Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)
Megvagyunk, semmi különösebb jele, hogy Noémi ki akarna bújni, sztem váratlan lesz vele is az indulás, mint Botival anno! :D

Gira :)
Milyen rossz élményed volt?
bátor vagy, én nem merném kihagyni a genetikai vizsgálatokat (az afp eredmény viszont engem sem érdekelt)
Amúgy megértelek, a dupla védőnőhöz járkálás, meg a sok vérvétel sztem is tök felesleges. :roll:

Bölcsi: Szerintem is gyereke válogatja, Botondnak kifejezetten kell, imádja! Rá teljesen igaz, hogy gyereknek gyerek a társasága! Minden reggel úgy rohan be közéjük, hogy hátra se néz, hol vagyok! Délben pedig olyan jókedvű, és élményekkel teli, amikor hozom aludni, öröm nézni! :D

Enikő :)
Én is gyakorlóba jártam, úgy van, ahogy Dancsi írta, és én "hülyegyereknek" számítottam az osztályban, mert nem orvos, vagy egyéb "nagyemberek" voltak a szüleim, meg éppen zseni se voltam. :roll:
Viszont a gimiben egyértelműen éreztem az előnyét!

Zsuzsu :)
részvétem a nagymamád miatt. :(

Zsuzsi :)
Ügyesek vagytok, hogy megtaláltátok ezt kompromisszumos megoldást! :wink:

Dancsi :)
Téged sem írigyellek!!

Ilyenkor örülök, hogy anno az eszemre hallgattam (és néha lelkifurdalásom volt), és használtuk a cumit is, meg elkezdtem időben a szopik számát csökkenteni. Így Boti magát választotta el végül, ami engem megviselt ugyan, de őt egyáltalán nem, így nekem is könnyebb volt beletörödnöm!

Kép
Kép
zituska28

szerintem jobb ha egy erős suliba/osztályba jár a gyerek, mégha ő lesz " a hülyegyerek" esetleg, a húzóerő miatt, mintha egy "átlag" osztályba kerül sok hátrányoshelyzetűvel együtt ( itt nem az anyagiakra gondolok) mert ott is van nagy húzóerő, csak lefelé...

én ilyen oszt.ba jártam, mitagadás a hátrányoshelyzetűek közé tartoztam, de nálam voltak rosszabbak is, hátrányoshelyzetűek+kevésbé okosak, nagyon éreztem a hátrányát, nem is a sulival volt a baj, hanem az osztállyal, minket sztem direkt így válogattak össze, a másik 2osztály az évfolyamon elég "normális" volt.
azért nálunk is voltak "okosak", de kisebbségben, sajnos, aki a határon volt inkább lefelé ment , mint felfelé.

azt nem értem az erős gyakorló suliknál h. miért kell protekció, mikor felvételi van, vagy ez akkor nem számít? mármint a felvételi?

én mindenképp gyakorlóba viszem a lányokat, márha sikerül bejutni :lol:
Vendég

Timika!

Hát sajna mi nem járunk még be a városba,gyalog messze lenne nagyon,apa elviszi a kocsit,meg félek az influenzától most,de anyum jön csütin vagy szerdán,akkor megyek be a városba bankba,ha tudom pontosan megcsörgetlek, ha elküldöd a számodat,nincs meg szerintem nekem.Vagy ha akkor nem tudsz bejönni a városba el is ugrok érte ha jó úgy neked!
20140113113746

Sziasztok!

Zsuzsu!

Részvétem a nagymamád miatt!!!!!

Elég rosszul alakulnak a dolgok itthon Norbikám lázas.Nem elég a kiütés .....még ez is.
Megyünk ma bőrgyógyászatra vele.
Hol nagyon csalános az egész kis teste hol csak éppen.Függetlenül az étkezésétől.Napok óta nem kap tejes ,se tojásos kaját,és kenyeret sem.Na gondolhatjátok hogy milyen lehet ez az én mindenevő örökké éhes manómnak :(
Ha banánt eszik utánna is kiütéses de ha épp reggel van és felkelt(és még nem evett semmit)akkor is.
Már tiszta ideg vagyok ráadásul tegnap már fulladt is gyorsan nyomtam neki ventolint....
Szóval nem tudom mi a fene remélem ma többet tudok meg a bőrgyógyásztól.
Niki is "meg van kergülve"Tegnap egy órás ordítás volt mert nem akart aludni.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

Hú csajok köszi a gyakorlós infókat! Én azt hittem (nemtom miért) hogy a jövendőbeli tanárok minden felé mennek tanítani, legalábbis nálunk úgy volt, én emlékszem, hogy hozzánk is jöttek annó a suliba...

