Új privát üzeneted érkezett!

Lorca

Igen mióta kitört a tavasz azóta agyonöltöztetem szegény gyereket, de majdcsak rájövök hogy megváltozott az idő, bár már holnapra megint havat mond, ki tud ezen eligazodni ???

Jól állunk a 3 dl diétával, viszont az esti tápi után benyakalja továbbra is a 2 dl teát, ha meg nem adom akkor kéri és sír érte, pedig semmit sem fűszerezek !! Reggelre meg csicsog a pisiben. Szerinted ?? :shock:

Pann

Nagyon jó Gergő avatar képe, nagyon vagány kisfickó ! :lol:

Lora

Brigi képe is nagyon édes, hogy nőnek ezek a kis lurkók ??? :o

Sági és Ágiboldi

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK !!! :lol: :lol:

Pankaa

Részvét az anyós miatt, akár az enyémet hallanám, bár ő nem mer idáig menni, ő csak a dumájával idegesít de szerencsére a férjem nekem ad igazat, így csak addig kell kibírni míg a közelben van. Ami néha kevés idő, de nekem soknak tűnik !!!!! :cry: :cry:

Gyermekmunka Hi-Hi-Hi :lol:

Sütőtök receptet légyszives leírni !!!! Köszike !!

Sno

Remélem az lesz az én kis konyhatündérkém, mellesleg rosszcsont bajkeverő jelenleg.

Munka egyre vacakabb, nagyon gondolkodom, hogy kibirom-e a vizitdíj népszavazásáig !!!! Apával Tomika nagyon-nagyon jól megvan hála istennek Kép A kis vigyori !!!

Kép
kditke

Lorca, nem viszem túlzásba a szívást, pont amiért írtad, úgyis termelődik új, nem akarom a nyálkahártyát bántani..
Hát amit a beszerezhető bárányhimlőről írsz az elgondolkodtató, nem megyünk orvoshoz! Hörög, de hallom, h ki lehetne köhögni, én ki tudnám :lol:
Jó a Szabi új avatarja, már csak Natit kell updatelni! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :) :)

Sok-sok sokszor ébredős éjszaka után Lillus ma újra átaludta az éjszakát. Este 8-tól (kábé ekkorra aludt el) 3/4 5-ig bírta egyszusszal, aztán villámszopi után alvás vissza! Juhéééé! :D :D :D :D

Lorca!
Vmi nem jó Szaszpasz vonalzóján! :lol: Mintha csak 6 hónapos lenne rajta! :lol: :wink:

Ágiboldi!
Nem próbáljátok ki azt a homeos vackot, amit Sági mondott?
Boldiapu beszólásán szétröhögtük magunkat Balival!

Május!
Megnéhtem a linket, tök szimpi hely, nem csoda, hogy jól éreztétek magatokat. :) Már csak a "hivatalos" képekre vagyunk kiváncsiak! :lol: :lol: :lol:

Orsi!
Én melegítek mindent Lillusnak, pl. a borsófőzit én sem bírnám hidegen megenni! :wink:
Sebiről is nagyon rég láttunk képet, mióta meg levetted a saját képtáratok linkjét, főleg! :cry:

Kditke!
Miért a szavazásig kell kibírnod? Apa amúgy mivel foglalkozik? És nem lázong, hogy neki kell otthon lenni a gyerkőccel?

Dana!
Jobbulást neked! Pihenj, ha tudsz!

Tegnap Lillus igen tevékenyen segített a házimunkában. A kimosott ruhát először kiszedte a mosógépből (miközben én próbálkoztam), majd a ruhaszárítóról sutyiban szépen berakosgatta az asztal alá! :evil: Nagyon édes volt, ahogy kolbászolt a ruhaszárító és az asztal között és persze mindezt úgy, hogy azt hitte, nem látom! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Boldiapunak: :lol:

Anyós még: És még ráadásul egyfolytaban azzal idegesít, hogy minél hamarabb szoktasuk bilire. Most a rokoni körben van egy 2 éves kislány, akinek hugyuti fertőzése volt már többször és biztos attól, hogy még pelenkás. Szerintem meg nem attól, de hát lehet m,agyarázni neki. Amíg Gréta nem fogja megérteni, hogy mit is kéne csinálni a bilivel, addig NEM! Zsolti egyépként azt mondta ne foglakozzak vele mit beszél.

