Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi szépen a válaszokat.

Bné Móni!!!!
Még semmi??? Már csak 4 napod van a kiírásig. :) Hű, nagyon várom ám a beszámolót!!! :)

Judit!
Ne haragudj, tényleg nem néztem meg még nagyon alaposan a tablót. Meg legutóbb pont háttal is ültem, abban a hintaszékben, vagy miben ültem a franciaágy mellett, pont a bejárattal szemben. Amikor meg legelőször voltam a kika szobában, akkor meg szülőszoba látogatás volt, és rajtam kívül voltak még vagy 20-an, és azt jegyeztem csak meg hirtelen, hogy Szilinek is az unokái/unokája vannak rajta. Különben meg annyira rossz az arcmemóriám, hogy az tényleg hihetetlen. Nem mentegetőzésképp mondom, de múltkor jól beégettem magam öcsém előtt.
Ugyanis, ezt figyeljétek, tényleg ennyire rossz:

Öcsémnek volt egy barátnője, akivel nyáron szakított, de a szakítás után még néha összefutottam vele, mármint a barátnővel anyukámék lakásában. Kb. egy hónapja volt az, hogy egyszer csak összefutottam az új barátnőjével az előszobában. Már egy kicsit sötét volt a helyiségben, és valami kapucni is volt rajta, szóval nagyon be volt öltözve. Aztán köszöntem. De hirtelen nem voltam benne biztos, hogy nem a régi barátnő-e az. Nézem, nézem, kb. úgy, olyan hülye módon, mint amikor egy kutya félrefordítja a fejét, amikor valamit nem ért. Kicsit hülyének nézhetett szegény csaj, hogy mit nézek olyan értetlenkedve rajta. De hát mindez pár pillanat leforgása alatt történt. Aztán megszólalok nagy hirtelen, hogy Kataaaa, te vagy???? Sziaaaaaa!!!! :oops: :oops: :shock: Aztán a következő pillanatban jöttem rá, hogy dehogyis a Kata (vagyis a régi barátnő), mondom basszus, de ciki, hát ez az új csaj….!!! Puff…. alig volt égő!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Aztán magyarázkodhattam öcsémnek, hogy tényleg nem bunkó akartam lenni, hanem komolyan azt hittem a sötétben, meg abban a ruhában, hogy a Kata az, vagyis a régi csaj.

Na hát ennyit az én hülyeségemről.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Evisan! akkor most kénytelen leszel még vmi ürüggyel szülésig bejutni az Ikea szobába, vagy pedig ott kell szüljél és jó alaposan szemügyre venni a topikos gyerköcöket. Legalább láthatod milyen szép gyerekek kerülnek ki az osztályról, tehát aggodalomra semmi ok!!!! :lol: :wink:

Téjé! áremelés? ilyenről még nem is hallottam :lol: az én dokimnak is szabott ára van már sajna :oops: de legalább nem emel árat "menetközben". vagyis megkezdett terhesség ua-zal a tarifával megy szülésig és az elején közli mi az ára és legalább már nem emelkedik. szóval akkor már ennek is örülni kell :lol:
Mikó állítólag pedig jó doki, bár nekem egy kicsit személytelen volt egyszer régen /6 éve/ az uh-n, nem keltett jó benyomást bennem.
sztem akár már most is ejtheted és járhatsz bárki máshoz. Szülésznők nagyon profik, hátrányod nem lesz akkor sem ha nincs választott orvosod.

Móni! ne türelmetlenkedj, fogadd meg Dominika tanácsát és élvezd még a nyugis estéket, éjszakákat, nappalokat :lol:

Nekem Medela kézim volt, Bulcsúnál Avent kézi. Én nagy különbséget nem éreztem a kettő között. Pesztonka gépit viszont utáltam, valszeg azért mert a használatára már azután jöttem rá, miután vissza kellett adjam unokatsómnak. Kézi Medelát nagyon szerettem.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney
 
 


Sziasztok!

Nekem is kézi Medelam volt, nagyon elégedett voltam vele! Most már nem használjuk, mert beállt a dolog (kopp-kopp-kopp) és különben is a gyerköcömnek nem kell az anyatej cumisüvegből! :( El kellett mennünk itthonról, így hugim maradt Hannulival, és mire hazaértünk olyan éhesen üvöltött, mint egy kis sakál! Tesóm hiába próbálta megetetni nem kellett neki. :( Cici kellett és rögtön nyugi volt!

