majd eltölteni esetleg többed magammal együtt. Már úgy megvan az a kép, amikor a kisebbség vajúdik és mellette mondjuk még hiányzik a képből egy beszédes kismama, aki közben beszélgetni szeretne velem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

KépKép
eszterxx

Ügynöknő! Cimbim! Már eccer leírtam, de ismét vallok,
TEHÁT INNEN CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK ÉS GYOMRÚAKNAK, TOVÁBBÁ 18 ÉVEN TÚLIAKNAK:
Gordonnál, mivel egy bazi hasmenéssel és okival kezdődött a dolog, megspóroltam magamnak a dugicsövecskét... aztán kitolásnál (HOGY ÉN MENNYIRE ÚÚÚÚÚÚTÁLOM EZT A SZÓT, EZZEL AZ ERŐVEL KIBA... IS LEHETNE A NEVE, KIVEL KITOLÁS???? na bocsi a kitérőért) jött is a cuccos... ami gáz volt, bár gáz nem volt, csak kenőce. Nem egy élmény, mert az ember ösztönösen nem szívesen szrja össze magát társaságban, ezalól jól nevelt, babaszobában felnőtt pipik esetén a szülőszoba sem kivétel, ígyhát visszatartja az ember- a külökkel együtt.... emlékszem, engem törölgetett minden nyomi után a szülészcsaj (úgy kellett a kis köcsögnek!! :twisted: ) valami talán nedves pelussal vagy nemtom. Azóta hallottam, na nekem ez tette bé a kaput, hogy a kicsi a pociból erre a világra arccal lefelé érkezik, éshát korántsem mind1, mibe :roll: :roll: habár life is life, legalább tudja, mihez tartsa magát, végülis olyan sokkal később sem lesz jobb a helyzet ebben a világban.... :roll:
A saját szülésznőmnek beszéltem is a paráról, miszerint nem különösebben vágyom a belem végiben egy helyes kis csövecskére, meg amúgyis, meg minden, de megnyugtatott, hogy mi ketten annyira de annyira ügyik vsgyunk és intimen és villámgyorsan meg fogjuk oldani.... ámen.
Ja és lehet, hogy a topikból írta vki annak idején, de lehet, hogy Niki volt, már nem emléxem, hogy annak idején egy ilyen kórházi preventice beöntéssel olyan irgalmatlan gusztustalan cuccos jött ki belőle, hogy kitisztult a bőre meg ilyenek... na emmeg egy szoptatási időszak előtt egy soha vissza nem térő alkalom egy profi méregtelenítésre.

Ettől még nyugodtan szüjjél(!) cső nélkül, ügynökné.

Helyzetjelentés: tegnapra megadta magát apa autóján a kuplung (azzal dolgozik, tehát nálunk ez sos) ígyhát tegnap meg ma emiatt rohangáltunk. De legalább együtt voltunk, ami sokat dobott a húgysavas lelkivilágomon. Ja meg vettem homeós SEDATIF PC-t de az semmit nem dobott mert még ki sem bontottam azóta :oops: :oops: Estére még közösen játszottunk a gyerekkel, ami ritkaság. Aztán később úgy fájt a hasam, hogy csak nyöszörögni meg fetrengeni tudtam. Élek a gyanúpörrel, hogy kicsiny fiam belefeküdt valamibe, mert eközben nem keményedtem (hacsak lelkileg nem :roll: ), viszont a hasam alja azt hittem, leszakad a helyéről. Iszonyat durva volt, aztán hirtelen elmúlt, egy szolíd félóra után. Remélem végleg.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

miért akartok ilyen korán szülni - mármint fanetta főként?

