Új privát üzeneted érkezett!

Csenge, a Savoyaban a Kenguru Goldban van !D, azt hiszem Dóri ultrahang a neve. Lehet, hogy megnézzük azt a Praxist, mert arról jókat hallottam, árban meg szinte egyforma mind...

Én inkább nem próbálgatok hasizomból felülni :) Amúgy is ha ilyet csinálnék, akkor már hallanám is"Jézusom, mit csinálsz te???? Baja lesz a babának!!" :):):):)

Kép
encsike87

Mi is a Praxisba voltunk Norbival Győrfinél, nagyon meg voltunk vele elégedve, nagyon alapos volt és nagyon szimpatikus is! Majd mi is szeretnénk menni, de csak a 20.hét után!

Csenge!
Gonodolom Ti is egy picit lányra drukkoltok! Jó lenne egy ilyen egy olyan, de ha fiú lesz, akkor azt akarta a sors, hogy fiús anyuka legyek! :lol:
Neked is nő a hasad? Nekem már jóval nagyobb, mint ilyekor Norbival volt!

Kép
Kép
györesz

Akkor lehet hogy tényleg azt választjuk... Tényleg meg tudják mondani már 13 hetesen is a nemét? Gondolom, akkor még nem 100%-ra...

Kép
encsike87

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam az István kh-ban genetikai UH-on.
Babussal minden rendben, nyaki redője is normális.
6,6 cm "nagy" a mi kis drágánk:) 13+1 napos a biometriai adatok alapján, Ez már a 3. időpontunk:) Ki érti ezt...

Én szinte napi szinten a fejemmel küzdök, de nem ám light-osan fáj, hanem már szinte hányingerem van. Sajnos pénteken és vasárnap is be kellett vennem algopyrint, nem bírtam tovább.

Szédülök is sokszor, meg remegésem van...

Mi is tegnap ebben a meseszép időben mászkáltunk a Baby-outletben és a Brendonban.
Már kinéztem a babakocsit (beleszerettem), valahogy ez a legfontosabb, mert talán ez a legdrágább is:) Persze még nem vesszük meg, ugye azért nekem is van egy csúnya "emlékem"...de olyan jó volt a nagy pocakososk közt mászkálni, ismerkedni, véleményüket kikérdezni :lol:

pöttömpanni

Lányok!

Hogy lehet a babanetes kedvezményt érvényesíteni a praxisban?
És mennyivel kell előre időpontot kérni?

pöttömpanni

Pöttömpanni, mi is pont ott mászkáltunk, csak szombaton :) Milyen babakocsit néztetek ki? mi is azt néztük ki, és persze drágát találtunk... de hát nem baj végül is, mert inkább most veszünk egy jót, minthogy 1 év múlva szétmegy és megint lehet venni egyet.... Nekünk eddig a Graco Quattro Tour delux tetszett, abban a 3as szettben, mózes, hordozó meg kocsi...

Kép
encsike87

Sziasztok!

Szuszu: köszi a linket a kurzusról - mi is jelentkeztünk rá. :) Úgyhogy akkor ott találkozunk személyesen is.

Nekem is begörcsöl a hasam időnként - most pl. nagyon fáj megint, nem is nagyon tudok ülni. :( Vérzés szerencsére nincs, magnéziumot én is szedek pluszban, de nem sokkal jobb. Jövö héten megyek én is dokihoz, majd megkérdezem tőle is,mit lehet tenni vele. Remélem nem lesz gond... :(

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Encsike!

Nekem is a 3as szett a favorit, csak a peg perego márkából. Az tök jól esernyőre csukható. Van 170-ért, de az outletben 130 volt.
Persze mivel állandóan változik a készlet, így ki kell fogni hogy később is legyen olcsóbban a kis kedvencem.
Meg is beszéltük a párommal, hogy ha a 6. hónap környékén lesz akció, tuti megvesszük. A szín nem érdekel...

