Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a játékos tippeket, kedvet kaptam a poharakhoz, hamarosan veszek Nórinak is. Amit ajánlani tudok mindenkinek az a hinta: Nóri hangosan nevet, annyira élvezi. Mi a Tescóban vettük és a konyhaajtóra szereltük fel. CSÚCS! Nóri nagyon szereti.

Zsani! Régóta tanítgatom Nórit a lejövetelre. Néha sikerül neki lejönni (ha befordul helyes irányba). Többnyire akkor van gond, amikor valami érdekeset lát a földön, ilyenkor fejjel előre megindul. Eddig "csak" 3x pottyant le, és semmi baja nem lett. Egyébként azt vettem észre, hogy nagyon óvatos baba: Ha álldogálás közben elveszti az egyensúlyát egyből popsira veti magát. A fotelből, ha nem tud lejönni elkezd sírni. Úgyhogy szerencsére a hatalmas esések eddig elkerültek minket. Kép

Valaki írja meg nekem, hogy hol tudok fotókat nézni LÉTSZÍ LÉTSZÍ LÉTSZÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kata! NÓRI Kép Kép Kép Szép nevű lányaink vannak Kép Nórinak egyébként van második neve is Evelin, azt a nővérem találta ki neki. Szép név az is, de olyan Nóris lányom van. Nagyon illik rá a neve.

Más téma: Nóri császárral született, és mivel nem szoptattam hamar visszaállt a mensi (amely világ életemben napra pontos volt). De mostanában (3 hónapja) elég rendszertelen. Júliusban kétszer jött meg egymás után!! Kép Voltam dokinál, azt mondta minden rendben, valószínűleg a hormonok teszik. Lehetséges ez? 9 hónappal a szülés után? Igazándiból azért is zavar a dolog, mert tervben van a kistesó, és hát így elég kiszámíthatatlan a dolog. Most is már 6 napja késik, de eldöntöttem: a teszttel várok még 1 hetet. Addig sem ringatom magam illúziókba.

Hű de sokat írtam, sziasztok:
Magdi
Magdi

AHA! Csics! Megnéztem! Nagyon-nagyon aranyos a kisfiad! Most megyek nézni több baba fotót!
Magdi
Magdi

Magdi!

Jobb felső sarokban a fotóalbumok között majdnem mindannyiunkét megtalálod.
A hintanálunk is kedvencKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ja, és nevünkre kattintva itt a topicban bejön a profilunk, ott is van egy kép babákról.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Most csak egy kicsit bekukkantottam.
Nagy Balázska első nyara
Címen megnézhetitek kicsiny Balát.
Pszi
pszi

Sziasztok!
Egy picit megint nem volt időm, de most Apa kint gyerekezik, úgyhogy gyorsan leültem a géphez Kép.

Manó!
Tényleg ne rémülj meg, Noémi valóban nagyobb az átlag 3 éveseknél, a lába meg mégnagyobb Kép! Emlékszem, mikor első alkalommal látta itthon a védőnő, nem az volt az első szava, hogy milyen szép, egészséges stb., hanem, hogy "Jó ég, mekkora lába van!"KépKépKépKép Nekem nem tűnt fel egyáltalán, pedig a férjem mindig mondta, hogy milyen nagy a lába, de mikor a védőnő is "megrémült" a lába láttán, akkor elhittem. Pedig a férjem lába 41-42-es (177-178 cm) az enyém meg 36-37-es (162 cm). Szóval, nem tudom, kitől örökölte.
OFF: Ma megmértem, 103 cm. Egy okos könyv szerint a 4 éves lányok átlagmagassága 99 cm (ált. 92-107 között vannak), Noémi még csak 3 múlt, úgyhogy egy magasabb 4 évesnek is elmenne.

Beszti!
(Szintén OFF....) Beni hány cm? Mert pont 1 év van köztük, kíváncsi lennék, mennyire nagy az én lánykám?

Magdi!
Gyere csak minél gyakrabban KépKépKépKép!
Én is próbálok mindenfélét játszani Ádámmal (amiket a többiek írtak), de eléggé öntörvényű ezen a téren (mint általában).

Szoptatás és terhesség
Én még szoptattam Noémit, mikor terhes lettem Ádámmal, nálam semmiféle gondot nem okozott. Aztán a 12-13. hét körül Noémi elválasztotta magát, úgyhogy a többiről nincs tapasztalatom. Én úgy voltam vele, szopik amíg akar, ő dönt. Bár a férjem próbált lebeszélni a szoptatásról (akkor már dolgoztam, nem voltam valami jó húsban stb.), de nem hallgattam rá.

Férj
Az enyém tündér!!! Sokat dolgozik, de itthon is segít. Csütörtökön pl. elmentem Ádámmal az unokatesómhoz, hogy matekból korrepetáljam, a férjem délutánra ment dolgozni. Mire hazajöttünk, fel volt porszívózva, kész volt a mosogatás és minden, de minden (játékok, ruhák, könyvek stb.) a helyére volt pakolva. Szóval, ilyen is van Kép.

Most megyek, megnézem, mi a helyzet máshol Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Férj
Hát sajna most én is csak panaszkodni tudok. Múlt éjszaka (tegnapelőtt) aludtam kemény 3 órát, mert a gyerek úgy döntött, hogy hajnal 4-ig szenvedünk. Apa édesdeden aludt. Erre most éjszaka sikerült fél 3-kor lefeküdni (vendégek voltak) és persze fél 7-kor kelnem kellett a gyerekhez. Apa pedig aludt fél 5-ig. Csak 14 órát egyhuzamban. Jó mi? Aztán közölte velem, hogy ő most helyettem aludt, úgyhogy örüljek inkább. No meg hogy ő ma éjszaka játszani akar, persze a gép a hálóban van, úgyhogy lőttek a korai lefekvésemnek.
Én meg egész nap pörögtem, voltam bababörzén, aztán főzés, közben fürdőszoba takarítás, süti sütés, és most kókadozok. Pedig mennem kell mosogatni, meg locsolni a kertbe.........KépKép

Nem értem a férfiakat

Szilcsike
szilcsike

Na verge vettem en is ezta poharas jatekot Alexnak,sajnos a Tescos marka epp elfogyott ott ahol voltunk,ugyhogy maradt a Fischer Price,csak meg 200ft plusz; (
Vettunk neki egy csomo jatekot,konyvet,mar elore a szulinapra mert ugyis jonnek majd a rokonok hogy vegyek neki valamit a penzbol.De igy jobb mert csupa nagyon jot es erdekeset talaltam: ))

Rit
Pedig a Margitsziget sem emntes a kutyaktol,sot : ((

Mano
Jo leheta tricikli,gondolom ar alig varod ,hogy hasznalja : )

Magdi
Hat en is csaszarral szultem es az en hormonjaim is csak a fogamzasgatlo hatasara mukodnek rendben.Mar reg nem szoptattam amikor meg mindig nem jott meg,igy kertem masik gyogyszert.De ha ti babat akartok akkor mindenkepp jobb ezt rendebetenni elotte.Bar biztos rendben lesz csak ido kerdese: )Vagy mar rendben is van : )))
Az en baratnom is 16 hetesen jott ra hogy babas,mert megjott neki,es pont rendszertelenul : )

Panda
Jo is az ilyen.En sem gyozom dicserni,pont annyira rendmanias mint en es mindent elpakol maga utan: ))Igy szokta meg meg szingli korabol,hala az egnek : )))

Szilcsike
Nyugi,csak azert panaszkodsz ,mert faradt vagy es ilyenkor jobban zavarnak a dolgok!!!Kitartas : ))
Este nem probaltal meg Panadolt adni ha mar ennyiszer felebred?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti, Panda Kép
köszönöm szépen az infokat és a linket is!
Én Cerazette-et szedek, és még egyáltalán nem jött meg. Amikor szedni kezdtem, akkor jött egy két napos halvány vérzés, de ennyi, azóta semmi. Ezt persze okozhatja a gyógyszer is. Viszont mostanában veszem észre (elmúlt pár napban), hog szopi közben én is görcsölök ...

