Új privát üzeneted érkezett!

Milyen édes Emma!!!!!!! De komolyan. Kis vigyori ő is. Remélem, már így vigyorog most is!!!!!! Mi újság veletek Niki??? Emmácska már körbe futja a lakást?? :lol:

Kép

Kép
b79andi

Niki! Ez a kép csúúúúcs cuki! Nagyon édes Emma!!!

Tündérkisfiú! Köszi!

Teri

KépKépKép
pruci

No, még az jutott eszembe, hogy Viki nem lehet, hogy a sok kommandózástól lett ilyen irigylésre méltó felső teste Beninek?

Kép

Kép
b79andi

Anna Laura nagyon édes. Hogy nevet!!!! De azért az alvós kép a csúúúúcs!!! Imádom ahogyan alszanak. :lol: No és ha apával, vagy anyával....

Petra Réka mufurc??? Hihihi!!! Hát ez meg milyen szó??? Az utolsó kép nagyon ari!!!! Kukucs Petra!!! Kommandózik már ő is???

Kép

Kép
b79andi

Andi! Nekünk jó a márc 8. Igen, Petra is kommandózik, csak hát mindig hátrafelé sikerül neki :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok, nekünk is jó a március 8. Bár logisztikai okokból lehet, hogy csak Botondot hoznám...
Hogy gondoljátok amúgy? Fele csapat rágcsit hoz, másik fele szörpit?
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Köszi szépen:)

Igen, sokat mászik, ül egyedül. Így sokkal élvezetesebb játszani is:)
Jól vagyunk.

Majd még írok.

Kép
niki30

Andi: Akkor én is bejegyeztem a naptáramba a március 8-at! :wink: Mit süssek?
A bölcsinek nagyon örülök!!!!! Beni lehet hogy ide fog járni, mert közel van a munkahelyemhez. Nekem ez külön tökjó!!!

Niki: várom mizu veletek! Emma szuperédes ezen a képen!!

Kép
viky30

Pelus: Már nem tudom korábban ki ajánlotta de elmentettem egy olcsó pelusvásárlási helyet és most kipróbáltuk. Teljesen jó, nem folyik ki és nem szorít, nem lesz piros a popó. Az a neve hogy Berni, nekem anyukám vette meg a XXII. ker boltban. Én is belinkelem. Ezentúl ilyet veszünk.

http://www.pelenka.com/index.php?action=2&pid=7

Kép
viky30

Petra Reka cukorfalat zabalnivalo

Emmacska nagyon edes es nagyon kis ugyes

Mi is megyunk, mit vigyunk?

agi

Kép
cica_1

Viki en egy merlegkepes konyveloivel kuzdok es most mar be kellene fejezni meg 3 vizsga azt annyi... :)

semmi mozgas :?:

Kép
cica_1

most olvasom hogy nem irtam hogy hova megyunk, hat a TALIRA marc. 8

elvagyok egyedul de azert jo lenne valakivel beszelgetni bar mindjart nekem is mennem kell

puszi agi

Kép
cica_1

Lucának boldog hófordulót!

Bvica: nagyon édes Anna!

Teri: Petra kis husi, de ari!

Niki: Emma milyen kis drága, annyira zabálni való, kis huncut!

Mi sajna nem tudunk menni a talira. Kaposvárra kell utaznunk azon a hétvégén. :cry:

Nelly

Kép
breeki

TALI: nekem jó.

Kaja: kiindulva a múltkoriból :) Sztem nem nagyon kell sok kaja, mert a gyerekeket nem érdekli, a babákat főleg. A felnőttek dilije ez a party evészet :) Annyi minden megmaradt múltkor, hogy hihetetlen. Valami minimális mennyiség persze nem árt... (főleg ha finom süti...) :)

A.
tündérkisfiú

Tündérkisfiú!
Nagyon tündér vagy, de akko most mi is a parancs? Hozzunk, mert finom, vagy ne hozzunk, és mániákus zabáló vagyok - mivel én hoztam fel a dolgot, így egy hónappal korábban... szóval jobb, ha nem tagadom... :lol:

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Hát ha egyáltalán lehet kaját vinni a bölcsibe :) akkor persze hozzunk, csak ne sokat szerintem. Vagy legalábbis jól osszátok be, aztán monnyátok meg, hogy én mit vigyek :) Tök finom sajtos krumplis pogit tudok sütni :D
tündérkisfiú

nekünk is jó az időpont.