nekem meg a március a nyerő - pont tegnap kissé szíven ütött a hír, hogy a férjem várva várt munkája februárban Kijevben lenne... hát nem tudom mi lesz. jó kis zsíros meló, ha összejön tuti egy évig itthon tudnék maradni, de el nem tudom képzelni, hogy mit csinálnék nélküle szüléskor. még a kórházba sem tudok egyedül bemenni - ki visz be Ürömről? taxit hívok? mire valakit ugrasztok és ideér az duplaannyi idő.
szóval nem tom mi lesz, elég elkeserítő...
persze márciusra vagyok kiírva, de ki tudja... hivatalosan 8-a de a múltkor pl. március 3-at írt ki az UH

eszterxx ez a védőnőt én is simán kipenderítettem volna. parázok is egy kicsit amikor majd az enyém jön látogatóra februárban mit szól a 2 macskához, dehát ez van. már egész jól kiszoktak a babaszobából, persze ha nyitva lesz az ajtó (márpedig az lesz) akkor kérdés, hogy mennyi állják meg, hogy ne menjenek be, remélem egy üvöltő baba elég lesz ehhez...

az epidurálról és is úgy tudom, hogy fizetős - 25,000 ft - és ezt a tbnek kell kicsengetni, még ezen felül persze adhatsz az altatóorvosnak is ha nem az ügyeletes adja be hanem választasz egyet aki direkt bejön miattad... én ezt hallottam a Kútvölgyiből.

múlt héten engem is elkapott az ablakpucolás, úgylátszik járvány van :)

hánykor is kezdődne 31én a találkozó? du. 6kor? a jógás dúla mondta hogy jönne ha le tudja egyeztetni a férjével, hogy vigyázzon a gyerekekre, de még meg kell írnom neki a pontos időpontot. mondta, hogy a délelőtt jobb lett volna, mert akkor még bölcsiben, oviban vannak a gyerekek.

bosek, komoly a hasad, és mekkora most a baba mint mondtak legutóbb?

Márti, de kár, hogy nem tudsz jönni!!

mzx, hű kemény lehet ilyenkor építkezni, tényleg hol épültök?

ma elkezdtem inni a málnalevélteát. vajon hidegen is jó? már tegnap lefőztem, de csak ma volt energiám meginni. olyan semmilyen íze nincs, nem gáz

meg már egyszer gátmasszírozást is végeztem az olajjal, bár a szülésznő is azt mondta, hogy szerinte sokat nem ér, mert úgyis attól függ minden, hogy épp akkor mennyire vagyok (és a gátam) befeszülve. azért ártani nem árthat.
mindenesetre javaslom, hogy nem hosszú körmökkel próbáljátok :) kívülről még ok, de hm beljebb nyúlkálni nem valami kellemes...

KépKép
judit18

nekem is egy kiadós beöntés után tisztult ki a bőröm egy többéves el nem múló kiütés után (lehet, hogy én írtam?) amikor már a gasztroenterológián vizsgáltak, hogy hátha valami gyomorbaj okozza

szóval csak ajánlani tudom ! :)

(még kolonterápián is voltam azóta amikor átmosnak - ez amolyan szofisztikált fizetős "kozmetikai" beöntés, de a pórias kórházi sokkal hatékonyabb...)

KépKép
judit18

HOLNAPHOZ EGY HÉTRE TRÓFEÁLIS TALÁLKOZÓ

18 órától kifulladásig, hányásig és a napi uccsó Pepitaxi indulásáig az Újbudai Trófea Grill étteremben.

Vendégeink, akiket illendően becsüljetek meg, egy szülésznő és egy dúla, akiket kötelező jelleggel zaklatni kell mindenféle szülészeti témájú kérdésekkel, (lehet beöntésről is, csak azt a desszert felé, mert az kifelé is édes, ha visszajön :wink: ) ha mán eccer a fogyasztásukat mi fizetjük :lol: :lol: :lol: :oops: egyébként ők a budakeszin (is) aquanatál oktató és a 4dgenesisben dolgozó Csilla személy szerint, én őket ismerem ti meg nem szerveztetek vendégeket, ígyhát punktum. :wink:

