Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

nem tudtam mindent végigolvasni, év vége, könyvelnem kell. :( Csak bejelentkezek a statisztikába, hogy az én gyerekem is sokszor kel éjszaka, keveset alszik nappal. (Mellettem alszik.) A nagyobb is ilyen volt. Mostanra sokat javult, már csak minden másnap kel fel éjjel. A No cry sleep solutiont én is olvastam, de nem kezdtem el kipróbálni. De már négy éve zombi vagyok, 1-2 további év meg se kottyan. :lol:

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

Sziasztok!

Mióta megtudtam, h vagytok, bőszen olvaslak titeket, szuperek vagytok!

Most viszont egy kérdésem is lenne (sok, de egyet kérdezek is), ti biztos tudtok segíteni. Szóval. Egy ismerősöm babája másfél hónapos, Áginál volt is tanfolyamon, kendőznek hol több, hol kevesebb sikerrel. (már ami a megkötést illeti.) Néha a csúszós utak miatt babakocsiztak, és lám, bébi babakocsiban 2 órát is alszik, majd hazaérve még 2őt belehúz, kendőben meg csak addig, amíg mozgás van, de nem ám akármilyen, mert ha a kutyát lehajol megfogni, ébred, s vagy visszaalszik, vagy üvölt. hazaérve azonnal ébred (mondjuk az enyém is ilyen volt, ki is olvastam a háború és békét simán az utcán strihelve :-)). Azt írta nekem, hogy "nem érzem pont azt a szabadságot, amit a kendőtől vártam", a babakocsi meg néha csodával határos módon segít neki. Ti erről mit gondoltok? Mit mondanátok neki?

szép esőnapot mindenkinek,

banya
banya

Kiscit mas tema: lattatok az uj Didy meglepi ajanlatot? 1/2-es kendöket+ karikakat arulnak.
smzsgalf

Szia Banya!

én teljesen fanatikus kendőpárti vagyok és első blikkre azt mondanám, hogy gyakorolni kell a jó megkötést. rengeteget számít mindkettőjük komfort érzetének, hogy jól van-e megkötve a kendő.

a másik viszont, ha csemete ilyen jókat alszik a babakocsiban és van is babakocsijuk, akkor miért ne tehetné meg, hogy ott altatja. sőt én se tenném másképp. a kendő is csak eszköz, arra való hogy nekünk könnyebb és jobb legyen.

nem tudom hol élnek barátnődék, de ha pl el szeretne majd menni bkv-val valahová akkor hirtelen nagyon nagy értéke lesz a kendő által nyújtott szabadságnak.
a másik a házimunka. a másfél hónapos baba általában még nagyon nagyon sokat alszik (ezt az első gyereknél még nem így láttam, de így kettővel már TUDOM :lol:). ha jobban szeret babakocsiban vagy letéve aludni, tegye azt. tök jó. ám elég hamar eljön majd az az idő amikor ébren van és anyával akar lenni, anyának azonban volna más dolga is mint a baba mellett üldögélni a szőnyegen vagy akárhol. na ilyenkor is nagyon felértékelődik egy hordozókendő.
szerintem nincs olyan anya aki ne főzött volna már vacsorát félkarján a babával. nem kell ehhez hordozókendő mánia, vagy különleges elvek, az élet egyszerűen hozza ezt, a baba felkéredzkedik. erre aztán lehetnek mindenféle megoldások, de a legegyszerűbb mégiscsak az, hogy felvesszük és tesszük tovább a dolgunkat vele együtt. na ebben (is) felülmúlhatatlan a kendő (vagy más hordozó)

KépKép
savitri

Banya :) az én fiam is imádta a babakocsit - néha itthon is abban kellett napközben altatni, annyira. De ő a kendőt is szereti és abban is remekül alszik, bár rövidebbeket, de intenzívebbeket. Talán másfajta kötést érdemes lenne kipróbálni, lehet, hogy túl sok hatás éri, vagy épp nem érzi elég közel a mamát magához, vagy nem elég szoros a kötés vagy ha elöl csücsül, akkor megpróbálni háton. No meg mi gyakorlottabb hordozók is járunk ám ismételni, egymástól tanulni - mindig jól jön egy-egy új trükk :)
indianyo