Jobbulást a még betegeknek!!!!

Május: Tényleg nagyon jó hely!

És egy jó hír: Megint átaludtuk az éjszakát. f10-6-ig aludt, viszont most nem hajlandó, pedig itt fetreng a földön az álmosságtól, de mégse hajlandó.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nati altatáskor este bealudtam nála. Amikor felsírt Szabi, nem a megszokott ajtón mentem át, hanem a két szoba közöttin próbálkoztam a sötétben. (Az kicsit hangosabb, úgyhogy általában a folyosóról közelítem meg az objektumot, de most simán csak a hangot követtem.) 8) Enyhe orientációs zavarral küszködve nem találtam meg a kilincset. Mire kába tapogatások után sikerült, rossz szögből nézve nem ismertem fel a szobát. Aki minden éjjel átmászkál, az hogy csinálja???!!! :shock:

Kditke,
A tápi nem lehet, hogy sűrű? Akkor szoktak rá megszomjazni.
Nem tudom, hogy a folyadék hogy számít. :roll:
A népszavazásban annnyira azért ne bízz, ha annak az eredményét akarod kivárni, akkor hosszútávra tervezz. :wink:
Amit már ezerszer akartam kérdezni... Tulajdonképpen miért fejtél, amikor annyi tejed volt, hogy egy fél várost elláthattál volna vele?

Ágiboldi,
Próbáltál neki köhögni? Nem hülyeségből írom, Szabi is szokta utánozni. :wink:
Jó lenne valami köptető, ha nem viszed dokihoz. Lehet sima vény nélküli is. Rinathiol azt hiszem, már mehet, az fini. Egy kicsit kihagy az agyam, remélem, nem egy köhögéscsillapítót ajánlok... Szép piros és Nati tombolva követeli, amint meglátja. :lol:

Nnnna, ezért nem szabad nekem változtatni a dolgokon...megyek vonalzótcserélni.

Timocska,
Takarításban ajánlom a porszívózást két gyerekkel, ez haladó szint. Könnyített verzióban egy is ülhet a porszívó tetején. :lol: Nálam is naagyon sokat segítenek.

Lin,
Nekem is volt már mindenféle fertőzésem, főleg terhesen. Lehet, hogy lélekben még én is pelenkás vagyok? :evil: Ha nem cserélik rendesen a pelenkát, tényleg lehet tőle fertőzése, pláne, ha tele pelussal hol hidegben, hol melegben van. De azt nem kéne a kislány nyakába varrni. :x

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket! :D

Ági,
Peti takonykórsága majd egy hónapig tartott és az utolsó 1-1,5-ben pont úgy hörgött a garatjánál a váladék ahogy te is írod. Amit simán fel lehetne köhögni, de ő nem. Mi kihívtuk a dokinénit, megvizsgálta Petit és semmi mást nem talált csak azt a kis váladéklecsorgást. Homeo bogyót javasolt ami 2-3 nap alatt elmulsztotta az egészet. Hogy most attól gyógyult meg vagy amúgy is azt nem tudom, de én arra fogom és hiszek benne.
SULFUR IODATUM 15 CH
A felszívódási szakaszban segít. Erős, fárasztó köhögés, sűrű, bőséges váladékozással, nehezen felszakadó köpetürítés, a beteg állapota friss levegőn javul. Napi 1x5 golyócska feloldva két étkezés között.
Én szívni csak egyszer szívtam az orrát, este. Napközben ment a törölgetés.

Dana,
Semmi extrát nem kaptak az anyósék. Egy kis borsóleves, sajtos-tejfölös karaj krumplipürével, meggyes pite. :D Tényleg csak én buzeráltam fel magam a látogatásuk miatt, semmi nem volt.

Timo,
Úgy látom Lillus indul a házis kislány díjért. Kibújt a fogacska?
Vendég

Sági,
Akkor anyósék nálad is az a kategória, hogy már semmit sem kell csinálniuk, de már előre összeugrik a gyomrod. :roll: Hú, de ismerős.

