Új privát üzeneted érkezett!

Szasza!

Nekem május 15 volt az utolsó mensim első napja. Ez érdekes, csak pár nap van köztünk. És téged hányadikára írtak ki? Engem a kórházban febr. 22-re. A védőnéni meg febr. 20-ra. De a kiskönyvemben a febr. 22 van.

Ami!

Olyan jó neked, hogy a párod masszírozza a lábikód! De jól esne nekem is! Nekem nem szokta.
:cry: Érdekes, nekem még mindig nincsenek nyilalások. Szinte semmi fájdalom, csak néha ez a mensiszerű, de olyanok, amiket írtok, nem jellemző. Jó lenne, ha azért nem, mert még nem nyílok. Elvégre van még 4 hetem!!! Bár ahogy írtam, a védőnéni szerint jó két hét múlva már lehetséges, de remélem azért marad még 4 hétig a kisbabám a pocikámban.

Csongria!

Köszönöm szépen az ötletet, hétfőn ki is próbálom ezt a gyümölcs-zöldség napot. Gondolom a főtt krumpli petrezselymmel még belefér?! Vagy inkább tényleg csak nyersen a zöldségeket? Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de sosem csináltam még ilyet.

Na, most megyek aludni, jaj, de korán reggel van már! 3 után jöttünk haza a haveroktól, kicsit bulizgattunk, meg pizzát sütött az egyik párocska. Tök jó volt!

jutiboszi
 
 


Jó reggelt!

Apa elment dolgozni.
Engem meg Ádám nem hagy aludni...
Vendég
 


Qka
Igaz, nem engem kérdeztél... Tóth profhoz jár a barátnőm, nagyon pozitívan nyilatkozik róla.
Tudomásom szerint, nem kell semmi az apás szüléshez.

Engem most az foglalkoztat, hogy ha látogatási tilalmat rendelnek el a kórházakban akkor mi van :roll:
Apuka nem is láthatja a babucit?
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Laura! Tegnap pont erről beszéltünk tesómmal, a látogatási tilalomról. Remélem addigra elmúlik a járvány, mire szülünk.
Azt tudom, hogy a debreceni Kenézyben kellett egy szülésfelkészítő tanfolyamot csinálni, apával együtt. Tesóméknál is kellett, de ők azért már elég régen szültek :wink:

Juti! Nálam sem teljesen tiszta ez a kiírt időpont. Uh alapján febr. 15. A körzeti dokinál viszont már febr. 18-17-19 mikor mit mond. :wink:

Tegnap este nekem annyira nyilalt alul, hogy Gézu azt hitte, hogy itt az ágyban szülök meg. :lol: Kiváncsi vagyok, hogy mit fog holnap mondani a doki. Remélem nem nyílok azért annyira nagyon.

Szasza én azért is szedem a vitamint, mert sajna az immunrendszerem hajlamos könnyen beengedni a bacikat, hogyha fáradt vagyok. Mostanság pedig nem vagyok túl kipihent :? Bár még a vitamin mellett is képes vagyok megfázni. :lol:

Kép
bettó
 
 


Bettó:Vígyázz magadra remélem már jobban vagy.én 25-re vagyok kis könnyv alapján de ezt az orvos is kétli,én sem hiszem addig ki húzom.Kalkulátorok alapján meg 22-.utra hang legútolsó 28-ra tett. Akor most döncsem el mivan.Ja a teáról azt olvastam 34-35 héten lehet elkezdeni napi egy csésze később lehet emelni 2-3 ra.
egy csészétől nem lessz semi baj mert fájdalom csilapitó és gőrcsóldó egybe.nem szabad tújzásba vinni mert okozhat mellék hatásokat ilyen kor abba kek hagyni a szedését.De ez minden gyógyszernél igy van.Szerdán megyek doki hoz rá kérdezek és utána kezdem csak inni.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Jó bénán írtam le nektek néha szar a billentyűzet nem minden betűt ír ki.De bíztos eltudjátok olvasni.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Szia Szasza!

El tudjuk olvasni, ne aggódj!!!! Én most úgy döntöttem, hogy szerdán úgyis megyek dokihoz, megkérdezem, hogy mi a véleménye a málnalevél teáról. Aztán ha ajánlja, akkor iszom.