Rengeteg fórumot elolvastam és a peg peregot agyon dícsérték, így a többi márkát már nem is néztem a brendonban :lol:

pöttömpanni

:):):) Igen, ezzel mi is igy vagyunk, ha akkoriban majd lesz valahol akciósan akkor megvesszük... Amit én kinéztem az 90.000, akciósan volt 70.000, viszont ami az Outletben volt az koszos volt :shock: Mondjuk én a városban nem fogok babakocsival közlekedni, BKV-zni, hanem autóval meg hordozóval, de sétálni sokat fogunk menni, meg nyaralni is elvisszük és azért nem árt ha egy babakocsi mondjuk kibírja a hurcolászást, és még el is fér benne a gyerek...

Most hétvégén ágyat kutatunk majd :) Aztán drukkolunk, hogy júniusban is legyen :) Én olyan kombi ágyat láttam most 35.000-ért, ami tetszett nekünk, ez nem nyitott, mármint a pelenkázó része, mert nekem az nem tetszik ami csak polcos...

Kép
encsike87

sziasztok!

köszönöm a sok pozitív energiát, úgy néz ki, hogy használt! ;)

tegnap estére viszont felment a lázam, be is paráztam egy kicsit, de végül semmi mást nem csináltam, mint 9-kor ágyba bújtam, jól betakaróztam és reggel 8-ig fel sem keltem! úgy kiizzadtam magamból mindent, hogy a mai napom már sokkal jobb! nincs hasmenésem, a hányingerem is elmúlt ;) sok folyadékot iszom és próbálok egész nap pihengetni, feküdni! délután hívom a háziorvosom, szerintem ma még nem moccanok ki, majd holnap, vagy amikorra mondja, felmegyek a betegállomány papíromért. ráadásul a főnököm 2,5 éves gyereke is végighányta a tegnapi napot, szóval nem tudom, hogy melyikünkben bújkált hamarabb ez a nyavaja... :( a torkom mondjuk fájdogál, de arra meg jó kis mézes, citromos teát nyomatok...

remélem, hogy nem vagytok betegek, mert ez iszonyat! és a másik, hogy itt már nem csak magadért vállalsz kockázatot...

a másik hír, hogy tegnap bejelentkeztünk az esküvőre :P március 8-án 15 órakor mondjuk a boldogító igen. annyira furcsa, hogy így felpörögtek az események. azt sem tudom, hogy hová szaladjak. ruhakölcsönzőbe, esküvői meghívót csináltatni, vagy mit!? :) ha nem lennék beteg, még akár időm és kedvem is lenne ezeket intézni, de így... inkább tényleg pihengetek!

a babakocsi vásárlással kapcsolatban, én arra gondoltam, nem azért, mert az ember sajnálja a babájától a sok pénzt, de miért dobna ki feleslegesen ennyit, ha kb. a feléért is megkaphatja a kedvenc modellt, hogy én is ki fogok nézni bababoltban egy favoritot és megpróbálok keresni különböző babás oldalakon használt, de jó állapotban lévőt belőle. remélem, hogy lesz időm is, hogy megnézzem személyesen is a kiválasztott darabokat, mert szerintem van más is, aki tényleg vigyáz a gyereke holmijára, szóval nem mondom, hogy az agyonstrapáltat megvenném, de bízom a kismamákban, hogy nem igénytelenek és óvják a drágább dolgokat. barátnőmtől hallottam, hogy ha ő újra terhes lenne, akkor biztosan nem vásárolna újat, mert nem éri meg. persze ez egy egyéni vélemény és majd meglátjuk, hogy nálunk, hogy jön össze! ;)

sziasztok!

sophie27

Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni, ha lehetséges. :) Ma vagyok 9 hetes terhes. Sajnos elég rosszul viselem, mert elég könnyen hányos vagyok, de Ő érte mindent. A Szent István korházba szeretnék szülni oda tartozom és ott praktizál a dokim is. Első gyerek.
Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Boszyca
boszyca

Szia Boszyca!

Üdv a csapatban!
Én is az Istvánban fogok szülni. Neked ki az orvosod?

pöttömpanni

Szia boszyca!

Üdv közöttünk:) kitartás, a rosszulléteid hamarosan kezdenek majd enyhülni, próbálj meg reggel pirítóst enni vagy kekszet, az segíteni fog szerintem!

Én is az Istvánban fogok szülin, ha szabad kérdeznem, ki a dokid?
Én dr. Artner Attilához járok.