Hát igen, múltkor többet vitt mindenki haza mint amennyit hozott. :lol:

Aki szeret sütni hozzon, aki nem vagy nem ér rá vagy túl macerás az hozzon üdítőt.

Klári
Kép
ganti

Tunderkisfiu: azt a tok finom sajtos krumplis pogi receptet el lehet kerni? mar regota vadaszok valami fincsi pogi receptre

Kép
cica_1

Andi, nekünk is jó a márc.8 !

Marcsi

KépKép
alon

köszönöm szépen mindenkinek az autósüléses hsz-ket!
Azon agyaltam, hogy ha tud ülni, de még nincs 9 kg, akkor jó-e a 9-18 kg ülés, vagy várjuk meg míg 9 kg lesz. Szonja szerintem lesz 1 1,5 éves mire ezt a súlyt eléri! Első a biztonság, és eszem ágában sincs hamarabb nagyobb ülésbe ültetni mint ami jó neki, de úgy utálom, hogy háttal van, és semmit nem látok belőle! :?

Nelly

Kép
breeki

Nelly, még vmi eszembe jutott ülés-témában, - és előre bocsi, ha tök evidens. :oops:
szal mindenképp próbáljátok bele Szonját, mielőtt megveszitek, tehát így netről látatlanban én biztos nem vennék, stb.
nem tudom mennyi súly alatt, talán 9? így is - úgy is fordítva kell bekötni a biztonság miatt, lehet így se látsz majd többet..

hány kiló most Szonja?

nagyobb gyerekek anyukáit kérdezném - bár sajna kevesen maradtunk - , h. a fogmosással hol-hogy álltok?
eleinte Laura imádta, mind az ujjra húzhatót, mind amikor már rendes kisfogkefét kapott. most az utóbbi pár hónapban kínkeservvel megy csak. a vicc az, ha meglátja a fogkefét, magától ekéri a polcról, rágicsálja, de aztán megunja.
megmosni nemigazán hagyja, mindig hiszti a vége. már bevetettem az együtt mosunk verziót is {én is mosom magamnak, és ő próbáljon utánoznit}, a kádba beadom játszanit, az erőteljesebb verziót,... a kedvenc babának mosomot {így spontán napközben}, stb.. de most ellenállás van.
ötlet? tapasztalat? azt biztos nem hagyom, h. egyáltalán ne mosson.
mikorra válnak éretté igazán erre?
a bölcsiben 2 éves kortól mossák, szerintem ez lesz az ő időpontja.

nekem rémálmom a fekete fogú kisgyerekek... bár azért ez a veszély nem fenyeget, de nem is szeretném megvárni, h. fenyegessen.

Marcsi

KépKép
alon

Teljesen egyetértek, én sem vennék netről ülés, csak úgy hogy bele tudom ültetni, mert különben honnan tudom, hogy biztonságosan tud-e benne ülni? Szonja kb. 6,5 kg most. Szóval ez még odébb van, csak tájékozódom.

Nelly

Kép
breeki

ja igen.. köszönöm mindenkinek a méhszájsebes hsz-ket !

Teri, remélem nálunk nem lesz ez - ha nem kapok megnyugtató választ, megyek tovább. valszeg a szülészorvosomhoz. de én reménykedem, h. vaklárma.
jövő hét uh, meg vérvétel holnap.
nagyon édik a fotók, nekem a lábfogós a kedvencem. gratula a kommandóhoz.

Klári, a pizzás történet nagyon-nagyon cuki !! olyan jót mosolyogtam. nem semmi a lányod ! és nagyon jó arc ez a szakács, h. így reagálta le!

jó éjszakát mindenkinek

Marcsi

KépKép
alon

jaj bocsi Marcsi, nekem sincs tapasztalatom a méhszájsebbel kapcsolatban.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok,
Marcsi a fogmosáshoz teljesen passzolok. Én azóta mosom a fogát, hogy elkezdett kijönni. Amikor kérte, onnantól magának mossa, de megbeszéltük előre, hogy "egypicit", "a biztonság kedvéért" még én is megmoshatom utána. Ez eddig bevált. Van hogy lusta, és teljesen velem mosatja, dehát mit csináljak...
Viszont hasonló gondom van a fürdéssel, és a napközbeni pisiléssel. Újabban kijelenti, hogy NEM! PEdig ezekkel sem volt eddig semmi gond. Vicc az, hogy imád fürdeni, és ha egyszer valahogy rádumálom, hogy belemenjen, akkor a végén alig bírom kiimádkozni a kihűlt vízből. És természetesen én sem szeretném koszosan hagyni - 3évesen már elég hatékonyan össze tudja magát koszolni 4fal között is. (épp beteg)
Szóval, ha találtsz/-unk/-tok megoldást, az nekem is jól jönne, mert a szitu kb. ugyanaz... :?
z