Sziasztok!
Én Majám 5 hónapos és még mindig nem alussza át az éjszakát.
Álomba ringatni is csak néha néha lehet csak cicivel hajlandó elaludni( tehát ha más vigyáz rá és álmos addig üvölt mig haza nem érek). :oops:
a hordozókendőről meg annyit hogy mi nem vettünk hamen találtam egy szabásmintát a babakozelben.hu oldalon és megvarratam.
Tökéletesen szuperál de elaludni a én majám se hajlandó benne vagy mire elalszik kb egy óra és a hátam feladja addigra. Én csak arra használom hogyha bevásárolunk vagy buszozunk (ahova nem lehet vagy csak nehézkesen vinni a babakocsit) igy egyszerübb... :wink:
Vendég

köszönöm a gondolataitokat, tapasztalataitokat, átadom (megmutatom) a barátnémnak. Persze, a gyerekek megmutatják, mi a jó, ha anya, anya, ha kocsi, kocsi, csak olyan nehéz egy fanatikusnak a babakocsira hagyatkozni. Nekem is eszembe jutott, h hátha nem elég jól van megkötve a kendő, de hát akkor nem aludna a pici, vagy anyának lenne kényelmetlen. Vagy ha innen "lenemjólvanmegkötveakendőzöm", azzal sem segítek egy cseppet sem.

köszi mégegyszer!

(csokinyuff, nálunk is a cici az altató nagynál is, kicsinél is. :wink: de azért a kendőt se vetik meg :D )
banya

Az én Pankám 14-hónapos és még mindig nem alussza végig az egész éjszakát. :)
De az igazság az, hogy én ezt nem is várom el tőle. Együtt alszunk, szopizik, amennyit akar és az ágyban csak cicin alszik el. Néha délután is szunyizok vele egyet.
Borzasztó belegondolnom, mi lesz velem, ha már ezeket nem lesz hajlandó csinálni. Szörnyű lesz majd az életem szopiztatás, együttalvás és nappali hordozás nélkül. :(
Eddig elöl hordoztam, jól bírtam, pár napja gyakorlom a háton hordozást. Délelőttönként nagyokat kirándulunk most így. Szörnyű hamar elalszik. /Talán, mert mintha kevesebbet látna a világból így. Sokszor előre kell hajolnom, hogy lásson valamit./ Ha nem kötöm fel, akkor sokszor még a délután közepe is ébren találja. Mondjuk, ennek is meg van az előnye, mert ilyenkor együtt alszunk el.
Hiányzik, hogy nem látom a pofiját és nem tudom puszilgatni, de kekszdarabokat, és az útközben szedegetett csipkebogyót így is be tudom adni a szájába, amíg ébren van.
A hátamnak sokkal jobb a háti hordozás. Az első két nap nehéznek éreztem, de miután leszedtem a kis csomagot, már nem fájt a hátam. Aztán utána már könnyebbnek tűnt. Közben egy rövid időre megint elöl cipeltem valahova, és estefelé, már az ágyban szaggatta a hátamat egy-két nyilallás.
Mintha egyengetné a hátam a háti hordozás. Hajlamos vagyok amúgy is a vállaimat előre tolni. Pár éve meg kezdődő gerincsérvet diagnosztizáltak a derekamon pár csigolyán, de ezek még az elölhordozástól sem rosszabbodtak eddig.
Egy kabát alatt így is nagyon jól érezzük magunkat. Minden fáradtság ellenére élvezem, hogy nyakunkba vesszük a világot. Jó kis sport az elmaradt kocogás helyett.
Ági! Közben egyik éjszaka felkeltem vele, és előkészítettem az ebédet is. Mondjuk, szívesebben aludtam volna, de azért köszönöm a tippet. Egyébként főzés közben, ha a hátamon van a kendőben, gyakran mondja, hogy "hopp". Lekívánkozik. És ha ez nem jut eszébe, akkor meg mindenféle óhajai vannak neki. Mondjuk sót kér, savanyú uborkát, olajbogyót vagy virágport. Esetleg nyissam ki neki a szekrényajtót, hogy ő kiszedegethesse a poharakat, bögréket. Egyszóval folyamatosan foglakoztat főzés közben is. Ha meg nem teljesül az óhaja, akkor az nem mindig végződik szerencsésen, ugyanis elkezd pityeregni.
nesica