Kép KépKép
lorca

Ja, igen Ági ahogy a Lorca is írja, hogy köhögj a Boldinak hátha utánozza. A Peti tojt rám egy nagyot. Nálunk az vált be ha jól megkacagtattam, akkor köhögött is.

Lorca,
Ismerős a szitu az orientációs zavarral, de érdekes mód nekem a visszaúttal van problémám. Simán betalálok Petihez, de visszafelé gondjaim akadnak az ajtóval esetleg a wc ajtóval, kilinccsel. :lol:

Lin,
Helyes! Ne engedj az igazadból!
Vendég

Sági!
Fog nincs! :evil: :evil: :evil: :evil:

Lorca!
Én tökre felébredek, mihelyt meghallom Lilla hangját éjszaka. Teljesen kirepül az álom a szememből, de érdekes, mert amint visszafekszem, kábé 2 perc múlva újra szunyálok! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági,
Odafelé biztos Peti szóbeli irányítása segít. Ebből az következik, hogy Szabolcs nem horkol. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca,
Jaja, pedig tényleg nem csinálnak semmi rosszat csak még a Peti első 1-3 hónapjában elbaltázták a dolgot amikor folyamatosan pörgették a gyereket, anyós ellenőrizgette a ruháit, hogy mi van rajta, szoros a zokni, nem iszik teát, minek alszik ennyit...
Nem akarlak a vonalzóval piszkálni, de Szaszapsz-t akartál írni? Nem Szaszpasz?
Vendég

Sági,
Azt hiszem, már nincs olyan variáció, amit Szabira ne akasztottunk volna rá. :lol: Szaszapsz Nati legutóbbi verziója. Óriási haladás volt, mert az sz után problámái vannak más mássalhangzókkal. Snoopy neki pl sz...nupi. De legalább fordítva megy.

Kép KépKép
lorca

Végre alszik!

A horkolásról jut eszembe, a lány miután elalszik este olyan hangokat ad ki, hogy néha csak nézünk. De egy idő uán abba hagyja, és egész éjszaka nem hallom.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lorca,
Bocsika! akkor psz üzemmódba rakom magam. :lol:

Mentünk az Árkádba!
Vendég

Sziasztok!

Ágiboldi! Mi ACC100-at kaptunk a váladékra! Egy tasakot kell elfeleznünk és délelőtt és délután beadni! Beninél is két hete tart a takonykór! :roll: Ilyen hülye nedves idő van!!!

Lorca! Jó az új avatar kép! :D

Sági! Jó shopppingolást! :D A H&M-be apa tuti kis cuccokat vett Beninek. A legjobb A vigyorgó halálfejes poló! 8)

Timo! Tud ez a lányzó ha akar! :D

Voltunk a drnéninél. A váróba Beni köhögött(olyan szépen hurutosan) és az anya aki mellettünk ült, ránk nézett csúnyán és máshova ült! :evil: Végülis nem a beteg rendelőbe vagyunk ÁÁÁ :evil: Kaptunk igazolást, hogy közösségbe mehetünk! :D A pénteki Pető miatt kértem nehogy valamelyik anyának ne tetszen ha véletlen köhög vagy folyik az orra! :twisted:

KépKép
csongria

Csongria,
Azt hiszem, én is arrébbültem volna, ha egy hurutosan köhögő van mellettem. :oops: Betegrendelés a halálom, ott kaptuk el azt, amiből Szabinak a tüdőgyulladása lett, ami nekem ráment a fülemre, Natinak náthájának új lendületet adott és apát is visszadobta a torokgyulladásba. Emlékszem a lányra, mert amikor elkezdett köhögni, annyira nem tetszett, hogy ki is mentem Szabival a váróból. De így sem úsztuk meg. :?
Szomszéd is ott fertőződött meg, amikor lányát vitte. Tegnap írtam Natibarátnőről, aki bárányhimlőt szedett össze. Szabi füle alatti nyirokcsomók 17,5 nappal azután jöttek ki tegnap, hogy dokinál voltunk, a betegek között. A mumpsz lappangási ideje átlagosan 18 nap, azután jönnek ki a tünetek.
Szerintem nem kell megbántódni, a félelem itt elég jogos. :(