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Marcsi - én azóta mosom Juli fogát, mióta 16 kijött neki, ez másfél évese volt. Akkor csak vízzel, de most már fogkrémmel is. Esti program nálunk fürdés, tejivás és utána megyünk fogat mosni (először én mosom neki, utána ő egy kicsit rágcsálja :lol: ) Juli imádja a szabályokat, rituálékat, ezért leszoktatni se lehetne.

Lehet hogy evidens, de az szokott tetszeni a babáknak ha látják magukat tükörben (Juli ezért kézben van fogmosáskor). Vagy próbáljatok meg "együtt" fogkefét venni, misztifikáld a dolgot :lol:

Azért nem hiszem hogy ettől még igazán romlanak a fogak, főleg ha nem eszik édességet (mármint kifejezetten cukorkát - ahogy ismerlek nem :wink: )

Nelly 1 éves korára tuti lesz 9 kiló!! Mikor elkezdenek főzit enni, azért a legkisebbeknek is beindul a súlyuk - Juli is ez a kategória volt, ő is egy darabig annyi kiló volt, ahány hónapos - 6-6, 7-7, 1 évesen 9,6 kiló lett.

Zizipasszolom a kérdésedet :cry:

CicaÁgi hajrá vizsgák!! Lehet hogy most még perverziónak hangzik 8) de pár hónap múlva jót fog tenni a szellemi kihívás! Juli 10 hónapos volt mikor folytattam a sulit, és alig vártam hogy végre ne csak a pelenka meg az etetés töltse ki a napot, hanem emberek közé mehessek, ahol másról is lehet beszélgetni :wink:

Klári
Kép
ganti

Teri: Nagyon cuki Petra a képeken, olyan jól sikerült az a plüssrénszarvasos! Az a kedvencem :wink: Azért tud ő mosolyogni!! :lol: Eszembe jutott mit akartam írni. Beni is először hátrafelé kommandózott és mivel az egész lakásban parketta vagy járólap van arra gyanakodtunk hogy azért mert csúszik a ruhája és csak a tenyere tapad és így csak annyira erős - lábmunka nélkül - hogy hátra felé tolja magát. Ezért biztos ami biztos alapon vettünk egy nagy szőnyeget a nappaliba és oda tettem le mindig. Nem biztos hogy ez volt az oka, de amúgy is kellett volna, mert amikor meg elkezd járni el fog esni és nem mindegy hogy puhára koppan a kis buksija vagy keményre. :roll: Nálatok van elég szőnyeg?

Fogmosás: Beni még egyetlen fogat sem növesztett :shock:

Autós ülés:
[quote]M írta:eddig üljön háttal a gyerek?
A szakemberek javasolják, hogy minél tovább, legalább két-, de akár három-négyéves korig is háttal ültessük a gyereket, mert szembe ültetve nem bírja úgy elviselni egy esetleges ütközés következményeit.

forrás: http://www.origo.hu/auto/20071011-gyerekulestipusok-es-vasarlas.html

Kép
viky30

Viki! Majdnem mindenhol van szőnyeg, vagy pokróc. Lusta a drágám, m ha valami kell neki, mint pl a számítógép villogó egere, akkor hajlandó előrefelé is próbálkozni. Tegnap este ezen röhögtünk, h nem hülye ez, csak lusta. Hátrafelé könnyebb, igaz azt még nem fogta fel, ha vmit el akar érni és hátrafelé megy, akkor elég nehezen fogja elérni. :lol: :lol: :lol:

Petra szereti a "fogmosást". Ez nálunk úgy néz ki h kevés elmex fogkrém az ujjamra és masszírozom a fogait. Baromira élvezi és ízlik neki a fogkrém (pedig még az illata se jó szerintem). :roll:

Teri

KépKépKép
pruci

Ja, és Viki! Addig örülj amíg nincs foga Beninek! Petra újabban úgy adja a tudtomra h elég a tejcsi, h ráharap a cicimre és húzza. Szerinte ez tök jó játék. Én meg a csillagokat látom :lol: :roll: :lol:
De előbb-utóbb úgyis kibújnak a fogacskái és megtudod.