Pussz
Kangi
kangi

Manó
Nekem is tele van a postám vírusos cuccal. Mondjuk a freemailen csak figyelmeztetés jön át a levél helyett, de vadidegen címekről jön.

Zita
Egy két versike?? Az tök jó, náluk ha már egy mondatig jutok jónak számít. Inkább kitépi a könyvet a kezemből. A max. az hogy elmondom kutya - lapozás, cica - lapozás stb. Ezt még kibírja.
Hannát dögönyözni sem lehet (csak az apjának engedi meg), engem mindig eltol és kimászik a kezemből, a fejéhez meg egyszerűen nem hagyja hogy hozzáérjek.

Csics
Hanna is nagyon eszi a papírt, hogy széttépi az nem zavar (van annyi mint a nyű), de nagyon módszeresen kis lukakat harapdál a közepébe (sejted hol lehet a luk belseje)

Üdv
dec8
dec8

Kataa!

Még jó hogy csak 200 Ft.Kép

majd hétvégén csinálok képet róla a triciklin. szerintem nagyon édes. Már játszott is vele, hátuk van egy kosara és abab pakolta ki meg be a plüss micimackós figurákat d ekb 1 órán át. Meg ráültetjük akkor nyomja dudát. Sőt már hátrafelé sikerült neki mennie vele 1-2 lépést.
Én is azt mondtam ezt már elteszem neki szülinapjára, de csak elől van.Kép

manó

KépKép
manó

Szilcsike!

Angyali türelmed vam. nekam ha Emma szökőévben egyszer nyügizik éjjel, én 5 perc után passzolom Apának, mert nincs türelmem hozzá éjjel.

Manó

KépKép
manó

Kataa
Nem aludt, hajnal négyig fent voltunk. Ő nyüszizett, én meg proszáltam szoptatni, de csak harapott a 8 fogával. Bekentem neki Dentinox-al, de semmit nem használt, ugyanúgy ment a nyüszi. Panadolt akartam neki adni, de apája nem engedte, mondván, ne gyógyszerezzem a gyereket, mert nem akar aludni. KépKép

Manó
Nálunk ez fordítva van. Ha sírni kezd, vagy nyűgösködik, a kezembe nyomja, hogy "elromlott" KépKép

Kicsit jobb lett a kedvem, mert nagyon fincsi lett a süti, megvigasztaltam magam egy "kisebb" szelettel. Kép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!

Akkor ha a férjed foga fáj, remélem nem vesz be AlgopyrintKép
Szerintem néha napján nem árt, többet ér hogy ki tudja magát pihenni a baba. Pl 2 nap Emma is kapott panadolt , mert szörnyen nyűgös volta faga miatt. Sagített. pedig ez nappal volt, de csak nyomott mindnet a szájába, folyt a nyála. Hozzáteszem 8 foga úgy jött ki hoyg észre se vettük, nem is kapott rá gyógyszert, de ezek a rágó fogak már nehezebb estenek bizonyulnak.

manó

KépKép
manó

Panda!

Nem tudom, de majd megmérem neke d holnap.Kép

Magdi!

A császár nem indokolja, hogy rendetlenkedjen a ciklusod. Hormonális probléma lehet, de akkor nincs ám minden rendben!!!! Ha következö babát szeretnétek, akkor szerintem elötte mindenképpen vizsgáltasd ki magadat (pl. 3. és 21. ciklusnapi hormonprofil-vizsgálat), mert a hormonok nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy a terhesség ne csak létrejöjjön, hanem meg is maradjon. Ha pl. progeszteronhiány (sárgatesthormon-hiány) is van a háttérben, akkor gyakori, hogy a létrejött (és látszólag rendben lévö) terhesség a 12. hét elött mindenféle külsö jel (vérzés) nélkül elhal és csak egy esetleges UH-n derül ki.
Fontos lenne, hogy egy ilyen kérdésben jártass dokit is felkeress. Ha esteleg terhes vagy, akkor remélem minden rendben lesz (az lenne a legjobb, ha esetleg ez okozná a rendszertelen menzeszt, mint Kataa is irta). De ha nem vagy az, akkor szerintem függesszétek fel a kistesó-készitést, amig ki nem derül, mi az oka a rendszertelen menzeszednek. Nem vagyok orvos, és nem félelmet akarok kelteni benned, de elég sok rossz esetet olvastam már. De annyit biztosan érdemes legalább megtenned, hogy ellátogatsz ebbe a topicba, és neki is felteszed az itt feltett kérdésedet:
Erazmusz - kérdezz, és felel a nőgyógyász...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa! A próféta szóljon belőled! "Vagy már rendben is van"-idézet Tőled! Kép Kép
Beszti!Jól rámijesztettél! Kép Holnap hívom a dokimat!

Ma voltunk Tescózni, vettem poharas játékot. Csipetem alszik, úgyhogy még nem próbáltuk ki. Én már alig várom Kép

Nórit megcsípte egy szúnyi, akkora buci van a lábán, hogy csak na! Kép Bezzeg sem engem, sem apát nem csípte meg. Hiába, Nóri a legfinomabb!

Tegnap sok-sok fotót végignéztem, nem írom le egyenként, ez mindenkinek szól:
MINDEN BABA GYÖNYÖRŰ! Kép Kép Kép SOK-SOK egészséget és boldogságot kívánok mindegyik lurkóhoz!

Nóri ma 11 hónapos, hihetetlen, hogy 1 hónap múlva 1 éves lesz! Én még most is egy csomószor rácsodálkozom: Anyuka vagyok, és itt ez a kis élet, aki 1 pillanat alatt a LEGFONTOSABBÁ tudott válni ezen a világon.
Bevallom mi egy szobában alszunk vele, és a mai napig sokszor (ha felébred éjszaka) bevesszük kozénk a nagy ágyba. Imádom ahogy lélegzik, ahogy hozzám bújik, vagy a szájamba teszi a lábát.... És ő egy csomószor félálomba mondogatja, hogy mama, mama, mama. IMÁDOM!!!!!!!!
És ezekből az édikékből lesznek azok a nagy lakli kamaszok!!!! Na jó! Ez azért még messze van! Hú elkalandoztam! Bocsika!

Zita! Majdnem egyidősek a gyerekeink (2nap). Megkérdezhetem, hogy hány kg Solymi?

Nóri nemrég 8150 gramm és 71 cm. (Jővőhét szerdán megyünk mérekezni) Én mindig megkapom, hogy nem hízik eleget! Pedig nagyon sokat és jól eszik. Szerintem ez alkati dolog, az apukája kifejezetten vékony, és én sem vagyok nagydarab.

Mit szóltok a Baumgartner Zsolthoz?? Nekem nem túl szimpi a srác, de azért drukkolok neki! Mekkora poén lenne, ha szép helyezést érne el! Hajrá Zsolti! Azért mégiscsak magyarok vagyunk Kép

Na megyek, mert éhenhal az örökbefogadott óriásbébim=apa!!

Sziasztok:
Magdi
Magdi

Még egy kérdés: Hogyan lehet bekerülni a táblázatba? Milyen adatok kellenek? Az baj, hogy nem vagyok regisztrálva?

Köszönöm a válszt előre is!
Magdi
Magdi

Sziasztok!

Csináltam végre egy albumot, conti Bettije a címe és vannak nyaralós képek a végén, ha van időtök nézzétek meg!

Szia Magdi, üdv közöttünk! Betti most a kupak csavargatást favorizálja, jobban elvan vele, mint bármilyen játékkal. Még a fényképnézegetés és labdázás amit nagyon szeret. Ja meg a zenélő játékait szereti, ráadásul igyekszik egyszerre nyomogatni őket, így kész hangzavar van időnként.
Táblázat: add meg itt a szükséges adatokat és Beszti vagy Áfonya beletesz a táblicskuba.

Szilcsike, ne hagyd magad, legalább a locsolás ne a te gondod legyen!