Bettó!

Én még mindig fájdalommentes vagyok. Nem irigyellek Titeket, kedves "nyilallósok". Én olyan jól aludtam most, bár minden másik oldalra fordulásnál felébredtem, de olyan kényelmes volt, hogy azonnal vissza is aludtam. Az egyedüli ami éjjel zavar, hogy mindig ki kell menni pisilni. De azután is jól alszom. Jó nekem.
Aztán lehet, hogy ez a jólérzem magam nem jelent semmit, attól függetlenül lehet, hogy én szülök meg a leghamarabb!!! Ki tudja?!

Kitartás csajok. A Csabikám mindig azt mondja, hogy ne aggódjak, 1 hónap múlva már biztos a kezemben lesz a babóca, addig meg csak kibírom!!!

Jövő héten lehet, hogy festek a gyerekszobafalra. Attól függ, hogy hogyan érzem magam. De amilyen jól vagyok mostanában, szerintem simán menni fog. Kopp-kopp, ezt gyorsan le is kopogtam!

Na pussz!!!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Húha! két napig nincs az ember és 4 oldalt kellett visszaolvasnom.

Hát azt hiszem, most tényleg nagyon hosszú leszek.

Laura!
Sajnálom, hogy kórházba kell menned, amikor én bennt voltam az elején, volt ott egy nő, aki már akkor két hete bennt volt és még két hetet ráhúzott így 38. héten született a baba, ő is nagyon vizesedett, minden nap csináltak neki NST-t.

Lili!
Én is meghatódtam a történeteden. Nekem anyu ma kérdezte meg, hogy nem félek-e a szüléstől, és az az igazság, hogy jobban félek, attól, hogy esetleg valami baj lesz, mint attól, hogy fájni fog. Most még.

Kedves párom volt aranyos reggel, kezdd rájönni, hogy itt nemsokára egy kisbaba lesz, és bevallotta, hogy nagyon fél, hogy valamit rosszul csinálunk.

Juti!
Előre bocsánatot kérek!
Nekem azt mondták, hogy a fiús anyukáknak a terhesség végére megcsúnyul az arcuk, a lányos anyukák meg megszépülnek, és nekem egyre többet mondják, hogy olyan szép lettem.
Egyébként elárulok valamit, amin olyat mosolyogtam, képzeld el nekem is május 15. az utolsó menstruáció első napja, úgyhogy napra pontosan egyidősek vagyunk. Nekem úgy kezdődött, hogy február 23. aztán február 19. a doki pedig 20-át mondott, én pedig azt mondom, hogy majd Niki baba eldönti, anyu szerint az ő névnapján fog jönni, február 16. én kiegyezek vele és akkor megígértük neki, hogy Nikolett Julianna lesz, mert hogy ő Julianna.

A mozgásokról én azt hallottam, hogy ha reggel 10- ig 10X érzi az ember, akkor nincs baj.

Takarítás. Amióta itthon vagyok, azóta minden nap csinálok valamit, amíg dolgoztam, addig hetente egyszer takarítottam, de nálunk fordítva van, én vagyok egy kicsit hanyag, az uram jár utánnam portörlővel :) Bár amióta itthon vagyok, azóta több időm van, úgyhogy annyira nem panaszkodik.

Nálunk Kaposváron az első szülésnél "kötelező" a gátmetszés. És tegnaptól látogatási tilalom van.
Én attól félek, hogy el fogom kapni az influenzát, mert megyek vonattal, meg a vérvételnél is sokan vannak, meg a többi, meg esetleg a férjem hazahozza, vagy csak a boltban. De mindennap iszok vitamint, meg citromos teát, talán elkerül.

Nálunk az elvással az a baj, hogy ha én jól alszom, akkor a férjem nem, mert sajna horkolok, mert eldugul az orrom.

Na mára ennyi belőlem, megyek beszedem a ruhákat. Annyira szép idő volt ma, hogy kiteregettem az udvarra, bizti jó illetuk van a ruháknak.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Szia Driennke!