Móni, nagyon szorítunk érted, értesítést kérünk minden történésről! :D

Évi örülök, hogy végre pozítivan szemléled a dolgokat, így jó! Az én mosási tapasztalatom az, hogy vettem dreft sensitivet meg gabi öblítőt és azzal mostam a kis ruháit. Külön a mieinktől. Az a semmivel össze nem hasonlítható babaillat a szekrényben, csodálatos!
:D Megkérdezhetem, hogy van-e már hírhozód? Lassan-lassan te is a célegyenesbe fordulsz! Mert én örömmel vállalnám! :) :oops:

Téjé, ha dokit szeretnél válltani esetleg, jó szívvel tudom ajánlani az orovosomat, Dr. Fekete Tamást. Van magánrendelője Pesterzsébeten. Csak jót tudok róla mondani, a lányom is nála született. Ha kell, szívesen elküldöm a telcsiszámát priviben!

Üdözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina
 
 

 
 

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni . Orvost keresek . Lassan másfél éve szeretnénk babát de nem jön össze . A 1. nőire járok endokrinologushoz 4 hónapja de a dokival nem sokat találkozom mert nem ér rá . Még a vérvétel eredményét sem tudom , ezért szeretnék váltani . Ajánlották a Dr. Farkasinszky Tibort aki elvileg a Dél- pesti Jahn F. kórházban dolgozik . Tud valaki róla valamit . Vagy valakit ajánlani .?Köszi
hasadi
 
 


Szia!

Én nálam szültem, mit szeretnél tudni róla?

Röviden:
Ha a magánrendelőjébe mész, szinte alig kell várni, akkor max. 10-30 percet, és mindig elég időt szán rád.
Bármennyit kérdezhetsz tőle, alaposan elmagyarázza a dolgokat.
Ha szereted, ha egy orovs rendesen szán rád időt, akkor érdemes hozzá magánba menni, a kórházba már nincsa annyi idő és lehetőség mindezekre.


Most mennem kell.
Kérdezz bátran akár priviben is!

ÜdvDóri
Vendég
 


Szia !
Hogy meddöségi kérdésben mennyire van otthon ? És ha magánrendelöjébe járok akkor a vizsgálatokat is ott végzi vagy a kórházb kell menni ? Meg még nem tudtam eldönteni hogy hozzá járjak vagy keresek fel egy meddöségi központot . Van már egy 7 éves kislányom . Tanácstalan vagyok .

Szia Hajni .
hasadi
 
 


Szia Hajni!

Én meddőségi kérdésben nagyon tudom ajánlani neked a Forgács Intézetet (Kossuth Lajos utcában van). Nekünk is az Ő segítségükkel jött össze a baba. Ha bővebben érdekel írj, hogy mit akarsz tudni, és elküldöm a prividbe.

Szia
Lilla
Vendég
 


sziasztok!!!

csajok!!!nagyon szépen köszönöm nektek a rengeteg infót a mellszívókról!!!megfogadom a tanácsotokat!!!
ma eléggé szar napom van viszont ugyanis reggel óta szenvedek megint a gyomorégéssel,pedig ülök és nem fekszek és nagyon-nagyon fáj!!!a tej semmit nem használ már a pászka meg ideig óráig jó rá!!!mi a fenét csináljak!!!jól kiszúr velem a lányom mi???
hartmann papához majd csak február 7.-én megyünk a magánrendelőbe ugyhogy majd kifaggatom hogy mit csináljak de szerintem ezt csak tűrni lehet!!!

téjé!!!
én biztosan dokit váltanék a helyedben!!!akár a hartmann,akár a fekete,akár a bottyán doktor szívesen elvállal és velük nagyon megvannak a kismamszik meg az anyukák is elégedve ahogy olvasom meg ahogy tapasztalom!!!

na megyek vergődni tovább!!!
sziasztok!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi
 
 


Snápi!
Nekem is nagyon égett a lányommal a gyomrom, és nekem a Rennie bevált. Ezt terhesség alatt is lehet nyugodtan szedni.
Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Szia snápi !

Nekem régen azt javasólták , hogy egyek ropit vagy popcornt . De nem nagyon vált be . A sógornőm most fog szülni és Ő szedi a Rennit , állitolag lehet . Kérdezd meg a gyógyszertárban .

Hasadi / Hajni /.
hasadi
 
 


Szia Snápi!

Jobbulást!!!

Lilla
Vendég
 


Hajni!

Íme egy link:

http://www.mediclinic.hu/


Szerintem veszteni valód nincs, menj el hozzá és beszélj vele.

a többit pü-ben ment!
Vendég
 


Ági!!!