Zsófi, de jó:))) örülök, hogy jobban vagy, ne is mozdulj ki szerintem egy pár napig, ha teheted pihenj, hogy 100%-ig rendben legyél!

sniky

Szia Nikianyu,

Köszi az üdvözlést. A baj az, hogy van, hogy néha a pirítóst sem bírom legyürni, de azért probálkozom.

A dokim neve dr. Hetényi Gábor, egy kolléganőm ajánlotta még tavaly tavasszal és nekem nagyon szimpi volt.

Boszyca
boszyca

Szia Boszyca! Kitartás :)

Én igazából nem vennék használtan most semmit, főleg, hogy 2 gyereket szeretnénk, és most eltesszük majd azokat amiket használni tud a következő baba is. Igaz, hogy majd jóval későbbre tervezzük :)
Egyébként mi ilyen sötét színű babakocsit néztünk ki, ami bírja a gyűrűdőst... Hiába tetszik a világos kék vagy rózsaszínű, ha rögtön koszos lesz.... :roll:

Kép
encsike87

Boszyca!

Tegnap voltam az Istvánban genetikai UH-n, és az előjegyzés alapján megy.
Volt két kismama akit a dokija odaküldött előzetes időpont nélkül, hogy menjenek mondjuk oda 10-re, de persze elhajtották őket. És az egyik kismama kifakadt, hogy ez már a 2. alkalom volt, hogy elküldik, emiatt szabit vett ki, és ugye a genetikait a 14. hét betöltése előtt kell megcsinálni. És ki volt a dokijuk?
Dr. Hetényi! Mondta is a csaj, hogy elküldi a dokit a fenébe, neki tudnia kell, hogy időpontra kell menni...
Szóval figyelj oda, nehogy te is potyára menj majd annak idején!!!

pöttömpanni

Ja, még annyit, hogy anyósom szülésznő volt, és pont tegnap meséltem neki ezt a sztorit, és mondta hogy soha nem szerette a Hetényit, pont ezek miatt az apró húzásai miatt. És hogy egyre pénzéhesebb lett az évek előrehaladtával.:(
Az én orvosom is mondta, hogy vannak sztárszülészek az Istvánban, gondolom persze máshol is, akik csillagászati összegeket kérnek el, és annyi szülést vezetnek le egy hónapban, amit hiba nélkül nehéz véghezvinni:(

Gondoltam jobb ha tudod, persze remélem neked nem lesznek vele negatív tapasztalataid:)

pöttömpanni

Szia Pöttömpanni!

Köszi a figyelmeztetést. Remélem nem nagyon lesznek ilyen kiakasztó dolgai a dokinak. De ezt most felírtam magamnak és annak idején majd konkrétan megkérdezem a dokit erről.
Majd jelentem, hogy mi volt. :)

Boszyca

Kép
boszyca

Jól van, csak ügyesen:)
Ők is csak emberek...bár néha félistennek tekintjük őket:)

pöttömpanni

Ja, és meseszép a vonalzód :lol: :lol: :lol:

pöttömpanni

Köszönöm a vonalzó dicséretet :)
Igazság szerint nehéz dolog ez az orvos választás dolog. Legalábbis szerintem. Ma már sajnos az egész a pénről szól. Sajnos. Két bátyám van és anyukám mind hármunkat másik dokinál szült, mert akkoriban ez nem volt ekkora üzletág mint most, sőt nem volt üzletág.
Azért remélem minden rendben lesz, ha valamivel nem vagyok elégedett annak úgy is hangot adok. De remélem azért minden rendben lesz.

Boszyca

Kép
boszyca

sziasztok!
sophie: örülök, hogy jobban vagy, csak így tovább!! :)

hasgörcsölés: nekem is szokott néha, ez állítólag azért van, mert a méh tágul. szóval csak akkor kell dokihoz rohanni, ha vérzés is kíséri.

gyomorégés: azt hiszem minimimó kérdezte. Nekem soha nem volt azelőtt, de a terhesség előhozta. Én esténként szoktam MAALOX szuszpenziót szedni egy-két kanállal. Ez amolyan szirup szerűség, ami leköti a gyomorsavat. Lefekvéskor szoktam bevenni és akkor reggelig jól vagyok. De Rennie-t is lehet szopogatni, azt lehet terheseknek is.

babakocsi téma: mindenhol a PegPerego-t és a Gracot ajánlják a legjobban a tapasztalt kismamák. Majd én is ebben az irányban indulok el, ha odajutunk.
lei

Köszi a sok válasz! Ez megnyugtatott, hogy ez a görcsölgetés teljesen normális.