Panda, azért a vasas szeretete azért megmaradt a családban? Igaz én néha ki nem állhatom, most is meccsen van a férjem.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok

MA verge eljutottunk a Media Markba es elohivattunk iszonyu sok digitalis kepet.Szegyen de alig volt elohivva amiota Alex szuletett,mindenki emilben esc d-n kapott.PErsze papirkepek is vannak rola ade a zome inkabb digitalis.Szerencsere Alex aludt mer 1 orat dolgozott a gep,mogottunk nem orultek az biztos : )

Kangi
En si Cerazettat szedtem es nekem sem jott meg meg 3 honappa la szoptatas abbamaradasa utan sem.Akkor csereltunk a Triquilarra.De a dokim nem tamogatta merthogy ido,sokszor honapok mig helyre allnak a hormonok.De a Cerazettat utana is lehet majd szedni ha mar nem szoptatsz igy ez azert nagy elony.

Mano
Hat ejjel en sem vagyok valami turelmes,de muszaj,azert nem passzolom apanak mert amugysem tudok aludni ha sir vagy nyuglodik a kozelben.

Szilcsike
Hat ez jo,ez nem gyogyszerezes,a babanak is jobb ha nem faj es nyugodtan tud pihenni es nem utolso sorba Te is.
Nekink eddig egy fel uveg Panadol fogyott vagy kevesebb,de megerte ,mert amikor mar csukott szemmel es szenvedo arccal sir nem tudtam mast kitalalni.A Dentinox nekunk semmit sem hasznalt.Kb 1 fog kijovetelehez ketszer adtam neki Panadolt.

Magdi
Hat iggen ezzel mindenki igy van ,foleg az elso gyereknel amikor atalakulunk anyukava: )))
Mivel Dori kislany persze hogy nem olyan nagy mint egy fiu.Ha jol eszik akkor ilyen alkat es kesz.
Beszti vezeti a tablet ha megirod ide a neved,ezt a mit itt hasznalsz,az eletkorod,hogy mikor szuletett Dori az pont eleg : ))))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike
Mostanában a dentinox nekünk sem az igazi. Nem is hagyja hogy bekenjem, csak harapdál. Azt a kúpot kipróbáltam ami Sasha írt (Viburcol) az nagyonn jött és nem gyógyszer csak gyógynövény kivonat, gyorsan fel is szívódik, én úgy vettem észre kb 10 perc után már jobb, és szépen megnyugszik, napközben fel is vidul (éjszaka meg szépen alszik)

Conti
Megnéztem! Nagyon édes, nekem a lángos evés a kedvencem. Kép Egyébként ugyanilyen kocsink van Kép Az átok nyikorgós.

Magdi
Nálunk csak engem csípnek ezek a dög szunyik. hála istennek Kép Állítólag valamelyik vércsoportot szeretik (de nem tudom melyiket).
Hanna is kb. olyan korú mint a te Nórikád (szept. 12-én lesz 1 éves), de már jó régen mértük. 1 hónapja volt 7500g és havonta 100-200 g-t hízik. Engem is mindeig ezzel szekálnak, hogy nem hízik eléggé, de magasságban szépen nő, úgyhogy nem problémázok. A doki néni sem nagyon ideges Kép, megnyugtatott, hogy majd hízik, ha nem kell ennyi mozgást tanulnia.

Képzeljétek ma voltunk a Caprice-ba (gyémánt manufaktúra). Nekem tetszett, meg Mancinak is. Apám vett anyám 50-ik szülinapjára szépet, aztán engem is megszánt a párom, már mióta a Hanna megszületett megígérte hogy kapok valamit. Kaptam!!! (persze ez még titok, de én választottam). 30% engedményt kaptunk (az uram hord oda csopikat, és az Áfát sem kellett így kifizetnünk). Úgyhogy nem is volt drága, pici medáll egy igazgyönggyel + rubinnal + zafírral, nagyon édes, pici szép.
Gyémántot nem is kértem (persze azt mondják az fiú szülésére jár a lányra igazgyöngy). Szóval ha valaki akar vetetni magának, csak szóljatok, megmondom kire kell hivatkozni és megkapjátok a sok kedvezményt. Van egy kiállítás is az ékszerek történetéről Kép. De nagyon szépek a foglalatok, kövek stb. Szóval most nagyon jól érzem magam. el vagyok kényeztetve Kép

Hanna már csak egy kezemet fogva rohangál, szép nagyokat esik mert folyton kihúzza a kezét, de úgy még nem megy a menés.
Viszont folyton mindenkinek tépi a haját (a férfiaknak a szőrét is). Szóval nagyon vad. Odamegy valakihez és módszeresen tépkedi. Kép

Puszi
dec8
dec8

sziasztok!

A férjem még nem ért hazaKép inne a hungaroringrőlKép azt hittem ma már találkozik Emm
ával, de nem, emma már alszik. CSzerda este látta utoljára.

Magdi!

A poharas tuti nálatok is bejön. csak próbálj belőle tornyot építeni!Kép
B. Zs-ról az én véleményem kicsirt elfogult, merta férjem is az autósportban dolgozik és így van némi háttér infónk is. nekünk mindenestre nagyon rosszul esett, hogy még csak meg sem említették hogy ma délelötta forma 1 betétfutamaként a Porcshe supercupában 3 magyar indult és egy a 8. lett, aki a férjeméknél versenyzik. Pedig ez is nemzetközi sorozat és igenis büszkeség...lenne, ha valaki is tudna róla. De sajnos tettek róla hogy a nevüket se lehessen kiejteni a Forma 1-es közvetítésekkorKépKépKép Ha ez nem így lenen, akkor talán a tudnék a Zsolt sikereinek is örülni, még akkor is ha tudom hogy ebbena sportban mennyit számít a pénz és mennyit a tehetség.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

MEgérkeztünk egy hetes Jb-i nagyizásból, tuti szuper időt sikerült kifogni!

Voltunk bringázni, Dani nagyon élvezte, kapott mini bukósisakot is a fejére, úgy nyomta a bringásülésben a hátam mögött.
Anyuék szomszédja mondta is, milyen biztonsági óvintézkedéseket tettünk, mert a minap látott egy gyereküléses balesetet, bár az 4 éves körüli gyerek volt, anyukája elesett vele és egy féltéglányi lila púp lett a fején. Ha lett volna bukója, lehet megússza kevesebbel... Én nem tudom, ahogy elnéztem a jb-i emberkéket, lazán szállítja a gyereket bekötés nélkül a biciklin a legnagyobb forgalomban, autósbabaülés a legtöbb kocsiban nincs, hátul ölben menetiránynak ellentétesen viszik a gyereket a kocsiban. Hát tisztára rosszul voltam.

Sokat sétáltunk esténként, Dani megnézte a babafelhozatalt, tisztára csodabogárnak számít, hogy 11 hónapig szopott és nincs cumija, hát az hogy lehet. Hát úgy, hogy nincs...
Egyik este az utcán ismerősökkel találkoztunk, megnézték Danit milyen szép és nevetős, boldog gyerek, erre azt látom, ,szerencsére még időben, hogy egy félig lerágott, lenyalt fagylaltölcsér közeledik a gyerekemhez... Úgy ahogy volt visszaadtam a gazdájának, hogy ilyet még mi nem eszünk, ,mert cukor és stb... de igazából nem is ez vezérelt, hanem nem szívesen nézném végig, ahogy a gyerekem befalja (mert kérdés nélkül megtenné) a más / idegen által összefogdosott, nyálazott cukros ragacsot.... Nem tudom miért természetes, hogy egy kisgyerek felé egyből nyalókákkal, csokikal kekszekkel közelednek. Mert hát persze hogy elfogadja. De pl. eszébe nem jut senkinek, hogy mondjuk müzlit nyomjon a kezébe, ami legalább egészséges is?

A főtér szökőkútjai a kedvencei voltak, az egyik (Pocok tudja) Piramis alakú, falán csordogál le a víz az alján egy kb. 10 cm-es kávában nagy kövek vannak. Dani nekiült, kirámolta, berámolta a köveket, aztán a nagy kút felé vette az irányt, ,ahol sigárban lőtt fel a víz. Imádta ki be dugdosni a vízsugárba a kezét, nagy rötyögések közepette. Egyik este még át is kellett öltöztetni, mert csurom víz lett.