Sági,
Most visszanéztem, Timocskának sem volt egyértelmű a psz. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca! Persze ebből a szemponból is lehet nézni! :wink: Mondjuk ha Beni nem beteg vagy nem annyira és sokan vannak a rendelőbe én kint szoktam megállni. Mekérdem ki után jövök és csak akkor megyek be ha mehetünk. Azért csúnyán nézni nem kell szerintem. Mégse vihetem az egészséges rendelésre! :roll:

KépKép
csongria

Csongria,
Ok, megegyeztünk. :lol: Csúnyán nem nézünk. :D Én simán rémültnek hatok szeritnem olyankor. :?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Gergő ma 9:20-kor kelt, úh a Ringató ma kimaradt, de jó volt ilyen sokáig aludni. :D Kár, h kettő körül 4x keltem hozzá, majd 4-kor és fél 7-kor. Semmi sem tökéletes. :?

Legújabb: kapott egy járássegítőt és azzal "rohangál" föl-alá a szobában (tök ügyes, ha bemegy a sarokba, onnan is ki tud jönni :o). Gondoltam, h elteszem, de uezt megcsinálja a székkel is, bár azt csak a parkettás részen tudja tolni. Megnéztem, nov 21-től négykézlábazik rendesen, úh még csak két hónap telt el. Rem azért még legalább egy hónapig nem indul meg...

Tegnap bevezettük a túrót: túrógombócot főztem neki, és n bejött. Nyelte, mint kacsa a nokedlit, jó puha volt, ideális babakaja. :wink:

Bocs, majd folyt köv
Vendég

Szóval felborult a vasalódeszkával együtt. :( Ti hogy oldjátok meg a vasalást???? Már aki vasal... Még szerencse, h a vasalót még nem vettem elő, de az a rémálmom, h a forró vasalót rántja le, v azzal együtt borítja fel az állványt. :shock:
Vendég

Lorca! :lol:

Pann! Nagyon félek én is a vasalástól. Nálunk is volt egy két rázos helyzet! :? Ezért én csak akkor vasalok ha alszik! A túrógombócot hogy csináltad neki? Mert a tojást én még nem akarom bevezetni! :roll: Tegnap én krumplifőzit csináltam. Rendesen lisztel tejfölel berántva. Nyelte mint....

KépKép
csongria

Na a tojáson mi már túl vagyunk, tejföl viszont még nem volt. :lol:

liszt+tejföl az habarás, nem? :roll: Ha a túrótól nem lesz baja, a következő bevezetendő a tejföl lesz. Ha minden ok, rendes túrótortát is kaphat szülinapjára. :o :D

na vasalok
Vendég

Aha! Szóval túl vagytok a tojáson! Én beszari vagyok nem merem! :roll: A recept úgy szólt, hogy rántást csinálsz lisztből bele kis pirospaprika és úgy a tejföl és bele a krumpliba!

KépKép
csongria

Dana:

Küldtem privit.

Igen, bent lehetett lenni, egy pár nővérrel jól össze is haverkodtam. Rendesek voltak, mert nem raktak mellénk senkit a szobába, és mikor elmentünk, akkor nem számoltak fel minden napot (mert ezért természetesen fizetni kellett).

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ágiboldi,
Éljen a wisky és a fejfájáscsillapító!

Panka,
Fú, részvétem az anyósék miatt, ez halálos lehet! Szerencsére nálunk is mindenki nagyon fegyelmezett eddig… A Nő című könyvben írja sztár pszichológusunk, hogy a nagyszülők a saját gyerekükkel szemben érzett lelkiismeret-furdalásukat oldják az unokák elkényeztetésével (ő itt más szót használ).

Tegnap mi is voltunk játszózni. Sebinek elállt a lélegzete a látottaktól. Csak ült egy sárga kismotoron és bámult, néha elragadtatásában „hööööö”-zött egyet.

Timo,
Akkor a következő gyereknél milyen babakocsitok is lesz? Amit most használ Lillus? (Aria, ugye?)
Ennyire nem vagyok sarkos melegítés kérdésben: az üveges főziket szekrényből nem melegítem (mire kiszedem, és a végére ér pont ugyanolyan a hőmérséklete), hűtőből igen, a gyümölcsös cuccokat nem mindig melegítem hűtőből sem, joghurt, kefír hűtőhidegen, amit én csinálok azt meg langyosan. A mikrózást teljes mértékben kerülöm, van babakaja melegítőnk.