...azért jól elboldogulunk!
nesica

Nesica :)
Ez igaz én sem tudom mi lenne velem ha már nem csinálná ezt... főleg hogy ketten vagyunk csak én és a kislányom :?
Igaz néha zavaro hogy mikor kicsuszik a szájából bökdös hogy segitsek és van hogy fél óránként felkel de igazad van inkább csinálja mint ne:)
A háton hordozás nekem is kimélőbb de a kis Majám teljesen kikel magából hogy a hátamon nincs mit enni..
igy marad elől... :lol: :wink:
[/img]
Vendég

Ági, köszönöm a tippet. Csípőnhordozásban nincs gyakorlatom, ha nem boldogulunk, felkereslek. De még egyszer kipróbálom háton, úgy, hogy kiviszem a szabadba. Hátha bejön ;) majd beszámolok.

KépKép
KépKép
safrany

BRÉKING!
Kedves Egybegyűltek! Remélhetőleg nem csak engem villanyoz fel az alább felvázolt lehetőség! :D
Szóval, mint már talán említettem, Budaörsön lakunk, és megkérdeztem egy itteni Klubot (ez tulajdonképpen a Régiségbúvár egyesület, de ők tartják Budaörsön nyaranta a nagy sikerű gyerektáborokat a Csiki Pihenőkrtben), hogy mit szólnának mondjuk havonta 1 délelőtt a babahordozós megszállottak klubjához. Azt válaszolták, hogy tök jó, időpontot kell egyeztetnünk, és ingyen is lenne, ha nincsenek extra igényeink, és rendben hagyunk mindent magunk után:-)
Tehát ezúton érdeklődnék, hogy Nektek van erre igényetek? Nyilván Budaörsön is meghirdetném, kezdőknek, érdeklődőknek, haladóknak is. Talán tematikus program is lehetne, de először inkább kötetlen eszmecserére gondoltam. A hely egyébként (aki ismeri kicsit Budaörsöt) a központban van, a Tesco felé induló út elején a körforgalomban. Régeben bölcsi volt.

Valaki...?
kamcsatka

én mennék szívesen szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
tabajd

Én is, mi is!!! Nagyon jól hangzik :D :D Beindult a fantáziám...

KépKép
KépKép
safrany

Kedves Csokinyuff!

Te nagyon ügyes lehetsz! Én már próbáltam, de sosem sikerült még kendőben szoptatni. Amíg elöl hordtam, addig sem. /tehát mostanáig sem/

Kedves Kamcsatka! /Orsi?/
Én is szívesen csatlakozom a budaörsi brékinghez! Remélem kezdő fórumozók is mehetnek!

Ilona
nesica

hááát nekem Budaörs irreálisan messze van :?
de azért néha biztos benne lennénk egy ilyen össznépi találkában
persze a délelőtt necces, kb 11 az első időpont amire odaérnénk :oops:

KépKép
savitri

Nesica
Hát nem tudom nekünk ez nem okozott nehézséget.
Maja ugyis addig turkál( még a PULCSIT IS ÁTRÁGNÁ FOG NÉLKÜL) mig rá nem talál.
Én egy kicsit lejjebb szoktam kötni de mi kötős kengurut használunk.
De én ugy szoktam ha messzebb megyünk akkor szoptatos felsőt veszek fel és külvilág számára ugy tünik mintha édesdeden aludna.
Persze ha nem cuppog hozzá :oops: :D
Ha itthon vagyunk csipőhordozásnál is megy ha kicsit beljebb kötőm.
Lehet ez babafüggő Maja imádja a hasát. Nem is volt még hogy egy hó alatt egy kilon alul hizott volna kezdek is miatta aggodni :roll:
Vendég

Budaörs nekünk sajnos nagyon messze van, nem tudok eljárni.

hordozo

Kamcsatka, tök jó ötlet! Jó nektek, akik menni tudtok (nekünk nagyon mesze), sok sikert, jó mulatást majd!
banya