Felfújtuk a kertben a nagy medencét és minden nap karúszóztunk benne. Rettenetesen élvezte Kép hasasokat dobott és elkezdett kiskutyában úszni, a kishajóra ráfekszik és úgy hajtja magát előre.

Közben annyira belejött a 2lábon járásba, hogy azóta már csak úgy, csak a még számára kevésbé biztos helyeken 4kézláb megy át, de utána már 2lábon. Közben hurcol vmit néha a kezében. Kép MegzabéálnivalóKép Mondja, hogy cici Kép, ,mutogat a cicimre és nevet, de a köldököm is cici neki.

ÁGi
Úgy van tejem, ha még megpróbálok kifejni belőle, akkor lazán jön, pedig már 3 hónapja nem szoptatok. Viszont az íze sós. (?)

Kapott anyukáméktól egy korongos játékot, egy rúdra különböző nagyságú és színű korongot kell ráhúzni. Kb. 2 perc alatt megtanulta. Az újságokat már nem tépi, hanem laponként lapozgatja. Ha meglát egy bukósisakos manuszt, egyből berreg Kép Biztosan összeköti a motorral, amit valahol elhagytunk ...

Poharas játék nálunk nagyon bejött, már kezd tornyot építeni, összerakni meg már nagyon régóta kb. 10 hónapos kora óta tudja egymásba.

Teljesen egyedül iszik pohárból, ha szomjas, lihegéssel jelzi Kép, hogy szomjas, vagy hozza az ásványvizes flakont. Benyom egy egész barackot, paradicsomot Kép A kertben rendszeresen gyomlál Kép Ma pl. indulás előtt tiszta sár lett (apukám reggel öntözött a virágoskertben) és még gyorsan le kellett zuhanyozni.

Még egy csomó minden történt, de majd apránként elmesélem, ha eszembe jutnak.

Holnap ismét munka Kép Majd jövök, amikor tudok.

pusszantás
gumicukor és gyalogbéka dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Hahó! Jó napot mindenkinek!KépKépKép

Édes, drága Nátán babám ma éjszaka eljátszotta a hogyan boritsuk ki szüleinket (elsösorban anyjánkat). Éjjel (1/2 1 körül) egyszer arra ébredek, hogy apja hozza, mert sir. Cici nem kell neki, de aztán mégis, eszik, másik cici, alszik. 5 percet... Megint orditás. Simi, ordit. Cici, ordit. Megnyugszik. Szobájába be, na innentöl mint a sakál, ugy ordit, kb. 1 órán keresztül, és semmi sem jó. Ha elszenderül és poziciót váltok, újra ordit. A végén 1/2 3-kor ugy aludt el nehezen, hogy szopizott. De még többször felsirt. Én meg persze kelni akartam 1/2 6-kor, mert igy jobban el tudom végezni a házimunkának egy részét. Ugyhogy két részletben sikerült 4-5 órát aludnom...
Ok? Nem tudom. Nincs semmi baja, láza nincs, hasa látszólag renden. Egyedül a fogai jöhetnek szóba (két felsö szemfognál duzzadt az inye érzödik a fog hegye), de eddig nem okozott ilyyen gondot a fogzás (még a 4 örlö sem). Néhány napon belül kiderül.
Még most is nagyon bágyadt, de gondolom a nem túl sok (és nem túl mély) alvás miatt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Tudom, nem nagyon járok mostanában erre, de igen kevés időm van. Most is csak azért kukkantottam be, hogy megnézzem a Ti babáitok aludtak-e legalább éjszaka.
Látom Besztiéknél sem telt nyugodtan az éjszaka.
Marci hasonlóan üvöltött egész éjjel. Tisztára kiborító volt. A párom szerint hideg front van a dologban.

Mindenkinek szép napot kívánok.

Djeszter
djeszter

Sziasztok,

hazajottunk a nyaralasbol, egy kicsit elobb, mint terveztuk, mert a ferjemnek dolgoznia kell Kép De annyira nem is banom, mert meg mielott elindultunk volna, ket csikos tesztet produkaltam, amit nagy meglepetessel fogadtunk, mert nem igazan szamitottunk ra.

Mivel a Elli meg csak 11 honapos es naponta x+1-szer Kép szopik meg, raadasul ra ket evet vartunk, (mehenkivuli, aztan meddosegi kezeles, vegul termeszetes uton baba) meglepodtunk rendesen. Eygelore meg orulni sem merek, mert mi van, ha melle ment... De igy legalabb el tudok menni dokihoz.

Most viszont bajban vagyok a szopival. Gondoltam leredukalom mondjuk napi haromra (reggel, du-n alvas elott meg este), de ez nem jott ossze. Amiota kiderult, hogy baba van a pocakomban, azota ha lehet Elli meg gyakrabban szopizik, mint eddig. Plusz ejjel is 2-3 * kel, szemben az eddigi egyel, ami hajnali 5 utan volt.

Beszti, nincs valami otleded erre? Nem akarnam teljesen leszoktatni, de szeretnem csokkenteni a szamot. Mert szeptembertol muszaj lesz visszamennem az egyetemre is, most ugy erzem, az az utolso lehetoseg, hogy relativ nyugodt korulmenyek kozott megszerezzem a diplomamat (mar csak fel ev van hatra). De ez azt jelenti, hogy heti min 2 alkalommal delelott valami bebiszitter fog vigyazni ra, vagy jatszohazba megy. Szoval szopizni nem fog tudni.

Meg aztan en vele is veszelyeztetett terhes voltam , reszint a mehenkivuli, reszint az asztma miatt. Azt meg nem is tudom, hogy hol fogok olyan dokit talalni, aki elott nem kell titkolozni errol.

Hat, ez a helyzet velunk. Meg nem volt idom visszaolvasni, majd lassan bepotolom az elmult ket es fel hetet.

De egyelore az, hogy dokit talaljak a kozelben, a legfontosabb.

macsek
matsek

Kataa! Nem Dórim van, hanem Nórim! Kép Kép Kép
Én nem aggódom a súlya miatt, mert tényleg nagyon jó étvágyú baba. Az emésztése meg egyenesen szuper, napjában 2 kaki az átlag. Teljesen normális állagú. Szóval nem csoda, hogy nem hízik rohamléptekben!
Dec8! Akkor neked is óriásbébid van Kép

Beszti, Djeszter! A babák lázadása Kép
Nálunk rég nem volt ilyen szerencsére, de tudom milyen kiborító tud lenni. Nálunk az a szerencsés helyzet van, hogy apa egy éjjeli bagoly, úgyhogy bírja a strapát. Amíg Nóri kicsi volt és gyakran csinált ilyesmit, akkor apáé volt az esti műszak. Én viszont pacsirta típus vagyok, így a hajnali kelés az enyém, apuci aludhatott, ameddig csak akart.

Poharas játék nagyon bevált, köszönöm a tippet!!

Manó! Nagyon szomorú,amit leírtál. Sajnos ezt nap mint nap tapasztaljuk. A média dönti el kiből legyen sztár, és sajnos néha fontos eseményekről nem értesítik a "köznépet". Kép
Főleg elszomorító, hogy magyar vonatkozású sikerről van szó, illett volna legalább egy kétperces hírblokkban megemlíteni őket. Kép
De legalább itt a babaneten hallunk róluk a Te tolmácsolásodban Kép

Beszti! Adataim: Magdi vagyok, 26 éves, kislányom 2002. szeptember 24-én született, neve: Nóra Evelin. Ha betennél minket a táblába, akkor azt nagyon nagyon megköszönném!!!

Más: Kaptam egy hatalmas cukkinit, de nincs sütőm (építkezés, átmeneti állapotok miatt). Tud valaki valami jó receptet cukkini elkészítéséhez? Ami rendelkezésemre áll, az egy kétlapos villanyrezsó.