Ria,
Túrótorta kipróbálva, és apa noszogat, hogy írtam-e már neked, hogy milyen finom lett, szóval most írom, hogy szuper volt, köszi, és kérte, hogy ilyen demó mennyiségekkel ne ingereljem feleslegesen, úgyhogy a következő 1 kg túróból lesz…
Ez a vers már akkor meghatott, amikor még nem volt gyerekem, most alig mertem elolvasni.

Lorca,
Milyenre cserélnétek az ablakokat (fa vagy műanyag)?
Az útvonalat meg kell tisztítani a zavaró ill. veszélyes tereptárgyaktól. De én már szálltam le az ágyról a másik oldalon (ott fal van), akkor még gyerekem se volt. Terhesen pedig apáéknál azt hittem, hogy otthon vagyok, és elindultam a wc-re, de a háromajtós szekrény egy méteren belül megállított.

Dana,
Anya nehezen bírta, de azért már bemelegített előtte, mert valami mindig volt a fiúkkal.
A szüleim utánam váltak el (pedig jó gyerek voltam), szóval nem egy szülőpárt terhelnek az eddig felhozott események.
Az Anyu családjában van egy öcsém (22) és egy húgom (20)
Az Apukám családjában (ide tartoztam én is hivatalosan) van két öcsém (a jófajta (19), és a kisebbik (15), akit műtöttek).
Jobbulást!

Ditke,
Nagy könnyebbség lehet neked, ezekben a nehéz időkben (drága kolléganő), hogy „legalább” apa kitűnően teljesít!

Szuperek az új vonalzó képek (Brigó tényleg jó a rózsaszínragyogásban). Már csak szegény Nati vár a frissítésre.

Május,
Csak hogy együtt csaholjak a falkával: KÉPEKET!...nő a nyomás…

Pann,
Vasalás, vagy alvás időben, vagy apa jelenlétében, nálunk szinte minden házimunka ilyen (porszívótól teljesen kiborul, wc-től képtelenség távoltartani, stb.)

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Nagyon kedves a férjed! Te az apukáddal éltél? Édes testvéred van? (nem muszály felelni nem akarsz) :oops: Nálunk a porszívót szereti, jön utánna és próbál a kezével hozzáérni ahol a meleg levegőt fújja ki. Nagyon mókás! :lol:

Büszkén jelentem be, hogy 5 hónap kúszás után 2 métert mászott a fiam!!! :D (persze most is kúszik inkább) Érdekes, hogy kúszni is akkor tanult meg amikor augusztusban olyan nagyon beteg volt! Biztos nincs összefüggés! :roll:

KépKép
csongria

Ria!
Nagy gratula a mászáshoz! :) :) Ügyi Beni! :)

Pann!
Vasalás akkor,, ha alszik vagy ha Bali itthon van. Porszívózni lehet Lillus mellett, de ma pl. többször kikapcsolta a porszívót! :roll:
Megkívántam a túrógombócot, már be is "gyúrtam", ott figyel a hűtőben! :)
Hogy álltok az elválasztással?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Annyit irtatok, hogy csak atfutottam, egy-ket dolog megmaradt bennem, ezekre a valasz:

Vasalas: nalunk csak este, ha Aron alszik. Igy kb 8-9 korul kezdem el, altalaban mar faradtan, de ha a tv megy, akkor nem annyira faraszto, gyorsan lemegy a dolog. Aron mellett keptelenseg vasalni, eletveszelyes! A nappali alvasidoben nem dolgozom, inkabb en is pihenek, olvasok, internetezek :oops:

Ria,
A vers nagyon meghatott, ugy latszik meg mindig munkalnak bennem a hormonok, pedig nem vagyok egy versen, filmen meghatodos fajta.

Takonykor: sajnos, elhuzodhat nagyon sokaig is. Egyik ismerosem kisfia is honapokig benne volt. :cry:

Kerdes: Ugye nem mergezo a legegyszerubb fajta futo szobanoveny? Sajnos, a nevet nem tudom, de eleg standard, igenytelen fajta, egyszeru, szivalaku levelei vannak. Parszor Aron szajabol halasztam ki leveldarabokat. :oops: Remelem, nem mergezo!

