Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Beszéltem pénteken az Országos Gyermek-egészségügyi intézettel a Szülői szerepre felkészítő tanfolyamról. Azt javasolták, hogy ha akarok menni, akkor menjek a február 22-én kezdődő 10 hetes tanfolyamra, mert a későbbiekben nem tudják, hogy indul-e olyan, amit még a szülés előtt el tudnék végezni. Állítólag nagyon sok az érdeklődő a Nők lapjás cikk miatt. Még nem jelentkeztem, mert az ára 40 ezer Ft és még vacilálok. Az foglalkozásonként 4000 Ft és minden alkalommal van egy 1 órás torna is. Az kezdődik du. 3-kor és 4-re jöhetnek a kispapák is, a beszélgetésre. És mindig pénteken van a foglalkozás. Ennyit tudtam meg. Jó lenne menni, mert nagyon hasznos, csak ez a 40 ezer Ft nekem nagyon sok.

szuszu
 
 


Sziasztok Kismamik!

Örülök a topiknak, mert visszaolvasgatva Titeket, itt is egy helyes kis csapat jött össze! :wink: Lehet még csatlakozni?
Rólam első körben annyit, hogy a második gyerekemet várom ma vagyok kb. 10+7- sajna csak az uh alapján sejtjük, mert nálam a középidő nem mérvadó; van egy imádnivaló kisfiam Soma baba, aki most 1,5 éves. Nagyon megértem a lombikosokat, és akiknek rögtön összejött, mert nekünk mindkettő tipusú teherbeesés megadatott. Soma több, mint 2,5 év kínlódás, gyógyszeres kúrák, majd műtét után jött össze. Most meg kiderült, hogy visszatérőben van a problémám, ezért javasolták, ha szeretnénk kistestvért, akkor kivizsgálás és kezelés minél előbb..erre rögtön spontán megfogant a kismackó!

Most jöttem rá mennyire igaz, hogy minden terheség más! Somával közel sem voltam ilyen rosszul, nagyon nehezen viselem, és egyenlőre nem javul a helyzet.. :(

Lei - azt hittem ezt a túlzott nyáltermelést csak beképzelem..jó, hogy megerősítetted, hogy nem- tényleg rémes!

Szuszu- Kihez jársz a Nyírőben; már ha nem vagyok indiszkrét? Én is oda járok a Fülöp dokihoz; de így, hogy a szülészet fizetős lett, lehet, hogy megint nem tudok ott szülni...

övterelő- én előző alkalommal a Mini Manóból "kölcsönöztem"a köv. feltételek mellett: 7000 Ft volt, 1 éven belül kellett visszavinni, majd mikor visszavittem, a teljes 7000 Ft levásárolható volt a boltban! Szerintem megéri, ráadásul a bolt is jó. (elvileg ez még mindig így van)

Elsőre ennyi; remélem befogadtok!

Szép, hányingermentes napot Nektek!

mákszem/macifülke
mákszem
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Szia Mákszem, üdv közöttünk! Én is pont úgy vagyok vele, mint te, a második terhességem sokkal jobban megvisel. Bár nálam már érezhető némi javulás, de nem egyértelműen, mert tegnap délután egész rosszul éreztem magam. Meg nem nagyon tudok aludni, ma is fél 6-kor ébredtem és ilyenkor már nem tudok visszaaludni :( de remélem ez is javul hamarosan :)
A Mini Manós övterelő ötlete nagyon jó, nekem nem volt övterelőm eddig, meg nem is akartam 10000-t rákölteni, amennyiért láttam, de most el fogok gondolkodni ezen a lehetőségen.

Szuszu, ha lett volna ilyen tanfolyam a fiam érkezése előtt biztosan elmegyek rá. Olvastam én is a cikket a Nők Lapjában és nagyon jónak tűnik. Bár megértem, hogy sokkallod érte az árát. Nekem sajnos nem férne bele az időmbe most, pedig biztos tudnának még újat mondani :D ezt a szülősdi dolgot nem lehet eleget tanulni!