Teri

KépKépKép
pruci

Talira szerintem is aki akar hozzon valamit, de nem feltétlenül szükséges. Nem ezért jövünk össze. :wink: :lol:

Viki: ismerősünknek a gyereke 2 és fél éves, és éppen 2 és fél foga van. Nem vagytok lekésve semmiről.
Ja és Terinek igaza van, onnantól már nem annyira buli a szopi. Maja ma úgy megharapott, hogy még vérzett is. :( :( :(

Teri: hátrafele kommandózik??? Olyan édes lehet. No meg amikor küzd, hogy az egeret elérje. :lol: :lol:
Én is mindig mondom, hogy nem hülye, hanem gyerek!!!!!!! :lol: :lol:

Autósülés:
Hát én próbálhattam volna Maját 2-3 éves koráig háttal beültetni!!!!!! Már alig vártuk a karácsonyt, hogy megvehessük az ülést, mert Maja rettenetesen utálta bámulni az ülést! És még mi sem vagyunk 9 kiló. Bár házi mérlegelés szerint meghalattuk a 8at. :lol: :lol: Szerintem is az a fontos, hogy ülni tudjon, a súlya meg nem számít!!! No és hogy azért biztonságos legyen neki az ülés. Mármint úgy értem, hogy ne vesszen el benn, a pántok érjenek oda, ahova kell.

Kép

Kép
b79andi

sziasztok

Klári, köszi az ötletet, kipróbáljuk a tükröt. remélem visszaáll majd nálunk is a rend. lehet, h. azt érzi, h. én NAGGYYON akarom, h. megmossa és juszt (így írják??) is ellenáll.

hihihi Klári, igen, kifejezetten cukrot nem eszik Laura, meg nem is cukroznék meg neki én semmit (pl. bármilyen kaját, h. emiatt megegye), meg cukros lötyiket sem kap - legalábbis tőlem, a bölcsiben kapnak gyümölcslének hívott vmit. a teát kértem a g.nőket, h. hanyagoljuk, de aztán nem tudom, h. be is tartják-e.
de eszik azért édességet Laura itthon is, hát mégiscsak gyerek - de próbáljuk nem a leggázabb kekszeket meg csokikat meg ilyesmiket, hanem pl. szárított almakarika csokiba mártva, chips helyett szárított gyümölcs - de tegnap pl.evett egy nagy tányér császármorzsát lekvárral, meg palacsintát is kap, meg túró rudit stb... szal annyira nincs ridegen tartva ilyen téren, de azért mértékkel.. , meg nem "helyett" hanem "után."
blabla.. de szerintem mindnyájan ilyenek vagyunk kb., v. nem?

Zizi, lehet, h. nálatok is azért áll ellent Botond mert látod, h. nagyon akarod?

Teri, Viki, a hátrafelé kommandózás teljesen normális és élettani, nem a szőnyeg hiánya miatt van.
szerintem annyira cukik ilyenkor !

Andi... áááááá... mellharapásért részvétem !

Laurának volt egy korszaka, h. húzta a hajamat. úgy szokott le róla, h. egyszer visszaadtam neki. (persze nem annyira amennyire ő húzta nekem, de azért úgy, h. érezze, h. azért ez fáj)
na azóta nem tépi a hajam. :D

Marcsi

KépKép
alon

Édesség nálunk aszalt gyümölcs szintén néha keksz, anyukám néha elrontja csokival, de 1 falatot kap csak. Azért Julinak is van gyerekszobája hehehe. És persze házisüti :lol: Mondjuk ha Juli lát egy darab husit meg egy darab sütit tutira a husit választja :shock:
Chips, cukros üdítő, szörpök, tea, bolti "gyerekeknek készülő üdítők": nálunk tiltólistás mind.

Bolti gyümölcsjoghurtot utálja, úgyhogy vagy kap natúrt, vagy én rakok bele gyümölcsöt, vagy saját fincsi eperlekvárt kap bele. Na így már szereti :shock:

hajhúzás, mellharapás :twisted: :twisted: :twisted: Nekünk is megvolt :lol: (Egyszer akkorát ordítottam szoptatás közben, mikor váratlanul megharapott, hogy iszonyúan megijedt szegény :oops: )

Klári
Kép
ganti

Klari hat elmeletileg most is jolesne a suliba jaras de nem errol van szo mar vege a sulinak csak vizsgak vannak es arra is csak ugy tudok majd elmenni, hogy kezdesre odaerek es a vegen vagy meg elotte lelepek mert a gyerekre nincs ki vigyazzon bar gondolkodok hogy korulnezek babyszityok teren ilyen esetekre de meg semmi konkret...