Rennie-t nyugodtan szedj, ha nagyon gáz a savad!!!
Nem próbáltad kifigyelni, hogy mitől mehetett fel??? Kaja, pia stb???

Csajok!

Annyit írtatok, hogy követni se tudtam!

Bnemóni!!!

Szorítok nagyon-nagyon--nagyon-nagyon!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


sziasztok!

Hajni! én is Farkasinszkynél szültem mindkét gyerköcömet. Én megvagyok vele elégedve. meddősségi kérdésben sztem eléggé otthon van. Egyébként Ő is a Forgács intézetet ajánlja komolyabb probléma esetén. Én a dokihoz mindig a kórházba jártam, mert nekem az van közelebb és mindig volt rám elegendő ideje. Persze napközben elég sokat kell rá várni, de ügyeletes napokon du szinte egyből tud fogadni ahogy odaérsz.

Én is külön mostam a gyerköcök ruháit, de ugyanazzal a mosóporral, mint a sajátunkat és sensitive öblitővel.

LIlla! te mikorra várod a babát? bocsi tudom hogy már írtad, de szerencsére annyian vagyunk, hogy nem tudom fejben tartani. nem csinálsz Te is vonalzót, ahol nyomun követhetjük az idő múlását és bébikéd növekedését? :wink:

Hexina! Bulcsú ugyanilyen volt. 3 hónaposan nem fogadta el a cumisüveget, pedig előtte még abból is megette az anyatejet :roll: úgyhogy onnantól kezdve teljesen magához láncolt.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney
 
 


Sziasztok!

Hű, jó sokat írtatok tegnap óta.

Köszi szépen az infókat a mosószerekről is. Végülis vettem ma egy német márkájú Domal Baby Fashion nevű folyékony mosószert, és hozzá való öblítőt. Az van ráírva, h illatanyag, és színezékmentes, hipoallergén, tehát rossz nem lehet.

Hexina!
Nincs még hírhozóm, úgyhogy köszi szépen, elfogadom ezt a felajánlást, nagyon aranyos vagy. :) :) :) Örülök, ha valaki úgymond felkarol, mert olyan bizonytalan vagyok mostanában mindenben. De mit is jelent pontosan az, hogy hírhozó?

Most ennyi telik írásilag tőlem, mert nagyon fáradt vagyok.

Illetve nem is, ... még egy kérdés mosással kapcsolatban.
Az újszülött baba ruháit ti hány fokban mossátok/mostátok ki? Annyi, amennyi a ruhák cetlijére rá van írva, vagy lehet 90 fokon is? Merthogy egy könyvben azt olvastam, hogy az újszülött azon ruháit, amik közvetlenül a bőrével érintkeznek, nem árt kifőzni. Azaz a gépeken a főzőprogi 90 fok.
Vagy kimoshatom 40, vagy 60 fokban is, és ha utána átvasalom, az is elég???

Köszi,

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan
 
 


Sziasztok!

Edina. Köszi az infot a dokiról és hamarosan fel keresem vagy felhívom , mert ma van a magánrendelése . És hát majd meg látjuk mit mond .
hasadi
 
 


Évi,

Szerintem a babruhák többsége nem bírja a 90 fokot. Én is ugyanazt csináltam, mint Edina: külön mostam a régi folyékony mosószerünkkel, fehér Silannal. Vasalni mindent vasalok. Egyiknek sem volt soha semmi baja a bőrével.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Évi!

Osztom a vasalási nézeteket, felesleges kifőzni!
A hypoallergén cuccok jók, a legfontosabb dolog a legalább ötszöri bővizes öblítés.
Én silan sensitive-t használok mosóporban és öblítőben is, nincs semmi baja a bőrének. És külön mosom a saját cuccainktól.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap nem jártunk sikerrel a védőnéninél. Benn sem volt. :(
Így nem tudom mekkora a kislánykám, de majd kiderül!
Szerintem sem kell a babaruhákat kifőzni, elég a vasalás, hiszen az is fertőtlenít. Hála égnek Hanna bőrének sincs semmi baja!
Évi, a hírhozó az, aki felteszi ide az örömhírt, amikor a babód megszületett! Elküldöm majd priviben a számom és jöhet az sms! :D :D
Miért vagy bizonytalan? Miben segíthetünk? Kérdezz, kérdezz! Én is ezt tettm annak idején, de még ma is, itt mindenki segít!

Most rohanok, mert reklamál a királylány!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina
 
 


Sziasztok!