Timika: Mi az amit még ajánlasz (de nem vagy benne biztos, h nekem bejön-é)? :lol:

A Karolináról megoszlatank a vélemények 8) . A párom aszonta rá, hogy "k***a nevelde" :shock: :lol: Hogy honnan szedte? biztos vannak ezirányú infói :lol: 8) nemtom na, ilyen túl "szögletes" iskolába se szeretném adni. Ez a vallásos nevelés önmagában nem lenne gáz, de oda csak lányok járnak nem? Az meg milyenmár.... Tehát azt hiszem az a másik véglet! A kettő közötti átmenet kéne. Jajj mennyi bajom van :lol: Aztán feldühödök kiköltözünk falura és beiratom őket a helyi iskolába 8)

Bölcsi: Viola is szereti, és rengeteget fejlődött ott, megtanult szocializálódni, ami nagyon fontos sztem, főleg nála és így az oviba is könnyebb lesz vele, mivel a szabályokat, rendszert már tudja! Ugyanakkor Bogit lehetetlen lett volna beadni bölcsibe, olyan más volt az érdeklődési köre akkoriban... én is kielégítettem a társasági élet iránti igényét 8) Zalánnal nemtom hogy lesz, de nem tervezem bölcsibe adni. Persze ha ajánlanának egy jó munkát, akkor muszáj leszek... na de ennek kb akkora az esélye, mint annak, hogy egy fehér elefánt az ormányából lefröccsent vízzel a Kárász utcán 8) :lol:

Zseibi: Gyönyörűek a gyerekeid gratulálok :wink:

Eldugultam :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zitacicu: basszus nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: erőt nektek és gyors gyógyulást++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megértem a gyakorló pártiak érveit az iskolákkal kapcsolatban és azokét is, akik inkább nem iratnák oda a gyereküket! Nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb a gyereknek, én is jártam sokat a gyakorlókba amikor tanítottam vagy órát látogattam, de gyerek koromban nem ott tanultam, mégis felvettek mindenhová, ahová jelentkeztem. Sokat számít a közösség, a tanárok, ez természetes, de ha egy gyerek tanulni akar, akkor megtalálja a módját, bárhová is jár, illetve nekünk szülőknek kell jó irányba terelgetni őket! Ez könnyebb, ha a követendő példa az elit környezet. Viszont szerintem ha nem jön be az iskola és a gyerek, vagy akár mi elégedetlenek vagyunk vele, még mindig lehet változtatni! Nem árthat a gyereknek, ha egy erősebb iskolában kezd, ha rosszul teljesít, át lehet iratni máshová! Mert szerintem annak sincs értelme, hogy az egyébként nem hülye gyerek csupa kettessel teljesítse az ált. isk.-t egy gyakorlóban, mert akkor nem sok esélye van a továbbtanulásnál! És az a cél, nem?!

Nem akarom az észt osztani! :lol:
A gyakorlókról azt hallottam, hogy nagyon számít a gyerek megítélésében és jegyeiben, hogy a szülő mennyire tudja támogatni az iskolát anyagilag! (több helyről is ezt hallottam!) :? Nekem ez nagyon nem tetszik! Meg ismerőseim panaszkodtak, hogy a negyedikes gyerekek szüleinek nem volt jó Magyarországon osztálykirándulni, külföldre mentek többnaposra, sok-sok ezerért! (biztosan nem csak a gyakorlókban megy ez! Mármint a rongyrázás.) :lol:

Szandrának meg tök igaza van, szerintem még jobbak is lehetnek a kistanárok órái, mint azé, aki már ezredszerre mondja el ugyanazt! És ha annyira rosszul csinálja a kistanár, a rendes tanár újra tanítja, korrigálja, kiegészíti az anyagot! Ahhoz viszont jó képességű gyerekanyag kell, hogy még így is megértsék a többféle szemléletet, módszert! :D

Bocs, tényleg nem akartam okoskodni, én ezeket hallottam! De javítsatok ki, ha téves híreket terjesztek! :lol:

Szép délutánt!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Enikő: A Karolinába ált isk-ban (vagy csak alsóban???) vegyes osztályok vannak! A gimiben nincsenek fiúk! Na én arról hallottam, amit a férjed, de Ő biztosan pontosabb infókkal rendelkezik! :lol:

KépKépKépKép
hefe

Zsuzsu! Részvétem a mamád miatt! :( Szopi alatt nagyonis lehet teherbe esni, kollegáméknál szinte rögtön szülés után megfogant a köv.

Szilcsi! Igen egyelöre még csak ezt mondja de Orsi pl. csak késöbb 1 évesen kezdett beszélni. De ö sem azt mondta anya, neki is baba, mama,tata, apa igy sorban, én csak utánuk következtem :o

Melinda! szerintem mind örülnénk ha lehetne ilyen megoldást találni. Nekem ha be is kell utazni Szegedre már nem lesz elég a részmunka mint Orsinál lehetett, mert csak a bezinre elmegy majd 25e (ill. jövöre már több lesz)

Enikö! ahogy Hefe is irta, az ált. iskola koedukált, a gimi viszont csak lánysuli már valóban.

Szandra! Békében is tanítottál? Mert én azon gondolkodok nagyon.

Betegeknek jobbulást!

Ja és nem megyünk a Dévényeshez holnap. Ma mondta valaki hogy szerinte azért ott fizetni kell (jo hogy az orvos aki küldött ezt elfelejtette megemliteni, na meg a nö is akit hivtam idöpont miatt) k----va drága, most nem megy nekünk ez, marad az itteni torna Mórán

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hefe: lehet ám, hogy a párom is a gimi részére gondolt 8) :lol: (sőt biztos, én kevertem össze a kettőt, nem vagyok nagy ismerője a szegedi iskoláknak :oops: )
Köszi, hogy megosztottad velünk a nézeteidet, több szem többet lát, ráadásul te benne vagy/voltál/leszel, mint tanítónéni! Azért egész más nézőpontot képviselsz ami nem baj! Sőőőt! :wink:
De mondjuk még okosabb nem lettem, azaz ugyanolyan döntésképtelen bénabéla vagyok, mint eddig :lol: :oops: :shock: :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zita: A CORA-sok mondtak, hogy febr. 1-tol lesz a baba-mama hetek.