Szerintem is jó ötlet de az nekünk nagyon messze van 8 óra ut oda vissza pedig mennénk :cry:
Vendég

Nekünk is viszonylag jól megközelíthető Budaörs, ha meglesz a jogsim, szívesen mennénk :)

Eszter
ikra

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy nem tudom egyedul a hatamra kotni a 3 hetes kiscsajomat, probalkozom, de nem megy :(
Olyan pici es nem tudja meg tartani magat. Valamit biztos rosszul csinalok :oops:

Nem tudtok egy linket ajanlani, amin csecsemot kotnek hatra? Eleg vizualis tipus vagyok, az talan segitene...
Vagy ha vannak jo otletek, tanacsok szivesen veszem.

Orsi, en is szivesen csatlakoznek, ha osszejon Budaorson a "hordozos klub"! :)

Sára

Kép

Kép
saara

savitri

Sara
babakozelben.hu
Ott minden kötözést megtalálsz :lol: :lol:
Vendég

jajj bocsi ott nincs is ilyen
csak elől meg oldalt
akkkor
http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=8
Vendég

http://www.mtv.hu/videotar/?id=14537
na itt tuti meg látod:D
Vendég

Srácok, holnap megyek megnézni a helyet, eredményről beszámolok! :)
kamcsatka

Ági: épp tegnap láttam én is a honlapodon a videot! Tök jó! :) Szépek voltatok!

KépKép
livus

Sziasztok,

csak azt akartam írni, hogy Budaörs nekem van a legmesszebb:roll: ....de számoljatok be, milyen a csapat!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

liv pont olyan messze mint nekünk pedig jo lenne menni...
Vendég

Képzeljétek, sikeres volt a hátrakötéses akcióm a hétvégén. Lehet, hogy jól választottam meg a pillanatot, mert 12 órát aludt előtte a kis mormota és kellemes tavaszias idő volt 8) Kifejezetten tetszett neki, és egy fél óra után ráhúzott még egy kicsit az alvásra :)

Sára, nekem 3 hetes kor körül az volt a legnehezebb, hogy nagyon rövid még a babó lába. De meg lehet azért csinálni, csak elég karfacsaró mutatvány :) Tartania nem kell magát, mert ha szorosan kötöd, kezek be és tarkóig fedi a kendő, biztosan tart. Így kötötted? Miért szeretnéd a hátadra kötni?

KépKép
KépKép
safrany

[quote="liv731"]S írta:liv731ziasztok,

csak azt akartam írni, hogy Budaörs nekem van a legmesszebb:roll:

No no azert azt nem hinnem :lol:
smzsgalf

smzsgalf, Angolhon, vagy valami, igaz? :D Én alig várom, hogy megvalósuljon a dolog, még ha szervezni hálátlan dolog is... Tudom, sokszor szoktam ilyesmibe vágni a fejszémet! De minimalista hozzáálásom az, hogy ha elérkezünk az első találkához, és rajtam kívül lesz még 3 ember, akkor már jó :D
TBW fórumon olvasom (meg máshol is), hogy sok ilyen csoport van, főleg USA-ban, de Európában is. Majd próbálok tudakozódni témák, program iránt.
orsi
kamcsatka

Sara! Nem tudsz részleteket írni a problémáról? Nem szabadna gondnak lenni, hogy nem tartja magát. Nagyon szorosan kell becsomagolni és fölül összefogni a kendőt. Ha tudtok és/vagy szeretnétek, gyertek el febr.1-jén egy háton hordozás 2. alkalomra, még nem voltatok csak az 1. alkalmon! Ott kényelmesen kibogozhatjuk a problémákat.
Livus! Köszönöm!

hordozo

Ági, Sáfrány :) de jó kis filmecske és milyen szépek vagytok - de igazán! Örömmel tölt el, hogy ismerlek benneteket személyesen is :)
indianyo

szavazzatok légyszi a kislányomra a babavilag.com oldalon
hosztafi maja az elején szürke kép rozsaszin cumival
előre is köszi :D
Vendég

[quote="kamcsatka"]s írta:kamcsatkamzsgalf, Angolhon, vagy valami, igaz?