Szép napot mindenkinek, sziasztok:
Magdi
Magdi

Hali

Danival nem volt gon alvásügyileg az éjjel, bár nem bánnám ha tényleg jönne egy hidegfront, hogy végre lehűlhessek kicsit. Bár én beszélek a légkondis irodából....

De jó, csak irigykedek, mennyien vártok babát ismét! Persze nagyon örülök is, hogy leszenk újabb babák, de már én is nagyon szeretnék, csak még rendezzük lakássorainkat.

Macsek
Én tudom ajánlani az én dokimat, ha érdekel, akkor bővebben a karolina.csik@freemail.hu címre írj.

pusz, nemsokára hazamegyek

KépKép
KépKép
gumicukor

Cukkiniből készíthetsz cukkinipörit, uúgy, mint a rendes husis pöri, csak egy kicsit más a fűszerezése. Ha csak Ti eszitek, akkor tegyél bele MAggi Fix MExikói chilis bab porból keveset, só már nem is kell bele. Tésztával vagy rizzsel nagyon fincsi. Ha eszik a bébi is belőle, akkor nem tegyél bele chilit. Tehetsz még hozzá párolt zellert és répát + fehérrépát is, nagyon nagyon finom! Mi az anyósommal szoktunk ilyet csinálni, egyszerűen isteni.
ezt reszón is megfőzheted! Én 1 lapos rezsón, amikor még albiztam egyszer főztem 10 emberre Kép, hát az nem volt semmi, jó időben kellett nekiállnom, de nagyon nagy poén volt Kép

jó főzést, utána pedig jó étvégyat!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Macsek!

KépKépKépKép Két csik! Én is, én is!KépKépKép
Szopi: nincs sok tapasztalatom, mert nálunk valahogy fokozatosan alakult ugy, hogy már nem szopizik ezerszer. Persze (majdnem) mindig megkinálom, ha kéri (pl. bevásárlóközpontban, ahol nem tudok szoptatni, ott nem), meg az esték és reggelek összebújós szertartásához tartozik, de napközben valahogy már sokkal kevesebbszer rángatja a pólómat. Szerintem elfoglalja magát, most, hogy járni is tud, a szopi miatti egyhelybenfekvés elég unalmasKépKép számára. Meg tud pohárból inni, és inkább azt hozza oda, ha szomjas.
Viszont megkerestem számodra az LLL honlapján az elválasztásról szóló részt, és ott a "Kisgyermek tervezett elválasztása" cimü részben találsz nagyon jó ötleteketKépKép. (Ezek közül észrevétlenül én is alkalmaztam, mert pl. a nyilvános helyen (pl. áruház vagy ahol nem igazán szerettem volna szopiztatni) való szopi helyett többször kináltam meg hamival vagy iszivel.)

Elválasztás

Titkolózás: úgy érted, hogy a szopi és babásság miatt? Hát igen, nehéz kérdés. Föleg ilyen elözményekkel nem is csodállom, ha nehezen értik meg. De bárcsak nekem is már ilyen "gondjaim"KépKép lennének. Bár ebben a kérdésben én elég határozott vagyok (vagy legalábbis ezt gondolom magamrólKép). Nekem fogalmam sincs, hogy ha oda kerülünk, mit fog hozzá szólni a dokim. Igazándiból azt sem tudom, hogy egyáltalán szóba fog-e kerülni. A védönönél eprsze, mert ö az elözö babákkal kapcsolatban rákérdez, de vajon az orvosnak eszébe jut-e. Igaz viszont, hogy amiatt, mert ez egy elég sajátságos helyzet, nekem kell majd mindenképpen elmondani (pl. vitamin és vaspótlás kapcsán fontos lehet).

Magdi!

OFF:
Az én egyik kedvencem a cukkinis-gombás spagetti. Nem túl bonyolult: hagymát, amjd gombát kell párolni, füszerezni (só, bors (ez mindenképpen)), aztán a vékony karikákra vágott cukkinit is hozzá kell adni. Még lehet egyéni izlés szerint füszerezni (furán hangzik, de a kakukkfü is jól illik hozzá), aztán tejszinnel leönteni és még egy kicsit fözni. Kifözött spagetti és reszelt sajt jár hozzá.
Egyetlen hátránya, hogy inkább a fiatal cukkini jó hozzá, ha te egy hatalmasat kaptál, az már nem biztos, hogy fiatal...
Alvás: az a baj, hogy apja dolgozott éjszaka is, mert határidös munkája volt, és kb. 1-kor jött aludni (már amennyire Nátán hagyta). Ezek után nem várhattam el töle, hogy még ö dajkálja...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Ma reggel jo koran en is keltem,megcsinaltam mindent hogy a gyumi utan tudjunk menni Alexxal egy par dolgot intezni,de elaludt mar gyumizes nelkul.Addig en meg kipakoltam ujabb szekrenyeket mert a nappali butort holnap viszik el amit eladtunk.Sot 3 orat aludt egyben,ugyhogy ma 1 kajcsi kimarad,remelem nem ejszaka akarja majd potolni : )
Alex tegnap mar 8-kor aludt es reggel fel 7-ig ugyhogy Ora nem hatott a hidegfront.En orulok neki hogy huvosebb ido lesz mert az elmult meleg napokon egyszer mindig felebredt inni.En meg ugy elszoktam az ejszakai felkelestol hogy alig tertem magamhoz : ))

Azt mar reg akartam irni hogy leszokott magatol a cumirol,eddig elalvashoz hasznaltuk meg ha nagyon kinozta a foga akkor imadta ragni.Most mar egyatalan nem keri,sot kikopi es eldobja : ))

Dec8
Gratula apa ajandekahoz!!!Szep is egy ilyen.Rogton eloadtam a ferjemnek hogy nekem gyemant jar a fiura ; ))))Hat csak nevetett,de mondtam neki hogy beerem majd egy szupi bioaggyal inkabb az uj lakasban.,Na ebben ki is egyeztunk : ))
Alex is tepi az en maradek hajamat ,erdekes hogy csak az enyemet,masokat inkabb simogat vagy utoget es szemuveg lopkodo is : ))

Macsek
Gratula a babahoz,na megyegy szoptatas alatt zebrasodo mami : ))
Hat igen eilyen a termeszet Te mar megszenvedtel az elsovel es igy igazsagos hogy a 2.mar magatol jojjon : ))
Mindenkepp beszelj egy dokival,mert azert ilyen elozmenyekkel,fontos hogy vigyazz a babara.Remelejuk Elli magatol megoldja dolgot: ))

Magdi
Bocsi,ez a ket nev nalam mindig keveredik,es igazolasom van ra hogy miert,egy kedvenc rokonom kislanyai Dori es Nori,gondolhatod ;)))
En a Cukkinitbol spagettit is szoktam csinalni,teljesen egyszeru annyi a kulonbseg hogy ez egy his nelkuli,vega sapgi.Pocok igazolhatja hogy nagyon fincsi: ))
Mano
Gondolom azota hazert a ferjed,biztos buli volt utana nem??: )
En nem vagyok nagy Forma 1 rajongo,sot,de sajnos azt mar megfigyeltem hogy itt csak a foci meg a Forma 1 a sport a tobbi nem tul nepszeru.Es ez baj mert egy csomo tehetseges ember van mas sportban is es semmi anyagi tamogatas nelkul ,csupan lelkesedesbol csinaljak nagyon jol.

Beszti,Djeszter
Nektek nemi pihenest kivanok napkozben ;))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Csatlakozunk az éjszaka rosszul alvók táborához. Kiscsajszi megint végignyűglődte az éjszakát. Hiába költöztem át hozzá éjszaka, így is felkelt fél óránként. Kép Már sajna nem tudom eldönteni, hogy szórakozik velem, vagy fáj valamilye, vagy a front. Csak reménykedni tudok, hogy elmúlik ez is egyszer.

Férj
Jól megmondtam neki a magamét, és láss csodát, kicsit visszavett. Persze nem nagyon, nehogy már sérüljön a férfiúi büszkesége, kicsit zsörtölődött is, de tegnap lazán a kezébe nyomtam a gyereket, és nyugodtan tudtam rendet rakni közben.