Megint sok új infoval gazdagodtam:) most épp mosási és mellszívó ügyben,és még kérdeznem sem kellett,mert megelőztek :)
Alig győztelek visszaolvasni titeket!

Tud vki vmit Bné Móniról???

Szép napot mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 


Megbolondult a vonalzóm :shock:
szerinte csak 34 hetes vok...

csinálok inkább újat :)

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 


Sziasztok!

Evisan! Ugyanezt az öblítőt és mosószert használom amit vettél. Nagyon jó!
Én az első hónapokban még külön öblítő programot is elindítottam a gépen mikor végzett a rendes mosás-öblítés programmal. Én ugyanis ekcémára hajlamos vagyok és így lehet a babám is. De az az öblítő program már öblítő nélkül csak sima vízzel öblítette át a ruhákat. Aztán már a negyedik hónapban nem csináltam ezt a plusz öblítést. Egyébként nekem azt mondták, hogy egy éves kor után már lehet sima mosóport is használni a gyerek cuccaihoz. De mint mondtam én ekcémás vagyok többször egy évben így nagyobb az esélye a gyereknél is ennek a betegségnek. De mint olvastam a topikot itt mindenki másképp csinálja. :D :D

Én mindig csak annyi fokos vízben mostam ki a cuccokat amennyi rá volt írva és inkább jó forró vasalóval átvasalok minden ruhát.

Szerencsére eddig nem volt semmilyen bőr problémánk!

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Sziasztok!

Köszi, köszi tényleg a hozzászólásokat. Azért "izélek" ennyit a mosáson, mert Mazsushoz hasonlóan nekem is elég gáz a bőröm, nekem is néha mindenféle ekcéma kijön rajta, és ha a kislányom az én bőrömet örökli, ... hááát nem fogom irigyelni magunkat. :)

OK, akkor kérdezek. :) Tudom, itt tényleg mindenki segítőkész, nincs is ezzel baj, csak az utóbbi héten két kisfüzet oldalnyi kérdést írtam össze. Habár folyamatosan gyűjtöm az infókat mindenfelől, de sosem akarnak elfogyni, mindig újabb és újabb dolgok merülnek fel.
Íme a következő kérdésem:
Ti honnan szerzitek be a bébiruhákat, gyerekcuccokat?

Hexina!
Köszönöm szépen, akkor majd beírlak a telefonomba, és akkor téged is értesítelek, amikor megszületik a kis drágám. :) :)

Köszi,
sziasztok: Évi

Kép
evisan
 
 


Évi!

Én újat is veszek, meg néha használtat is kapok+veszek.
a www.vatera.hu-n pl lehet licitálni is.
Egy-egy darabot innen veszek használtan. A C&A-ban vannak jó termékek, de jókat lehet vadászni a IX kerület babyoutletben is.
Ott például kifutó brandonos termékek is vannak. Aztán meglepő ugyan, de egész jónak találom a Tesco-ban kapható Cherokee-s termékeket is. Ezek is jó termékek még: Next és Disney és Baby Club. De valójában a fazon és az anyagösszetétel a mérvadó!!!Szóval mindenkinek más "jön" be. :-)

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Bnemóni??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Biztos szül már........

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Helló!

Évi!

Ugyanazokról a helyekről szerzem be a rucikat mint Dominika.
Nagyon ritkán de voltam már a Kenguru Goldban is. Eddig két ruhát vettem ott, de drága hely. Igaz ezek a rucik voltak az "elmenő rucik". Tényleg ki lehet fogni a Babyoutletben kifutó Brendonos olcsóbb rucikat (Soroksári u. 160.) és a Tesco is nagyon jó. Most kaptam onnan három darabos bodyt 1000.-Ft-ért a barátnőmtől.
Néztem már én is a használtat a neten a www.babszoba.hu-n az apróhirdetések között de aztán mindig alakult valahogy így nem kellett onnan. De valószínűleg az idei év végi téli kezes-lábast már ott fogom majd megvenni mert azok az idén is nagyon jó áron voltak (5 eFt) és a képek alapján még nem is nagyon használtak. A boltokban az ilyenek általában 8-15 eFt-ok. Szóval itt is érdemes körülnézni.

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Mazsuzs!!+Évi!!