Egyenlore ennyi, majd visszaolvasok!

KépKépKépKép
thelga

Ria,
Igen apával maradtam, és én vagyok az egyetlen közös gyerek.

Helga,
Sejtem melyik növény lehet, de még nem néztem utána, hogy mi mérgező, de ez szerintem nem.

Orsi
Kép Kép
sno

Helga! Nyugi múltkor Beni szájából a domestosos gumikesztümet halásztam ki! Jól kimostam a száját! Pedig eldugtam jól a fürdőbe, de valahogy beosont és megtalálta! Azért dobogott a szivem rendesen!!!

KépKép
csongria

Sno! Akkor nem lehetett könnyű neked! Nekem is fél tesóm van!

KépKép
csongria

Ria,
Tesóság szempontjából nincs probléma, ezért nem is használjuk a féltesó kifejezést, mert annyira idegen a helyzetünktől. Én olyan családban nőttem fel, ahol voltak olyan nagy szülők, unokatestvérek, akikkel semmilyen vérrokonság nem volt köztünk, de gyakorlatban ennek nincs jelentősége. Anyu férje pont ugyanúgy nagypapa lett, amikor megszületett Sebi, ő is viszi a fényképalbumot mutogatni a saját ismerőseinek. De természetesen megvannak a helyzet árnyoldalai, amit ezek szerint neked sem kell bemutatni.

Orsi
Kép Kép
sno

Újra itt. Ded ebéd utáni alvásban. :D

Ria! A tojás nálunk is csak úgy megy, h vmiben (tésztában) benne van 1-2, külön még nem kapott pl. rántotta formájában. :wink:

Porszívó: nálunk Gergőnél sokkot okozott és sikoltozást amíg a járókában "lakott", most h szabadon jár-kel, és ált. naponta kétszer is végigszaladok a porszival a nappali szőnyegén, vmennyire megszokta. Nem mondom, h szereti, ált. leül egy biztonságosnak ítélt helyre és onnan meredten bámul, míg nem végzek. :lol:

Vasalás: hát ez az, h a vasalás gyakorlatilag csak tévé mellett elviselhető, a nappali egy alvást meg nem kockáztatnám azzal, h bekapcsolom a tévét. Este még ok lenne, de mire Gergő ágyba kerül fél 10-10 körül, addigra már a hátam közepére sem kívánom a vasalást. :?

helga! http://www.babanet.hu/publ/viragok.htm
http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... =34&id=129
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=849

Erre a növényre gondolsz?
Kép

Ria! Nagy gratula Beninek a mászáshoz! :D :D
A túrótorta receptet esetleg feltennéd mégegyszer a lassúbbak kedvéért? :oops: :oops:

Sno! Ez a rossz irányba szállok ki az ágyból ismerős. Még soha nem vágtam be annyira a fejem falba, mint akkor. :?
"Hööööö": Gergőből hasonló hangot váltott ki a törpanyulak látványa egy állatkereskedésben. :D

Elválasztás: este lefekvéskor már nincs szopi, csak hajnali 6 körül egy (hivatalosan). Igazad volt Timo, tényleg nem az esti szopi elhagyása a legrázósabb. :o Most már csak az a kérdés, h ki fog felkelni és tápit csinálni 6-ra, h elmaradhasson az a szopi is. :roll:
Vendég

Na meg is jöttünk. :D

Ria,
Gratula Beninek a mászáshoz. Nagyon ügyi!!! :D Ma volt nálunk a védőnő és pont rákérdeztem a tejfölre. Azt mondta, hogy tejföl, tejszín 1 éves kora után, tej másfél.
Vigyordós halálfejes polónk nekünk is van. Most csak egy farit kapott Peti. De az anyája kapott egy pizsamát és egy kabátot. :wink:

Helga,
Nyugi! Petinek már szedtem ki mérgező virágot (flamingo) a szájából. Szerencsére semmi nem történt csak a virág repült a lépcsőházba.