Igen, Anglia :-) Különben szerintem is jo ötlet ez a talakozas, ha majd 3 ev mulva is meg el (meg mi tenyleg hazatalalunk addig), mi is elmegyünk :-)
smzsgalf

Sziasztok!
Ági, én is megnéztem a filmet, örülök, hogy a tévében is szó esik vére a hordozásról.
Orsi (kamcsatka), nekem most nem fog összejönni a találkozó, sajnos...Igyekszem minél kevesebbet vezetni, mert gyorsan nő a pocakom (lassan 29 hetes leszek), és pl. a hátramenetet máris nagyon utálom, mert nem tudok rendesen hátrafordulni. BKV-val pedig szinte lehetetlennek tartom, hogy a két gyerekkel+pocakkal eljussak Budaörsre...Talán szeptemberben, ha kicsit megnő a baba.
Saara,
Isten éltesse kicsi lányodat! Én nem tudom, merem-e majd a hátamra kötni ilyen kicsin a babámat...

Kérdés:

Újszülöttnél/egészen kicsi babánál én eddig az elöl keresztet hátul csomóval használtam. Ágitól tanfolyamon megtanultam az elöl keresztet elöl csomóval. Ti mit használtatok kicsi babánál? Érdemes megtanulni a kengurus kötést is?

Köszönöm,
Nuska+
nuska1

Nuska, én is elölkereszt-elölcsomót használtam eddig, mert hosszú a kendőm. Nem hiányzott más kötésmód. Azért különösen praktikus, mert bármikor lehet rajta könnyen igazítani, a szorosságon is, meg hogy kint vagy bent legyen-e a baba keze vagy feje.

Indi, tök jó, hogy felismertél! Nem is gondoltam volna :)

Orsi, kértél hordozós képeket, íme egy zsánerkép rólunk, ugyan nem kendős és nem is téli épp, de hordozós a javából:

Kép képzeljetek alá egy kis HalászJutka pikkpakkpukkot, úgy teljes a kép :lol:

KépKép
KépKép
safrany

[quote="nuska1"]
írta:
nuska1Kérdés:

Újszülöttnél/egészen kicsi babánál én eddig az elöl keresztet hátul csomóval használtam. Ágitól tanfolyamon megtanultam az elöl keresztet elöl csomóval. Ti mit használtatok kicsi babánál? Érdemes megtanulni a kengurus kötést is?

Köszönöm,
Nuska+

Szerintem nagyon kenyelmes a kenguru, en azt meg a Wickelkreuztrage-t hasznaltam. Persze az a hatranya ezeknek, hogy mindig ujra kell kötni, de szerintem csereben sokkal kenyelmesebb es jobban is tartja a babat. Valahol olvastam, hogy elöre megkötött kötesben nem jo tul sok ideig hordozni a babat.

Ja de en azert kicsit maskepp szoktam ezeket kötni mint a Didymos leirasban, nekem az jobban bevallt.
smzsgalf

Juj, de szép, Sáfrány! Eszembe jutnak azok az oldalak, ahol az taglalják, fényképestül, hogyan lehet ikreket, sőt, mi több, hármasikreket hordozni! Levert a víz... :) Hogy választod ki, kit vegyél fel...?