Niki:
Luca babe reggel es este szopizik, de szerintem ezek mennyisege max 40-50 ml lehet. Szoval mar csak a feeling kedveert nyomja. Igy is tok orulok, hogy eddig sikerult. 1 eves koraig meg jo lenne kihuzni, de akorul mar csak az estit szeretnem megtartani. Amugy jol vagyunk, koszi, Kuszik Lucam allandoan mindenhova, es ha teheti, felhuzatja magat allasba. Az onallo felallashoz meg gyengecske. De tok cuki, ha vegre all, vigyorog, suttogja: THATTHATTHATTTHA!

Szandra: Egyetemi dolgozok gyerekeinek van az egyetemi bolcsi, ha jol tudom. Majd jol utanakerdezek, foleg annak, hogy mikor szoljak elore, ha mennenk.

Zsuzsi: Ugyik vagytok!!!!
Nem all szandekomben visszamenni melozni egyelore, vhogy ugy erzem, mindig is ezt szerettem volna csinalni: Hatterbe huzodni, torodni, figyelni a kis csoppseg novekedeset, kisergetni ot. Kisteso ugyben eddig az volt az allaspont, hogy legyen kb 4 ev koztuk, de ez anyagi ( :evil: ) okokbol megfontolando. Az en TGYAS-om piszok jo volt, szoval meg az sem kizart, hogy GYEDrol megyek szulni. Nemtom. Majd kitalaljuk Apaval, addig meg szorgosan lottozunk is.

Madách: Mar nem tudom, ki emlitette, de pont tegnap meselte a szomszed, hogy az o gyerkocet mar nem vettek volna fel, hacsak nem adakozik boszen ennek meg annak az alapitvanynak. Ugyhogy meg be is adja megegy evre oviba a kicsit, mert amugy meg tul picike meg. De azt mondja, mashol is ilyen flakba utkozott. Kivancsi vagyok, ti mit tapasztaltok majd. (Amugy miert is nem lepett meg ez a dolog?! )

Mi most alvas elvalasztasban vagyunk. Luca 8kor kelt, 10kor laudt fel orat seta kozben, ebed utan 1,5et agyban, aztan du. megegyszer felet seta kozben vagy autoban. Ja, es 8-8ig alszik ebredes nelkul ejszaka. Ilyen piszok mazlista vagyok, tudom. De. viszont egyre kesobb akart most mar aludni, szoval azt probalom elhagyni. Jol is jon ehhez a joido, mert nem altatasi setat tettunk, ma sem, hanem kimentunk a jatszoterre, kicsit hintaztattam, neztuk a "nagyokat", szoval tartottam, stb. Hazafele majdnem beajult, de nem hagytam (bocsi), es nem is volt gaz idefent, kicsit kuszott erre-arra, aztan most tolti ebed utani csicsiset. Persze majd megint jon a rosszido, akkor nehezebb lesz, de hat mi konnyu? :wink:

Na, eldugulok vegre, pussz

Kép
Kép
-macsek-

Szandra!
Én valószínűleg a Temető utcait választom Reginek, csak nem a mi körzetünk, így nem tudom, hogy felveszik-e!
M.Krisztával elmegyünk majd a nyílt napra és mivel én is csak jót hallottam róla, örülnék, ha felvennék oda a lányokat!
Ha nem veszik fel, marad a Petresi utcai,bár arról jót is és rosszat is hallottam...

Kép
kajla

Csajok Zalán egyértelműen kúszik :D :D :D :D :D Olyan büszke vagyok rááááááá :)

Macsek: Enyim fiam nem alszik ennyit napközbe! Tegnap pl semmit se aludt! :shock: Bár sztem fájdalmai vannak, mert fogzik... azért lehet ez....

ceniko
Szeged

SZiasztok.
Huh egyre nehezebb helyzetben vagyok a sulikkal.
Most megpróbálom összeszedni Nektek eddigi tapasztalataimat, aztán majd eldöntitek melyik szimpi. Ezek részben az én személyes tapasztalataim, részben amiket hallottam.
Gedói
Általános vélemény, hogy sz*r suli. Álítóéag bezárják, de ezt minden évben szinte mindegyik suliról elmondják. A szakok: kéttannyelvű angol és rajz. voltunk foglalkozáson. nagyon aranyosak voltak a tanárok, de ez akár a látszat is lehet. Túl sok helyről hallom, ne adjam oda a gyerekem.
Tarján III.
Dícsérik. Kéttannyelvű német, angol és tánc szak. Erős iskola. zinte csak jót hallottam, nemsoká lesz a nyílt nap.
Piros iskola ( tarján bisztrónál)
Tesi és általános szak. Nem jó a vélemény. Ráadásul tanítottam magántanárként két gyerkőcöt, az egyik diszlexiás volt, és én világosítottam fel a tanárát, hogy az, ennyire figyeltek rá.
Madách
háááát. hol is kezdjem. Az igazgatónőt jól ismerem, szaktanárom volt és a lányával jártam suliba. Nagyon szimpi, de sajnos ahogy én látom, nagyon elit iskolát csinálnak belőle. Én nem óhajtok a lányomnak 6 évesen mobilt venni( a legujjabbat), nincs pénzem havonta új 30.000 ft-s cipőre stb. A büfés csaj gyereke velünk jár oviba, azt mondta rendszeresen 5-10.000 sel fizetnek a büfébe. Jó tudom, nem minden gyerek teszi ezt, de az én gyerekemet ne nézzék le ezért. A tanerő egyébként jó, már aki megmaradt azokból akikkel én tanítottam.
Zrínyi
Nagyon úgy néz ki nálunk ez lesz a nyerő. igaz ha jól emlékszem általános szak van, de rengeteg a fakultatív foglalkozás, aminek egy részét beépítik az órákba. Pl: úszás, tánc ( társas és néptánc) dráma szak.
Arany
Na erről is igen vegyes a vélemény. Közepes sulinak mondják.
Ságvári
Hát csajok, az igazgatónő és a helyettes ......utálatosak. És szerintem itt el is bukott az egész.( vért izzadtam a gyakorló órán :) )
Juhász Gyula
Elég jó suli, de a bejutás nagyon nehéz. Itt napközisztettem, igy nem nagyon ismerem a tanerőt
Tarján
Nagyon erős iskola, sztem túlterhelik a gyerekeket. Ami nem tetszik, hogy nem figyelnek a gyerekere. Ha verekedés van, akkor a tanár meghúzza a válát. Na ez nekem nem működik.
Nos ennyit tudok.remélem segítettem valamicskét
Bölcsi
Én 2 évesen adtam be Vivit. Előnyére vált, ha jól választasz nagyon jót tehet a gyereknek.
Üdv