Pann,
Túrógombóc?! Hogy is kell csinálni? :oops:
Óvatosan a járássegítővel. Peti már a rabja lett, de mi elvettük tőle attól tartva, hogy majd anélkül egy lépést sem akar majd menni. Aztán lehet butaság, de nélküle is elvan. Most inkább motornak használja. Rátud ülni egyedül és le is tud szállni, szeerencsére haladni még nem tud vele.
Vasalás csak is este.
Vendég

Közkívánatra!

Túrótorta!
-50 dkg túró
-4 tojás
-20 dkg cukor (én legközelebb kevesebbet teszek bele mert nekem édes volt)
-1 főzős vaniliás pudingpor

Robotgéppel kikeverni, kivajazott sütőformába tenni és 170 fokon 50 percig sütni. Eléggé megbarnul a teteje de az is finom nincs égett íze! Very Happy

Sági! Nálunk a múlt héten volt a védőnő és azt mondta, hogy mehet a túró, joghurt, tejföl. A szülinapján tejszinhab. Bő egy hónap múlva a tej! Látod nincs sajnos két egyforma vélemény!!! :evil:

KépKép
csongria

Köszi!!! Lementettem, csak egy kérdés: a pudingport csak simán belekeverni, nem kell vele semmit sem csinálni?
Vendég

"Régi felhasználó" lettem!! :D :D :D Az élet apró örömei. :lol:
Vendég

Pann! Igen csak belekeverni! Én is a régi felhasználó címre hajtok! :lol:

KépKép
csongria

Sági: nekem ez a recept vált be túrógombóc-ügyben:

50 dkg túró
10 dkg búzadara
2 kanál liszt
2 tojás
1 dl tejföl (ezt tegnap joghurtra módosítottam)
Pici cukrot és citromhéjat is szoktam beletenni.

Összekeverni, (nem kell pihentetni, rögtön ki lehet főzni) vizes kézzel gombócokat formázni, kifőzni, és pirított zsemlemorzsában megforgatni.
Vendég

Igen, néztem, h már neked sem kell sok hozzá! :wink: :lol:
Vendég

Pann! A tejfölt is a tésztába kell belerakni? A tojást egészbe rakod bele?

KépKép
csongria

ezt fölteszem, aztán lehet cáfolni, h tudja vki...

Kedves Mindenki!

Egy Amerikai orvosi intézet (Walter Reed Army Medical Center)
kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy

NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ
SÜTŐBEN, CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET
HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR, EGYMÁSSAL ÉRINTKEZVE HŐ HATÁSÁRA DIOXIN TERMELŐDÉST INDUKÁL.
A DIOAMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.

A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.
AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,
HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.

Megpróbáltam utánanézni, addig jutottam, h a dioxin tényleg mérgező, szervezetből ki nem ürülő, zsírszövetekben raktározódó anyag. :roll:
Vendég

Ria! Igen és igen. :)
Vendég

Hát...amúgy nem vagyok oda a mikróért. Csak halkan jegyzem meg a tupikat elvileg nem lehet a mikróba tenni! :lol:
Az az igazság, hogy annyi mindent kitalálnak! Nem akarok mindent túlspirázni! A mai világba már sajnos minden mérgező hosszútávon! :roll: De cáfolni azt nem tudom!

KépKép
csongria

Pann,
Koszi a szobanovenyes linkeket! Arra a viragra gondoltam, aminek a kepet is felraktad. Az ugy tuni, valoban nem mergezo! Viszont lattam, hogy a masik kedvenc, a Filodendron legzogokerei igen! Eddig a legzogyokerek nem voltak erdekesek Aronnak, de az ordog nem alszik, azt hiszem mas helyet keresunk ennek a novenynek!

A mikrohullamu sutos dolgot nem tudtam, meg ha nem is igaz, azert valoszinuleg erdemes porcelanban melegiteni a dolgokat, es attenni a kistanyerjaba utana.

Meg egy kerdes: Tegnap kapott Aron eloszor joghurtot, a tizorai gyumolcsere egy kanalkaval, ma pedig kettovel. Ma mar vagy 5x volt kaka, es az utolso mar eleg zold volt. Szerintetek lehet ez a joghurt miatt?

KépKépKépKép
thelga

A túrótorta és a túrógombóc receptje is lementve!

Lány alszik!