Hatra fele tolatas nagyon edik lehetnek :)

En Annat mindig fejjel a kisagy felso reszere tapadva talalom meg bar szerintem ez meg kozel sem maszas inkabb oda kuszik, vissza mar nem tud tolatni igy mindig aggodom hogy megnyomja a kis buksijat.... :roll:

na megyek mert mar szol is
agi

Kép
cica_1

Először is gratula minden babucikához, nagyon aranyosak a képeitek és köszönöm a sok bókot, amit Anna kapott!!!

Ma voltunk mérekezésen a védőnőnél, Anna iszonyúan beindult, 6100 gramm és 60 cm. Úristen, nem lesz ennek irtó elhízás a vége?
Eddig naponta kb. 700-740 ml-ket evett, most meg 3 napja 780-790 ml-t.

Tegnap nagyon jó "alvós" napja volt, ma viszont épp csak egy picit aludt, legalábbis most épp alszik, de azért hallom, hogy nem olyan mélyen. De nem szólhatok tényleg semmit, mert ahhoz képest, hogy elég pocifájós az éjjeleket szépen végigaludja, este mire elalszik 10- 1/2 11, és reggel 8-kor eszik először. Szokott "nyüszizni, forgolódni éjjel, de nem sír, csak hallom, hogy épp forgolódik, mocog. Ezért még nem tudok igazán én sem mélyen aludni, mert minden hangra felfigyelek.

Én eddig a karomban altattam el, de már nem pehelysúlyú és mivel este sokszor másfél óra is kell mire elalszik, leszakad a karom. Ezért tegnaptól kísérletezés folyik, ha pilled hsra teszem a kiságyba, cumi, tegnap 3-szor is 10 perc alatt elaludt rajta, úgy hogy aztán ki is lökte. Ma már nem működött annyira a dolog, kíváncsi leszek este hogy sikerül. Csak hát ugye én is úgy vagyok (voltam) vele eddig, ha azért sír mert a pocija fáj, akkor nincs szívem a kiságyban hallgatni ahogy sír!!!!

Igyekszem visszakapcsolódni közétek, mert én bár nem budapesti vagyok, mégis nagyon jól éreztem és most is jó visszatérni! Szükségem is van a tapsztalatcserére és arra, hogy elolvasgassam, hogy ki, hogy s mint is csinálja (csinálta) a dolgokat, hiszen ezekből is taulhat az ember. :D

Kép
bvica

dehogy fog elhízni!! Anyatejtől nem lehet elhízni, 1 éves koráig ki fog egyenlíteni (lehet olyan hónap is később, hogy nem hízik semmit - akkor majd azon fogsz aggódni :lol::wink: )

drukkolok az altatáshoz!! Ha fáj a pocija akkor jó neki hason aludni? Vagy háton nem hajlandó?

Klári
Kép
ganti

Milyen pangas van... na hogy feldobjam a hangulatot kuldok egy kepet Annacskamrol :)

Kép

Kép
cica_1

Kép

na meg egy....

Kép
cica_1

Ági ez a séró hihetetlen!!! Sokkal "idősebbnek" tűnik Anna, de lehet hogy csak nekem szokatlan az én kis kopaszkámhoz képest (még most sincs ennyi haja hihi)

Klári
Kép
ganti

hahó csajok!

bocsánat, h tegnap csak röviden, ma meg még nem voltam, de a kedd a munka napom, tegnap meg olyan szép idő volt- egész nap sétáltunk. újdonság volt, h tegnap már babakocsi nélkül motorral mentünk! és samu már elég sokszor hajlandó ráülni, persze azért fő a séta.
azóta is alszik éjjel- mondjuk tegnap felkelt f3 körül, de vízivás után aludt is tovább. nagyon próbálok figyelni, h mit kap vacsira. sajnos a napjirend megint borult mert LEHETETLEN felkelteni 2-kor. ma pl csaba volt vele és f4ig nem tudta ébreszteni, pedig már a kanapéra is kivitte, rádiót kapcsolt, de ő csak húzta a lóbőrt. így aztán 3 órát aludt du, így valszin (sajnos, ettől tartok) fent lesz éjjel...:(