És most a hírek: voltam a budaörsi Régiségbúvár Egyesület klubjában, Babahordozás- klub ügyben hát, én teljesen oda vagyok, meg vissza! Mint mondtam, ez egy bölcsi volt, rettentő rég épült, de rendbe hozták kívülről, és szépítgetik belülről. Van neki egy olyan kis tökéletlen bája... Amúgy sváb parasztház lehetett régen. Bár a központban van, van udvara is, "római őrtoronnyal", abból csúszdával, meg hinta, meg zöld terület. Bent pedig régészeti kiállítás (nincs elzárva, gyerekek megnézhetik), és egy nagy szoba (régen az volt a csoportszoba), ahol lehet gyerekekkel örömködni. Vannak játékok, kis-nagy mosdó, pelenkázó. Ha szólunk, hogy jövünk, megkapjuk a kulcsot, ha rendesek vagyunk, ingyen van, ha koszolunk, ki kell fizetni a takinénit. Lehet hozni enni-inni, van kis konyha is. A honlapot meg lehet nézni, milyen egyéb programok vannak regisegbuvaregyesulet.hu (nekem most nem jön be, valami csúnya oldal jön helyette...). A terv a következő: havonta 1 alkalommal rendeznénk meg, én csüt. v. péntekre gondoltam , minden hónap első hetében (akkor nincs más program), 10-13 óráig, hogy mindenkinek legyen esélye ott tölteni egy kis időt. Lesz program is, megpróbálok összeütni valamit, ötleteket szívesen fogadok. Mivel van hírlevelük, bele fogunk kerülni, mint program, és ők is hirdetni fogják Budaörsön. A hírlevelet olyanok kapják, akiknek a gyereke nyáron az ő táborukban volt. Ha szeretnétek Ti is hírlevelet kapni, légyszi írjátok meg az email címeteket nekem priviben. A februári nemsokára készül, abban már benne lehetünk!
Én nagyon örülök ennek a lehetőségnek, remélem, lesz belőle valami. Kisbabások, pocakosok: ez egy teljesen körbekerített helyen fekvő ház, és csak mi leszünk benne, ne féljetek, mindent meg tudunk oldani! Nem csillogó palota, inkább nagyon családias.
Folyt. köv. Addig készítem a program-beharangozót !
orsi(természetesen mindenben várom a javaslatokat)
kamcsatka

En is WKT-t hasznaltam(-ok), nem kell ujrakotni:) Kiveszem a gyereket es vissza is tudom tenni. Kivul van a bugyrocska, ahogy a "nagy" lanyom hivja, nem belul. Igy meg lehet oldani a ki, be ugralast.

Biobaba
biobaba

Orsi, engem is érdekel a hordozós találka. Szerintem mindenki hozzon valami sütit, rágcsálnivalót vagy gyümölcsöt.
Programötletem nincs, esteleg majd tobzódunk a kötésekben.
Biztos mindenki tud valami újat-érdekeset.
Márti
cerceluska

Sziasztok!

Sajnos nincs időm elolvasni az összes hozzászólást, pedig biztosan volt már róla szó.....

Ági!
Elsősorban Tőled, mint szakértőtől kérdezem.

Új helyre költöztünk, 16.kerbe és az új dokinő megkért, hogy menjek el csipő UH-ra (eddig még nem volt) és egy újabb csipőszűrésre. A 6 hetesen sem volt probléma.
Bemegyek a vizsgálóba, az orvos SZINTE rámripakodik, hogy miért cipelem a gyerekemet a kendőben, hát nem tudom, hogy nem tesz jót neki? Mondom, én pont azt hallottam (Zepf Erikánál tanultam), hogy ez a legkiméletesebb a gyerek gerincének. "Ugyan anyuka, igy a gyerek teljesen inaktiv, olyan mintha egy pókhálóban lenne, nem tud mozogni és nem is tesz jót neki, hogy tartva van a gerince. Azt mondta, hogy használjak kengurut vagy babakocsit. A kendő csak 3 hónapos korig használható, ezt mondta.

Bálint 8 hónapos, 10 kiló, 2 hetes kora óta, ritka alkalmaktól eltekintve, kendőben közlekedünk. Jelenleg csipőn hordom, a kendőt jól meg tudom kötni. Bálint már stabilan, egyedül ül és 3 hete áll, most kezdett el kicsiket oldalra lépegetni.
Kocsink nincs, 16.ker legszélén lakunk, minden messze van. De ez nem lényeg....

VALÓBAN IGAZA VOLT DOKINŐNEK?

Szives segitségeteke előre is köszönöm! Kérlek nyugtassatok meg, hogy mindent jól csinálok és a gyereket nem gátolom a fejlődésében.

Vanda

Mikor mondtam, hogy moshatós pelust használunk és mosószódával mosom, na akkor kellett volna fényképezni az arcukat. Megkérdezték, hogy mi az a mosószóda.