Lányok, ha mentek majd tornázni vagy jógázni írjátok meg légyszi a pontos helyet és időt, hátha tudnék én is csatlakozni hozzátok. Bár nekem inkább csak a késő délutáni, esti időpontok a jók, mert napközben nincs aki vigyázzon a fiamra.

Tervezem, hogy elmegyek egy 4D UH-ra a 12 hét körül. A fiammal a Praxisban voltunk és nagyon meg voltam elégedve velük. De mostanában sok jót hallottam a 4D genesis-ről is, és vacilálok, hogy oda menjünk-e inkább. Járt már ott valaki közületek?
Vendég
 

 
 

szép jó reggelt mindenkinek! legalábbis szebbet, mint az enyém... :(

hajnali 1 óta, kb. 1/2 óránként ébredek, mert iszonyatos hasmenésem, és hányingerem van. nem tudom, hogy a hasmenés is lehet-e terhességi velejáró, vagy mástól szenvedek, de így visszagondolva semmi olyat nem ettem, ami romlott, gázos, vagy csak egyszerűen hashajtó hatású lenne. eléggé szenvedek tőle, ráadásul 9-re a védőnőhöz is mennem kell... nem tudom, hogy mit lehetne tenni ez ellen, esetleg széntabletta? vagy nem szabad semmit beszedni rá?

sophie27
 
 


Zsófi, jobbulást! Ha úgyis mész a védőnőhöz, kérdezd meg, mit vehetsz be. A széntabletta nem hiszem hogy ártana..

De ha nagyon rosszul vagy, menj el dokihoz is, nehogy kiszáradj... Lehet hogy valami vírus, nem?

Mákszem, üdvözlünk!! Minden jót :-)

yuyu79
 
 


Kedves Sophie, Smecta tökéletes a hasmenésre, terhesség és szoptatás alatt is szedhető.
athiz
 
 


csak szörnyű íze van, ha jól emlékszem, de ha tényleg lehet szedni, akkor ez most mellékes ;-)

yuyu79
 
 


Valamit valamiért! :lol:
athiz
 
 


Sziasztok!

Kedves Sophie, nekem is vagy a hasam megy, vagy hányok.. :( A tapasztalataim szerint a magneb6-tól; én 3*1-et szedek.. nem tudom Te szedsz-e..
Biztosabb, ha doki is megnéz; jobbulást és kitartás!!

Csenge- érdekes nekem az alvással Sománál voltak gondok kb. a 15 hétig- korán elaludtam és én is 5-6 között ébredtem, pedig imádok aludni, majd kb. a 27 héttől újra- bár az már valószínű attól,hogy 2 óránként jártam pisilni, és mivel kórházban töltöttem azokat a heteket, a wc meg messze volt, nem tudtam visszaaludni csak sokára..
mákszem
 
 


Sziasztok!

Hát lányok próbáltalak visszaolvasni Titeket, de nem igazán vagyok képbe!
Rég voltam, mert múlt héten otthon betegeskedtünk a kisfiammal, szerencsére meggyógyultunk!

Hányinger:
Nálam is pont azok vannak mint sokatoknál! Ha éhes vagyok és eszek akkor rosszúl leszek, ha nem eszek akkor meg veszettűl korog a gyomrom, úgyhogy egyik sem jó, de majd csak elmúlik!

Kismamagatyó:
Norbival 9 hetesen vettem meg az első kismamanarágomat! Hát most megmondom őszintén, hogy már most akkora a hasam, mint a fiammal kb. 14-15 hetesen! Szerencsére most a szülés után vett nadrágjaim pont kényelmesek!

Lányok!
Ki mit tud a hajfestésről? Melírozva van a hajam, de vissza szeretnék térni az eredeti színemhez!


Mindenkinek szép napot
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


györesz: a hajfestésről úgy tudom, hogy elvileg lehet, csak arra kell vigyázni hogy jól szellőző helyen legyél, vagyis ne lélegezd be a vegyszereket, meg gázokat. Nekem a múltkori terhességem alatt volt hajfestésem, meg nekem is kéne már megint, de még várok vele a 12. hétig.