1 érdekesség (2 napja el akarom mondani) anzsi jutott róla eszembe:

a sírni hagyásról. lehet h ha hagynám samut sírni megoldódna sokkal hatákonyabban ez a virrasztás dolog (bár most jó- lekopogom) de nem tudom hagyni (!!!!!!!!!)- de ezt már írtam korábban.

találkoztam egy ismerősömmel, épp jött az én dokimtól (közös, anzsi ismeri) akivel megbeszélték, ( a 8 hónapos kissrác mostanában 5-kor kel, és ez ugye kiborítja az anyukát) h ezentúl rácsukják a babaára az ajtót, (hangsziogetelt- nem direkt de nem megy át a hang) és anyuka 7re beállítja az ébreesztőórát és akkor megy csak be a kisfiúhoz. a doki is ezt tanácsolta (!!).

na sztem ez pl a legdurvább felelőtlenség! mi van ha annyira kiborul a baba h hányni kezd? ha félrenyel? ha egész életében emiatt szorongani fog????

na mindegy, szal ez nekem is NGAYON GÁZ! szegény kiskrapek!!

jónás remekül úgy fekszik h egyszerre nyomja a tüdőmet és gyomromat- :) :) elég rémes :)

marcsi: fogmosás: samu reggel-este mos. feláll egy kosárra, megvizezi a fogkefét kap rá nenedentet (akarom is mondani, TERI h az elmex 2 éves kor alatt nem ajánlott, mert még nem tudják kiköpni! csak a gyógyszertárban kapható nenedentet javasolják. nagyon finom!) azt eszegeti, rágcsálja, aztán én megsikálom majd ő öblíti és kész. ő sem rajong azért a részért, amikor én mosom, de én úgy látom, mintha sárgulna kicist a foga, szal muszáj mosni :)

anna gyönyörű hajasbaba!!!

kaja/tali: sztem ne vigyünk, csak max aki akar, a múltkor is kb mindenki hazavitte amit hozott, annyira sok volt. sztem beszélni megyünk főleg. ne bonyolítsuk az életünket, ha nem muszáj?!

ESZETLEN náthás vagyok (samu is- szerencsére más baja nincs- de neki a fgak miatt, ugye a 4 db szemfog..) elég szar :(

gyerekülés: samunak akkor vettünk, amikor 9 kiló lett (de ekkor már ülni is tudott) 9-18 as römere van, használtan vettem a vaterán, de szinte új. 12 ezer volt 50 helyett. tökéletesen bevált.

megyek enni, aludni, rámfér. most érzem azt h nehééééz lesz az utolsó 3 hónap.
kerekpocak

ZSófi ez nagyon durva - nekem is az jutott eszembe hogy mi van ha nem hallja anyuka hogy a baba rosszul van??
Nekem egyszer a védőnő tanácsolta (!) hogy ha Julinak jön a foga és ordít éjjel, adjak neki fájdalomcsillapítót (panadol) hogy ÉN tudjak aludni. Ezen akkor annyira kiakadtam!! Na azóta született a védőnőnek is gyereke, kíváncsi vagyok azóta másképp lát-e dolgokat

Igen csak olyan fogkrém jó, ami fluormentes vagy mi!!!

Klári
Kép
ganti

Hú Zsófi, ez nagyon kemény.
Hogy tudja ezt valaki megcsinálni, órát beállít, ajtót becsuk aztán had "szóljon" a gyerek. Jesszusom. :shock:

Én őszintén szólva, éjszaka v. este szoktam hagyni nyafizni, van h. sírni is, de időnként ránézek, simizem, beszélek hozzá, aztán megint ki. Sokszor az ember olyan tanácstalan, nem lányok, mi lenne a legjobb és egyébként is most mi a baja, fáj valamilye vagy csak nyafi-nyafi. Én sokszor még most sem tudom, h. éppen fáj valamilye vagy éhes. A nyafit nagyjából meg tudom különböztetni.

Bocsi, most az előző hsz-okat nem olvastam végig. :oops: Elnézést.

Kép
niki30

Zsófi, ez tényleg durva! Ilyen ember hogy lehet orvos, pláne gyerekorvos!!! Én sem tudom sokszor, hogy most mi is van, néha úgy tud sírni, tiltakozni az alvás ellen, hogy azt hiszem más baja van. Most a legújabb, hogy ha nagyon fáradt, marcangolja, szinte tépi a fülét, ezért próbálom az első jeleknél lerakni aludni, és akkor 5 perc alatt elalszik. Mi is kúszunk már, de lehet hogy Szonja hamarabb fog fölállni, mint mászni, mert a fejen állást gyakorolja! :roll: Ezt még nem sikerült megörökítenem, de rajta vagyok. Egy másik kép...