Kép
Kép
szandra29

a Tarján helyett Tabánt akartam írni, bocsesz

Kép
Kép
szandra29

Minden kedves Ágnes fórumozónknak nagyon boldog névnapot kívánok! :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Macsek! Egyetemi ovi a Batthyányi utcai ovi, bölcsiről nem tudok, melyiket hívhatják annak.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikö! Nagyon ügyi Zalán! mi még nem tartunk itt :o

Macsek! Igen, sokat számit ha van ismerös, én is megtapasztaltam. AMugy egyetemi bölcsi amire gondoltál a Toldi u-i (kollegámék is oda járatták, apa oktató), Melinda ugy emlékszem oda járatta Lottit, ö dicsérte. Alapitványi oviba minket mindkét helyen felvettek volna már a mini csoportba, ennyit tesz ha az ember megfizeti.

Kajla! na ebben én is tévhitben voltam amikor ovit kerestünk és mondtam de ez a körzetesünk. Szoval már nem köteles mindekit felvenni aki oda tartozik, de az igaz hogy "elvileg" elönyben kell(ene) részesiteni aki oda tartozik körzetileg.

Szandra! Tényleg a Tarján III nekem is nagyon dicsérték. Madách-on most kiakadtam amit irtál róla, na én sem szivesen járatnám ilyen helyre a gyerekeket

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zsuzsu!
Részvétem! :cry:

Karmen!
Úgy van, ahogy Melinda írta a bölcsivel kapcsolatban.
De kérdésedre válaszolva:igen, a bölcsiben írattam fel, a vezető írta be egy füzetbe!!!!

Melinda!
Maximálisan egyetértek veled!

Dancsi!
Én úgy tudom(de lehet 2 év alatt változtak a dolgok),hogy nem szabad felvételit tartani!!!!!Max. elnevezik játékos elbeszélgetésnek!!!!!

Na csajok, akik iskolákat kerestek!!!!!

Tarjáni Kéttannyelvű Ált.Isk.(Építő u.)jan.24. 16:30 - játszódélután és szülői tájékoztató
febr.12-13. 8-11-ig nyílt órák
febr.27. játékos meghallgatás
előzetes jelentkezés febr.15-ig

Dózsa Gy.Ált.Isk.
Nyílt napok:febr.5.,12.,19. márc.4 17-18-ig

Táltos Ált.Isk.
Nyílt nap:jan.30.,31. 8-11-ig

Gedói Ált.Isk.
Nyílt nap:febr.12. 7.45-től 10.25-ig

Béke Utcai Ált.Isk.Nyílt nap:febr.7. 14-16-ig

Zrínyi I. Ált.Isk.
Nyílt nap:febr.7. 8-10-ig
Tájékoztató:febr.21. 17 órától

Petőfi S. Ált.Isk.
Bálint S. Tagiskola - Tápé

Nyílt nap:márc.3-4. 8-10-ig

Petőfi S. Ált.Isk.- Benczúr Gy. utca
Nyílt nap: febr.26. 8-9-ig; márc.5. 15-17-ig; márc.11. 8-9-ig; márc.12. 15-17-ig

Petőfi S.Ált.Isk. - Hunyadi János Tagiskola
(Lidicei tér)
Nyílt nap:febr.6. 8-10:40-ig

Ezeket találtam!
Ahogy ídőtök engedi, azt javaslom menjetek el minél több helyre!!!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Karmen! Lotti a Vitéz utcai bölcsibe járt, hugicája is odafog. :)
A Toldi utcában óvoda van. :)

Suliban járatosok: Rókusi Iskola?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Akkor ezek szerint a Madách finoman szólva is sznobnevelde? :roll:
Én nem fogok 10-20ezer ft zsebpénz a gyerekem kezébe nyomni az biztos. :shock: Nem is tudnánk, de ha tudnánk se akarnék!!! Nem nevelem őket egyenesek kisköcsögsznoboknak! :shock: :evil:
Az meg nem hiányzik, hogy ez miatt lennézék az egyébként jó képességű, jó tanuló gyerekemet, és ez miatt valami lelki baja legyen.... :roll:
Ménincs egyenruha mint Angliában????? Az kéne és akkor nem lenne 30ezer ftos Nike cipő.... :evil: Jó haram elcseszik a szülők a gyereket! Egyáltalán belegondolnak a szülők ebbe, hogy ez hosszú távon hova vezet????? Vagy én vagyok rosszul kódolva???? :evil: :shock:

A Zrínyi általános az hol van? megnézem a gugliba.... :D

ceniko
Szeged

Enikő! A Zrínyi a Mérey utcában van. :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

sziasztok!
nem szegedi révén én sem tudom, hogy hol vannak a sulik. mondjuk elveim már nekem is vannak (babám még csak félkész:)), és már tudom, hogy mit -hogy szeretnék. aztán ha a gyereket bántják majd, mert én csak 12 színű filcet veszek, nem 30 színűt, akkor lehet, hogy majd meggondolom magam :wink:
én már előre félek, hogy hogy fogjuk kibírni a párommal, hogy egy-két hülye bölcsis, ovis, tanár, egyéb szülő(aki bele akar szólni és nekünk nem tetsző módon) kategóriát ne küldjünk el vhová :oops: :roll:
de ez még messze!
holnap körzeti védőnő. ez meg mekkora hülyeség, hogy kétféle is van és fedik egymás munkáját. na, mindegy nem is zavarna, ha nem épp a múlt héten ültem volna 3 :!: :twisted: órát a központiaknál. na, sebaj. ide is viszek könyvet.
toncsi

toncsi80

Innen tudjátok megnézni a lakcímetek alapján, melyik ovihoz/iskolához tartoztok körzetileg!!

http://www.kir.hu/

Karmen: És már a körzetes ovi nem köteles felvenni a körzetébe lakó gyereket???? Akkor se ha nagytesó már oda jár?
A vezetőnő az ovinkba nem nagyon akarja felvenni Violát :( , (fél a felelősségtől, hogy ha esetleg lenne egy nagyrohama nehogy baja essék vagy nemtom -pedig mondtam neki, hogy Vius nem nagyrohamos epilepsziás, tehát ez a veszély nem áll nfenn, na de süket lánynak szerenádot..... :x ) De ennyi erővel egyik oviba se vennék fel, mert ettől minden intézményben tarthatnak!! Nem???? :roll: Nem tudom mit csináljak :( :cry: Speciális ovi nem kell neki, mert nem fogyatékos, viszont tartós beteg ez tény, de ez miatt nem felvenni sztem szemétség!!

ceniko
Szeged

Enikő! Ez nem szemétség, ez vmi más...... :evil:
Keresgéltem neked:
http://216.239.59.104/search?q=cache:sz ... cd=3&gl=hu

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 65. § (2) bekezdése értelmében a gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, illetőleg ahol szülője dolgozik. Az óvoda - beleértve a kijelölt óvodát is - köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki e törvény 24. §-ának (3) bekezdése alapján köteles óvodába járni, ha lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye a körzetében található (kötelező felvételt biztosító óvoda).

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zsuzsu!
Részvétem a nagymamád miatt! :cry:

Enikő!
Zalán nagyon ügyes! :D

Nagyon boldog névnapot az Ágneseknek!

Csajok! Van egy felesleges iwiw meghívóm! Érdekel valakit :?:

Betty
Kép
rbetty

Hűűű,itt olyan téma megy,amihez én nem tudok hozzá szólni és még nem is akarok csak kérdezném hogy:

van egy kis üveg ma kevert Suspensio Anaestheticum fogzáskönnyítő lötyim,uram vette me de nekünk nem jó,mert ki kell köpni azt meg még nem érti a lelkem ugye,nem kell vkinek????Eszter nektek????Ingyen odaadom,kidobni azért sajnálom,1 hónapig jó azt mondta patikus!

Minden kis betegnek gyógyulást kívánok!
20140113113746

Enikő!
Ezek szerint nekünk 4körzeti óvodánk is van :shock:
A Hunyadi térit is dicsérik, álítólag külön tornaterme van! Ha ez előny... :?:

Kép
kajla

A Hétvezér utcában hol lehet az óvoda???

Kép
kajla

Zsuzsu!
Részvétem! A fénykép azért célba ért még?

Kép
kajla

Kajla: Hétvezér ovi a Hétvezér-Pacsirta utca sarkán van.
Mi a Hunyadi téribe járunk, a tornaterem a pincébe még csak most készül, ugyanis félúton elfogyott rá a pénz :? :( Most keresik az esteleges támogatókat akik besegítenének a befejezésbe..... :roll:

Melinda köszi :D

ceniko
Szeged

Úgy tűnik megint beleestünk ebbe a taknyomnyálamegybefolyós, köhögős, lázas akármibe, mármint Rékánál ez van, nekem nagyon fáj a fejem meg lázasodok!!Áááááááá

Kép
gyanixi

Sziasztok Csajok.
Megtaláltam a tökéletes sulit. Ma szülői volt az oviban. majdnem sz összes suliból ott voltak a tanárok, kivéve Madéch, Ságvári és Juhász gyula. Na nekem már ez is mond vmit.
Szóval végighallgattam az ööszes tanítónénit, és az én lányom a Makkosháziba megy. Ez tuti!!!!. ha van kérdésetek ezzel kapcsiban, szívesen válszolok. Ja és az ovitársa anyukája fogja tanítani, aki egy tündéri nő
Üdv

Kép
Kép
szandra29

Szandra: Mesélj :D Miért erre esett a választásotok?