Babakocsi: mi is kinéztük már amit szeretnénk. Nekünk a chicco S3 tetszik. Ahogy elnézegettem eléggé streapabíró, de még gyűjtöm az infókat. Van még idő gondolkodni :D :D

Kép
tami75

sziaztok!!!!

Én már nagyon régen voltam de nagyon sok a munka igy nem volt időm irni, de azért olvasgattalak és képben vagyok mindennel!!!

Üdv az újaknak!!!

Látom mindenki aránylag jól van, a kis hányingert meg influenzát félre téve!!!

Csütörtökön megyek Uh-ra nagyon kiváncsi vagyok mi folyik oda bent, hogy van az én kicsikém, és mekkora már!!!

Én hétfőn megyek a védőnénihez, hangja alapján nagyon kis aranyos, kedves, 25 éves!

Hasam nekem is van már egy állandó picike pocim reggelente, de ezt csak én látom, napközbe meg simán ki tenne egy 4 hónaposat, anyira fel vagyok fújodva! Nem tudom már a nadrágjaim nagy részét be gombolni, és kényelmetlenek, igy hát kellett vegyek 2 bemelegitőt ami madzagos.

Tegnap meg a C&A-ba voltunk és ténleg nagy leértékelések vannak, vettünk is nacit, 9000-ről 2500 és 3000 volt. Olyanok hogy tavasszal is lehet majd hordani halásznak! Persze még hatalmasak pociba de majd belenövünk, addig is elteszem őket, de fő hogy vannak, és ilyen áron kár lett volna ott hagyni! A brendonba néztem még, de kiakadtam 17000 egy nadrág! :shock:

Babakocsikat mi is nézegettünk, nekünk is a Graco Quattro Tour jött be a narancssárga és 3 részből áll!!! Én ugy vagyok vele hogy most az első gyreknél meg vesszük az új dolgokat, mert nehétz le mondani róla, és maradnak majd a másodiknak!!

Én is vettem 4 új melltartót mert már zavartak a régiek, én kinaiba vettem, 100 % pamut és tők ugyanolyan mint a brendonba de árba lényegesen nagy a külömbség!!

puszika!!!

Surkálni én is szurkálok néha, de már kezdek nem aggódni ezen mert mindenki azt mondja hogy ez természetes! Sőt mikor nem szurkálok mindig arra gondolok hogy valjon minden rendben van e?!!!!
Vendég

Jó reggelt!

Györesz, ez a fiu-lány téma nem is izgat engem, lesz ami lesz, de mindenki folyton eszembe juttatja. Amit kicsit már unok, az hogyha mondom, hogy most rosszabbul vagyok, mint a fiammal: akkor tuti lány lesz! Pedig többgyerekes ismerőseimtől halllottam, hogy ez valójában ritkán jön be. Pocakom az van, jóval nagyobb mint az előző terheségem alatt ilyenkor és ha fel is vagyok fújódva, ami sajnos nem ritka, akkor már simán 4-5 hónapos terhesnek látszom :lol:

Pöttöm, ha regisztrálod magad a babaneten a Praxisba, akkor ha jól emlékszem ad egy kódot, ezt kell majd bemondani fizetéskor. Arra nem emlékszem, hogy mennyivel előbb kell bejelentkezni, de gondolom egy-két héttel előtte érdemes. Tegnap megint el kezdett fájni nekem is a fejem, szerencsére nem nagyon, ez a megbolondult időjárástól van biztosan. De úgy érzem mióta szedem a magnéziumot azóta javult a helyzet, most se tört ki rajtam a fejfájás úgy igazán. Mondjuk nálam már az előző terhességemnél kiderült, hogy a fejfájás nálam migrénes, időjárásváltozáskor jön elő (valószínűleg eső előtt...), csak a terhességem alatt és erre jó megelőző kezelésnek a Magne B6 szedése. Másnak nem biztos, hogy ez megoldás lehet :)