A www.vatera.hu-t tényleg nagyon jó!
Licitálós oldal, de érdemes rajta mazsolázgatni!!!! Jaaaa.És ha van rá módod, érdemes angol használt rucist nézni, mert iszonyú igényes darabokat lehet kifogni (next, adams, logg, marks&spencer. mothercare) márkákból!Alig használtak, folt és szakadásmentesek!!! És arra az 1-2 hónapra vagy hétre.....
Ja és aTesco-ba most értékeltek le egy csomó téli cuccot!
Az "elmenős" darabokat én is Kenguru Goldból vagy az ASTI-ból szerválom. Brendonba ki se merem nyitni a szemem a ruhásállványoknál!!!
Babyoutlet is most értékeli le a téli cuccokat!!!Nézzetek körül!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Sziasztok!

Én is szoktam a C&A - ban , de jó a H&M is . Ott is van már leárazás .
De szoktam a www.gyerekbutik.hu -ról rendelni , a kisebb méretekben nagyobb a választék / használtruha / .

Hajni
hasadi
 
 


Evisan!

Én vettem ruhákat a Kismama börzén is, kaptunk kölcsön ismerősöktől. Aztán elég sokat kaptunk ajándékba (főleg bodykat), az éppen leértékelt Kengurus választékból voltak később a rugik. Nagyon szeretem a C&A termékeit, teljesen normális áron lehet őket megvenni. Tescos bodykat én is használtam, csak azok keresztbe megnyúltak.

Mazsuzs!

Szerintem 5 ezer forintért már a C&A-ban is kapsz kezes-lábast. Jövőre pedig már vehetsz Nándinak dzsekit és kanátos (sí)nadrágot a Decathlonban. Mi kiscsizmát vettünl ott idén 3000 forintért, nagyon megérte. Én most fedeztem fel azt a boltot.

Nutella

Kép

Kép
nutella
 
 


Sziasztok !

evisan . Most néztem a www.gyerekbutik.hu -t . Bébibe és föleg lányba nagyon szép ruhák vannak és van ami nem is használt . Kezeslábas is van kb. 3000.- . Én azt mondom néz szét . /postán küldi el a ruhákat / . Ha érdekel még valami kérdez nyugodtan én már rendeltem tőle .


üdv: Hajni
hasadi
 
 


Sziasztok!

De jóóó, köszi a sok tanácsot. Végülis nemrég jöttem haza ruhavásárlásból. Egyébként én is kaptam rokontól elég sok használt rucit, csak szerettem volna, ha egy-két új darab is gazdagítaná majd a kislányom ruhatárát. Úgyhogy elmentem a Baby outletbe, habár ott nem sokmindent vettem, két bodyt mindössze, aztán elnéztem anyukámmal a Kenguru Goldba is. Ott gyönyörű darabok vannak, de egy picit tényleg drága. 2 rugit, és 2 kombidresszt vettem, jaaaj... meg azt látni kéne, egy nagyon csini kis kötött kardigánt, amit nem tudtam otthagyni. :) A kombidresszek 1.080, a rugik 2.780/db voltak, és 2.780 volt az a kis kardigán is. Így mostmár van összesen 56-os méretből 18 db bodym, és 10 db rugim, meg néhány kis kardigán. Ez mostmár tutira elég lesz, amíg ezt a méretet kinövi.
De mostmár legalább ha doktornénihez kell menni, vagy védőnőhöz, akkor mégis csini ruciban viszem. :) :)
Azért még a Tescoba elnézek, lehet, h ott is veszek 1-2-t. :)

Bné Móni!!! Nekem is minden nap eszembe jutsz!!! Áááá.... már biztos szül, azért nem jelentkezik. :)

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan
 
 


Evisan,

én sok használt ruhát vettem a következő oldalakon:
www.angolbabaruha.hu
www.dorothy.hu
www.ideababaruhat.hu

Most hirtelen ennyi jut eszembe. Rengeteg babaruha turkáló van a városban, hibátlan, szinte új ruhákkal. Sok helyen fillérekért. Én nagyon sok mindent turkálok nekik, de mindenki csak dicséri őket, hogy milyen csinosak. Így sokkal több ruhájuk van, ugyanannyi pénzből. Nagyon rákattantam a babaruhákra. Dancának már egyre kevesebbet tudok használtan venni. Egy 3-4 éves gyerek által kinőtt ruha már sokkal kevésbé szép, mint egy csecsemő által alig használt darab.