Gyerek
Tegnap tapsolt először, úgy, hogy nem is mutattuk neki. És mikor mondtam neki, hogy okos vagy, nevetve megfogta a fejét. Azóta bármit csinál, amire azt mondom, hogy okos vagy, fogja a fejét. Tündéri Kép

Macsek
Gratula a kétcsíkoshoz Kép Én is- én is KépKép

Egyébként a nagy kiakadásomhoz még hozzájött az is, hogy NAGYLÁNY lettem. Ahhoz képes, amennyire vártam, most nagyon utálom KépKép
De legalább élesben lehet próbálkozni a kistesóval. Remélem nem várat nagyon sokat magára.

Cukkini
Azt lehet rántani is, nem?

Kaja
Ismeri valaki a rántott gríz receptjét? Nem is biztos, hogy így hívják.... KépKép Egyszer ettem olyat, és most úgy ennék megint, csakhát nem tudom hogyan is kell csinálni. Magamtól meg nem biztos hogy jól csinálnám.........

Milyen poharas játékról beszéltek?

No most megyek, még főznöm kell apájának KépKép szerintetek is elkényeztetem? KépKép

Szilcsike
szilcsike

Magdi,
Július elején voltunk utoljára mérlegelni, akkor 9,49 kg volt Solymi, de asszem ez az átlagnál nagyobb súly... Nem kell megijedni, szerintem ilyenkor egy kicsit megállnak a gyerekek, és agyra meg hosszúságra gyúrnak inkább.

Kangi,
De jó neked, én amióta a Cerazette-t szedem, többet vérzek, mint amennyit nem Kép

Dec8,
Dögönyözni néha hagyja magát, de olyan pl. nincs,hogy nyugton megül az ölemben, vagy elalszik velem...

Beszti,
Természetesen mindenki maga tudja a legjobban, hogy mennyi ideig akar/tud szoptatni.
Solymi is 6 hónapig csak szopott, és 10,5 hónaposan köpte ki a cicit, magától Kép

Zita
parazita

Macsek!
Kép Kép Kép BABA Kép Kép Kép
Talán tényleg elhagyja Elli magától is a szopikat, nálunk is így volt. Mekkora a Picurkád?

Összes babás, vagy babát tervező, éppen létrehozó stb. mami!
Ha tudnátok mennnnnnnnyire irigy vagyok Rátok Kép! Én is szeretnék még, de sajna most nem lehet Kép Kép Kép. De majd 3-4 év múlva Ti fogtok irigyelni engem, bi-bi-bíííííí!

Az éjszakánk olyan volt, mint mindig, talán 5x kelt, úgyhogy nem vettem észre, hogy rosszabbul aludt volna, mint máskor Kép.

Most viszont gyorsan mennem kell, mert itt visít mind a kettő KépKépKép,

Panda

panda
Halásztelek

Macsek!

Gratulálok!

nálunk az éjszala szokásos volt, aludt kb 1/2 9-től reggel 1/2 8-ig. Bár mikor a férjem haazjött felsírt egyszer,a mit nem szokott, de azt annak tudtam be hogy hangosan beszélgettünk. de kb 5 percet volt ébren, be se mentem hozzá.
ma kint volt nálunk a gyerekorvos, megnézetem Emma hasmenését, mert szeptembertől úszni akaorunk menni, nehogy mégis legyen valami. Azt mondta hoy ha nem az Emmáról lenne szó azt mondaná semmi baja, de mivel Emma akkor is jól evett és hízott mikor 3 féle ilyen betegsége volt, ezért inkább nézessük megKép De ő is megerősítette hogy jönnek a rágófogai szegénynek. Ja, és nekem meg tüszős mandulagyulladásom lett, nekem is írt fel gyógyszert egyúttal, remélem Emma nem kapja el tőlem. Úgyhogy megvan az oka a hányingereimnekKép De nem vagyok lázas meg semmi, csak oicit fáj a torkom meg van két fehér folt a mandulámon.

manó

manó

KépKép
manó

ja, képzeljétek a lányom rá van kattanva a nyers kígyó uborkára, most is ellopta a kosárból és azt rágja. Szerinettek baj, vagy már eheti? nálunk mindíg vab itthon a tengerimalik miatt,és Emmának nagyon ízlik

Manó

KépKép
manó

manó
én egyenlőre bébitaxit gondoltam neki, mert szerintem pedlozni még jóval később tanul meg vagy nem??

Magdi
Nekünk is van két albumunk is: Dodo kalandjai az egyik és Dodesz a börzsönyben a másik KépKép csak, hogy dicsekedjek én is az enyémmel egy kicsitKépKép

Centik
Tudjátok, mi vagyunk a túrázós népség... szóbal van hálózsák baby méretben, 100 cm hosszú. Ez hány éves korig jó?? Vagyis egy átlag 100 centis gyerek milyen korú???

Kataa
Tudom, de rendszeresen takarítják!!! Nem voltál kint?? mi még semmivel sem találkoztunk 1x sem!! KépKépKép

Szilcsike
Nálunk is ez a helyzet + ha kakis a pelus, akkor is a kezembe nyomja almozd ki felszólítással KépKépKép de amúgy rengeteget foglalkozik vele és fürdeti is, úgyhogy mégsincs okom panaszra, de hát ha sír, akkor tutti az én gyerekem Kép

Fog
Nálunk már 6 van kint, minden nyüsszögés nélkül, de most nem tudom mi van, de rájöttünk, hogy minden hiszti megszűnik, ha kap dentinoxot. Szóval lehet, hogy ez volt idáig is a baj az utóbbi napokban, ccsak én hülye nem is gondoltam rá???!!! Szegénykém!! Pedig nem látok megdagadva egyetlen részt sem az ínyéből...

Magdi
Hoppá, nem is tudtam, hogy majdnem egykorúak a lányaink!!! Dodesz 1én lesz 11 hónapos Kép

dec8
szúnyog, kullancs - a pozitívakat szeretik (vérben) inkább - én negatív vagyok KépKépKép

Alvás
Na mi pont tegnap éjjel másfél órás ordibálás után próbáltuk ki a Dentinoxot - még idáig 1x sem kellett, így eszembe sem volt Kép viszont így úgy elaludt (éjfélkor), hogy reggel arra keltem negyed 7 felé, hogy piszkálja a hajamat és dumál ezerrel KépKépKép

csíkos macsek - ez jó, Pocok!! Kép - én is gratula és drukk ezerrel!!!

magdi
cukkinipörkölt??? - ugyanúgy mint a rendes pöri, csak hús helyett cukkini. Nálunk még a gyerkőc is eszi főtt krumplival besűrítve Kép

Szilcsike
besűrűsödött, kihűt tejbegríz panírozva és kirántva - legalábbis nálunk így megy, tényleg fincsi

manó
ha ízlik neki, hagy egye - én ezen a véleményen vagyok KépKép

képzeljétek Dodi már a galéria lépcsőjét is bepróbálta: reggel az első lépcsőfokról szedtem fel, épp a másodikra igyekezett továbbmászni KépKép a játszótéren pedig a csúszda csúszós részén simán felmászik a tetejéig!!! Kataa te biztos tudod, itt a duna parti játszóén csinálja - szóval nem is kicsi, nem is lapos Kép mondjuk a haspadon is felmáaszik, de az rövid Kép

puszka mindenkinek
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Macsek!

Nektek is hatalmas gratula a Kép -hozKép Drukk, hogy jó helyen legyen és kapaszkodjon jó erősen, úgy, mint Elli!

Na azt a poharas játékot majd én is megnézem, ha legközelebb Tescoban járok.
Képzeljétek kisfiam ma már 8 db fogacskával rendelkezik. Kint van az utolsó metsző "csücske". Most melyik fog jön? Az örlők és utána a szemfogak ugye? Lehet, hogy jön örlő fogacska is mert néha még mindig megy a hasa, de már jópár napja. Ebből is gondoltam, a fogára, de érdekes, ez most nem viselte meg. Azt hiszem jön örlő foga is, bár ki tudja. Az egyik oldalon alul baromi kemény az ínye, egy másik helyen meg nagyon puha. Most akkor hol fog jönni?Kép Előbb utóbb úgyis kiderül, de jó lenne tudni, hogy ne vaktában kenegessekKép

Most megyek apázni, mert szegény megint lerokkant: Leesett a székről miközben vagy 30 kg-nyi magazint akart felrakni a "plafonra" egy nagy dobozban. A szék megcsúszott a kövön.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Rit!