Zsófi, gratula az esküvőhöz, remélem, hogy már jól vagy és gőzerővel szervezed :D

Üdv Boszyca! Dokiválasztáshoz csak annyit, hogy te kell hogy érezd, hogy megbízol-e benne és jól megértitek-e egymást vagy sem. Ha nem akkor érdemes váltani, még terhesség közben is. Én már kicsit bánom, hogy nem így tettem az első tehességem alatt, de most már máshoz járok.

Babakocsi: látom mindenkinek más tetszik. Csak hogy egy új márkát is bedobjak, nekünk Neo Nato-nk van és nagyon szeretem. A fiamat kiszolgálta és még teljesen jó állapotban van, így szerencsére ebből sem kell újat venni. Második gyereknél különben ha jól választasz először, akkor nem sok mindent kell venni szerencsére. Nekünk még ágyunk is van, mert a fiamnak már van nagy ágya, így a rácsos ágy szabad.
Babakocsi választásnál nagyon sok mindenre érdemes odafigyelni, amire az ember nem is gondolna: pl. nálunk arra, hogy befér-e a liftbe! Olyan kicsi a liftünk, hogy a háromkerekű változatok hiába tetszettek, nem tudtuk volna felhozni a lakásba, lent meg nincs is tárolónk. Fontos még, hogy milyen terepen lesz használva. Jó utakon a kiskerekű is jó és nem foglal sok helyet pl. összecsukva, de az erdei utakon már nem tudod eltologatni benne a gyereket. Ugyanígy a rugózás lehet fontos szempont. A súlyról nem is beszélve, ha emelgetni kell, pl. lépcsőn.

Na elég már belőlem ennyi :D szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok, kicsit ritkán jövök, bocsi, de azért próbállak követni benneteket!

http://bababolt.echt.hu/babakelengye

http://www.kismamamodi.hu/kollekcio.html

Betegeknek jobbulást!
hasfájás néha nekem is van. valószinű a méhszalagok ahogy nyúlnak!Magneb6

puszi és vigyázzatok magatokra!
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Igen, mi is úgy vagyunk vele, hogy első gyerekre megpróbálunk jól választani :) Aztán megmarad akkor a 2.ra is, még ha csak évek múlvára tervezzük akkor is...

Babakocsi: Szerencsére nálunk nincs lift, és lépcső is csak 5 db :) Nálam az a szempont, hogy legyen hozzá hordozó, mert nekem sokat lesz kocsiban, a babakocsi meg sétálni kell meg kirándulni... Úgyhogy marad a nagy kerekű. Mindegyik befér a kocsik csomagtartójába? Mondjuk nekem Corsám van, szóval nem valami nagy a csomagtartója :)

Tegnap néztem a neten 4d uh felvételeket, és olyan édesek voltak, már annyira mennénk mi is :) Majd a 13. héten elmegyünk...

Ti nem vagytok állandóan álmosak? Én álomkóros vagyok :):) Reggel kín szenvedés mire felkelek!

Kép
encsike87

Sziasztok!

Csenge!
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem nő rohamosan a hasam! Esténként a férjem nem győzi bámulni a hasam, mert alig akarja Ő is elhinni, hogy már így gömbölyödök!

Encsike!
Dehogynem vagyok én is álomkóros! És ami nagyon rossz, hogy Norbinál ezt nem is annyira éreztem, mert bármikor lepihenhettem, most meg este hazaesek a melóból és egy pillanatra nem pihenhetek, mert a fiamat folyamatosan szórakoztatni kell, hisz egész nap nem látott és hát hétvégén sincs az a nyugi, de azért kibírom, viszont este nem kell altatni!

Ti tudtok kávét inni? Én annyira innék, hogy kicsit frissebb legyek, de eddig valahányszor nekirugaszkodtam mindig visszaköszönt!