Kép

Kép
precious
Budapest

Eszter: én is felismertelek! :) Főleg, hogy ki volt írva a neved :lol:

KépKép
livus

Vanda: ugyan nem vagyok Agi, de olvastam eleget kendözesröl (orvosi velemenyt is) es hidd el, hogy annak az orvosnak fogalma sem volt, hogy mit beszel.
Olyan szomoru, hogy ilyet mond egy orvos :roll:
Bar ez kicsit mas, de nekem is javasolta orvos, hogy adjak tapot fiamnak, csak azert mert zöldes volt a kakija , szoval ennyit az orvosokrol... :shock:
smzsgalf

Livus, izé, a nevem elkerülte a figyelmemet :oops: :lol:

Orsi, lehetne esetleg első péntek? Első csütörtökönként van a lll szopiklub az Attila úton. Mi oda majdnem mindig megyünk. Persze nem kell hozzánk igazodni, csak mi első csütörtökönként kb. minden 2. hónapban tudnánk csak menni. Egyébként nagyon ígéretes, amit írsz, remélem, tényleg összejön :)

KépKép
KépKép
safrany

Vanda! Én is a XVI. kerületben lakom, úgyhogy közel vagyunk egymáshoz. Hol volt ez a zseniális ortopédus? Az Örsön? Ki volt az – csak hogy mindig messziről kerüljem? Akkora hülyeséget mondott az orvos, Te pedig annyira jól csinálod olyan régóta, hogy a válasz nem érdemel sok részletezést talán. Mindennek az ellenkezője az igaz, mint amit mondott. Ha tudsz, így utólag nevess rajta egy nagyot és gyorsan felejtsd el, mint egy rossz álmot! Esetleg ilyen kérdéseim volnának az orvoshoz: a kenguru miért jobb mint a kendő? A babakocsiban aktívabb a gyerek, mint hordozva??? Miért pont 3 hónapos korig jó a kendő? Kíváncsi volnék a válaszaira, mert így el sem tudom képzelni a gondolatmenetét.
Ha kérdezel konkrétabbat, hogy melyik állítását járjam körül részletesebben, szívesen megteszem.

hordozo

Agi, nem volt eleg szorosan becsomagolva es kozepen fogtam ossze a kendot, nem folul. Ma mar sikerult felkotni miutan elolvastam azt a par mondatot Toled :)
Meg nem tokeletes, kicsit ferdere sikerult, de elvolt benne a kiscsaj. Most rugalmas kendot hasznalok, nem csuszik olyan jol, mint a sima es ratapad kicsit a ruhamra. Lehet haton hordozasra a didyt fogom inkabb hasznalni... :?

A video nekem is tetszett, szepek vagytok lanyok!

Vanda, szia! :)
A didymos oldalan ugy remlik orvosi velemenyt is lehet olvasni.

Orsi, jol hangzik nagyon a Budaorsi program. Koszi a szervezest!

Nuska, koszi! :)
Sztem azert is nem tudtam eddig a hatamra kotni a kicsi lanyt, mert feltem, h lepottyan :oops:. Ma is 55x megneztem a tukorben, h rendben van-e a kotes, mert attol feltem, h mindjart leesik a konyhakore...

Eszter, azert akartam/szeretnem haton is hordozni, mert ha eppen eber fazisban van mikor berakom a kendobe "ping" oriasira kinyilik a szeme, a kezevel hatraloki magat es bameszkodik ezerrel. Ilyenkor nem szereti, ha berakom a fejet a kendobe, de azt a fejecsket valakinek tartani kell :). Igy csak 1 kezem marad.
De azt hiszem tenyleg nem artana meg egy kicsit labat noveszteni :)

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Sara!

Hello! :) megnezem az oldalt, koszi. Tok jo, hogy Te is kendozol!

Agi, nekem ennyi eleg Toled, nem kell a reszletezes, Neked elhiszem!
Nagyon koszonom a megnyugtato szavakat mindenkinek!
A kendozest pedig folytatom ugyanugy, mnt eddig.

Agi, priviben kuldom a no nevet, egyebkent az Örsön rendel. Mondta kifele menet, hogy akkor majd nemsokara talalkozunk - kvazi mikor a gyerek mar egyedul jar- de szeretnem elkerulni Vele a talalkozast.

Szep estet mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?