Én kismama jógára ide fogok járni a 12. hét után:
http://www.ajoga.extra.hu/Kismamajoga.htm

Kismama tornára meg a Szent Imre Kórházba.
http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/Felk/Menu/Torna/

nekem is szokott reggelente menni a hasam, lehet, hogy tényleg a MagneB6-tól????

Ja, és mostanában én is kezdek jobban lenni napközben, már csak reggel egy picit és esténként szokott émelyegni a gyomrom. Remélem ez már csak javulni fog :lol:
lei
 
 


Nekem is volt hasmenésem, az Elevittől, illetve a MagneB6 -tól (azt csak egyszer vettem be pluszba), de a 9. hét körül nekem elmúlt a hasmenés, pedig az elevitet továbbra is szedem. Remélem nektek is elmúlik hamarosan..

yuyu79
 
 


györesz!

Én azt hallottam, hogy nem a hajfesték árt, hanem a szagok, amiket festés közben belélegzel. Persze, sokan mondják, hogy elég ha szólsz a fodrásznak, hogy szellőztessen. Mások meg azt mondják, hogy nem kell túlaggódni, nyugodtan fesd, ha szeretnéd. :roll: No, most légy okos! :wink: Én megkérdezném a dokimat is.

Kép
Kép
tabati
 
 


Nekem a hajfestést a dokim a 12 hétig megtiltotta, utána meg rám bízta.. tényleg legyen okos az ember..
(Igazából a magnézium szinte biztos velejárója a hasmenés...) De több embertől is hallottam a terhesség első 3.-ában gyakori anélkül is.

Lei- bocsi, hogy kérdezem, biztos már volt róla szó, csak nem találtam a hozzászólások között :oops: , hogy a második terhességről írsz, de a táblában nem látom, hogy a 2 babád lenne..csak nem...? :(

Kép

Kép
mákszem
 
 


Sikerült a vonalzóm!! Juhééééééjjjjj!!! :lol:

Kép

Kép
mákszem
 
 


mákszem, leinek volt tavaly egy vetélése, ezért ír második terhességről ;-(

yuyu79
 
 


Lányok, nekem is a Magne B6-tól volt hasmenésem terhesség alatt, csökkenteni kell az adagot, főleg, ha valaki még terhességi vitamint is szed.

Hajfestés a 12. hét utántól javasolt csak, ha akarja valaki, mert utána jobban kiszűri a mérgeket a méhlepény, hiszen akkortól már elvégzi a funkcióját, addig nem.
EGyébként a szőke és barna a legenyhébben mérgező színek, a vörös és a fekete a legbrutálisabb. Legalábbis nekem anno így mondták. :wink:
athiz
 
 


Sziasztok!

Én ma voltam a védőnőnél és megkaptam a kiskönyvemet :) Nekem is csak vérképem volt, EKG meg a nőgyógyásztól a papir, hogy terhes vagyok. A háziorvoshoz, meg fogászatra a héten megyek majd.

A torna engem is érdekelne majd a 12. hét után. Ha találtok valami jót, szóljatok. Mennyibe kerülnek ezek a tornák?

Szuszu: Hát igen, a 40.000 forint elég soknak hangzik, bár lehet, hogy összességében megéri. Megbeszélem én is a férjemmel, hogy mi legyen - majd ird meg, hogy ti hogy döntöttetek. Egyszerre kell fizetni, nem alkalmanként, ugye?