Kép

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok,
nálunk (is?) egyedül alszanak el a gyerekek, de sose zárok rájuk ajtót. De pláne hangszigetelt ajtót! Ez kb. olyan, mint alvó gyerek mellől "csak leszaladni a boltba"... Szerintem valaki alaposan félreérthette a másikat. :roll:
Távol álljon tőlem minden gyanusítgatás és párhuzam, de nekem pl. van olyan ismerősöm, aki kitalál valamit (azért nem ennyire durva dolgot) és előadja az ismerőseinek, hogy lássa, ki hogy reagál. Ha jól, akkor fürdik a dícséretben, ha meg rosszul (mint mi most) akkor az egészet az orvosra keni.
A másik példám pedig: egy kissé egyszerűbb eszű, de vállalkozó ismerős egy közös könyvelő ismerőstől kért tanácsot egy konkrét kérdésben. Aztán nekem mesélte háborogva, hogy milyen hülye a könyvelő, mert azt mondta, hogy nem lehet olyat csinálni, amit pedig a szomszéd Akárkicsodácska javasolt, és különben is mindenki azt csinálja, és ő át is megy másik könyvelőhöz...
Szóval én ilyen esetben azért szeretném meghallgatni mindig a másik felet is - akinek most nincs lehetősége megvédeni magát. Ugyanis előfordulhat, hogy nem is azt kérdezték tőle, amit, vagy az ügyfél (beteg) már eleve előítéletekkel ment oda, majd a válasznak csak azon részét szűrte le és jegyezte meg, ami neki tetszett...
A másik problémám (mármint azon felül, hogy nem tudjuk meghallgatni mindkét oldalt) pedig az, hogy alapvetően nem értem, miért is kérünk egy orvostól altatási tanácsot? Mármint egy gyerekorvos biztos látja, ha piros a torka, vagy duzzadt az ínye. Mert ezt tanulta, és bizonyára jobban ért hozzá, mint bármelyikünk. De az altalás az nem annyira egészségügyi, mint inkább nevelési kérdés, így tehát nem tudja nekünk megmondani a frankót, vagyis az egyetlen lehetséges járható utat, csak a szubjektív véleményét. És mint mondani szokás, attól még lehet valaki villamosvezető, hogy van kutyája --- úgy értem, hogy a nevelési elveknek nemigen van köze ahhoz, hogy véletlenül orvosit végzett. Lehet, hogy tényleg tök extrém spártai nézeteket vall, de amellett kiváló diagnoszta. Aztán mindenkire rá van bízva, hogy mi a fontos. (Például a fodrászomtól sem várom el, hogy szórakoztasson, csak hogy levágja a hajam...)

Amit a védőnőtökről írtál Klári, azon nagyon mosolyogtam... előző terhességnél én s összefutottam egy frissen végzett kislánnyal, akitől csak az adminisztratív oldalát mertem kérdezni a dolgoknak, de végül azt is én magyaráztam el neki. Bíztam benne, hogy ezt legalább tanították nekik...
Mindenesetre jópofa, mikor olyanoknak vannak sziklaszilárd elképzeléseik a gyereknevelésről, akiknek sose volt gyerekük. :lol:
-mit javasol, mit adjak a beteg tehénnek, szomszéd?
-hát terpentint!
-baj van szomszéd! beadtam a terpentint, ahogy kend monnta, oszt megdöglött az állat!
-de kár! pedig mennyi jó ötletem lett volna még...
Uhhhh, bocs, de nem vagyok tól jó véleménnyel a védőnőkről. 3 évvel ezelőtt ugyanis egyikük közölte velem, hogy azért nincs tejem, mert nem is akarok szoptatni :shock: A teljesség kedvéért azért: a mostani védőnőm szuper! (Leginkább azért, mert békénhagy, és legtöbbször csak telefonon, vagy a kapuban állva érintkezünk. Ez így számomra tökéletesebb a tökéletesnél!)
puszi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

zizi: a dokinkat én is ismerem, amikor samu virrasztását mondtam neki, nekem is hasonlókat mondott. (ennyire azért nem szállt el) szal ismerem a forrást.

védőnők: sztem bárki lehetne védőnő, én is, legalábbis egyelőre több hasznos tanáccsal szolgáltam volna magamnak, mint a védőnőm nekem. szeretem nincs vele baj, de egy 3 gyerekes anyuka jobban ért hozzá sztem, mint az átlag védőnő.
kerekpocak

Most ez a kedvenc kép!
És jó reggelt!