Niki: Gyors gyógyulást mindkettőtöknek!Remélem nem influenza!!!! Szopi mellett paracetamol tartalmú lázcsillapítót szedhetsz nyugodtan! ++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Lányok, gyors kérdés: Pampers Active Baby 4+ pelust használunk, ami 9-20kg között jó, mégis naponta 1-szer tuti kifolyik a pisi belőle. kb. 3-4 óránként cseréljük. A következő az 5-ös méret 11-21kg között jó. 10,5kg-ot nyomunk. Szerintetek mit tegyek? Sűrűbb csere vagy nagyobb pelenka? És a Let,s go-t mikortól használják a gyermekek?

Timika!
A kocsi tök jó, de a gyermek mászókának használja :). Erre van valami ötletetek? Nem hajlandó megülni benne, hidba fesziti magát és csúszik ki belőle. Mit csináljak? Talán az lehet a gond, hogy az ülés része befele lejt????

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Akkor nincs baleset, ha itthon vagyunk, de ha elmegyünk valahova, akkor tuti annyi pisi gyűlik benne össze ennyi idő alatt, hogy a szélén nedves lesz.
(Ez lemaradt)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Zsuzsu!
Őszinte részvétem a nagymamád miatt! :cry: :cry: :cry:

Zitacicu!
Gyors jobbulást Norbikának! :) Ez a csalánkiütés dolog nagyon vacak, Dénesen is egy időben mindig kijöttek a kiütések, volt tej, tojás, déligyümi stb. diéta nekem is (nem Déninek, mert akkor még főleg szopott), sose jöttünk rá mitől van, mindenféle allergiára gyanakodtak, egyszer elmúltak és soha többet nem jöttek vissza!

Zituska! Dénes is cumizozz, szinte a kezdetektől, mert ő már újszülött korában is úgy gondolta, legjobb a cicin lógni. A cumit persze teljesen magától dobta el 8 hónaposan. Mikor már több étkezése volt neki a szopi mellett, próbáltam úgy etetni, hogy előbb evés, aztán szopi, de nem jött be, ugyanúgy szopott. (Mikor 9 hónaposan elkezdett járni, attól kezdve követett a lakásban mindenhova, ha szopni akart, simán felmászott az ölembe és tépte a pólómat. :lol: :roll: ) Vannak extra függő típusok.... :lol:

Dancsi!
Jó ez a szivacsos ötlet. Azóta is vele alszol?
Én is azt olvastam, hogy 4-5 szopi mellett már megy a teherbeesés, és személyesen is több anyukát ismerek, akinek ment. De Dini tizensok cicizése egy nap még sok volt.
Nálatok most tervben van a harmadik baba?
Remélem, hogy Boldi hamar beszokik a bölcsibe, és kicsit neked is könnyebb lesz, ha kevesebbet szopizik!

Timi!
A holnap du. sajnos nem fog menni, Rolcsi nem lesz itthon. :(:( Sajnálom. Tényleg. Nem akar összejönni.
A képeket köszi! :):)

Exi!
Boldog névnapot! :):):)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

hú, annyit írtatok h. nem tudom mint most elolvasni csak beleolvastam.

aTarján III. jó suli (volt? )unokaöcsém kéttannyelvűbe járt, igaz okos is, neki nagyon jó volt, 8.a megis volt a középfokú ny.vizsgája szuper tanárai voltak, de azt hallottam már nem olyan a színvonal.

Karolina: nekem az egyneruha miatt nagyon szimpi, de az enyhe kifejezés h. nem vagyunk vallásosak, ez miatt kilőve.

Madách: ha a Madách ilyen, akkor milyen a Ságvári, durvább??? mert csak ezt tudom elképzelni.

Enikő!
ez durva h. nem veszik fel Violát, most mit fogsz csinálni?, de nektek ez körzetes ovi, nem? akkor meg fel kell h. vegye.
Vendég

Cseppek!

Leegyszerűsítve: Válts pelust!!! (Pampersről pl. Tesco szinesre, érdemes meggondolni) :lol: :lol: :lol:
Neeeeeeeeeeeeem, komolyan: Nálunk is sokszor előfordult, hogy extrém "nagy" pelus kellett a csajszi kilóihoz képest (bár inkább míg kicsi volt)! Babafüggő is, nálunk husis combikák vannak, amiatt kell mindig nagyobb méret! (Kb. hasonló paraméterekkel rendelkezik Dorottya, mint a te fiad! :D )

Mellesleg nem a Pampers ellenembere vagyok, de nekünk az a pelenka vált be legkevésbé!!! Folyton olyan érzésem van, hogy totál tele van a pelus! :shock: Szerintem direkt csinálják, hogy minél többször cserélje az ember!!! Persze csinosabb, hogy nincs akkora feneke benne, de így a használhatóság rovására megy szvsz! 8)

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Zozo!
Kiknek a színvonala nem a régi?
A tanároké v. a gyerekeké? :?:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő: Jól tudom, hogy régen volt a Hunyadi téri ovinak tornaterme, csak most mivel szerb nemzetiségi csoportot is indítottak, abból kellett kialakítani +1 csoportszobát és azért nincs? Mert valami ilyesmit hallottam! Viszont nagyon igényesek, a nyáron készültek el a mellékhelyiségek (ma láttam is őket :lol: , én vittem bátyám kisfiát oviba), ami szerintem nem utolsó!