Jó böngészést!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Még mindig semmi :(

Tegnap voltam ctg-n és a szülésznőm megvizsgált. Azt mondta, hogy most már a méhszáj belső szája is nyitva van egy kicsit, de még nagyon fönt van, nem kezdett el vékonyodni. Kicsit örülök, mert semmi fájdalommal értem el ezt eddig, talán folytatódik ez a nyugodt folyamat. Holnapra vagyok kiírva, ezért mindenképpen be kell mennem vizsgálatra és ctg-re, H. doki meg eldönti, hogy mi legyen. Nem szeretnék bent maradni a kórházban, bár a szülésznőm is azt mondta, hogy jobb lenne túlesni rajta :shock: De könyörgöm, ez nem egy gyermekbetegség!
És egyébként sem lóverseny. Eddig minden rendben van a babával, csak nagyon jól érzi magát odabent.

Kétségeim vannak :? Miért kell siettetni? Állítólag a lepény is jó állapotban van, bár ennél több infót nem tudok róla.
Vagy szerintetek azért akarják megindítani, nehogy hétvégén be kelljen jönniük? :lol:

Egyébként pénteken lesz Renátó születésnapja, vicces lenne aznap szülni :lol: Van egy asztali naptárunk és Renátó már két hete beírta, hogy Renátó és Roland születésnapja. Lehet, hogy ő már tud valamit? :lol:

Mosással kapcsolatban én is külön mostam és fogom a kisruhákat, annyi különbséggel, hogy sensitive öblítőt használok hozzá. Én mindig 50 fokon mosok és sosem vasaltam a babaruhákat, és a cumikat is csak egyszer főztem ki, miután megvettem őket. Nem vagyok híve a túlzott óvatosságnak, edzeni kell a babák immunrendszerét.

Most csak ennyi, majd még jelentkezem!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

BneMóni! Szorítok, szorítok, szorítok!!!! Jujjjjjjjjjjj de izgalmas!!!! :D :D :D :D :D :D

KépKép
hexina
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltam magzatvíz levételen. Nem volt vészes, tényleg nem rosszabb, mint egy vérvétel. Hogy pontosan mit csinálnak nem nagyon tudom, mert végig a szemem előtt volt a kezem, de nem tartott tovább 1 percnél. És nem kellett csak fél órát várnunk, pedig múlthéten a beszélgetéskor és ultrahangkor majdnem 4 órát voltunk ott. Úgyhogy optimista vagyok, csak nagyon későn, február 19-én lesz eredmény, de remélem minden rendben lesz.

Most a héten pihenek, aztán nekilátok kismamaruhákat venni, mert már egy nadrágom se ér össze. Nem tudtok véletlenül egy jó kismamaruha üzletet?

Sziasztok
Lilla
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudom emlékeztek-e rám. Móni igen, mert vele egy napra egy dokihoz egy szülésznőhöz vagyunk (voltam) kiírva. Hát mi 2 hete megszültünk. Baromi nehéz szülés volt. A vajúdás részét szinte végigdumáltam, semmi különösebb problémám nem volt. 2 ujjnyival mentem a kórházba hajnali 3-4 körül. (Akkor már gyakkorlatilag 24 órája meg aludtam, mert 6 perces fájásaim voltak, csak nem akartam még kórházba menni, vártam a nagy jelre) 8-kor már 4 ujjnyi voltam. Burkot kellett repeszteni, mert nem folyt el a víz. Onnantól beindultak az események. Csak sajnos amennyire elviselhető volt addig, annyira rossz volt a következő 1,5 óra. Már eleve nagyon figyeltek minket mert minden fájásnál lement a baba szívhangja. Nem nagyon örültek neki. 8kor úgy döntöttek, burokrepesztés. Na, onnantól amik voltak, ellenségemnek sem... Fájásgyenge voltam, a baba szívhangja volt, hogy 60-ra esett le. Már azon gondolkodtak, lehet meg kéne császározni, csak mondták, lehet többet ártana, mint használna. Bekötöttek egy infúziót. Hatás: 0. Már nem volt erőm nyomni sem. Mint kiderült a nyakára és a testére is rá volt tekeredve a köldökzsinór. Végül vákummal sikerült kibújnia. Meg persze egy doki a hasamon, szülésznők, dokik mindenki körülöttem... Hát nem volt egy élmény. Szerintem még a folyosón is az én üvöltésemet hallották... A lényeg: Bendegúz 2900 gr-mal, 50 cm-rel 01.09-én 9:20-kor megszületett. 8/10es Apgarral. Utána kicsit besárgultunk, de már az is lement, hízik, eszik rendesen! És imádnivaló jó baba, csak a frontokra érzékeny. Nagyon nagyon sokat köszönhetek az orvosomnak és a szülésznőmnek. Ha esetleg olvassák, úgyis felismerik a sztorimat! :) Ja amúgy Kika szobában voltam. A vajúdásnál a relax fotel nagyon jó volt. Többit nem használtam ki, nem voltam sokáig, ha azt vesszük...

