Csongria,
Nem tudom, mi a tudományos alapja, de a biológiai órával magyarázták, hogy éjjel jobban fáj/lázasodik bébink. Meg én is ilyen vagyok. Amikor mondtam dokinéninek, hogy egész nap nem volt Nati lázas, csak este, akkor azt mondta, hogy akkor nem láztalan, mert az nem számít, ha egész nap jól van.
Vszínűleg azért nem hat, mert vagy nagyobb adag kéne neki, amit már nem kaphat, vagy már kezd hozzászokni.
Egyik sem jó megoldás. Ha változtatgatod a hatóanyagot, akkor nagyobb az esély, hogy hatásosabb. Kipróbálhatod a Noraminophenazonit is, azt hiszem, abban más van. De ezt inkább dokitól kérdezd, úgyis kell hozzá, mert receptköteles.
A max napi adag a mi dokink szerint 5, ami 3 Nuro, 2 kúp, az meg elég gyorsan letelik.
És amit Róki írt, lucskos gyereknél nem csillapítok.
A szeme ettől lehet gyulladt, lehet egy teljesen független fertőzés. Az egyébként sem túl erős immunrendszert továbbá taccsra vágja. Emiatt nem gyógyul Nati sem.
Kamillatea jó a szemre, kezelni kell. De ez már ismét orvosi kompetencia, mert ő látja, hogy milyen a fertőzés, egy kötőhártyagyulladást simán ront. A kamilla antibakteriális.
Dana,
Nálunk nem a láz miatt kellett Natit "beigazítani". A mellhártyagyulladás volt a legvalószínűbb diagnózis (mivel élek
) és a levegővétel volt olyan kellemes, hogy nem mertem mozdulni és napokig csak felszinesen kapdostam a levegőt. Jó buli volt augusztusban megfázni.
Fürcsi nálunk is apameló. A kórházban megkérdezte a nővér, hogy a kedves anyuka szeretné fürdetni a kicsit? Nem mertem rávágni, kétgyerekesként, hogy semmi gyakorlatom. Így csak pironkodva mondtam, hogy inkább nem, olyan picike. Tényleg az volt
Hasmenés:
A bélben utazó dolgok olyan folyékonyak, mint a legrosszabb hasmenésnél.
Ha vírusok, bacik vagy olyan toxikus anyagok vannak, amitől a szervezet meg akar szabadulni, akkor gyorsul be az emésztés. A vastagbél utolsó szakasza felelős a víz "visszaszívásáért", de gyors üzemmódban nem működik, nehogy visszamenjenek a mérgező akármiket. Smecta és hasonlók szépen megkötik a mérgező dolgokat, így rendezik. Antibiotikumok elpusztítják a feldolgozó bacikat, de helyükre azonnal mások telepednek be. Ez szép lassan visszaáll, szopis babáknál viszonylag gyorsan. Ha már nem szopizik, segít a Normaflor vagy a Nan2 tápi bifidusszal (Tescoban most láttam, 2600vmennyi volt)
Orsi,
Boldog Sebinapot!
Szegény öcsi.
Elég sportos család vagytok.
Azért jó, hogy rájöttek, mielőtt szétszedte volna az ízületet.
Kditke,
A téliesítés neked is jól megy.