Én nem gondoltam semmit, még karácsonykor tesómék mondták hogy a szülinapjára baby taxit vesznek neki. Ezért én nem akartam semmit venni, de lementünk cska itt nálunk a közértba anyukámmal és bementünk szotyiértKép egy boltba és ott volt kitéve, és ráültettem Emmát és vigyorgott és anyukám mondta vegyük meg neki felesben és megvettük. pillnatnyi felindulásbólKép Ez tricikli, de elég laposan van az ülése, már most leér a lába róla simán , a váza fém, de a borítás műanyag. nem tudom mikro fogja használni, lehet majd 1 év múlva, de megtetszett. ha tesómék nem felejtik el hogy mit mondtak karácsonykor akkor neki is lesz baby taxija és akkor először inkább azt fogjuk mi is hazsnálni. De egyébként ma már lépegetett ahogy toltuk vele, szóval tanul a lány. ja, és próbálta a pedálra tenni a lábátKép

Mi is épp ma voltunk csúszdázni, Emma is nagyon élvezte egy csomószor lecsúszott, d emondjuk ez olyn kis lapos csúszda, direkt kissebbeknek való.

Én most vettem neki a fogára azt a kúpot amit Sasha írt (lagalábbis remélem hogy jót vettem Viburcol), mert most a rágófogai jönnek és úgy néz ki ezzel jobban megszenvedünk. Már 2 nap kapott panadolt a múlt héten,de most inkább a kúpot fogom kipróbálni ha kell.

manó

KépKép
manó

Sasha!

Emmának is megy hasa de már 2 hete, én azért mint már írtam fentebb kivizsgáltatom, biztos ami biztos. egy utat az ÁNTSZ-hez megér. Mondjuk neki minden kakija hígabb 2hetebár nem kakil egy nap sokszor. na mindegy , meguntam a találgatást, épp ezért nézetem inkább meg.

manó

KépKép
manó

JóreggeltKép

Hétvégi jelentés: Julinak kijött 2 foga, megtanult motorra ülni/leszállni, tegnap délután 3 órát aludt.
A motorra ülés/leszállás még nem tökéletes, de egyfolytában próbálkozik. Néha forditva ül fel, elég murisKépKép

Még valamit akartam irni, de elfelejtettem, mert nagyon álmos vagyok... Na mindegy, megyek lassan úgyis dolgozniKép

zsani
zsani

Sziasztok!

Már megint jó régóta nem jelentkeztem.

Viki
Látod ez is orvostól függ nekem azt mondták, hogy ki kell várni a 2 évet, hogy utána ne császár legyen. Neked azt mondták, hogy már most is szülhetnél ha nem lenne ekkora a baba. Az én orvosom azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, a tied meg nem ajánlotta.
Nagyon drukkolok neked! Lehet, hogy mire már olvasod már meg is van a kis Máté.

Manó
Megkérdeztem az orvosomat a szalomonelláról, hogy mi van ha elkapom de azt mondta, hogy nem ártalmas. Szerencsére nem kaptam el.

Zsuzsa
Elődnek utólag is nagyon sok boldog születésnapot!

Pszi
Balázskának is boldog születésnapot!

Forti
Remélem már Levi is meggyógyult.

Conti
Neked is boldog születésnapot!

Rit
Én is nagyon sokat gondolkozok ezen a második babán. Hogy hogy fogok tudni ugyanúgy a Petrával is foglalkozni mivel azért még ő is nagyon kicsi lesz még nem lesz 2 éves és ugye az elején szinte non-stop szoptatok. Most el sem tudom képzelni, hogy ketten lesznek mivel, a Petra annyira fontos nekem és nem tudom elképzelni, hogy más is ugyanilyen fontos tud lenni. A terhesség is teljesen más. Mikor először voltam terhes akkor szinte egész nap csak erre gondoltam és bújtam a könyveket most meg időm sincs erre mert a Petra az egész napomat lefoglalja. Hát majd biztosan jobban átérzem mikor majd elkezd nőni a hasam és a kis pocaklakó is majd elkezd mocorogni.

A Petra mostanában megint nem eszik semmit, se pépeset és se darabosat. Bármit próbálok neki nem kell neki. Csak kekszet rágcsál meg szilvát. Nálatok nem szokott ilyen lenni. Az ivással szerencsére most nincs semmi baj.

Ági
petra2

Sziasztok,
Visszaolvasni sajnos most sem tudok, mert iszonyat fáradt vagyok. Csatlakozom az éjszakázós műszakhozKép. Lili sem kímél az utóbbi napokban, én a fogaira fogom, mert jelenleg 2-3 tart félúton. Jó esetben elfogadja a cicit és előbb-utóbb visszaalszik, de néha nem kéri és akkor már nem olyan egyszerű a visszaaltatás. A szopit szép lassan csökkenti, jelenleg napi 2-3 szopinál tartunk. Nagyon nem bánom, mert már dolgozunk a tesón. A szervezetem viszont eléggé padlón van. Eszek rendesen de mégis olyan nyamvadt vagyok mostanában. Valahogy nincs erőm semmihez, fáradékony vagyok, pedig vitcsit is szedek.
Lili nagyon fogékony mostanában, elég 1x látnia valamit és már utánozza is. Ha kérdezem hol hagytuk a cipőjét, akkor mutat felé. Már kezd leszokni arról, hogy mindent rögvest a szájába vegyen. Néha ha újságot vagy könyvet nézegetünk, akkor megfogja a kezem és odateszi a képekre, hogy mondjam mi van ott. Járni még csak úgy hajlandó ha a két kezét fogjuk, de így néha már szalad, szinte repülök utánaKép.
Múlt héten meglátogatott minket az itteni védőnő, holnap el is megyünk hozzá méreckedni és a dokival is tervezem, hogy megismerkedünk. Azt mondta a védőnő, hogy lassan próbáljuk a bilire szoktatni, ti már próbálkoztatok ezzel?

Conti,
Megnéztem a képeket, nagyon édes Betti és persze az egész családKép. Megvolt anyósom látogatása. Megtanította Lilinek ha mondjuk neki hol van Lili okos feje, már kap is két kézzel a fejéhez. Édes nagyonKép. Viszont kicsit kiakasztott anyós, mert óránként mosott fel mindenhol. A végén már kivettem a kezéből a felmosót. Lakásfelújítás van, ami kosszal jár, de értelmetlen alatta mindig takarítani.

Dec8,
Bárcsak élhetnék ezzel a kedves ajánlattalKép.

Macsek,
Gratulálok a pici pocaklakóhozKép!