Tanulnom kéne! Szombaton az utolsó vizsgám lesz, de egyszerűen nincsen lelkierőm rá!

Gratula Beninek a mászáshoz!

Vasalás: Amikor alszik vagy ha Zsolti itthon van, nálunk is volt más egy-kétszer, hogy majdnem felborult.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Lorca!
Aranyos a vonalzós kép, esetleg új avatar? :wink: :D
Anyós nekem is gyomorgörcsös lett.:(

Dana!
Jobbulást!

Timi!
Na végre, éljen átaludt éjszaka!Emili is csak 2x kelt.És reggel 8ig aludt!
És ő is így szokott segíteni teregetni :twisted: :lol:

Lin!
Neked sem könnyű anyós pajtással. :evil:

Ágiboldi!
Tényleg nem rossz 5let a köhögés utánzás, Emili bármikor vevő rá, és szokta magától is produkálni magát, de akkor nem figyelek rá, nehogy rászokjon. :lol:

Pann!
Én is akkor vasalok, ha alszik.
Hát ez a cikk...nem is tudom.Az élet egy veszélyes dolog, eddig még mindenki belehalt.

Ria!
Gratula a mászáshoz!!

Akkor az én túrógombócom:
25 deka túró, 3 tojás, 4 evőkanál liszt, 4 vők. gríz(de lehet több is, hogy ne legyen híg a tészta).Ezt is lehet rögtön főzni, én addig kavarom ki, amig a víz felforr, közben pirul a prézli is.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka! Ez fél kiló túróra már 6 tojás... :shock:
Vendég

Annyit írtatok és annyit nevettem rajta, hogy még most is az oldalam fogom. :lol:

Ágiboldi
Boldiapu: :lol: :lol: :lol:
Nálunk Brigi uilyen tüneteket produkált fogzásnál. :roll: Amit a Lorca írt, hogy köhögj neki, nálunk beválik. Brigi röhögve próbál utánozni és ált. sikerül felköhögnie. Bár szerencsére mostanság csak félrenyeléskor köhög. A Rinathiol szedhetik már, de Brigi utálta. Csak fecskendővel tudtam belediktálni.

Ria
Egyszer tök véletlen kihagytam a tojást a túrógombócból és nem lett semmi baja, csak épp nem maradt egybe. Pont olyan lett, amit Briginek adnék. Kicsi darabokat halásztam ki a vízből. :oops: :lol: De nagyon fini lett! :wink:

Nagy nagy gratula Beninek a mászáshoz! :wink: :D

Sági
A ti dokitok homeopata is? Ha még ilyen okosságokat mond, akkor légyszí tájékoztass minket is róla!

Dana
Még 9 hós terhesen volt az első epegörcsöm, aztán egy csúnya gyulladás és rengeteg görcs után augusztusban megműtöttek. A terhesség egyik mellékhatása volt nálam sajnos. De most már minden okés.

Lorca
Na végre, Szabiról új vonalzó! De most olyan mintha ikreid lennének! :lol: :lol: :lol:

Panka
Látom anyós nálatok is rémes. Szerencsére párom mellettem van, de sosem kérném, hogy válasszon. Még én próbálom visszafogni néha. Sajnos én is az elfogadást tudom javasolni. Én már többször megtettem, hogy csak Brigiapu ment a gyerekkel és én inkább otthon maradtam, ne is lássam mit művel. Vagy ha megyek, akkor viszem a kutyát sétálni. Úgysem lehetek majd mindig ott!

Köszi a kisképes dícséreteket. Azért szeretném hozzátenni, hogy én voltam az, aki azt mondta, hogy sosem vesz rózsaszínt a lányának és ezt kértem a nagyiktól is. De kívánságom nem teljesült és rózsaszín overált kaptunk, és egy csomó rózsaszín ruci van, amikkel nem tudom mit fogok csinálni ha fiú lesz a második. (Lorca, tudom, hogy téged nem zavarna, de engem egy picit igen :evil: :lol: ) Ráadásul Brigit már így is nézték fiúnak! :evil:
lora7

Megcsináltam a túrógombócot, tiszta plötty lett! :evil: :evil: :evil: Most találhatok ki vmi gyors ebédet holnapra! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?