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


máksze: yuyu jól mondja, tavaly júliusban terhes lettem, de sajnos szeptemberben elvetéltem.
Ezért van, hogy most még nagyon izgulok a 12. heti UH miatt, hogy ott minden rendben legyen. Mondjuk valszeg utána sem fogok teljesen nyugodt lenni, de az már egy mérföldkő, amit ha betöltünk, akkor kevesebb az esély egy újabb vetélésre. Persze fellélegezni teljesen csak a szülés után fogok, az biztos. :lol:
lei
 
 


lei
 
 


Köszi lányok a hajfestéses hozzászólásokat! Közben én is olvasgattam és többnyire azt írják, hogy ha jól szellőző helyiségbe történik a hajfestés akkor nincs semmi gond! Ha bármiféle módon károsítaná a babát, akkor csak úgy kerülhetne forgalomba hajfesték, hogy ez fel van tüntetve a dobozán!

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam!

Üdv. Mákszem!

Hajfestés, én is a szagok miatt hallottam hogy nem biztos hogy jó....

Képzeljétek, hétvégén voltunk Bababoltban... hát nehéz volt megállni, hogy ne vásárolgassak :):) Kinéztük a babakocsit is, de azért még nézelődünk! Hétvégén is megyünk egy másik helyre, ahol van kombi babaágy, mert én olyan szeretnék... De eddig amit láttunk, nem tetszett...
Ti milyet választotok?

Nekem most nem nőtt a pocim... ugyanúgy szorítanak a nadrágok, ahogyan eddig... Ez baj?? :oops:

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Most voltam a C&A-ba nacit venni, sikerült is egyet 10-ért venem. :cry: , csak az a bajom vele, hogy comba jó és kell is csipőbe, de feljebb meg nagy, nem tudom hogy oldajm meg amig nem tölti ki a pocakom. Amúgy sajnos nagyon drágák a nacik,

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Még mindig van egy vadiúj kismamagatyóm eladó, 5.000 Ft-ért odaadom, XXL-es.
Meg egy mellszívóm, és tejserkentő kapszulák kb. 40 db, ezek is eladók, nekünk már nem kellenek.
athiz
 
 


Encsi, első gyereknél 8 hetesen még egyáltalán nem baj ha nem látszik és nem is érzed, hogy nőne a hasad. Az első terhességem alatt nekem is jóval később kezdett nőni, bezzeg most :D alig tudtam meg, hogy babát várok és szorít minden nadrágom. Annak ellenére, hogy fogytam is 3 kilót.
Vendég
 


sziasztok! köszi a sok bíztatást, bár úgy látszik, hogy nem nagyon jön át a pozitív energia a neten keresztül, mert még most is eléggé ramatyul vagyok! amugy semmit nem szedek, se vitamint, se magne b6-ot, úgyhogy lehet, hogy vírus, de az is, hogy csak gyomorrontás, bár akkor eléggé makacs a drágám... :( a védőnéninél eltöltött 1,5 óra igen hasznosnak bizonyult, bár az picit macerás, hogy pont félidőben költözünk... nem tudom, hogy mi lesz és hogyan, mert ő azt javasolta, hogy mihamarabb keressem fel az ottani védőnőt, hogy szülési kialakulhasson egy szorosabb, meghittebb viszony! amúgy a hasmenésre azt mondta, hogy nem igazán a terhesség velejárója, de a széntablettát nyugotan szedhetem. sőt még azt is mondta, hogy ha fáj a fejem, akkor nyugodtan vegyek be egy fájdalomcsillapítót, mert a fájdalom többet ár a babának, mint egy db fájdalomcsillapító bevétele. úgyhogy én is okosabb lettem egy picivel, bár egyértelmű, hogy kis fejfájásra nem fogok tablettát bevenni...

szép napot nektek! amúgy, ha holnap is ennyire szarul vagyok, akkor itthon maradok és megyek a dokihoz, hogy mondjon valamit! :/

sophie27
 
 