Ezt még nem hallottam, hogy a fiús mamáknak megcsúnyul az arcuk! :lol: :lol: :lol: De aztán a boldogságtól úgyis visszaszépülök, ugye?! Szerintem ez is embertől függ, bár lehet benne valami. Az egyik ismerősöm tényleg "megcsúnyult", és kisfiút várt, de aztán szülés után ugyanúgy visszaszépült, sőőőőőt, még szebb lett, mint előtte volt. De azért vicces.

Egyébként én még most is szebbnek látom magam, mint eddig bármikor, és ezt a boldogsától érzem így szerintem. Még minidg vigyorgok ezen!!! :lol: :lol: :lol:

Na, és akkor mi meg egyszerre "akcióztunk"? Legalább is a mensi egyszerre volt! Hát ez is vicces. Kíváncsi vagyok, ki mikor szül!!!

Nálatok volt már otthon a védőnő? Hozzánk jövő héten jön valamikor. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az első látogatás. Nagyon cuki védőnénim van, és ő sem soproni, hanem nem messze tőlünk lakott még régebben. Azt mondta, hogy írjam össze a kérdéseimet. Háááát, nektek mindig megírom, és választ is kapok, szóval nem hiszem hogy sok kérdésem lesz. Azt mondta, hogy majd beszélünk a szülésről, a babáról, a papírokról, amit le kell majd intézni, stb. Kíváncsi vagyok milyen lesz! Majd beszámolok!

Na, most megyek, leugrok boltba, meg főzök vacsira husilevest, mert a drága uram nagyon odavan. Fáj a feje, meg nagyon náthás, el van dugulva az orra teljesen. Egész nap fekszik. Szegényke! Remélem hamar meggyógyul!

Még jó, hogy én jól vagyok, különben ápolhatnánk egymást!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Juti nálam a védőnő már volt vagy 4-szer. Annyi volt, hogy leültünk a konyhába és beszélettünk. De jó neked, hogy jól alszol. Én is nagyon sokszor megyek ki wc-re és sajna nem nagyon megy a visszaalvás. Ráadásul sokái nem jó egyik oldalon sem, mert nagyon bekeményedek. Gézu még mindig a febr. közepét mondja, mert hogy igazi szerelem gyerkőc és 14-én kell világra jönnie. Nos én már annak is örülni fogok, hogyha febr. eleje lesz.

Szasza! Köszzi most jobban vagyok, általában este jön rám ez a valami. Még most komolyan mosolygok rajta, de hogyha erősebb lesz, lehet másmilyen arcot fogok vágni :roll:

Bocsi, most hamar búcsúzom, reszelek egy kis gesztenyepürét, olyan rége ettem már (kb. 3napja)

:lol:

puszi

Kép
bettó
 
 


Gesztenyepüré!!! Jó étvágyat!

Én a saját készítésű somlói galuskától vagyok elolvadva, de mivel csak én szeretem, így sose csinálok. :(

jutiboszi
 
 


Driennke!

Még azt akartam írni, hogy én általában 10-11 ig alszom reggelente, szóval nem tudom, hogy mozog-e addig 10szer. De a védőnénim erre azt mondta, hogy ha 24 órán belül 15-ször érezzük, akkor nincs baj! Ez meg bőven megvan!Tegnap este ültem a szobában, beszélgettünk Csabival, és közben számoltam a rúgásokat. 40 után már feladtam. :lol:

jutiboszi
 
 


Egy időre elköszönök...

Apát megbíztam, hogy időnként tudósítson... arról meg főleg, ha megszületik Ádám... :wink:
Vendég
 



Sziasztok!

Laura:gondolunk rád!szorítunk minnél tovább bent tudjon maradni Ádám! :)

Bettó:örülök,hogy most jól vagy!Így is maradjon! :!: :)

Drienke,Juti:nekem máj.13.-án volt meg utoljára és febr.29.-re vagyok kiírva Tomival! :D De ugye nekem ki tudja mikor fogant :wink: (pcos vagyok,maratoni ciklusokkal)

Vivien!Mi van veletek?????Adj hírt magatokról!

Adriról tud valaki valamit?

Giga:A leánykád Lili meggyógyult már?Hogy vagy?

Manka:Hogy érzed magad,stb.....?