Na mégiscsak visszaolvastam kicsitKép. De most már megyek, mert ki tudja milyen éjszakánk lesz. A ház lassan elkészül, ma kifestettem egy kicsi szobát, nagyon kellemes halvány zöld lett. Holnap be is rendezzük remélhetőleg. Csütörtökön nagy baráti, kerti grillparti lesz nálunk, már várom nagyon. Annyira tetszik, hogy ilyen jó mulatságokat lehet a kertben szervezni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

És a vas? Azt szedsz? Mert a fáradékonyságnak inkább a vashiány lehet az oka. Tudom, a vitaminodban is lehet, de elég?
Bili? Szerintem marhaság (bocs a szóért). Nem volt még ugy Lili, hogy pucér popsival mászkált és közben véletlenül pisilt? Mert nálunk Nátánnál már sikerült, de észre se veszi. És ez teljesen normális, mert még nem érzik az ingert, hanem automatikusan üritenek.
Magyarországon nagy gond, hogy korán próbálják sokszor biliztetni a babákat, pedig azzal sokkal több kárt lehet okozni, mintha "késön" kezdenék el.
Ha már megérett rá a szervezete, akkor nagyon hamar rá fog szokni, most még szerintem azt sem érti, hogy mit akarsz. (Egyébként alapfeltétel, hogy a gyerek járni tudjon és valamilyen szinten közölni tudja a dolgot veled, hogy neki kell WC-nie...).
Kb. 2-2,5 évesen fog eljöni az ideje, a jövöKép nyári melegek pont alkalmasak leszenk a próbálkozásraKépKép.
Mint "tapasztaltKépKép anyuka: én türelmes voltam, és ennek az lett az eredménye, hogy a fiam még 2 éves 4 hónapos korában nagyon egyszerüen és kényelmesen lett szobatiszta. Már az elsö bilihasználtakor mindkét dolgot produkálta bele, és utána is mindössze 1 kakibalesetünk volt, pisi nem is. (Pedig kicsit tartottam töle, mert nálunk padlószönyeg van fönt.) Nekem megérte várni. (Ja, egyébként azért kezdtük ilyen "késön, mert bár pár hónappal korábban megvettük a bilit, nem akarta kipróbálni. Ö tudta!Kép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Macsek,
Gratula a pocaklakóhoz!!!!

Ma reggel olyan állat hányingerem volt/van, hogy ez szöget ütött a fejembe. Csináltam tesztet, negatív, de mivel már 2x pisiltem előtte reggel, ez nem biztos, hogy korrekt. De lehet, hogy csak elcsaptam a gyomrom...

Zita
parazita

Ilke!
Bilizni ilyenkor??? Szerintem sem kell még. Bár, bevallom, mikor Noémi 10 hónaposan kapott bilit, én ráültettem, csak kipróbálni. Mondtam neki, hogy pisiljen bele, és egyből belepisilt. Aztán akárhányszor ráültettem, mindig volt benne pisi, tehát tudta, mire való, de nem szólt, ha kellett neki. Aztán egy idő múlva (pár hét) nem volt hajlandó többet ráülni, és meg nem erőletettem. (Kaptam is anyukámtól, hogy miért, mikor mindig pisil bele...) Végül kétéves korában, szinte egyik napról a másikra lett szobatiszta. Mire hazajöttem Ádámmal a kórházból, őt már nem kellett pelenkázni, csak éjszakára.
Ádám szokott a kertben meztelenül lenni, ő észreveszi, ha pisil (megpróbálja megfogni a pisit O)), de a bilit még nem akarom kipróbálni.

Conti!
A nagypapám amíg élt, szerette a Vasast. Mikor meghalt, a Nemzeti Sportban úgy írtak róla, mintha azért halt volna meg, mert a csapat nem szerepel jól. Különben rákos volt...
Én nem vagyok focirajongó, sosem nézem a meccseket. A tesómnak kötelező, mert a férje focista Kép.

Zita!
Akkor pár nap múlva újra tesztelsz Kép????

Sasha!
Valószínűleg ott fog kibújni a fogacska, ahol kemény Gabi ínye.

Megyek, mert etetés van Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Mennyi nem alvós baba! Mielőbbi nyugodt éjszakákat, akik ilyen gonddal küzdenek. Nálunk semmi ilyen téren, a fiam egy mormota, úgy alszik.

Anyukáméknál az 1 hét alatt mindig csak köztünk volt hajlandó elaludni, de mióta itthon vagyunk úúgy beleteszem az ágyikóba és szó nélkül elalszik, pedig tartottam tőle, hogy megszokja az 1 hét alatt az együtt alvást és majd kezdhetjük újra az egyedül való elalvást.

Pisi
Dani sokat mászkál, ha olyan helyen vagyunk meztelen popsival, volt már hogy pisilt, olyankor teljes döbbenettel figyeli magát, hogy nini mi csurog ott a lábam között. Ráadásul olyan íveset tud, hogy még! Kép Még ha nagyobb lesz, talán megnyeri a távolbapisilő versenyt Kép amikor már nem pisil, akkor lecsücsül és óvatosan bökdösi a kukiját és teljes csodálkozás van az arcán Kép Olyankor mondjuk neki, hogy onna jött a pisi Kép
Egyébként van bilije neki, de egyelőre csak játszásiból, néha ráültetjük ruhában, néha anélkül, de csak addig ameddig ő szeretné, nehogy megutálja.

Tegnap vettünk neki otthoni benti cipőt a Babybell-ben + ajándékképpen kaptunkszínesceruzákat és kifestőt Kép Én jól elvagyok vele végülis Kép Dani is firkálgat, persze össze vissza.
Egyébként zokniban van a szobákban, csak az előszobai részben és a konyha fürdőben kell nekünk is papucs, mert napközben ott van a kutya-macska, képtelenség mindig patyolattisztán tartani, így van neki benti cipője. A szobaajtó előtt van egy kicsi szék, arra ülünk, amikor cipőcsere van.
Viszont állandóan mutogat az ajtóra, hogy ki akar menni. Tegnap egy hatalmas műanyag locsolókannával járt kelt a körfolyosón, a szomszédok meg haltak a röhögéstől, ahogy rendezkedett Kép

Fogzás
Tesóm tanult reflexpontos talpmaszit, így amikor esetleg Dani a foga miatt nyűgösebb, akkor szoktam a fogak reflexpontját maszzírozni. Hétvégén a tesóm csinálta neki, és 2 nap múlva már tartotta oda a tappancsait és rárakta tesóm kezét a lábára, hogy maszírozza. És ilyenkor nem sajtkukac, tetszik neki, biztosan kellemes.

Ági
Hát igen, sokan, mondják, hogy a második terhességre már kevésbé tud odafigyelni, mert ott az első kicsi gyerek még.

Panda
Akkor 3-4 év múlva majd együtt leszünk babásak, oks? Mi is akkorra tervezzük, kb. Kép

Na, most már el, megyek dolgozni, van egy csomó melóm ismét, nem fogok unatkozni.

cupp
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Ági
Amúgy is, minek olvasnád újra azokat a könyveket? már úgyis tudod mind, ami benne van KépKépKép
Még mindíg nem jutottam el a postára, de ami késik nem múlik, nyugi!KépKép

gumicukor
és pontosan merre vannak azok a pontok??????????
másik kérdés: Dodi simán megy 4-5 lépést egyedül, elengedett kézzel. Neked innen még mennyi volt (időben) mire rendesen járni kezdett a Dani?

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit

Ez a reflexpont a következő helyen van.
Nézz le a lábujjadra, látod a körmöd? Na, a köröm alatt, ahonnan kinő, közvetlenül a körömágy bőr alatti részénél van. Az ujjadat vízszintesen külső ujjéllel tedd rá és fel le mozgasd kissé végignyomja a ponton (nem simogatni). Minden lábujjon megtalálható uott.

Dani rögtön 3-4 méterrel kezdte, kb. pár napig tartott nála, mindenhol felállt és ha megvolt az egyensúly, akkor nekiindult. 2 hete jár, de mintha már nygon régóta elindult volna. Mondjuk másmozgásokkal is így volt, kicsit sokára kezdte, de hamar tökélyre fejlesztette, biztonságosan mozog, nem esik el folyton, kisebb akadályokat kikerül és átlép, vagy néha arrébb rúg Kép
Szerintem egyéni ez is, mint minden más.

Hú, lányok, az nlc-n micsoda parázs vitájú Rubint Réka fórumba botlottam, totál kiakadtam....

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor!

Hát be kell látnunk, hogy R. R igencsak kiaksztotta a volt , jelenlegi és leendő kismama társadalmatKép lehet hogy aranyos, kedves lány., de úgy tűnik hogy most nagyon belegázolt a kismamák lelki világábaKép

Dani későn kzdte a mozgásokat? akkor mit szóljak én EmmáhozKép
Egyébként valamelyik nap felállt kapaszkodás nélkül, úgyhogy nagyon várom hogy elinduljon, Beszi írta hogy Nátán utána nem sokkal elindult, úgyhogy most várom a csodátKép

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?