Encsike: mi még biztos, hogy megvárjuk legalább a 20. hetet a vásárlások elkezdésével. Hiszen addig még annyi minden történhet. Mondjuk én aggódósabb vagyok (érthető okokból) és egyáltalán nem lebszélni akarlak, de szerintem amíg a nemét sem tudjátok, nem érdemes mindenfélét összevásárolni. feltéve, hogy akarjátok tudni előre a nemét. Azt kb. a 16-18. heti UH-n lehet először nagyjából megállapítani, de persze a baba fekvésétől is függ, hogy látszani fog-e egyáltalán valami. Szóval én mindenesetre még várok a babacuccok megvételével.
De Te nyugodtan kezdj el nézelődni, és akkor legalább be tudsz majd számolni a felhozatalból, meg a tapasztalatokról. Azt mindenképpen szívesen fogadom.

sophie: sajnálom, hogy szarul vagy! Kitartást kívánok!!! :!:
lei
 
 


Sziasztok:)

Ma voltam végre védőnőnél, megvan a kiskönyvem.

Visszatérve a hajfestés dologra, annyit tudtam ma meg a védőnőtől, hogy tulajdonképpen a festék és a színező nem a babára ártalmas, hanem belőled válthat ki allergiás reakciót. Begyulladhat a fejbőr és amivel kezelni lehetne, azt nem szabad terhesség alatt alkalmazni. Emiatt nem ajánlják.

Én kb. két hónapja színezem ammóniamentes festékkel, ugyanis kékesfekete a hajam és nálam semmi gondot nem okozott. Célszerű előtte egy allergiapróbát elvégezni.

Csodaszép napot mindenkinek, Zsófi neked sok-sok pozitív energiát küldök, gyógyulj meg minél hamarabb!

Mákszem, üdv közöttünk:) és gratulálok a picihez!

sniky
 
 


Sziasztok!
Én most csatlakozom Hozzátok.
Kis segítséget szeretnék kérni, mert eléggé összezavarodtam.
Az utolsó mensim nov 18-én volt, szombaton volt 1 hete, hogy utoljára dokinál jártam, akkor volt a babó 6+5 napos, amikor láttuk a szívverését, tehát pont ma 8 hetes. Eszerint augusztus végére várható a kis jövevény.
De vannak ezek az izék, amik Nektek is van a hozzászólás alatt, a vonalzók.
Én is próbáltam egyet csinálni.
Eszerint több mint 9 hetesnek kellene lennem.
Majd kitöltöttem egy oldalon egy kalkulátort, ami szerint a 10. héten kellene lennem.
Ez mennyire lehet baj?
A másik, hogy nem vagyok hányós-rosszullevős. Ami persze tök jó, de rámijesztettek, hogy sokkal nagyobb a vetélés kockázata így...
Van valakinek hasonló tapasztalata, illetve hallottatok ilyesmiről?
Köszi,
Ani
ani ani
 
 


Lei, nálunk már a 12 hetes UH (Praxis-ban) megmutatta a férfiasságát a kis csibész :wink: persze ehhez kellette az is, hogy pont úgy feküdjön, hogy láthassuk.
Vendég
 


Mielőtt elfelejteném; mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást!! :D

Ani- ezen szerintem ne aggódj! Nálam is későbbi volt a fogantatás, mint a középidő; kb. 5-6 nappal, de ez lehet akár 3 héttel is! Ahhoz meg, hogy nincs hányingered csak annyit, hogy örülj neki, és ne adj a mendemondákra- igen ezt én is hallottam; de pl. nekem Somával csak a 8. hét után volt néha 1-1 rossz napom, de csak émelygés formájában. (bezzeg most néha.... :roll: )
És itt van!! (de 2 barátnőmet is tudnám hozni példának) Tehát egyáltalán nem törvényszerű a dolog....csak optimistán!!! :wink:

Kép

Kép
mákszem
 
 


Sziasztok! Üdv az újaknak!