Szasza:tudja az a baba mikor kell jönnie! :D

Bocsi ha valakihez nem szóltam! :wink:
Jó éjt,szép álmokat!

Kép

Kép
lecso
 
 


Na még visszajöttem!

Ildikó: Kép GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐHÖZ!!!! :D

Ami:Maga a császár alatt talán féltem!De igazából olyan transzban voltam,hogy mindjárt meg van a pici,hogy valahogy az az érzés teljesen elnyomódott!Egyébként az aneszteziológus egyfolytában szóval tartott,meséltetett.Valószínűleg pont azért,hogy ne izguljak,féljek,figyeljek oda maga a műtétre oda.A vérnyomásom az egekben volt,pedig nekem olyan alaocsony a vérnyomim,hogy szinte keresni kell! :lol: A műtét után még kaptam nyelv alá való gyógyszert is rá.Összességében:igen valószínűleg féltem,de valahogy mégsem!Furi érzés volt! :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok csajok!

Juti,nekem majus 12 az utolso menszi idöpontja es februar 16-ra irtak ki.Kivancsi vagyok,mikor akar kibujni a Marc.De jo neked hogy jol alszol,nekem mar minden bajom.Legalabbis mikor fordulnom kell,na annal nincs rosszabb.Meg egy csomoszor kell wc-re menni,es nehezen tudok visszaaludni.Vigyazz el ne kapd a kedvesedtöl a betegseget. :wink:

Betto,nekem ma akkorat nyillalt odalennt hogy majdnem ugrottam eggyet.Kivancsi vagyok mit mond a dokid holnap.
Jo etvagyat a gesztenyepürehez! :P En is imadom,de itt sajna nincs. :(

Driennke,en is kisfiut varok mint Juti,de eddig meg nem valtozott semmit az arcom,remelem most mar nem is fog. :shock: A dokim is megdicsert legutobb.Azt mondta hogy mar azelött is szep voltam,de most sokkal szebb vagyok,nekem mindig terhesnek kene lennem. :lol: Hat nem mondom,jolesett a bok. :wink: Ennekem az a velemenyem hogy minden kismama szep,legalabbis öszinten en meg nem lattam csunyat,mindegy hogy kislanyt vagy kisfiut vart valaki. :wink: De hogy öszinte legyek az sem erdekelne ha megcsunyulnek,a legfontosabb a kisfiam. :wink:

Szasza,persze hogy el tudjuk olvasni. :wink: Majd ird le kerlek hogy mit mondott a dokid a tearol.En megkerdeztem ma a ferjem unokatesojat,ö nemreg szült,es mondta hogy ö a 36-hettöl itta,naponta 2 cseszevel.

Laura,vigyazzatok magatokra,szoritunk nektek hogy minden jo legyen!Ja,es ertesits minket ha megerkezett Adam. :wink:

Kép
ami6
 
 


Jutikam,ha meggyogyult a kedvesed,akkor kerd meg hogy nyomkodja meg a labad,biztos hogy nem fog nemet mondani.Ha nem mondanam neki,az enyem sem nyomkodna. :wink: Most mar ugy hozzaszokott hogy ö kerdezi meg. :wink:

Kép
ami6
 
 


Lecso,ha erre kerülne sor,akkor valoszinüleg nekem is felugrana a vernyomasom,pedig az enyem is alacsony.Eppen ma beszelgettünk erröl a kedvesemmel es mondtam neki nevetve hogy akkor nem is a fajdalomcsillapito erdekelne,hanem inkabb a dupla nyugtato. :wink:
Egyik baratnöm meselte hogy ö a sima szülesnel is olyan ideges volt hogy rendesen ugraltak a labai ugy remegett,igy valami nyugtato koktelt adtak neki venasan,attol meg mar majdnem enekelt. :lol:
Kivancsi vagyok en mit fogok majd ott produkalni,akarmire is kerül sor. :oops:

Tenyleg,ILDIKO,GRATULALOK EN IS AZ ESKÜVÖHÖZ!!!!!!! :D

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Ami! Nálam is egyre erősebbek ezek a nyilalások, ma is volt egy nem gyenge, kapaszkodok, mint állat, Gézu meg csak néz ilyedten, hogy mi van. :D
Hogy-hogy nincs nálatok gesztenyepüré??? Én be is termeltem egy nem kis adagot. Ettem volna még, de sajna a tejszínhab elfogyott :cry: Majd holnap :lol:

Laura! Vigyázz magatokra!!!! Híreket kérünk!!!!