Rakok fel szülés utáni és újabb képet! Sok sikert mindenkinek!!!

Kép

Kép
Kép
sleepin
 
 


na az újabb lemaradt:

Kép

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok !

Lilla. Szorítok neked de biztos minden oké lesz . Pihenj sokat .


Én holnapra kaptam időpontot Dr. Farkasinszky -hoz . Nagyon izgulok , hogy mit mond . Meg milyen vizsgálatok várnak rám . De kezdem fel adni , hogy valaha is lesz még egy babám . Tudom nem szabad de ez van .

bnemóni. Neked meg szorítok.


Üdv : Hajni
hasadi
 
 


Sziasztok!

Hajni!
Köszi, remélem én is, hogy minden rendben.
És nem szabad feladni soha. Nekünk hét évig nem jött össze a baba, és soha nem adtam fel. Ha esetleg továbbküld meddőségi központba, én a Forgácsba jártam és látod sikerült! Ha kérdésed lenne a Forgács Intézetről, írj nyugodtan.

Szia
Lilla
Vendég
 


Sziasztok!

ÉN most regisztráltam magam de már elég régóta nyomon követem az eseményeket.
Én most vagyok 26 hetes és a Jahn Ferencbe fogok szülni ha minden igaz április 29.-én.
Dr.Csütürtöki Attila az orvosom és mint oly sokan én is meg vagyok vele elégedve.

Viszont 4 napja a pocakom felső része nagyon feszül és húzódik.Elég fájdalmas. Kenem, olajozom de nem nagyon használ. Van valaki aki érez vagy érzett a terhesség alatt hasonlót?
Tudnátok ajánlani valami hatásos dolgot? Egyáltalán szerintetek ez természetes?
Sajnos anno az AFP-m 3 volt. Elküldött a doki mások UH-ra és elmentünk 4D-re is. Seholsemmi bajt nem vettek észre de azért aggódom egy kicsit.
mannogab
 
 


Evisan!

Nehogy vegyél több ruhát, már ez is túl sok. És lehet, hogy a kislányod nagy lesz és nem is fog 56-os ruhát hordani. Szerintem fele annyi bőven elég. Úgyis sűrűn kell mosni, pl. a törülköző miatt.

Móni!

Már én is nagyon izgultam, meg voltam róla győződve, hogy már rég babázol. Ugye értesítesz majd bennünket!?

Viki!

Gratula a kis Bendegúzhoz! Sok tejcsit és egészséget kívánok Nektek. Örülök, hogy az orvossal meg voltál elégedve, mi is Hartmanhoz járunk. A babádon meg egyáltalán nem látszik, hogy milyen nehéz volt a születése. Azt szeretném kérdezni Tőled, mint legfrisebb szülőtől, hogy a kisbabák a kórházban miben vannak, pólyában?

Nutella

Kép

Kép
nutella
 
 


Sziasztok!

Viki, gartulálok a babádhoz! Nagyon sok tejcsit és jó babázást kívánok! Nagyon szép kisfiú!

Hajni, neked nagyon szorítok! Ne add fel! A pozitív gondolkodás is hozzájárul a sikerhez!

Évi, küldtem neked privit! :D

Nutella a babák a JF-ben rékliben és angolpólyában vannak! Nézdd meg jól, hogy van rájuk "szerelve", mert ha kibontod, nem sikerül úgy visszacsinálni! :D :oops: :oops: (legalább is nekem nem sikerült egyszer sem. :oops: :oops: )
Hazamenős ruhát csak a hazamenetel napján kell beadni és akkor is a csecsemős öltözteti fel.
Remélem segítettem valamit!

BneMóni, már nagyon várjuk az örömhírt! :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina
 
 


Sziasztok !

Lilla . Köszi a biztato szavakat . Remélem nem hogy a meddőségi központ kell menni , de ha igen biztos hogy kérdezni fogok . Nem lehet olyan nagy baj , mert van már 7 éves nagylányunk .

Viki . Gratulálok a gyönyörű babához és sok egészséget .

Hexina. Neked neked is köszönöm a kedves szavakat . Persze kell a pozitív hozzá állás , csak van aki azt mondja ne foglalkozak vele annyit és ha már fel adom akkor fog össze jönni . Passz , hát már tényleg nem tudom .Remélem ma egy kicsi többet tudok majd a doki után .

Sziasztok ! Mindenkinek szép napot !
hasadi
 
 


Szia Hexina!