Mindenkinek szép napot!!!!!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, én kávét nem iszom, de a szagától is rosszul leszek! De nem mindig, mert van amikor jó érzés szagolgatni, de van amikor hányni tudnék... :? Este 10kor én már állva is el tudnék aludni, hát még amikor vizsgám is van munka után, akkor már nyűgös is vagyok mire hazaérek, hogy nem lehetek még vízszintesen... Szegény páromat meg úgy sajnálom, mert ő ugye nem álmos, de nekem sokszor beszélgetni sincs erőm, nemhogy mást :):):)

Nálunk is van mindennap "pocivizit" :):) Bár nekem csak az látja aki amúgy is látta a hasamat, meg ha megsimogatom akkor érzem, hogy púpos :):)

Én néha már úgy szeretnék babázni!! :) Ti is? :):)

Kép
encsike87

Encsike!
Hamarabb el fog jönni mint gondolnád, hogy babázhass, sőt olyan gyorsan el fognak repülni majd a hónapok, évek. Nekem is annyira fura, hogy már ekkora fiam van, hisz olyan mintha nem rég szültem volna!
Mit tanulsz?

Kép
Kép
györesz

Idegenforgalmi főiskolára járok... még 2 vizsgám van hátra, pénzügy, meg vállalati adózás... de nem bírom megérteni :roll: Hátha egyszer :)

Gondolom, hogy gyorsan el fog repülni.. főleg ha már mondjuk jó idő lesz, és lehet a szobát is csinálni, meg sétálgatni... aztán mégegy vizsgaidőszak, és vásárlás, és babázás :):)

Norbi, hogy van a gondolattal, hogy lesz tesója?

Kép
encsike87

Én meg sajnos álmatlansággal küzdök :( Fáradt vagyok esténként, de nehezen alszom el és ha hajnalban felébredek nem tudok visszaludni. Remélem ez is elmúlik majd...

Én a nagy kávéivó kb 3 hete szinte egyáltalán nem iszom kávét! :lol: Nem kívánom, pedig már rájöttem, hogy semmi bajom nincs tőle. Mostanában kb. heti egyet szoktam inni ha olyan helyen járok, hogy megkívánom.

Encsi, hát némelyik babakocsi olyan nagy tud lenni összecsukva is, hogy nem vagy csak nehezen fér bele a csomagtartóba. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Na meg ha bele is fér lehet hogy nem marad hely másnak, ez egy hosszabb utazásnál gond lehet.
Vendég

Ez igaz... Na majd kipróbáljuk... Remélem amit kinéztünk az belefér...

Ti tudjátok, hogy hogy működik ez a brendon kupon? én azt nem értem, hogy minden hónapban meg van határozva hogy mire használható fel? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek :)

Kép
encsike87

Encsi, igen, én úgy néztem, hogy adott hónapban csak azokra használható fel, amit a kuponban jelöl, bár még nem voltam leellenőrizni a boltban, de így lenne logikus! ;)

sophie27

igen, szerintem is úgy lenne az... De attól még bárhogyan lehet :)

Én ma előfizettem erre az Anyák lapjára... ilyeneket szeretek olvasgatni... :)

Én már napok óta kelkáposzta főzeléket szeretnék enni, de nem kapok sehol káposztát hozzá :evil: Azért még ma is megpróbálok venni és akkor estére lesz főzelékem :D

Kép
encsike87

Sziasztok

Én is a mai napig nagyon álomszuszék vagyok, ültő helyebe el tudnék aludni.

De majd egyszer csak elmúlik. Nekem szerencsére a 10 éves lányom már elvan, nem kell vele annyit foglalkozni.
Nekem is nagy már a pocim. :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Én még sehol sem tartok akkor a hasammal... Pedig 1 héttel fiatalabb csak a te babádnál Minimanó! :( De biztos azért mert első baba... Remélem azért majd alakul :)

Kép
encsike87

Persze biztos, hogy azért az első nekem kb. 3-4 hónaposan kezdett látszani. Most pedig ez a 3. terhességem. :lol:

Kép
Kép
minimano74

Akkor jó, nem vagyok úgy lemaradva :) Majd 29-én megmondják, hogy mekkora... Cm-ben :)

Olyan érdekes, hogy még csak pár centi és már mozognak meg ilyesmi... :)