Adrinak nem írtam mostanság, nem akartam zavarni. Elvileg Giga találkozott vele, mert átkerültek Tarcsára.
Mi lehet velük. Remélem a front nem tett keresztbe az időpontoknak. :roll:

Az én mensim utolsó napja máj.11 volt. Így szerintem az uh-s dátum a jó. De majd Kincső eldönti :lol:

Puszi! Szép álmokat. Jutinak biztos az lesz de jó neki!!!!
Én megint majd csak nehezen forgolódok majd, mint Ami! :cry:

Kép
bettó
 
 


Juti! A férjem uram is imádja a somlóit, én viszont eddig még nem csináltam. Kérek szépen receptet :oops: :wink:

Kép
bettó
 
 


Betto,nem tudom miert,de itt olyan sokminden nincs,ami otthon volt. :( Pl. meg a szilvas gombocot sem ismerik,pedig azt is ugy imadom. :(
Adrirol most en sem tudok semmit,de szerintem jol vannak.Mar ugy varom hogy lassam a baboit,remelem hamarosan hazaengedik es akkor biztos tesz fel nekünk kepeket. :)
Betto,nekem a dokim azt mondta hogy szerinte pontosan fog jönni a fiam.Majd kiderül,ezt egyedül csak a babak tudjak,hogy mikor akarnak kijönni,nem? :wink:
Gondolok rad ha megint forgolodok ejjel. :wink:

Jo ejt csajok es szep almokat!!!

ui:nem meseltem mit almodtam megint...vilagvege volt es valami lavafele szep lassan mindent elnyelt. :roll: Persze ahol en voltam az a resz meg megvolt,en meg fogtam a hasam ketkezzel,nehogy baja essen a babonak. :roll:

Kép
ami6
 
 


Juti,a somloi receptjenek en is örülnek. :wink:

Kép
ami6
 
 


Jajj Ami! Milyen álmaid vannak :?
Sajnálom, hogy nincs olyan kint. Mi most olyan g.pürét szoktunk venni, amiben nincs tartósítószer. IMÁDOM :lol:
Én is nagyon kiváncsi vagyok Adri babóira, olyan jó neki, hogy már a kezében tarthaja őket.
Bizony, a babókon is sok múlik és sajna a fronton is.

Puszi
Szép álmokat! Majd én is gondolok rád, forgolódás közben :lol:

Kép
bettó
 
 


Sok szeretettel Nektek!

MIELŐTT ANYA LETTEM

Mielőtt anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt anya lettem,
addig aludtam amíg akartam
és nem izgultam milyen későn fekszem le,
minden nap, megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt anya lettem,
minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játékokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt anya lettem
nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt anya lettem
nem hányt le senki
nem lettem kakis
nem köptek le
nem rágcsáltak meg
nem pisiltek le
vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt anya lettem teljes birtokában voltam:
gondolataimnak
testemnek
lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakát.

Mielőtt anya lettem
sosem tartottam síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam.
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fent késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt anya lettem
nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik
mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az anyaságot.

Mielőtt anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem testemen kívül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
olyan fontossá tehet.

Mielőtt anya lettem
sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van- e.
Sosem ismertem a melegséget
az örömöt
a szeretetet
a szívfájdalmat
a csodát
vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.
Vendég
 


Sziasztok!