Ani szerintem ez csak egy hülye babona, hogy ha nincs émelygés, akkor nagyobb a vetélés kockázata. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Kinek hogy reagál a szervezete a terhességre, és kész.
Jelentkeztem a szülői hivatás tanfolyamra. A 40 ezret 2 részletben kell fizetni, az első felét az első foglalkozáson, a másodikat az 5. foglalkozáson.
Itt van infó arról, hogy mikről lesz szó: http://www.ogyei.hu/szuloihivatas.htm

Megkérdeztem, hogy hány résztvevővel megy a tanyfolyam, azt mondták, hogy 10-12, szóval aki akar jelentkezni az tegye meg minél hamarabb. Február 22-én indul (pont a szülinapomon :D ).

szuszu
 
 


Szia Ani:)

A rosszullétekhez jelezném, hogy teljesen egyénfüggő, semmi köze a vetéléshez. Elég nagy marha aki ilyennel ijestget, ne halgass az ilyen emberkékre, bőven ráérünk aggodalmaskodni akkor, ha tényleg baj van... szóval csak pozitívan, élvezd minden percét ennek a csodálatos állapotnak.

Én pl. összesen kb. egy hétig éreztem enyhe émelygést, sokkal rosszabbra számítottam, de ismerek olyat is, aki végighányta a 9 hónapot.

Szóval aki ijesztget azt fenékbe billentem;)

sniky
 
 


Sziasztok!
Én is csak most regisztráltam magamat! A rosszullétekhez annyit, hogy nekem 3 hétig /8-10. hét/ volt 1-1 rosszabb reggel, viszont azóta valami baromira ég a gyomrom. Esetleg tudtok erre valami "frankó" praktikát?! A folyamatos rágcsálás nem segít!
Üdv!
MiniMimó
Vendég
 


Köszönöm Nektek a kedves fogadtatást és a megnyugtatást! :)

Ezt a nemhányás-vetélés összefüggést innen olvastam:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=48106

A számolást még mindig nem tudom.
Az a furi, hogy nekem már elkezdet kerekedni a pocim.
Látványosan, mert tök lapos voltam babó előtt.
Pedig nem eszem többet, mint előtte. Másokat, az biztos, mert pl. nem kívánok egyáltalán salátát/zöldséget enni, pedig előtte ezen éltem... Sőt, semmi egészségeset nem kívánok. Szívem szerint a Burger King-ben élnék. Persze nem teszem, de már 2-szer engedtem a kísértésnek... :roll:
Gyümölcsöt azért igyekszem enni. Normálisan abból sem sikerül sok. Ti hogy álltok az "egészséges étkezés"-sel?
ani ani
 
 


:O) sajnos én is többször megkívántam a kólát, pedig előtte sose ittam ilyen lötyöket! Sőt a nagyon egészséges zöldségellel is jártam úgy, hogy megettem, pedig nem kívántam...amint leért jött is vissza! Lehet, hogy amit a szervezet nem akar azt nagyon nem szabad erőltetni! :shock:

MÁS! a kisvonalzóitokat hogyan töltöttétek fel?
Köszi!
Vendég
 


MiniMimó, kölesgolyó rágcsálása jót tesz és még finom is, legalábbis én szeretem :) Salvus víz is jó gyomorégésre, nem tudom, hogy van-e ellenjavallata tehesség alatt, de nem hiszem, mert ez lényegében egy sós gyógyvíz. Patikába kapható, ott meg lehet kérdezni.

Ani, örülj neki, hogy jól vagy :)
A számítás nem egyszerű, ne izgasd magad miatta. Van egy számítás, ami az utolsó menszeszed első napja alapján számolnak, a kiskönyvbe is ez fog kerülni, neked ezek szerint augusztus 25-öt fognak számolni szerintem (mi 3 nappal vagyunk "fiatalabbak" :D ) A 6+5 valószínűleg az UH méretek alapján mért számítás volt, de ez sem tuti biztos, mert a doki csak egy picit arrébb teszi le a jelet a nem túlzottan éles határvonal mellett, ahogy a babó látszik és máris több nap eltérés lesz a számításban. És akkor még lehetne azzal is variálni, hogy milyen hosszú az átlagos ciklusod, stb, de szerintem ezzel már tényleg ne foglalkozz. Ezen kívül még a doki is mondhat egy ettől akár különböző időpontot a szülési dátumre, ezt majd a terminus vége felé. Csak hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog :P
Vendég
 


