Sziasztok!
MEgérkeztünk egy hetes Jb-i nagyizásból, tuti szuper időt sikerült kifogni!
Voltunk bringázni, Dani nagyon élvezte, kapott mini bukósisakot is a fejére, úgy nyomta a bringásülésben a hátam mögött.
Anyuék szomszédja mondta is, milyen biztonsági óvintézkedéseket tettünk, mert a minap látott egy gyereküléses balesetet, bár az 4 éves körüli gyerek volt, anyukája elesett vele és egy féltéglányi lila púp lett a fején. Ha lett volna bukója, lehet megússza kevesebbel... Én nem tudom, ahogy elnéztem a jb-i emberkéket, lazán szállítja a gyereket bekötés nélkül a biciklin a legnagyobb forgalomban, autósbabaülés a legtöbb kocsiban nincs, hátul ölben menetiránynak ellentétesen viszik a gyereket a kocsiban. Hát tisztára rosszul voltam.
Sokat sétáltunk esténként, Dani megnézte a babafelhozatalt, tisztára csodabogárnak számít, hogy 11 hónapig szopott és nincs cumija, hát az hogy lehet. Hát úgy, hogy nincs...
Egyik este az utcán ismerősökkel találkoztunk, megnézték Danit milyen szép és nevetős, boldog gyerek, erre azt látom, ,szerencsére még időben, hogy egy félig lerágott, lenyalt fagylaltölcsér közeledik a gyerekemhez... Úgy ahogy volt visszaadtam a gazdájának, hogy ilyet még mi nem eszünk, ,mert cukor és stb... de igazából nem is ez vezérelt, hanem nem szívesen nézném végig, ahogy a gyerekem befalja (mert kérdés nélkül megtenné) a más / idegen által összefogdosott, nyálazott cukros ragacsot.... Nem tudom miért természetes, hogy egy kisgyerek felé egyből nyalókákkal, csokikal kekszekkel közelednek. Mert hát persze hogy elfogadja. De pl. eszébe nem jut senkinek, hogy mondjuk müzlit nyomjon a kezébe, ami legalább egészséges is?
A főtér szökőkútjai a kedvencei voltak, az egyik (Pocok tudja) Piramis alakú, falán csordogál le a víz az alján egy kb. 10 cm-es kávában nagy kövek vannak. Dani nekiült, kirámolta, berámolta a köveket, aztán a nagy kút felé vette az irányt, ,ahol sigárban lőtt fel a víz. Imádta ki be dugdosni a vízsugárba a kezét, nagy rötyögések közepette. Egyik este még át is kellett öltöztetni, mert csurom víz lett.
Felfújtuk a kertben a nagy medencét és minden nap karúszóztunk benne. Rettenetesen élvezte
hasasokat dobott és elkezdett kiskutyában úszni, a kishajóra ráfekszik és úgy hajtja magát előre.
Közben annyira belejött a 2lábon járásba, hogy azóta már csak úgy, csak a még számára kevésbé biztos helyeken 4kézláb megy át, de utána már 2lábon. Közben hurcol vmit néha a kezében.
Megzabéálnivaló
Mondja, hogy cici
, ,mutogat a cicimre és nevet, de a köldököm is cici neki.
ÁGi
Úgy van tejem, ha még megpróbálok kifejni belőle, akkor lazán jön, pedig már 3 hónapja nem szoptatok. Viszont az íze sós. (?)
Kapott anyukáméktól egy korongos játékot, egy rúdra különböző nagyságú és színű korongot kell ráhúzni. Kb. 2 perc alatt megtanulta. Az újságokat már nem tépi, hanem laponként lapozgatja. Ha meglát egy bukósisakos manuszt, egyből berreg
Biztosan összeköti a motorral, amit valahol elhagytunk ...
Poharas játék nálunk nagyon bejött, már kezd tornyot építeni, összerakni meg már nagyon régóta kb. 10 hónapos kora óta tudja egymásba.
Teljesen egyedül iszik pohárból, ha szomjas, lihegéssel jelzi
, hogy szomjas, vagy hozza az ásványvizes flakont. Benyom egy egész barackot, paradicsomot
A kertben rendszeresen gyomlál
Ma pl. indulás előtt tiszta sár lett (apukám reggel öntözött a virágoskertben) és még gyorsan le kellett zuhanyozni.
Még egy csomó minden történt, de majd apránként elmesélem, ha eszembe jutnak.
Holnap ismét munka
Majd jövök, amikor tudok.
pusszantás
gumicukor és gyalogbéka dani