Kép
encsike87

encsike: nekem a mélyhűtőmben van egy nagy fej káposzta :lol:

nekem is nő a pocim, de én meg inkább daginak érzem magam. tudom, hülyeség, de hát még nem szoktam meg.
Tegnap párom mondta is, hogy már mekkorák a melleim, és hogy biztos sok tej lesz bennük :P

babakocsi ügyben egy másik topicon adtak tanácsokat, ezeket mondták:

Peg Peregokból a Venezia nagyon praktikus... vízszintesig fektethető... amikor a baba már emeli a fejét nagyon szeretnek hason fekve kikukucskálni a kocsiból... zárttá alakítható... ki kell bélelni és finom meleg... egyáltalán nem szűk, de biztos mindenkinek kicsit mások az igényei... alul jó nagy a bevásárlókosara, átfordítható a tolókar.
Igaz ez nehezebb mint az esernyőre csukható de azt hiszem ez is csak 8,5 kiló, nem olyan vészes. Nagyon jól irányítható, első-hátsó kerekek bolygósíthatók és fixálhatók, szinte teljesen zártkocsivá alakítható.

Nem mindegyik mózes köthető be autóba, úgyhogy erre mindenképpen rá kell kérdezni, mielőtt megveszitek.
Ha olyan mózest vesztek, ami beköthető autóba, akkor elgondolkodtató hogy kell e egyáltalán hordozó. Mert mire a mózesből kinő olyan 6 hósan, addigra már majdnem vehettek neki rendes autósülést. A hordozókat nagyjából 8-9 hóig tudják használni max, legalábbis általában ez a tapasztalat. Minden hordozó 13 kilóig jó, de a legtöbb baba már 9-10 kilósan vagy mégelőbb kinövi hosszra.
lei

Gyönyörű napot mindenkinek:)

Háááát lányok, én is folyamatos álomkórban szenvedek és a pocim is egyre nagyobb, de olyan jó érzés gyönyörködni benne:)))

viszont tegnap este jól kiszúrtam magammal:((( barátnőmmel, aki velem egyidős kismama, beültünk egy kávézóba és nagyon jól szórakoztunk, viszont összevissza ettünk-ittunk mindent:)))) ami akkor nem is volt baj, mert nagyon jól esett, de utána olyan rosszul lettem éjjel, összevissza forgolódtam, úgy éreztem minden kijön belőlem....:( olyan érzés lehetett, mint amikor a libákat tömik:))) most egy kicsit jobb a helyzet, de vigyázzatok ti is, ne egyétek túl magatokat mindenféle finomsággal:))

bár ennek ellenére is a legfinomabb bruschetta és tiramisu volt amit valaha is ettem, na meg a forró csoki és a limonádé:)))

szép napot mindenkinek, intéztem egy kis napsütést, hogy jó kedvetek legyen:)))

sniky

Sziasztok!

Megtudtam, hogy a SOTE1-en mikor van terhes torna. Hétfő és csütörtök de. 10kor, ez ingyenes (én holnap reggel el is megyek, még valaki?), viszont tart a hölgy a kórház melletti lakóházban délutánonként, ennek pedig viszonylag barátságosak az árai. Itt a honlap címe:

http://www.tornastudio.hu

Ezt bárkinek ajánlom, mert ez a csajszi aki tartja eléggé elismert a szakmában az orvosom szerint, úgyhogy aki közel lakik a baross utcához, jöjjön bátran.

Szép napot mindenkinek!

Kitti

Kép
kollibry

Ja a gyógytornász hölgy neve:

Tápainé Bajnay Márta

Kép
kollibry

Sniky, az szép lehetett :):) Én is igy jártam valamelyik nap.. kínai kaját ettem, meg paradicsomlevet ittam rá :):) akkor úgy jó is volt, de egy pár órával utána már hányingerem volt :):)

Lei, ne is mondd a káposztát :) ma elmegyek az összes zöldségeshez, addig amig nem kapok :):)

A mózes nem tudom hogy nekem kell e... gondolom jó amig pici, nem? csak a kocsiban én sokszor egyedül fogom vinni és akkor már jobb ha ott van mellettem a hordozóban, nem? Mert a mózest csak hátra lehet bekötni, úgy tudom....