Egészséges ételek, az egy álom :lol: bár próbálkozni én is szoktam. Mostanában a gyümölcsöket próbálom erőltetni, mert különben mindig elfelejtem. Meg sül a gesztenye a sütőben :)
A szénsavas italokról a refluxom miatt már rég leszoktam, már nem is hiányzik. A főzelékekkel is hadilábon állok, mert a férjem sajnos nem szereti őket. Egy jó kis egészséges receptre én is mindig vevő vagyok, ha tudtok ilyeneket osszátok meg velem!
Vendég
 


ez érdekes, mert én a jó fűszeres magyar konyhát szerettem eddig, most meg ha nem nem muszáj nem eszek húst, leaglábbis nem úgy, mint előtte, viszont rengeteg gyümölcsöt, salátát, sajtot, joghurtot kívánok.

vicces mert korábban a csülökért, pacalért, körömpölköltért lelkesedtem:)))

szerintem az a legjobb, ha nem eröltetitek amit nem kívántok, a szervezet úgyis jelzi, hogy mire van szüksége, a gyümölcsöt meg általában mindenki szereti, nemde?

hogy álltok az édes dolgokkal, hihetetlen, hogy mennyire meg tudom őket kívánni, pedig előtte nem voltam édesszájú:))

sniky
 
 


Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy így virtuálisan átnyújtsam a szórólapomat:
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg
...akit érdekel kismama jóga az V. kerületben...
További jó pocakosodást! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja
 
 


Szia Anita:)

Nagyon köszönjük!!! :)

sniky
 
 


Én most tésztát-tésztával eszem! Nikianyu- csatlakozok én is hasonló ízlésvilággal rendelkezem egyébként! :lol: Most meg rá sem bírok nézni a húsra (bár ez Sománál is így volt)
A gyümik, meg a sajtok, meg a paradicsomos szószok mennek úgy, ahogy...

Kép

Kép
mákszem
 
 


Szió mákszem:))

és a kg-kal hogy állsz? mert én ennek ellenére elég sokat magamra szedtem az utóbbi 3-4 hónapban. Most tartok 7kg-nál, bár erre is azt mondják, hogy egyénfüggő és ne izguljak mert meg fog állni, de engem aggaszt egy kicsit....

sniky
 
 


NAgyon régen nem jártam erre, de vizsgaidőszak van :(
Persz minden nap olvaslak benneteket, hogy képben legyek :D

Lenne egy kérdésem: szerintetek az gáz, ha még mindig nem érzek semmit? Nincs hányingerem, nem nőtt a pocim, nem eszek és nem is kívánok többet, mint eddig..... Ez ugye nem jelent bajt?
a másik kérdée: nektek szokott néha olyan mensi szerű görcs jelentkezni a méhetek tájékán?
Ugye amíg nins vérzés nem kell aggódni?

Kép
tami75
 
 


Sziasztok!

Tami, még én sem nagyon érzek semmit, de szerintem nem "kötelező" mindenkinek rosszul lenni :) Én csak néha kívánok ezt azt, de egyébként más nem szokott lenni... A cicim az fáj nagyon mondjuk..Mensi szerű görcs nekem is szokott lenni, de azért nem olyan erősen, és csak egy pár pillanatig tart,...

Még mi sem vásárolunk, csak nézelődünk! Mi is babonából nem veszünk semmit... Csak addig is mire lehet majd vásárolni, feltérképezzük a boltokat :) Én úgy gondoltam, hogy majd úgy június vége felé kezdünk el vásárolni...Esetleg az ágyat vesszük meg júniusban, mert addigra kész lesz a szobánk teljesen és akkor már annak is meg lenne a helye... De majd meglátjuk... Csak legyen minden rendben!!