Köszi a választ, de akkor értelmezzük :D !

Rékli=kising?

Angolpólya=láb felől egy felhajtó és elől kell megkötni a szalagokat masnira???

Ha igenlő a válasz, akkor tudom, miről van szó, mert a Schöpf-Méreiben is ilyen szerkóban voltak a kisbabák.

Csak azért kérdezem, mert akkor előkészítem itthon is a pólyát (még a nagymamáé volt :) ), Andris is ebben volt pár napig, miután hazajöttünk a kórházból.

Nutella

Kép

Kép
nutella
 
 


Köszönjük a gratulációkat! :D Igen, szerencsére nem látszik rajta a megpróbáltatás. Rosszabbra számítottam kinézetileg! :oops:

Na ez az angolpólya engem is kiborított. Az hagyján, hogy nem lehet ugyanúgy visszacsomagolni, de egyfolytában a nyakában volt a gyereknek. A pelust nem tudtam a nyakához rakni, mert 10 cm pólya hurkázódott... Elhiszem, hogy nekik ez az egyszerűbb, de baromi útálatos dolog.

Amúgy Nutella: igen, azok a ruhák.

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok!

Sleepin!!
Nagyon jó egészséget kívánok Bende Babához!

Bnemoni!
Egyben vagy mééééég???? :lol:

Evisan!
Tényleg ne vegyél már több 56-os méretet!!!!Bőven sok az ami van!

Nutella!
Igen, az az angolpólya amiről írsz!Érdekes egy ruhadarab, annyi szent. Viszont, ha egyszer megtanulja kezelni az ember, akkor rájön, hogy body-val kombinálva egy igen hasznos szerzemény.
A réklit viszont én is utálom.

Hasadi!
Ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amikor én teherbe estem, nagyon meg voltam lepve.
Volt egy méhpolipom és egy petefészekcisztám, amit műteni kellett volna. Ráadásul édesanyám is meghalt. Már 1 éve nem szedtem gyógyszert, mondván a műtét elvégzése nélkül úgysem tudok teherbe esni. És pont ebben a lelkileg nagyon rossz időszakban 2 csíkos lett a tesztem. Ráadásul anyukám halála miatt annyira magam alatt voltam, hogy nem is vettem észre, hogy terhes vagyok!!!! A párom szólt, hogy átalakult a cici (naná, hogy egy hapsi rögtön kiszúrja).
Szóval ez egy példa arra, hogy vannak csodák igenis!!!
Tehát a legfontosabb: NE ADD FEL SOHA!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


csajok!!!

nagy gondban vagyok!!!van köztetek olyan akinek szokott fájni a feje és esetleg migrénes is szokott lenni???nem kívánom senkinek de ha valaki ezt már a terhesség alatt átélte megírná nekem hogy mi az istent csinált vele mert nekem semmi sem használ!!!algopyrint vettem be,de semmi!!!a bal oldalamba olyan nyomás van hogy betojok néha!nekem amugy sajnos genetikailag van migrénem és azok a szerek amiket használtam most nem lehet mert a babának baja lehet!!!de hálát adok az istennek hogy 5hónapos terhes vagyok és ez a 2.görcsöm azóta csak ez már a 2.napom is vele!!!hányingerem is van már néha!!!ha valami gyógymódot tudtok akkor írjátok meg légyszike nekem!!!
előre is örök hálám!!!
ági

Kép
Kép
snápi
 
 


Ági!

Hívj fel egy teratológiai szakrendelést!!!! Ők foglalkoznak a terhesség alatti gyógyszerszedéssel!
Én sajna nem tudok. :cry:
Szegénykém.......

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Sziasztok!

Még mindig semmi :?

Ma voltam megint CTG-n és UH-on és a doki meg is vizsgált.
A babával minden rendben, a lepény II. fokú, a méhszáj viszont annyira fent van még, hogy nem látja értelmét bármivel sürgetni a dolgot, mert nem érnénk célt, és még a végén császározni kéne, ezért várni kell, míg magától megrövidül, és elkezd tágulni. Ennek azért nagyon örültem, nem szerettem volna befeküdni, jobban szeretek itthon lenni és így minden esély megvan, hogy bármikor magától beinduljanak a fájások. A doki is azt mondta, hogy akár ma, akár a hétvégén beindulhat és nagyon hamar meglesz. Remélem igaza lesz. :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Már azt hittem, szülsz!!! :lol: :lol: :lol:
Jönnek a frontok, tutira meglesztek hétvégén, hidd el! :P

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?