Szandra: Engem is nagyon érdekel a döntési szempont! :D

Jó éjt mindenkinek!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Csibe!
gondolom a tanároké.
tesómék elégedettek voltak, de ez nem most volt,
Vendég

Cseppek!
Én is váltást akartam javasolni! :lol:
De komolyan! Én Pamperst csak nyáron használtam, amúgy mindig Libero-t! Szerintem többet tud elvezetni! Csak tipp! És az tényleg nem mindegy, hogyan oszlanak el a kilók. Reginek nem voltak hurkái...

Kép
kajla

Cseppek! Mi is jártunk igy, még nem értük el a sulyhatárt de mégis váltani kellett és többet nem volt gyakori pisis ruha. NEkünk most egy jóideje már egyszerü pelusunk van, nem márkás, mégis van olyan jo mint a legjobbnak mondott pelusok. (igaz nekem is volt 2 fajta ott amit visszavittem és kicseréltettem másmilyenre mert nem vált be, probálkozni kell)

Melinda! Nekem a vezetőnők mondták, több is mert több oviban is voltam, hogy a körzetesnek is van létszáma, amit kicsit túllépnek de ha elfogyott a keret akkor bizony hiába kellene felvenni a gyereket nem tudják, igy gyakorlatilag mégsem igaz az ha a szülö szeretné fel kell venni a körzetesnek, ahogy pl. mi is igy jártunk ott nem lett volna Orsinak helye

Enikö! sajnálom hogy a vezetönö igy áll hozzá! Remélem utánakérdez mivel jár egy ilyen betegség és megnyugszik hogy fel meri venni Violát

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali.

Enikő, na mindjárt megkukkolom a körzetes intézményeket...

Szandra, öcsém is a Makkosháziba járt. Én anno oda akartam íratni Petit, ahova én jártam, de az összeolvasztották egy másikkal.

Cseppek, én is a váltást javaslom másik fajtára. A TS márka tényleg jó, Peti 12 kg, de a maxi még jó rá simán, most akciós is, egy próbát megérne.

Ja, még valami: pár napja volt egy cikk a síszünetről a DM-ben, és ott az volt írva, hogy a Ságvári gimiseknek KÖTELEZŐ elmenni síelni. Csak tudnám, hogy ezt ki fizeti? Most vagy nagyon gazdag szülők gyerekei járnak oda, vagy nagyon gazdag a suli...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Na, sulitémába én még nem nagyon tudok bekapcsolódni. :oops:

Exi :)
Ez érdekes...kötelező??? :shock: És hogy ellenőrzik, hogy elment-e minden diák síelni???

Cseppek :)
A Pampersből nekünk is sokszor kifolyt a pisi, meg a hígabb kaki is.
Mi is Tesco színest használunk, szerintem nagyon jó, símán Libero minőség - fele áron! :wink:

Mi továbbra is jól vagyunk így egyben! :D Ha addig semmi nem történik, akkor holnap ctg, és sztem utána megvizsgál a dokim is! Na sztem onnantól fog beindulni a dolog! 8) (nem azért, mert durván vizsgál, vagy direkt piszkál, de Botival is így volt).