Kép
encsike87

kollibry: köszi a tippet, megnézem a honlapot. habár nincs annyira közel nekem, de ha tényleg jó, akkor talán megéri elmenni oda. nekem a délelőtti órák nem jók, csak a délután.

sniky: hú, amiket írtál olyan jól hangzanak, nyami! most ennék én is ilyeneket! :lol:
lei

Sziasztok!!!

encsike!! Én is pont ugy érzek mint te_!!! Néha rám jön és anyira babáznék! Ma reggel is azt beszéltem párommal hogy milyen jó lesz majd nyáron tologatni a picit és figyelgetni és babázni! Másr alig várom.

Holnap megláthatom, már anyira várom!!! Olyan kiváncsi vagyok rá. Mi majdnem egyidősek vagyunk!! Te mikor mész Uh-ra????
Vendég

encsike: ezt egy tapasztalt anyuka írta a mózes és hordozó dilemmájáról:

"Az autoba köthető mózes nagyon szuper, de hosszú útra nem ajánlom. Egyaltalan nem biztonasagos.
Arra jo, ha valaki rovid tavokat megy, csak bedobja a kocsiba es kikapja. Pl. ha a masik gyereket kozelre kell oviba vinni, vagy elhozni. A gyerek keresztben fekszik az ulesen. Utkozeskor a derekanal van rogzitve egy panttal, ami mondhatni ketto tori a babat baleset eseten.
A magyar torvenyek el sem fogadjak, csak errol a rendorok sem tudnak.
Nekem van mind a ketto. Mozes es hordozo is.
Itt a faluban rohangalni szupi a mozes, de mondjuk ha utazunk valahova akkor csakis hordozo. Az en mozesemnek emelheto a hattamlaja, igy majdnem hogy ulni is tud benne a baba, igy kesobb is kilat.
En Zolival majdnem egy eves koraig hasznaltam. A mostani ujba is van, hogy bekereckedik, igaz mar csak ulni tud benne vagy ugy fekszik hogy kilog a laba.
A mozesben tenyleg fel eves kor utan nem ajanlott hurcibalni autoban, de a nagyobb autosules meg nagy lesz. Igy szerintem kell mind a ketto.
Szerintem az hogy valaki hordozóba vagy mózesbe cipeli a gyereket kényelmi szempont. A hordozóban ugyan nem fekszik egyenesen, de baja nem lesz tőle.
Én meg nem hallottam olyat, hogy a hordozótól lett volna babának baja.
A mózes előnye, hogy télen jobban be lehet bugyolálni benne a babát, nyáron meg szellősebb."

Hátha segít a a tapsztalat.....
lei

pintyus: de jó neked, hogy holnap mész UH-ra, irigyellek nagyon! Én is mennék már nagyon!!!

párom ma megkérdezte, hogy kb. mennyiből fog kijönni anyagilag ez az egész baba dolog így a legelején. Mondtam neki, hogy a szüléssel együtt kb. 300 ezer. Nyelt egy nagyot, de mondta, hogy már félretett direkt ilyen dolgokra. Ez tök jól esett!!! :lol: mondjuk már én is félreraktam a prémiumom nagyrészét.
lei

Sziasztok Lányok!

Én sajnos most jutottam el oda, hogy ide tudok ülni a géphez annyira rossszul voltam reggel.
Valóban nagyon szép idő van, csak ne lennék ilyen rosszul.
Viszont tegnap hozott a férjem gyömbért és tényleg jobb tőle.
Alig várom már a jövő hét pénteket, mert akkor megyünk megint dokihoz, olyan kiváncsi vagyok már, hogy mekkorát nőt már az én kis kopém.
A babakocsival kapcsolatban jó ötlet a lift. Le fogom mérni mielőtt megveszük a kocsit, mert nem hiszem, hogy jó ötlet lenne minden nap 4 emeletet le, majd fel cipelni a babakocsit.
A hasam nekem is meg a cicim is nő, bár a súlyom meg csökken, mert nem nagyon bírok enni.
Bár sajnos én is folyamatosan kívánom a McDonalds-os kaját.

Kép
boszyca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?