Laura:NAGYON SZÉP VERS! :cry: :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Voltam múlt héten CTG-n , minden rendben volt szerencsére, de nekem nem kellett gombot nyomkodnom , ha megmoccant a kis Zalánom.( véglegesítettük múlt héten a nevét )8 hónap alatt ez a harmadik neve. Bár mikor még csak 5-6 hónapos volt úgy tudtuk, hogy kislány lesz, így lánynévvel indítottunk. A héten lesz az utolsó ultrahang, a kiírásig már csak 19 nap van hátra. Kíváncsi vagyok mekkora már.
Fura belegondolni, vajon hogy fognak utána telni a napok…Persze mindenki mond valamit, de számomra még annyira elképzelhetetlen. Tulajdonképpen várom, hogy megszülessen, de olyan jó érzés várandónak lenni, hogy még kicsit ellennék „így is”….Ti hogy vagytok ezzel ?
Védőnő már nálam is járt egyszer, és sok érdekes dolgot mondott fürdetésről, sterilizálásról, szoptatásról.
Érdekes ez a kisfiús várandósok arcának a csúnyulása, én pont fordítva hallottam 
Ezeket a nyilalló érzéseket én is érzem, úgy hallottam, hogy ez a méhösszehúzódás egyik formája. Kíváncsi vagyok, nektek mit mondanak az orvosaitok erre.
És képzeljétek azt vettem észre, hogy éjjelente már 2-szer kell kimennem, vajon ez azt jelentheti, hogy megy lejjebb a baba ??

Zsuzsi
zsuzsi80
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratulációkat. :lol:
Laura ez tényleg szép volt.Már valószínű bent vagy a kórházban,de azért sok szerencsét,kitartást,és egy nagyon szép és egészséges kisfiút kívánok neked :D
Remélem minden rendben lesz,és még egy ideig bent tudjátok tartani Ádámot..
Puszi mindenkinek.Most megyek én is NST-re,meg szívultrahangra.Majd este jövök.
ildikó82
 
 


Lánykák!

Elszóltam magam! Éjjel szidkozódtam is miattam!!! Éjfél körül felébredtem, és kb. 3ig nem tudtam aludni, csak forgolódtam. Aztán 8.30-ig tudtam aludni. :cry:
Kellett nekem dicsekedni!

Szerintetek az jó megoldás, ha beborogatom vizes törcsibe a lábam? Mert az éjjel az is zavart, hogy nagyon melege volt a lábamnak, úgy éreztem, mindjárt kigyullad. De nem mertem becsavarni hideg vízbe, mert félek, hogy felfázom tőle.

Recept:

Nagyon egyszerű, van egy kisebb tortaformám, abban sütök 2 piskótatésztát, egy simát, és egy kakaósat.
Aztán félbe vágom mid a kettőt.

Sima vaníliás pudingot készítek, én nem a főzött krémből csinálom, hanem Arankából, amit nem kell főzni. Kevesebb tejjel csinálom, és akkor szépen megköt a puding, nem folyik szét, és szoktam még 1-2 kanál rumot is tenni a pudingba. Most hogy baba jön, csak rum-aromát. Ettől igazán finom lesz!!!

1 réteg sima piskóta, 1 réteg puding, mazsola, durvára vágott dió.
1 réteg csokis piskóta, puding, mazsola, dió,
piskóta, puding, mazsi, dió,
és a tetejére 1 piskóta, kevés puding, és megszórom jó sok dióval.

Ennyi. Ja, és van egy akkora műanyag kör alakú dobozom, mint a tortaforma, abba szoktam beletenni az egészet, és akkor nem esik szét. A végén legalább fél napot a hűtőben kell hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Aztán kiskanállal kiszedegetni kis falatkákat a tányérra, tejszínhabbal és csokiöntettel díszíteni!!! Hmmmm......nyami

jutiboszi
 
 


Laura! A versed nagyon, de nagyon találó!!! És egyszerűen gyönyörű. Szerintem minden anyuka ezt érzi. Szép nagyon!

jutiboszi
 
 


Zsuzsi!

Én is sokkal többször járok ki wc-re éjjel, és nappal is, nem tudom, miért. De nagy a valószínűsége, hogy azért, mert lejjeb megy a baba. Meg amúgy is a hólyagot ha nyomja a feje, akkor többször kell pisilni. Azt mondják, ne igyunk este annyit. De én mindig szomjas vagyok, tej nélkül meg szinte el se tudok aludni. A barátnőm azt mondta, hogy ő az utolsó 1 hétben érezte, ahogy beágyazódik a baba fejecskéje, és akkor fent is több helye volt, nem nyomta annyira a bordáit, stb. Nekem még nincs annyira lent, mert a bordáimat imádja rúgdosni.

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Most csak beugrottam.