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok, tegnap már nem volt erőm leírni hogy mi alapján döntöttem.
Akkor elkezdem. Úgy mentem be szülőire, hogy ha törik ha szakad eldöntöm hogy hová megy a lányom. Azt is eldöntöttem, hogy érzéseimre hallgatok, így választottam bölcsit és ovit is , és ezek eddig beváltak. tehát. Eljöttek a Gedóiből, a Piros iskolából, Tarján III. ból, Makkosháziból, Dózsából, Odesszából, Zrínyiből. Az összes most induló elsős tanítónéni ott volt.
A programjukról nem beszélnék, mert az összes iskola ugyanazt a szakokat indítja, kéttannyelvű angol, német, tesi és általános tantervű. Kivétel ez alól Tarján III. ott tánc is van, Gedói: rajz, Makkosházi: Francia. tehát nem a program alapján döntöttem, mert minden tanár ugyanazt mondta.
Szóval a szimpátiára mentem.
Gedói 2 tanár jött. 1 tanár angol szakos. először is nem tetszett a kinézete, amikor más tanár beszélt , a társának mindig súgott vmit, ami nekem már nem szimpi. röhögcsélt, semmi tiszteletet nem mutatott. És amikor beszélt hadart, egy tanítónénio hadart. Alig értettem, a gyerek akkor hogy fogja? 2. tanár: ez egy fokkal jobb volt, de az első tanár miatt már nem jött be. Gedói kilőve.
Piros iskola. Szimpi tanárok, jó dumásak, csak egy gáz volt, tanítónénike elfelejtette, hogy nem bulizni jött és lehet nem kellett volna ennyire kirakni nem kis méretű cicijét és lehet nem kellett volna tűzpirosra kifesteni a száját, mert mindenre hasonlított csak tanítónénire nem. Nos nem szeretném, ha ilyen ember mutatna példát a lányomnak.lehet maradi vagyok, de ezt vallom. A tanár nézzen ki szolidat. Piros iskola kilőve
Tarján III. jó iskola, jó tanárok, de nyelvi szakra nem akarom adni a gyereket, táncra meg nem akar menni.
Dózsaott kezdem, innen csak 1 tanár jött. Aranyos volt, szépen beszélt ( én ezt is néztem, hogy megfogja e érteni a gyerek ), csak az iskola a kajak-kenura helyezi a hangsulyt, és hát ez nem tetszett
OdesszaÚjszegeden van, már emiatt is kilőve, de képzeljétek el olyan zavarba volt a tanár hogy dadogott. na ezen kiakadtam, egy tanítónéni aki dadog.....
Zrínyiátlagos iskola, ami nem tetszett hogy kicsi az udvara, és közölték, hogy nem biztos hogy a gyerek lemehet az udvarra. Na ne, szünetbe is üljön az osztályba????
És akor a nyerő iskola Makkosházi ami eleve tetszett, hogy az ovitársunk anyukája is tanítónéni lesz ott. kedveltem ezt a nőt, de nem tudtam melyik suliba tanít. Szóval már eleve jó volt. Először egy férfi tanár beszélt, ugyanis ettől az évtől alapítványi pénzt kapott a suléi, és foci szakot is indítottak, ebből kifolyólag a sportok ingyen vannak. Szóval ő nyilván nem nagyon kötött le, aztán 3 tanítónéni volt még ott. 1. a foci osztály tanítója. Nagyon vagány nő, dumás, nagyon szimpi. ha fiam lenne oda adnám. Nem akart meggyőzni, csak elmondta, ez van ezt tudom ajánlani, így tanítok. tetszett. 2. tanár Matek szakosoké. Ő komolyabb, látszott rajta, nagyon okos nőci ( jó tudom, minden tanár az), olyan régi típusú tanár, de nagyon meleg hangja volt, és megnyugtató.
3. Tanárnéni, akihez mi megyünk. Fele arányban az általános tantervű, fele arányban francia osztály. mosolygós, nagyon szépen választékosan beszélt. elmondta ő hogy tanít. Olyan melegség töltött el, mint amikor megtaláltam a bölcsit és ovit. Jött az érzés és tudtam Vivi itt jól fogja érezni magát. Eleve ismerős a tanítónéni, de annyira nem ismerős, hogy kivételezzen Vivivel. Nekem ez megnyugvás. Ami még szimpi, de nagyon. Beiratkozás után, áprilisba, 2 héten keresztül minden nap 1 órás ismerkedés van az iskolába. Vagyios, amikor a gyerekem szeptemberben megy, már ismerni fogja a sulit, az osztálytársait és a tanítónénit.
Nos ennyi.
A tanácsom az, ha elfogadjátok, ne hallgassatok rám, döntsetek megérzésből. A programok ugyanazok, tehát ebből a szempontból tök mindegy hova adjátok a gyereket.
Üdv

Kép
Kép
szandra29

Egy kép tegnapról :) Kép Jázmin

Kép
Kép
szandra29

Szandra! Szuper ez a saját kifogó!! Örülök hogy tetszik végre egy suli, remélem majd Vivinek is fog!! Azon csodálkozok a Békéböl sem volt ott tanár? Egyébként hogy szó volt róla, én is nagyon ellene vagyok hogy már nem kell nekik iskolaköppeny, meg hogy mobilt kell venni a gyereknek, mert a többinek is van anya és lenéznek érte...

Exi! Amikor kolleganöm gyerekei oda jártak akkor is volt síszünet, ez azt jelentette hogy senkinek nem volt iskola, de hogy mit csinált azalatt otthon az mindegy volt. De aki sielni akart menni tényleg akkor kellett, nem szerették azt ha valaki közölte hogy ö máskor szeretné a gyerekét elvinni és ezért hiányozzon. Tesom amugy nagyon odavan a Ságváriért, Csilla oda fog menni, én biztosan nem adnám oda enyimeket :o (nem a síszünet miatt :lol: )

Zituska! Hát szépen kihuztátok, lehet kivárja a pontos napot?? :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ovi témához annyit:nekünk hiába van itt a következő sarkon az ovi(Hétvezér)nem vették fel a Mátét ,mert állítólag a testvérgyerekek az elsők így aztán nekünk hiába volt körzet...És ez volt a 2.,3. ,ovival is...

Enikő!

Az dúrva hogy nem veszik fel viust bölcsibe.Védőnő(szakember)erre mit mond?

Ma kiütésmentes napunk volt eddig ,de éjfélkor 39.5 láza volt Norbinak.Most is meleg.Holnap viszem a dokihoz.(reggel felhívtam azt mondta várjunk még egy napot... :roll: )

Zituska!
Hajrá kicsit írigy vagyok de csak elméletben én asszem már nem bírnék elviselni mégegy síró csomagot :lol:
Olyan jó hogy már tudunk szavakkal kommunikálni a kicsikkel is.

Nikim tegnap"anya elfáradtam"és mutogatott a lábára :lol:

Tegnap apa elment Nikivel meg a Mátéval papához amíg mi a bőrgyógyászaton voltunk.Hamarabb zaraértünk mint ők és Norbika csak ténfergett a lakásban egyedül.amikor megjöttek a tesók szó szerint Niki nyakába borult és ölelte puszilta...Annyira megható volt.Ez visszafelé is így van.Hihetetlen ez a kötelék ikrek között.....
Ja és a Máté meg a Niki között is alakul valami nagyon mély dolog.Máté ezt meg is fogalmazta reggel"anya értem mit beszél a Niki" :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?