Rutinos talizók pepikének előzetesen listát küldenek a megrendeléseikről, hoznak magukkal csecse cserberélni valókat, a bátrabbak a férjeiket is, bár az eleddig pironkodón és galádul nem nyilatkozó Feri kivételével az összes nem pocilakó töki átlátszó ürügyekkel megfutamodott, hoznak fényképezőgépet, matricát Pepikének, Kinder tojáskát Gordonnak, mer ő meg azt kért :wink: , és egy csomi 100as zsepit. Ez utóbbit indokolja, hogy például a sokat látott ügynöknő is bepityergőzött a legutóbbi talin az Édes kisfiamtól... Most ugyan, ezt ígérhetem nem lesz hasonló merénylet, dehát érzékenyebbek vagyunk. Könnyfakasztó jelleggel az ajtóban egy kissé kancsal, nagypofájú, pocakos egyed vár benneteket, akinek kéretik két nagy, nem influenciás puszit nyomni az orcájára, köszönetképpen a csecse szervezésért.
:wink: Ezt követően pontban 18 órakor bebocsátást nyerünk az étkek közé, amelyekből kiki ízlése és tűrőképessége szerint ottlétünk teljes időtartama altt válogat. GYengülnek az idegeim, ezért az Ügynöknő csak abban az esetben jöhet, ha eszik is. Hányni folyamatosan, az est során, a női wc-ben lehet. A fess pincér fiúknak arcpirító ajánlatokat tenni ekkora pocakkal nem illendő, viszont mindenki szíveskedjen némi (5-10%) fölös pénzzel érkezni, ha a fiúcska szépen mosolyogna, hogy elismerésképpen vehessen csokikát magának műszak után.
Továbbra is kéretik engemet bombázni a jobbnál jobb ötletekkel, miszerint mit is és ki is a vendégeinknek, hogy ki és mikor és kivel érkezik, innentől a lemondásokért nyakazás jár, az influenzákat addig ne szedjétek össze, a meglévőket hevergessétek ki.

És a szokásos, ilyetén formájában véglegesnek szánt feliratkozás az estre

1. Mpatr és Znikusz

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!!

Sajnos nem értem oda a felkészítőre 4 után érkeztem és már senki nem volt ott gondoltam a végére beesek mert multkor 5 ig tartott most meg már 4 kor nem volt senki, úgy hogy potyára mentem :cry:

Pedig érdekelt volna a fájdalomcsillapítás!!!!!!!!!!!!!!!

Tapasztalatok az ott hallotakkal kapcsolatban,??????????????

Eszterxx!
A beöntéssel nekem is gond van én multkor kaptam nem is volt gond! Most is ott lesz a férjem nem szeretném ha előtte pucolnának a sza.....ból! Mert lehet hogy én nem látom, de ő igen és hát elég kiábrándító! Persze mindenki a szülésre figyel de azért ezt is észreveszik nem???

Pati!
Nekem vad egy kicsit a sztori nem megnyugtató, bár így is fel lehet fogni!! :shock:

pepike

Kép

Kép
pepike

Judit18, a szülésznőm azt mondta, hogy a szűzhártyáig kell benyúlni :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: de ki emlékszik már arra?????? :shock:
Csak egy ősrégi sztori, egy ex évfolyamtársnőm a gimiben műkörmöt rakatott fel, aztán másnapra leszedette, mert kényelmetlen volt vele maszturbálni.... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Pepike, melyik sztori miatt duguljak el?

Kép
Kép

mpatr

TALI:
És a szokásos, ilyetén formájában véglegesnek szánt feliratkozás az estre

1. Mpatr és Znikusz
2. Pepike és (pocaklakó)

pepike

Kép

Kép
pepike

Patikám!!
Ne dugulj el, mert minden ok, csak neme sok/sokk volt a beöntéses sztori!!
Átéltem!!!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?