Adri írt nekem szombaton, hogy már csak arra várnak, hogy Zalán elérje a két kilót és akkor mehetnek haza, és minden rendben egyébként. :)

Most még megyek takarítok, aztán majd még jövök.

Driennke

Kép
driennke
 
 


Sziasztok!

Voltam nst-n, sajna lépcsőzni kellett. Kincső drágám pontosan fél kilenckor mocorgott, de nem hívtak be időben és visszaaludt :lol:
A dokimnak mondtam a mensis dolgot, meg a keményedés+szurkálás. A mensire annyit mondott, hogy méhösszehúzódás, amikor a szúrkálást mondtam, annyit mondott, üdv. a táborban: jóslófájás, ami még 3 hétig tartani fog :D Szóval minden rendben, ez a lényeg.

Juti tényleg óvatosan a hideg vizes kendővel, nekem a megfázáshoz annyi is elég volt a megfázáshoz, hogy csak kidugtam a lábam a paplan alól. Meg kell hagyni nem lehet kellemes érzés. :shock:
Köszi-köszi a receptet!!!! :wink:

Zsuzsi én már 4-5-ször megyek ki este! :roll:
Megmondom az őszintét, én már szeretnék túl lenni rajta. Mármint a szülésen és a kórházon. Szeretem, hogy ott van a pocakomban, de mostmár inkább arra vagyok kiváncsi, hogy milyen lesz tényleg anyukának lenni, hogy fog rámnézni, milyen lesz a pofija, keze, lába.
Ma is kicsit paráztam, amikor állandóan jött a nőci és nézte a szívhangot. Majd kicsi lépcsőzés után megjelent a dokim. Akkor mér tényleg ájuldoztam, hogy ne már, nehogy be kelljen feküdni vagy valami. Megkérdeztem, hogy valami gond van-e és akkor mondták, hogy kicsit lusti volt Kincső, de amúgy minden ok. Amikor megnyugodtam, akkorát rugott, hogy még én is melepődtem :)

Egy szónak is száz a vége, legyünk már 3 héttel később :lol:

Kép
bettó
 
 


Bettó köszi hogy leírtad mit mondot az orvos most már legalább tudom hogy nem a varratom véget van ez a szuros érzés mert tudod én császáros voltam várom már én is a szerdát okosab legyek kiváncsi vagyok már az uh-ra is.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84
 
 


Szasza! Igazán nincs mit :wink: De neked is ott lent szúródik, nem a seb ugye?
Én is megyek jövőhéten kedden uh-ra is meg nst-re is. Én is nagyon kiváncsi vagyok, olyan régen nézték már meg. Remélem most nem kell majd lépcsőznöm :roll:

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Én szerdán megyek Uh-ra, és nst-re is! Nagyon kíváncsi vagyok, mekkora lehet Milán. Bár, nem biztos, hogy akkora, amit mondanak, de kb.

jutiboszi
 
 


Sziasztok!
Lecsó!
Köszi, Lili már jobban van. Most mi lettünk egy kicsit betegek Apócával, de nem vészes a dolog.

Bettó!
Még nem találkoztam Adrival, mert csak szombaton megyünk be a kórházba. Ha addig bent lesznek, akkor majd felhívom, és talizunk.

Kép
Kép
giga1
 
 


Szia Ági!

Ha esetleg találkoznál Adriennel, mondd meg neki légyszi, hogy puszilom, és nagyon várom vissza ide a fórumra!!!

Köszi!

jutiboszi
 
 


Juti! Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mekkora lehet a kis tündérkém :wink: Tesóm mondta hétvégén, hogy neki a doki úgy mondta a kb. méretet, hogy nem uh alapján, hanem amikor megtapogatta a pocakját. És ami még tök jó volt. Kérdezte tőle, hogy ő mekkora súllyal született 3650grammal és azt mondta erre a doki, hogy a leányzó is akkora lesz. Pont ilyen súllyal született Alíz is.
Szerdán hogyha megvizsál a körzetis, meg is kérdezem tőle, hogy kb mekkora lehet. Annyira, de annyira kiváncsi vagyok :oops: :D