Kép

Kép
niki30

bár igazából a sztori lényege nem az volt, h a doki gáz, hanem h az anyuka ezt meg is fogja csinálni!

niki: én ugyanígy csinálom, mint te.

jelentem samu megint aludt! és most már kicsit sem kelt fel. sztem egyértelműen a kajával van öf. tegnapelőtt kapott pl kekszet du, szomjasságra "hivatkozva" fent is volt, tegnap zöldséglevest kapott és nagyon mélyen-szépen aludt.

természetesen a tesztelés még tart, de MELBA NAGYON KÖSZI!!!!!!! nélküled ez sose jutott volna eszembe!!! szal nagyon nagyon hálás vagyok! nem tudom elégszer írni!

klári, nincs esetleg kaja ötleted, amit vacsira adhatnék samunak (kenyeret még nem merem) ami tuti nem allergizál? pl tegnbapi zöldségleves.?
kerekpocak

SZONJA MILYEN ÜGYES 4KÉZLÁB CSAJSZI!!!!!!!

EMMA GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEKED IS JÓREGGELT NIKI! EZEK UTÁN JÓ IS LESZ!
kerekpocak

Zsófi! Jó h mondtad a fogkrémet. Én meg azért vettem azt, m a doki azt mondta h az az egyetlen ami ilyen kicsinek jó, legfeljebb lenyeli, nem lesz tőle baja. :oops:
De akkor veszek olyan másikat.

A védőnőt ne is említsétek! Annyi marhaságot tud összehablatyolni, h az már szinte fáj. Nekem se akarta engedni a tápszert, m ő látja a gyereken h szopik rendesen és csak én akarom neki adni a tápot... Anyukám, aki kezdetben csecsemős nővér volt majdnem elküldte már a francba a sok marhaságával. Szerencsére ritkán látjuk.

Teri

KépKépKép
pruci

lányok a szülészetisben megszületett csenge és marci (jónással napra egy idősek). írjatok ti is oda néhány bíztató szót!
kerekpocak

Nem tűntem el, csak nem vagyok jól, ugyanis hétfő hajnalban teljesen bekrepált a derekam. Kicsit fájogatott már a múlt héten is, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget ... hétfőn 8-kor a szopi után behajoltam kicsi fiammal a kiságy fölé, hogy fektetem ... és úgy maradtam. Őt is csak nagy nehezen a kezénél és lábánál fogva belógattam, mert nem tudtam már lejjebb hajolni...nagyon értetlenül nézett rám, gondolhatjátok!!! :roll:
Aztán lefeküdtem, h bekrémezem ... ez volt a legnagyobb hiba! Fél 10 volt mire minden erőmet összeszedve feltápászkodtam ... és kivonszoltam magamat a nappaliba a mobilomért... ekkor már zokogva hívtam fel a férjemrt, aki lassan el is indult haza!
szerencsére családi házban lakunk és a szüleim alattunk laknak ... így felhívtam apukámat, h segítsen ... teljesen magatehetetlen voltam. Bevettem egy algópirint, de hiába ... hazaért a párom 1 körül és öltöztettek - addigra már a jobb lábamat sem tudtam emelni, kisugárzott a fájás és izzadtam, mint a ló...
Irány a Kapás utcai reumatológia, ahol 16-kor jutottam be... lumbágó isiásszal, állapította meg a dokinő... kaptam injekciót, meg fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tapaszt írt fel, meg derékövet! Tiszta nyomorék vagyok! :roll:
Persze szoptatni is csak ma reggel szoptathattam először, míg kimegy az injekció hatása ... közben rettegtem, h el ne fogyjon a tejem ... hisz azzal régóta problémám van... :shock:
Péntek este kontroll, de ez 2 hétig legalább el fog tartani szerinte, így gyógyszerek nélkül... :oops:
Még jó, h nagy a család és van minden napra vki aki ki tud venni mellém 1-1 szabadnapot, mert emelnem egyáltalán nem szabad, s manóka mégis csa 6660gr már!!!!!!! :twisted:
Szorítsatok nekem, h ezt könnyen átvészeljem...
majd azért próbálok jelentkezni... :wink: ... meg visszaolvasgatni...

Kép
bogen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?