Hali lányok,
Ha csak egy nap egyszer jövök a netre, mindjárt adtok visszaolvasnivalót rendesen
)
No, akkor nézzük a jegyzeteimet:
Barbi,
BCG oltás: Az én lányomnak is háromszor egymás után kifakadt. Az is igaz, hogy miután én meggyőződtem róla, hogy nem fáj neki, így amikor kifakadt, egy picikét meg is nyomtam, hogy ürüljön ki. Aztán mutattam a dokinak, és azt mondta, minél randább annál jobb. Szóval ne izgulj, de azért alkalomadtán mutasd meg dokinak vagy védőnőnek a biztonság kedvéért. Ja, és egyébként neki sosem sebesedett be, és még mindig piros - sőt a tanácsadásot egy 9 hónapos kislánynak is tök piros volt még a helye. Szóval ne aggódj!
Andi,
Doki
Drukkulok, hogy semmi komoly ne legyen!!!
Maci2,
Roni képek csúcsszuperek. Egy kérdés lenne, ugye jól látom, hogy Roninak már látott ollót a haja. Az én lányom is elég csapzott már, de én nem merek belevágni a hajába, fodrásznál meg lehet, hogy hülyének néznének. De már lassan fonni kell
Nálatok ez hogy volt?
Miszike,
Nálunk pont fordítva volt. Nekem lányom van, de egy tök édes kék napozója is van. No, abban totál fiú, ezért csak akkor adom rá, ha tudom, hogy aznap nem megyünk már sehová, vagy pizsinek fogom be. Ilyenkor mindig oszt a férjem, hogy hol a lánya???
)
Elli,
Alvás ügyben csak azt tudom mondani, ami nálunk van. Az én lányom kedden lesz öt hónapos. Ő szinte percre pontosan 4óránként eszik napjában 5x. Az ő napja általában így néz ki. Reggel hatkor ébred. Anya félkómában tisztába teszi, hami, aztán 7-re fixen elalaszik. Ébred 9 körül, játszik, beszélget az ágyában, amíg anya túl nem esik az első kávén
10-kor hami, rögtön utána alszik délig. Déltől játszószőnyeg, fekvőtámaszozás stb. Kettőre már ragadnak le a szemei, anya gyorsan megeteti (sosem sír, hogy éhes lenne). Szinte hami közben elalszik, de büfizés közben tuti. Nagyjából 17-ig csönd és béke. 18-kor hami és utána szórakozás, jobb esetben 20-tól alszik fél9-9-ig. Fél 10 után van fürdetés, 22-kor hami, kb negyed óra szabadfoglalkozás az ágyában, és szunya reggel hatig. Tehát jó esetben éjjel alszik ugye 8 órát egyfolytában, napközben mindent összevetve szintén 8 órát. Igazából én nem erőltetem neki, maga alakította így, de nekem nagyon kényelmes. Szerintem inkább örülj, hogy viszonlag sokat alszik a csemetéd, és nyugisabbak a nappalok. Nekem olyan 3 hónaposan kezdett "betelni a pohár", amikor már napközben igényelte a foglalkozást, de még nem nagyon tudott mit játszani. Akkor két evés között 1-1,5 órát kellett hurcolnom a karomban énekelve, táncolva stb. Akkoriban eléggé depis voltam, de mióta van babygym.....
)
Ja, valaki kérdezte, hogy a fotón mit eszik a lányom (MocsokRozis kép). hát megvallom őszintén meggyet. Sajnos, nekem igen kevés tapasztalatom van kisgyerekkel kapcsolatban (elméletileg és gyakorlatilag nulla), ezért "drágajó" dokibánk tanácsára én már 3 hónaposan adtam neki gyümilét. Persze aztán nem sokkal tápis lett, és egy LLL-es szakértő tanácsára, szinte azonnal elhagytam a tápon kívül mindent. Majd egy hónap múlva újra kezdjük a hozzátápit. Már egy csomó mindent lefagyasztottam.
Jut eszembe, apa gyomorrontása rendbejött
igaz eddig még csak héjjában sült kruplit és piritóst evett, meg ma délben sóskruplit natur pulykacicivel. Még nincs semmi baja, szerintem ez már így is marad.
Na, megyek, mert jön anyósom unokázni (szerencsére elég jóban vagyunk - ha vmire azt mondom, hogy nem, akkor az nem, és nem is erőlteti)
Pusz mindenkinek:
heppi
U.i.: Valaki panaszkodott, hogy éjjel is muszáj tisztába tenni a picit a kakiból, mert különben kipirosodik a popsija. Van egy SUDOCREM (remélem, jól írom) nevű krém, ami csodákra képes állítólag. Patikában recept nélkül kapható. Szerintem éjjelre érdemes kipróbálni... (persze ez csak tipp, lehet, hogy nem jön be)
robogok anyóssal jópofizni
heppi