Giga! Már kezdtem aggódni, hogy olyan sokáig nem jössz. Remélem lázatok nincs :? :wink:
Én is pusszantom Adrit!!!!! Hátha addigra otthon lesznek már. Szurkolni kell a kicsi Zalánnak, hogy gyorsan hízzon 2000 grammra :wink:

Kép
bettó
 
 


Rendicsek, átadom mindenki üdvözletét! :D

Szerencsére nincs lázunk. Nekem csak az orrom van bedugulva, meg néha folyik. Ennyi. Attila rosszabbul járt valamivel, de neki sincs láza hála a jó égnek! :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


Itt Sopronban nem tudom, mi a helyzet influenzaügyben, a párom náthás ezerrel, de nekünk sincs lázunk. Én meg teljesen jól vagyok, leszámítva az általános terhesgondokat, amiket már amúgy is megszoktam.

Giga, akkor nektek jobbulást kívánok!!!

jutiboszi
 
 


Itt Hajdú-Biharban sincs még elvileg járvány. Ne is legyen, nekem már elég volt a beteségből :?

Giga! Jobbulást, vigyázzatok magatokra!

Juti Csabival nem itattad tovább a kakukkfű teát? Nálunk Gézu minden nap iszik 1-2, de valamikor 3 bögrével is és kutya baja sincs, nem kapta el tőlem a bacit :wink:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Nekem is megvolt ma az első NST.Dórát nem kellett ébresztgetni.A 16 perces vizsgálat alatt 27*nyomtam a gombot.Kicsit vadóc a lelkem.A szívultrahangom is türhető lett.Vannak eltérések,de azt mondta a doki,hogy "kicserélni nem kell" :D Dórit is megnézték egy gyors uh-al,minden ok.
Kicsit elfáradtam ma.Megyek is pihenni.Sziasztok.
ildikó82
 
 


Köszönjük, igyekszünk hamar meggógyulni! :wink:
Olyan szép idő volt ma, hogy kimentünk a lánnyal meg apával, és hatalmasat sétáltunk. A csajszi is ki lett véve a babakocsiból és fel-alá rohangált az apja elől, meg után és közben hatalmasakat sikongatott. Tök jó volt látni hogy mennyire élvezi! :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Bettó!

Nem itattam, mert azt mondta, majd főz magának, aztán elfelejtette. De azért kikúrálta magát, mert mire felébredtem, evett 1 egész fej fokhagymát zsíros kenyérrel. Imádja, csak mivel elég büdi, nem sűrűn eszik. Mondtam neki, hogy apu ha náthás volt, mindig bevágott nyersen egy egész fokhagymát, másnapra semmi baja nem volt. Most betartotta a Csabika, csak nem győzök utána szellőztetni. De elmúlt, 1 napig tartott csak szerencsére. A fokhagyma nagyon jó baciölő, szerintem jobb,mint akármelyik orvosság.

Giga!

Nálunk is gyönyörű idő volt, egy picit mi is sétáltunk, csak egy pulcsi, meg vékony kabát kellett. Édes lehetett Lili ahogy élvezte a sétát. A jó idő jót tesz a gyerekeknek is.

jutiboszi
 
 


Ildikó!

Nekem is elég aktív volt nst-n, én pont előtte reggeliztem, és kajci után mindig sokat mozog. Most szerdán megint megyek, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

A Dóra nagyon szép név, nagyon tetszik. Én is gondolkodtam annak idején, amikor még nem tudtuk, hogy kisfiú, csak aztán el is vetettük az ötletet, mert a Dobos Dóra nem tetszett annyira. Sok a D betű!
Mondjuk nem hangzik olyan rosszul, most hogy belegondolok, meg amúgy is inkább a keresztnevén szólítják az embert. Na, talán ha lesz következő, még meggondoljuk.

jutiboszi
 
 



Juti:nálunk a csepp fiamat Jenei Leventének hívják! :lol: Jó sok e betűvel!

Kép

Kép
lecso
 
 


Húh, az is szép, nekem tetszik.

A Csabi először mit akart, te jó ég!

Dobos Nabukodonozor! Az meg tele lett volna o betűvel, de lebeszéltük róla. Szegény gyerek, 6 éves lett volna, mire kiejti helyesen a saját nevét!

jutiboszi
 
 


Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?