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok

Én sem érzem magam rosszul, olyan mintha nem is lennék terhes (nincs hányinger, émelygés, csak néha gyomorégés, de ez is még egészen enyhe). Ennek nagyon örülök, persze. :lol: De nekem ez a 3. terhessségem és az előző kettőnél sem voltam soha rosszul, szerencsére. Tehát szerintem semmi baj ha valaki nincs rosszul, inkább örüljön.
A evéssel viszont én nagyon hadilábon állok, nem kivánok semmit, már a terhesség kezdete óta, és még most sem. Ez elég rossz, főleg így fözni, hogy semmit sincs kedvem enni.
Én jövő héten megyek uh-ra, már nagyon várom, utána talán már jobb lesz, mert úgy izgulok, hogy minden rendbe van-e.
Én bébi holmit, majd csak ha megszületett utána veszek, mert csak akkor leszek biztos benne, hogy minden rendben a bébivel. (Sajnos az első babám elvesztése miatt félek így az egésztől, habár a második babám egészséges lett.)

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Én is jövőhéten megyek UH-ra, 29-én, de ilyenkor már mindig be vagyok tojva hogy valami nincs rendben, mert már régen "láttam", úgyhogy nekem legalább hetente kéne mennem UH-ra, hogy viszonylag nyugodt legyek :):)

Minimanó, elhiszem, hogy félsz! Szerintem mindenki fél valamennyire, csak mondjuk egy ilyen rossz dolog után, érthető, hogy mégjobban félsz...De most is tuti minden rendben lesz!

Kicseréltem a vonalzómat, mert megállt :? De mostmár jó :)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Én is jövőhéten megyek uh-ra, de már nagyon várom, mert nekem is mindig eszembe jutnak ám rosszak! Az a baj, hogy sok mindent összelehet olvasni itt a neten és az ember úgy tudja saján magát riogatni!
Csütörtökön megyek védőnőhöz, aki eléggé unszimpatikus, még jó, hogy második gyerkőcömet várom, talán kibírom!

Tami!
Nekem is szokott néha fájni a hasam, de egyre rikább, mondjuk én szedek 3x1 Magne B6-ot és talán az segít! De pl Norbival az egész terhesség alatt görcsöltem, keményedtem bármi gyógyszert is kaptam és hát mégis ki tudtam hordani, igaz egy hónappal előbb jött! Szóval no para!

Nekünk szerencsére sok mindent nem kell venni, de az tuti, ha lányunk lesz akkor egy picit fiúsan lesz öltöztetve, de majd törekszem rá, hogy a kiegészítők lányosak legyenek! :lol:

Szép napot mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


GYöresz, igen az a baj, hogy össze vissza olvasunk mindent és rögtön magunkra fordítjuk :)

Egyébként mi majd megyünk 13 hetesen 4D-re, hátha megmutatja, hogy fiú vagy lány :):) Meg amúgy is had lássa a párom is már! Ugye 4D-n is hallani a szivét? Tudtok valamit a Savoya parkban lévő 4D-s üzletről? Mert nekünk az lenne közel, de még semmit sem hallottam róla...

Nekem szerencsém volt akkor a védőnővel, mert nekem szimpatikus volt, nem olyan okoskodó, mint sok másik... Remélem igy is marad :) Majd február vége felé kell menjek hozzá, de addig még lehet hogy ő jön hozzánk.

Kép
encsike87
 
 


Györesz, nálunk is hasonló lesz a helyzet, ha lányunk lesz :D van néhány olyan aranyos kis rucink, ami hiába fius, annyira helyes.. Különben meg mindegy, mert hiába öltöztettem fiusan a gyereket, akkor is mindig lánynak nézték :lol:

Encsi, nem is tudtam, hogy a Savoya-ban is van már 4D. Hol van? A Praxis-t tudom neked ajánlani, itt a babaneten kedvezményt is kapsz. Nincs az se túl messze, a Bartók Bélán van a Koszolányitól nem messze.

Tami, nekem nem görcsöl, de ha megpróbálok hasizomból felülni az ágyban, akkor nagyon bele tud nyilalni a hasam aljába. Ahányan vagyunk annyiféle tünet :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?